Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <  2  3  4  5  6    >
18 grudnia 2014, 17:06 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Dać wam noże.??

Noży mi nie trzeba. Daj mi zdrowie, bo cierpliwość mam od lat :D
Noży mi nie trzeba. Daj mi zdrowie, bo cierpliwość mam od lat :D
Can't Smile Without You!!!
18 grudnia 2014, 17:11 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
No i wsadził Katar kij w mrowisko

Chyba w nos :)

Podsumowujac ostatnia wypowiedz tucziego - jak ktos Ci powie, ze ewentualny przyszly sukces 'kupilismy' to bedziesz mogl go spokojnie wysmiac. Malo teraz kasy wydajemy? Roznica bedzie taka, ze wydawac bedziemy wiecej, no i na lepszych pilkarzy niz obecnie. Czym roznic bedzie sie wydanie 200 milionow funtow na topowych zawodnikow od 100 milionow na szrot?

Mysle ze do pewnego stopnia zostaniemy przy swoich zdaniach, nie demonizowalbym 'kupowania' sukcesow, bo kazdy sukces trzeba 'kupic', chyba ze gra sie druzyna zlozona z samych wychowankow. Wszystko jest kwestia skali i czy to sie nam podoba, czy nie - albo skale zmienimy, albo pograzymy sie co najwyzej w przecietnosci. Ale roznica bedzie znaczaca - kiedys byla to przecietnosc z perspektywami na zmiane (co przez te lata nastapilo), w przyszlosci moze to byc co najwyzej przecietnosc z juz nawet nie szklanym, ale betonowym sufitem nie do przebicia.
Chyba w nos :) Podsumowujac ostatnia wypowiedz tucziego - jak ktos Ci powie, ze ewentualny przyszly sukces 'kupilismy' to bedziesz mogl go spokojnie wysmiac. Malo teraz kasy wydajemy? Roznica bedzie taka, ze wydawac bedziemy wiecej, no i na lepszych pilkarzy niz obecnie. Czym roznic bedzie sie wydanie 200 milionow funtow na topowych zawodnikow od 100 milionow na szrot? Mysle ze do pewnego stopnia zostaniemy przy swoich zdaniach, nie demonizowalbym 'kupowania' sukcesow, bo kazdy sukces trzeba 'kupic', chyba ze gra sie druzyna zlozona z samych wychowankow. Wszystko jest kwestia skali i czy to sie nam podoba, czy nie - albo skale zmienimy, albo pograzymy sie co najwyzej w przecietnosci. Ale roznica bedzie znaczaca - kiedys byla to przecietnosc z perspektywami na zmiane (co przez te lata nastapilo), w przyszlosci moze to byc co najwyzej przecietnosc z juz nawet nie szklanym, ale betonowym sufitem nie do przebicia
18 grudnia 2014, 17:48 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Dać wam noże.??

Na gołe klaty na udeptanej ziemi przy High Road.
Na gołe klaty na udeptanej ziemi przy High Road
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
18 grudnia 2014, 18:32 [cytuj]
@halabala
nawet coś wtedy wydaliśmy pod 120 mln, tylko szkoda ze tyle samo zarobiliśmy i bilans był około 0;p
@halabala nawet coś wtedy wydaliśmy pod 120 mln, tylko szkoda ze tyle samo zarobiliśmy i bilans był około 0;p
18 grudnia 2014, 18:52 [cytuj]
Robert powiedział/a:
@halabala
nawet coś wtedy wydaliśmy pod 120 mln, tylko szkoda ze tyle samo zarobiliśmy i bilans był około 0;p

No faktycznie szkoda, że zarobiliśmy. Trzeba było lecieć na stratach przez kilka lat to z pewnością byśmy byli tu gdzie jesteśmy a nie tam gdzie jest Leeds. :boisie:
No faktycznie szkoda, że zarobiliśmy. Trzeba było lecieć na stratach przez kilka lat to z pewnością byśmy byli tu gdzie jesteśmy a nie tam gdzie jest Leeds. :boisie:
18 grudnia 2014, 19:59 [cytuj]
Akurat wydalismy 120 baniek bo sprzedalismy genialnego Balea, gdyby nie on to nasz wynik oscylowal by w granicach 30, takze Halabala, punkt nie trafiony ;p Odnosnie city, to ile oni razy zdobyli lige mistrzow za islamskie pieniadze? Takze nie podniecajcie sie, bo nie zawsze pieniadze oznaczaja sukces. Wole byc Borussia niz Bayernem. A co bedzie jak sie szejkom znudzi? Portsmoth bis? Maja PSG i to na nim sie skupia. Inna kwestia to slynne 25%, wtstarczy ze reszte udzialu wykupi jakas firma powiazana z rzadem tego islamistanu i maja 100% udzialow.
Akurat wydalismy 120 baniek bo sprzedalismy genialnego Balea, gdyby nie on to nasz wynik oscylowal by w granicach 30, takze Halabala, punkt nie trafiony ;p Odnosnie city, to ile oni razy zdobyli lige mistrzow za islamskie pieniadze? Takze nie podniecajcie sie, bo nie zawsze pieniadze oznaczaja sukces. Wole byc Borussia niz Bayernem. A co bedzie jak sie szejkom znudzi? Portsmoth bis? Maja PSG i to na nim sie skupia. Inna kwestia to slynne 25%, wtstarczy ze reszte udzialu wykupi jakas firma powiazana z rzadem tego islamistanu i maja 100% udzialow
18 grudnia 2014, 21:59 [cytuj]
Tylko chciałem zwrócić uwage ze wychodzimy w okolicach 0;P

Nie tylko Bale był sponsorem, troche wiecej ludzi wtedy sprzedaliśmy
zobacz ze nawet wyszliśmy na +
http://www.transfermarkt.pl/tottenham-hotspur/transfers/verein/148/plus/?saison_id=2013&pos=&detailpos=

@trzaskal
nie jestem za jakimś chorym zadłużaniem sie;)
ale te obiecane 50 mln, od nie pamietam już którego okienka to mogli by dac:P
Tylko chciałem zwrócić uwage ze wychodzimy w okolicach 0;P Nie tylko Bale był sponsorem, troche wiecej ludzi wtedy sprzedaliśmy zobacz ze nawet wyszliśmy na + http://www.transfermarkt.pl/tottenham-hotspur/transfers/verein/148/plus/?saison_id=2013&pos=&detailpos= @trzaskal nie jestem za jakimś chorym zadłużaniem sie;) ale te obiecane 50 mln, od nie pamietam już którego okienka to mogli by dac:P
18 grudnia 2014, 22:13 [cytuj]
@trzaskal
nie jestem za jakimś chorym zadłużaniem sie;)
ale te obiecane 50 mln, od nie pamietam już którego okienka to mogli by dac:P[/quote]

Szczerze mówiąc to ja nigdy nie słyszałem aby Levy coś takiego obiecał. Plotki były ale to tylko plotki jak sam widzisz.
Szczerze mówiąc to ja nigdy nie słyszałem aby Levy coś takiego obiecał. Plotki były ale to tylko plotki jak sam widzisz
19 grudnia 2014, 23:27 [cytuj]
Jak się ma kasę to trzeba umieć tą kasę odpowiednio wydać... mieliśmy po sprzedaży Bale'a sporo gotówki i co? sam szrot przyszedł (z wyjątkami)... Ile tych NRR, PRR czy ORR jest na rynku a ile jest klubów o potencjale sportowym, organizacyjnym i finansowym (o reputacji nie wspominając) większym nawet jak spłynie rzeka petro$?

Zbudować "W"ielki klub to trzeba potrafić. Wątpię aby to się udało na WHL...
Jak się ma kasę to trzeba umieć tą kasę odpowiednio wydać... mieliśmy po sprzedaży Bale'a sporo gotówki i co? sam szrot przyszedł (z wyjątkami)... Ile tych NRR, PRR czy ORR jest na rynku a ile jest klubów o potencjale sportowym, organizacyjnym i finansowym (o reputacji nie wspominając) większym nawet jak spłynie rzeka petro$? Zbudować "W"ielki klub to trzeba potrafić. Wątpię aby to się udało na WHL
20 grudnia 2014, 00:27 [cytuj]
Emilian powiedział/a:
Jak się ma kasę to trzeba umieć tą kasę odpowiednio wydać... mieliśmy po sprzedaży Bale'a sporo gotówki i co? sam szrot przyszedł (z wyjątkami)... Ile tych NRR, PRR czy ORR jest na rynku a ile jest klubów o potencjale sportowym, organizacyjnym i finansowym (o reputacji nie wspominając) większym nawet jak spłynie rzeka petro$?

Zbudować "W"ielki klub to trzeba potrafić. Wątpię aby to się udało na WHL

więcej wiary !
.
.
więcej wiary ! .
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
20 grudnia 2014, 09:18 [cytuj]
Czytam i nadziwić się nie mogę. Jestem trochę jak tuczi - nie chcę tych petro$, nawet kosztem tego, że szejkowie wejdą w inny klub. Niech sobie wchodzą.

Nie jesteśmy jakimś bieda klubem, że tylko wpompowane pieniądze dadzą nam sukcesy.

Po prostu mam zasadę - wydaje tyle ile zarobie i cieszę się, że Levy nie pompuje co rundę 50 mln w klub, bo kiedyś te pieniądze chciałby odzyskać. Wolę racjonalnie, powoli, bo jest w tym romantyzm i przy okazji pewność, że klub się nie stoczy przykładem Leeds.

Jedynie czego nam trzeba by sukcesy przyszły to stadion. A jakoś "Anale" sobie poradziły z budową na kredyt i dalej były przed Nami w lidze ;(

A żeby osiągać sukcesy nie wystarczą pieniądze, tylko mądre ich wydawanie i cierpliwość do trenerów. Gdybyśmy kupili innych grajków z kasy za Bale-a to dziś moglibyśmy być w zupełnie innym miejscu. A bilans dalej byłby w okolicach 0 a nie -100mln jak to jest w przypadku Man City czy PSG
Czytam i nadziwić się nie mogę. Jestem trochę jak tuczi - nie chcę tych petro$, nawet kosztem tego, że szejkowie wejdą w inny klub. Niech sobie wchodzą. Nie jesteśmy jakimś bieda klubem, że tylko wpompowane pieniądze dadzą nam sukcesy. Po prostu mam zasadę - wydaje tyle ile zarobie i cieszę się, że Levy nie pompuje co rundę 50 mln w klub, bo kiedyś te pieniądze chciałby odzyskać. Wolę racjonalnie, powoli, bo jest w tym romantyzm i przy okazji pewność, że klub się nie stoczy przykładem Leeds. Jedynie czego nam trzeba by sukcesy przyszły to stadion. A jakoś "Anale" sobie poradziły z budową na kredyt i dalej były przed Nami w lidze ;( A żeby osiągać sukcesy nie wystarczą pieniądze, tylko mądre ich wydawanie i cierpliwość do trenerów. Gdybyśmy kupili innych grajków z kasy za Bale-a to dziś moglibyśmy być w zupełnie innym miejscu. A bilans dalej byłby w okolicach 0 a nie -100mln jak to jest w przypadku Man City czy PSG
20 grudnia 2014, 09:57 [cytuj]
Racja, nie liczy się ile a jak się wydaje pieniądze. I ktoś coś wspominał o sukcesie PSG. Ja się pytam gdzie tam sukces? Pieniądze włożone w ten klub są niewspółmiernie z jego sukcesami. Wygrali mistrzostwo w słabej lidze. I to tyle. Wyszli z grupy LM. Świetnie. My za Redknappa osiągnęliśmy to samo. Bez miliarda na transfery, bez 50 mln na Lucasa Moure czy tego lawkowicza z Palermo. Będziemy tak jak oni za bezcen pozbywać się takich piłkarzy jak Rabiot bo nie będzie dla takich miejsca. Chcecie tego?
Racja, nie liczy się ile a jak się wydaje pieniądze. I ktoś coś wspominał o sukcesie PSG. Ja się pytam gdzie tam sukces? Pieniądze włożone w ten klub są niewspółmiernie z jego sukcesami. Wygrali mistrzostwo w słabej lidze. I to tyle. Wyszli z grupy LM. Świetnie. My za Redknappa osiągnęliśmy to samo. Bez miliarda na transfery, bez 50 mln na Lucasa Moure czy tego lawkowicza z Palermo. Będziemy tak jak oni za bezcen pozbywać się takich piłkarzy jak Rabiot bo nie będzie dla takich miejsca. Chcecie tego?
20 grudnia 2014, 11:59 [cytuj]
Przyjdą to przyjdą, nie to nie. Co będzie to będzie. Nie ma co tu uskuteczniać. Jak przyjdą to będzie przepych jak nie to zjebiemy się jak Leeds, ze spłatami stadionu szybciej niż żeby się pobawili szejki i znudzili. Mnie to tylko teraz interesuje 1/2 Capital One i tak niech pozostanie.
Przyjdą to przyjdą, nie to nie. Co będzie to będzie. Nie ma co tu uskuteczniać. Jak przyjdą to będzie przepych jak nie to zjebiemy się jak Leeds, ze spłatami stadionu szybciej niż żeby się pobawili szejki i znudzili. Mnie to tylko teraz interesuje 1/2 Capital One i tak niech pozostanie
20 grudnia 2014, 12:13 [cytuj]
sosek powiedział/a:
Czytam i nadziwić się nie mogę. Jestem trochę jak tuczi - nie chcę tych petro$, nawet kosztem tego, że szejkowie wejdą w inny klub. Niech sobie wchodzą.

Nie jesteśmy jakimś bieda klubem, że tylko wpompowane pieniądze dadzą nam sukcesy.

Po prostu mam zasadę - wydaje tyle ile zarobie i cieszę się, że Levy nie pompuje co rundę 50 mln w klub, bo kiedyś te pieniądze chciałby odzyskać. Wolę racjonalnie, powoli, bo jest w tym romantyzm i przy okazji pewność, że klub się nie stoczy przykładem Leeds.

Jedynie czego nam trzeba by sukcesy przyszły to stadion. A jakoś "Anale" sobie poradziły z budową na kredyt i dalej były przed Nami w lidze ;(

A żeby osiągać sukcesy nie wystarczą pieniądze, tylko mądre ich wydawanie i cierpliwość do trenerów. Gdybyśmy kupili innych grajków z kasy za Bale-a to dziś moglibyśmy być w zupełnie innym miejscu. A bilans dalej byłby w okolicach 0 a nie -100mln jak to jest w przypadku Man City czy PSG

lukempire powiedział/a:

Mozna mysleć, że da się Passatem z silnikiem 2.0TDI wygrać wyścig, tylko dlatego ,że się wstawi najlepszego kierowcę. Nawet jak on potwierdzi, że jest najlepszy to i tak może się tylko obsrać jak obok siebie postawią mu V8 z dwoma turbinami, a kierowca będzie po porstu przyzwoity, auto wyważone itp. Zawsze mozńa liczyć, że wypadnie z toru etc. Ale co jak nie wypadnie?? Passatem mozńa dojechać, ale raczej nie wygrać.
Pieniądze sporo umożliwiają, ale niczego nie gwarantują. Są ważne tam gdzie są ważne i totalnie nieważne tam gdzie są nieważne. Nie rozumiem myślenia, że PSG, MAN C mają i wcale tak zaraz z tego nie wyszło nic boskiego! Ok, to znaczy, że są to kluby takie same czy słabszego od tego co było? Nie sądzę. NAwet z ogromnymi $ trzeba pracować i tworzyć pewne struktury, bo inaczej wszystko można rozj... Tym bardziej, że kilku sporych graczy się pojawiło, a trofeów nie przybyło.
Wcale nie jestem przekonany, że tak już zaraz i to od katarczyków, bo jak nie my to pójdą tam sram i owam. Nie pójdą, bo choćby się zesrali to z Hull Man Utd nie zrobią. Tak samo jak z Poznania nie zrobi się Paryża tylko dlatego ,że ktoś będzie miał pieniądze. Nie zgadzam się po porstu z argumentacja i szerzeniem lęków, bo to dla mnie bezsensowne i bezpodstawne.
[quote=lukempire]Racja, nie liczy się ile a jak się wydaje pieniądze. I ktoś coś wspominał o sukcesie PSG. Ja się pytam gdzie tam sukces? Pieniądze włożone w ten klub są niewspółmiernie z jego sukcesami. Wygrali mistrzostwo w słabej lidze. I to tyle. Wyszli z grupy LM. Świetnie. My za Redknappa osiągnęliśmy to samo. Bez miliarda na transfery, bez 50 mln na Lucasa Moure czy tego lawkowicza z Palermo. Będziemy tak jak oni za bezcen pozbywać się takich piłkarzy jak Rabiot bo nie będzie dla takich miejsca. Chcecie tego?
Kogucie życie!
20 grudnia 2014, 12:41 [cytuj]
Nie muszą iśc do Hull, ale jest w londynie kilka klubów ;)
20 grudnia 2014, 12:57 [cytuj]
Robert powiedział/a:

czyli całe zamieszanie jest dlatego, że chca mieć Oyster'kę ??
Kogucie życie!
20 grudnia 2014, 18:58 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:

Oni tylko na travelcard jeżdżą.
Oni tylko na travelcard jeżdżą
15 stycznia 2015, 16:49 [cytuj]
http://www.tottenhamhotspur.com/news/new-stadium-update-150115/
http://www.tottenhamhotspur.com/news/new-stadium-update-150115/
15 stycznia 2015, 17:32 [cytuj]
Będzie się ciągnęło ja mój proces z byłą.....ehhhh :glupek:
Będzie się ciągnęło ja mój proces z byłą.....ehhhh :glupek:
17 stycznia 2015, 11:51 [cytuj]
http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/tottenham-stadium-company-to-fight-400m-redevelopment-with-high-court-battle-9979772.html

jak będzie ten stadion na 2020 - to będzie dobrze; nic nam nie pozostaje jak ataki bombowe, podpalenia, ect ....
.
http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/tottenham-stadium-company-to-fight-400m-redevelopment-with-high-court-battle-9979772.html jak będzie ten stadion na 2020 - to będzie dobrze; nic nam nie pozostaje jak ataki bombowe, podpalenia, ect ....
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
|<  <  2  3  4  5  6    >

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 139 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się