Forum dyskusyjne
14 grudnia 2015, 16:05 [cytuj]
Witam ostatnio na róznych stronach o Tottenhamie coraz cześciej widze komentarze że Son nie spełnienia oczekiwań. Raz nawet widziałem jak ktos napisał że jest nasza kulą u nogi. Wiem ze to nie jeszzcze czas by oceniać go całkowicie ale od przyjscia do druzyny do teraz moim zdaniem nie grał najgorzej, nawet mysle ze najlepsza swoja strone dopiero pokaże. A jak wy oceniacie ten ruch trnasferowy?
Witam ostatnio na róznych stronach o Tottenhamie coraz cześciej widze komentarze że Son nie spełnienia oczekiwań. Raz nawet widziałem jak ktos napisał że jest nasza kulą u nogi. Wiem ze to nie jeszzcze czas by oceniać go całkowicie ale od przyjscia do druzyny do teraz moim zdaniem nie grał najgorzej, nawet mysle ze najlepsza swoja strone dopiero pokaże. A jak wy oceniacie ten ruch trnasferowy?
14 grudnia 2015, 16:41 [cytuj]
O ile kwota Njie już była dla mnie wysoka to kupienie gościa kolejny raz z innej ligi i znowu za 30mln to jakiś absurd. Lepiej było rok wcześniej za grosze puścić Falque (który tak naprawdę prawdziwej szansy nie dostał) który teraz sobie gra w LM, zdobywa medale i ma porównywalne osiągnięcia do Sona w tym sezonie. Kolejny do niańczenia. Ja osobiście nie zgadzam się że jeszcze za wcześnie na osądy. Niektórzy w ogóle nie potrzebują aklimatyzacji. Oczywiście nie mówię że zaraz stawiam na nim krzyżyk, ale już jakieś teorie powoli można wysnuwać. I co jak co, ale takiej Bundeslidze bliżej do Premier League niż La Lidze czy Serie A.
O ile kwota Njie już była dla mnie wysoka to kupienie gościa kolejny raz z innej ligi i znowu za 30mln to jakiś absurd. Lepiej było rok wcześniej za grosze puścić Falque (który tak naprawdę prawdziwej szansy nie dostał) który teraz sobie gra w LM, zdobywa medale i ma porównywalne osiągnięcia do Sona w tym sezonie. Kolejny do niańczenia. Ja osobiście nie zgadzam się że jeszcze za wcześnie na osądy. Niektórzy w ogóle nie potrzebują aklimatyzacji. Oczywiście nie mówię że zaraz stawiam na nim krzyżyk, ale już jakieś teorie powoli można wysnuwać. I co jak co, ale takiej Bundeslidze bliżej do Premier League niż La Lidze czy Serie A
14 grudnia 2015, 17:54 [cytuj]
Wiem że to nie jest jakoś zbyt ważne ale Statystyki ma niezłe we wszystkich rozgrywkach 3 gole i 5 asyst ale to tak na marginesie. Mimo wszystko czytając twój komentarz można przyznac ci racje. Ale trzbea liczyć ze w końcu pokaże sie z najlepszej strony.
Wiem że to nie jest jakoś zbyt ważne ale Statystyki ma niezłe we wszystkich rozgrywkach 3 gole i 5 asyst ale to tak na marginesie. Mimo wszystko czytając twój komentarz można przyznac ci racje. Ale trzbea liczyć ze w końcu pokaże sie z najlepszej strony
14 grudnia 2015, 18:43 [cytuj]
Patrząc w te same statystyki 2 bramki zdobył z Karabachem i jedną z CP, asysty nie wiem. Fakt miał kontuzję, świetny początek, a potem przygasł. Krzyżyka chyba na nim jeszcze nikt nie stawia ale jak pisze Mecenas pierwsze osądy można już pisać bo rozegrał już chyba z 500-600 minut na boisku. Ja mam do niego na razie bardzo mieszane uczucia. Co pokaże dalej zobaczymy.
Patrząc w te same statystyki 2 bramki zdobył z Karabachem i jedną z CP, asysty nie wiem. Fakt miał kontuzję, świetny początek, a potem przygasł. Krzyżyka chyba na nim jeszcze nikt nie stawia ale jak pisze Mecenas pierwsze osądy można już pisać bo rozegrał już chyba z 500-600 minut na boisku. Ja mam do niego na razie bardzo mieszane uczucia. Co pokaże dalej zobaczymy
14 grudnia 2015, 18:49 [cytuj]
Jedno mnie w tym wszystkim boli. Tym naszym rekordzistom transferowym idzie jak pod górkę że aż krew zalewa. Jednego się pozbyliśmy, drugi po 2 zmarnowanych latach nagle dostał olśnienia. Teraz ten będzie się męczył. Jak patrzę na niego to normalnie widzę podobieństwo do Soldado. To takie wrażenie gdy czytasz skład i on tam jest albo gdy on wchodzi na boisko ze zmiany to wiesz że nic się nie zmieni albo będzie jeszcze gorzej. A z kolei te nasze tanie transfery więcej wnoszą.
Jedno mnie w tym wszystkim boli. Tym naszym rekordzistom transferowym idzie jak pod górkę że aż krew zalewa. Jednego się pozbyliśmy, drugi po 2 zmarnowanych latach nagle dostał olśnienia. Teraz ten będzie się męczył. Jak patrzę na niego to normalnie widzę podobieństwo do Soldado. To takie wrażenie gdy czytasz skład i on tam jest albo gdy on wchodzi na boisko ze zmiany to wiesz że nic się nie zmieni albo będzie jeszcze gorzej. A z kolei te nasze tanie transfery więcej wnoszą
14 grudnia 2015, 20:14 [cytuj]
Mecenas powiedział/a:
Lepiej było rok wcześniej za grosze puścić Falque (który tak naprawdę prawdziwej szansy nie dostał) który teraz sobie gra w LM, zdobywa medale i ma porównywalne osiągnięcia do Sona w tym sezonie.
Też rozpaczam, że go puściliśmy. Mogło coś z niego być.
Weźmy pod uwagę, że patrzymy na niego przez pryzmat wydanej kasy. Za 1/6 może nawet 1/10 tego można było mieć Lassa Bangoure, który od niego nie odstaje, żeby nie powiedzieć, że ma większy potencjał.
Sonowi nie idzie źle, dwie asysty w meczu z Monaco, choć tam większość roboty zrobił Lamela, ale asysta jest asysta. Kolejna asysta przypadkowa była przy bramce Dembele. Wszystkie jego asysty wynikały bardziej ze szczęścia niż z tego, że dostrzegł kogoś wychodzącego, ale może umie dobrze wyłożyć piłkę

Strzały u niego leżą. Na pewno nie wygląda jak milion baksów, a jak 30 mln funtów tym bardziej.
Gdybyśmy dali 1/2 tego, co daliśmy, to byłby dobry zakup.
Może jednak jeśli pogra jeszcze trochę, to dostosuje się do gry. Chadli też od razu ulubieńcem kibiców nie został, Lamela grabił żużel jeszcze dłużej.
Też rozpaczam, że go puściliśmy. Mogło coś z niego być.
Weźmy pod uwagę, że patrzymy na niego przez pryzmat wydanej kasy. Za 1/6 może nawet 1/10 tego można było mieć Lassa Bangoure, który od niego nie odstaje, żeby nie powiedzieć, że ma większy potencjał.
Sonowi nie idzie źle, dwie asysty w meczu z Monaco, choć tam większość roboty zrobił Lamela, ale asysta jest asysta. Kolejna asysta przypadkowa była przy bramce Dembele. Wszystkie jego asysty wynikały bardziej ze szczęścia niż z tego, że dostrzegł kogoś wychodzącego, ale może umie dobrze wyłożyć piłkę :D Strzały u niego leżą. Na pewno nie wygląda jak milion baksów, a jak 30 mln funtów tym bardziej.
Gdybyśmy dali 1/2 tego, co daliśmy, to byłby dobry zakup.
Może jednak jeśli pogra jeszcze trochę, to dostosuje się do gry. Chadli też od razu ulubieńcem kibiców nie został, Lamela grabił żużel jeszcze dłużej
14 grudnia 2015, 20:22 [cytuj]
Żeby strzelił w lidze 2-3 gole więcej i asystował o 1-2 więcej to tak naprawdę tego tematu by nie było i tej rozmowy też. Zresztą on w jednym meczu, mówię tu o tym z West Hamem mógł ten warunek spełnić. Czy Chadli jest jakimś ulubieńcem przez grę? Nie powiedziałbym. Chadli to przeciętniak, może nawet trochę mu brakuje do tego. Sympatię to on zdobył bardziej z twittera niż z boiska, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. Z drugiej strony on w poprzednim sezonie dość dobrze prezentował się aż do śmierci ojca.
Żeby strzelił w lidze 2-3 gole więcej i asystował o 1-2 więcej to tak naprawdę tego tematu by nie było i tej rozmowy też. Zresztą on w jednym meczu, mówię tu o tym z West Hamem mógł ten warunek spełnić. Czy Chadli jest jakimś ulubieńcem przez grę? Nie powiedziałbym. Chadli to przeciętniak, może nawet trochę mu brakuje do tego. Sympatię to on zdobył bardziej z twittera niż z boiska, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. Z drugiej strony on w poprzednim sezonie dość dobrze prezentował się aż do śmierci ojca
14 grudnia 2015, 20:27 [cytuj]
Tak swoje szanse na bramki marnował w wielu spotkaniach. Ale to ostatnie strzały z meczu z Monaco i Newcastle naprawdę były tragiczne. Myśle ze około 10-12 bramek strzeli we wszystkich rozgrywkach.
Tak swoje szanse na bramki marnował w wielu spotkaniach. Ale to ostatnie strzały z meczu z Monaco i Newcastle naprawdę były tragiczne. Myśle ze około 10-12 bramek strzeli we wszystkich rozgrywkach
14 grudnia 2015, 20:41 [cytuj]
Maxiu_Spurs powiedział/a:
Ja na początku, zanim zagrał choć minutę, oceniłem (a w zasadzie to strzelałem) że będzie to niewypał, zwłaszcza w kontekście kwoty transferu. Natomiast jeśli chodzi o ocenę po obejrzeniu go w akcji w koszulce Spurs jeszcze mu laurki nie wystawiam, czekam. Nie grał jakoś wybitnie dużo, plus kontuzja, a więc póki co jeszcze nie da się obiektywnie ocenić.
iZgone powiedział/a:
Lamela grabił żużel jeszcze dłużej
I jeszcze grabić nie skończył, bo poza Europa League też nie gra jak zawodnik za 30 baniek
Chociaż oczywiście notuje progres.
Ja na początku, zanim zagrał choć minutę, oceniłem (a w zasadzie to strzelałem) że będzie to niewypał, zwłaszcza w kontekście kwoty transferu. Natomiast jeśli chodzi o ocenę po obejrzeniu go w akcji w koszulce Spurs jeszcze mu laurki nie wystawiam, czekam. Nie grał jakoś wybitnie dużo, plus kontuzja, a więc póki co jeszcze nie da się obiektywnie ocenić.
[quote=iZgone]Lamela grabił żużel jeszcze dłużej
COYS!
14 grudnia 2015, 22:06 [cytuj]
Ok wiem ze pisze to po raz kolejny ale ja w niego wierze

Mam nadzieje że jak najszybciej zacznie grać na swoje mozliwosci
Ok wiem ze pisze to po raz kolejny ale ja w niego wierze :D Mam nadzieje że jak najszybciej zacznie grać na swoje mozliwosci :D
14 grudnia 2015, 22:18 [cytuj]
Jakbyśmy oceniali wszystkich według waszych standardów to Pochettino już by trenował w innym klubie.

Falque prawdziwej szansy nie dostał? A Son dostaje prawdziwą szansę, skoro już zaczynacie narzekać. Młody piłkarz czasami potrzebuje dwóch sezonów, a nie 5 meczy. Jak Falque byłby zdany na wasze ocenianie, to na pewno poważnej szansy by nie dostał
Jakbyśmy oceniali wszystkich według waszych standardów to Pochettino już by trenował w innym klubie.:P Falque prawdziwej szansy nie dostał? A Son dostaje prawdziwą szansę, skoro już zaczynacie narzekać. Młody piłkarz czasami potrzebuje dwóch sezonów, a nie 5 meczy. Jak Falque byłby zdany na wasze ocenianie, to na pewno poważnej szansy by nie dostał :P
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
14 grudnia 2015, 23:01 [cytuj]
Mecenas powiedział/a:
Żeby strzelił w lidze 2-3 gole więcej i asystował o 1-2 więcej to tak naprawdę tego tematu by nie było i tej rozmowy też. Zresztą on w jednym meczu, mówię tu o tym z West Hamem mógł ten warunek spełnić. Czy Chadli jest jakimś ulubieńcem przez grę? Nie powiedziałbym. Chadli to przeciętniak, może nawet trochę mu brakuje do tego. Sympatię to on zdobył bardziej z twittera niż z boiska, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie. Z drugiej strony on w poprzednim sezonie dość dobrze prezentował się aż do śmierci ojca
Fanem gry Chadliego nie byłem i nie będę, ale punkty nam ratował nie raz w zeszłym sezonie.
A co do jego aktywności twitterowej - legenda
varba powiedział/a:
Jakbyśmy oceniali wszystkich według waszych standardów to Pochettino już by trenował w innym klubie.

Falque prawdziwej szansy nie dostał? A Son dostaje prawdziwą szansę, skoro już zaczynacie narzekać. Młody piłkarz czasami potrzebuje dwóch sezonów, a nie 5 meczy. Jak Falque byłby zdany na wasze ocenianie, to na pewno poważnej szansy by nie dostał

Poch robi doskonałą robotę i utrzymuje to od dnia, w którym do nas przyszedł.
Son dostał chwilę na pogranie, ale i tak jeszcze dużo więcej czasu potrzeba, żeby mówić, czy transfer był dobry czy nie
Jedyny, który dostawał szanse i konsekwentnie je pieprzył to Goldado
Fanem gry Chadliego nie byłem i nie będę, ale punkty nam ratował nie raz w zeszłym sezonie.
A co do jego aktywności twitterowej - legenda :D
[quote=varba]Jakbyśmy oceniali wszystkich według waszych standardów to Pochettino już by trenował w innym klubie.:P Falque prawdziwej szansy nie dostał? A Son dostaje prawdziwą szansę, skoro już zaczynacie narzekać. Młody piłkarz czasami potrzebuje dwóch sezonów, a nie 5 meczy. Jak Falque byłby zdany na wasze ocenianie, to na pewno poważnej szansy by nie dostał :P
14 grudnia 2015, 23:21 [cytuj]
Temat o Son'ie? To kiedy bedzie o Nije?
15 grudnia 2015, 11:57 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Clint kosztował 10mln funtów, to nikogo nie obchodzi.
Moim zdaniem N'jie to do tej pory transfer wyjątkowo zły, ale może jeszcze się odmieni.
Clint kosztował 10mln funtów, to nikogo nie obchodzi.
Moim zdaniem N'jie to do tej pory transfer wyjątkowo zły, ale może jeszcze się odmieni
16 grudnia 2015, 16:55 [cytuj]
Nie ma na Spursmanii jin_tae to i nie ma speca od azjatów ;-)
Nie ma na Spursmanii jin_tae to i nie ma speca od azjatów ;-)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
16 grudnia 2015, 19:03 [cytuj]
Ja uważam, ze Son spokojnie sobie poradzi i będzie błyszczał jeszcze w tym sezonie. Lamela lamił na potęgę, po Sonie widać od początku jakieś tam obiecujące przebłyski (np. bramka z CP). Miał kontuzję, więc dojście do formy mu chwilę zajmie ale moim zdaniem Son okaże się udanym transferem.
Ja uważam, ze Son spokojnie sobie poradzi i będzie błyszczał jeszcze w tym sezonie. Lamela lamił na potęgę, po Sonie widać od początku jakieś tam obiecujące przebłyski (np. bramka z CP). Miał kontuzję, więc dojście do formy mu chwilę zajmie ale moim zdaniem Son okaże się udanym transferem
17 grudnia 2015, 19:58 [cytuj]
A moim zdaniem powinniśmy zimą ściągać Bangoure, jeśli Townsend miałby odejść, bo teraz mamy tylko Lamele, Chadliego i Sona, Townsend pokłócony z ławką trenerską, a więc Sonowi brakuje konkurencji na pozycji.
A moim zdaniem powinniśmy zimą ściągać Bangoure, jeśli Townsend miałby odejść, bo teraz mamy tylko Lamele, Chadliego i Sona, Townsend pokłócony z ławką trenerską, a więc Sonowi brakuje konkurencji na pozycji
17 grudnia 2015, 20:08 [cytuj]
iZgone powiedział/a:
A moim zdaniem powinniśmy zimą ściągać Bangoure, jeśli Townsend miałby odejść, bo teraz mamy tylko Lamele, Chadliego i Sona, Townsend pokłócony z ławką trenerską, a więc Sonowi brakuje konkurencji na pozycji
Jeszcze Dembele/Eriksen i powiedzmy sobie szczerze Onomah, który robi niesamowite wrażenie na ten moment.
Jeszcze Dembele/Eriksen i powiedzmy sobie szczerze Onomah, który robi niesamowite wrażenie na ten moment
17 grudnia 2015, 23:35 [cytuj]
To jeszcze nie czas na ocenianie Sona .Jest w klubie krótko i na dodatek stracił połowę dotychczasowego czasu w Spurs przez kontuzję . Po sezonie można będzie na spokojnie ocenić jego pierwszy i mam nadzieję że udany sezon w naszej drużynie .
To jeszcze nie czas na ocenianie Sona .Jest w klubie krótko i na dodatek stracił połowę dotychczasowego czasu w Spurs przez kontuzję . Po sezonie można będzie na spokojnie ocenić jego pierwszy i mam nadzieję że udany sezon w naszej drużynie
18 grudnia 2015, 08:57 [cytuj]
skafander powiedział/a:
Jeszcze Dembele/Eriksen i powiedzmy sobie szczerze Onomah, który robi niesamowite wrażenie na ten moment
Dembele i Eriksen to nie są skrzydłowi ani schodzący napastnicy, niestety. Eriksen na skrzydle ląduje często, ale według wielu lepiej sobie radzi na środku, trochę chyba za mało dynamiczny na skrzydło

Dembele na skrzydle grać nie lubi (kiedyś udzielił takiego wywiadu dla Spurs TV) i gra tam tylko, jak mu Poch każe.
Dembele i Eriksen to nie są skrzydłowi ani schodzący napastnicy, niestety. Eriksen na skrzydle ląduje często, ale według wielu lepiej sobie radzi na środku, trochę chyba za mało dynamiczny na skrzydło :P Dembele na skrzydle grać nie lubi (kiedyś udzielił takiego wywiadu dla Spurs TV) i gra tam tylko, jak mu Poch każe