Forum dyskusyjne
6 września 2009, 20:19 [cytuj]
polecam "13 dzielnica" i "Anioły i demony"
polecam "13 dzielnica" i "Anioły i demony"
6 września 2009, 21:00 [cytuj]
No dobra niech będzie. Z drugiej strony skoro to darmozjady, to może lepiej znajdź coś pożytecznego co by "dać na tacę"? Chociaż po wszystkich zdaniach szufladkujących Cię jako ateusza, akt "dania na tacę" też jest niczego sobie. Chcę w każdym razie przy tym być

a chłopaki z drużyny mogliby się postarać.
No dobra niech będzie. Z drugiej strony skoro to darmozjady, to może lepiej znajdź coś pożytecznego co by "dać na tacę"? Chociaż po wszystkich zdaniach szufladkujących Cię jako ateusza, akt "dania na tacę" też jest niczego sobie. Chcę w każdym razie przy tym być :)a chłopaki z drużyny mogliby się postarać
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
6 września 2009, 21:34 [cytuj]
ginola powiedział/a:
To bylo troszke zawile rozumowanie, zreszta, jak latwo sie domyslic po godzinie w ktorej to pisalem, akurat wrocilem z imprezy. Chodzilo mi o to ty jestes podobny do Tarantino, przez to, ze "masz zajoba na punkcie kina naprawde tandetnego". A z Vinniem Jonesem to chodzilo o to, ze on jest "artysta kina tandetnego XXI wieku" (bo taki Przekret to u niego wyjatek). Przyznaje, ze srednio precyzyjnie sie wczesniej wyrazilem

Godzina dała mi do myślenia, ale byłem przekonany, że wstajesz na ryby

Jednak sam zwrot , że jestem jak Tarantino bardzo mi podmaśla

Godzina dała mi do myślenia, ale byłem przekonany, że wstajesz na ryby :D Jednak sam zwrot , że jestem jak Tarantino bardzo mi podmaśla :X:skromny:
Kogucie życie!
6 września 2009, 22:59 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Jednak sam zwrot , że jestem jak Tarantino bardzo mi podmaśla

No nie wiem, ja tam jego filmy uwielbiam, kreci same genialne (dobra, Kill Bill vol. 1 jest srednie), ale prywatnie to musi byc niezly popapraniec. Mniejsza o to, nie moge sie juz doczekac premiery Bekartow Wojny, juz czuje ze to bedzie popieprzone, zle, chore i... chyba pojde na premiere
No nie wiem, ja tam jego filmy uwielbiam, kreci same genialne (dobra, Kill Bill vol. 1 jest srednie), ale prywatnie to musi byc niezly popapraniec. Mniejsza o to, nie moge sie juz doczekac premiery Bekartow Wojny, juz czuje ze to bedzie popieprzone, zle, chore i... chyba pojde na premiere:D
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
7 września 2009, 18:44 [cytuj]
ginola, przyznam Ci się, że przy Pulp Fiction zaliczyłem odlot. Ten film był strasznie ożywczy. To były czasy Trzech Kolorów Kieślowskiego i nawet lekkie oburzenie panowało, ze to Tarantino zgarnął Złotą Palmę, a nie nasz rodak. Tyle, że osobiście miałem już dość tego intelektualizmu z marną muzyką, a Quentin przywrócił mi wiarę w to, że Hollywood nie umarł. To tytułem wstępu żeby powiedzieć, że też czekam na Bękartów. Czekam podwójnie, bo Kill Bille się broniły, ale Grindhouse to padlina straszna.
arch69, Aniłoły i demony obejrzałem ze względu na temat. Muszę się przyznać,że jako niekatolik mam swego rodzaju słabość do konklawe. Jako wydarzenia z pogranicza mistyki i polityki, mówiąc oględnie. Gdyby ktoś miał coś do polecenia z tego tematu, to chętnie zobaczę.
ginola, przyznam Ci się, że przy Pulp Fiction zaliczyłem odlot. Ten film był strasznie ożywczy. To były czasy Trzech Kolorów Kieślowskiego i nawet lekkie oburzenie panowało, ze to Tarantino zgarnął Złotą Palmę, a nie nasz rodak. Tyle, że osobiście miałem już dość tego intelektualizmu z marną muzyką, a Quentin przywrócił mi wiarę w to, że Hollywood nie umarł. To tytułem wstępu żeby powiedzieć, że też czekam na Bękartów. Czekam podwójnie, bo Kill Bille się broniły, ale Grindhouse to padlina straszna.
arch69, Aniłoły i demony obejrzałem ze względu na temat. Muszę się przyznać,że jako niekatolik mam swego rodzaju słabość do konklawe. Jako wydarzenia z pogranicza mistyki i polityki, mówiąc oględnie. Gdyby ktoś miał coś do polecenia z tego tematu, to chętnie zobaczę
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
7 września 2009, 22:42 [cytuj]
E tam, mi Death Proof sie podobal, choc partia Rodrigueza (Planet Terror) jest jeszcze lepsza. Ale i tak z Tarantino najlepsze sa Wsciekle Psy. Jackie Brown tez nie gorsze od Pulp Fiction...
E tam, mi Death Proof sie podobal, choc partia Rodrigueza (Planet Terror) jest jeszcze lepsza. Ale i tak z Tarantino najlepsze sa Wsciekle Psy. Jackie Brown tez nie gorsze od Pulp Fiction
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
8 września 2009, 14:09 [cytuj]
Wściekłe Psy rządzą.
Wściekłe Psy rządzą
24 września 2009, 15:33 [cytuj]
Nie oglądałem wczorajszego meczu bo oglądałem serial. I ten serial chciałbym tu niniejszym, korzystając z okazji itp. polecić. Bo warto. Choćby dlatego, że takiego przedsięwzięcia w polskiej telewizji chyba jeszcze nie było (a przynajmniej ja nie pamiętam). Zresztą w ogóle nie przypominam sobie żadnego polskiego filmu fantastycznego-poza diabłem Piszczałą.
A chodzi mi o tefałenowskiego "Naznaczonego". Wczoraj widziałem dopiero 1 swój odcinek. Naprawdę ciekawie się to to zapowiada. Wciągający pomysł, conajmniej przyzwoita (póki co) realizacja. Fajnie oddany klimat miejskiej fantastyki-trochę pachnie gaimanowskim "Nigdziebądź" co oczywiście jest zaletą. Trochę przypomina cykl o Patrolach Łukjanienki.I ciekawi mnie na ile motyw notesu tego czarnego dziada jest inspirowany mangą (czy to anime było) pt. Death Note. Podoba mi się ta rwana narracja prowadzona za pomocą krótkich kadrów(choć w przyszłości może się zrobic męcząca). Same ujęcia też bardzo udane. Pasująca do konwencji scenografia i przekonująco wykreowane postacie (choć główny Boss tej tajemniczej organizacji trochę przesadza z modulacją głosu-jakoś to sztucznie brzmi)-wszystko to tworzy duszny, ponurawy klimat. Oby tylko rozwinęło się to na miarę potencjału.
Nie oglądałem wczorajszego meczu bo oglądałem serial. I ten serial chciałbym tu niniejszym, korzystając z okazji itp. polecić. Bo warto. Choćby dlatego, że takiego przedsięwzięcia w polskiej telewizji chyba jeszcze nie było (a przynajmniej ja nie pamiętam). Zresztą w ogóle nie przypominam sobie żadnego polskiego filmu fantastycznego-poza diabłem Piszczałą.
A chodzi mi o tefałenowskiego "Naznaczonego". Wczoraj widziałem dopiero 1 swój odcinek. Naprawdę ciekawie się to to zapowiada. Wciągający pomysł, conajmniej przyzwoita (póki co) realizacja. Fajnie oddany klimat miejskiej fantastyki-trochę pachnie gaimanowskim "Nigdziebądź" co oczywiście jest zaletą. Trochę przypomina cykl o Patrolach Łukjanienki.I ciekawi mnie na ile motyw notesu tego czarnego dziada jest inspirowany mangą (czy to anime było) pt. Death Note. Podoba mi się ta rwana narracja prowadzona za pomocą krótkich kadrów(choć w przyszłości może się zrobic męcząca). Same ujęcia też bardzo udane. Pasująca do konwencji scenografia i przekonująco wykreowane postacie (choć główny Boss tej tajemniczej organizacji trochę przesadza z modulacją głosu-jakoś to sztucznie brzmi)-wszystko to tworzy duszny, ponurawy klimat. Oby tylko rozwinęło się to na miarę potencjału
24 września 2009, 16:02 [cytuj]
Walkiria naprawde dobry film POLECAM
Walkiria naprawde dobry film POLECAM :)
25 września 2009, 23:29 [cytuj]
galerianki
galerianki
25 września 2009, 23:30 [cytuj]
hehe
hehe :rotfl:
7 października 2009, 17:55 [cytuj]
Marcus, chyba, polecał Wojnę polsko-ruską. Powiem, że jestem pod wrażeniem. Nie wyobrażałem sobie, że da się tę książkę na film przełożyć. Szyc pokazał, że kawał z niego zdolniachy. Ciekawe jednak jak na ten film patrzą ci co książki nie czytali?
Marcus, chyba, polecał Wojnę polsko-ruską. Powiem, że jestem pod wrażeniem. Nie wyobrażałem sobie, że da się tę książkę na film przełożyć. Szyc pokazał, że kawał z niego zdolniachy. Ciekawe jednak jak na ten film patrzą ci co książki nie czytali?
7 października 2009, 19:33 [cytuj]
No polecałem. Tak jak za Szycem nie przepadam, tak w tym filmie pokazał, że trochę jednak potrafi. Ja Aapa nie czytałem knigi, a jak patrzę? hm... W zasadzie nie wiem, ciężko to opisać. Podobała mi się konwencja, podobał Szyc,a scenariusz, to mi na inteligentne spojrzenie nastolatki na rzeczywistość wyglądał. Dobrze pokazane, że młodzi nie są głupi i otumanieni, ale sporo widzą i potrafią to trafnie opowiedzieć.
No polecałem. Tak jak za Szycem nie przepadam, tak w tym filmie pokazał, że trochę jednak potrafi. Ja Aapa nie czytałem knigi, a jak patrzę? hm... W zasadzie nie wiem, ciężko to opisać. Podobała mi się konwencja, podobał Szyc,a scenariusz, to mi na inteligentne spojrzenie nastolatki na rzeczywistość wyglądał. Dobrze pokazane, że młodzi nie są głupi i otumanieni, ale sporo widzą i potrafią to trafnie opowiedzieć
Kogucie życie!
10 listopada 2009, 11:53 [cytuj]
Nie ogladajcie filmu '2012 Doomsday' przestrzegam was.Otwiera u mnie liste najgorszych filmow jakie widzialem w zyciu.Myslalem ze to film '2012'-co go teraz reklamuja.Niesamowite ze Amerykanie potrafili zrobic takie cos.
Nie ogladajcie filmu '2012 Doomsday' przestrzegam was.Otwiera u mnie liste najgorszych filmow jakie widzialem w zyciu.Myslalem ze to film '2012'-co go teraz reklamuja.Niesamowite ze Amerykanie potrafili zrobic takie cos
You'll Never Walk Alone
10 listopada 2009, 12:03 [cytuj]
Jeśli jest jakiś film a nie wiesz czy warto oglądnąc to pisz na gg 4622320 ja codziennie oglądam jakąś nowość jest bardzo mało filmów co nie widziałem więc piszcie a coś polecę np Paranormal Activity
Jeśli jest jakiś film a nie wiesz czy warto oglądnąc to pisz na gg 4622320 ja codziennie oglądam jakąś nowość jest bardzo mało filmów co nie widziałem więc piszcie a coś polecę np Paranormal Activity
www.instagram.com/spursmaniak
4 lutego 2010, 19:08 [cytuj]
BABCI SYNEK!
ostatnio obejrzałem i stał się moją ulubioną komedią!
jak ktoś lubi poryty humor to śmiało
BABCI SYNEK!
ostatnio obejrzałem i stał się moją ulubioną komedią!
jak ktoś lubi poryty humor to śmiało :)
www.facebook.com/OgienOdSkaja