Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  55  56  57  58  59    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Letnie okienko
2 czerwca 2012, 20:43 [cytuj]
King konczy kariere ponoc, powod brak chrzastki w kolanie. No kolejny impuls do szybkiego sprowadzenia Janka
King konczy kariere ponoc, powod brak chrzastki w kolanie. No kolejny impuls do szybkiego sprowadzenia Janka
2 czerwca 2012, 20:46 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Smiech mnie ogarnia jak gadacie o tym Dos Santosie... Ten chłopak nie ma nawet jednego jajca w gaciach, żeby wyjść na boisko (nawet na kilkanaście minut) i STARAĆ SIĘ !!! Wychodzi na plac i zachowuje się jak jeden z kabaretu OTTO... czyli stoi. Jeśli na treningach zachowuje się tak samo to szacun dla niego za ambicję. Przytaczacie jakieś tam Racingi i inne tego typu wynalazki. Tam był pierwszym do składu, a tutaj musi najpierw pozapierdalać. Widać taka rola mu nie odpowiada. Dla mnie - rozkapryszona, niespełniona gwiazdka, która myśli, że wszystko przyjdzie samo

Po co ma się starać u Harry'ego? Krancjar się starał, zagrał rewelacyjnie 3 mecze z rzędu, można powiedzieć, że je sam wygrał w sezonie 2010/2011, ale wrócił po kontuzji Modrić i posadził Niko na ławkę. Jermaine Defoe strzelił 2 gole przeciwko City, kiedy Adebayor nie mógł zagrać, to następny mecz rozpoczął na ławce, ale świetne perspektywy. To po co ma się starać w Tottenhamie jeżeli widzi, że to może się w ogóle nie przełożyć na jego sytuacje w klubie? Na wypożyczeniach, ani w reprezentacji nikt na niego złego słowa nie powiedział, nie opieprzał, bo potrafili to docenić, Harry nie umie nikogo docenić. Zastanów się co piszesz.

tuczi powiedział/a:
Sugerujesz więc zmianę wszystkich, którzy zasiadają w gabinetach? Fantastyczny pomysł. Coraz ciekawsze propozycje tutaj padają

Jeżeli Ci wszyscy nie potrafią niczego zrobić, żeby odnieść sukces, to tak. Od kilku lat u nas sytuacja sportowa i finansowa jest taka sama. Jeżeli Borussia potrafiła zdetronizować Bayern to znaczy, że Tottenham bez żadnych problemów może odnieść sukces w lidze angielskiej i w lidze mistrzów. Ale do tego trzeba odpowiednich ludzi z odpowiednim planem. Jeżeli ktoś chce tworzyć drużynę i ściąga emerytów to gratuluję pomysłowości. W Dortmundzie zrobili system, na którym ma się opierać klub, u nas takiego nie ma, czyli Ci ludzie się do niczego nie nadają. W Tottenhamie nawet tym w garniturkach nie chce się pojechać porozmawiać z piłkarzami, którym kończą się kontrakty w innych klubach, to widać ich wizję na przyszłość. Podobna mentalność jak w polskiej Ekstraklasie.
Po co ma się starać u Harry'ego? Krancjar się starał, zagrał rewelacyjnie 3 mecze z rzędu, można powiedzieć, że je sam wygrał w sezonie 2010/2011, ale wrócił po kontuzji Modrić i posadził Niko na ławkę. Jermaine Defoe strzelił 2 gole przeciwko City, kiedy Adebayor nie mógł zagrać, to następny mecz rozpoczął na ławce, ale świetne perspektywy. To po co ma się starać w Tottenhamie jeżeli widzi, że to może się w ogóle nie przełożyć na jego sytuacje w klubie? Na wypożyczeniach, ani w reprezentacji nikt na niego złego słowa nie powiedział, nie opieprzał, bo potrafili to docenić, Harry nie umie nikogo docenić. Zastanów się co piszesz. [quote=tuczi]Sugerujesz więc zmianę wszystkich, którzy zasiadają w gabinetach? Fantastyczny pomysł. Coraz ciekawsze propozycje tutaj padają
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
2 czerwca 2012, 21:05 [cytuj]
Jasne, najlepiej sprzedać się jakimś "brudasom" jak tania dziwka z York Road... Każdy orze jak może. Mnie się podoba jak zarządzamy finansami i to, że w przeciwieństwie do niektórych nie mamy setek milionów długu. Masz inne zdanie, no wiesz jakoś to przeżyje...

Co do GdS to musi być rodowity facet i niezły kurwa psycholog. Potrafi odgadnąć kolejne ruchy całej klubowej świty i pierdoli w beret zaangażowanie. A, że jaj nie ma to łatwo mu to przychodzi... Przypominam, że na ten "wielki talent" nie ma jakoś wielkiego popytu. Ale co tam oni się znają...
Jasne, najlepiej sprzedać się jakimś "brudasom" jak tania dziwka z York Road... Każdy orze jak może. Mnie się podoba jak zarządzamy finansami i to, że w przeciwieństwie do niektórych nie mamy setek milionów długu. Masz inne zdanie, no wiesz jakoś to przeżyje... Co do GdS to musi być rodowity facet i niezły kurwa psycholog. Potrafi odgadnąć kolejne ruchy całej klubowej świty i pierdoli w beret zaangażowanie. A, że jaj nie ma to łatwo mu to przychodzi... Przypominam, że na ten "wielki talent" nie ma jakoś wielkiego popytu. Ale co tam oni się znają
Can't Smile Without You!!!
2 czerwca 2012, 21:24 [cytuj]
Jesteś zaślepiony Redknappem i całym zarządem, przejrzyj na oczy, że przy naszych możliwościach powinniśmy znajdować się półkę wyżej, a potencjał jest marnotrawiony. Co do GdS, co roku jakieś kluby się po niego zgłaszają, ale też ciężko, żeby ktoś chciał wydać 5-8 mln euro na piłkarza, który zagrał w swoim klubie w ciągu 4 lat tylko 17-18 spotkań!!! I to wiele z nich z ławki przez 5-10 min. !!
Jesteś zaślepiony Redknappem i całym zarządem, przejrzyj na oczy, że przy naszych możliwościach powinniśmy znajdować się półkę wyżej, a potencjał jest marnotrawiony. Co do GdS, co roku jakieś kluby się po niego zgłaszają, ale też ciężko, żeby ktoś chciał wydać 5-8 mln euro na piłkarza, który zagrał w swoim klubie w ciągu 4 lat tylko 17-18 spotkań!!! I to wiele z nich z ławki przez 5-10 min. !!
2 czerwca 2012, 21:28 [cytuj]
Uwierz mi, że nie jestem nikim zaślepiony. W przeciwieństwie do Ciebie (pewnie dlatego, że jestem starszy i pamiętam odleglejsze czasy...) zauważam co ten zarząd i 'Arry zrobili z naszego klubu. Gdzie byliśmy, a gdzie jesteśmy... Nie będę Ci przypominał o czasach Mr Sugara...
Uwierz mi, że nie jestem nikim zaślepiony. W przeciwieństwie do Ciebie (pewnie dlatego, że jestem starszy i pamiętam odleglejsze czasy...) zauważam co ten zarząd i 'Arry zrobili z naszego klubu. Gdzie byliśmy, a gdzie jesteśmy... Nie będę Ci przypominał o czasach Mr Sugara
2 czerwca 2012, 21:51 [cytuj]
Tuczi nikt nie neguje, że jeszcze x sezonów temu smyraliśmy murzynów po dupie. Natomiast nie wmawiaj ludziom, że 4 miejsce w lidze to sukces. To tak jakby nie wiem przykładowo Wigan na 5 kolejek w lidze było na pierwszym miejscu, ostatnie 5 meczów wjebka i spadek na 5 miejsce. To też jest sukces? To jest kurka wodna cud a nie sukces. Cud bo jak można zjebać tak 5 meczów.

Tak samo było z nami. Walka o mistrza i nagle ciulik bombki strzelił. Jeśli sukcesem(harrego) nazywasz wyjście z dołka po Ramosie to ja Ci powiem tak: My w ogóle nie powinniśmy się w takim dołku znaleźć. Jeśli klub zatrudnia złego trenera, któremu nie idzie to jest to wyłącznie wina zarządu. Za zarząd odpowiada Prezes. Nie chcę wielkich transferów, gwiazd i zajebistych WAGSÓW na trybunach. Chcę dobrego trenera z wizją(Harry takowej nie ma i nigdy nie miał), który wyciśnie maxa z tego co mamy, a przy odpowiednich pomocach ze strony zarządu dorzuci jakiś magiczny pierwiastek aby wszystko zaskoczyło. Dlaczego nie mogliśmy kupić takiego Cisse, Cabaye czy nawet głupiego Jelavica? Dlaczego nasz scouting jest na poziomie league 2 - 3. Dlaczego bierzemy gallasów, Sahów czy innych graczy tego wieku. U nas spokojnie można by nagrać koleją część dokumentu "młodzi duchem - swoją drogą fajny dokument"

Daj mi choć jeden argument dlaczego nie wprowadzamy młodzieży do składu(nie mówię tu o swojej, jeśli takowej nie mamy a śmiem twierdzić, że jakby ktoś dostał szansę to mógłby wystrzelić - to kupić młodych gniewnych).

Dlaczego nie eksperymentujemy jak Dortmund z Kagawą Inter z Nagatomo czy PSV swego czasu z Ji sungiem. Zawsze jest 50% szansy że takowy gracz wystrzeli i będzie wzmocnieniem. Jeśli nie to masz plus w postaci koszulek i rynku Azji.

Chicharito też był w naszym zasięgu tylko wystarczyło odpowiednio wcześniej go zaklepać.

Biedni ludzie cieszą się, że w ogóle mają co jeść. My biedni nie jesteśmy i nie musimy z uśmiechem na twarzy cieszyć się z sytuacji jaką mamy bo 4 miejsce przy naszej pozycji i formie w tym sezonie to potwarz i porażka na całej linii(porażka HARRY'ego) Tak to Harry R zjebał(świadomie piszę zjebał) ten sezon. Wystarczyło powiedzieć nie idę/idę do Repry i nie byłoby tej histerii i niepewności w głowach zawodników.

Co do zasług Harrego to 2/4 lepszych trenerów z naszym składem walczyłoby o takie same jeśli nie wyższe cele.
Tuczi nikt nie neguje, że jeszcze x sezonów temu smyraliśmy murzynów po dupie. Natomiast nie wmawiaj ludziom, że 4 miejsce w lidze to sukces. To tak jakby nie wiem przykładowo Wigan na 5 kolejek w lidze było na pierwszym miejscu, ostatnie 5 meczów wjebka i spadek na 5 miejsce. To też jest sukces? To jest kurka wodna cud a nie sukces. Cud bo jak można zjebać tak 5 meczów. Tak samo było z nami. Walka o mistrza i nagle ciulik bombki strzelił. Jeśli sukcesem(harrego) nazywasz wyjście z dołka po Ramosie to ja Ci powiem tak: My w ogóle nie powinniśmy się w takim dołku znaleźć. Jeśli klub zatrudnia złego trenera, któremu nie idzie to jest to wyłącznie wina zarządu. Za zarząd odpowiada Prezes. Nie chcę wielkich transferów, gwiazd i zajebistych WAGSÓW na trybunach. Chcę dobrego trenera z wizją(Harry takowej nie ma i nigdy nie miał), który wyciśnie maxa z tego co mamy, a przy odpowiednich pomocach ze strony zarządu dorzuci jakiś magiczny pierwiastek aby wszystko zaskoczyło. Dlaczego nie mogliśmy kupić takiego Cisse, Cabaye czy nawet głupiego Jelavica? Dlaczego nasz scouting jest na poziomie league 2 - 3. Dlaczego bierzemy gallasów, Sahów czy innych graczy tego wieku. U nas spokojnie można by nagrać koleją część dokumentu "młodzi duchem - swoją drogą fajny dokument" Daj mi choć jeden argument dlaczego nie wprowadzamy młodzieży do składu(nie mówię tu o swojej, jeśli takowej nie mamy a śmiem twierdzić, że jakby ktoś dostał szansę to mógłby wystrzelić - to kupić młodych gniewnych). Dlaczego nie eksperymentujemy jak Dortmund z Kagawą Inter z Nagatomo czy PSV swego czasu z Ji sungiem. Zawsze jest 50% szansy że takowy gracz wystrzeli i będzie wzmocnieniem. Jeśli nie to masz plus w postaci koszulek i rynku Azji. Chicharito też był w naszym zasięgu tylko wystarczyło odpowiednio wcześniej go zaklepać. Biedni ludzie cieszą się, że w ogóle mają co jeść. My biedni nie jesteśmy i nie musimy z uśmiechem na twarzy cieszyć się z sytuacji jaką mamy bo 4 miejsce przy naszej pozycji i formie w tym sezonie to potwarz i porażka na całej linii(porażka HARRY'ego) Tak to Harry R zjebał(świadomie piszę zjebał) ten sezon. Wystarczyło powiedzieć nie idę/idę do Repry i nie byłoby tej histerii i niepewności w głowach zawodników. Co do zasług Harrego to 2/4 lepszych trenerów z naszym składem walczyłoby o takie same jeśli nie wyższe cele
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
2 czerwca 2012, 22:13 [cytuj]
Ale ja nie mam zamiaru nikomu niczego wmawiać. Mam swoje zdanie, które przedstawiam i tyle. Dla mnie wyrzucanie Harrego teraz byłoby błędem. Zważywszy na fakt, że kilku zawodników czeka na efekt jego rozmów z Levym. Uważam, że nie mamy żadnych gwarancji na to, że Boasy czy inne Martinezy cokolwiek nowego by wniosły. Ta ekipa pokazała, że potrafi grać, również pod wodzą Redknappa. Nie twierdzę, że nie byłem wkurwiony ostatnimi miesiącami, bo na ten temat już pisałem w komentach po meczach. Tak byłem strasznie wkurwiony i nadal jestem. Ale już przypominając sobie nasze kalkulacje przed sezonem, śmiem twierdzić, że 4 miejsce jest sukcesem. Praktycznie nikt z nas nie dawał na to szans Kogutom. I choćby właśnie dlatego, zostawiłbym Harrego na kolejny sezon i dał mu w łapę trochę więcej kasy na transfery. To jest mój punkt widzenia...
Ale ja nie mam zamiaru nikomu niczego wmawiać. Mam swoje zdanie, które przedstawiam i tyle. Dla mnie wyrzucanie Harrego teraz byłoby błędem. Zważywszy na fakt, że kilku zawodników czeka na efekt jego rozmów z Levym. Uważam, że nie mamy żadnych gwarancji na to, że Boasy czy inne Martinezy cokolwiek nowego by wniosły. Ta ekipa pokazała, że potrafi grać, również pod wodzą Redknappa. Nie twierdzę, że nie byłem wkurwiony ostatnimi miesiącami, bo na ten temat już pisałem w komentach po meczach. Tak byłem strasznie wkurwiony i nadal jestem. Ale już przypominając sobie nasze kalkulacje przed sezonem, śmiem twierdzić, że 4 miejsce jest sukcesem. Praktycznie nikt z nas nie dawał na to szans Kogutom. I choćby właśnie dlatego, zostawiłbym Harrego na kolejny sezon i dał mu w łapę trochę więcej kasy na transfery. To jest mój punkt widzenia
2 czerwca 2012, 23:32 [cytuj]
Tuczi tylko zrozum że Harry z kasą na transfery nakupuje rożnego rodzaju gówna z westhamów Blackburnów czy innych klubików którymi kiedyś dowodził. Nie wiem ma sentyment do ludzi czy co. Jemu trzeba patrzeć na ręce i to tak jak 5 latkowi gdy trzyma nożyczki w ręku. Broń boże taki scenariusz bo Harry + kasa i wolny wybór = Drogba(free), Owen(free) Huth 10 mln funtów, Jagielka 13 mln, Yakubu 15 mln itd
Tuczi tylko zrozum że Harry z kasą na transfery nakupuje rożnego rodzaju gówna z westhamów Blackburnów czy innych klubików którymi kiedyś dowodził. Nie wiem ma sentyment do ludzi czy co. Jemu trzeba patrzeć na ręce i to tak jak 5 latkowi gdy trzyma nożyczki w ręku. Broń boże taki scenariusz bo Harry + kasa i wolny wybór = Drogba(free), Owen(free) Huth 10 mln funtów, Jagielka 13 mln, Yakubu 15 mln itd
3 czerwca 2012, 11:04 [cytuj]
Nie zapomnijcie tylko o jednym... ze staramy sie teraz przeciez o lepszy stadion i dla mnie na ten moment to jest najwazniejsze. Co nam z LM jak nie potrafimy pomiescic chodzby polowy kibicow jakich posiada Tottenham. Co nam po milionowych transwerach jak nie bedziemy mieli za co tygodniowki wyplacic. I jeszcze jedno... chcecie sciagnac 3 wielkie nazwiska w tym okienku i podobno to wam wystarczy do szczescie ale za pol roku i za rok znow bedziecie chcieli kolejne nazwiska bo bedzie wam za malo i w ten sposob doprowadzimy klub do stanu w jakim jest MC czyli zadluzenia ktorych nie bedzie sie dalo splacic. To nie jest FM ze jak cos nie wyjdzie to zaczniecie grac od nowa!
Nie zapomnijcie tylko o jednym... ze staramy sie teraz przeciez o lepszy stadion i dla mnie na ten moment to jest najwazniejsze. Co nam z LM jak nie potrafimy pomiescic chodzby polowy kibicow jakich posiada Tottenham. Co nam po milionowych transwerach jak nie bedziemy mieli za co tygodniowki wyplacic. I jeszcze jedno... chcecie sciagnac 3 wielkie nazwiska w tym okienku i podobno to wam wystarczy do szczescie ale za pol roku i za rok znow bedziecie chcieli kolejne nazwiska bo bedzie wam za malo i w ten sposob doprowadzimy klub do stanu w jakim jest MC czyli zadluzenia ktorych nie bedzie sie dalo splacic. To nie jest FM ze jak cos nie wyjdzie to zaczniecie grac od nowa!
3 czerwca 2012, 12:53 [cytuj]
Myślę Jin_tae, że jeśli Levy, w konsekwencji rozmów, zostawi Redknappa na przyszły sezon lub też przedłuży z nim umowę, to pod pewnymi warunkami. Wydaje mi się, że po klapie ostatnich okienek, nie będzie miał wolnej ręki od tak sobie. Zresztą wiadomości "wyciekające" z tych rozmów sugerują, że właśnie finanse, cele transferowe i możliwość ich realizacji, są bardzo ważnym punktem negocjacji. Jak jest w rzeczywistości to pewnie wiedzą bezpośredni uczestnicy, ale nie sądzę, żeby Levy chciał ukręcić bata na samego siebie...
Myślę Jin_tae, że jeśli Levy, w konsekwencji rozmów, zostawi Redknappa na przyszły sezon lub też przedłuży z nim umowę, to pod pewnymi warunkami. Wydaje mi się, że po klapie ostatnich okienek, nie będzie miał wolnej ręki od tak sobie. Zresztą wiadomości "wyciekające" z tych rozmów sugerują, że właśnie finanse, cele transferowe i możliwość ich realizacji, są bardzo ważnym punktem negocjacji. Jak jest w rzeczywistości to pewnie wiedzą bezpośredni uczestnicy, ale nie sądzę, żeby Levy chciał ukręcić bata na samego siebie
3 czerwca 2012, 13:06 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Uwierz mi, że nie jestem nikim zaślepiony. W przeciwieństwie do Ciebie (pewnie dlatego, że jestem starszy i pamiętam odleglejsze czasy...) zauważam co ten zarząd i 'Arry zrobili z naszego klubu. Gdzie byliśmy, a gdzie jesteśmy... Nie będę Ci przypominał o czasach Mr Sugara

Ale po co nawiązujesz do przeszłości, gdyby ludzie patrzyli na sentymenty to by nie było rozwodów na świecie. Trzeba podziękować im za to co zrobili i przekazać klub w ręce ludziom, którzy będą mieli jakąś wizję, plan, bo w tej chwili takiej u nas nie ma.
Ale po co nawiązujesz do przeszłości, gdyby ludzie patrzyli na sentymenty to by nie było rozwodów na świecie. Trzeba podziękować im za to co zrobili i przekazać klub w ręce ludziom, którzy będą mieli jakąś wizję, plan, bo w tej chwili takiej u nas nie ma
3 czerwca 2012, 14:09 [cytuj]
Napisz zażalenie do Joe Lewisa... może Cię posłucha, choć szczerze w to wątpie. A tak zupełnie serio, to wyglądasz mi na jednego z tych kibiców, którzy najchętniej na "fotelu Prezesa" u nas widzieliby kogoś pokroju Wojciechowskiego. Sezon nieudany? Wypierdalaj. Kolejny na tron. Znów nie poszło? Wypierdalaj. Mam następnego w kolejce... etc. Wyrzucenie Jola i zatrudnienie na jego miejsce Ramosa (facet miał sukcesy z Sevillą, że hoho) to był jeden z największych błędów naszego zarządu. I właśnie mniej więcej dlatego nie chcę, aby taki błąd popełnić ponownie. Bo budowanie czegoś fajnego (czego duże podwaliny mamy jednak teraz) z kolejnych zgliszczy nie jest takie proste i tanie, szczególnie zwracając uwagę na fakt, że pieniądze są również (a może przede wszystkim) potrzebne na nowy stadion, bo z tą pojemnością daleko nie zajedziemy. Ale przekonywać Cię nie mam zamiaru. Jak pisałem, przeżyję...
Napisz zażalenie do Joe Lewisa... może Cię posłucha, choć szczerze w to wątpie. A tak zupełnie serio, to wyglądasz mi na jednego z tych kibiców, którzy najchętniej na "fotelu Prezesa" u nas widzieliby kogoś pokroju Wojciechowskiego. Sezon nieudany? Wypierdalaj. Kolejny na tron. Znów nie poszło? Wypierdalaj. Mam następnego w kolejce... etc. Wyrzucenie Jola i zatrudnienie na jego miejsce Ramosa (facet miał sukcesy z Sevillą, że hoho) to był jeden z największych błędów naszego zarządu. I właśnie mniej więcej dlatego nie chcę, aby taki błąd popełnić ponownie. Bo budowanie czegoś fajnego (czego duże podwaliny mamy jednak teraz) z kolejnych zgliszczy nie jest takie proste i tanie, szczególnie zwracając uwagę na fakt, że pieniądze są również (a może przede wszystkim) potrzebne na nowy stadion, bo z tą pojemnością daleko nie zajedziemy. Ale przekonywać Cię nie mam zamiaru. Jak pisałem, przeżyję
3 czerwca 2012, 14:48 [cytuj]
Czy Ty w ogóle czytasz co ja piszę? Napisałem, że w tej chwili klub nie ma żadnej wizji, żadnego pomysłu na budowanie drużyny, Wojciechowski też takiej nie miał, dlatego mu nie wyszło. Mówię o zatrudnieniu młodego, ambitnego trenera z wizją zespołu, bo dla mnie zatrudnianie emerytów pokroju Gallasa, Nelsena czy Sahy to akt rozpaczy. Po pierwsze Redknappowi nie idzie od dwóch lat i drugi sezon z rzędu zawalił ostatnie 10 meczy z każdego z tych sezonów, co dla mnie już świadczy o klasie trenera. Po co nam 65 latek, który zna tylko piłkarzy, których trenował 10 lat temu, ale może ma sklerozę, bo zapomniał, że oni też się starzeją. I pamiętaj o tym, że 2 lata nie grania w LM to 100 mln euro w plecy !!! 100 mln euro, które nie zostaną tylko przez nas stracone, ale jakaś inna drużyna je zarobi, a my mamy z nią konkurować. Tutaj nie ma czasu na budowanie drużyny. Trzeba zrobić porządny biznes plan i się jego trzymać, zawierając w nim wizje co do składu i zysków. Bo jeśli się wychodzi z założenia, kupuję Nelsena i Sahe i jakoś to będzie, to z takim podejściem można się za przeproszeniem w d*** pocałować. Jako kibice jesteśmy od tego, żeby krytykować, a jak coś się psuje to trzeba to robić, niż głaskać po głowie za to co było kiedyś.
Czy Ty w ogóle czytasz co ja piszę? Napisałem, że w tej chwili klub nie ma żadnej wizji, żadnego pomysłu na budowanie drużyny, Wojciechowski też takiej nie miał, dlatego mu nie wyszło. Mówię o zatrudnieniu młodego, ambitnego trenera z wizją zespołu, bo dla mnie zatrudnianie emerytów pokroju Gallasa, Nelsena czy Sahy to akt rozpaczy. Po pierwsze Redknappowi nie idzie od dwóch lat i drugi sezon z rzędu zawalił ostatnie 10 meczy z każdego z tych sezonów, co dla mnie już świadczy o klasie trenera. Po co nam 65 latek, który zna tylko piłkarzy, których trenował 10 lat temu, ale może ma sklerozę, bo zapomniał, że oni też się starzeją. I pamiętaj o tym, że 2 lata nie grania w LM to 100 mln euro w plecy !!! 100 mln euro, które nie zostaną tylko przez nas stracone, ale jakaś inna drużyna je zarobi, a my mamy z nią konkurować. Tutaj nie ma czasu na budowanie drużyny. Trzeba zrobić porządny biznes plan i się jego trzymać, zawierając w nim wizje co do składu i zysków. Bo jeśli się wychodzi z założenia, kupuję Nelsena i Sahe i jakoś to będzie, to z takim podejściem można się za przeproszeniem w d*** pocałować. Jako kibice jesteśmy od tego, żeby krytykować, a jak coś się psuje to trzeba to robić, niż głaskać po głowie za to co było kiedyś
3 czerwca 2012, 16:29 [cytuj]
Stary, ja nikogo po głowie głaskać nie zamierzam i po nikim płakać nie będę również. Wyrażam swoje zdanie, a z twoim się nie zgadzam i tyle. Nie wiem od jakiego czasu kibicujesz Spurs, ale po twym ciągłym gadaniu o LM śmiem twierdzić, że nie długo. Ale nic mi do tego. Chciałbyś zatrudniać Mourinho, Guardiolę i tego typu podobnych. Spoko. Daj im tylko pieniądze na sam początek, bo my budżet mamy, taki jaki mamy i żadne pierdolenie tego nie zmieni. Jeśli sądzisz, że mamy taką kasę jak top3 z zeszłego sezonu, to powiem Ci szczerze, że jesteś w głębokim błędzie. Nie mamy najmniejszych szans z nimi konkurować. Nie będzie stadionu to nie będzie nas stać na pensje pokroju 150 tysięcy tygodniowo, a ich na to stać. Nie będzie nas stać na takich zawodników, to ciężko będzie również o LM. Proste jak jebanie. Nie musisz mi powtarzać o końcówce sezonu, bo na ten temat się już wypowiedziałem. Nie stać nas na mega gwiazdy z wielkimi kontraktami i choćbyś się kurwa spuszczał, to nie mamy na to szans. A jak wielu już zauważyło, tygodniówki są teraz magicznie wysokie. Przykład Hazarda, którym podniecało się 1/3 Spursmanii... Redknapp tego co miał zrobił coś czym zachwycało się 3/4 ligi. Ale to pewnie żaden wskaźnik dla Ciebie. I na tym pozostańmy :lezkawoku:
Stary, ja nikogo po głowie głaskać nie zamierzam i po nikim płakać nie będę również. Wyrażam swoje zdanie, a z twoim się nie zgadzam i tyle. Nie wiem od jakiego czasu kibicujesz Spurs, ale po twym ciągłym gadaniu o LM śmiem twierdzić, że nie długo. Ale nic mi do tego. Chciałbyś zatrudniać Mourinho, Guardiolę i tego typu podobnych. Spoko. Daj im tylko pieniądze na sam początek, bo my budżet mamy, taki jaki mamy i żadne pierdolenie tego nie zmieni. Jeśli sądzisz, że mamy taką kasę jak top3 z zeszłego sezonu, to powiem Ci szczerze, że jesteś w głębokim błędzie. Nie mamy najmniejszych szans z nimi konkurować. Nie będzie stadionu to nie będzie nas stać na pensje pokroju 150 tysięcy tygodniowo, a ich na to stać. Nie będzie nas stać na takich zawodników, to ciężko będzie również o LM. Proste jak jebanie. Nie musisz mi powtarzać o końcówce sezonu, bo na ten temat się już wypowiedziałem. Nie stać nas na mega gwiazdy z wielkimi kontraktami i choćbyś się kurwa spuszczał, to nie mamy na to szans. A jak wielu już zauważyło, tygodniówki są teraz magicznie wysokie. Przykład Hazarda, którym podniecało się 1/3 Spursmanii... Redknapp tego co miał zrobił coś czym zachwycało się 3/4 ligi. Ale to pewnie żaden wskaźnik dla Ciebie. I na tym pozostańmy :lezkawoku:
3 czerwca 2012, 16:42 [cytuj]
I znowu nie czytasz tego co piszę. Nie piszę o gwiazdach typu Hulk za 40 mln funtów czy Falcao za 45 mln euro. Chodzi mi o politykę ściągamy jakiś talent za kilka, kilkanaście milionów euro, on się nam spłaca, a potem sprzedajemy go za dużo więcej, tak samo jak zapewne będzie z Modriciem, którym interesuje się wiele klubów, ściągnęliśmy chłopaka za kilkanaście milionów funtów, spłacił się, rozwinął się chłopak i można go sprzedać za 35-40 mln funtów. Trzeba sobie jakoś radzić, jeżeli inaczej się nie da, w ten sposób robi wiele klubów i jakoś sobie radzi, choćby Borussia, Napoli czy Arsenal. Dlatego tłumaczę, że trzeba zrobić biznes plan na spokojnie i się jego trzymać. Czyli, jeżeli budujemy stadion, to nie kupimy nikogo za 30 mln euro, to znaczy, że ściągamy młodych, zdolnych chłopaków, za kilka, kilkanaście milionów euro, ogrywają się u nas, spłacają się, osiągają jakiś poziom i się sprzedaje ich za dwa razy więcej, bo chęć gry w Man Utd, FC Barcelonie, Realu Madryt czy Interze jest duża. A dla mnie ściąganie Nelsenów czy innych Gallasów świadczy o tym, że nikt nie ma pomysłu na tą drużynę. Bo jeżeli mamy zapłacić 20 mln euro za 28 letniego Adebayora i płacić mu 150 tys. funtów tygodniowo, to jestem absolutnie na nie. Lepiej za 20 mln euro kupić Damiao czy Remy'ego, niech chłopaki u nas się rozwijają dalej, strzelają bramki, niech się spłacą, a potem ich sprzedać jak nie będzie nas stać na ich wymagania do Realu, Barcelony czy PSG za ponad 30 mln euro. Np. Cristiano Ronaldo spłacił się na samych koszulkach w ciągu sezonu, a na jego grze i innych sprawach marketingowych zarobili kolejne kilkadziesiąt milionów euro. Trzeba mieć plan na drużynę, a u nas takiego nie ma od 2-3 lat.
I znowu nie czytasz tego co piszę. Nie piszę o gwiazdach typu Hulk za 40 mln funtów czy Falcao za 45 mln euro. Chodzi mi o politykę ściągamy jakiś talent za kilka, kilkanaście milionów euro, on się nam spłaca, a potem sprzedajemy go za dużo więcej, tak samo jak zapewne będzie z Modriciem, którym interesuje się wiele klubów, ściągnęliśmy chłopaka za kilkanaście milionów funtów, spłacił się, rozwinął się chłopak i można go sprzedać za 35-40 mln funtów. Trzeba sobie jakoś radzić, jeżeli inaczej się nie da, w ten sposób robi wiele klubów i jakoś sobie radzi, choćby Borussia, Napoli czy Arsenal. Dlatego tłumaczę, że trzeba zrobić biznes plan na spokojnie i się jego trzymać. Czyli, jeżeli budujemy stadion, to nie kupimy nikogo za 30 mln euro, to znaczy, że ściągamy młodych, zdolnych chłopaków, za kilka, kilkanaście milionów euro, ogrywają się u nas, spłacają się, osiągają jakiś poziom i się sprzedaje ich za dwa razy więcej, bo chęć gry w Man Utd, FC Barcelonie, Realu Madryt czy Interze jest duża. A dla mnie ściąganie Nelsenów czy innych Gallasów świadczy o tym, że nikt nie ma pomysłu na tą drużynę. Bo jeżeli mamy zapłacić 20 mln euro za 28 letniego Adebayora i płacić mu 150 tys. funtów tygodniowo, to jestem absolutnie na nie. Lepiej za 20 mln euro kupić Damiao czy Remy'ego, niech chłopaki u nas się rozwijają dalej, strzelają bramki, niech się spłacą, a potem ich sprzedać jak nie będzie nas stać na ich wymagania do Realu, Barcelony czy PSG za ponad 30 mln euro. Np. Cristiano Ronaldo spłacił się na samych koszulkach w ciągu sezonu, a na jego grze i innych sprawach marketingowych zarobili kolejne kilkadziesiąt milionów euro. Trzeba mieć plan na drużynę, a u nas takiego nie ma od 2-3 lat
3 czerwca 2012, 16:47 [cytuj]
Jin napisałeś że Harry kupuje zawodników z gówień typu WHUFC czy Blackburn. Jeśłi ma przyjść taki Parker czy inny zawodnik jego pokroju to proszę bardzo, przywitam go z otwartymi rękami
Jin napisałeś że Harry kupuje zawodników z gówień typu WHUFC czy Blackburn. Jeśłi ma przyjść taki Parker czy inny zawodnik jego pokroju to proszę bardzo, przywitam go z otwartymi rękami
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
3 czerwca 2012, 16:49 [cytuj]
Tuczi - i te same 3/4 ligi zastanawia się teraz jak można było zjebać taką piękną grę. Wyznacznikiem nie jest to jak się grało przez 3/4 sezonu tylko to jak się ten sezon zakończyło.

To tak jak z meczami wyznacznikiem jest wynik a nie to, że graliśmy ofensywną piłkę i umieliśmy stawić czoła city czy innym lepszym klubom, skoro na tablicy wynik pokazuje że przegraliśmy mecz to jest to przegrany i słaby mecz. Proste jak drut.

Stadion powiadasz. Śmiem twierdzić, że jak nie będzie wyników to czy miałbyś stadon 40 tyś czy 90 to i tak go nie zapełnisz. Na samą markę Tottenham ludzie nie będą przychodzić. Śmiem też twierdzić, że dobrymi wynikami jesteśmy w stanie zarobić na stadion.

Ramos to ewidentna wtopa i za nią ktoś powinien popełnić seppuku.

Na mega gwiazdy nas nie stać, ale było nas stać na Cisse(zamiast Sahy) na graczy pokroju Cabaye, Tiote też ośmielam się stwierdzić że nas stać. Dlaczego na argument zmiany trenera od razu wywalasz Mourinho? Jest masa innych trenerów w naszym zasięgu(lepszych od Harry'ego - o takich nie trudno) Od Bielsy przez Rodgersa(ten już odpada wiadomo dlaczego) po Ole Solskajera.

Mamy inne zdanie i fajnie jest podyskutować ale nikt nam nie wmówi że czarne jest białe i że trzeba się cieszyć, bo przez 3/4 sezonu udało się nam walczyć o mistrza. Trzeba patrzeć na to w sposób taki, że przez 1/4 sezonu graliśmy fatalnie i tylko przez ten pryzmat trzeba oceniać trenera. Dlaczego Dortmund mógł kupić lewego, a my nie? Dlaczego mogą kupić wolskiego a my nie? Bo co? Bo my jesteśmy zbyt poważnym klubem aby ściągać nie znanych kibicom piłkarzy?

To w końcu jak to jest z nami? Mamy kupować tylko gwiazdy i znanych piłkarzy w Anglii choć nas na nich nie stać? Jedno przeczy drugiemu. Dodam jeszcze, że piłkarz z wysp o klasie x jest 2 - 3 razy droższy od piłkarza tej samej klasy x tylko sprowadzonego zza granicy.

A co do tekstu, że Harry z tego co miał zrobił coś. Dobry terner z tego co mamy co roku biłby się o mistrza i dokładał kogoś(od razu zaznaczam nie kogoś TOP CLASS) kto pomagałby w tej walce
Tuczi - i te same 3/4 ligi zastanawia się teraz jak można było zjebać taką piękną grę. Wyznacznikiem nie jest to jak się grało przez 3/4 sezonu tylko to jak się ten sezon zakończyło. To tak jak z meczami wyznacznikiem jest wynik a nie to, że graliśmy ofensywną piłkę i umieliśmy stawić czoła city czy innym lepszym klubom, skoro na tablicy wynik pokazuje że przegraliśmy mecz to jest to przegrany i słaby mecz. Proste jak drut. Stadion powiadasz. Śmiem twierdzić, że jak nie będzie wyników to czy miałbyś stadon 40 tyś czy 90 to i tak go nie zapełnisz. Na samą markę Tottenham ludzie nie będą przychodzić. Śmiem też twierdzić, że dobrymi wynikami jesteśmy w stanie zarobić na stadion. Ramos to ewidentna wtopa i za nią ktoś powinien popełnić seppuku. Na mega gwiazdy nas nie stać, ale było nas stać na Cisse(zamiast Sahy) na graczy pokroju Cabaye, Tiote też ośmielam się stwierdzić że nas stać. Dlaczego na argument zmiany trenera od razu wywalasz Mourinho? Jest masa innych trenerów w naszym zasięgu(lepszych od Harry'ego - o takich nie trudno) Od Bielsy przez Rodgersa(ten już odpada wiadomo dlaczego) po Ole Solskajera. Mamy inne zdanie i fajnie jest podyskutować ale nikt nam nie wmówi że czarne jest białe i że trzeba się cieszyć, bo przez 3/4 sezonu udało się nam walczyć o mistrza. Trzeba patrzeć na to w sposób taki, że przez 1/4 sezonu graliśmy fatalnie i tylko przez ten pryzmat trzeba oceniać trenera. Dlaczego Dortmund mógł kupić lewego, a my nie? Dlaczego mogą kupić wolskiego a my nie? Bo co? Bo my jesteśmy zbyt poważnym klubem aby ściągać nie znanych kibicom piłkarzy? To w końcu jak to jest z nami? Mamy kupować tylko gwiazdy i znanych piłkarzy w Anglii choć nas na nich nie stać? Jedno przeczy drugiemu. Dodam jeszcze, że piłkarz z wysp o klasie x jest 2 - 3 razy droższy od piłkarza tej samej klasy x tylko sprowadzonego zza granicy. A co do tekstu, że Harry z tego co miał zrobił coś. Dobry terner z tego co mamy co roku biłby się o mistrza i dokładał kogoś(od razu zaznaczam nie kogoś TOP CLASS) kto pomagałby w tej walce
3 czerwca 2012, 17:07 [cytuj]
Bambi - parker przechodził z tego co pamiętam jako najlepszy piłkarz sezonu(jeśli źle mówię to mnie popraw). Zresztą wielu na tym forum zarzucało mu wiek jak i Fridkowi. Nie zmienia to faktu, że taki Parker to wyjątek. Reszta sahów nelsenów się nie sprawdziłą
Bambi - parker przechodził z tego co pamiętam jako najlepszy piłkarz sezonu(jeśli źle mówię to mnie popraw). Zresztą wielu na tym forum zarzucało mu wiek jak i Fridkowi. Nie zmienia to faktu, że taki Parker to wyjątek. Reszta sahów nelsenów się nie sprawdziłą
3 czerwca 2012, 17:09 [cytuj]
Sawik - w tym przypadku staniemy się klubem, który wyprzedaje piłkarzy i stego słynie. Targowisko na WHL... Nie jestem pewny czy osiągniemy wtedy sukcesy, o których marzysz.

Jin_tae - śmiem tewierdzi, że w tym "nieudanym" zeszłym sezonie, stadion byłby zapełniony przez cały okres jego trwania. smiem twierdzić, a wręcz zapewnić Cię (to słowa Levy'ego), że mamy tysiące więcej osób zgłaszających się po sezonowe karnety, niż nasz stadion w tej chwili posiada miejsc. Śmiem również twierdzić, że nie chcę przekonywać, że czarne jest białe, bo ja też również wyrażam swoje zdanie ;). Naturalnie, że piłkarz zza granicy jest tańszy, tyle że oni już też swoje wymagania finansowe mają. Już tak różowo nie jest, moim zdaniem. Na wszystko trzeba tą kasiorę mieć, niestety. Nie wiem gdzie wyczytałeś, że chcę, aby kupowali gwiazdy. Uwierz mi, że ja właśnie piszę ciągle o tym, że nie wyobrażam sobie, abyśmy mieli rujnować budżet i zaciągać długi. Od tej kwestii w zasadzie nasza dyskusja się również zaczęła.
Sawik - w tym przypadku staniemy się klubem, który wyprzedaje piłkarzy i stego słynie. Targowisko na WHL... Nie jestem pewny czy osiągniemy wtedy sukcesy, o których marzysz. Jin_tae - śmiem tewierdzi, że w tym "nieudanym" zeszłym sezonie, stadion byłby zapełniony przez cały okres jego trwania. smiem twierdzić, a wręcz zapewnić Cię (to słowa Levy'ego), że mamy tysiące więcej osób zgłaszających się po sezonowe karnety, niż nasz stadion w tej chwili posiada miejsc. Śmiem również twierdzić, że nie chcę przekonywać, że czarne jest białe, bo ja też również wyrażam swoje zdanie ;). Naturalnie, że piłkarz zza granicy jest tańszy, tyle że oni już też swoje wymagania finansowe mają. Już tak różowo nie jest, moim zdaniem. Na wszystko trzeba tą kasiorę mieć, niestety. Nie wiem gdzie wyczytałeś, że chcę, aby kupowali gwiazdy. Uwierz mi, że ja właśnie piszę ciągle o tym, że nie wyobrażam sobie, abyśmy mieli rujnować budżet i zaciągać długi. Od tej kwestii w zasadzie nasza dyskusja się również zaczęła
|<  <<  <  55  56  57  58  59    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 20 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się