Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  76  77  78  79  80    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym :)
9 grudnia 2015, 10:15 [cytuj]
Grał już ktoś w FM16? Polecacie, odradzacie? Jak się ta gra ma w porównaniu z poprzedniczkami? Zachowania zawodników podczas meczu równie irytujące co w 15 czy jest lepiej?
Grał już ktoś w FM16? Polecacie, odradzacie? Jak się ta gra ma w porównaniu z poprzedniczkami? Zachowania zawodników podczas meczu równie irytujące co w 15 czy jest lepiej?
COYS!
9 grudnia 2015, 14:05 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:

FM16 jak na razie najlepszy ze wszystkich FMów, szczególnie, jeśli chodzi o realizm rozgrywki. Wprowadzono sporo rzeczy, o które modliłem się po nocach :D (szczególnie, jeśli chodzi o polecenia taktyczne). Na pewno najlepszy FM od czasu 2012 i 2013.
Trochę rage'u u mnie było, bo zawodnicy zupełnie nie potrafią skupić się na mecze z ogórkami, szczególnie w LE, a po przeprowadzeniu agresywnej rozmowy motywacyjnej przed meczem Lamela wskoczył w gościa i dostał czerwoną kartkę w ... 7 sekundzie.
FM16 jak na razie najlepszy ze wszystkich FMów, szczególnie, jeśli chodzi o realizm rozgrywki. Wprowadzono sporo rzeczy, o które modliłem się po nocach :D (szczególnie, jeśli chodzi o polecenia taktyczne). Na pewno najlepszy FM od czasu 2012 i 2013. Trochę rage'u u mnie było, bo zawodnicy zupełnie nie potrafią skupić się na mecze z ogórkami, szczególnie w LE, a po przeprowadzeniu agresywnej rozmowy motywacyjnej przed meczem Lamela wskoczył w gościa i dostał czerwoną kartkę w ... 7 sekundzie
9 grudnia 2015, 15:40 [cytuj]
Ja Tottenhamem nigdy nie gram na dzień dobry, Jeśli nie zaczynam na bezrobociu to startuję od Sheff Wed, Blackpool, Gillingham, albo AFC Wimbledon (bez modów grając). IMO najwdzięczniejsze drużyny do prowadzenia w niższych ligach.
Ja Tottenhamem nigdy nie gram na dzień dobry, Jeśli nie zaczynam na bezrobociu to startuję od Sheff Wed, Blackpool, Gillingham, albo AFC Wimbledon (bez modów grając). IMO najwdzięczniejsze drużyny do prowadzenia w niższych ligach
COYS!
9 grudnia 2015, 15:50 [cytuj]
Ja polecam Exeter albo Wycombe (albo ŁKS Łomża na modach). Generalnie zgadzam sie ze Fm 15 jest niesamowicie wkurzajacy. Silnik graficzny jest bardzo słaby. Ladniejszy, bardziej dynamiczny, ale denerwujacy.
Ja polecam Exeter albo Wycombe (albo ŁKS Łomża na modach). Generalnie zgadzam sie ze Fm 15 jest niesamowicie wkurzajacy. Silnik graficzny jest bardzo słaby. Ladniejszy, bardziej dynamiczny, ale denerwujacy
Erik Lamela - my hero!
9 grudnia 2015, 16:18 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:

Silnik meczowy jest lepszy niz byl w 2015 i takie babole juz sie nie zdarzaja (przynajmniej mi sie nie zdarzaly), ogolnie zachowania na boisku bardzo realistyczne i zawodnicy sluchaja sie polecen taktycznych. Niestety nie podniesli poziomu trudnosci. Koncze wlasnie pierwszy probny sezon Tottenhamem i wyglada na to ze zblize sie do poziomu 100 punktow i jestem w polfinale LE mimo braku wiekszych transferow (kupilem Babacara, Okore, i w zimie Lucasa Romero i jakiegos 18-latka z Holandii na prawa obrone za Trippiera - zaden z nich nie gra regularnie w wyjsciowej 11, odeszli Fazio, Dembele, Trippier, Carroll + Onomah, Winks, Pritchard i kilku dzieciakow na wypozyczenie). Nawet grajac samymi rezerwowymi udalo sie dojsc do polfinalu FA Cup (wlasnie przegralem 2:5 z Arsenalem :( )

Problemem jest tez to ze jak proboje sprzedac zawodnika ktory nie gra regularnie to cena jaka sa mi sklonni mi za niego zaplacic jest baaaardzo zanizona. Przykladowo na Dembele chetni pojawili sie dopiero jak go zaproponowalem za 1,5 mln funtow mimo ze jego wartosc rynkowa wynosila 10 mln funtow.

Jeszcze przypieczetuje to mistrzostwo i zaczynam jakas powazna kariere kims z najnizszych lig w Anglii.
Silnik meczowy jest lepszy niz byl w 2015 i takie babole juz sie nie zdarzaja (przynajmniej mi sie nie zdarzaly), ogolnie zachowania na boisku bardzo realistyczne i zawodnicy sluchaja sie polecen taktycznych. Niestety nie podniesli poziomu trudnosci. Koncze wlasnie pierwszy probny sezon Tottenhamem i wyglada na to ze zblize sie do poziomu 100 punktow i jestem w polfinale LE mimo braku wiekszych transferow (kupilem Babacara, Okore, i w zimie Lucasa Romero i jakiegos 18-latka z Holandii na prawa obrone za Trippiera - zaden z nich nie gra regularnie w wyjsciowej 11, odeszli Fazio, Dembele, Trippier, Carroll + Onomah, Winks, Pritchard i kilku dzieciakow na wypozyczenie). Nawet grajac samymi rezerwowymi udalo sie dojsc do polfinalu FA Cup (wlasnie przegralem 2:5 z Arsenalem :( ) Problemem jest tez to ze jak proboje sprzedac zawodnika ktory nie gra regularnie to cena jaka sa mi sklonni mi za niego zaplacic jest baaaardzo zanizona. Przykladowo na Dembele chetni pojawili sie dopiero jak go zaproponowalem za 1,5 mln funtow mimo ze jego wartosc rynkowa wynosila 10 mln funtow. Jeszcze przypieczetuje to mistrzostwo i zaczynam jakas powazna kariere kims z najnizszych lig w Anglii
9 grudnia 2015, 16:48 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Silnik meczowy jest lepszy niz byl w 2015 i takie babole juz sie nie zdarzaja

Bogu dzięki :)
Bogu dzięki :)
COYS!
9 grudnia 2015, 21:54 [cytuj]
ja w fma jestem tragiczny i zawsze mnie zwalniają :D

ps. coś czułem, że za piękne by było aby arsenal nie wygrał :/
ja w fma jestem tragiczny i zawsze mnie zwalniają :D ps. coś czułem, że za piękne by było aby arsenal nie wygrał :/
9 grudnia 2015, 23:38 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Silnik meczowy jest lepszy niz byl w 2015 i takie babole juz sie nie zdarzaja (przynajmniej mi sie nie zdarzaly), ogolnie zachowania na boisku bardzo realistyczne i zawodnicy sluchaja sie polecen taktycznych. Niestety nie podniesli poziomu trudnosci. Koncze wlasnie pierwszy probny sezon Tottenhamem i wyglada na to ze zblize sie do poziomu 100 punktow i jestem w polfinale LE mimo braku wiekszych transferow (kupilem Babacara, Okore, i w zimie Lucasa Romero i jakiegos 18-latka z Holandii na prawa obrone za Trippiera - zaden z nich nie gra regularnie w wyjsciowej 11, odeszli Fazio, Dembele, Trippier, Carroll + Onomah, Winks, Pritchard i kilku dzieciakow na wypozyczenie). Nawet grajac samymi rezerwowymi udalo sie dojsc do polfinalu FA Cup (wlasnie przegralem 2:5 z Arsenalem :( )

Problemem jest tez to ze jak proboje sprzedac zawodnika ktory nie gra regularnie to cena jaka sa mi sklonni mi za niego zaplacic jest baaaardzo zanizona. Przykladowo na Dembele chetni pojawili sie dopiero jak go zaproponowalem za 1,5 mln funtow mimo ze jego wartosc rynkowa wynosila 10 mln funtow.

Jeszcze przypieczetuje to mistrzostwo i zaczynam jakas powazna kariere kims z najnizszych lig w Anglii

Przygotuj się jednak na to, że na ogórki twoi zawodnicy będą wychodzić z zerową motywacją do zwycięstwa :D
Wygrywałem 5-0 z Liverpoolem, 2-0 z Man City, 3-1 z Chelsea, z United nie pamiętam, a potem przegrane 0-4 w LE z ogórasami z Węgier, 7-0 w przygotowaniach przedsezonowych z African All-Stars ._.
Generalnie żenująco prosta gra jeśli chodzi o grę na własnym boisku (np. 60% posiadania z Lpoolem, Lpool bez celnego strzału, dwa oddane), a potem na wyjeździe gra ultra piach i musisz (po prostu musisz) ustawiać się na kontratak (a kontry potrafią być absolutnie mordercze) i taktykę na kontratak dopiero muszę znaleźć. Chyba, że uda mi się przestawić tę taktykę na posiadanie na mecze wyjazdowe.
A może chodzi o to, że dałem bardzo małe premie za zwycięstwa w LE... hmm... :D

A co do grania innymi drużynami - grywam jeszcze Rayo (bo Lass Bangoura :D) ale chyba zacznę jakąś karierą w jakiejś niszowej lidze, typu argentyna albo jakaś fińska czy duńska
Przygotuj się jednak na to, że na ogórki twoi zawodnicy będą wychodzić z zerową motywacją do zwycięstwa :D Wygrywałem 5-0 z Liverpoolem, 2-0 z Man City, 3-1 z Chelsea, z United nie pamiętam, a potem przegrane 0-4 w LE z ogórasami z Węgier, 7-0 w przygotowaniach przedsezonowych z African All-Stars ._. Generalnie żenująco prosta gra jeśli chodzi o grę na własnym boisku (np. 60% posiadania z Lpoolem, Lpool bez celnego strzału, dwa oddane), a potem na wyjeździe gra ultra piach i musisz (po prostu musisz) ustawiać się na kontratak (a kontry potrafią być absolutnie mordercze) i taktykę na kontratak dopiero muszę znaleźć. Chyba, że uda mi się przestawić tę taktykę na posiadanie na mecze wyjazdowe. A może chodzi o to, że dałem bardzo małe premie za zwycięstwa w LE... hmm... :D A co do grania innymi drużynami - grywam jeszcze Rayo (bo Lass Bangoura :D) ale chyba zacznę jakąś karierą w jakiejś niszowej lidze, typu argentyna albo jakaś fińska czy duńska
10 grudnia 2015, 00:11 [cytuj]
Nie mam tego problemu z motywacją na ogórki. Może w konferencjach jesteś zbyt pewny siebie albo źle przeprowadzasz rozmowy i zawodnicy wychodzą na boisku z przekonaniem że mecz jest już wygrany. U mnie w LE z jakimiś finami wysokie wygrane zaliczyłem grupie. W FA Cup też z zespołami z niższych lig szło elegancko.
Nie mam tego problemu z motywacją na ogórki. Może w konferencjach jesteś zbyt pewny siebie albo źle przeprowadzasz rozmowy i zawodnicy wychodzą na boisku z przekonaniem że mecz jest już wygrany. U mnie w LE z jakimiś finami wysokie wygrane zaliczyłem grupie. W FA Cup też z zespołami z niższych lig szło elegancko
12 grudnia 2015, 20:25 [cytuj]
Bournemouth wyraźnie się rozkręca :D Chelsea traci kolejne miejsce, a w tej kolejce gra z Leicester.
Bournemouth wyraźnie się rozkręca :D Chelsea traci kolejne miejsce, a w tej kolejce gra z Leicester
COYS!
12 grudnia 2015, 20:29 [cytuj]
Ale tak swoją drogą to w tym roku czołówka niemiłosiernie gubi punkty na dzbanach. Ja wiem, że każdej drużynie i w każdym sezonie to się zdarza, ale takiego wysypu wpadek nie pamiętam.
Ale tak swoją drogą to w tym roku czołówka niemiłosiernie gubi punkty na dzbanach. Ja wiem, że każdej drużynie i w każdym sezonie to się zdarza, ale takiego wysypu wpadek nie pamiętam
COYS!
13 grudnia 2015, 10:50 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Ale tak swoją drogą to w tym roku czołówka niemiłosiernie gubi punkty na dzbanach. Ja wiem, że każdej drużynie i w każdym sezonie to się zdarza, ale takiego wysypu wpadek nie pamiętam

Ten sezon jest tak absurdalny, że nie zdziwiłym się nic a nic, jakby Chelsea zajęło jeszcze 4 miejsce a Leicester spadło z ligi.
A tak serio, to nie ma ani jednego lidera z krwi i kości, jeśli coś się nie zmieni w przyszłym roku, to będzie walka do ostatniej chwili o fotel lidera, a mistrzostwo zdobędzie się przypadkiem :D

https://twitter.com/HKane/status/675737769814171648

Harry tymczasem skupia się na letnich mistrzostwach
Ten sezon jest tak absurdalny, że nie zdziwiłym się nic a nic, jakby Chelsea zajęło jeszcze 4 miejsce a Leicester spadło z ligi. A tak serio, to nie ma ani jednego lidera z krwi i kości, jeśli coś się nie zmieni w przyszłym roku, to będzie walka do ostatniej chwili o fotel lidera, a mistrzostwo zdobędzie się przypadkiem :D https://twitter.com/HKane/status/675737769814171648 Harry tymczasem skupia się na letnich mistrzostwach
15 grudnia 2015, 08:27 [cytuj]
Wracając do Leicester:

iZgone powiedział/a:
Mają trudny terminarz, to bez wątpienia, i będą mieli sporo szczęścia jak ugrają z tego 5 pkt

Po rozegraniu połowy z tego mają 7 :P A swoją drogą mówiłem, że Cheslea to dzbany do nabijania punktów, a nie żaden trudny przeciwnik :P
Po rozegraniu połowy z tego mają 7 :P A swoją drogą mówiłem, że Cheslea to dzbany do nabijania punktów, a nie żaden trudny przeciwnik :P
COYS!
15 grudnia 2015, 11:55 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:

Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Nie doceniłem. Come On You Foxes :D Niech grają tak dalej, ich zwycięstwo w lidze będzie mnie cieszyć tak, jakby wygrał Tottenham :D
Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Nie doceniłem. Come On You Foxes :D Niech grają tak dalej, ich zwycięstwo w lidze będzie mnie cieszyć tak, jakby wygrał Tottenham :D
15 grudnia 2015, 12:18 [cytuj]
Właśnie te "niech grają tak dalej" jest dużo większym problemem niż terminarz. Formę pewnie kiedyś stracą, ale może im wystarczyć zapasów na dodyrdanie się do europejskich pucharów. Mają 35 punktów, gdyby tylko do końca sezonu zdobyli drugie 35 (22 mecze zostały) to przy tak licznych wpadkach faworytów mają niemal pewną Ligę Mistrzów. Tyle, że będzie o to bardzo trudno.
Właśnie te "niech grają tak dalej" jest dużo większym problemem niż terminarz. Formę pewnie kiedyś stracą, ale może im wystarczyć zapasów na dodyrdanie się do europejskich pucharów. Mają 35 punktów, gdyby tylko do końca sezonu zdobyli drugie 35 (22 mecze zostały) to przy tak licznych wpadkach faworytów mają niemal pewną Ligę Mistrzów. Tyle, że będzie o to bardzo trudno
COYS!
16 grudnia 2015, 17:59 [cytuj]
:kotek:
:kotek:
It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog.
16 grudnia 2015, 22:46 [cytuj]
Juande Ramos następcą Mourinho? LOL
Juande Ramos następcą Mourinho? LOL
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
17 grudnia 2015, 16:44 [cytuj]
No to czekamy na Juande. The Sacked One :D
No to czekamy na Juande. The Sacked One :D
COYS!
18 grudnia 2015, 19:19 [cytuj]
Ponoć Marcus Edwards podpisał dzisiaj profesjonalny kontrakt. Mówią, że będą z niego ludzie.
Ponoć Marcus Edwards podpisał dzisiaj profesjonalny kontrakt. Mówią, że będą z niego ludzie
20 grudnia 2015, 07:23 [cytuj]
@R9Soldado: @HKane Congrats for you 100 game in @SpursOfficial I wish you all the best playing with that shirt 😉👏

Soldado klasa!
@R9Soldado: @HKane Congrats for you 100 game in @SpursOfficial I wish you all the best playing with that shirt 😉👏 Soldado klasa!
|<  <<  <  76  77  78  79  80    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 5 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się