Forum dyskusyjne
31 grudnia 2011, 12:33 [cytuj]
Aapa ty sie smiejesz, ale Japonski futbol wydal ostatnio kilka ciekawych grajkow(nie wspomne o poludniowokoreanskim) Nagatomo poziom BAE(blyszczy w interze i strzela gole) Honda zawodnik na prawie kazdy klub Premieship Kagawa w sam raz dla nas. Jest jeszcze Kawashima bramkarz reprezentacji i klubu Lierse(bardzo ladnie bronil na MS w afryce)
Jest jeszcze koreanski bramkarz Ryong(tez bardzo ladnie bronil, poza jedna wpadka w meczu z urugwajem)
Park Ji sung to nie jest wyjatek(takich dobrych grajkow Korea i Japonia wydala ostatnio bardzo duzo.
Nagatomo jest nie do chwycenia na ten moment. Natomiast Kagawa czy Honda bez problemu. Okaze sie czy po sezonie sprzedamy modrica(a ja na 99% uwazam ze sprzedamy nawet jak zdobedziemy mistrza)
Aapa ty sie smiejesz, ale Japonski futbol wydal ostatnio kilka ciekawych grajkow(nie wspomne o poludniowokoreanskim) Nagatomo poziom BAE(blyszczy w interze i strzela gole) Honda zawodnik na prawie kazdy klub Premieship Kagawa w sam raz dla nas. Jest jeszcze Kawashima bramkarz reprezentacji i klubu Lierse(bardzo ladnie bronil na MS w afryce)
Jest jeszcze koreanski bramkarz Ryong(tez bardzo ladnie bronil, poza jedna wpadka w meczu z urugwajem)
Park Ji sung to nie jest wyjatek(takich dobrych grajkow Korea i Japonia wydala ostatnio bardzo duzo.
Nagatomo jest nie do chwycenia na ten moment. Natomiast Kagawa czy Honda bez problemu. Okaze sie czy po sezonie sprzedamy modrica(a ja na 99% uwazam ze sprzedamy nawet jak zdobedziemy mistrza)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
31 grudnia 2011, 13:14 [cytuj]
Szukamy młodzieży za granicą a nie interesujemy się dobrymi młodymi i perspektywicznymi zawodnikami z niższych lig. Kompletnie mnie zaskakuje brak zainteresowania takim piłkarzem jak Jordan Rhodes. Chłopak gra w trzeciej lidze w Huddersfield, ale dosłownie sam rozjeżdża rywali. Od pewnego czasu śledzę wyniki tego zespołu i Rhodes jest praktycznie jedynym strzelcem klubu, pakuje bramkę za bramką, w tym sezonie uzbierał już ich 19. Ma tylko 21 lat, więc mogą być z niego ludzie.
Szukamy młodzieży za granicą a nie interesujemy się dobrymi młodymi i perspektywicznymi zawodnikami z niższych lig. Kompletnie mnie zaskakuje brak zainteresowania takim piłkarzem jak Jordan Rhodes. Chłopak gra w trzeciej lidze w Huddersfield, ale dosłownie sam rozjeżdża rywali. Od pewnego czasu śledzę wyniki tego zespołu i Rhodes jest praktycznie jedynym strzelcem klubu, pakuje bramkę za bramką, w tym sezonie uzbierał już ich 19. Ma tylko 21 lat, więc mogą być z niego ludzie
31 grudnia 2011, 13:40 [cytuj]
aapa powiedział/a:
A ja etzetke i junaka
Ja biorę WSKe i Pegaza - nie ma jak motorrek na pedały z bakiem z tyłu
Ja biorę WSKe i Pegaza - nie ma jak motorrek na pedały z bakiem z tyłu :)
Kogucie życie!
31 grudnia 2011, 14:07 [cytuj]
Eidur powiedział/a:
Szukamy młodzieży za granicą a nie interesujemy się dobrymi młodymi i perspektywicznymi zawodnikami z niższych lig. Kompletnie mnie zaskakuje brak zainteresowania takim piłkarzem jak Jordan Rhodes. Chłopak gra w trzeciej lidze w Huddersfield, ale dosłownie sam rozjeżdża rywali. Od pewnego czasu śledzę wyniki tego zespołu i Rhodes jest praktycznie jedynym strzelcem klubu, pakuje bramkę za bramką, w tym sezonie uzbierał już ich 19. Ma tylko 21 lat, więc mogą być z niego ludzie
Widzisz Eidur, Taarabt też robił super wrażenie w Championship i sporo osób oczekiwało po nim bardzo dużo, a tu klops w najwyższej lidze już tak nie świecił. Problem polega na tym że zawodnicy z niższych lig jak i z zagranicy nie zawsze potrafią się dostosować(oczywiście tym grającym w Anglii powinno być o wiele łatwiej).
To coś jak ze śniadaniem na kacu, nie zawsze się przyjmie.
Widzisz Eidur, Taarabt też robił super wrażenie w Championship i sporo osób oczekiwało po nim bardzo dużo, a tu klops w najwyższej lidze już tak nie świecił. Problem polega na tym że zawodnicy z niższych lig jak i z zagranicy nie zawsze potrafią się dostosować(oczywiście tym grającym w Anglii powinno być o wiele łatwiej).
To coś jak ze śniadaniem na kacu, nie zawsze się przyjmie. ;)
The game is about glory. It's about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom
31 grudnia 2011, 14:25 [cytuj]
http://www.caughtoffside.com/2011/12/30/aston-villa-to-make-4m-bid-for-tottenham-bench-warmer/
Plany transferowe AV

Ja jestem przeciw
http://www.caughtoffside.com/2011/12/30/aston-villa-to-make-4m-bid-for-tottenham-bench-warmer/
Plany transferowe AV :) Ja jestem przeciw;)
It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog.
31 grudnia 2011, 14:38 [cytuj]
Ja też, ale Harry może być za, bo nawet podczas nieobecności Lennona nie robi pożytku z Niko.
"puchatek03" powiedział/a:
To coś jak ze śniadaniem na kacu, nie zawsze się przyjmie.
Z Taarabtem masz rację, ale nie z każdym musi tak być. Zobacz przypadek Walkera - kupiliśmy go z Sheffield w którym prawie nic nie grał, potem potrenował z nami, było parę wypożyczeń a teraz mamy pewnego zawodnika na prawą obronę który w dodatku zaczął być powoływany do reprezentacji.
Z Taarabtem masz rację, ale nie z każdym musi tak być. Zobacz przypadek Walkera - kupiliśmy go z Sheffield w którym prawie nic nie grał, potem potrenował z nami, było parę wypożyczeń a teraz mamy pewnego zawodnika na prawą obronę który w dodatku zaczął być powoływany do reprezentacji
31 grudnia 2011, 15:36 [cytuj]
Walker się "przyjął" fakt, no cóż nie do końca wiem od czego to zależy. Dlaczego akurat mu się udało? Może urodził się pod szczęśliwą gwiazdą lub ciężko pracował. Tacy goście jak Walker, Townsend(bardzo na niego liczę) mogą być oznaka lepszych czasów dla naszej akademii i całego klubu. Tylko problemem jest ograniczona ilość miejsc ma liście graczy zgłoszonych do rozgrywek Premier League. A właśnie ktoś wie co się dzieje z Souleymane Coulibaly?
PS Blackburn prowadzi na Old Trafford
Walker się "przyjął" fakt, no cóż nie do końca wiem od czego to zależy. Dlaczego akurat mu się udało? Może urodził się pod szczęśliwą gwiazdą lub ciężko pracował. Tacy goście jak Walker, Townsend(bardzo na niego liczę) mogą być oznaka lepszych czasów dla naszej akademii i całego klubu. Tylko problemem jest ograniczona ilość miejsc ma liście graczy zgłoszonych do rozgrywek Premier League. A właśnie ktoś wie co się dzieje z Souleymane Coulibaly?
PS Blackburn prowadzi na Old Trafford :D
The game is about glory. It's about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom
31 grudnia 2011, 15:53 [cytuj]
Nie mam pojęcia co tam u Coulibaly'ego, ale chyba póki co siedzi u nas w klubie. Wypożyczenie do 3-4 ligi pomogłoby mu robić postępy(bo ma zadatki na solidnego napastnika), ale czy może być w tym wieku gdziekolwiek wypożyczany?
Nie mam pojęcia co tam u Coulibaly'ego, ale chyba póki co siedzi u nas w klubie. Wypożyczenie do 3-4 ligi pomogłoby mu robić postępy(bo ma zadatki na solidnego napastnika), ale czy może być w tym wieku gdziekolwiek wypożyczany?
31 grudnia 2011, 16:41 [cytuj]
Puchatek pilkarze ktorzy nie ukonczyli 20 badz 21 lat (nie pamietam teraz)nie musza byc zglaszani do rozgrywek
Puchatek pilkarze ktorzy nie ukonczyli 20 badz 21 lat (nie pamietam teraz)nie musza byc zglaszani do rozgrywek
31 grudnia 2011, 16:51 [cytuj]
Tak pamiętam o tym przepisie, ale Walker ma chyba już 21 lat a Townsend zaraz kończy(20lat) więc dla nich ostatni dzwonek już. Dla mnie najważniejsze jest ściągniecie jakiegoś zmienika dla Lennona i Bala. Kogoś bardziej dynamicznego niż Niko i Rafa, no i jakiegoś napastnika byśmy nie zostali na lodzie w razie kontuzji Adebayora i Defoe.
Tak pamiętam o tym przepisie, ale Walker ma chyba już 21 lat a Townsend zaraz kończy(20lat) więc dla nich ostatni dzwonek już. Dla mnie najważniejsze jest ściągniecie jakiegoś zmienika dla Lennona i Bala. Kogoś bardziej dynamicznego niż Niko i Rafa, no i jakiegoś napastnika byśmy nie zostali na lodzie w razie kontuzji Adebayora i Defoe
31 grudnia 2011, 17:00 [cytuj]
aaa jin_tae, ostatnią
jin_tae powiedział/a:
Ostatnia rzeczą z której się śmiałem byli japońscy gracze. Tak przy okazji to jakbyś pisał ich nazwiska? Np. taki Kawasima? Znajomi po japonistyce uczyli mnie, że japońcy maja takie same dźwięki jak my. Nie ma żadnego sushi tylko susi, albo Kawasima.
Ostatnia rzeczą z której się śmiałem byli japońscy gracze. Tak przy okazji to jakbyś pisał ich nazwiska? Np. taki Kawasima? Znajomi po japonistyce uczyli mnie, że japońcy maja takie same dźwięki jak my. Nie ma żadnego sushi tylko susi, albo Kawasima
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
31 grudnia 2011, 19:34 [cytuj]
Ja pisze w transkrypcji, ale tu nikomu nic nie mowi takie 長友 佑都 , 川島 永嗣 czy chociazby koreanskie 박지성
Ja pisze w transkrypcji, ale tu nikomu nic nie mowi takie 長友 佑都 , 川島 永嗣 czy chociazby koreanskie 박지성
31 grudnia 2011, 19:35 [cytuj]
ooo forum nie przyjmuje hangula ani Kanji
ooo forum nie przyjmuje hangula ani Kanji
31 grudnia 2011, 21:03 [cytuj]
My polacy mamy sylaby a Japonczycy maja Mory. Np we wspomnianym slowie sushi sa dwie mory Su oraz Shi. Pisze sie Sushi a czyta prawie tak samo, tylko s jest u nich malo akcentowane(prawie nie do uslyszenia)
Fonetyka jest duzo latwiejsza niz gramatyka. Gdy zasiadalem do ksiazki od japonskiego przerazilem sie niemilosiernie gramatyki xD
My polacy mamy sylaby a Japonczycy maja Mory. Np we wspomnianym slowie sushi sa dwie mory Su oraz Shi. Pisze sie Sushi a czyta prawie tak samo, tylko s jest u nich malo akcentowane(prawie nie do uslyszenia)
Fonetyka jest duzo latwiejsza niz gramatyka. Gdy zasiadalem do ksiazki od japonskiego przerazilem sie niemilosiernie gramatyki xD
1 stycznia 2012, 14:22 [cytuj]
Townsend do końca sezonu w Leeds.
Townsend do końca sezonu w Leeds
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
2 stycznia 2012, 00:26 [cytuj]
patrzcie kogo nam onet wciska do tottenhamu
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/kto-dokad-za-ile-zimowe-okienko-transferowe-czas-z,4986607,11062176,galeria-maly.html
patrzcie kogo nam onet wciska do tottenhamu
http://ofsajd.onet.pl/fotogalerie/kto-dokad-za-ile-zimowe-okienko-transferowe-czas-z,4986607,11062176,galeria-maly.html
2 stycznia 2012, 16:18 [cytuj]
Bardzo realny transfer i na pewno uszczęśliwi kibiców.
Bardzo realny transfer i na pewno uszczęśliwi kibiców
2 stycznia 2012, 18:50 [cytuj]
Jestem za!
...no dobra, żartowałem
Jestem za!
...no dobra, żartowałem
2 stycznia 2012, 21:36 [cytuj]
Koniecznie, od razu Henry'ego bierzmy.
Koniecznie, od razu Henry'ego bierzmy
2 stycznia 2012, 21:46 [cytuj]
Gary Cahil negocjuje warunki transferu z Chelsea, kwota transferu to około 5 mln funtów!
http://www1.skysports.com/football/news/12691/7407509/AVB-No-quick-Cahill-resolution
Gary Cahil negocjuje warunki transferu z Chelsea, kwota transferu to około 5 mln funtów!
http://www1.skysports.com/football/news/12691/7407509/AVB-No-quick-Cahill-resolution
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson