Forum dyskusyjne
13 sierpnia 2013, 09:58 [cytuj]
Planuję we wrześniu polecieć na weekend na jakiś mecz COYS, nigdy nie byłem na żadnym więc pytanie ile taki wyjazd może wynieść? Jakieś wskazówki od osób, które już nie raz były?
Dziękuję z góry !
Planuję we wrześniu polecieć na weekend na jakiś mecz COYS, nigdy nie byłem na żadnym więc pytanie ile taki wyjazd może wynieść? Jakieś wskazówki od osób, które już nie raz były?
Dziękuję z góry ! :)
13 sierpnia 2013, 10:54 [cytuj]
Zalezy jakie bilety, czy masz kogos w Londynie, kto moglby Cie przenocowac taniej i czy chcesz tu przyjechac na przyklad tylko na mecz czy moze cos pozwiedzac.
Samolot to kolo 350 zl w obie strony, chyba ze wezmiesz duzy bagaz. Bus do Londynu i na lotnisko to kolo 90 zl. Bilety na mecz w granicach 250-400 zl. Pokoj pewnie za troche ponad 100zl/noc znajdziesz na chama, ale nie wiem dokladnie, bo nie szukalem nigdy takiego na mniej niz tydzien.
Reszta zalezy od tego, czy chcesz cos pozwiedzac, pokupowac ciuchy i poznac nowe smaki czy cos. Mozliwosci jest mnostwo. Podejrzewam, ze ekonomicznie dalbys rade sie zmiescic w 8 funtach za zarcie, ale ja bym wolal poprobowac czegos nowego.
Zalezy jakie bilety, czy masz kogos w Londynie, kto moglby Cie przenocowac taniej i czy chcesz tu przyjechac na przyklad tylko na mecz czy moze cos pozwiedzac.
Samolot to kolo 350 zl w obie strony, chyba ze wezmiesz duzy bagaz. Bus do Londynu i na lotnisko to kolo 90 zl. Bilety na mecz w granicach 250-400 zl. Pokoj pewnie za troche ponad 100zl/noc znajdziesz na chama, ale nie wiem dokladnie, bo nie szukalem nigdy takiego na mniej niz tydzien.
Reszta zalezy od tego, czy chcesz cos pozwiedzac, pokupowac ciuchy i poznac nowe smaki czy cos. Mozliwosci jest mnostwo. Podejrzewam, ze ekonomicznie dalbys rade sie zmiescic w 8 funtach za zarcie, ale ja bym wolal poprobowac czegos nowego
LMAO
13 sierpnia 2013, 11:16 [cytuj]
8 funtów na żarcie w londynie xD hot dog w wersji ubogiej

)
8 funtów na żarcie w londynie xD hot dog w wersji ubogiej :))
13 sierpnia 2013, 14:09 [cytuj]
Pizza do podgrzania 5 funtow + 2 bagietki za 80 kazda i jakis ser+pomidor do tego. A zamiast tej pizzy mozesz skoczyc do takiego subwaya i za 6 funtow zjesc niezla kanapke. Jak chcesz to dasz rade.
Pizza do podgrzania 5 funtow + 2 bagietki za 80 kazda i jakis ser+pomidor do tego. A zamiast tej pizzy mozesz skoczyc do takiego subwaya i za 6 funtow zjesc niezla kanapke. Jak chcesz to dasz rade
LMAO
13 sierpnia 2013, 21:14 [cytuj]
W niektórych pubach Wetherspoona masz english breakfast za 1,75 a powiększony farmers za 2,15 i lokalne promocje piw za 0.99! Takie śniadanie to 3000 kalorii. Ja nigdy nie zjadłem. Polspur o dziwo tak :-)
W niektórych pubach Wetherspoona masz english breakfast za 1,75 a powiększony farmers za 2,15 i lokalne promocje piw za 0.99! Takie śniadanie to 3000 kalorii. Ja nigdy nie zjadłem. Polspur o dziwo tak :-)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
13 sierpnia 2013, 21:16 [cytuj]
Aha....Farmers to powiększony razy dwa!
Aha....Farmers to powiększony razy dwa!
4 września 2013, 09:26 [cytuj]
Cześć!
Żona zrobiła mi niesamowity prezent i razem z synem lecimy na mecz Tottenhamu z Norwich (14.09.2013r). Lecimy w piątek, w sobotę rano chcialibyśmy zobaczyć kawałek Londynu a poźniej na mecz. Mam pytanie do osób, które już przetarły ten szlak - ile czasu potrzeba by dostać się komunikacją miejską na stadion z centrum (Victoria station)? Ile czasu wcześniej pojawić się na stadionie? Wdzięczny będę za wszelkie sugestie, dzięki którym będzie łatwiej i milej! Pozdrawiam! Tomek R
Cześć!
Żona zrobiła mi niesamowity prezent i razem z synem lecimy na mecz Tottenhamu z Norwich (14.09.2013r). Lecimy w piątek, w sobotę rano chcialibyśmy zobaczyć kawałek Londynu a poźniej na mecz. Mam pytanie do osób, które już przetarły ten szlak - ile czasu potrzeba by dostać się komunikacją miejską na stadion z centrum (Victoria station)? Ile czasu wcześniej pojawić się na stadionie? Wdzięczny będę za wszelkie sugestie, dzięki którym będzie łatwiej i milej! Pozdrawiam! Tomek R
4 września 2013, 14:46 [cytuj]
Trochę się jedzie. Ponad godzinę z Victoria. Musisz do Seven Sisters dojechać i potem z buta z 20 min albo kilkoma autobusami 5 min.
Trochę się jedzie. Ponad godzinę z Victoria. Musisz do Seven Sisters dojechać i potem z buta z 20 min albo kilkoma autobusami 5 min
5 września 2013, 03:32 [cytuj]
tr33, jeżeli chcesz jechać autobusem to wsiadasz do numeru 73, który zawozi Cię na Stoke Newington(to jest końcowa trasa). Później wsiadasz do 149, który zawozi Cię prosto pod stadion. Trip ten jednak zajmie ponad godzinę, więc zdecydowanie bardziej polecam podróż metrem, która jest zdecydowanie krótsza. Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało, mieszkam w Londynie i chętnie Ci podpowiem co i jak.
tr33, jeżeli chcesz jechać autobusem to wsiadasz do numeru 73, który zawozi Cię na Stoke Newington(to jest końcowa trasa). Później wsiadasz do 149, który zawozi Cię prosto pod stadion. Trip ten jednak zajmie ponad godzinę, więc zdecydowanie bardziej polecam podróż metrem, która jest zdecydowanie krótsza. Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało, mieszkam w Londynie i chętnie Ci podpowiem co i jak
COYS
5 września 2013, 11:09 [cytuj]
Dzięki za odpowiedź! Mój plan jest taki:
1. Po przylocie w piątek wieczorem na Stansted pojadę do centrum autobusem Terravision. Od Victoria Station mam 5 minut pieszo do hostelu.
2. Przed południem w sobotę chciałbym zobaczyć i pozwiedzać najbliższe okolice (w międzyczasie kupić kartę Oyster)
3. Około 13-14:00 chciałbym z Victoria Station pojechać na Stadion ( MECZ - MECZ - MECZ!!!). Myślałem o autobusie, bo z metrem to cholera nie ogarniam tych stref i kierunków. Ale jeśli nie będzie dużo drożej i logistycznie łatwiej, to może zweryfikuję to. Wiem, że dzieci (mój syn ma 9 lat)nie płacą za autobus a jak jest w metrze?
4. Po meczu chciałbym wrócić do Londynu coś pooglądać i wieczorem pojechać z powrotem na lotnisko. (kolejny nocleg spędzamy na ławkach w terminalu, gdyż wylot mamy ok 6).
Tak wygląda mój prosty plan na weekend. Jeśli się wszystko uda i zagra, to mam nadzieję że kiedyś uda się to powtórzyć. Wszelkie komentarze mile widziane. Gdyby ktoś chciał coś podpowiedzieć obszerniejszego w treść, podaję adres mailowy: tr33@o2.pl (tel. 606 112 999).
Dzięki za odpowiedź! Mój plan jest taki:
1. Po przylocie w piątek wieczorem na Stansted pojadę do centrum autobusem Terravision. Od Victoria Station mam 5 minut pieszo do hostelu.
2. Przed południem w sobotę chciałbym zobaczyć i pozwiedzać najbliższe okolice (w międzyczasie kupić kartę Oyster)
3. Około 13-14:00 chciałbym z Victoria Station pojechać na Stadion ( MECZ - MECZ - MECZ!!!). Myślałem o autobusie, bo z metrem to cholera nie ogarniam tych stref i kierunków. Ale jeśli nie będzie dużo drożej i logistycznie łatwiej, to może zweryfikuję to. Wiem, że dzieci (mój syn ma 9 lat)nie płacą za autobus a jak jest w metrze?
4. Po meczu chciałbym wrócić do Londynu coś pooglądać i wieczorem pojechać z powrotem na lotnisko. (kolejny nocleg spędzamy na ławkach w terminalu, gdyż wylot mamy ok 6).
Tak wygląda mój prosty plan na weekend. Jeśli się wszystko uda i zagra, to mam nadzieję że kiedyś uda się to powtórzyć. Wszelkie komentarze mile widziane. Gdyby ktoś chciał coś podpowiedzieć obszerniejszego w treść, podaję adres mailowy: tr33@o2.pl (tel. 606 112 999)
3 listopada 2013, 00:13 [cytuj]
Koledzy! Tak mi się spodobało po meczu z Norwich, że 1 grudnia lecę na mecz z MU.

Mam pytanie do mieszkających w Londynie: przylatuję na lotnisko Stansted - jak stamtąd dostać się najprościej na stadion? Muszę dojechać do Victoria Station i tam się przesiąść czy jest jakiś prostszy sposób? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Tomek R
Koledzy! Tak mi się spodobało po meczu z Norwich, że 1 grudnia lecę na mecz z MU.:D Mam pytanie do mieszkających w Londynie: przylatuję na lotnisko Stansted - jak stamtąd dostać się najprościej na stadion? Muszę dojechać do Victoria Station i tam się przesiąść czy jest jakiś prostszy sposób? Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Tomek R
3 listopada 2013, 10:49 [cytuj]
Wsiadasz w pociąg (stacja przy lotnisku) i kupujesz bilet do Tottenham Hale - z tego dworca masz 2 km do WHL - spacerkiem 30 min
Wsiadasz w pociąg (stacja przy lotnisku) i kupujesz bilet do Tottenham Hale - z tego dworca masz 2 km do WHL - spacerkiem 30 min :ok:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
4 listopada 2013, 22:54 [cytuj]
RAFO THFC - a możesz trochę więcej szczegółów, tzn. czy stacja kolejowa jest na terenie terminala czy gdzieś obok, pociąg to kolej nadziemna czy metro (stacja docelowa to Victoria Station?)ile to mniej więcej przystanków, czy w tym pociągu akceptowane są Oyster Card? Przepraszam za dociekliwość, ale wolałbym to wiedzieć teraz (przylatuję o 8:00 a mecz jest o 12, mam więc czasu akurat by dojechać bez błądzenia). Dziękuję!!!
RAFO THFC - a możesz trochę więcej szczegółów, tzn. czy stacja kolejowa jest na terenie terminala czy gdzieś obok, pociąg to kolej nadziemna czy metro (stacja docelowa to Victoria Station?)ile to mniej więcej przystanków, czy w tym pociągu akceptowane są Oyster Card? Przepraszam za dociekliwość, ale wolałbym to wiedzieć teraz (przylatuję o 8:00 a mecz jest o 12, mam więc czasu akurat by dojechać bez błądzenia). Dziękuję!!!
4 listopada 2013, 23:15 [cytuj]
Tak - stacja jest 100 metrów od terminala. Wychodzisz skręcasz w prawo i schodzisz schodami w dół - tam jest peron. ... Nie jestem pewien ale pociągi chodzą co 20 albo 30 minut ... Kolej jest naziemna - normalny szybki pociąg. Bilet kupiłem na preonie - gość stał z drukarką i wydruował mi ticket w ciągu 3 sek. - 20 GBP to kosztowało... Przystanków jest kilka - 4 może 5 --- przed każdą spiker mówi nazwę. Poza-tym będziesz widział na peronie oznaczenia TOTTENHAM HALE. COYS!
Tak - stacja jest 100 metrów od terminala. Wychodzisz skręcasz w prawo i schodzisz schodami w dół - tam jest peron. ... Nie jestem pewien ale pociągi chodzą co 20 albo 30 minut ... Kolej jest naziemna - normalny szybki pociąg. Bilet kupiłem na preonie - gość stał z drukarką i wydruował mi ticket w ciągu 3 sek. - 20 GBP to kosztowało... Przystanków jest kilka - 4 może 5 --- przed każdą spiker mówi nazwę. Poza-tym będziesz widział na peronie oznaczenia TOTTENHAM HALE. COYS!
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
19 grudnia 2013, 00:14 [cytuj]
Mam pytanie czy ktoś na przełomie lutego/marca planuje wyjechać na mecz? Byłbym bardzo chętny na dołączenie, jednak samemu 1 raz się zabierać w nieznane niezbyt mnie nastraja optymistycznie ;p
Mam pytanie czy ktoś na przełomie lutego/marca planuje wyjechać na mecz? Byłbym bardzo chętny na dołączenie, jednak samemu 1 raz się zabierać w nieznane niezbyt mnie nastraja optymistycznie ;p