Forum dyskusyjne
23 stycznia 2016, 21:20 [cytuj]
iZgone powiedział/a:
Też w pewnym sensie ucieszyłem się, że nie padło na Tobyego. Lubię Vertsa, jednak Toby wnosi zdecydowanie więcej do obrony.
Ciekawe, czy Dier będzie grał na środku obrony, czy dalej w pomocy a szanse dostanie Wimmer
Toby i Verts w obronie są prawie równorządni co widać po straconych bramkach. Toby zdecydowanie więcej wnosi w grze ofensywnej.
Toby i Verts w obronie są prawie równorządni co widać po straconych bramkach. Toby zdecydowanie więcej wnosi w grze ofensywnej
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
23 stycznia 2016, 23:06 [cytuj]
Im bardziej Alli imponuje tym bardziej sie boje,ze nam go ktos sprzatnie ( kupi), tez tak macie?
Im bardziej Alli imponuje tym bardziej sie boje,ze nam go ktos sprzatnie ( kupi), tez tak macie?
24 stycznia 2016, 01:20 [cytuj]
Nie, nawet patrząc wstecz na naszą politykę transferową wynikałoby, że po sezonie nigdzie go nie opchniemy. Spokojnie przesiedzi u nas jeszcze co najmniej następny sezon. Pamiętaj, że z sezonu na sezon przy takiej grze jego cena będzie rosła. Obecnie dostalibyśmy za niego 25-30 milionów, za dwa sezony cena może się podwoić.
Inna sprawa, że przy dobrej grze całej drużyny + w perspektywie większego stadionu, może nas być zwyczajnie stać na utrzymanie takich zawodników. Prawa telewizyjne + LM + jeżeli uda nam się utrzymać zawodników, to nawet w przeciągu dwóch najbliższych sezonów nie będziemy musieli wydawać fortuny na transfery.
Nie, nawet patrząc wstecz na naszą politykę transferową wynikałoby, że po sezonie nigdzie go nie opchniemy. Spokojnie przesiedzi u nas jeszcze co najmniej następny sezon. Pamiętaj, że z sezonu na sezon przy takiej grze jego cena będzie rosła. Obecnie dostalibyśmy za niego 25-30 milionów, za dwa sezony cena może się podwoić.
Inna sprawa, że przy dobrej grze całej drużyny + w perspektywie większego stadionu, może nas być zwyczajnie stać na utrzymanie takich zawodników. Prawa telewizyjne + LM + jeżeli uda nam się utrzymać zawodników, to nawet w przeciągu dwóch najbliższych sezonów nie będziemy musieli wydawać fortuny na transfery
24 stycznia 2016, 11:40 [cytuj]
Mi też się wydaje, że tak olbrzymia kasa z praw telewizyjnych sprawi, że trudno będzie wyciągać zawodników nawet ze średniaków BPL. Powoli już to się dzieje (Everton -> Stones, Barkley; my - Lloris). Po prostu stać te drużyny na solidne opłacenie swoich gwiazd. Do tego, jak napisał Damian, nowy stadion, który trzeba zapełnić kibicami płacącymi za niebotycznie drogie bilety. To wszystko się bardzo opłaca.
Obstawiam, że taki jest plan biznesowy i po to zatrudniono Pocha. Czyli budowa młodego, potencjałowego składu, gotowego na walkę o czołowe miejsca za 3-4 lata, kiedy będziemy mieć nowy stadion. A wtedy przeskoczymy na poziom finansowy Arsenalu.
W dalszej perspektywie spodziewam się, że BPL stanie się czymś w rodzaju NBA, skupującymi najlepszych piłkarzy z Europy (oprócz Realu, Barcelony i Bayernu) i liga angielska będzie celem samym w sobie, bez LM jako mało zyskownych rozgrywek. Zresztą, patrząc po "sukcesach" drużyn angielskich w Europie, już to się dzieje.
Mi też się wydaje, że tak olbrzymia kasa z praw telewizyjnych sprawi, że trudno będzie wyciągać zawodników nawet ze średniaków BPL. Powoli już to się dzieje (Everton -> Stones, Barkley; my - Lloris). Po prostu stać te drużyny na solidne opłacenie swoich gwiazd. Do tego, jak napisał Damian, nowy stadion, który trzeba zapełnić kibicami płacącymi za niebotycznie drogie bilety. To wszystko się bardzo opłaca.
Obstawiam, że taki jest plan biznesowy i po to zatrudniono Pocha. Czyli budowa młodego, potencjałowego składu, gotowego na walkę o czołowe miejsca za 3-4 lata, kiedy będziemy mieć nowy stadion. A wtedy przeskoczymy na poziom finansowy Arsenalu.
W dalszej perspektywie spodziewam się, że BPL stanie się czymś w rodzaju NBA, skupującymi najlepszych piłkarzy z Europy (oprócz Realu, Barcelony i Bayernu) i liga angielska będzie celem samym w sobie, bez LM jako mało zyskownych rozgrywek. Zresztą, patrząc po "sukcesach" drużyn angielskich w Europie, już to się dzieje
24 stycznia 2016, 18:53 [cytuj]
Ale szaleństwo! Arsenal przegrał z Chelsea i mamy stratę 2 pkt. do drugiego miejsca. Nie chcę się nakręcać ale coś czuję, że ten sezon będzie dla nas przełomowy!
Ale szaleństwo! Arsenal przegrał z Chelsea i mamy stratę 2 pkt. do drugiego miejsca. Nie chcę się nakręcać ale coś czuję, że ten sezon będzie dla nas przełomowy! :D
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
24 stycznia 2016, 19:41 [cytuj]
Hmmm, troche mnie uspokoiliscie. Mam dobre przeczucie ze na WHL zaczyna sie nowa era!
Hmmm, troche mnie uspokoiliscie. Mam dobre przeczucie ze na WHL zaczyna sie nowa era!
24 stycznia 2016, 19:50 [cytuj]
Pamiętaj jednak, że dla Arsenalu to też jeden ciężki mecz mniej. My również mamy przed sobą takie mecze i niestety trzeba wkalkulować w nie możliwość straty punktów (City, Liverpool, Arsenal, Chelsea - wszystko na wyjeździe).
Pamiętaj jednak, że dla Arsenalu to też jeden ciężki mecz mniej. My również mamy przed sobą takie mecze i niestety trzeba wkalkulować w nie możliwość straty punktów (City, Liverpool, Arsenal, Chelsea - wszystko na wyjeździe)
24 stycznia 2016, 19:51 [cytuj]
Arsenal u siebie
Arsenal u siebie :)
24 stycznia 2016, 19:51 [cytuj]
Z Arsenalem gramy u siebie
Z Arsenalem gramy u siebie :cwaniak:
"I close my eyes and I picture myself lifting the Premier League trophy at our new stadium with my mates. I’d trade the next 100 goals for that feeling.”
24 stycznia 2016, 20:58 [cytuj]
Faktycznie, zagalopowałem się
Faktycznie, zagalopowałem się :)
26 stycznia 2016, 14:06 [cytuj]
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/injury-news/news/spurs-confirm-jan-vertonghen-injury_265015.html
Na oficjalnej nie ma nic na temat tego kiedy Jan może wrócić do gry, ale jeśli faktycznie wypadł na 3 miesiące to w zasadzie do końca sezonu mamy do dyspozycji Toby'ego, Wimmer'a (jestem jakoś dziwnie spokojny o niego, kiedy dostawał szanse, to wyglądał solidnie) i w razie potrzeby Fazio lub przesunięcie Dier'a do obrony.
Nasza linia obronna spisywała się w tym sezonie kapitalnie i mam nadzieję, ze kontuzja Vertonghena tego nie zmieni. Z dwojga złego chyba lepiej, że to on wypadł, a nie Toby.
Myślicie, że w tym momencie bardziej potrzebujemy wzmocnić środek obrony, czy jednak dalej atak?
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/injury-news/news/spurs-confirm-jan-vertonghen-injury_265015.html
Na oficjalnej nie ma nic na temat tego kiedy Jan może wrócić do gry, ale jeśli faktycznie wypadł na 3 miesiące to w zasadzie do końca sezonu mamy do dyspozycji Toby'ego, Wimmer'a (jestem jakoś dziwnie spokojny o niego, kiedy dostawał szanse, to wyglądał solidnie) i w razie potrzeby Fazio lub przesunięcie Dier'a do obrony.
Nasza linia obronna spisywała się w tym sezonie kapitalnie i mam nadzieję, ze kontuzja Vertonghena tego nie zmieni. Z dwojga złego chyba lepiej, że to on wypadł, a nie Toby.
Myślicie, że w tym momencie bardziej potrzebujemy wzmocnić środek obrony, czy jednak dalej atak?
26 stycznia 2016, 14:53 [cytuj]
Ja czytałem o miesiącu. Mamy Wimmera, który wygląda solidnie, więc myślę, że sobie poradzimy. Nie ma potrzeby ściągania ŚO tylko po to, aby po wyleczeniu kontuzji przez Jana grzał ławę, albo się na nią nawet nie łapał.
Ja czytałem o miesiącu. Mamy Wimmera, który wygląda solidnie, więc myślę, że sobie poradzimy. Nie ma potrzeby ściągania ŚO tylko po to, aby po wyleczeniu kontuzji przez Jana grzał ławę, albo się na nią nawet nie łapał
26 stycznia 2016, 16:33 [cytuj]
Z ŚO jest Toby, Wimmer, Dier, Fazio
z napastników tylko Kane, tylko nie piszcie o skrzydłowych czyli Son, Nije czy Chadli
Z ŚO jest Toby, Wimmer, Dier, Fazio
z napastników tylko Kane, tylko nie piszcie o skrzydłowych czyli Son, Nije czy Chadli
29 stycznia 2016, 17:47 [cytuj]
https://www.youtube.com/channel/UC4qT123N9JJPKlRPGqitbDQ/videos
Ostatnio znalazłem ten kanał na yt

warto zajrzeć moim zdaniem.
https://www.youtube.com/channel/UC4qT123N9JJPKlRPGqitbDQ/videos
Ostatnio znalazłem ten kanał na yt :) warto zajrzeć moim zdaniem
30 stycznia 2016, 11:39 [cytuj]
"Napastnik Crystal Palace, Connor Wickham został zawieszony na trzy spotkania - poinformowano na stronie internetowej angielskiego związku piłkarskiego. 22-latek został ukarany za uderzenie łokciem w twarz obrońcy Tottenhamu Hotspur, Jana Vertonghena"
"Napastnik Crystal Palace, Connor Wickham został zawieszony na trzy spotkania - poinformowano na stronie internetowej angielskiego związku piłkarskiego. 22-latek został ukarany za uderzenie łokciem w twarz obrońcy Tottenhamu Hotspur, Jana Vertonghena"
30 stycznia 2016, 13:03 [cytuj]
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/news/pochettino-to-be-offered-new-spurs-deal_265294.html#$$o1rldy&&R7f7HMdJEeWcwBJrjnRi8w$$
No i to jest news
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/news/pochettino-to-be-offered-new-spurs-deal_265294.html#$$o1rldy&&R7f7HMdJEeWcwBJrjnRi8w$$
No i to jest news :) :brawo:
30 stycznia 2016, 13:07 [cytuj]
Mam nadzieję, że będzie naszym Fergusonem
Mam nadzieję, że będzie naszym Fergusonem :brawo:
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
31 stycznia 2016, 19:20 [cytuj]
Gramy z Crystal Palace w 5. rundzie.
Gramy z Crystal Palace w 5. rundzie
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
31 stycznia 2016, 19:22 [cytuj]
Nie jest zle można było trafić gorzej.
Nie jest zle można było trafić gorzej
31 stycznia 2016, 19:33 [cytuj]
Czy w 5. rundzie sa juz rewanze??
Czy w 5. rundzie sa juz rewanze??