Forum dyskusyjne
12 maja 2009, 23:44 [cytuj]
Własciwie tylko Koszalin i Złocieniec ze znanych mi w zachodniopomorskim nie jest za Legią, czyli niewiele, co do Elblaga to jest różnie, niby jest zgoda, ale no jest różnie, poza Kwidzynem i Szczecinkiem jeszcze o Bartoszycach można wspomnieć bo mają jedyny zarejestrowany fanklub Legii w Polsce, co do Legii to chyba jedyny klub, który nie jest dla nikogo neutralny, albo kochasz, albo nienawidzisz
Własciwie tylko Koszalin i Złocieniec ze znanych mi w zachodniopomorskim nie jest za Legią, czyli niewiele, co do Elblaga to jest różnie, niby jest zgoda, ale no jest różnie, poza Kwidzynem i Szczecinkiem jeszcze o Bartoszycach można wspomnieć bo mają jedyny zarejestrowany fanklub Legii w Polsce, co do Legii to chyba jedyny klub, który nie jest dla nikogo neutralny, albo kochasz, albo nienawidzisz:)
12 maja 2009, 23:58 [cytuj]
Złocienieć częściowo nie jest, niby mają FC Gwardii, ale w zasadzie jest za Pogonia, a to dla mnie częściowa identyfikacja z Legią - nie przesadzałbym z tym, że to jest teren eLki. Pamiętaj, że Czaplinki, Ustronie , trochę Wałcz to ewidentnie Kolejorz. Ja np nie pojmuję Legii w ten sposób, że ich nienawidzę. To jest wróg/przciwnik ale generalnie cieszę się, że jest bo wolę jak przyjedzie L niż Odra - z całym szacunkiem dla kibiców, ale to nie jest ten rozmiar kapelusza.
Złocienieć częściowo nie jest, niby mają FC Gwardii, ale w zasadzie jest za Pogonia, a to dla mnie częściowa identyfikacja z Legią - nie przesadzałbym z tym, że to jest teren eLki. Pamiętaj, że Czaplinki, Ustronie , trochę Wałcz to ewidentnie Kolejorz. Ja np nie pojmuję Legii w ten sposób, że ich nienawidzę. To jest wróg/przciwnik ale generalnie cieszę się, że jest bo wolę jak przyjedzie L niż Odra - z całym szacunkiem dla kibiców, ale to nie jest ten rozmiar kapelusza
Kogucie życie!
12 maja 2009, 23:59 [cytuj]
A tak na marginesie to skąd ty jesteś Qcin, bo z tego co pamiętam to tylko studiujesz w grodzie ojca prowadzącego??
A tak na marginesie to skąd ty jesteś Qcin, bo z tego co pamiętam to tylko studiujesz w grodzie ojca prowadzącego??
Kogucie życie!
13 maja 2009, 06:45 [cytuj]
z połowy Polski

urodzony we Wrocławiu, wychowany w Drawsku Pomorskim, studiujący w Toruniu a sporo czasu spędzający w Bydgoszczy. Co do Złocieńca to tylko pikniki są za Pogonią, a ogólnie tam trzymają z Gwardią i bodajże 2 lata temu na derby z Drawą wpadli z Koszalinem, a z nami była Pogoń no i była ustawka pod stadionem , także nie wiem za kim jest Złocieniec, ale poza jednostkami na pewno nie za Pogonią i Legią
Czaplinek to wiocha, a w Wałczu to właśnie podzielone jest, ale wszystkie inne te małe wioski to ewientnie Pogoń/Legia, plus kluczowe miasta jak Szczecin, Szczecinek,Kołobrzeg i Drawsko;d a fankluby Legii poza tym są jeszcze m.in. w

an kluby: Sochaczew, Puławy, Grójec, Jędrzejów, Tomaszów, Kwidzyn, Biała Podlaska, Zambrów, Brodnica, Orneta, Chełmża, Ciechanów, Działdowo, Mińsk Maz., Włoszczowa, Mława, Legionowo, Otwock, Pruszków, Błonie, Nowy Dwór Maz., Ząbki, Zielonka, Grodzisk Maz., Piastów, Wołomin, Piaseczno, Radomsko, Łuków, Siedlce .
Także jakby nie patrzeć trochę się tego uzbierało.
z połowy Polski;) urodzony we Wrocławiu, wychowany w Drawsku Pomorskim, studiujący w Toruniu a sporo czasu spędzający w Bydgoszczy. Co do Złocieńca to tylko pikniki są za Pogonią, a ogólnie tam trzymają z Gwardią i bodajże 2 lata temu na derby z Drawą wpadli z Koszalinem, a z nami była Pogoń no i była ustawka pod stadionem , także nie wiem za kim jest Złocieniec, ale poza jednostkami na pewno nie za Pogonią i Legią:)
Czaplinek to wiocha, a w Wałczu to właśnie podzielone jest, ale wszystkie inne te małe wioski to ewientnie Pogoń/Legia, plus kluczowe miasta jak Szczecin, Szczecinek,Kołobrzeg i Drawsko;d a fankluby Legii poza tym są jeszcze m.in. w:Fan kluby: Sochaczew, Puławy, Grójec, Jędrzejów, Tomaszów, Kwidzyn, Biała Podlaska, Zambrów, Brodnica, Orneta, Chełmża, Ciechanów, Działdowo, Mińsk Maz., Włoszczowa, Mława, Legionowo, Otwock, Pruszków, Błonie, Nowy Dwór Maz., Ząbki, Zielonka, Grodzisk Maz., Piastów, Wołomin, Piaseczno, Radomsko, Łuków, Siedlce .
Także jakby nie patrzeć trochę się tego uzbierało
13 maja 2009, 08:09 [cytuj]
Złocieniec to znam z relacji mieszkańca, mojego znajomego - wychodziło z tego, że ilościowo większość jest za Pogonią. Jak dla mnie trochę przesada z tym, ze jak Pogoń to i zaraz Legia, bo w ten sposób skoro więszość Wieliczki to Craxa więc i Kolejorz?? Ja wymieniałem Szczecinek i Kwidzyn , bo to są konkrety, a w Radomsku Legia raczej ma mało do powiedzenia, podobnie w Sochaczewie - mają oddaną grupę, w chwili obecnej raczej rozrastającą się, ale to związane z dołującym Widzewem, bo kiedyś rządził tam niepodzielnie.
Złocieniec to znam z relacji mieszkańca, mojego znajomego - wychodziło z tego, że ilościowo większość jest za Pogonią. Jak dla mnie trochę przesada z tym, ze jak Pogoń to i zaraz Legia, bo w ten sposób skoro więszość Wieliczki to Craxa więc i Kolejorz?? Ja wymieniałem Szczecinek i Kwidzyn , bo to są konkrety, a w Radomsku Legia raczej ma mało do powiedzenia, podobnie w Sochaczewie - mają oddaną grupę, w chwili obecnej raczej rozrastającą się, ale to związane z dołującym Widzewem, bo kiedyś rządził tam niepodzielnie
Kogucie życie!
13 maja 2009, 11:07 [cytuj]
Tak apropo Ajaxu to z meczu Ajaxu z Arsenalem
http://i12.tinypic.com/347eebr.jpg
http://i10.tinypic.com/454hj7p.jpg
http://img206.imageshack.us/my.php?image=december05ay6.jpg
Tak apropo Ajaxu to z meczu Ajaxu z Arsenalem :)
13 maja 2009, 13:58 [cytuj]
MARCUS - ale wierz mi, ze kazdy kto kibicuje Pogonii to kibicuje i Legii. A to z tego prostego powodu, ze (L) ma jeszcze Zaglebie Sosnowiec i Olimpie Elblag, my nie mamy nikogo. I na serio wiekszosc ludzi z zachodniopomorskiego kibicuje Pogonii, znam jedengo trepa ze Szczecinka co jest za Lechem i jednego z Drawska co jest za Widzewem. Zreszta pare miechow temu Wyborcza robila badania popularnosci klubow i Pogon z polskich byla na 5 miejscu!!! Zwracam uwage, ze zespol trzecioligowy (czy jak to chce PZPR/N drugoligowy)!!! A Legia ma w ogole pelno fanow wszedzie, np. narzeczony mojej kuzynki z Lodzi. Zreszta - dlaczego nie poszedlem na studia do Wrocka, Torunia czy Poznania??? Zeby moc sobie jak czlowiek kulturalnie w szaliczku Pogonii pojsc na mecz
MARCUS - ale wierz mi, ze kazdy kto kibicuje Pogonii to kibicuje i Legii. A to z tego prostego powodu, ze (L) ma jeszcze Zaglebie Sosnowiec i Olimpie Elblag, my nie mamy nikogo. I na serio wiekszosc ludzi z zachodniopomorskiego kibicuje Pogonii, znam jedengo trepa ze Szczecinka co jest za Lechem i jednego z Drawska co jest za Widzewem. Zreszta pare miechow temu Wyborcza robila badania popularnosci klubow i Pogon z polskich byla na 5 miejscu!!! Zwracam uwage, ze zespol trzecioligowy (czy jak to chce PZPR/N drugoligowy)!!! A Legia ma w ogole pelno fanow wszedzie, np. narzeczony mojej kuzynki z Lodzi. Zreszta - dlaczego nie poszedlem na studia do Wrocka, Torunia czy Poznania??? Zeby moc sobie jak czlowiek kulturalnie w szaliczku Pogonii pojsc na mecz;)
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
13 maja 2009, 16:41 [cytuj]
faiTH powiedział/a:
Tak apropo Ajaxu to z meczu Ajaxu z Arsenalem
Dkoładnie o coś takiego mi chodziło
Dzieki wielkie
Dkoładnie o coś takiego mi chodziło :)
Dzieki wielkie :)
13 maja 2009, 18:01 [cytuj]
Czyli chciales sie utwierdzic w czyms co juz dorze wiedziales?
http://www.youtube.com/watch?v=94UhwnX3uFQ
Czyli chciales sie utwierdzic w czyms co juz dorze wiedziales?
http://www.youtube.com/watch?v=94UhwnX3uFQ
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
13 maja 2009, 18:11 [cytuj]
Spryciarzu, czy gdybym wiedział to bym pytał? Logika nie jest moją mocną stroną, ale aż tak dokuczać mi nie musicie.
A teraz pytanie trudniejsze, czy wie ktoś jak te sympatie sie zawiązały?
Spryciarzu, czy gdybym wiedział to bym pytał? Logika nie jest moją mocną stroną, ale aż tak dokuczać mi nie musicie.
A teraz pytanie trudniejsze, czy wie ktoś jak te sympatie sie zawiązały?
13 maja 2009, 18:45 [cytuj]
ale "wy" kluby czy "wy" forumowicze ?
ale "wy" kluby czy "wy" forumowicze ? :P
13 maja 2009, 19:29 [cytuj]
Co do THFC, to ja bym nie przesadzał. To że gdzieś się szalik pojawi, albo jaka wspólna fana to jeszcze nic szczególnego. Kolejorz miał wzajemne wizytacje z Schalke - klub założony przez naszych, chociaż kibicował mu adolf i nic z tego nie było, a szale się przewijały i to w nawet sporej liczbie. A co do Pogoni to wierze wam, że w sporej sile właśnie tak jest, ale np. poznałem 2 pogoniarzy (tak chyba się powinno mówić) których stanowisko było jasne, że jest Pogoń i ona ich interesuje, jest też L, którą wspierają. Przynajmniej nie odniosłem wrażenia, że tam jest "=". Tak na marginesie to dobre wieści przynosisz Ginola. W Szczecinku jest jeden Lechita. A więc tam też XXI wiek nastał! Jest nadzieja dla ludzkości
Co do THFC, to ja bym nie przesadzał. To że gdzieś się szalik pojawi, albo jaka wspólna fana to jeszcze nic szczególnego. Kolejorz miał wzajemne wizytacje z Schalke - klub założony przez naszych, chociaż kibicował mu adolf i nic z tego nie było, a szale się przewijały i to w nawet sporej liczbie. A co do Pogoni to wierze wam, że w sporej sile właśnie tak jest, ale np. poznałem 2 pogoniarzy (tak chyba się powinno mówić) których stanowisko było jasne, że jest Pogoń i ona ich interesuje, jest też L, którą wspierają. Przynajmniej nie odniosłem wrażenia, że tam jest "=". Tak na marginesie to dobre wieści przynosisz Ginola. W Szczecinku jest jeden Lechita. A więc tam też XXI wiek nastał! Jest nadzieja dla ludzkości :F :D
Kogucie życie!
13 maja 2009, 19:41 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Tak na marginesie to dobre wieści przynosisz Ginola. W Szczecinku jest jeden Lechita. A więc tam też XXI wiek nastał! Jest nadzieja dla ludzkości

Ponoc nastal tez i w Bangladeszu, Burkina Faso czy slynnym ostatnio Gabonie

A co do rownosci - jasne ze jej nie ma, u mnie tez pierwsze miejsce ma Pogon. Co nie zmienia faktu, ze traktuje Legie jak swoja
Ponoc nastal tez i w Bangladeszu, Burkina Faso czy slynnym ostatnio Gabonie:P:cwaniak:
A co do rownosci - jasne ze jej nie ma, u mnie tez pierwsze miejsce ma Pogon. Co nie zmienia faktu, ze traktuje Legie jak swoja;)
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
13 maja 2009, 19:46 [cytuj]
Nie wierz w to, że tam też. To jak u nas z kalendarzową zimą, ona niby nadchodzi a jest albo wcale nie ma.
Nie wierz w to, że tam też. To jak u nas z kalendarzową zimą, ona niby nadchodzi a jest albo wcale nie ma. :D
Kogucie życie!
13 maja 2009, 20:50 [cytuj]
Heh, wy nie podejrzewacie, jak trudno być kibicem polskiego klubu w małym miasteczku, gdzie mieszkańcy podzieleni są na pół... A jest zajebiście trudne...
Heh, wy nie podejrzewacie, jak trudno być kibicem polskiego klubu w małym miasteczku, gdzie mieszkańcy podzieleni są na pół... A jest zajebiście trudne...:zmeczony:
The boys from Tottenham,
The boys from Tottenham,
The boys from White Hart Lane!
13 maja 2009, 21:09 [cytuj]
jasiowaty powiedział/a:
Heh, wy nie podejrzewacie, jak trudno być kibicem polskiego klubu w małym miasteczku, gdzie mieszkańcy podzieleni są na pół... A jest zajebiście trudne...

Stary, a wyobraź sobie jak trudno NIE być kibicem w małym, podzielonym mieście-w******l od dwóch stron
I jeszcze tak chciałem zapytać, a propo tych podziałów geograficznych itp.
MARCUS, nie słychać w Poznaniu nic o ekspansji Kolejorza na południe Polski? Bo ja ostatnio obserwuje wzrost popularności Lecha tam, gdzie dotąd królowała Odra (względnie Ruch lub Żabole ją próbowały wypchnąć). Czyli wschodnie rejony opolskiego. Ostatnio widziałem w jednym tamecznym mieście wrzuty Lecha na murach, znajomy z Niebieskiego Raciborza opowiadał mi, że sklepał jakiegoś Lechitę, coś mi się o uszy obiło o ustawce z Lechitami w w Kietrzu
Wiesz coś o tym?
Stary, a wyobraź sobie jak trudno NIE być kibicem w małym, podzielonym mieście-w******l od dwóch stron:rotfl:
I jeszcze tak chciałem zapytać, a propo tych podziałów geograficznych itp.
MARCUS, nie słychać w Poznaniu nic o ekspansji Kolejorza na południe Polski? Bo ja ostatnio obserwuje wzrost popularności Lecha tam, gdzie dotąd królowała Odra (względnie Ruch lub Żabole ją próbowały wypchnąć). Czyli wschodnie rejony opolskiego. Ostatnio widziałem w jednym tamecznym mieście wrzuty Lecha na murach, znajomy z Niebieskiego Raciborza opowiadał mi, że sklepał jakiegoś Lechitę, coś mi się o uszy obiło o ustawce z Lechitami w w Kietrzu:bezradny:
Wiesz coś o tym?
13 maja 2009, 21:34 [cytuj]
Tez slyszalem ze Ajax sie lubi z Tottenhamem a jeszcze widzialem w tv jak bylm mecz Ajax-OM flage THFC.a i jeszcze cos wiem ze moze to nie chodzic o naszego AA ale byla flaga Lennon love Ajax cos takiego.Wiem ze moze o niego nie chodzic ale tak tylko mowie.
Tez slyszalem ze Ajax sie lubi z Tottenhamem a jeszcze widzialem w tv jak bylm mecz Ajax-OM flage THFC.a i jeszcze cos wiem ze moze to nie chodzic o naszego AA ale byla flaga Lennon love Ajax cos takiego.Wiem ze moze o niego nie chodzic ale tak tylko mowie
13 maja 2009, 21:43 [cytuj]
Nie wiem jak rozumieć ekspansję na południe? Kolejorz ogólnie wkraju jest na wznoszącej więc pewnie i kibice już nie są tak stricte przywiązanie do "rejonu". Na więszke zorganizowane ekipy jeszcze pewnie przyjdzie czas. Akurat na południu jest spora konkurencja. Coś tam było na lini Lech - Zabrze, w stronę bratania się, ale wiem mało na ten temat, więc mogę się mylić. Z Ruchem jest kosa i to raczej spora, a ustawka jakiś czas temu była - wygrana podobno nasza. Napisami bym na murach się nie sugerował, bo może chłopaki byłi 'on tour" i coś tam przejazdem poskrobali. Wiesz jak się do Łodzi wjeżdża od Katowic to też był duży napis Cracovia Ruczaj, ale raczej nie oznacza to, że tam się osiedlili, bo nawet na ich osiedlu większość stanowi Wisła. Jak się jedzie do Bytowa, od Chojnic, to też sporo napisów jest autorstwa eŁKaeSiaków. W Poznaniu, co prawda na kompletnym zadupiu, był nawet ładny napis Polonia Warszawa. Takie przykłady możńa mnożyć. Jeszcze odnośnie Zachpomo to mi się przypomniało jak starsi kibice mówili, że sporo do składu Kolejorza przysiadało się w... Stargardzie.
Nie wiem jak rozumieć ekspansję na południe? Kolejorz ogólnie wkraju jest na wznoszącej więc pewnie i kibice już nie są tak stricte przywiązanie do "rejonu". Na więszke zorganizowane ekipy jeszcze pewnie przyjdzie czas. Akurat na południu jest spora konkurencja. Coś tam było na lini Lech - Zabrze, w stronę bratania się, ale wiem mało na ten temat, więc mogę się mylić. Z Ruchem jest kosa i to raczej spora, a ustawka jakiś czas temu była - wygrana podobno nasza. Napisami bym na murach się nie sugerował, bo może chłopaki byłi 'on tour" i coś tam przejazdem poskrobali. Wiesz jak się do Łodzi wjeżdża od Katowic to też był duży napis Cracovia Ruczaj, ale raczej nie oznacza to, że tam się osiedlili, bo nawet na ich osiedlu większość stanowi Wisła. Jak się jedzie do Bytowa, od Chojnic, to też sporo napisów jest autorstwa eŁKaeSiaków. W Poznaniu, co prawda na kompletnym zadupiu, był nawet ładny napis Polonia Warszawa. Takie przykłady możńa mnożyć. Jeszcze odnośnie Zachpomo to mi się przypomniało jak starsi kibice mówili, że sporo do składu Kolejorza przysiadało się w... Stargardzie
Kogucie życie!