Forum dyskusyjne
18 stycznia 2012, 08:25 [cytuj]
A John Ruddy na naszej bramce ? W przejście Boruca do Spurs jakoś nie wierzę.
A John Ruddy na naszej bramce ? W przejście Boruca do Spurs jakoś nie wierzę
18 stycznia 2012, 09:17 [cytuj]
A fani NU już snują plany kupna Samby i Hoilleta. Szczerze, to uważam, że Cisse nic wielkiego tam nie pokaże. Strzelał dużo bramek we Freiburgu, bo miał wolną rękę w ataku. Podolski też wymiata w Koln, a w Bayernie nie umiał sobie dać rady. Z drugiej strony, jeśli nie stracą Demby Ba, to szykuje się kolejny poważny kandydat do top 4 ..
A fani NU już snują plany kupna Samby i Hoilleta. Szczerze, to uważam, że Cisse nic wielkiego tam nie pokaże. Strzelał dużo bramek we Freiburgu, bo miał wolną rękę w ataku. Podolski też wymiata w Koln, a w Bayernie nie umiał sobie dać rady. Z drugiej strony, jeśli nie stracą Demby Ba, to szykuje się kolejny poważny kandydat do top 4
18 stycznia 2012, 10:35 [cytuj]
http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/01/18/2852844/harry-redknapp-admits-tottenham-will-have-to-offer-emmanuel?
http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/01/18/2852844/harry-redknapp-admits-tottenham-will-have-to-offer-emmanuel?
18 stycznia 2012, 14:04 [cytuj]
Jesli chodzi o Cisse to ja go ogladalem dwa razy(w sensie w dwoch klubach)
Freiburg( 22 gole na 32 mecze) i FC Metz(15 goli na 37 meczow - ale to league 2, wiec na to nie zwracam uwagi)
W repie tez na tyle na ile gral strzelil duzo goli. Nie chce go gloryfikowac, ale jak napisalem wczesniej jest to tej samej klasy napastnik co Ba.
@Czampion idac Twoim tokiem rozumowania, Hulk tez moglby sie nie sprawdzic w Anglii. Rossi w Man UTD byl i gowno ugral. To sa typy pilkarza, pod ktorych powinno sie ustawiac taktyke(a nie wymagac od nich dostosowania sie)
Zawsze jest ryzyko, Anglia to specyficzny narod i nie kazdy potrafi tam wjeb... xxx goli. Nie jestem za złorzeczeniem pilkarzom(jak to ma miejsce na innych stronach) typu "niech polamie noge albo niech sobie kariere spieprzy i nic nie ugra". Przeszedl do Newcastle zobaczymy co z tej maki za chleb wyjdzie. Nie wiem czemu, ale mi od 3 sezonow marzy sie u nas Agbonlahor(ale to tylko takie moje ciche marzenie)
Jesli chodzi o Cisse to ja go ogladalem dwa razy(w sensie w dwoch klubach)
Freiburg( 22 gole na 32 mecze) i FC Metz(15 goli na 37 meczow - ale to league 2, wiec na to nie zwracam uwagi)
W repie tez na tyle na ile gral strzelil duzo goli. Nie chce go gloryfikowac, ale jak napisalem wczesniej jest to tej samej klasy napastnik co Ba.
@Czampion idac Twoim tokiem rozumowania, Hulk tez moglby sie nie sprawdzic w Anglii. Rossi w Man UTD byl i gowno ugral. To sa typy pilkarza, pod ktorych powinno sie ustawiac taktyke(a nie wymagac od nich dostosowania sie)
Zawsze jest ryzyko, Anglia to specyficzny narod i nie kazdy potrafi tam wjeb... xxx goli. Nie jestem za złorzeczeniem pilkarzom(jak to ma miejsce na innych stronach) typu "niech polamie noge albo niech sobie kariere spieprzy i nic nie ugra". Przeszedl do Newcastle zobaczymy co z tej maki za chleb wyjdzie. Nie wiem czemu, ale mi od 3 sezonow marzy sie u nas Agbonlahor(ale to tylko takie moje ciche marzenie)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
18 stycznia 2012, 14:31 [cytuj]
Ataku może im teraz pozazdrościć większość ligi, łącznie z nami.
Pamięta ktoś jeszcze stare, dobre, sprawdzone i zaufane ITK?
Pamięta ktoś jeszcze stare, dobre, sprawdzone i zaufane ITK? :D
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
18 stycznia 2012, 14:43 [cytuj]
Ja tam od czasu do czasu wchodze, zaczalem od poprzedniego okienka, a teraz juz tak raczej z ciekawosci, bo 99% tego, co tam sie publikuje to "pierd.lenie o Szopenie" jakichs dzieciakow, ktorym sie nudzi a maja potrzebe bycia uznawanym za posiadaczy wiedzy tajemnej. Ok, zdarzaja sie prawdziwe informacje, ktore pozniej przypadkiem czy nie sie sprawdzaja, ale przeciez zanim sie nie wydarza, nie wiadomo ktore sa prawdziwe

Wiec traktuje to rozrywkowo jako uzupelnienie podsumowania plotek z roznych mediow, publikowanego codziennie w specjalnym artykule na stronie BBC
Ja tam od czasu do czasu wchodze, zaczalem od poprzedniego okienka, a teraz juz tak raczej z ciekawosci, bo 99% tego, co tam sie publikuje to "pierd.lenie o Szopenie" jakichs dzieciakow, ktorym sie nudzi a maja potrzebe bycia uznawanym za posiadaczy wiedzy tajemnej. Ok, zdarzaja sie prawdziwe informacje, ktore pozniej przypadkiem czy nie sie sprawdzaja, ale przeciez zanim sie nie wydarza, nie wiadomo ktore sa prawdziwe :) Wiec traktuje to rozrywkowo jako uzupelnienie podsumowania plotek z roznych mediow, publikowanego codziennie w specjalnym artykule na stronie BBC :kotek:
19 stycznia 2012, 13:12 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
Proponowałbym jednak wrócić na ziemię. Ani Demba Ba, ani tym bardziej ten Cisse nie są graczami klasy Adebayora czy Rafy.
I to jest najlepszy kierunek transferowy jaki możemy obrać. Wolę, żeby został z nami Adebayor niż ściągać kogoś innego, no chyba że Villę, Rooneya czy Higuaina, a więc, mówiąc eufemistycznie, cele mało prawdopodobne.
Proponowałbym jednak wrócić na ziemię. Ani Demba Ba, ani tym bardziej ten Cisse nie są graczami klasy Adebayora czy Rafy.
[quote=Raptus1]http://www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2012/01/18/2852844/harry-redknapp-admits-tottenham-will-have-to-offer-emmanuel?
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
19 stycznia 2012, 14:37 [cytuj]
To ja proponowalbym zejsc na ziemie, bo Rafa nie jest 100% napastnikiem(tak jakbys porownywal nie wiem sandro do rooneya tylko dlatego, ze strzelil dajmy na to 30 goli w sezonie)
a Ba jest w porownywalnej klasie co Adebayor wiec nie mow, ze tak nie jest
To ja proponowalbym zejsc na ziemie, bo Rafa nie jest 100% napastnikiem(tak jakbys porownywal nie wiem sandro do rooneya tylko dlatego, ze strzelil dajmy na to 30 goli w sezonie)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
19 stycznia 2012, 15:09 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
jin_tae moim zdaniem ginola ma rację. Demba Ba to jest talent jednego sezonu, a Adebayor jest klasą samą w sobie. Tak samo nie możesz przerzucać porównania Cisse-Rafa na Rooneya-Sandro bo to jest skrajność. VdV jest klasyczną 10, podwieszonym zawodnikiem pod napastnika, a Sandro defensywny pomocnik. Rafa i Ade z tych wyliczanek wychodzą o głowę wyżej
jin_tae moim zdaniem ginola ma rację. Demba Ba to jest talent jednego sezonu, a Adebayor jest klasą samą w sobie. Tak samo nie możesz przerzucać porównania Cisse-Rafa na Rooneya-Sandro bo to jest skrajność. VdV jest klasyczną 10, podwieszonym zawodnikiem pod napastnika, a Sandro defensywny pomocnik. Rafa i Ade z tych wyliczanek wychodzą o głowę wyżej ;)
.upadamy na dno by odbić się od niego.
19 stycznia 2012, 15:32 [cytuj]
Chyba z tym Sandro i Rooneyem to trochę przesadziłeś, bo jednak Rafa to ofensywny pomocnik, który co sezon ma ponad 10 goli, więcej niż niejeden napastnik w premier league, to nie jest jakiś przypadek że strzela tyle goli. Demba Ba dobry piłkarz, ale zagrał nie wiele w premier league więc o jego klasie nie wiele można jeszcze powiedzieć. Rok temu kilka osób pisało dokładnie to samo o Andy Carrollu, jakoś teraz już nikt Carrolla nie broni. Jak Ade będzie chciał za dużo kasy to wtedy można pomyśleć o Ba jeżeli ten miałby kosztować niewielkie pieniądze.
Chyba z tym Sandro i Rooneyem to trochę przesadziłeś, bo jednak Rafa to ofensywny pomocnik, który co sezon ma ponad 10 goli, więcej niż niejeden napastnik w premier league, to nie jest jakiś przypadek że strzela tyle goli. Demba Ba dobry piłkarz, ale zagrał nie wiele w premier league więc o jego klasie nie wiele można jeszcze powiedzieć. Rok temu kilka osób pisało dokładnie to samo o Andy Carrollu, jakoś teraz już nikt Carrolla nie broni. Jak Ade będzie chciał za dużo kasy to wtedy można pomyśleć o Ba jeżeli ten miałby kosztować niewielkie pieniądze
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
19 stycznia 2012, 15:44 [cytuj]
Ba gra w Anglii pół roku krócej niż Rafa, a mimo to ma więcej bramek. Wydaje mi się, że sprawdził się chyba nieco lepiej niż Holender
Rozumiem, że w hipotetycznej sytuacji, kiedy N'castle proponuje wymianę Ba'y (By, Ba) na Rafę, to jesteście zdecydowanie na nie?
Ba gra w Anglii pół roku krócej niż Rafa, a mimo to ma więcej bramek. Wydaje mi się, że sprawdził się chyba nieco lepiej niż Holender :)
Rozumiem, że w hipotetycznej sytuacji, kiedy N'castle proponuje wymianę Ba'y (By, Ba) na Rafę, to jesteście zdecydowanie na nie?
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
19 stycznia 2012, 15:57 [cytuj]
Ja jestem na nie, Ba nie jest tak pewny, że utrzyma poziom, a sam VdV nie zasłużył na taką"degradacje"
Ja jestem na nie, Ba nie jest tak pewny, że utrzyma poziom, a sam VdV nie zasłużył na taką"degradacje"
To dare is to do.
19 stycznia 2012, 16:18 [cytuj]
W kręgu naszych zainteresowań jest Krul. Holender ma być ponoć naszym celem transferowym na lato.
W kręgu naszych zainteresowań jest Krul. Holender ma być ponoć naszym celem transferowym na lato
19 stycznia 2012, 20:03 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Po pierwsze to Rafa zaczynał karierę jako napastnik, później był wysuniętym pomocnikiem, teraz jest kimś pomiędzy, ciężko określić. Po drugie nie sądzę, żeby jego średnia pozycja na boisku w trakcie meczu specjalnie różniła się od analogicznej w przypadku Rooneya. Po trzecie, przykład z Sandro rzeczywiście z dupy, choć że nie dałeś Friedela
jin_tae powiedział/a:
Ba jak na razie gra tylko w klubach, w których "może", ale nie "musi". Adebayor sprawdził się w Arsenalu, City, u nas, ba, nawet w Realu swoją rolę wykonał.
Zoolander powiedział/a:
Jasne, genialny ruch. Wymieńmy najlepszego strzelca zespołu w ostatnich dwóch sezonach, który jest kluczowym i znakomicie wkomponowanym w zespół zawodnikiem na wariant niepewny. Pomijając już to, że Holender na pewno byłby baaardzo zainteresowany przenosinami.
Żeby nie było, bardzo cieszyłbym się z transferu Ba, ale nie zamiast Adebayora. Senegalczyk mógłby być jego konkurentem do gry, ale nie następcą. Ba za Pawa to dla mnie pomysł cud miodzio, Ba za Rafę lub Ade to pomysł, no nienajlpeszy.
Po pierwsze to Rafa zaczynał karierę jako napastnik, później był wysuniętym pomocnikiem, teraz jest kimś pomiędzy, ciężko określić. Po drugie nie sądzę, żeby jego średnia pozycja na boisku w trakcie meczu specjalnie różniła się od analogicznej w przypadku Rooneya. Po trzecie, przykład z Sandro rzeczywiście z dupy, choć że nie dałeś Friedela;)
[quote=jin_tae]a Ba jest w porownywalnej klasie co Adebayor wiec nie mow, ze tak nie jest
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
19 stycznia 2012, 21:46 [cytuj]
Adebayor > Cisse
Van der Vaart > Ba
mówi Wam to coś?
Adebayor > Cisse
Van der Vaart > Ba
mówi Wam to coś? :wysmiewacz:
19 stycznia 2012, 22:16 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Adebayor > Cisse
Van der Vaart > Ba
mówi Wam to coś?

i tak Van Persie > wszyscy
i tak Van Persie > wszyscy :ok:
19 stycznia 2012, 22:25 [cytuj]
Panowie. Demba Ba miał kiedyś poważną kontuzję kolana, przez którą na włosku zawisła jego kariera. Jak sam przyznaje, kolano nie działa w 100%, aczkolwiek jemu to nie przeszkadza. Prawda jest gorsza. Poważniejsze kopnięcie i gracz za 10 baniek kończy karierę. Demba Ba nie przeszedł testów medycznych w Stuttgarcie, Stoke, i jeszcze 2-3 klubach o ile się nie mylę. Zakup Demby Ba za więcej niż 10 milionów to zbyt duże ryzyko.
Panowie. Demba Ba miał kiedyś poważną kontuzję kolana, przez którą na włosku zawisła jego kariera. Jak sam przyznaje, kolano nie działa w 100%, aczkolwiek jemu to nie przeszkadza. Prawda jest gorsza. Poważniejsze kopnięcie i gracz za 10 baniek kończy karierę. Demba Ba nie przeszedł testów medycznych w Stuttgarcie, Stoke, i jeszcze 2-3 klubach o ile się nie mylę. Zakup Demby Ba za więcej niż 10 milionów to zbyt duże ryzyko
19 stycznia 2012, 22:36 [cytuj]
A WHU ma na testach młodego napastnika Ruchu Macieja Jankowskiego. A dla waszej wiadomości Rafa jest ofensywnym pomocnikiem, coś w stylu Riquelme, a transfer Holendra na Dembe Ba by się nie sprawdził ponieważ nie miałby go kto zastąpić a gra na dwóch snajperów chyba Redknappa nie bawi, chyba że musi
A WHU ma na testach młodego napastnika Ruchu Macieja Jankowskiego. A dla waszej wiadomości Rafa jest ofensywnym pomocnikiem, coś w stylu Riquelme, a transfer Holendra na Dembe Ba by się nie sprawdził ponieważ nie miałby go kto zastąpić a gra na dwóch snajperów chyba Redknappa nie bawi, chyba że musi
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
20 stycznia 2012, 17:37 [cytuj]
http://www1.skysports.com/football/news/11675/7444697/Sagbo-waiting-on-offers Sagbo, ciekawy zawodnik
http://www1.skysports.com/football/news/11675/7444697/Sagbo-waiting-on-offers Sagbo, ciekawy zawodnik :)