Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Dobry Film, warto o obejrze?- polecam
2 kwietnia 2009, 15:40 [cytuj]
varba powiedział/a:
a jakieś dobre filmy pschyologiczne typu "lot nad kukułczym gniazdem" lub "piękny umysł" ktoś zna? tylko trochę nowsze niż ten pierwszy???

Zostan (stay) lub ew K-Pax :]

Z tego co ostatnio ogladalem to polecam : Harakiri (Seppuku) - Kobayashiego, "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", "Zycie jest cudem" Kusturicy. Z oklepanych staroci widzialem ostatnio "Rainmana" i "Ofiary wojny"
Zostan (stay) lub ew K-Pax :] Z tego co ostatnio ogladalem to polecam : Harakiri (Seppuku) - Kobayashiego, "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona", "Zycie jest cudem" Kusturicy. Z oklepanych staroci widzialem ostatnio "Rainmana" i "Ofiary wojny"
2 kwietnia 2009, 19:36 [cytuj]
Taras Bulba słyszał ktoś o tej ekranizacji powieści Nikolai Gogol'a strasznie anty-polska i kontrowersyjna!!!:mysli:
Taras Bulba słyszał ktoś o tej ekranizacji powieści Nikolai Gogol'a strasznie anty-polska i kontrowersyjna!!!:mysli:
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
2 kwietnia 2009, 23:23 [cytuj]
V For Vendetta- dla tych co wladzy nie lubia . Gomorra(o mafii zagrany przez amatorow, kolega Wloch mowil ze w Neapolu tak naprawde jest) i Die Welle(The Wave).
V For Vendetta- dla tych co wladzy nie lubia . Gomorra(o mafii zagrany przez amatorow, kolega Wloch mowil ze w Neapolu tak naprawde jest) i Die Welle(The Wave)
6 kwietnia 2009, 01:32 [cytuj]
Proponuję małą zabawę może każdy napisze najgłupszy film jaki widział:rotfl: moja propozycja: szybcy i wściekli totalny debilizm
Proponuję małą zabawę może każdy napisze najgłupszy film jaki widział:rotfl: moja propozycja: szybcy i wściekli totalny debilizm
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
6 kwietnia 2009, 12:02 [cytuj]
jak dla mnie "postal", taka tandeta, że szok. Niby momentami śmieszne, ale scenariusz, wykonanie filmu i pomysł to idiotyzm
jak dla mnie "postal", taka tandeta, że szok. Niby momentami śmieszne, ale scenariusz, wykonanie filmu i pomysł to idiotyzm
Come on you Spurs!! // Wir sind der zwölfte Mann und steh'n zu dir - Bayer 04
6 kwietnia 2009, 15:13 [cytuj]
Yyyyrekk, kosmiczna cos tam, ale o takich to nie ma co pisac. A z tych inteligentniejszych (czy raczej pseudo-inteligentniejszych) to Mullholland Drive Lyncha - ogladalem 3 razy i ciagle nie kumam o co w tym filmie biega...
Yyyyrekk, kosmiczna cos tam, ale o takich to nie ma co pisac. A z tych inteligentniejszych (czy raczej pseudo-inteligentniejszych) to Mullholland Drive Lyncha - ogladalem 3 razy i ciagle nie kumam o co w tym filmie biega
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
6 kwietnia 2009, 18:15 [cytuj]
Od Zaguboinej Autostrady nawet nie staram sie zrozumiec o co i czw ogole o cos chodzi po porotu ogladam.
Od Zaguboinej Autostrady nawet nie staram sie zrozumiec o co i czw ogole o cos chodzi po porotu ogladam
6 kwietnia 2009, 18:36 [cytuj]
Varba, a może być "film, o którym słyszałem, a który na podstawie tego zapowiada się na najgłupszy jaki kiedykolwiek powstał"?
Jeśli tak to mam kandydata-horror pt. 'Teeth'. Czytałem felieton o nim w NF. Film opowiada o pewnej działaczce ruchu na rzecz dziewictwa, której zęby wyrosły w (na?) narządach rozrodczych.
Varba, a może być "film, o którym słyszałem, a który na podstawie tego zapowiada się na najgłupszy jaki kiedykolwiek powstał"? Jeśli tak to mam kandydata-horror pt. 'Teeth'. Czytałem felieton o nim w NF. Film opowiada o pewnej działaczce ruchu na rzecz dziewictwa, której zęby wyrosły w (na?) narządach rozrodczych
6 kwietnia 2009, 21:08 [cytuj]
W sumie to 3/4 polskich filmów trzeba wymienić. To samo z Hollywoodem, co roku produkują taką ilośc tego chłamu, że nawet żeby to wszystko obejrzeć to życia nie starczy. Gdyby tak skupić się na filmach już przesianych to smutny wniosek jest taki, że film się kończy. Albo z wiekiem, najczęściej po obejrzeniu sporej dawki, jakoś mija entuzjazm. Ten rok jest moim zdaniem niezły, ale wcześniejsze "Aż poleje się krew" z muzyką w stylu pitolenie (od razu uprzedzam, że Rediohead jest dla mnie muzycznym Tottenhamem), ostatnie produkcje Tarantino (o co chodzi w tych filmach?), "Tajne przez poufne" (powoli zaczyna coś tam do mnie docierać, ale do tego trzeba z 500 innych filmów zobaczyć, a trochę czasu brak), jakiś taki wkurzający element miał "To nie jest kraj dla...", ale może zestawiać go z debilnymi nie ma co.

Polecam za to Walc z Baszirem.
W sumie to 3/4 polskich filmów trzeba wymienić. To samo z Hollywoodem, co roku produkują taką ilośc tego chłamu, że nawet żeby to wszystko obejrzeć to życia nie starczy. Gdyby tak skupić się na filmach już przesianych to smutny wniosek jest taki, że film się kończy. Albo z wiekiem, najczęściej po obejrzeniu sporej dawki, jakoś mija entuzjazm. Ten rok jest moim zdaniem niezły, ale wcześniejsze "Aż poleje się krew" z muzyką w stylu pitolenie (od razu uprzedzam, że Rediohead jest dla mnie muzycznym Tottenhamem), ostatnie produkcje Tarantino (o co chodzi w tych filmach?), "Tajne przez poufne" (powoli zaczyna coś tam do mnie docierać, ale do tego trzeba z 500 innych filmów zobaczyć, a trochę czasu brak), jakiś taki wkurzający element miał "To nie jest kraj dla...", ale może zestawiać go z debilnymi nie ma co. Polecam za to Walc z Baszirem
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
7 kwietnia 2009, 18:51 [cytuj]
Nie no aapa, przegiales! "Az poleje sie krew"?! Mi sie na maxa podobalo, moze dlatego ze uwazam DD Lewisa za zajebistego aktora. Ale nie, jak na dzisiejsze kino to na prawde mi sie podobalo. Grindhouse: Death Proof" tez byl kozak, na pewno podobal mi sie bardziej od 1-szej czesci Kill Billa. "Tajne przez poufne" moim zdaniem calkiem fajne, a "To nie jest kraj dla starych ludzi", przy calej mojej antypatii do braci Coenow, jest na prawde pierwsza klasa. Zreszta jak kazdy film z Tommym Lee Jonesem;)
Nie no aapa, przegiales! "Az poleje sie krew"?! Mi sie na maxa podobalo, moze dlatego ze uwazam DD Lewisa za zajebistego aktora. Ale nie, jak na dzisiejsze kino to na prawde mi sie podobalo. Grindhouse: Death Proof" tez byl kozak, na pewno podobal mi sie bardziej od 1-szej czesci Kill Billa. "Tajne przez poufne" moim zdaniem calkiem fajne, a "To nie jest kraj dla starych ludzi", przy calej mojej antypatii do braci Coenow, jest na prawde pierwsza klasa. Zreszta jak kazdy film z Tommym Lee Jonesem;)
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
8 kwietnia 2009, 09:15 [cytuj]
Przegiąłem, zdaję sobie sprawę, ale celowo :) Trzeba mocno przesadzić by dotarła sentencja.
Przegiąłem, zdaję sobie sprawę, ale celowo :) Trzeba mocno przesadzić by dotarła sentencja
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
9 kwietnia 2009, 01:32 [cytuj]
"To nie jest kraj dla starych ludzi" to świetny film, był bardzo nieprzewidywalny co wydaje mi się jego największym atutem bo oglądałem ze szczeną przy ziemi, z tego co pamiętam dostał 4 oskary, więc głupi na pewno nie był:tak:
"To nie jest kraj dla starych ludzi" to świetny film, był bardzo nieprzewidywalny co wydaje mi się jego największym atutem bo oglądałem ze szczeną przy ziemi, z tego co pamiętam dostał 4 oskary, więc głupi na pewno nie był:tak:
9 kwietnia 2009, 19:52 [cytuj]
No nie mówiłem, że jest głupi, tylko że ma coś denerwującego.
No nie mówiłem, że jest głupi, tylko że ma coś denerwującego
10 kwietnia 2009, 20:56 [cytuj]
a Ja obejrzałem właśnie ostatni film o Tysonie. Facet jest największy dla mnie. Ktoś może mi mówic,że np Ali był lepszy,albo inni,ale... Przypomniała mi się sprawa Maradona/Pele. Tyson to boksera jakego chcę oglądać.
a Ja obejrzałem właśnie ostatni film o Tysonie. Facet jest największy dla mnie. Ktoś może mi mówic,że np Ali był lepszy,albo inni,ale... Przypomniała mi się sprawa Maradona/Pele. Tyson to boksera jakego chcę oglądać
I need a get. What!? Without a get I'm an aguna! You're what!?!?
10 kwietnia 2009, 23:43 [cytuj]
Ja TYSONA uwielbiałem. W ringu oczywiście, bo po za to jużinna historia. Tak jak boks nie jest dla mnie niczym istotnym, tak Mike to było to. Taka czysta siła, pierwotna moc, agresja! Rewelacja! Zero kalkulacji, wychodził po to, zeby wygrać, zniszczyć, znokautować. Niby trochę to straszne, ale ja zawsze w tym widziałem masę serducha, nie wiem czy to dobrze określam, ale to było dla mnie jakieś takie "wewnętrzne". Na ESPN leciały powtórki jego walk i powiem szczerze, że jego nokauty to było coś niesamowicie zjaebistego.
Ja TYSONA uwielbiałem. W ringu oczywiście, bo po za to jużinna historia. Tak jak boks nie jest dla mnie niczym istotnym, tak Mike to było to. Taka czysta siła, pierwotna moc, agresja! Rewelacja! Zero kalkulacji, wychodził po to, zeby wygrać, zniszczyć, znokautować. Niby trochę to straszne, ale ja zawsze w tym widziałem masę serducha, nie wiem czy to dobrze określam, ale to było dla mnie jakieś takie "wewnętrzne". Na ESPN leciały powtórki jego walk i powiem szczerze, że jego nokauty to było coś niesamowicie zjaebistego
Kogucie życie!
12 kwietnia 2009, 23:08 [cytuj]
A ja tam wolę Borata ten film mnie rozwala:rotfl:
A ja tam wolę Borata ten film mnie rozwala:rotfl:
12 kwietnia 2009, 23:53 [cytuj]
Nieeee, no Varba..... Tego jeszcze nie było! Zgadzamy się! Trzeba datę zapamiętać. :F Borat jest boski.
Nieeee, no Varba..... Tego jeszcze nie było! Zgadzamy się! Trzeba datę zapamiętać. :F Borat jest boski
Kogucie życie!
12 kwietnia 2009, 23:56 [cytuj]
To chyba ta świąteczna atmosfera się nam udziela:D
To chyba ta świąteczna atmosfera się nam udziela:D
<  1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 19 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się