Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne » Tottenham Hotspur » "White Hart Lane - Psalm"
15 stycznia 2013, 10:39 [cytuj]
Długo się zastanawiałem, czy opublikować tą modlitwę na Spursmanii - z obawy przed złamaniem pewnych standardów społecznych. Wszak nie wszyscy pewnie wierzymy w Boga, nie każdy z nas to katolik. Pewnie mamy tu ateistów, i pewnie znalazł by się wyznawca innej niż dominująca w Polsce religii. Z całego serca pozdrawiając tych wszystkich, którzy uważają inaczej niż ja, dedykuje te kilka wersów wszystkim tym, którzy uwierzą w boski wymiar postaci, której duch mieszka na WHL. Dołączcie do modlitwy ze mną - do momentu, w którym powstanie następny psalm - "Królowie z WHL" - będzie to wiersz dziekczynny .. oczywiście po zdobyciu mistrzostwa Anglii.

-------------------------------------------------------

"Wierzymy"

Jak wiele jest gwiazd na niebie.
Tak mocno wierzymy w Ciebie!

Swym płaszczem Tottenham osłaniaj.
Patrz! Jak rywal tu sławę roztrwania.

Chłodem wiatru otępiaj ich nogi.
Kiedy strzelać będą Ostrogi.

Blaskiem słońca oślepiaj ich skronie.
Kiedy grają na naszej stronie.

Kroplą rosy nawilżaj im kory.
Gdy podają - niech krzyczą - sorry!

Skrzydłem orała daj nam atak po flance.
Niech idzie łatwo - jak masło po grzance.

Wzrokiem sokoła obdaruj nam oczy.
A celność - ich bramkarza zaskoczy.

Szponem koguta, rozpłataj tor lotu [...]
- Wierzymy! Nie odmówimy krwi i potu!

Amen.

Pozdrawiam - czy to już fanatyzm?:mysli:

Długo się zastanawiałem, czy opublikować tą modlitwę na Spursmanii - z obawy przed złamaniem pewnych standardów społecznych. Wszak nie wszyscy pewnie wierzymy w Boga, nie każdy z nas to katolik. Pewnie mamy tu ateistów, i pewnie znalazł by się wyznawca innej niż dominująca w Polsce religii. Z całego serca pozdrawiając tych wszystkich, którzy uważają inaczej niż ja, dedykuje te kilka wersów wszystkim tym, którzy uwierzą w boski wymiar postaci, której duch mieszka na WHL. Dołączcie do modlitwy ze mną - do momentu, w którym powstanie następny psalm - "Królowie z WHL" - będzie to wiersz dziekczynny .. oczywiście po zdobyciu mistrzostwa Anglii. ------------------------------------------------------- "Wierzymy" Jak wiele jest gwiazd na niebie. Tak mocno wierzymy w Ciebie! Swym płaszczem Tottenham osłaniaj. Patrz! Jak rywal tu sławę roztrwania. Chłodem wiatru otępiaj ich nogi. Kiedy strzelać będą Ostrogi. Blaskiem słońca oślepiaj ich skronie. Kiedy grają na naszej stronie. Kroplą rosy nawilżaj im kory. Gdy podają - niech krzyczą - sorry! Skrzydłem orała daj nam atak po flance. Niech idzie łatwo - jak masło po grzance. Wzrokiem sokoła obdaruj nam oczy. A celność - ich bramkarza zaskoczy. Szponem koguta, rozpłataj tor lotu [...] - Wierzymy! Nie odmówimy krwi i potu! Amen. Pozdrawiam - czy to już fanatyzm?:mysli:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
15 stycznia 2013, 10:48 [cytuj]
Rafo....rewelka!! :D
Rafo....rewelka!! :D
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
15 stycznia 2013, 10:52 [cytuj]
Rafo - proszę proszę, dusza poetycka nam się ujawniła :) Cicha woda, nie ma co ;)

Świetne i spoko - nikogo to na pewno nie obraża :)
Rafo - proszę proszę, dusza poetycka nam się ujawniła :) Cicha woda, nie ma co ;) Świetne i spoko - nikogo to na pewno nie obraża :)
15 stycznia 2013, 12:51 [cytuj]
Podpisuję się pod wcześniejszymi komentarzami! Bardzo mi się podoba :).
Podpisuję się pod wcześniejszymi komentarzami! Bardzo mi się podoba :)
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
15 stycznia 2013, 13:11 [cytuj]
Rafo kurde niespodziewajka całkowita! Tekst po prostu genialny ;) Teraz melodie i Hymn jest!
Rafo kurde niespodziewajka całkowita! Tekst po prostu genialny ;) Teraz melodie i Hymn jest!
Offence win games, defence wins titles
15 stycznia 2013, 13:20 [cytuj]
Szacuneczek Rafo! Świetnie Ci to wyszło :)
Szacuneczek Rafo! Świetnie Ci to wyszło :)
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."
15 stycznia 2013, 14:10 [cytuj]
:brawo:
Tottenham till I die, I'm Tottenham till I die, I know I am, I'm sure I am, I'm Tottenham till I die...
15 stycznia 2013, 14:13 [cytuj]
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
15 stycznia 2013, 16:29 [cytuj]
Rafo - czwarty Polski Wieszczu
Gratuluję zacnego tekstu ;)
Rafo - czwarty Polski Wieszczu Gratuluję zacnego tekstu ;)
16 stycznia 2013, 18:45 [cytuj]
dzięki panowie, za pochlebne recenzje
dzięki panowie, za pochlebne recenzje
16 stycznia 2013, 19:56 [cytuj]
16 stycznia 2013, 22:00 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Rafo - czwarty Polski Wieszczu
Gratuluję zacnego tekstu ;)

Czekamy na tomik.
Czekamy na tomik
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
16 stycznia 2013, 22:05 [cytuj]
trzaskal - nie prowokuj mnie:mysli:
trzaskal - nie prowokuj mnie:mysli:
17 stycznia 2013, 15:48 [cytuj]
chopie, będziesz miał więcej linijek w encyklopedii niż Wałęsa ;) Ode mnie też oklasky :brawo:
chopie, będziesz miał więcej linijek w encyklopedii niż Wałęsa ;) Ode mnie też oklasky :brawo:
Na początku był kogut...
17 stycznia 2013, 18:07 [cytuj]
Rafo :D Zrobisz sie bardziej popularny niż teledysk Weekend, brawo brat dobra puenta.
Rafo :D Zrobisz sie bardziej popularny niż teledysk Weekend, brawo brat dobra puenta
E.F.E.N.D.I.
21 stycznia 2013, 08:47 [cytuj]
Szponem koguta, rozpłataj tor lotu [...]
to była 92:09 wczoraj
he he
- swoją drogą Demps - to męda była zawsze, jakoś potrafił wciskać nogę/głowę w ostatnich minutach i wkurzać przeciwników Fulham, a u nas jakby o tym zapomniał ... do wczorajszego meczu z MU! - Bravo Clint, obyś nadal był mędą dla naszych przeciwników.:tak:
Szponem koguta, rozpłataj tor lotu [...] to była 92:09 wczoraj he he - swoją drogą Demps - to męda była zawsze, jakoś potrafił wciskać nogę/głowę w ostatnich minutach i wkurzać przeciwników Fulham, a u nas jakby o tym zapomniał ... do wczorajszego meczu z MU! - Bravo Clint, obyś nadal był mędą dla naszych przeciwników.:tak:

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 43 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się