Forum dyskusyjne
31 lipca 2011, 20:55 [cytuj]
Nie żebym robił za "dobrze poinformowanego", ale wszystkie znaki wskazują że do walki o Lukę wchodzi United
Streszczenie:
Sprawa ma się tak - deal ze Sneijderem upadł, SAF powiedział stanowcze nie (a jego nie znaczy NIE) i wedle ludzi z "kręgów" bardzo chce podarować nam 35m w zamian za usługi Chorwata. Ci, którzy się interesują wiedzą już, że Modric opuścił mecz z Brighton "doctor said no way he can play". Średnio wiarygodne, zbyt wiele źródeł potwierdza podjęcie rozmów na linii Gill-Levy
Nie żebym robił za "dobrze poinformowanego", ale wszystkie znaki wskazują że do walki o Lukę wchodzi United :bezradny:
Streszczenie:
Sprawa ma się tak - deal ze Sneijderem upadł, SAF powiedział stanowcze nie (a jego nie znaczy NIE) i wedle ludzi z "kręgów" bardzo chce podarować nam 35m w zamian za usługi Chorwata. Ci, którzy się interesują wiedzą już, że Modric opuścił mecz z Brighton "doctor said no way he can play". Średnio wiarygodne, zbyt wiele źródeł potwierdza podjęcie rozmów na linii Gill-Levy :mysli:
31 lipca 2011, 22:14 [cytuj]
Wszystko wskazuje na to że nie utrzymamy Luki

- więc Mata jest dobrą alternatywą

Byle tylko Gartha nie ruszali.
Wszystko wskazuje na to że nie utrzymamy Luki;( - więc Mata jest dobrą alternatywą:mysli: Byle tylko Gartha nie ruszali
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
31 lipca 2011, 22:35 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Wszystko wskazuje na to że nie utrzymamy Luki

- więc Mata jest dobrą alternatywą

Byle tylko Gartha nie ruszali
Mata moglby byc alterntywa dla Bale'a, nie Modricia. Gareth bylby do zastapienia bez wiekszego problemu, Luka nie.
Mata moglby byc alterntywa dla Bale'a, nie Modricia. Gareth bylby do zastapienia bez wiekszego problemu, Luka nie
31 lipca 2011, 23:07 [cytuj]
Dobrze. Więc co tu robić teraz. Usiąść i płakać

Jak nam go sprzątną to będzie lipa. Pewnie sięgniemy po Scota Parkera... dokupimy Mate --- i jeszcze z kasy za Lukę powinno zostać jakieś 8 baniek na obrońce. Ważne, żeby opchnąć bądź wypożyczyć choć jednego z dwójki: Pav i Keano - w ataku widzę Matę z Defoe
Dobrze. Więc co tu robić teraz. Usiąść i płakać;( Jak nam go sprzątną to będzie lipa. Pewnie sięgniemy po Scota Parkera... dokupimy Mate --- i jeszcze z kasy za Lukę powinno zostać jakieś 8 baniek na obrońce. Ważne, żeby opchnąć bądź wypożyczyć choć jednego z dwójki: Pav i Keano - w ataku widzę Matę z Defoe:ok:
31 lipca 2011, 23:38 [cytuj]
Roman Abramowicz zdecydował się na zwiększenie oferty za Lukę Modricia do 40 milionów funtów...
Roman Abramowicz zdecydował się na zwiększenie oferty za Lukę Modricia do 40 milionów funtów... :(
31 lipca 2011, 23:41 [cytuj]
A tymczasem Martin zdecydował że z Sochaux jednak odejdzie
Swap-swap, kasa do banku to może i Llorente się uda
A tymczasem Martin zdecydował że z Sochaux jednak odejdzie :ok:
Swap-swap, kasa do banku to może i Llorente się uda :mysli:
1 sierpnia 2011, 11:07 [cytuj]
http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/9421/3/exclusive-bond-admits-modric-could-go-right-price?
Taki bonusik z naszego obozu - "Everybody has got a price"; powoli puszczamy Modrica.
http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/9421/3/exclusive-bond-admits-modric-could-go-right-price?
Taki bonusik z naszego obozu - "Everybody has got a price"; powoli puszczamy Modrica
1 sierpnia 2011, 11:26 [cytuj]
Kupimy wreście kogoś ? ;(:glupek:;(;(
1 sierpnia 2011, 11:27 [cytuj]
Stanislao - strasznie nakręcasz siebie i całą sprawe Modricia (bez obrazy oczywscie - Twoje prawo - ale nie wiem czy warto). To wszystko jest nieoficjalne, piąte przez dziesiąte, ktos komus cos kiedys powiedzial etc. Moze warto podejsc do tego na chlodno (wiem , ze jest ciezko) ale moze wyjsc nam to jedynie na zdrowie.

Narazie, stanowisko Levego jest takie, ze Luka zostaje. Juz ktos po drugiej ofercie za Luke pisal, ze chelsea "szykuje" oferte 27 mln + Sturridge - i co ?? dupa zbiitaa

zednej takiej oferty nie bylo(i nie bedzie). Jakies dziennikarzyny wymyslaja "newsy" i sie kreci. Chyba, że masz kontakt z bazą i wiesz cos czego my nie wiemy
Stanislao - strasznie nakręcasz siebie i całą sprawe Modricia (bez obrazy oczywscie - Twoje prawo - ale nie wiem czy warto). To wszystko jest nieoficjalne, piąte przez dziesiąte, ktos komus cos kiedys powiedzial etc. Moze warto podejsc do tego na chlodno (wiem , ze jest ciezko) ale moze wyjsc nam to jedynie na zdrowie. :) Narazie, stanowisko Levego jest takie, ze Luka zostaje. Juz ktos po drugiej ofercie za Luke pisal, ze chelsea "szykuje" oferte 27 mln + Sturridge - i co ?? dupa zbiitaa ;P zednej takiej oferty nie bylo(i nie bedzie). Jakies dziennikarzyny wymyslaja "newsy" i sie kreci. Chyba, że masz kontakt z bazą i wiesz cos czego my nie wiemy :rotfl:
1 sierpnia 2011, 11:34 [cytuj]
Przez dwa lata pracowałem w kilku redakcjach (fakt, że amatorsko) i w stopniu może podstawowym opanowałem "sztukę" odpędzania się od bzdur. Siedząc w pracy przerabiam 10-20 plot dziennie, ale mogę Cię zapewnić że zainteresowanie United to już coś więcej. Wiem to ze źródła które zimą sypnęło na forum diabłów transfery Suareza ("do czerwonych" ) i Makouna. Ja mu wierzę, nikt inny nie musi
Podchodzę do tego na chłodno, jakoś nic się we mnie nie gotuje przy okazji odejścia Modrica, możemy na tym nieźle wyjść
Przez dwa lata pracowałem w kilku redakcjach (fakt, że amatorsko) i w stopniu może podstawowym opanowałem "sztukę" odpędzania się od bzdur. Siedząc w pracy przerabiam 10-20 plot dziennie, ale mogę Cię zapewnić że zainteresowanie United to już coś więcej. Wiem to ze źródła które zimą sypnęło na forum diabłów transfery Suareza ("do czerwonych" ) i Makouna. Ja mu wierzę, nikt inny nie musi :milczek:
Podchodzę do tego na chłodno, jakoś nic się we mnie nie gotuje przy okazji odejścia Modrica, możemy na tym nieźle wyjść ;)
1 sierpnia 2011, 11:36 [cytuj]
Lece szukać nocnika, żeby już potrenować wkładanie ręki do niego.
Lece szukać nocnika, żeby już potrenować wkładanie ręki do niego
1 sierpnia 2011, 11:58 [cytuj]
Stanislao powiedział/a:
Podchodzę do tego na chłodno, jakoś nic się we mnie nie gotuje przy okazji odejścia Modrica, możemy na tym nieźle wyjść

Absolutnie sie z Tobą nie zgadzam. Sprzedalibysmy genialnego goscia, który gra u nasz 3 sezony i wzmocnili rywala. Nie wiem co w tym dobrego i w jaki sposob mielibysmy wyjsc na tym na dobre. Z naszym rozeznaniem na rynku transferowym/ograniczonymi tygodniowkami nie wierze w pozyskanie kogosc porywnywalnego do Luki. Poza tym, byloby to grzebanie w trzonie zespolu, a takie rzeczy nie wychodza na dobre. Gadki w stylu " niech nam daja drogbe i 30 mln" to juz w ogole dramat. Juz widze Drogbe, ktory zgodzi sie na obnizke tygodniowki, zrezygnuje z LM zeby grac u nas
Raptus1 - weź dwa, na moją odpowiedzialność

Absolutnie sie z Tobą nie zgadzam. Sprzedalibysmy genialnego goscia, który gra u nasz 3 sezony i wzmocnili rywala. Nie wiem co w tym dobrego i w jaki sposob mielibysmy wyjsc na tym na dobre. Z naszym rozeznaniem na rynku transferowym/ograniczonymi tygodniowkami nie wierze w pozyskanie kogosc porywnywalnego do Luki. Poza tym, byloby to grzebanie w trzonie zespolu, a takie rzeczy nie wychodza na dobre. Gadki w stylu " niech nam daja drogbe i 30 mln" to juz w ogole dramat. Juz widze Drogbe, ktory zgodzi sie na obnizke tygodniowki, zrezygnuje z LM zeby grac u nas :D
Raptus1 - weź dwa, na moją odpowiedzialność :rotfl::rotfl:
1 sierpnia 2011, 12:03 [cytuj]
Z tego punktu widzenia absolutnie się z Tobą zgadzam dla odmiany
Naszym problemem nie jest rozeznianie - zawodnicy CHCĄ z nami rozmawiać jednakże to tygodniówki właśnie zmuszają ich do przemyślenia sprawy przeprowadzki. Od kilku dni Redknapp bulgocze o tym w mediach, Levy też chyba widzi co się na świecie dzieje i jeśli naprawdę chce wzmocnić drużynę (abstrahując od obiecanek dla Luki) zmieni swoje podejście. Musi, Tottenham nie zmieni sytuacji na rynku, to rynek zmieni nas. Mark my words....
Jednakże - przyjmijmy przykładowo, że w swej łaskawości Levy podnosi górną granicę zarobków na 110-120k.
Będzie trochę FM'owo, ale pamiętaj że tylko próbuję ukazać scenariusz "no like chicken badge" który może nam się opłacić.
Chelsea wraca z ofertą, Pastore przepadł. Przy pomyślnych wiatrach nie dostajemy żadnego Drogby, tylko około 40m bądź, jeżeli Roman naprawdę musi się sprężyć, niezłe pieniądze i bardzo dobrego Sturridge'a (scenariusz wymarzony). W jednej chwili WRESZCIE MAMY NAPASTNIKA i całkiem sporo pieniędzy do wydania (zależy ile dojdzie z kasy klubu). Ściągnięcie Damiao nie byłoby problemem, jakby trochę sypnąć można wreszcie poważnie podejść do Llorente. Linia ataku, czyli bariera dzieląca nas w tej chwili od walki o LM (możemy mieć ośmiu Chorwatów, a z naszymi napastnikami nie zajdziemy wyżej niż 6 miejsce przy wzmacniających się Liverpoolu i City) zostaje pokonana, a my :
-wracamy do 4-4-2 i gramy z VdV w środku, X za jego plecami. Nie ma wielkiej wyrwy, dwóch napastników to to czego nam w wielu momentach brakuje (+)
-zostajemy z najlepszym chyba Jokerem w składzie - Kranjcarem (+)
-nie mamy świadomości że po boisku hasa nasz mały blond niewolnik (który może nagle zacząć grać gorzej, morale) (+)
-za pozostałe fundusze możemy załatać i Lukę (Martinem z Sochaux w środku możnaby się szarpnąć) i Woodgate'a (+)
Może nie podzielasz Zbingo mojej wizji, ale gdyby tak się to skończyło skakałbym do tego nocnika na główkę...
PS
Wiem, że na drodze do takiego rozwiązania jest jeszcze z 30 przeszkód, ale tylko pokazuję - odejście Luki nie musi oznaczać ogólnego osłabienia. Będę się tego trzymał.
Z tego punktu widzenia absolutnie się z Tobą zgadzam dla odmiany :|
Naszym problemem nie jest rozeznianie - zawodnicy CHCĄ z nami rozmawiać jednakże to tygodniówki właśnie zmuszają ich do przemyślenia sprawy przeprowadzki. Od kilku dni Redknapp bulgocze o tym w mediach, Levy też chyba widzi co się na świecie dzieje i jeśli naprawdę chce wzmocnić drużynę (abstrahując od obiecanek dla Luki) zmieni swoje podejście. Musi, Tottenham nie zmieni sytuacji na rynku, to rynek zmieni nas. Mark my words....
Jednakże - przyjmijmy przykładowo, że w swej łaskawości Levy podnosi górną granicę zarobków na 110-120k.
Będzie trochę FM'owo, ale pamiętaj że tylko próbuję ukazać scenariusz "no like chicken badge" który może nam się opłacić.
Chelsea wraca z ofertą, Pastore przepadł. Przy pomyślnych wiatrach nie dostajemy żadnego Drogby, tylko około 40m bądź, jeżeli Roman naprawdę musi się sprężyć, niezłe pieniądze i bardzo dobrego Sturridge'a (scenariusz wymarzony). W jednej chwili WRESZCIE MAMY NAPASTNIKA i całkiem sporo pieniędzy do wydania (zależy ile dojdzie z kasy klubu). Ściągnięcie Damiao nie byłoby problemem, jakby trochę sypnąć można wreszcie poważnie podejść do Llorente. Linia ataku, czyli bariera dzieląca nas w tej chwili od walki o LM (możemy mieć ośmiu Chorwatów, a z naszymi napastnikami nie zajdziemy wyżej niż 6 miejsce przy wzmacniających się Liverpoolu i City) zostaje pokonana, a my :
-wracamy do 4-4-2 i gramy z VdV w środku, X za jego plecami. Nie ma wielkiej wyrwy, dwóch napastników to to czego nam w wielu momentach brakuje (+)
-zostajemy z najlepszym chyba Jokerem w składzie - Kranjcarem (+)
-nie mamy świadomości że po boisku hasa nasz mały blond niewolnik (który może nagle zacząć grać gorzej, morale) (+)
-za pozostałe fundusze możemy załatać i Lukę (Martinem z Sochaux w środku możnaby się szarpnąć) i Woodgate'a (+)
Może nie podzielasz Zbingo mojej wizji, ale gdyby tak się to skończyło skakałbym do tego nocnika na główkę...
PS
Wiem, że na drodze do takiego rozwiązania jest jeszcze z 30 przeszkód, ale tylko pokazuję - odejście Luki nie musi oznaczać ogólnego osłabienia. Będę się tego trzymał.
1 sierpnia 2011, 12:06 [cytuj]
Pieprzenie, każdego da się zastąpić, a mieć w składzie Lukę, który myślami jest w Chelsea, lub United też nic dobrego nie wróży w Naszej grze...
Chce odejść, niech odejdzie...
Pieprzenie, każdego da się zastąpić, a mieć w składzie Lukę, który myślami jest w Chelsea, lub United też nic dobrego nie wróży w Naszej grze...
Chce odejść, niech odejdzie
1 sierpnia 2011, 13:41 [cytuj]
Lepiej żeby odszedł Luka a nie psuł morali reszcie zespolu, zacznie coś tam gadać a wszyscy będą gorzej grać. Brać 40 mln. od Chealse a kupić np. Farfana na jego miejsce czy Llorente na atak
Lepiej żeby odszedł Luka a nie psuł morali reszcie zespolu, zacznie coś tam gadać a wszyscy będą gorzej grać. Brać 40 mln. od Chealse a kupić np. Farfana na jego miejsce czy Llorente na atak
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
1 sierpnia 2011, 13:49 [cytuj]
http://transfery.info/news-full-15653.html
http://transfery.info/news-full-15653.html
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
1 sierpnia 2011, 14:13 [cytuj]
Stanislao - nie moge sie ustosunkować bo to co napisałeś jest niewiarygodne. Zapomnijmy proszę o tym pakiecie 40 mln + Sturridge - błagam. (nikt o zdrowych zmysłach nie mysli w ten sposób + Abramowicz nie jest chyba az tak glupi). Mozna jedynie myslec o kasie. Ja jednak, wole miec Luke u siebie, niz nawet 40 mln w kasie - tyle. Co do "przyjmijmy przykładowo, że w swej łaskawości Levy podnosi górną granicę zarobków na 110-120k." !? nie kumam... ? to jest poki co nie mozliwe, wiec albo dywagujemy o możliwościach albo o naszych życzeniach. Nie wpsominając już o tym, że sprzedajc Luke podbijamy karte na zakładzie o nazwie "Selling Club" - zaraz sie ktos zglosi po Bale, po sezonie po Sandro i tak az do wyczerpania zapasów. Zajebiscie wielowątkowy temat swoja drogą.
Stanislao - nie moge sie ustosunkować bo to co napisałeś jest niewiarygodne. Zapomnijmy proszę o tym pakiecie 40 mln + Sturridge - błagam. (nikt o zdrowych zmysłach nie mysli w ten sposób + Abramowicz nie jest chyba az tak glupi). Mozna jedynie myslec o kasie. Ja jednak, wole miec Luke u siebie, niz nawet 40 mln w kasie - tyle. Co do "przyjmijmy przykładowo, że w swej łaskawości Levy podnosi górną granicę zarobków na 110-120k." !? nie kumam... ? to jest poki co nie mozliwe, wiec albo dywagujemy o możliwościach albo o naszych życzeniach. Nie wpsominając już o tym, że sprzedajc Luke podbijamy karte na zakładzie o nazwie "Selling Club" - zaraz sie ktos zglosi po Bale, po sezonie po Sandro i tak az do wyczerpania zapasów. Zajebiscie wielowątkowy temat swoja drogą
1 sierpnia 2011, 14:27 [cytuj]
Sturridge i 40m ??? Czytanie ze zrozumieniem
W takim układzie to cieszyłbym się i z 20
Podniesienie poziomu zarobków jest absolutnie możliwe, a za chwilę i konieczne. Najpierw trzeba jednak pozbyć się miana najszerszej kadry PL. Jeżeli naprawdę chcemy CL powinniśmy zacząć nie od transferów "do", tylko "z".
Fakt, przy naszym stadionie i nikłej jeszcze "renomie" nie każdy będzie to 120k zarabiał, jednakże w przypadku zwolnienia nawet jedynie 4 miejsc można parę takich kontraktów zaoferować. To nie życzenia, to możliwości właśnie
Selling Club ? Jeśli zaczniemy szybko działać po sprzedaży zdążymy, a lepsza świadomość że za porządną kasę można odejść niż zabawa w "niewolnictwo" bo zawodnicy mogą zacząć się oburzać. Sam Luka nic nie poradzi jeśli dalej będziemy w stagnacji - skupiać się na obronie tego co mamy to jak wywiesić kartkę : Zamknięte. Zamknięte na zmiany czyli zamknięte na CL, EL i pewnie nawet trzecią rundę FA.
Chcesz się bawić w Westerplatte ? Otwarte na duże zmiany zespoły (Liverpool, City) wdepczą nas w ziemię i wyrównają żebyśmy nie zawadzali Boltonowi. LFC też straciło Torresa, był lament ale teraz widać tylko szczebelki na górę. Nie porównuję nas do nich bo znowu wyolbrzymisz ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje. A jeśli nic nie zyskamy to zaczniemy powoli spadać w hierarchii. Wszystko.
http://footballtavern.shotdeadinthehead.com/product_view.aspx?pid=3247
Sturridge i 40m ??? Czytanie ze zrozumieniem :brawo:
W takim układzie to cieszyłbym się i z 20 :D
Podniesienie poziomu zarobków jest absolutnie możliwe, a za chwilę i konieczne. Najpierw trzeba jednak pozbyć się miana najszerszej kadry PL. Jeżeli naprawdę chcemy CL powinniśmy zacząć nie od transferów "do", tylko "z".
Fakt, przy naszym stadionie i nikłej jeszcze "renomie" nie każdy będzie to 120k zarabiał, jednakże w przypadku zwolnienia nawet jedynie 4 miejsc można parę takich kontraktów zaoferować. To nie życzenia, to możliwości właśnie :ok:
Selling Club ? Jeśli zaczniemy szybko działać po sprzedaży zdążymy, a lepsza świadomość że za porządną kasę można odejść niż zabawa w "niewolnictwo" bo zawodnicy mogą zacząć się oburzać. Sam Luka nic nie poradzi jeśli dalej będziemy w stagnacji - skupiać się na obronie tego co mamy to jak wywiesić kartkę : Zamknięte. Zamknięte na zmiany czyli zamknięte na CL, EL i pewnie nawet trzecią rundę FA.
Chcesz się bawić w Westerplatte ? Otwarte na duże zmiany zespoły (Liverpool, City) wdepczą nas w ziemię i wyrównają żebyśmy nie zawadzali Boltonowi. LFC też straciło Torresa, był lament ale teraz widać tylko szczebelki na górę. Nie porównuję nas do nich bo znowu wyolbrzymisz ale kto nie ryzykuje ten nic nie zyskuje. A jeśli nic nie zyskamy to zaczniemy powoli spadać w hierarchii. Wszystko.
http://footballtavern.shotdeadinthehead.com/product_view.aspx?pid=3247
1 sierpnia 2011, 14:40 [cytuj]
Tottenham może sprzedać Modricia
Asystent Harryego Redknappa w Tottenhamie Hotspur Kevin Bond powiedział, że Koguty byłyby gotowe sprzedać Lukę Modricia, jeśli klub z White Hart Lane otrzyma odpowiednio wysoką ofertę.
Wcześniej Daniel Levy, prezes Tottenhamu, zapowiedział, że 25-latek nie jest na sprzedaż za żadną kwotę. Odrzucił już dwie propozycje - 22 i 27 mln. Teraz Chelsea Londyn zastanawia się nad złożeniem kolejnej.
na sportowych nowy artyku
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/08/01/poniedzialek-w-premier-league-balotelli-wciaz-teskni-za-wloc/ Przypomnijmy sobie że Niko powiedział że jak zostaje Luka to on osobiście chce odejść więc może niech Luka się próbuje gdzie indziej a my chociaż zaróbmy
Tottenham może sprzedać Modricia
Asystent Harryego Redknappa w Tottenhamie Hotspur Kevin Bond powiedział, że Koguty byłyby gotowe sprzedać Lukę Modricia, jeśli klub z White Hart Lane otrzyma odpowiednio wysoką ofertę.
Wcześniej Daniel Levy, prezes Tottenhamu, zapowiedział, że 25-latek nie jest na sprzedaż za żadną kwotę. Odrzucił już dwie propozycje - 22 i 27 mln. Teraz Chelsea Londyn zastanawia się nad złożeniem kolejnej.
na sportowych nowy artykuł http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2011/08/01/poniedzialek-w-premier-league-balotelli-wciaz-teskni-za-wloc/
Przypomnijmy sobie że Niko powiedział że jak zostaje Luka to on osobiście chce odejść więc może niech Luka się próbuje gdzie indziej a my chociaż zaróbmy :)
1 sierpnia 2011, 15:32 [cytuj]
Nie za bardzo wiem jak sobie wyobrażacie podniesienie zarobków do 110-120k. Wszystkim czy tylko wybranym? Na jakiej podstawie? Kto to będzie oceniał?
Nie za bardzo wiem jak sobie wyobrażacie podniesienie zarobków do 110-120k. Wszystkim czy tylko wybranym? Na jakiej podstawie? Kto to będzie oceniał?
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!