Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  15  16  17  18  19    >  >>  >|
19 maja 2014, 17:12 [cytuj]
Jak był w Manchesterze to zaczynał być siwy jak Ferguson, u nas pewnie by zaczął łysieć jak Levy. Razem z kibicami rwącymi sobie włosy z głowy :D

ale już całkiem na serio, to chyba mimo wszystko ostatnia deska ratunku, która jakiś poziom zapewnia. Aczkolwiek wolałbym się bez niego obejść
Jak był w Manchesterze to zaczynał być siwy jak Ferguson, u nas pewnie by zaczął łysieć jak Levy. Razem z kibicami rwącymi sobie włosy z głowy :D ale już całkiem na serio, to chyba mimo wszystko ostatnia deska ratunku, która jakiś poziom zapewnia. Aczkolwiek wolałbym się bez niego obejść
19 maja 2014, 18:31 [cytuj]
Co wy z tym Moysem, jedyne co on zapewnia to zejście poniżej pewnego poziomu.
Co wy z tym Moysem, jedyne co on zapewnia to zejście poniżej pewnego poziomu
19 maja 2014, 18:39 [cytuj]
Ale aktualnie wszyscy inny, lepsi trenerzy mają swoje kluby które trenują, także pewnie zostaniemy tylko z Moyesem, niestety. Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie, niech Levy walczy o Beniteza, jak dla mnie to on powinien być trenerem Spurs, jeśli się nie uda to De Boer. Nikt inny, Pochetinno czy Laudrupa nie chcę widzieć, szczególnie tego drugiego.
Ale aktualnie wszyscy inny, lepsi trenerzy mają swoje kluby które trenują, także pewnie zostaniemy tylko z Moyesem, niestety. Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie, niech Levy walczy o Beniteza, jak dla mnie to on powinien być trenerem Spurs, jeśli się nie uda to De Boer. Nikt inny, Pochetinno czy Laudrupa nie chcę widzieć, szczególnie tego drugiego
19 maja 2014, 20:46 [cytuj]
I dobrze, że van Gaal jest w MU. Jakoś osoba LvG mnie nigdy nie przekonywała. Dobra, w Bayernie jeszcze nie miał słabych wyników, ale....pamiętacie Barcę z początku III 1000-lecia? Stawiał maniakalnie na Holendrów, a swego czasu Barcelona była nawet poniżej 10. lokaty. Na dodatek na ówczesną Barcelonę złośliwcy mówili "mechaniczna pomarańcza".

Kolejny kandydaci:
Moyes - WTF?! Kto wymyślił taką "propozycję"?! Bez urazy, ale Moyes bardziej pasuje do Aston Villi, West Bromwich czy też Sunderlandu. Nie chciałbym w drużynie menedżera, który nie wzbudza ŻADNEGO autorytetu i nie posiada ŻADNEJ ikry! Zdecydowanie odpada!

Mancini - marudny i kłótliwy. Odpada!

Benitez - mistrz "rotowania" składem. A jeśli chodzi o ilość transferów, to przegrywa jedynie z Felixem Magathem :D Poza tym jakoś mnie nie przekonywuje. Odpada!

Pochettino - ma dobre wyniki w Świętych, ale nie wiem, czy dałby radę na WHL? Niech lepiej buduje małą potęgę w Southampton.

De Boer - byłby ciekawym kandydatem w Spurs, wygrywał z Ajaxem ligę. Z Ajaxu co rok wychodzą ciekawi zawodnicy (chociażby Eriksen ). Trzeba też dodać, że grał w reprezentacji Holandii i w Barcie, co z pewnością budziłby duży autorytet wśród piłkarzy. I jeszcze jedna zaleta - skoro jest z Ajaxu, to można by było ściągnąć któregoś z zawodników Ajaxu (moim marzeniem byłby Victor Fischer), ew. zawodnicy z innych klubów holenderskich). Jestem na tak! Swoją drogą, czy to prawda, że asystentem FdB jest...Bergkamp? Skoro jednak przeżyliśmy Redknappa i Sherwooda, którzy za młodu chodzili na Highbury - to może przeżyjemy Dennisa (tak pół żartem - pół serio :D).

Laudrup - ciekawy kandydat, początkowo wyniki broniły niegdyś utalentowanego Duna, ale niestety m.in. przez kontuzje Michu i Pablo Hernandeza "Łabędzie" się rozsypały, w związku z czym duński "menago" musiał odejść. Za jego kadencji Swansea próbowała grać piłką. Może warto stawiać na Laudrupa? Sam nie wiem, ale i tak go wolę niż Beniteza czy "innego" Manciniego.

I na koniec 3 ulubione "kandydatury":

1. DIEGO SIMEONE - facet z charakterem, "jajami". Gdyby przyszedł na WHL (choć to niemożliwe, niestety), to Koguty zaczęłyby grać z zębem! Tego obecnie brakuje!

2. LUCIEN FAVRE - od kilku sezonów pracuje w Gladbach. Kiedy objął ten klub, oni znaleźli się na dnie tabeli i rzutem na taśmę utrzymali się w lidze. Nie boi się stawiać na młodziaków. Wystarczy wymienić przykłady ter Stegena, Wendta, Nordveita czy też Herrmanna (szybki skubaniec!). Poza tym trener potrafi ściągnąć ciekawych zawodników (choć trzeba przyznać, że mają w klubie DS z prawdziwego zdarzenia - Maxa Eberla), np. Maxa Kruse (chętnie bym go widział w THL), a teraz Gladbach sprowadza Andre Hahne, Yanna Sommera czy też Ibrahima Traore. Myślę, że Favre mógłby się sprawdzić w Spursach pod warunkiem, że dostałby ok. 3 lat kontraktu. Ja byłbym za takim trenerem! P.S. To on sprawił, że "Piszczu" gra na prawej obronie.

3. RUDI GARCIA - najpierw Lille, teraz Roma. W obu klubach notował całkiem dobre wyniki!
I dobrze, że van Gaal jest w MU. Jakoś osoba LvG mnie nigdy nie przekonywała. Dobra, w Bayernie jeszcze nie miał słabych wyników, ale....pamiętacie Barcę z początku III 1000-lecia? Stawiał maniakalnie na Holendrów, a swego czasu Barcelona była nawet poniżej 10. lokaty. Na dodatek na ówczesną Barcelonę złośliwcy mówili "mechaniczna pomarańcza". Kolejny kandydaci: Moyes - WTF?! Kto wymyślił taką "propozycję"?! Bez urazy, ale Moyes bardziej pasuje do Aston Villi, West Bromwich czy też Sunderlandu. Nie chciałbym w drużynie menedżera, który nie wzbudza ŻADNEGO autorytetu i nie posiada ŻADNEJ ikry! Zdecydowanie odpada! Mancini - marudny i kłótliwy. Odpada! Benitez - mistrz "rotowania" składem. A jeśli chodzi o ilość transferów, to przegrywa jedynie z Felixem Magathem :D Poza tym jakoś mnie nie przekonywuje. Odpada! Pochettino - ma dobre wyniki w Świętych, ale nie wiem, czy dałby radę na WHL? Niech lepiej buduje małą potęgę w Southampton. De Boer - byłby ciekawym kandydatem w Spurs, wygrywał z Ajaxem ligę. Z Ajaxu co rok wychodzą ciekawi zawodnicy (chociażby Eriksen ). Trzeba też dodać, że grał w reprezentacji Holandii i w Barcie, co z pewnością budziłby duży autorytet wśród piłkarzy. I jeszcze jedna zaleta - skoro jest z Ajaxu, to można by było ściągnąć któregoś z zawodników Ajaxu (moim marzeniem byłby Victor Fischer), ew. zawodnicy z innych klubów holenderskich). Jestem na tak! Swoją drogą, czy to prawda, że asystentem FdB jest...Bergkamp? Skoro jednak przeżyliśmy Redknappa i Sherwooda, którzy za młodu chodzili na Highbury - to może przeżyjemy Dennisa (tak pół żartem - pół serio :D). Laudrup - ciekawy kandydat, początkowo wyniki broniły niegdyś utalentowanego Duna, ale niestety m.in. przez kontuzje Michu i Pablo Hernandeza "Łabędzie" się rozsypały, w związku z czym duński "menago" musiał odejść. Za jego kadencji Swansea próbowała grać piłką. Może warto stawiać na Laudrupa? Sam nie wiem, ale i tak go wolę niż Beniteza czy "innego" Manciniego. I na koniec 3 ulubione "kandydatury": 1. DIEGO SIMEONE - facet z charakterem, "jajami". Gdyby przyszedł na WHL (choć to niemożliwe, niestety), to Koguty zaczęłyby grać z zębem! Tego obecnie brakuje! 2. LUCIEN FAVRE - od kilku sezonów pracuje w Gladbach. Kiedy objął ten klub, oni znaleźli się na dnie tabeli i rzutem na taśmę utrzymali się w lidze. Nie boi się stawiać na młodziaków. Wystarczy wymienić przykłady ter Stegena, Wendta, Nordveita czy też Herrmanna (szybki skubaniec!). Poza tym trener potrafi ściągnąć ciekawych zawodników (choć trzeba przyznać, że mają w klubie DS z prawdziwego zdarzenia - Maxa Eberla), np. Maxa Kruse (chętnie bym go widział w THL), a teraz Gladbach sprowadza Andre Hahne, Yanna Sommera czy też Ibrahima Traore. Myślę, że Favre mógłby się sprawdzić w Spursach pod warunkiem, że dostałby ok. 3 lat kontraktu. Ja byłbym za takim trenerem! P.S. To on sprawił, że "Piszczu" gra na prawej obronie. 3. RUDI GARCIA - najpierw Lille, teraz Roma. W obu klubach notował całkiem dobre wyniki!
19 maja 2014, 20:47 [cytuj]
Ronald de Boer w dzisiejszym telefonicznym wywiadzie dla SkySports powiedział m.in. że - 'Tottenham kontaktował się w sprawie kontraktu FdB, ale było to sporo czasu temu. Od tamtej pory jest zupełna cisza w eterze i na chwilę obecną nie ma żadnego kontaktu między Spurs, a de Boerem.'

Jakby ktoś miał wątpliwości...
Ronald de Boer w dzisiejszym telefonicznym wywiadzie dla SkySports powiedział m.in. że - 'Tottenham kontaktował się w sprawie kontraktu FdB, ale było to sporo czasu temu. Od tamtej pory jest zupełna cisza w eterze i na chwilę obecną nie ma żadnego kontaktu między Spurs, a de Boerem.' Jakby ktoś miał wątpliwości
Can't Smile Without You!!!
19 maja 2014, 20:47 [cytuj]
Pączek imo w gazie brzmii sensowniej niż skompromitowany Moyes.
Pączek imo w gazie brzmii sensowniej niż skompromitowany Moyes
19 maja 2014, 21:51 [cytuj]
tuzy (LvG i Rafa) odpadają - szkoda :|
Levy chyba wybierze między MP a FdB ...
chyba, że zaczeka do lipca - może Deschaps albo Jurgen :mysli:

- coraz bardziej podoba min się opcja Pochettino + Lallana w THFC
tuzy (LvG i Rafa) odpadają - szkoda :| Levy chyba wybierze między MP a FdB ... chyba, że zaczeka do lipca - może Deschaps albo Jurgen :mysli: - coraz bardziej podoba min się opcja Pochettino + Lallana w THFC
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
19 maja 2014, 22:08 [cytuj]
MP + Lallana + Luke Shaw :D
19 maja 2014, 22:10 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:

Taki tercet przywitałbym z otwartymi ramionami :rotfl:
Taki tercet przywitałbym z otwartymi ramionami :rotfl:
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
19 maja 2014, 22:20 [cytuj]
Łukasz powiedział/a:
I dobrze, że van Gaal jest w MU. Jakoś osoba LvG mnie nigdy nie przekonywała. Dobra, w Bayernie jeszcze nie miał słabych wyników, ale....pamiętacie Barcę z początku III 1000-lecia? Stawiał maniakalnie na Holendrów, a swego czasu Barcelona była nawet poniżej 10. lokaty. Na dodatek na ówczesną Barcelonę złośliwcy mówili "mechaniczna pomarańcza".

Kolejny kandydaci:
Moyes - WTF?! Kto wymyślił taką "propozycję"?! Bez urazy, ale Moyes bardziej pasuje do Aston Villi, West Bromwich czy też Sunderlandu. Nie chciałbym w drużynie menedżera, który nie wzbudza ŻADNEGO autorytetu i nie posiada ŻADNEJ ikry! Zdecydowanie odpada!

Mancini - marudny i kłótliwy. Odpada!

Benitez - mistrz "rotowania" składem. A jeśli chodzi o ilość transferów, to przegrywa jedynie z Felixem Magathem :D Poza tym jakoś mnie nie przekonywuje. Odpada!

Pochettino - ma dobre wyniki w Świętych, ale nie wiem, czy dałby radę na WHL? Niech lepiej buduje małą potęgę w Southampton.

De Boer - byłby ciekawym kandydatem w Spurs, wygrywał z Ajaxem ligę. Z Ajaxu co rok wychodzą ciekawi zawodnicy (chociażby Eriksen ). Trzeba też dodać, że grał w reprezentacji Holandii i w Barcie, co z pewnością budziłby duży autorytet wśród piłkarzy. I jeszcze jedna zaleta - skoro jest z Ajaxu, to można by było ściągnąć któregoś z zawodników Ajaxu (moim marzeniem byłby Victor Fischer), ew. zawodnicy z innych klubów holenderskich). Jestem na tak! Swoją drogą, czy to prawda, że asystentem FdB jest...Bergkamp? Skoro jednak przeżyliśmy Redknappa i Sherwooda, którzy za młodu chodzili na Highbury - to może przeżyjemy Dennisa (tak pół żartem - pół serio :D).

Laudrup - ciekawy kandydat, początkowo wyniki broniły niegdyś utalentowanego Duna, ale niestety m.in. przez kontuzje Michu i Pablo Hernandeza "Łabędzie" się rozsypały, w związku z czym duński "menago" musiał odejść. Za jego kadencji Swansea próbowała grać piłką. Może warto stawiać na Laudrupa? Sam nie wiem, ale i tak go wolę niż Beniteza czy "innego" Manciniego.

I na koniec 3 ulubione "kandydatury":

1. DIEGO SIMEONE - facet z charakterem, "jajami". Gdyby przyszedł na WHL (choć to niemożliwe, niestety), to Koguty zaczęłyby grać z zębem! Tego obecnie brakuje!

2. LUCIEN FAVRE - od kilku sezonów pracuje w Gladbach. Kiedy objął ten klub, oni znaleźli się na dnie tabeli i rzutem na taśmę utrzymali się w lidze. Nie boi się stawiać na młodziaków. Wystarczy wymienić przykłady ter Stegena, Wendta, Nordveita czy też Herrmanna (szybki skubaniec!). Poza tym trener potrafi ściągnąć ciekawych zawodników (choć trzeba przyznać, że mają w klubie DS z prawdziwego zdarzenia - Maxa Eberla), np. Maxa Kruse (chętnie bym go widział w THL), a teraz Gladbach sprowadza Andre Hahne, Yanna Sommera czy też Ibrahima Traore. Myślę, że Favre mógłby się sprawdzić w Spursach pod warunkiem, że dostałby ok. 3 lat kontraktu. Ja byłbym za takim trenerem! P.S. To on sprawił, że "Piszczu" gra na prawej obronie.

3. RUDI GARCIA - najpierw Lille, teraz Roma. W obu klubach notował całkiem dobre wyniki!

WOW! Wreszcie ktoś z niemal identycznym poglądem na temat trenerów! Miło wiedzieć, że ktoś tam obserwuje co się dzieje w piłce i nie pierdzieli farmazonów o tym, że Benitez byłby dobrym wyborem. Też najbliżej mi do FdB, potem Pochettino, potem Laudrup. Wiadomo, że Simeone to byłoby coś, ale w tej chwili nie ma takiej opcji. Favre - bardzo ciekawa kandydatura, ale chyba zbyt ryzykowna. Garcia - absolutnie nie do wyciągnięcia, ale też byłby super trenerem. Za pracę jaką wykonał w Lille i Romie - olbrzymi szacunek :kotek:
WOW! Wreszcie ktoś z niemal identycznym poglądem na temat trenerów! Miło wiedzieć, że ktoś tam obserwuje co się dzieje w piłce i nie pierdzieli farmazonów o tym, że Benitez byłby dobrym wyborem. Też najbliżej mi do FdB, potem Pochettino, potem Laudrup. Wiadomo, że Simeone to byłoby coś, ale w tej chwili nie ma takiej opcji. Favre - bardzo ciekawa kandydatura, ale chyba zbyt ryzykowna. Garcia - absolutnie nie do wyciągnięcia, ale też byłby super trenerem. Za pracę jaką wykonał w Lille i Romie - olbrzymi szacunek :kotek:
19 maja 2014, 22:23 [cytuj]
A z zabawniejszych trenerów - Luis Enrique został trenerem FCB, a Messi otrzymał podwyżkę (20 mln euro rocznie). Bardzo miło się to czyta, jak się jest fanem Bilbao, czy Realu. Trwa sprowadzanie na ziemię Barcelony. Kto widział pracę Luisa Enrique w Romie już wie, czego się można spodziewać. To był chyba najgorszy wybór z możliwych, ale FCB już dawno wyłączyli myślenie
A z zabawniejszych trenerów - Luis Enrique został trenerem FCB, a Messi otrzymał podwyżkę (20 mln euro rocznie). Bardzo miło się to czyta, jak się jest fanem Bilbao, czy Realu. Trwa sprowadzanie na ziemię Barcelony. Kto widział pracę Luisa Enrique w Romie już wie, czego się można spodziewać. To był chyba najgorszy wybór z możliwych, ale FCB już dawno wyłączyli myślenie
19 maja 2014, 22:41 [cytuj]
Trochę cierpliwości. Może za niedługo będą dostępni lepsi trenerzy? Pewnie, można jakiegoś Laudrupa czy innego Moyesa zatrudnić już teraz, ale chyba lepiej wszystkie opcje dokładnie poznać i poczekać kilka tygodni. Zresztą, pewnie i tak niewiele poważnych rzeczy będzie się działo w klubowej piłce przez kilka najbliższych tygodni.

Ja osobiście jestem ciekawy jak Conte by sobie w Anglii poradził, ale nie jestem pewien czy to eksperyment na teraz dla Tottenhamu.
Trochę cierpliwości. Może za niedługo będą dostępni lepsi trenerzy? Pewnie, można jakiegoś Laudrupa czy innego Moyesa zatrudnić już teraz, ale chyba lepiej wszystkie opcje dokładnie poznać i poczekać kilka tygodni. Zresztą, pewnie i tak niewiele poważnych rzeczy będzie się działo w klubowej piłce przez kilka najbliższych tygodni. Ja osobiście jestem ciekawy jak Conte by sobie w Anglii poradził, ale nie jestem pewien czy to eksperyment na teraz dla Tottenhamu
LMAO
19 maja 2014, 23:12 [cytuj]
Barometr powiedział/a:

Poczekaj Baro do efektów bo Ci jajka zwiędną i lepiej nie przyznawaj się do tego, że jesteś kibicem francowskiego i królewskiego zarazem Realu i Szanowanego Athletic - to przecież typowe Januszostwo (niewiedza) lub pełna głupota (świadomie).
Poczekaj Baro do efektów bo Ci jajka zwiędną i lepiej nie przyznawaj się do tego, że jesteś kibicem francowskiego i królewskiego zarazem Realu i Szanowanego Athletic - to przecież typowe Januszostwo (niewiedza) lub pełna głupota (świadomie)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
19 maja 2014, 23:32 [cytuj]
Skoro Luis Enrique w Barcelonie, to może Tata Martino do nas przyjdzie ?
TO DARE IS TO DO
19 maja 2014, 23:43 [cytuj]
According to widespread rumors Frank De Boer is in London.
His brother Ronald De Boer's tweet also suggests he is still in frame for spurs job.
Ronald De Boer tweeted :
"Frank is very much still open to talks with Tottenham."

Zobaczymy.
According to widespread rumors Frank De Boer is in London. His brother Ronald De Boer's tweet also suggests he is still in frame for spurs job. Ronald De Boer tweeted : "Frank is very much still open to talks with Tottenham." Zobaczymy
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
20 maja 2014, 00:24 [cytuj]
Barometr powiedział/a:

Kogo interesuje to jak wyglądała praca Luisa Enrique w Romie? Jak my będziemy się sugerować tym jak wyglądała praca jakiegoś szkoleniowca w jednym z poprzednich klubów, to nie zatrudnimy nikogo. Są wzloty i upadki. W ostatnim czasie Enrique prowadził Celtę i ta sztuka wychodziła mu bardzo dobrze, bo zajęli dziewiąte miejsce w lidze. Sezon wcześniej ledwo utrzymali się w Primera Division.

Jak tak długo jesteś kibicem Realu Madryt, to mogę Ci przytoczyć przykład Juppa Heynckesa. Prowadził Twoją ukochaną drużynę w sezonie 1997/1998, aby zakończyć sezon ostatecznie na czwartym miejscu w lidze. Kilkanaście lat później objął Bayern Monachium, z którym sięgnął po potrójną koronę. Jakby działacze klubu z Bawarii sugerowali się tym, że nie wyszło mu w jednym z najlepszych klubów na świecie, to Bayern nie byłby teraz tą drużyną, którą jest.

Nie muszę Ci przypominać, że drużyna prowadzona przez tego "zabawnego" szkoleniowca w przedostatniej kolejce Primera Divison pokazała lekcję futbolu Realowi Madryt, tak więc na pierwsze oceny trzeba będzie poczekać do końca sezonu 2014/2015.

Jeśli kogoś dziwi podwyżka dla Leo Messiego, to znaczy, że albo jest idiotą, albo nie zna faktów. Już jakiś czas temu chociażby Johan Cruyff wspominał o tym, że sprowadzenie Neymara wywołało poruszenie w szatni. Chodzi o to, że zawodnik, który tak naprawdę niewiele osiągnął w futbolu miał podobne zarobki do Messiego, a w momencie przejścia do Barcelony miał zagwarantowaną wyższą tygodniówkę od Xaviego, Iniesty, czy Valdesa.

Jakaś hierarchia w klubie musi być. I nie ma co się oszukiwać, że włodarze klubu (w tamtym momencie z Rosellem na czele) popełnili błąd. Takie pieniądze dostaje się za zasługi, a nie za nazwisko. Każdy z nas byłby poirytowany faktem, że jakiś młokos, który od niedawna z nami pracuje, zarabia większe pieniądze.

Pieniądze zawsze są jakąś motywacją i osoby związane w jakiś sposób z Realem Madryt chyba wiedzą o tym najlepiej. Cristiano Ronaldo na początku września podpisał nowy kontrakt (rzecz jasna lukratywny) z Realem Madryt, a następnie miał za sobą najlepsze kilka miesięcy w swojej całej karierze. Po tym jak dostał wymarzoną Złotą Piłkę, to trochę spuścił z tonu.
Kogo interesuje to jak wyglądała praca Luisa Enrique w Romie? Jak my będziemy się sugerować tym jak wyglądała praca jakiegoś szkoleniowca w jednym z poprzednich klubów, to nie zatrudnimy nikogo. Są wzloty i upadki. W ostatnim czasie Enrique prowadził Celtę i ta sztuka wychodziła mu bardzo dobrze, bo zajęli dziewiąte miejsce w lidze. Sezon wcześniej ledwo utrzymali się w Primera Division. Jak tak długo jesteś kibicem Realu Madryt, to mogę Ci przytoczyć przykład Juppa Heynckesa. Prowadził Twoją ukochaną drużynę w sezonie 1997/1998, aby zakończyć sezon ostatecznie na czwartym miejscu w lidze. Kilkanaście lat później objął Bayern Monachium, z którym sięgnął po potrójną koronę. Jakby działacze klubu z Bawarii sugerowali się tym, że nie wyszło mu w jednym z najlepszych klubów na świecie, to Bayern nie byłby teraz tą drużyną, którą jest. Nie muszę Ci przypominać, że drużyna prowadzona przez tego "zabawnego" szkoleniowca w przedostatniej kolejce Primera Divison pokazała lekcję futbolu Realowi Madryt, tak więc na pierwsze oceny trzeba będzie poczekać do końca sezonu 2014/2015. Jeśli kogoś dziwi podwyżka dla Leo Messiego, to znaczy, że albo jest idiotą, albo nie zna faktów. Już jakiś czas temu chociażby Johan Cruyff wspominał o tym, że sprowadzenie Neymara wywołało poruszenie w szatni. Chodzi o to, że zawodnik, który tak naprawdę niewiele osiągnął w futbolu miał podobne zarobki do Messiego, a w momencie przejścia do Barcelony miał zagwarantowaną wyższą tygodniówkę od Xaviego, Iniesty, czy Valdesa. Jakaś hierarchia w klubie musi być. I nie ma co się oszukiwać, że włodarze klubu (w tamtym momencie z Rosellem na czele) popełnili błąd. Takie pieniądze dostaje się za zasługi, a nie za nazwisko. Każdy z nas byłby poirytowany faktem, że jakiś młokos, który od niedawna z nami pracuje, zarabia większe pieniądze. Pieniądze zawsze są jakąś motywacją i osoby związane w jakiś sposób z Realem Madryt chyba wiedzą o tym najlepiej. Cristiano Ronaldo na początku września podpisał nowy kontrakt (rzecz jasna lukratywny) z Realem Madryt, a następnie miał za sobą najlepsze kilka miesięcy w swojej całej karierze. Po tym jak dostał wymarzoną Złotą Piłkę, to trochę spuścił z tonu
20 maja 2014, 00:38 [cytuj]
qwela powiedział/a:

Nie ukrywam, że byłbym nawet zadowolony z takiego rozwiązania, bo to naprawdę dobry szkoleniowiec. Pierwszą połowę sezonu z Barceloną miał znakomitą, a potem ewidentnie nie mógł poradzić sobie z presją. Zrobiono z niego po prostu kozła ofiarnego.

Katalońscy dziennikarze ciągle mieli do niego pretensje, że stara się wprowadzać innowacje do tiki-taki. A to, że w wygranym 4:0 spotkaniu przeciwko Rayo było za małe posiadanie piłki. A to, że nie w takim stylu Barca pokonała Real. A to, że Xavi musi grać bliżej pola karnego przeciwnika. W Barcelonie nie liczą się tylko tytuły, ale także styl, w którym się wygrywa. Nie miał niestety łatwego życia w stolicy Katalonii.

Dla mnie jest naprawdę bardzo dobrym fachowcem i nie miałbym nic przeciwko, aby trafił na WHL. Tutaj w Londynie nie byłoby takiej nagonki jak w Barcelonie, dlatego mógłby dużo spokojniej wykonywać swoją pracę.
Nie ukrywam, że byłbym nawet zadowolony z takiego rozwiązania, bo to naprawdę dobry szkoleniowiec. Pierwszą połowę sezonu z Barceloną miał znakomitą, a potem ewidentnie nie mógł poradzić sobie z presją. Zrobiono z niego po prostu kozła ofiarnego. Katalońscy dziennikarze ciągle mieli do niego pretensje, że stara się wprowadzać innowacje do tiki-taki. A to, że w wygranym 4:0 spotkaniu przeciwko Rayo było za małe posiadanie piłki. A to, że nie w takim stylu Barca pokonała Real. A to, że Xavi musi grać bliżej pola karnego przeciwnika. W Barcelonie nie liczą się tylko tytuły, ale także styl, w którym się wygrywa. Nie miał niestety łatwego życia w stolicy Katalonii. Dla mnie jest naprawdę bardzo dobrym fachowcem i nie miałbym nic przeciwko, aby trafił na WHL. Tutaj w Londynie nie byłoby takiej nagonki jak w Barcelonie, dlatego mógłby dużo spokojniej wykonywać swoją pracę
20 maja 2014, 00:46 [cytuj]
""According to widespread rumors Frank De Boer is in London.
His brother Ronald De Boer's tweet also suggests he is still in frame for spurs job.
Ronald De Boer tweeted :
"Frank is very much still open to talks with Tottenham."

Zobaczymy.""

to może FbB + Kolbeinn Sigþórsson + Davy Klaassen :]
""According to widespread rumors Frank De Boer is in London. His brother Ronald De Boer's tweet also suggests he is still in frame for spurs job. Ronald De Boer tweeted : "Frank is very much still open to talks with Tottenham." Zobaczymy."" to może FbB + Kolbeinn Sigþórsson + Davy Klaassen :]
20 maja 2014, 02:49 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Nie ukrywam, że byłbym nawet zadowolony z takiego rozwiązania, bo to naprawdę dobry szkoleniowiec. Pierwszą połowę sezonu z Barceloną miał znakomitą, a potem ewidentnie nie mógł poradzić sobie z presją. Zrobiono z niego po prostu kozła ofiarnego.

Katalońscy dziennikarze ciągle mieli do niego pretensje, że stara się wprowadzać innowacje do tiki-taki. A to, że w wygranym 4:0 spotkaniu przeciwko Rayo było za małe posiadanie piłki. A to, że nie w takim stylu Barca pokonała Real. A to, że Xavi musi grać bliżej pola karnego przeciwnika. W Barcelonie nie liczą się tylko tytuły, ale także styl, w którym się wygrywa. Nie miał niestety łatwego życia w stolicy Katalonii.

Dla mnie jest naprawdę bardzo dobrym fachowcem i nie miałbym nic przeciwko, aby trafił na WHL. Tutaj w Londynie nie byłoby takiej nagonki jak w Barcelonie, dlatego mógłby dużo spokojniej wykonywać swoją pracę

Świetny fachowiec, bo go Messi polecił? Styl gry FCB w tym sezonie to cały czas to samo - zanudzanie rywali na śmierć. Przy takim potencjale i składzie nie wygranie ani jednego trofeum to kompromitacja. A jakby nie patrzeć - ten projekt właśnie firmował Martino. Także super Sawik, że nam źle życzysz tylko po to by mieć byłego trenera Barcy.

Co do Messiego - to najlepsze co mogła zrobić Barcelona to Messiego sprzedać. I nie nie zwariowałem - wielu kibiców FCB też tak uważa (po sezonie miałem kilka ciekawych dyskusji na ten temat z paroma). Nie dość, że kasa z transferu starczyłaby na lata świetlne i przebudowę (konieczną po tym sezonie) połowy składu to jeszcze odpadłoby płacenie niebotycznej pensji.

Ale ja się bardzo cieszę, że Messi będzie zarabiał 20 mln euro. Już w tym sezonie widać było, że bardziej interesują go kolejne zera na koncie niż gra dla drużyny, co zresztą widać na tle tej sprawy z Neymarem. Po podwyżce powinno być podobnie - hierarchia wróci do normy, ale zaraz inni piłkarze się oburzą, że zarabiają za mało. A skończy się jak z Ronaldinho. Kiedyś Bóg w Barcelonie - na koniec clown, któremu kasa przewróciła w głowie.

PS Trzaskal - tłumaczyłem Ci kiedyś. Real Madryt wybrałem jako dzieciak ze względu na autograf Butrageno. Athletic Bilbao to już był w pełni świadomy wybór - ze względu na kapitalną historię tego klubu i jego unikalność, a także solidarność z Baskami w ich dążeniach niepodległościowych. Wiem, że się to kłóci, ale nic na to nie poradzę. Po prostu do Realu nie podchodzę politycznie - tylko z sentymentem.

Ale już skończmy z ligą hiszpańską. Wracając do trenera i nie życząc nam źle - FdB wydaje się coraz prawdopodobniejszą opcją. Może Sawikowi też się spodoba - w końcu kiedyś grał dla Barcelony :plask:
Świetny fachowiec, bo go Messi polecił? Styl gry FCB w tym sezonie to cały czas to samo - zanudzanie rywali na śmierć. Przy takim potencjale i składzie nie wygranie ani jednego trofeum to kompromitacja. A jakby nie patrzeć - ten projekt właśnie firmował Martino. Także super Sawik, że nam źle życzysz tylko po to by mieć byłego trenera Barcy. Co do Messiego - to najlepsze co mogła zrobić Barcelona to Messiego sprzedać. I nie nie zwariowałem - wielu kibiców FCB też tak uważa (po sezonie miałem kilka ciekawych dyskusji na ten temat z paroma). Nie dość, że kasa z transferu starczyłaby na lata świetlne i przebudowę (konieczną po tym sezonie) połowy składu to jeszcze odpadłoby płacenie niebotycznej pensji. Ale ja się bardzo cieszę, że Messi będzie zarabiał 20 mln euro. Już w tym sezonie widać było, że bardziej interesują go kolejne zera na koncie niż gra dla drużyny, co zresztą widać na tle tej sprawy z Neymarem. Po podwyżce powinno być podobnie - hierarchia wróci do normy, ale zaraz inni piłkarze się oburzą, że zarabiają za mało. A skończy się jak z Ronaldinho. Kiedyś Bóg w Barcelonie - na koniec clown, któremu kasa przewróciła w głowie. PS Trzaskal - tłumaczyłem Ci kiedyś. Real Madryt wybrałem jako dzieciak ze względu na autograf Butrageno. Athletic Bilbao to już był w pełni świadomy wybór - ze względu na kapitalną historię tego klubu i jego unikalność, a także solidarność z Baskami w ich dążeniach niepodległościowych. Wiem, że się to kłóci, ale nic na to nie poradzę. Po prostu do Realu nie podchodzę politycznie - tylko z sentymentem. Ale już skończmy z ligą hiszpańską. Wracając do trenera i nie życząc nam źle - FdB wydaje się coraz prawdopodobniejszą opcją. Może Sawikowi też się spodoba - w końcu kiedyś grał dla Barcelony :plask:
20 maja 2014, 08:42 [cytuj]
FdB dla mnie pierwszym wyborem.
Zna Erkisena, bo pracował już z nim parę ładnych lat. Będzie wiedział gdzie go najlepiej ustawić.
Był obrońcą, a jak wiecie to u nas kuleje. Jest duże prawdopodobieństwo, że będzie potrafił ją ogarnąć.
Uznany swego czasu piłkarz z wielką karierą.
Myślę, że będzie miał autorytet wśród piłkarzy.

Druga opcja, Tata Martino. Przyszedł na zastępstwo bez pre-sezonu, i moim zdaniem dobrze prowadził zespół. Problemem Barcelony są wypaleni piłkarze, nie ich trener. 3/4 składu to piłkarze, którzy wygrali wszystko w klubie jak i na szczeblu międzynarodowym. Sam Guardiola powiedział, że odszedł z Barcelony bo nie potrafił wykrzesać z tych chłopaków dodatkowej motywacji. Tam nawet Simeone by nie pomógł :).
Każda drużyna ma swoje cykle. Barcelony właśnie się kończy.
FdB dla mnie pierwszym wyborem. Zna Erkisena, bo pracował już z nim parę ładnych lat. Będzie wiedział gdzie go najlepiej ustawić. Był obrońcą, a jak wiecie to u nas kuleje. Jest duże prawdopodobieństwo, że będzie potrafił ją ogarnąć. Uznany swego czasu piłkarz z wielką karierą. Myślę, że będzie miał autorytet wśród piłkarzy. Druga opcja, Tata Martino. Przyszedł na zastępstwo bez pre-sezonu, i moim zdaniem dobrze prowadził zespół. Problemem Barcelony są wypaleni piłkarze, nie ich trener. 3/4 składu to piłkarze, którzy wygrali wszystko w klubie jak i na szczeblu międzynarodowym. Sam Guardiola powiedział, że odszedł z Barcelony bo nie potrafił wykrzesać z tych chłopaków dodatkowej motywacji. Tam nawet Simeone by nie pomógł :). Każda drużyna ma swoje cykle. Barcelony właśnie się kończy
TO DARE IS TO DO
|<  <<  <  15  16  17  18  19    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 34 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się