Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » A książki to co? Gorsze?
5 września 2009, 19:39 [cytuj]
W takim razie polecam Blissetta (pseudonim pod ktorym ukrytych jest kilka osob) - "Q, taniec smierci". Wszystko dzieje sie w czasach wojen religijnych XVI wieku. Generalnie o tym, ze kazda najszczytniejsza idea, jakby to powiedziec, wyznaniowa z czasem sie deprawuje. Choc jest to tylko jeden z moralow, spora ksiazka ale na prawde warto. I co najwazniejsze rzetelnie opisane fakty, nie tak, zeby pasowalo autorowi, tylko zgodnie z prawda historyczna.
W takim razie polecam Blissetta (pseudonim pod ktorym ukrytych jest kilka osob) - "Q, taniec smierci". Wszystko dzieje sie w czasach wojen religijnych XVI wieku. Generalnie o tym, ze kazda najszczytniejsza idea, jakby to powiedziec, wyznaniowa z czasem sie deprawuje. Choc jest to tylko jeden z moralow, spora ksiazka ale na prawde warto. I co najwazniejsze rzetelnie opisane fakty, nie tak, zeby pasowalo autorowi, tylko zgodnie z prawda historyczna
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
5 września 2009, 21:27 [cytuj]
Ten autor nazywa się Blisset jakiś tam czy po prostu Blisset? Bo mnie- jak to określił TataPsychopata-niedoszłego satanistę, morał zainteresował.
Ten autor nazywa się Blisset jakiś tam czy po prostu Blisset? Bo mnie- jak to określił TataPsychopata-niedoszłego satanistę, morał zainteresował
6 września 2009, 07:40 [cytuj]
A ja ostatnio miałem przyjemność poczytać "Płeć mózgu"..naprawdę interesująca lektura..
A ja ostatnio miałem przyjemność poczytać "Płeć mózgu"..naprawdę interesująca lektura
7 września 2009, 21:14 [cytuj]
konradthfc plec mozgu to praca paranaukowa, w ktorej autorzy zaginaja wyniki do potrzeb swoich tez.

w innych badaniach rzetelniej wykonywanych okazywalo sie ze albo wcale tak nie jest jak pisali autorzy, albo wyciagali oni bledne wnioski nie biorac pod uwage innych zmiennych

tak wiec wiem ze ksiazka interesujaca, ale niezbyt prawdziwa niestety.
konradthfc plec mozgu to praca paranaukowa, w ktorej autorzy zaginaja wyniki do potrzeb swoich tez. w innych badaniach rzetelniej wykonywanych okazywalo sie ze albo wcale tak nie jest jak pisali autorzy, albo wyciagali oni bledne wnioski nie biorac pod uwage innych zmiennych tak wiec wiem ze ksiazka interesujaca, ale niezbyt prawdziwa niestety
http://wilczki.tumblr.com/
7 września 2009, 21:51 [cytuj]
Nie jestem rodeon w tych sprawach biegły. Widzę że Tobie temat obcy nie jest. Po prostu czytało się ją dobrze ale żebym miał wyciagać jakies wnioski z tej książki?...Tego powiedziec nie mogę.
Nie jestem rodeon w tych sprawach biegły. Widzę że Tobie temat obcy nie jest. Po prostu czytało się ją dobrze ale żebym miał wyciagać jakies wnioski z tej książki?...Tego powiedziec nie mogę
7 września 2009, 22:43 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Ten autor nazywa się Blisset jakiś tam czy po prostu Blisset? Bo mnie- jak to określił TataPsychopata-niedoszłego satanistę, morał zainteresował

http://merlin.pl/Q-Taniec-smierci_Luther-Blissett/browse/product/1,402375.html
http://merlin.pl/Q-Taniec-smierci_Luther-Blissett/browse/product/1,402375.html
12 listopada 2009, 16:56 [cytuj]
Przeczytałem "Żmiję" Sapkowskiego. I mam mieszane uczucia. Po raz pierwszy AS napisał coś, co nie kopnęło mnie w czytelnicze jajce, a jest jedynie świetne. I dziwnie się z tym czuję. Tego się nie robi fanom, Mistrzu...
Przeczytałem "Żmiję" Sapkowskiego. I mam mieszane uczucia. Po raz pierwszy AS napisał coś, co nie kopnęło mnie w czytelnicze jajce, a jest jedynie świetne. I dziwnie się z tym czuję. Tego się nie robi fanom, Mistrzu
12 listopada 2009, 17:16 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Przeczytałem "Żmiję" Sapkowskiego. I mam mieszane uczucia. Po raz pierwszy AS napisał coś, co nie kopnęło mnie w czytelnicze jajce, a jest jedynie świetne. I dziwnie się z tym czuję. Tego się nie robi fanom, Mistrzu

Jestem w trakcie czytania "Żmiji" i według mnie to nie jest nawet świetne. Po prostu przeciętna, może nawet dobra książka. Może jak przeczytam całą to moje zdanie się trochę zmieni.
Jestem w trakcie czytania "Żmiji" i według mnie to nie jest nawet świetne. Po prostu przeciętna, może nawet dobra książka. Może jak przeczytam całą to moje zdanie się trochę zmieni
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
12 listopada 2009, 17:23 [cytuj]
Czy ja wiem czy przeciętne? Po prostu inne niż to co nam AS dotąd serwował. Zawsze mieliśmy zapewnioną wartką, emocjonującą akcję, plus cała masa impulsów do refleksji i rozmyślań. W przypadku "Żmiji" z akcją jest jak jest. Z "warstwą ideologiczną" jest lepiej, ale i tak nie tak wspaniale jak wcześniej. Miał coś do powiedzenia AS w sprawie wojny (choć czy to tak odkrywcze?) i nam to przekazał. Tylko...no już nie tak wciągająco jak kiedyś. Teraz tak myślę, ze najbardziej boli mnie to, że Sapkowski nie pokazał nic nowego. Te same patenty narracyjne. W sumie nic nowego w sprawie wojny się nie dowiedziałem.
Czy ja wiem czy przeciętne? Po prostu inne niż to co nam AS dotąd serwował. Zawsze mieliśmy zapewnioną wartką, emocjonującą akcję, plus cała masa impulsów do refleksji i rozmyślań. W przypadku "Żmiji" z akcją jest jak jest. Z "warstwą ideologiczną" jest lepiej, ale i tak nie tak wspaniale jak wcześniej. Miał coś do powiedzenia AS w sprawie wojny (choć czy to tak odkrywcze?) i nam to przekazał. Tylko...no już nie tak wciągająco jak kiedyś. Teraz tak myślę, ze najbardziej boli mnie to, że Sapkowski nie pokazał nic nowego. Te same patenty narracyjne. W sumie nic nowego w sprawie wojny się nie dowiedziałem
25 listopada 2009, 10:27 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Tylko...no już nie tak wciągająco jak kiedyś.

no cholera.. jestem gdzies na 40 stronie, w międzyczasie przeczytałem dwie inne książki, jakoś ciężko to idzie:)

ale w piątek trzecia część 'Pana Lodowego Ogrodu' Jarosława Grzędowicza. Wspominałem kiedyś, ale nikt nie podchwycił tematu jakoś. Znacie? Jeśli nie to bardzo polecam uzupełnić braki (tak, wiem, tytuł sugeruje, że to jakieś infantyle badziewie, ale niiieee..).
no cholera.. jestem gdzies na 40 stronie, w międzyczasie przeczytałem dwie inne książki, jakoś ciężko to idzie:) ale w piątek trzecia część 'Pana Lodowego Ogrodu' Jarosława Grzędowicza. Wspominałem kiedyś, ale nikt nie podchwycił tematu jakoś. Znacie? Jeśli nie to bardzo polecam uzupełnić braki (tak, wiem, tytuł sugeruje, że to jakieś infantyle badziewie, ale niiieee..)
25 listopada 2009, 14:36 [cytuj]
czapla powiedział/a:

ale w piątek trzecia część 'Pana Lodowego Ogrodu' Jarosława Grzędowicza. Wspominałem kiedyś, ale nikt nie podchwycił tematu jakoś. Znacie? Jeśli nie to bardzo polecam uzupełnić braki (tak, wiem, tytuł sugeruje, że to jakieś infantyle badziewie, ale niiieee..)

Jasne, że znamy. Świetna rzecz:ok:Przynajmniej pierwszy tom, bo z drugim czekam na trzeci (podobno nieostatni) żeby kupić hurtem. Jak dla mnie to już w tej niszy fanatstyki Grzędowicz rozgromił dawnego mistrza, Gene'a Wolfe'a i jego Księgę Nowego Słońca, jak nie przymierzając my Wigan.
Jasne, że znamy. Świetna rzecz:ok:Przynajmniej pierwszy tom, bo z drugim czekam na trzeci (podobno nieostatni) żeby kupić hurtem. Jak dla mnie to już w tej niszy fanatstyki Grzędowicz rozgromił dawnego mistrza, Gene'a Wolfe'a i jego Księgę Nowego Słońca, jak nie przymierzając my Wigan
25 listopada 2009, 14:57 [cytuj]
ja polecam wszystkim książkę Harlana Cobena - Niewinny
ja polecam wszystkim książkę Harlana Cobena - Niewinny
Come on you Spurs!! // Wir sind der zwölfte Mann und steh'n zu dir - Bayer 04
25 listopada 2009, 16:15 [cytuj]
Marcin powiedział/a:

wiesz... na pewno nie podejdzie ona fanom 'starego' AS, ale pewnie sam zauważył, że w sumie jego twórczość zamyka się na Wiedźminie, więc być może chciał się pokazać z innej strony. Mam jednak nadzieję, że jak dostanę w końcu "Żmiję" do swych niecnych łap, to jednak nie będę żałować czasu :)
wiesz... na pewno nie podejdzie ona fanom 'starego' AS, ale pewnie sam zauważył, że w sumie jego twórczość zamyka się na Wiedźminie, więc być może chciał się pokazać z innej strony. Mam jednak nadzieję, że jak dostanę w końcu "Żmiję" do swych niecnych łap, to jednak nie będę żałować czasu :)
The boys from Tottenham, The boys from Tottenham, The boys from White Hart Lane!
25 listopada 2009, 19:32 [cytuj]
Oczywiscie wszystko Kurta Vonneguta, a ponadto Charles Bukowski, a poza tym ksiazki historyczne poświecone zbrodni rewolucji francuskiej, czy tez ksiazki Paula Johnsona - tez historyczne, lub quasi historyczne (intelektualiści, bohaterowie). Lubie równiez biografie czy też ksiązki- felietony w stylu Kazik-Nie piosenki
Oczywiscie wszystko Kurta Vonneguta, a ponadto Charles Bukowski, a poza tym ksiazki historyczne poświecone zbrodni rewolucji francuskiej, czy tez ksiazki Paula Johnsona - tez historyczne, lub quasi historyczne (intelektualiści, bohaterowie). Lubie równiez biografie czy też ksiązki- felietony w stylu Kazik-Nie piosenki
27 listopada 2009, 14:05 [cytuj]
NIE-PIOSENKI są bardzo, bardzo fajne. Bardzo przyjemnie mi sie to czytało.
NIE-PIOSENKI są bardzo, bardzo fajne. Bardzo przyjemnie mi sie to czytało
Kogucie życie!
27 listopada 2009, 15:01 [cytuj]
No Nie-Piosenki są mistrz! Te późniejsze felietony Kazika, szczególnie z Wyborczej, to już w większości znałem. Ale te starsze, z Tylko Rocka etc. to oczywiście nie (miałem wtedy 6-8 lat) i jak ktoś jeszcze do tego kojarzy pi razy drzwi historię i poltykę ostatnich dwudziestu lat, to jest to mistrzowski powrót do klimatu. Do tego opisane świetnym, giętkim językiem (kto czytał ten na pewno pamięta fragment "o górnikach, co wyjeb*ą szyby w ministerstwie i Pani Wałęsowej czy innej Kwaśniewskiej oraz wannie za 100 kawałków"):D:D:D
No Nie-Piosenki są mistrz! Te późniejsze felietony Kazika, szczególnie z Wyborczej, to już w większości znałem. Ale te starsze, z Tylko Rocka etc. to oczywiście nie (miałem wtedy 6-8 lat) i jak ktoś jeszcze do tego kojarzy pi razy drzwi historię i poltykę ostatnich dwudziestu lat, to jest to mistrzowski powrót do klimatu. Do tego opisane świetnym, giętkim językiem (kto czytał ten na pewno pamięta fragment "o górnikach, co wyjeb*ą szyby w ministerstwie i Pani Wałęsowej czy innej Kwaśniewskiej oraz wannie za 100 kawałków"):D:D:D
27 listopada 2009, 20:39 [cytuj]
O sorry zapominalem jeszcze o ksiazkach Wojtka Cejrowskiego , a takze o jego cyklu filmow na dvd. Tez sie super czyta i oglada
O sorry zapominalem jeszcze o ksiazkach Wojtka Cejrowskiego , a takze o jego cyklu filmow na dvd. Tez sie super czyta i oglada
28 listopada 2009, 00:08 [cytuj]
No to się znowu zgadzamy spurs3 :ok:
No to się znowu zgadzamy spurs3 :ok:
Kogucie życie!
28 listopada 2009, 17:05 [cytuj]
Mysle ze Marcus w wielu kwestiach sie zgadzamy, jakas taka wiez czy co , podobnie jak z gaizka. uszanowania dla małzonki. Jeszcze jak napiszesz ze słuchasz "Trojki" to bedzie komplet:cwaniak:
Mysle ze Marcus w wielu kwestiach sie zgadzamy, jakas taka wiez czy co , podobnie jak z gaizka. uszanowania dla małzonki. Jeszcze jak napiszesz ze słuchasz "Trojki" to bedzie komplet:cwaniak:
28 listopada 2009, 21:58 [cytuj]
Dzień w dzień, kilka godzin musi być :hejka:

Daj znać czy "piniundze" są u ciebie na koncie. Zrewanżuj się również swoje żonie. Ale lukrowo się zrobiło, święta idą ;)
Dzień w dzień, kilka godzin musi być :hejka: Daj znać czy "piniundze" są u ciebie na koncie. Zrewanżuj się również swoje żonie. Ale lukrowo się zrobiło, święta idą ;)
Kogucie życie!
<  1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 21 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się