Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  32  33  34  35  36    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Letnie okienko
12 kwietnia 2012, 00:43 [cytuj]
A i tak dostanie maksymalnie 4-5mln bo to liga polska :)
A i tak dostanie maksymalnie 4-5mln bo to liga polska :)
12 kwietnia 2012, 10:01 [cytuj]
no wiem. Dlatego nie zaglądam na serwisy typu transfermarkt bo to nic nie znaczące liczby.
no wiem. Dlatego nie zaglądam na serwisy typu transfermarkt bo to nic nie znaczące liczby
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
12 kwietnia 2012, 11:25 [cytuj]
Prawda jest taka że zawodnik jest tyle wart, ile chcą za niego zapłacić.
Prawda jest taka że zawodnik jest tyle wart, ile chcą za niego zapłacić
12 kwietnia 2012, 13:16 [cytuj]
Dalej ktoś ma wątpliwości, czy Lewy jest wystarczająco dobrym zawodnikiem na taki klub jak Tottenham?:D Chciałbym, żeby został u nas Ade, ale tak szczerze mówiąc to gdyby zamiast niego przyszedł Lewy, specjalnie bym nie płakał. Robert chyba jeszcze bardziej pasowałby do naszej kombinacyjnej gry.
Dalej ktoś ma wątpliwości, czy Lewy jest wystarczająco dobrym zawodnikiem na taki klub jak Tottenham?:D Chciałbym, żeby został u nas Ade, ale tak szczerze mówiąc to gdyby zamiast niego przyszedł Lewy, specjalnie bym nie płakał. Robert chyba jeszcze bardziej pasowałby do naszej kombinacyjnej gry
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
12 kwietnia 2012, 15:03 [cytuj]
Lewy w Dortmundzie ma zagwarantowane miejsce w pierwszym składzie, ligę mistrzów, akceptującego go trenera, gre przed 80-tysięczną publicznością, jest gwiazdą, wszyscy go szanują nie wiem jak zarobki ale podejrzewam że nie narzeka, a jeżeli narzeka to niedługo pewnie się to zmieni, a Ty liczysz że przejdzie do nas, gdzie nawet LM nie mamy pewnego? Tottenham nie zapewni Lewemu tego co ma w Dortmundzie.. No i jeszcze kumple z Polski w składzie.. Przed euro nawet nie mamy co liczyć na transfer, Borussia go nie puści bo cena po tym turnieju może poszybować w górę..
Lewy w Dortmundzie ma zagwarantowane miejsce w pierwszym składzie, ligę mistrzów, akceptującego go trenera, gre przed 80-tysięczną publicznością, jest gwiazdą, wszyscy go szanują nie wiem jak zarobki ale podejrzewam że nie narzeka, a jeżeli narzeka to niedługo pewnie się to zmieni, a Ty liczysz że przejdzie do nas, gdzie nawet LM nie mamy pewnego? Tottenham nie zapewni Lewemu tego co ma w Dortmundzie.. No i jeszcze kumple z Polski w składzie.. Przed euro nawet nie mamy co liczyć na transfer, Borussia go nie puści bo cena po tym turnieju może poszybować w górę
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
12 kwietnia 2012, 15:17 [cytuj]
To, że rozgrywa jeden sezon tak dobry nie znaczy że udałoby mu sie tak grać na wyspach. Keżman też stukał bardzo duzo bramek w PSV, a w lepszych ligach sobie nie poradził.
To, że rozgrywa jeden sezon tak dobry nie znaczy że udałoby mu sie tak grać na wyspach. Keżman też stukał bardzo duzo bramek w PSV, a w lepszych ligach sobie nie poradził
12 kwietnia 2012, 15:36 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
FC Barcelona oddała Henry'ego, Marqueza czy Milito za darmo. Arsenal nie postawił zaporowej ceny za Fabsa. Chodziło mi o to, że niektóre kluby podają ceny z kosmosu i one wchodzą w życie

Henry i Marquez oraz Milito mieli oczywiście w ówczesnej Barcelonie ten sam status co dziś Rami w Valencii? Arsenal nie mógł już utrzymać Fabregasa. To inne sytuacje niż z Ramim.

ginola powiedział/a:
Dalej ktoś ma wątpliwości, czy Lewy jest wystarczająco dobrym zawodnikiem na taki klub jak Tottenham?:D

Ja tam od jakiegoś już czasu marzyłem o wymianie Lewy za Pawa:cwaniak: I, chociaż barometrowego bożka już z nami nie ma, nadal liczę na transfer Roberta.

Zolter powiedział/a:
To, że rozgrywa jeden sezon tak dobry nie znaczy że udałoby mu sie tak grać na wyspach. Keżman też stukał bardzo duzo bramek w PSV, a w lepszych ligach sobie nie poradził

Może przy podobnych osądach patrzmy na coś więcej niż statystyki? Np. charakter? Bo z nim Keżman pewne problemy jednak miał. I to chyba one stanęły mu na przeszkodzie w zrobieniu większej kariery. A Robert Lewandowski zdaje się ma całkiem normalnie we głowie poukładane. Znaczy nie widzę sensu w takim porównaniu.
Henry i Marquez oraz Milito mieli oczywiście w ówczesnej Barcelonie ten sam status co dziś Rami w Valencii? Arsenal nie mógł już utrzymać Fabregasa. To inne sytuacje niż z Ramim. [quote=ginola]Dalej ktoś ma wątpliwości, czy Lewy jest wystarczająco dobrym zawodnikiem na taki klub jak Tottenham?:D
12 kwietnia 2012, 15:54 [cytuj]
Jasne że Lewy ma lepszy charakter od Keżmana, ale czy to wszystko? Dopóki nie przeniesie sie do lepszych lig, nie dowiemy sie. Z drugiej strony, może byłby tak samo dobrym posunieciem jak sciągniecie Berbatova?
Jasne że Lewy ma lepszy charakter od Keżmana, ale czy to wszystko? Dopóki nie przeniesie sie do lepszych lig, nie dowiemy sie. Z drugiej strony, może byłby tak samo dobrym posunieciem jak sciągniecie Berbatova?
12 kwietnia 2012, 16:09 [cytuj]
Walu powiedział/a:
??? albo to zdanie jest bez sensu albo nie zauważyłem drugiego dna/

To była ironia, uczyłeś się o czymś takim w szkole?

Transfermark bardziej wiarygodnie wycenia piłkarzy niż kluby, to, że Porto wycenia Hulka na 100 mln euro, to nie znaczy, że jest wart połowę tej ceny. I co ważniejsze, piłkarz jest wart tyle ile ktoś chce za niego dać, a nie tyle ile chce za niego klub.

[quote=jin_tae]poza tym nie ma czegoś takiego jak oficjalna wycena. To nie eksponaty aby ktoś siedział i ustalał ceny za piłkarzy. Cena za piłkarzy nigdy nie jest stała. Składa się na nią wiele czynników. Wystarczy że taki nie wiem "aguero" przez jeden sezon będzie grał piach to jego cena ulegnie wielkiej zmianie in minus.

Kluby ustalają cenę za swoich piłkarzy(którą muszą albo podnosić albo obniżać w zależności od formy piłkarza). Nie jakiś tam transfermarkt(w ogole nie warto tam patrzeć na ceny) czy the sun. Ceny z gazet i mediów to nic nie znaczące liczby. W dzisiejszych czasach lech za Rudniewa może chcieć nawet 10 mln funtów

A co to moja wina, że żyjemy w chorych czasach, kiedy piłkarz, który nie osiągnął nic wielkiego w futbolu jest wyceniany na nawet 50 mln euro przez swój klub?
A co to moja wina, że żyjemy w chorych czasach, kiedy piłkarz, który nie osiągnął nic wielkiego w futbolu jest wyceniany na nawet 50 mln euro przez swój klub?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
12 kwietnia 2012, 16:11 [cytuj]
Zolter powiedział/a:

Tylko, że za Lewego krzykną Ci teraz przynajmniej 20 mln euro i już nawet nie chcę myśleć jaką pensję i kwotę za podpis będzie chciał Kucharski za niego.
Tylko, że za Lewego krzykną Ci teraz przynajmniej 20 mln euro i już nawet nie chcę myśleć jaką pensję i kwotę za podpis będzie chciał Kucharski za niego
12 kwietnia 2012, 16:14 [cytuj]
Wyjaśnij mi jedno Sawik-skąd ty te kwoty bierzesz? Jest jakieś fachowe źródło, wiesz więcej niż inni?
Wyjaśnij mi jedno Sawik-skąd ty te kwoty bierzesz? Jest jakieś fachowe źródło, wiesz więcej niż inni?
12 kwietnia 2012, 16:26 [cytuj]
Ale co Wy się czepiacie o te ceny, chyba każdy zna obecne realia i można mniej więcej się domyślać jakie będą koszta danego transferu..
Ale co Wy się czepiacie o te ceny, chyba każdy zna obecne realia i można mniej więcej się domyślać jakie będą koszta danego transferu
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
12 kwietnia 2012, 16:53 [cytuj]
Marcin powiedział/a:

Oglądałem wywiad z Prezesem Borussi i ich trenerem, jakiś miesiąc temu był emitowany o Polakach grających w Borussi ;]
Oglądałem wywiad z Prezesem Borussi i ich trenerem, jakiś miesiąc temu był emitowany o Polakach grających w Borussi ;]
12 kwietnia 2012, 18:03 [cytuj]
Jeśli w tym wywiadzie padła taka kwota to-w tym wypadku-zwracam honor:kwiatek:
Jeśli w tym wywiadzie padła taka kwota to-w tym wypadku-zwracam honor:kwiatek:
12 kwietnia 2012, 19:12 [cytuj]
vebq powiedział/a:
Przed euro nawet nie mamy co liczyć na transfer, Borussia go nie puści bo cena po tym turnieju może poszybować w górę

Okienko transferowe otwiera się 1 lipca każdego roku, więc przed Euro nikt kupować ani sprzedawać nie będzie...
Okienko transferowe otwiera się 1 lipca każdego roku, więc przed Euro nikt kupować ani sprzedawać nie będzie
Can't Smile Without You!!!
12 kwietnia 2012, 19:25 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Okienko transferowe otwiera się 1 lipca każdego roku, więc przed Euro nikt kupować ani sprzedawać nie będzie

Kupić można przed 1 lipca, ale dopiero od 1 lipca piłkarz stanie się pełnoprawnym zawodnikiem drużyny. Ale osobiście, nawet nie liczę, żeby jakikolwiek klub sprzedawał piłkarza, który zagra na takim turnieju przed zakończeniem EURO 2012.
Kupić można przed 1 lipca, ale dopiero od 1 lipca piłkarz stanie się pełnoprawnym zawodnikiem drużyny. Ale osobiście, nawet nie liczę, żeby jakikolwiek klub sprzedawał piłkarza, który zagra na takim turnieju przed zakończeniem EURO 2012
12 kwietnia 2012, 19:40 [cytuj]
Tyle to ja wiem Sawik. Kupić możesz nawet dzień po zamknięciu okienka, ale nie w tym rzecz. Gdybyśmy mieli zamiar kupować na przyszłość (czyt. przed otwarciem okna) to raczej nie na dwa miesiące przed wielką imprezą. Pomijam zdanie klubu, ale chyba tylko frajer zaklepałby sobie transfer przed mistrzostwami, po których (ewentualnie...) może negocjować lepszy kontrakt z potencjalnym zainteresowanym. Naturalnie dotyczy to tylko zainteresowanych, którzy wystąpią na tej imprezce. A teraz wśród "gwiazdeczek" frajera znaleźć ciężko... :rotfl:
Tyle to ja wiem Sawik. Kupić możesz nawet dzień po zamknięciu okienka, ale nie w tym rzecz. Gdybyśmy mieli zamiar kupować na przyszłość (czyt. przed otwarciem okna) to raczej nie na dwa miesiące przed wielką imprezą. Pomijam zdanie klubu, ale chyba tylko frajer zaklepałby sobie transfer przed mistrzostwami, po których (ewentualnie...) może negocjować lepszy kontrakt z potencjalnym zainteresowanym. Naturalnie dotyczy to tylko zainteresowanych, którzy wystąpią na tej imprezce. A teraz wśród "gwiazdeczek" frajera znaleźć ciężko... :rotfl:
12 kwietnia 2012, 20:35 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Dalej ktoś ma wątpliwości, czy Lewy jest wystarczająco dobrym zawodnikiem na taki klub jak Tottenham?:D Chciałbym, żeby został u nas Ade, ale tak szczerze mówiąc to gdyby zamiast niego przyszedł Lewy, specjalnie bym nie płakał. Robert chyba jeszcze bardziej pasowałby do naszej kombinacyjnej gry

Nie powiem, moglby Levy zakrecic sie wokol Lewego.

W takich sytuacjach, jak ktos goscia lubi to widzi same plusy. Jak ma watplowosci, to zaesze cos sie znajdzie: cena, podpis agenta i rozne inne plusy ujemne.
Nie powiem, moglby Levy zakrecic sie wokol Lewego. W takich sytuacjach, jak ktos goscia lubi to widzi same plusy. Jak ma watplowosci, to zaesze cos sie znajdzie: cena, podpis agenta i rozne inne plusy ujemne
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
12 kwietnia 2012, 20:59 [cytuj]
tuczi powiedział/a:

Tak wygląda typowe cwaniactwo gwiazdeczek, zagrają na dużym turnieju 3-4 mecze dobre, a potem chcą Bóg wie jaką tygodniówkę, ja osobiście nie jestem zwolennikiem ściągania piłkarzy, którzy zagrali parę dobrych spotkań.
Tak wygląda typowe cwaniactwo gwiazdeczek, zagrają na dużym turnieju 3-4 mecze dobre, a potem chcą Bóg wie jaką tygodniówkę, ja osobiście nie jestem zwolennikiem ściągania piłkarzy, którzy zagrali parę dobrych spotkań
13 kwietnia 2012, 20:30 [cytuj]
Temat tego piłkarza chyba mamy już zamknięty ;)
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/euro-2012/2012/rossi-wypadl-na-pol-roku_sto3233301/story.shtml
Temat tego piłkarza chyba mamy już zamknięty ;) http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/euro-2012/2012/rossi-wypadl-na-pol-roku_sto3233301/story.shtml
|<  <<  <  32  33  34  35  36    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 27 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się