Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  18  19  20  21  22    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Zimowe transfery
11 stycznia 2012, 12:36 [cytuj]
Ze naszymi rzutami roznymi jest cos nie tak, to oczywiste. Wedlug mnie problemem nie sa tu centymetry, a raczej ich brak, czemu dowodza przytoczone przez was liczby. Problemy sa dwa, trudno powiedziec jak rozkladaja sie miedzy nimi proporcje, bo nie mamy wgladu na treningi. Pierwszy, oczywisty, to Rafa van der Vaart. Nie rozumiem, dlaczego dostal on carte blanche na wykonywanie kornerow, skoro regularnie sa one albo zbyt niskie, albo zbyt wysokie, a nawet jesli doleca prawidlowo w pole karne, to i tak nie ma z nich zbyt wielkiego pozytku. Z drugiej strony mam podejrzenie, ze stalych fragmentow gry w ogole nie cwiczymy, Harry ma najwyrazniej na to wylane, nie ma opracowanych zadnych schematow, nic. Od odejscia Croucha nie mamy juz zadnej taktyki na wrzutki w pole karne. Dlaczego zatem czepiam sie van der Vaarta? Bo odnosze nieodparte wrazenie, ze jak tylko za kornery bierze sie na przyklad Modric, to wyglada to jednak troche lepiej. A czemu sadze, ze nie mamy zadnej taktyki w ataku? Bo przeciez w obronie tez naszym glownym sposobem jest krycie indywidualne i myslenie "jakos to bedzie".
Ze naszymi rzutami roznymi jest cos nie tak, to oczywiste. Wedlug mnie problemem nie sa tu centymetry, a raczej ich brak, czemu dowodza przytoczone przez was liczby. Problemy sa dwa, trudno powiedziec jak rozkladaja sie miedzy nimi proporcje, bo nie mamy wgladu na treningi. Pierwszy, oczywisty, to Rafa van der Vaart. Nie rozumiem, dlaczego dostal on carte blanche na wykonywanie kornerow, skoro regularnie sa one albo zbyt niskie, albo zbyt wysokie, a nawet jesli doleca prawidlowo w pole karne, to i tak nie ma z nich zbyt wielkiego pozytku. Z drugiej strony mam podejrzenie, ze stalych fragmentow gry w ogole nie cwiczymy, Harry ma najwyrazniej na to wylane, nie ma opracowanych zadnych schematow, nic. Od odejscia Croucha nie mamy juz zadnej taktyki na wrzutki w pole karne. Dlaczego zatem czepiam sie van der Vaarta? Bo odnosze nieodparte wrazenie, ze jak tylko za kornery bierze sie na przyklad Modric, to wyglada to jednak troche lepiej. A czemu sadze, ze nie mamy zadnej taktyki w ataku? Bo przeciez w obronie tez naszym glownym sposobem jest krycie indywidualne i myslenie "jakos to bedzie"
11 stycznia 2012, 13:27 [cytuj]
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/manchester-united-zarzucil-sieci-na-dembe-ba,1,4994778,wiadomosc.html
Oby to nie była prawda.

halabala masz całkowita rację, Modric robi to znacznie lepiej aniżeli Rafa. Nasze rożne to taka podwórkowa zabawa "na hejnał, czasem się uda". Może mam słabą pamięć ale ostatnio strzelił po rożnym Bale i to piętką. A od tego czasu rożnych mieliśmy w bród.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/manchester-united-zarzucil-sieci-na-dembe-ba,1,4994778,wiadomosc.html Oby to nie była prawda. halabala masz całkowita rację, Modric robi to znacznie lepiej aniżeli Rafa. Nasze rożne to taka podwórkowa zabawa "na hejnał, czasem się uda". Może mam słabą pamięć ale ostatnio strzelił po rożnym Bale i to piętką. A od tego czasu rożnych mieliśmy w bród
11 stycznia 2012, 19:20 [cytuj]
Wydajność strzelecka zawodników Premier League:

1. Dimitar Berbatov (Manchester United) - 67 minut
2. Edin Dzeko (Manchester City) - 88
3. Mario Balotelli (Manchester City) - 90
4. Sergio Aguero (Manchester City) - 94
5. Demba Ba (Newcastle United) - 97
6. Robin van Persie (Arsenal Londyn) - 101
7. Yakubu Aiyegbeni (Blackburn Rovers) - 104
8. Wayne Rooney (Manchester United) - 112
9. Jermaine Defoe (Tottenham Hotspur) - 115
10. Danny Sturridge (Chelsea Londyn) - 124
Wydajność strzelecka zawodników Premier League: 1. Dimitar Berbatov (Manchester United) - 67 minut 2. Edin Dzeko (Manchester City) - 88 3. Mario Balotelli (Manchester City) - 90 4. Sergio Aguero (Manchester City) - 94 5. Demba Ba (Newcastle United) - 97 6. Robin van Persie (Arsenal Londyn) - 101 7. Yakubu Aiyegbeni (Blackburn Rovers) - 104 8. Wayne Rooney (Manchester United) - 112 9. Jermaine Defoe (Tottenham Hotspur) - 115 10. Danny Sturridge (Chelsea Londyn) - 124
11 stycznia 2012, 20:16 [cytuj]
:bezradny: JD u nas najlepszy
:bezradny: JD u nas najlepszy
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
12 stycznia 2012, 15:23 [cytuj]
tak JD najlepszy z kogutów, ale przyznajmy otwarcie że Adebayor często robi czarną robotę. Wiele razy oglądamy go wysyłającego ostatnie podanie do Bale'a, zastawia, przytrzymuje piłe... no dużo, dużo rzeczy których statystyki nie pokażą :)
tak JD najlepszy z kogutów, ale przyznajmy otwarcie że Adebayor często robi czarną robotę. Wiele razy oglądamy go wysyłającego ostatnie podanie do Bale'a, zastawia, przytrzymuje piłe... no dużo, dużo rzeczy których statystyki nie pokażą :)
.upadamy na dno by odbić się od niego.
12 stycznia 2012, 22:09 [cytuj]
http://www.skysports.com/skysportsnews/video/0,,13987_7425278,00.html :/
http://www.skysports.com/skysportsnews/video/0,,13987_7425278,00.html :/
13 stycznia 2012, 17:51 [cytuj]
QPR złożyło ofertę opiewającą na 3 mln za Pienaara, ale została odrzucona,
QPR złożyło ofertę opiewającą na 3 mln za Pienaara, ale została odrzucona,
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
13 stycznia 2012, 18:03 [cytuj]
Co do kornerów- mamy warianty taktyczne, w każdym razie na w ciągu kilku meczów zauważyłem jeden... Modric wrzuca na krótki słupek gdzie nadbiega Bale i przedłuża albo uderza głową. Raz z tego padła bramka, ale niestety dużo częściej Rafa podchodzi do piłki..
Co do kornerów- mamy warianty taktyczne, w każdym razie na w ciągu kilku meczów zauważyłem jeden... Modric wrzuca na krótki słupek gdzie nadbiega Bale i przedłuża albo uderza głową. Raz z tego padła bramka, ale niestety dużo częściej Rafa podchodzi do piłki
13 stycznia 2012, 19:49 [cytuj]
http://www.givemefootball.com/premier-league/remy-couldnt-say-no-to-spurs

śmierdzi mi tu coś ;> pozytywnie oczywiście!
http://www.givemefootball.com/premier-league/remy-couldnt-say-no-to-spurs śmierdzi mi tu coś ;> pozytywnie oczywiście!
13 stycznia 2012, 19:57 [cytuj]
Zamiast się zastanawiać nad jakimiś "remikami" trzeba się przede wszystkim postarać o sprowadzenie Adebayora na stałe. To powinien być priorytet. Sprawdzony, bardzo dobry napastnik, który nareszcie rozwiązał nasze problemu w ataku. Po co próbować nowych rzeczy, jeśli coś się sprawdza? A potem dopiero ewentualnie możemy się wybrać na zakupy po napastnika, który będzie strzelał bramki.
Zamiast się zastanawiać nad jakimiś "remikami" trzeba się przede wszystkim postarać o sprowadzenie Adebayora na stałe. To powinien być priorytet. Sprawdzony, bardzo dobry napastnik, który nareszcie rozwiązał nasze problemu w ataku. Po co próbować nowych rzeczy, jeśli coś się sprawdza? A potem dopiero ewentualnie możemy się wybrać na zakupy po napastnika, który będzie strzelał bramki
It is better to fail aiming high, then to succeed aiming low. Set your sights so high, in fact, that even failure will have in it an echo of glory.
13 stycznia 2012, 19:59 [cytuj]
Adebayor wcale nie jest super napastnikiem, faktycznie jest skuteczny, to trzeba przyznać, lecz jest jedno ALE. On marnuje mnóstwo okazji, czasami aż boli jak pieprzy niezłe akcje.
Adebayor wcale nie jest super napastnikiem, faktycznie jest skuteczny, to trzeba przyznać, lecz jest jedno ALE. On marnuje mnóstwo okazji, czasami aż boli jak pieprzy niezłe akcje
13 stycznia 2012, 22:09 [cytuj]
No i trzeba mu ściągnąć konkurencje, VdV gra tak zajebiście bo jak zejdzie poniżej jakiegoś poziomu to Defoe wskakuje do składu, Ade już takiej motywacji nie ma.
No i trzeba mu ściągnąć konkurencje, VdV gra tak zajebiście bo jak zejdzie poniżej jakiegoś poziomu to Defoe wskakuje do składu, Ade już takiej motywacji nie ma
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
13 stycznia 2012, 23:20 [cytuj]
Ade nie ma konkurencji bo po prostu Roman nie chce pokazać wszystkich swych umiejętności:-D
Ade nie ma konkurencji bo po prostu Roman nie chce pokazać wszystkich swych umiejętności:-D
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
13 stycznia 2012, 23:42 [cytuj]
tak - Pav - nie jest dla niego konkurencją - ale Remy albo Demba-Cisse już by byli:cwaniak:
tak - Pav - nie jest dla niego konkurencją - ale Remy albo Demba-Cisse już by byli:cwaniak:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
13 stycznia 2012, 23:43 [cytuj]
bambi przez Ciebie ze smiechu wylalem polskiego zywczyka ! Moje ostatnie piwo w lodowce!
bambi przez Ciebie ze smiechu wylalem polskiego zywczyka ! Moje ostatnie piwo w lodowce!
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
13 stycznia 2012, 23:47 [cytuj]
Rafo zastanow sie, czy nas stac na napastnika, ktory bylby podobnej klasy co Adebayor i mialby siedziec na lawce.

Znajdz mi takiego co nie bedzie pyszczyl za rotacje(ktorej znajac Harrego nie byloby za czesto) czy siedzenie na lawce.

Czasem dobrym ruchem(zakladajac ze mamy Adeba na stale) mozemy zjeb... sytem. Zaczna sie lamenty i ferment a bo ten gra a ja nie. Roman nie gra bo nie umie, wiec nie ma co pyszczyc. Taki Cisse, Ba czy nawet ten z Dortmundu(gdzies czytalem , ze jest na naszym radarze) na bank nie godziliby sie z rola rezerwowych/zmiennikow
Rafo zastanow sie, czy nas stac na napastnika, ktory bylby podobnej klasy co Adebayor i mialby siedziec na lawce. Znajdz mi takiego co nie bedzie pyszczyl za rotacje(ktorej znajac Harrego nie byloby za czesto) czy siedzenie na lawce. Czasem dobrym ruchem(zakladajac ze mamy Adeba na stale) mozemy zjeb... sytem. Zaczna sie lamenty i ferment a bo ten gra a ja nie. Roman nie gra bo nie umie, wiec nie ma co pyszczyc. Taki Cisse, Ba czy nawet ten z Dortmundu(gdzies czytalem , ze jest na naszym radarze) na bank nie godziliby sie z rola rezerwowych/zmiennikow
14 stycznia 2012, 01:01 [cytuj]
Oj Harry chyba sobie poradzi z fermentem, a mocna ławka jest potrzebna klubowi który w przyszłym sezonie (mam nadzieje) będzie mierzył w mistrzostwo Anglii :) Hoilet, Cisse/Remy/Ba, ktoś za Corluke i Bassonga i jest paka na mistrza Anglii. Tak się też zastanawiam co byśmy grali jakby Modric wypadł powiedzmy na 3 miesiące.. bo wydaję mi się że dwoma DM'ami marnie by to wyglądało, a sezon w Anglii długi. Anderson byłby chyba do wyciągnięcia z MU i widzę go u nas :) no ale Harry ma FANTASTIC kadrę i wystarczy mu Krancjar :D
Oj Harry chyba sobie poradzi z fermentem, a mocna ławka jest potrzebna klubowi który w przyszłym sezonie (mam nadzieje) będzie mierzył w mistrzostwo Anglii :) Hoilet, Cisse/Remy/Ba, ktoś za Corluke i Bassonga i jest paka na mistrza Anglii. Tak się też zastanawiam co byśmy grali jakby Modric wypadł powiedzmy na 3 miesiące.. bo wydaję mi się że dwoma DM'ami marnie by to wyglądało, a sezon w Anglii długi. Anderson byłby chyba do wyciągnięcia z MU i widzę go u nas :) no ale Harry ma FANTASTIC kadrę i wystarczy mu Krancjar :D
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
14 stycznia 2012, 02:08 [cytuj]
Anderson? Moze Stilic do tego? Przeciez to wrak pilkarza(cien nad cienie) nic nie gra chlopak. Szczerze ja to wiary mam na mistrza w tym sezonie. Po takim zastrzyku gotowki(i prestizu) oraz grze w LM szukac tuzow na miare CR7(oczywiscie CR7 na wyrost). Taki Hamsik czy nawet nie wiem ostatnio bylem na meczu Twente i tam gra Leroy Fer. Dobry zmiennik dla Modrica. Ja postawilbym jednak na anglika w srodku pola(lapac Rodwell'a) i Baines'a za BAE(jak sie guardiola uprze to go wezmie, a nasz BAE powie I'm MERCENARY They pay very vell so danke very much spurs and bye bye). Jesli chcielibysmy walczyc w LM jak rowny z rownym to lapac jakiegos tuza na napad(Tevez raczej nie) nie wiem Cavani/Hulk a moze Higuain? Liczmy, ze wygramy sezon a wtedy beda nam sami w tylek wlazic i prosic o transfer - tak tworzy sie historia!
Anderson? Moze Stilic do tego? Przeciez to wrak pilkarza(cien nad cienie) nic nie gra chlopak. Szczerze ja to wiary mam na mistrza w tym sezonie. Po takim zastrzyku gotowki(i prestizu) oraz grze w LM szukac tuzow na miare CR7(oczywiscie CR7 na wyrost). Taki Hamsik czy nawet nie wiem ostatnio bylem na meczu Twente i tam gra Leroy Fer. Dobry zmiennik dla Modrica. Ja postawilbym jednak na anglika w srodku pola(lapac Rodwell'a) i Baines'a za BAE(jak sie guardiola uprze to go wezmie, a nasz BAE powie I'm MERCENARY They pay very vell so danke very much spurs and bye bye). Jesli chcielibysmy walczyc w LM jak rowny z rownym to lapac jakiegos tuza na napad(Tevez raczej nie) nie wiem Cavani/Hulk a moze Higuain? Liczmy, ze wygramy sezon a wtedy beda nam sami w tylek wlazic i prosic o transfer - tak tworzy sie historia!
14 stycznia 2012, 11:31 [cytuj]
Hulk to kosztuje tyle kasy, że tylko City mogłoby go wyciągnąć. Podoba mi się gra Higuaina, moim zdaniem nawet bez formy jest lepszy niż Benzema w formie. Powinniśmy poszukać jakiegoś młodego bramkarza i powoli go przyzwyczajać do gry w Anglii. Friedelowi zapewne niedługo zaczną doskwierać różne bóle, a Gomes jaki jest to każdy wie. Przydałby się napastnik, bramkarz i jakiś skrzydłowy który może wejść w razie kontuzji Bale`a lub Lennona. Hoillet byłby dobrym wyborem.
Hulk to kosztuje tyle kasy, że tylko City mogłoby go wyciągnąć. Podoba mi się gra Higuaina, moim zdaniem nawet bez formy jest lepszy niż Benzema w formie. Powinniśmy poszukać jakiegoś młodego bramkarza i powoli go przyzwyczajać do gry w Anglii. Friedelowi zapewne niedługo zaczną doskwierać różne bóle, a Gomes jaki jest to każdy wie. Przydałby się napastnik, bramkarz i jakiś skrzydłowy który może wejść w razie kontuzji Bale`a lub Lennona. Hoillet byłby dobrym wyborem
14 stycznia 2012, 12:39 [cytuj]
tak czytam czytam i zapomnieliście o deficycie środkowych obrońców. King wiadomka, Gallasowi kończy się kontrakt więc na dobrą sprawę zostaje Kaboul oraz Dawson. No jeszcze jest Caulker na wypożyczeniu ale on jeszcze chyba nie będzie gotowy, choć z tego co oglądałem w paru meczach nieźle to wygląda. Zacierałem ręce na Sambe, ale wczorajsza wypowiedź trenera Blackburn trochę mnie zbiła z tropu, choć już nie takie rzeczy w futbolu się działy.

Hoilett - jak najbardziej. Młody utalentowany i co najważniejsze uniwersalny.
Tak się zastanawiam co z tym Adebayorem począć. Fakt faktem marnuje, marnuje bardzo czasem dobre akcje, ale też tak już kiedyś wcześniej mówiłem - Ade to nie jest taki zwykły wielki czorny mudżin z przodu dostawiający nogę. Bardziej lubię niż zamiast strzelać kolejne bramki zastawia się, odgrywa, myśli o tym co gra. Ma pęd na bramkę, co pokazywał w meczu z Evertonem. Och miło się ogląda jak nasz togijczyk ściga się niczym Bale z obrońcami i wygrywa. No ale zabrakło szczęścia.

Niestety Adebayor nie ma konkurencji, a dobrze wiemy że jeśli za bezpiecznie się poczuje... no właśnie.
tak czytam czytam i zapomnieliście o deficycie środkowych obrońców. King wiadomka, Gallasowi kończy się kontrakt więc na dobrą sprawę zostaje Kaboul oraz Dawson. No jeszcze jest Caulker na wypożyczeniu ale on jeszcze chyba nie będzie gotowy, choć z tego co oglądałem w paru meczach nieźle to wygląda. Zacierałem ręce na Sambe, ale wczorajsza wypowiedź trenera Blackburn trochę mnie zbiła z tropu, choć już nie takie rzeczy w futbolu się działy. Hoilett - jak najbardziej. Młody utalentowany i co najważniejsze uniwersalny. Tak się zastanawiam co z tym Adebayorem począć. Fakt faktem marnuje, marnuje bardzo czasem dobre akcje, ale też tak już kiedyś wcześniej mówiłem - Ade to nie jest taki zwykły wielki czorny mudżin z przodu dostawiający nogę. Bardziej lubię niż zamiast strzelać kolejne bramki zastawia się, odgrywa, myśli o tym co gra. Ma pęd na bramkę, co pokazywał w meczu z Evertonem. Och miło się ogląda jak nasz togijczyk ściga się niczym Bale z obrońcami i wygrywa. No ale zabrakło szczęścia. Niestety Adebayor nie ma konkurencji, a dobrze wiemy że jeśli za bezpiecznie się poczuje... no właśnie
|<  <<  <  18  19  20  21  22    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 36 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się