Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <  3  4  5  6  7    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Dobry Film, warto o obejrze?- polecam
26 czerwca 2009, 20:03 [cytuj]
Miałem to już kiedyś napisać. Teraz pewnie już większość widziała, ale jak ktoś nie to myślę, że warto nadrobić. WOJNA POLSKO-RUSKA. Fajne, inteligentne i inne kino.
Miałem to już kiedyś napisać. Teraz pewnie już większość widziała, ale jak ktoś nie to myślę, że warto nadrobić. WOJNA POLSKO-RUSKA. Fajne, inteligentne i inne kino
Kogucie życie!
26 czerwca 2009, 20:19 [cytuj]
Film jest zajefajny przynajmniej takie opinie słyszałem, niestety muszę poczekać na jakiś torrent ;)
Film jest zajefajny przynajmniej takie opinie słyszałem, niestety muszę poczekać na jakiś torrent ;)
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
24 sierpnia 2009, 18:06 [cytuj]
Własnie oglądam Fifty Dead Man Walking - jak Ja lubię Kingsley'a... tu akurat może nie aż tak (jak np. w Sexy Beast) ale i tak jest wielki:ok:
Własnie oglądam Fifty Dead Man Walking - jak Ja lubię Kingsley'a... tu akurat może nie aż tak (jak np. w Sexy Beast) ale i tak jest wielki:ok:
I need a get. What!? Without a get I'm an aguna! You're what!?!?
25 sierpnia 2009, 15:57 [cytuj]
Fight club (świetny film ) , valkyrie (jeśli ktoś lubi filmy o takiej tematyce ) , never back down (w miare nowy film z fajnymi scenami walki ) , efekt motyla 1,2 (częśc trzecia juz nie przypadła mi do gustu , strasznie naciągana ) , requiem dla snu ( daje do myslenia ) , skazani na shawshenk (jeden z moich ulubionych fimów polecam jak najbardziej ! ) ostatnio oglądałem hangover (kac vegas) takie średnie mozna obejrzeć , troche smiechu jest , polecam jest buntownika (outlaw), anamporph , eastern promises i caly sezon kompani braci :)
Fight club (świetny film ) , valkyrie (jeśli ktoś lubi filmy o takiej tematyce ) , never back down (w miare nowy film z fajnymi scenami walki ) , efekt motyla 1,2 (częśc trzecia juz nie przypadła mi do gustu , strasznie naciągana ) , requiem dla snu ( daje do myslenia ) , skazani na shawshenk (jeden z moich ulubionych fimów polecam jak najbardziej ! ) ostatnio oglądałem hangover (kac vegas) takie średnie mozna obejrzeć , troche smiechu jest , polecam jest buntownika (outlaw), anamporph , eastern promises i caly sezon kompani braci :)
25 sierpnia 2009, 16:05 [cytuj]
ja polecam taki film Taken (Uprowadzona) ostatnio widziałem i bardzo mi się podobał :)
ja polecam taki film Taken (Uprowadzona) ostatnio widziałem i bardzo mi się podobał :)
Tottenham 'Til I Die
28 sierpnia 2009, 18:18 [cytuj]
Hmm. Co ja moglbym polecic to tak : 4 filmy ktore kocham i do ktorych wracam czesto(kolejnosc przypadkowa)

1. Kingsajz - niezapomniana komedia z Jerzym stuhr'em.
2. Silmido. Film w konwencji parszywej dwunastki, ktory moim zdaniem duzo lepiej sie prezentuje niz wspomniana dwunastka
3.Taegukgi. Szeregowiec ryan po koreansku. Tak to reklamowali w Polsce. Ja natomiast mysle, ze jest too calkiem inny film, i moim skromnym zdaniem z duzo lepszymi zdjeciami niz Ryan.
Ostatni film(uwaga niepelnoletnim i uduchowionym ludziom wstep wzbroniony) Sex is zero. Komedia erotyczna, jaja jakich malo, duzo zabawniejsza niz american pie, a przy tym tak fajnie nakrecona.
Hmm. Co ja moglbym polecic to tak : 4 filmy ktore kocham i do ktorych wracam czesto(kolejnosc przypadkowa) 1. Kingsajz - niezapomniana komedia z Jerzym stuhr'em. 2. Silmido. Film w konwencji parszywej dwunastki, ktory moim zdaniem duzo lepiej sie prezentuje niz wspomniana dwunastka 3.Taegukgi. Szeregowiec ryan po koreansku. Tak to reklamowali w Polsce. Ja natomiast mysle, ze jest too calkiem inny film, i moim skromnym zdaniem z duzo lepszymi zdjeciami niz Ryan. Ostatni film(uwaga niepelnoletnim i uduchowionym ludziom wstep wzbroniony) Sex is zero. Komedia erotyczna, jaja jakich malo, duzo zabawniejsza niz american pie, a przy tym tak fajnie nakrecona
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
2 września 2009, 15:53 [cytuj]
Przy okazji czytania teg:http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=8094 ranginku przypomniałem sobie o filamch, które mi się straszliwie podobały, i które chciałbym polecić-zwłaszcza teraz pasują tematycznie do tych obchodów, rocznic etc.
Pierwszy to "Ciemnoniebieski świat"-film o czeskich lotnikach walczących w obronie Wlkiej Brytanii. Nie bede się rozpisywał o nim bo na Esensji jest to zrobione dużo ciekawiej. Nr 2 to "Ostatni lot Ślicznotki z Memphis"-też o lotnikach ale już nie czeskich. Obydwa filmy to kawał porządnego kina wojennego, takiego bardziej zmuszającego do myslenia niż porażającego efektami.

I przy okazji jedyny horror jaki mi sie podobał i jaki mnie przestarszył-"Inni". Nie malitrów keczupu i innej galarety, żadnych pokemonów z mózgiem na wierzchu ale straszyć ten film potrafi. Mistrzostwo świata jeśli chodzi o klimat, posługiwanie się suspensem itp. No i jaka puenta na koniec:brawo:

Natomiast jeśli ktoś jeszcze nie ogladał "Drakuli III. Dziedzictwo" to niech lepiej od razu da sobie spokój. Zupełne przeciwieństwo "Innych". Totalny badziew. Fabuła nielogiczna a na dodatek wtórna. Spieprzone na maksa ujęcia zupełnie wybijają z atmosfery. No i niezamierzone efekty groteskowe działają tak samo-sztandarowy przykład: ujecie pokazjuące zamek Drakuli w absolutnie klasyczny sposób, tj. na tle ponurego nieba, i te błyski itp-i byłoby to tylko wtórne i nudne gdyby nie to, ze zamek obłożony był...talerzami satelitarnymi:boisie: I takie wpadki "techniczne" jak np jeden z głónych bohaterów wywijający półtorakiem jakgdyby to był kij od miotły.
Przy okazji czytania tego:http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=8094 ranginku przypomniałem sobie o filamch, które mi się straszliwie podobały, i które chciałbym polecić-zwłaszcza teraz pasują tematycznie do tych obchodów, rocznic etc. Pierwszy to "Ciemnoniebieski świat"-film o czeskich lotnikach walczących w obronie Wlkiej Brytanii. Nie bede się rozpisywał o nim bo na Esensji jest to zrobione dużo ciekawiej. Nr 2 to "Ostatni lot Ślicznotki z Memphis"-też o lotnikach ale już nie czeskich. Obydwa filmy to kawał porządnego kina wojennego, takiego bardziej zmuszającego do myslenia niż porażającego efektami. I przy okazji jedyny horror jaki mi sie podobał i jaki mnie przestarszył-"Inni". Nie malitrów keczupu i innej galarety, żadnych pokemonów z mózgiem na wierzchu ale straszyć ten film potrafi. Mistrzostwo świata jeśli chodzi o klimat, posługiwanie się suspensem itp. No i jaka puenta na koniec:brawo: Natomiast jeśli ktoś jeszcze nie ogladał "Drakuli III. Dziedzictwo" to niech lepiej od razu da sobie spokój. Zupełne przeciwieństwo "Innych". Totalny badziew. Fabuła nielogiczna a na dodatek wtórna. Spieprzone na maksa ujęcia zupełnie wybijają z atmosfery. No i niezamierzone efekty groteskowe działają tak samo-sztandarowy przykład: ujecie pokazjuące zamek Drakuli w absolutnie klasyczny sposób, tj. na tle ponurego nieba, i te błyski itp-i byłoby to tylko wtórne i nudne gdyby nie to, ze zamek obłożony był...talerzami satelitarnymi:boisie: I takie wpadki "techniczne" jak np jeden z głónych bohaterów wywijający półtorakiem jakgdyby to był kij od miotły
2 września 2009, 16:46 [cytuj]
Ostatnio polecam - The Damned United o pewnym managerze Brianie Clough.

Jako był recenzent filmowy i gościu, który kiedyś dziennie oglądał po 3 filmy ulubionych dzieł kinematografii mam dość sporo, ale po kolei:

300, 11.09.01, 21 gramów, 36, 5x2 - pięc razy we dwoje (oststnio leciał na TVP), Adwokat Diabła, Agresja, Amadeusz, Amelia, American Beauty, Bez wyjścia, Biegnij Lola biegnij, Blask, Bliżej, Bulwar Zachodzącego Słońca, Centrym świata, Charakter, Ciemna strona miasta, Czarownice z Salem, Cienka czerwona linia, Coś, Czysta formalność, Dług, Dogville, Donnie Darko, 12 gniewnych ludzi (Lumeta), 12 (Michalkowa), Dzień świstaka, Equilibrium, Exils, Fargo, Glengarry Glen Ross, Gracz, Hiszpański więzień, seria Indiany Jonesa, Inni, Jarhead, Krwawa niedziela, seria Krzyk, Lot 93, Lot nad kukułczym gniazdem, Lśnienie, Łowca Androidów, Między słowami, Miś, Nienawiść, Nocny strażnik (wersja szwedzka), Nóż w wodzie, seria Obcy, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie, Orbitowanie bez cukru, Otwórz oczy, Okręt, Oby do wiosny, Pachnidło, Pan życia i smierci, Piąty element, Podejrzani, Podziemny krąg, Polowanie na Czerwony Paźedziernik, Powrót, Powrót do Garden State, Prestiż, Przed wschodem słońca, Przekleństwa niewinności, Przełamując fale, Przewrwana lekcja muzyki, Przez ciemne zwierciadło, Pulp Fiction, Quiz Show, Rejs, Rekonstrukcja, Requiem dla snu, Rok diabła, Samotni, Sex & przemoc, Siedem, Sin City, Skazani na Shawshank, Spaleni słońcem, Speed, Słodkie jutro, Ścigany, Święci z Bostonu, Teza, Trainspotting, Truman Show, seria Trzy Kolory, Ukryte pragnienia, Wielki błękit, W paszczy szaleństwa, W pogoni za Amy, W stronę morza, Wściekłe psy, Clerks-sprzedawcy, Zagubiona autostrada, Zodiac, Zostań, Źródło, Życie ukryte w słowach

seriale: Zagubieni, Agentka o stu twarzach, 24 godziny, Hoży doktorzy, Millenium, Z archiwum X, ReGenesis, 4400, Ghost in the shell

Dla każdego coś miłego :)
Ostatnio polecam - The Damned United o pewnym managerze Brianie Clough. Jako był recenzent filmowy i gościu, który kiedyś dziennie oglądał po 3 filmy ulubionych dzieł kinematografii mam dość sporo, ale po kolei: 300, 11.09.01, 21 gramów, 36, 5x2 - pięc razy we dwoje (oststnio leciał na TVP), Adwokat Diabła, Agresja, Amadeusz, Amelia, American Beauty, Bez wyjścia, Biegnij Lola biegnij, Blask, Bliżej, Bulwar Zachodzącego Słońca, Centrym świata, Charakter, Ciemna strona miasta, Czarownice z Salem, Cienka czerwona linia, Coś, Czysta formalność, Dług, Dogville, Donnie Darko, 12 gniewnych ludzi (Lumeta), 12 (Michalkowa), Dzień świstaka, Equilibrium, Exils, Fargo, Glengarry Glen Ross, Gracz, Hiszpański więzień, seria Indiany Jonesa, Inni, Jarhead, Krwawa niedziela, seria Krzyk, Lot 93, Lot nad kukułczym gniazdem, Lśnienie, Łowca Androidów, Między słowami, Miś, Nienawiść, Nocny strażnik (wersja szwedzka), Nóż w wodzie, seria Obcy, Opowieści o zwyczajnym szaleństwie, Orbitowanie bez cukru, Otwórz oczy, Okręt, Oby do wiosny, Pachnidło, Pan życia i smierci, Piąty element, Podejrzani, Podziemny krąg, Polowanie na Czerwony Paźedziernik, Powrót, Powrót do Garden State, Prestiż, Przed wschodem słońca, Przekleństwa niewinności, Przełamując fale, Przewrwana lekcja muzyki, Przez ciemne zwierciadło, Pulp Fiction, Quiz Show, Rejs, Rekonstrukcja, Requiem dla snu, Rok diabła, Samotni, Sex & przemoc, Siedem, Sin City, Skazani na Shawshank, Spaleni słońcem, Speed, Słodkie jutro, Ścigany, Święci z Bostonu, Teza, Trainspotting, Truman Show, seria Trzy Kolory, Ukryte pragnienia, Wielki błękit, W paszczy szaleństwa, W pogoni za Amy, W stronę morza, Wściekłe psy, Clerks-sprzedawcy, Zagubiona autostrada, Zodiac, Zostań, Źródło, Życie ukryte w słowach seriale: Zagubieni, Agentka o stu twarzach, 24 godziny, Hoży doktorzy, Millenium, Z archiwum X, ReGenesis, 4400, Ghost in the shell Dla każdego coś miłego :)
2 września 2009, 16:57 [cytuj]
Lekcja to taki Lot nad kukułczym gniazdem tylko z Jolie i Winoną. A do Winony mam słabośc. Ale ok - bardzo dobry
Lekcja to taki Lot nad kukułczym gniazdem tylko z Jolie i Winoną. A do Winony mam słabośc. Ale ok - bardzo dobry
2 września 2009, 19:03 [cytuj]
też to oglądałem kiedyś i moge polecić, może nie ażżż taaki dobry,ale niezły ;)
też to oglądałem kiedyś i moge polecić, może nie ażżż taaki dobry,ale niezły ;)
Tottenham 'Til I Die
2 września 2009, 22:42 [cytuj]
'Wszystkie psy ida do nieba' i 'Skazani na shawshank'.Ewentualnie Grizwaldowie-wszystkie czesci sa dobre.
seriale:Ranczo,od biedy Plebania.
'Wszystkie psy ida do nieba' i 'Skazani na shawshank'.Ewentualnie Grizwaldowie-wszystkie czesci sa dobre. seriale:Ranczo,od biedy Plebania
You'll Never Walk Alone
2 września 2009, 22:44 [cytuj]
Skazanych tez polecam,ale 'Wszystkie psy ida do nieba'? :rotfl:

Dzisiaj w tvp1 ogladalem "Mlodzi Gniewni". Chyba najlepszy film, jaki ogladalem w tej marnej telewizji. Az mi sie lezka w oku zakrecila w niektorych momentach ;)
Skazanych tez polecam,ale 'Wszystkie psy ida do nieba'? :rotfl: Dzisiaj w tvp1 ogladalem "Mlodzi Gniewni". Chyba najlepszy film, jaki ogladalem w tej marnej telewizji. Az mi sie lezka w oku zakrecila w niektorych momentach ;)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
2 września 2009, 22:47 [cytuj]
Nie ogladales?
Pies Charlie prowadził niezbyt ciekawy i dobry żywot. Był właścicielem dobrze prosperującego kasyna. Jednakże było ono solą w oku jego konkurenta - psa Carface'a, który doprowadził do zniszczenia kasyna i śmierci Charliego. Charlie wylądował w Niebie, ale tylko dlatego, że wszystkie psy tam idą po śmierci. Charlie podstępem kradnie swój zegar życia i wraca na ziemię, gdzie teraz gdy posiada zegar jest praktycznie nieśmiertleny. Wie jednak, że za to co zrobił grozi mu pójście do Piekła. Wkrótce, na ziemi, spotyka swojego wiernego towarzysza, niezbyt rozgraniętego psa Itchy'ego. Wraz z nim i małą osieroconą dziewczynką, zdobywa pieniądze na planowaną zemstę na Carface'ie. Doprowadza to do wojny psich gangów, a Charlie musi tylko pilnować swojego zegarka, natomist Itchy zmienia się pod wpływem Dziewczynki i powrotu Charliego także dostrzega inne możliwości życiowe ...
Nie ogladales? Pies Charlie prowadził niezbyt ciekawy i dobry żywot. Był właścicielem dobrze prosperującego kasyna. Jednakże było ono solą w oku jego konkurenta - psa Carface'a, który doprowadził do zniszczenia kasyna i śmierci Charliego. Charlie wylądował w Niebie, ale tylko dlatego, że wszystkie psy tam idą po śmierci. Charlie podstępem kradnie swój zegar życia i wraca na ziemię, gdzie teraz gdy posiada zegar jest praktycznie nieśmiertleny. Wie jednak, że za to co zrobił grozi mu pójście do Piekła. Wkrótce, na ziemi, spotyka swojego wiernego towarzysza, niezbyt rozgraniętego psa Itchy'ego. Wraz z nim i małą osieroconą dziewczynką, zdobywa pieniądze na planowaną zemstę na Carface'ie. Doprowadza to do wojny psich gangów, a Charlie musi tylko pilnować swojego zegarka, natomist Itchy zmienia się pod wpływem Dziewczynki i powrotu Charliego także dostrzega inne możliwości życiowe ...
You'll Never Walk Alone
2 września 2009, 22:55 [cytuj]
Ogladalem, mama mi to kiedys wypozyczyla, gdy mialem okolo 6 lat. Juz wtedy stwierdzilem, ze jestem na to za stary ;)
Ogladalem, mama mi to kiedys wypozyczyla, gdy mialem okolo 6 lat. Juz wtedy stwierdzilem, ze jestem na to za stary ;)
2 września 2009, 22:57 [cytuj]
Tak tak a na 'Mlodych gniewnych' placzesz:) W filmie najwazniejszy jest przekaz:)
Tak tak a na 'Mlodych gniewnych' placzesz:) W filmie najwazniejszy jest przekaz:)
You'll Never Walk Alone
2 września 2009, 23:08 [cytuj]
Jutro wychodzi pierwszy odcinek 5 sezonu Supernaturala :D Cale wakacje na to czekalem, ale do jutro chyba nie wytrzymam. Zaje** serial.
Jutro wychodzi pierwszy odcinek 5 sezonu Supernaturala :D Cale wakacje na to czekalem, ale do jutro chyba nie wytrzymam. Zaje** serial
3 września 2009, 02:47 [cytuj]
Oficer ok, ale bez przesady - też mam wszystkie - pierwszy mi się podobał, drugi do połowy, a na trzecim utknąłem, bo już pierwszy odcinek mnie zraził. Bomba atomowa wyprodukowana w Polsce. No już tego nie mogłem kupić
Oficer ok, ale bez przesady - też mam wszystkie - pierwszy mi się podobał, drugi do połowy, a na trzecim utknąłem, bo już pierwszy odcinek mnie zraził. Bomba atomowa wyprodukowana w Polsce. No już tego nie mogłem kupić
|<  <  3  4  5  6  7    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2024/2025?
1 50%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 50%
2 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 28 Zarejestrowanych użytkowników: 5254 Ostatnio zarejestrowany: trafostacja

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się