Forum dyskusyjne
6 kwietnia 2012, 11:12 [cytuj]
Sawik zauważ, że z Realem czy Barceloną(zwłaszcza z Barceloną) większość drużyn popełnia błędy(ze strachu). Nie ma niestety teraz klubu na świecie, który bezbłędnie zagrałby z Barceloną. Śmiem twierdzić, że nasi w meczu z Barcą popełniliby w tym momencie tyle samo błędów a ba nawet nie wiedzieliby jak grać w obronie przeciwko nim. Tak będzie jeszcze przynajmniej ze dwa lata. Chyba że Guaro odejdzie i ktoś inny to w pizdu rozwali od środka
Sawik zauważ, że z Realem czy Barceloną(zwłaszcza z Barceloną) większość drużyn popełnia błędy(ze strachu). Nie ma niestety teraz klubu na świecie, który bezbłędnie zagrałby z Barceloną. Śmiem twierdzić, że nasi w meczu z Barcą popełniliby w tym momencie tyle samo błędów a ba nawet nie wiedzieliby jak grać w obronie przeciwko nim. Tak będzie jeszcze przynajmniej ze dwa lata. Chyba że Guaro odejdzie i ktoś inny to w pizdu rozwali od środka
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
6 kwietnia 2012, 11:24 [cytuj]
jin_tae
Ale pamiętaj, że my potrzebujemy defensora, który będzie pewnie grał w meczach z najlepszymi, spójrz na nasze wyniki z Man Utd, Man City, Chelsea czy Arsenalem w tym sezonie, nie gramy najlepiej z czołówką, jesteśmy tak wysoko, bo wygrywamy z innymi drużynami spoza czołówki. Potrzebujemy solidnego defensora grającego dobrze niezależnie od stawki, a Rami gra dobrze jak drużyna gra dobrze, tak samo jak Lewandowski, strzela bramki jak drużyna gra świetnie. Vertonghen rozegrał bardzo dobre zawody z Man Utd, nie przestraszył się utytułowanego rywala, takiego człowieka nam trzeba.
jin_tae
Ale pamiętaj, że my potrzebujemy defensora, który będzie pewnie grał w meczach z najlepszymi, spójrz na nasze wyniki z Man Utd, Man City, Chelsea czy Arsenalem w tym sezonie, nie gramy najlepiej z czołówką, jesteśmy tak wysoko, bo wygrywamy z innymi drużynami spoza czołówki. Potrzebujemy solidnego defensora grającego dobrze niezależnie od stawki, a Rami gra dobrze jak drużyna gra dobrze, tak samo jak Lewandowski, strzela bramki jak drużyna gra świetnie. Vertonghen rozegrał bardzo dobre zawody z Man Utd, nie przestraszył się utytułowanego rywala, takiego człowieka nam trzeba
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
6 kwietnia 2012, 13:15 [cytuj]
dobrze gadasz Stavik - Vertonghen nie skulił uszu
dobrze gadasz Stavik - Vertonghen nie skulił uszu:tak:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
6 kwietnia 2012, 13:41 [cytuj]
Sawik byłem na meczu w Amsterdamie i z tego co pamiętam było 2 do 0 a Veronghen nie zagrał porywającego meczu bo cała drużyna nie zagrała. Jeżdżę na mecze Ajaxu średnio 2 razy w miesiącu(liga) i nie powiem Veronghen jest dobrym obrońcą, ale za 10 mln znajdziemy lepszego. Chociażby spróbować wyciągnąć Otamendiego z Porto
Już nawet taki Shawcross jest lepszą opcją. Poza tym jak wcześniej ktoś napisał nam potrzeba przebudować przód a nie tył
Sawik byłem na meczu w Amsterdamie i z tego co pamiętam było 2 do 0 a Veronghen nie zagrał porywającego meczu bo cała drużyna nie zagrała. Jeżdżę na mecze Ajaxu średnio 2 razy w miesiącu(liga) i nie powiem Veronghen jest dobrym obrońcą, ale za 10 mln znajdziemy lepszego. Chociażby spróbować wyciągnąć Otamendiego z Porto
Już nawet taki Shawcross jest lepszą opcją. Poza tym jak wcześniej ktoś napisał nam potrzeba przebudować przód a nie tył
6 kwietnia 2012, 16:26 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
dobrze gadasz Stavik - Vertonghen nie skulił uszu

Brzmi to strasznie ironicznie, i jaki "Stavik"?
jin_tae
Otamendi jest dobrym obrońcą, oficjalnie wart jest 9,5 mln euro, znając prezesa Porto będzie chciał za niego przynajmniej 20 mln euro, nie liczyłbym, żeby rozważył ofertę 10 mln euro
Shawcross jak najbardziej, za 10 mln euro może uda nam się go ściągnąć, ale ja wolałbym tak czy inaczej Jana Vertonghena
Brzmi to strasznie ironicznie, i jaki "Stavik"?
jin_tae
Otamendi jest dobrym obrońcą, oficjalnie wart jest 9,5 mln euro, znając prezesa Porto będzie chciał za niego przynajmniej 20 mln euro, nie liczyłbym, żeby rozważył ofertę 10 mln euro
Shawcross jak najbardziej, za 10 mln euro może uda nam się go ściągnąć, ale ja wolałbym tak czy inaczej Jana Vertonghena
6 kwietnia 2012, 17:09 [cytuj]
Alderwireld też dobry zawodnik. Też Belg i też z Ajaxu

Klub z Amsterdamu ma parę naprawdę dobrych środkowych obrońców.
Alderwireld też dobry zawodnik. Też Belg i też z Ajaxu :) Klub z Amsterdamu ma parę naprawdę dobrych środkowych obrońców
6 kwietnia 2012, 17:43 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
A w innych meczach wiedzą jak grać w obronie?
A w innych meczach wiedzą jak grać w obronie? :D
6 kwietnia 2012, 18:14 [cytuj]
Walu - zobacz sobie na Man utd. Grają w lidze zajebiście a barca ich rozjechała raz dwa trzy
Prawda jest taka, że sama nazwa Barcelona zasiewa ziarno obawy i braku wiary w siebie.
Walu - zobacz sobie na Man utd. Grają w lidze zajebiście a barca ich rozjechała raz dwa trzy
Prawda jest taka, że sama nazwa Barcelona zasiewa ziarno obawy i braku wiary w siebie
10 kwietnia 2012, 18:27 [cytuj]
Tyle już tu siedzicie, a nie wpadliście jeszcze na to, że problem gry w obronie to nie jest tylko problem zestawienia pary stoperów?! Sprowadźmy wreszcie do tego Klubu kogoś od taktyki bo to co się dzieje woła pomstę do nieba. BTW Rami to obecnie totalny top class, zupełnie inna bajka niż drewniak typu Shawcross.
Tyle już tu siedzicie, a nie wpadliście jeszcze na to, że problem gry w obronie to nie jest tylko problem zestawienia pary stoperów?! Sprowadźmy wreszcie do tego Klubu kogoś od taktyki bo to co się dzieje woła pomstę do nieba. BTW Rami to obecnie totalny top class, zupełnie inna bajka niż drewniak typu Shawcross
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
10 kwietnia 2012, 18:31 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Tyle już tu siedzicie, a nie wpadliście jeszcze na to, że problem gry w obronie to nie jest tylko problem zestawienia pary stoperów?! Sprowadźmy wreszcie do tego Klubu kogoś od taktyki bo to co się dzieje woła pomstę do nieba. BTW Rami to obecnie totalny top class, zupełnie inna bajka niż drewniak typu Shawcross
Tyle, że za Ramiego Valencia krzyczy 30 mln euro
Tyle, że za Ramiego Valencia krzyczy 30 mln euro
10 kwietnia 2012, 18:43 [cytuj]
Jak na razie to krzyczą pewnie serwisy internetowe. A jak naprawdę wygladają negocjacje, jesli jakiekolwiek wyglądają, to wiedzą pewno sami negocujący.
Jak na razie to krzyczą pewnie serwisy internetowe. A jak naprawdę wygladają negocjacje, jesli jakiekolwiek wyglądają, to wiedzą pewno sami negocujący
10 kwietnia 2012, 18:49 [cytuj]
Valencia ma od wielu lat problemy finansowe i próbuje wyciągnąć za swoich piłkarzy jak najwięcej, nie zdziwi mnie jak będą próbowali wyciągnąć ile się da.
Valencia ma od wielu lat problemy finansowe i próbuje wyciągnąć za swoich piłkarzy jak najwięcej, nie zdziwi mnie jak będą próbowali wyciągnąć ile się da
10 kwietnia 2012, 19:52 [cytuj]
A jaki klub nie próbuje "wyciągnąć ile się da"?
A jaki klub nie próbuje "wyciągnąć ile się da"?
10 kwietnia 2012, 20:00 [cytuj]
FC Barcelona oddała Henry'ego, Marqueza czy Milito za darmo. Arsenal nie postawił zaporowej ceny za Fabsa. Chodziło mi o to, że niektóre kluby podają ceny z kosmosu i one wchodzą w życie.
FC Barcelona oddała Henry'ego, Marqueza czy Milito za darmo. Arsenal nie postawił zaporowej ceny za Fabsa. Chodziło mi o to, że niektóre kluby podają ceny z kosmosu i one wchodzą w życie
11 kwietnia 2012, 11:11 [cytuj]
Ty myślisz Sawik ze Fabs był warty więcej niż barca dała. Nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby fabsa za więcej niż 70 mln. Barca oddałą graczy, których nie chciała. Za takich to się zawsze grosze bierze(schodzą z pensji poza tym barca biedna nie jest)
To że valencia chcę za Ramiego dużo to wiadomo, ale nie będzie chciała więcej niż my za berbatova. To nie jest klub, który może sobie pozwolić na wołanie nie wiadomo jakich kwot. Myślisz, że barca rozbije bank aby kupić Albę? Wyłożą max 10 - 15 mln i albo Valencia go sprzeda(bo się barcelonie nie odmawia) albo nie i tyle.
Rami od zawsze był dla mnie top class, razem z Mexesem i do pewnego momentu Zapatą.
Ty myślisz Sawik ze Fabs był warty więcej niż barca dała. Nikt o zdrowych zmysłach nie kupiłby fabsa za więcej niż 70 mln. Barca oddałą graczy, których nie chciała. Za takich to się zawsze grosze bierze(schodzą z pensji poza tym barca biedna nie jest)
To że valencia chcę za Ramiego dużo to wiadomo, ale nie będzie chciała więcej niż my za berbatova. To nie jest klub, który może sobie pozwolić na wołanie nie wiadomo jakich kwot. Myślisz, że barca rozbije bank aby kupić Albę? Wyłożą max 10 - 15 mln i albo Valencia go sprzeda(bo się barcelonie nie odmawia) albo nie i tyle.
Rami od zawsze był dla mnie top class, razem z Mexesem i do pewnego momentu Zapatą
11 kwietnia 2012, 18:06 [cytuj]
Ja bym się przyjrzał zawodnikom Athletic Bilbao, nie mam na myśli tylko Llorente ale są inni bardzo dobrzy zawodnicy. Wystarczy zobaczyć w Pucharach uefa.
Ja bym się przyjrzał zawodnikom Athletic Bilbao, nie mam na myśli tylko Llorente ale są inni bardzo dobrzy zawodnicy. Wystarczy zobaczyć w Pucharach uefa
11 kwietnia 2012, 18:41 [cytuj]
Julkos ;p Javi Martinez czy Muniain?
11 kwietnia 2012, 18:59 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Rami od zawsze był dla mnie top class, razem z Mexesem i do pewnego momentu Zapatą
Albą zainteresowany jest Man City i AC Milan, więc cena rośnie. Barca biedna nie jest, mają kilkaset milionów euro długu. Fabregas kosztował 34 mln euro plus 6 mln euro w zależności od sukcesów, kiedy oficjalnie wyceniony był na 55 mln euro, który klub sprzedaje takiego piłkarza za mniej niż jest wart?
jin_tae powiedział/a:
Gorka Iraizoz,Fernando Amorebieta, Andoni Iraola, Oscar de Marcos, Ander Herrera czy Markel Susaeta to też dobrzy piłkarze
Albą zainteresowany jest Man City i AC Milan, więc cena rośnie. Barca biedna nie jest, mają kilkaset milionów euro długu. Fabregas kosztował 34 mln euro plus 6 mln euro w zależności od sukcesów, kiedy oficjalnie wyceniony był na 55 mln euro, który klub sprzedaje takiego piłkarza za mniej niż jest wart?
[quote=jin_tae]Julkos ;p Javi Martinez czy Muniain?
11 kwietnia 2012, 20:43 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Barca biedna nie jest, mają kilkaset milionów euro długu.
??? albo to zdanie jest bez sensu albo nie zauważyłem drugiego dna/
Sawik powiedział/a:
Fabregas kosztował 34 mln euro plus 6 mln euro w zależności od sukcesów, kiedy oficjalnie wyceniony był na 55 mln euro, który klub sprzedaje takiego piłkarza za mniej niż jest wart?
A kto go tak wycenił? Transfermarkt czy football manager? To klub ustala ceny za swoich zawodników, nikt inny.
??? albo to zdanie jest bez sensu albo nie zauważyłem drugiego dna/
[quote=Sawik]Fabregas kosztował 34 mln euro plus 6 mln euro w zależności od sukcesów, kiedy oficjalnie wyceniony był na 55 mln euro, który klub sprzedaje takiego piłkarza za mniej niż jest wart?
11 kwietnia 2012, 22:53 [cytuj]
poza tym nie ma czegoś takiego jak oficjalna wycena. To nie eksponaty aby ktoś siedział i ustalał ceny za piłkarzy. Cena za piłkarzy nigdy nie jest stała. Składa się na nią wiele czynników. Wystarczy że taki nie wiem "aguero" przez jeden sezon będzie grał piach to jego cena ulegnie wielkiej zmianie in minus.
Kluby ustalają cenę za swoich piłkarzy(którą muszą albo podnosić albo obniżać w zależności od formy piłkarza). Nie jakiś tam transfermarkt(w ogole nie warto tam patrzeć na ceny) czy the sun. Ceny z gazet i mediów to nic nie znaczące liczby. W dzisiejszych czasach lech za Rudniewa może chcieć nawet 10 mln funtów.
poza tym nie ma czegoś takiego jak oficjalna wycena. To nie eksponaty aby ktoś siedział i ustalał ceny za piłkarzy. Cena za piłkarzy nigdy nie jest stała. Składa się na nią wiele czynników. Wystarczy że taki nie wiem "aguero" przez jeden sezon będzie grał piach to jego cena ulegnie wielkiej zmianie in minus.
Kluby ustalają cenę za swoich piłkarzy(którą muszą albo podnosić albo obniżać w zależności od formy piłkarza). Nie jakiś tam transfermarkt(w ogole nie warto tam patrzeć na ceny) czy the sun. Ceny z gazet i mediów to nic nie znaczące liczby. W dzisiejszych czasach lech za Rudniewa może chcieć nawet 10 mln funtów