Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  25  26  27  28  29    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Zimowe transfery
26 stycznia 2012, 22:41 [cytuj]
varba powiedział/a:
Możecie sobie odpuścić tego Lewandowskiego. Lubię go, ale gdzie mu do czołówki premier league. U nas tylko zmarnowałby sobie karierę. Niech gra w tej Borussii jak najdłużej i strzela mnóstwo bramek

Dobrze gada polać mu, popieram w 100%
Ludziska Ade, Ba lub Llorente innej opcji nie widzę
Dobrze gada polać mu, popieram w 100% Ludziska Ade, Ba lub Llorente innej opcji nie widzę
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
26 stycznia 2012, 23:00 [cytuj]
Ktoś pisał o Ba że jest po ciężkiej kontuzji kolana i nie jest ono sprawne w 100%.I właśnie przez te kolano nie przeszedł testów medycznych w kilku klubach. Oraz dodatkowy bonus, że kolejna kontuzja oznacza koniec kariery. (Jeśli troche pokręciłem wypowiedź, poprawcie mnie.) Llorente fajna opcja, ale Bilbao to bardzo specyficzny klub z zasadami, przez co było by go mega cieżko wyrwać. No i czy sam by chciał odchodzić, w końcu wychowanek.
Ktoś pisał o Ba że jest po ciężkiej kontuzji kolana i nie jest ono sprawne w 100%.I właśnie przez te kolano nie przeszedł testów medycznych w kilku klubach. Oraz dodatkowy bonus, że kolejna kontuzja oznacza koniec kariery. (Jeśli troche pokręciłem wypowiedź, poprawcie mnie.) Llorente fajna opcja, ale Bilbao to bardzo specyficzny klub z zasadami, przez co było by go mega cieżko wyrwać. No i czy sam by chciał odchodzić, w końcu wychowanek
26 stycznia 2012, 23:07 [cytuj]
vebq powiedział/a:
Dobrze gada polać mu, popieram w 100%
Ludziska Ade, Ba lub Llorente innej opcji nie widzę

Jeśli będziemy myśleć tylko o tej trójce to zostaniemy z Defoe i Pavem. Czemu nagle mielibyśmy kupić zawodnika za 15-20 mln skoro nigdy wcześniej tego nie zrobiliśmy? Czemu nagle mielibyśmy zacząć płacić Adebayorowi tygodniówkę taką, jakiej nikt nigdy za granie w Spurs nie dostawał? Jeden sezon w lidze mistrzów tak bardzo nas wzbogacił? Chyba pora zejść za ziemię. Czytając te posty odnoszę wrażenie, że wszyscy są pewni że sprowadzimy napastnika najwyższej klasy tylko jakoś nikt nie myśli skąd na niego będziemy mieć pieniądze. Kończące się okienko transferowe pokazało na co nas stać na rynku transferowym. Od odejścia Berbatova szukamy tego NRR'a ale go nie możemy sprowadzić bo go na nas nie stać. Na Lewandowskiego nas stać i po odejściu Adebayora byłby najlepszym napastnikiem w naszej drużynie więc ja jestem jak najbardziej za. W początkach jego gry w Borussii też niewielu mu wrózyło mu taką przyszłość. Według mnie trzeba kupić kogoś za rozsądne pieniądze, dobrze rokującego, ale już grającego na dość wysokim poziomie i liczyć na to że będzie jeszcze lepszy, a Robert spełnia wszystkie te kryteria.
Jeśli będziemy myśleć tylko o tej trójce to zostaniemy z Defoe i Pavem. Czemu nagle mielibyśmy kupić zawodnika za 15-20 mln skoro nigdy wcześniej tego nie zrobiliśmy? Czemu nagle mielibyśmy zacząć płacić Adebayorowi tygodniówkę taką, jakiej nikt nigdy za granie w Spurs nie dostawał? Jeden sezon w lidze mistrzów tak bardzo nas wzbogacił? Chyba pora zejść za ziemię. Czytając te posty odnoszę wrażenie, że wszyscy są pewni że sprowadzimy napastnika najwyższej klasy tylko jakoś nikt nie myśli skąd na niego będziemy mieć pieniądze. Kończące się okienko transferowe pokazało na co nas stać na rynku transferowym. Od odejścia Berbatova szukamy tego NRR'a ale go nie możemy sprowadzić bo go na nas nie stać. Na Lewandowskiego nas stać i po odejściu Adebayora byłby najlepszym napastnikiem w naszej drużynie więc ja jestem jak najbardziej za. W początkach jego gry w Borussii też niewielu mu wrózyło mu taką przyszłość. Według mnie trzeba kupić kogoś za rozsądne pieniądze, dobrze rokującego, ale już grającego na dość wysokim poziomie i liczyć na to że będzie jeszcze lepszy, a Robert spełnia wszystkie te kryteria
26 stycznia 2012, 23:22 [cytuj]
[quote=vebq]
Ludziska Ade, Ba lub Llorente innej opcji nie widzę[/quote

krotkowidz? a:

Negredo, Iker muniain(na przyszlosc), Johnson(z fulham), Podolski, Giroud, czy nawet postarac sie wypozyczyc Zarate.

Dlaczego twierdzicie, ze tylko tych trzech zawodnikow jest wartych sciagniecia. Nie przemawia do mnie argument obycia w Premiership(moim zdaniem prawie kazdy, ma wiecej niz 80% szans na klimatyzacje)
[quote=vebq] Ludziska Ade, Ba lub Llorente innej opcji nie widzę[/quote krotkowidz? a: Negredo, Iker muniain(na przyszlosc), Johnson(z fulham), Podolski, Giroud, czy nawet postarac sie wypozyczyc Zarate. Dlaczego twierdzicie, ze tylko tych trzech zawodnikow jest wartych sciagniecia. Nie przemawia do mnie argument obycia w Premiership(moim zdaniem prawie kazdy, ma wiecej niz 80% szans na klimatyzacje)
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
26 stycznia 2012, 23:42 [cytuj]
@jin_tae
Zgadłeś autentycznie jestem krótkowidzem :)
ale po co kupować kogoś kto nie zrobi różnicy? zawodnicy których wypisałem to klasa sama w sobie, gwarancja sukcesu, a tak znowu kupimy jakiegoś Nołnejma który BYĆ MOŻE zrobi różnicę. Klub który chce się liczyć nie może tak działać :)
@Walu
Priorytety w tym sezonie i na następne się zmieniły, może dlatego możemy sobie pozwolić na wydawanie więcej bo mamy 5pkt przewagi nad CFC i gramy jak równy z równym w MC którzy wydają 3,4 razy więcej? Zawodnicy niedługo nam pouciekają przez te kominy płacowe i znowu będziemy w dupie. Kłuć żelazo póki gorące, teraz mamy największą szansę ściągnąć klasowych zawodników a nie wtedy gdy będziemy się bić zaledwie o lokaty 4-6 a bez wzmocnień tak będzie.
@jin_tae Zgadłeś autentycznie jestem krótkowidzem :) ale po co kupować kogoś kto nie zrobi różnicy? zawodnicy których wypisałem to klasa sama w sobie, gwarancja sukcesu, a tak znowu kupimy jakiegoś Nołnejma który BYĆ MOŻE zrobi różnicę. Klub który chce się liczyć nie może tak działać :) @Walu Priorytety w tym sezonie i na następne się zmieniły, może dlatego możemy sobie pozwolić na wydawanie więcej bo mamy 5pkt przewagi nad CFC i gramy jak równy z równym w MC którzy wydają 3,4 razy więcej? Zawodnicy niedługo nam pouciekają przez te kominy płacowe i znowu będziemy w dupie. Kłuć żelazo póki gorące, teraz mamy największą szansę ściągnąć klasowych zawodników a nie wtedy gdy będziemy się bić zaledwie o lokaty 4-6 a bez wzmocnień tak będzie
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
27 stycznia 2012, 01:04 [cytuj]
ale Podolski, Negredo, czy Giroud to nie sa No name'y

Ile razy bede musial powtarzac. Nas nie stac(jeszcze) na najlepszych na swiecie. A czasami lepiej wylozyc mniej na kogos z sredniej polki niz zalowac, ze gwiazdorek za grube miliony cieni
ale Podolski, Negredo, czy Giroud to nie sa No name'y Ile razy bede musial powtarzac. Nas nie stac(jeszcze) na najlepszych na swiecie. A czasami lepiej wylozyc mniej na kogos z sredniej polki niz zalowac, ze gwiazdorek za grube miliony cieni
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
27 stycznia 2012, 07:37 [cytuj]
Negredo to ja bym bardzo chciał, tym czasem, gdy wchodze na ten temat z nadzieją że dowiadujemy się o jakimś transferze, by spekulujemy jaki napastnik byłby ok. troche mnie to denerwuje..
Negredo to ja bym bardzo chciał, tym czasem, gdy wchodze na ten temat z nadzieją że dowiadujemy się o jakimś transferze, by spekulujemy jaki napastnik byłby ok. troche mnie to denerwuje
To dare is to do.
27 stycznia 2012, 07:37 [cytuj]
vebq powiedział/a:
@jin_tae
Zawodnicy niedługo nam pouciekają przez te kominy płacowe i znowu będziemy w dupie. Kłuć żelazo póki gorące, teraz mamy największą szansę ściągnąć klasowych zawodników a nie wtedy gdy będziemy się bić zaledwie o lokaty 4-6 a bez wzmocnień tak będzie

Zgadzam się w 100%. Jeśli realnie myślimy o Lidze Mistrzów niezbędny jest napastnik z prawdziwego zdarzenia. Levy musi teraz sypnąć kasą, jeśli chce ieć zyski z Ligi Mistrzów. Innego wyjścia nie widzę. Liczyć, że jakiś "NoName" stanie się gwiazdą światowego formatu jest zbyt dużym ryzykiem. Lepiej chyba wydać raz 30 mln na dobrego, skutecznego i rozwijającego się napastnika, niż kupić 3 po 10 mln, którzy nic nie wniosą do drużyny i będą siedzieć na ławkach, albo odchodzić za bezcen.
Zgadzam się w 100%. Jeśli realnie myślimy o Lidze Mistrzów niezbędny jest napastnik z prawdziwego zdarzenia. Levy musi teraz sypnąć kasą, jeśli chce ieć zyski z Ligi Mistrzów. Innego wyjścia nie widzę. Liczyć, że jakiś "NoName" stanie się gwiazdą światowego formatu jest zbyt dużym ryzykiem. Lepiej chyba wydać raz 30 mln na dobrego, skutecznego i rozwijającego się napastnika, niż kupić 3 po 10 mln, którzy nic nie wniosą do drużyny i będą siedzieć na ławkach, albo odchodzić za bezcen
27 stycznia 2012, 07:39 [cytuj]
saikor ma rację. My tu piszemy jaki napastnik byłby najlepszy, a władze Spurs wciąż są w "ciemnej dupie". Nie słychać nic o nowym napastniku, ani o przedłużeniu kontraktu z Adebayorem. Jeśli tak dalej pójdzie to nic z naszych rozmów nie wyniknie, a Tottenham zostanie z Pavem i Defoem.
saikor ma rację. My tu piszemy jaki napastnik byłby najlepszy, a władze Spurs wciąż są w "ciemnej dupie". Nie słychać nic o nowym napastniku, ani o przedłużeniu kontraktu z Adebayorem. Jeśli tak dalej pójdzie to nic z naszych rozmów nie wyniknie, a Tottenham zostanie z Pavem i Defoem
27 stycznia 2012, 07:56 [cytuj]
Pav przy dobrych wiatrach odejdzie, Defoe puści focha za brak gry, Ade odejdzie a Harry będzie musiał wystawiać Coulibalyego albo Kane
Pav przy dobrych wiatrach odejdzie, Defoe puści focha za brak gry, Ade odejdzie a Harry będzie musiał wystawiać Coulibalyego albo Kane
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
27 stycznia 2012, 09:30 [cytuj]
Najlepszą opcją byłoby oczywiście zakontraktowanie Ade , ale jak nie da rady to kierunek Niemcy lub Włochy i tam szukać , z Anglii ewentualnie Ba .
Najlepszą opcją byłoby oczywiście zakontraktowanie Ade , ale jak nie da rady to kierunek Niemcy lub Włochy i tam szukać , z Anglii ewentualnie Ba
27 stycznia 2012, 10:05 [cytuj]
bambi powiedział/a:

Tak jest, jestem przekonany że będzie dokładnie tak! A może Harry zaskoczy i wystawi w ataku samego siebie?! Koleś, ogarnij się!!!
Tak jest, jestem przekonany że będzie dokładnie tak! A może Harry zaskoczy i wystawi w ataku samego siebie?! Koleś, ogarnij się!!!
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
27 stycznia 2012, 14:42 [cytuj]
A ja myślę że Lewandowski jest niedoceniany, głównie z tego powodu, że jest z Polski. Chłopak czyni ogromne postępy, jeszcze kilka lat temu nikt o nim nie słyszał - a teraz to jeden z lepszych zawodników w Bundeslidze. Jasne, teraz jeszcze nie jest to zawodnik na pierwszy skład, ale gdyby pół roku grał jako zmiennik Ade, przyzwyczaiłby się do PL, to mógłby być jednym z kluczowych zawodników. Tygodniówki nie wymagałby astronomicznej, a oferuje to, czego przede wszystkim wymagamy od Ade - umiejętności myślenia i gry kombinacyjnej. Może nie gra tak dobrze głową, jak Ade(Llorente), ale za to jest lepszy technicznie i młodszy. Szybkości mu także nie brakuje, nie płacze gdy siedzi na ławce i dużo biega. No i nie chce astronomicznej pensji aby wykarmić głodne dzieci.
A ja myślę że Lewandowski jest niedoceniany, głównie z tego powodu, że jest z Polski. Chłopak czyni ogromne postępy, jeszcze kilka lat temu nikt o nim nie słyszał - a teraz to jeden z lepszych zawodników w Bundeslidze. Jasne, teraz jeszcze nie jest to zawodnik na pierwszy skład, ale gdyby pół roku grał jako zmiennik Ade, przyzwyczaiłby się do PL, to mógłby być jednym z kluczowych zawodników. Tygodniówki nie wymagałby astronomicznej, a oferuje to, czego przede wszystkim wymagamy od Ade - umiejętności myślenia i gry kombinacyjnej. Może nie gra tak dobrze głową, jak Ade(Llorente), ale za to jest lepszy technicznie i młodszy. Szybkości mu także nie brakuje, nie płacze gdy siedzi na ławce i dużo biega. No i nie chce astronomicznej pensji aby wykarmić głodne dzieci
27 stycznia 2012, 15:43 [cytuj]
Ginola chodziło mi tylko o to że jak Harry i Levy nie wezmą się do roboty to będzie brakowało zawodników mogących grać w napadzie, takich klasycznych środkowych napastników
Ginola chodziło mi tylko o to że jak Harry i Levy nie wezmą się do roboty to będzie brakowało zawodników mogących grać w napadzie, takich klasycznych środkowych napastników
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
27 stycznia 2012, 16:09 [cytuj]
czy to wątek o transferach czy dyskusje na temat przydatności Lewandowskiego w Tottenhamie ?
Jak na razie nic się nie dzieje więc nie ma co dywagować na temat napastnika. W tym okienku nikogo nie kupimy, i poczekamy na rozwiązanie sprawy z Ade do lata. Jak się zgodzi na obniżenie tygodniówki to go wykupimy od cip, a jak nie to kupią Remiego. Ot koniec całej historii transferowej napastnika na WHL.
czy to wątek o transferach czy dyskusje na temat przydatności Lewandowskiego w Tottenhamie ? Jak na razie nic się nie dzieje więc nie ma co dywagować na temat napastnika. W tym okienku nikogo nie kupimy, i poczekamy na rozwiązanie sprawy z Ade do lata. Jak się zgodzi na obniżenie tygodniówki to go wykupimy od cip, a jak nie to kupią Remiego. Ot koniec całej historii transferowej napastnika na WHL
27 stycznia 2012, 17:37 [cytuj]
vebq powiedział/a:

Priorytety w tym sezonie i na następne się zmieniły, może dlatego możemy sobie pozwolić na wydawanie więcej bo mamy 5pkt przewagi nad CFC i gramy jak równy z równym w MC którzy wydają 3,4 razy więcej? Zawodnicy niedługo nam pouciekają przez te kominy płacowe i znowu będziemy w dupie. Kłuć żelazo póki gorące, teraz mamy największą szansę ściągnąć klasowych zawodników a nie wtedy gdy będziemy się bić zaledwie o lokaty 4-6 a bez wzmocnień tak będzie

Jeśli chcemy naprawdę przez wiele lat być w czołówce i co roku walczyć o mistrzostwo i grać w LM to priorytetem jest budowa nowego stadionu, bo na grę na olimpijskim szans już nie ma (chyba?), podobnie jak pieniędzy na stadion i napastnika jednocześnie. Niby co roku walczymy o top 4 ale zauważ, że 2 razy z rzędu nam się to nie udało bo w poprzednim sezonie wywalczyliśmy tylko awans do LE. W tym roku mam nadzieję ża zakończymy sezon w czołowej trójce, ale za rok po odejściu Adebayora znowu jesteśmy w dupie bo bez napastnika nie ma szans na miejsce w czołówce. Levy to dobrze widzi, więc gdyby było nas stać, to napewno wykupiłby definitywnie kogoś kto zrobiłby róznicę w ataku. A skoro nas nie stać, to robi wszystko co w jego mocy, żeby nas w końcu było stać - czyli buduje stadion o większej pojemności dzięki czemu będziemy mieli większe dochody i pieniądze na utrzymanie kilku wybitnych zawodników. Czy to tak ciężko zrozumieć? Kupowanie teraz napastnika za 20+ milionów byłoby ponad stan i mimo że nasza gra by się pewnie poprawiła (chociaż pewności nie mamy) to przyniosłoby to więcej szkody niż pożytku. Dlatego najlepszym wyjściem jest sprowadzenie kogoś kto jest lepszy od Pava i Defoe i jest w naszym zasięgu finansowo. Nie możemy zakładać że nowy napastnik za 20+ mln zapewni nam grę w lidze mistrzów co roku bo jeśli tak się nie stanie to nie będzie pieniędzy żeby go utrzymać. Doskonale rozumiem Levy'ego, na pierwszym miejscu stabilność finansowa, a dopiero na drugim wyniki sportowe.
Jeśli chcemy naprawdę przez wiele lat być w czołówce i co roku walczyć o mistrzostwo i grać w LM to priorytetem jest budowa nowego stadionu, bo na grę na olimpijskim szans już nie ma (chyba?), podobnie jak pieniędzy na stadion i napastnika jednocześnie. Niby co roku walczymy o top 4 ale zauważ, że 2 razy z rzędu nam się to nie udało bo w poprzednim sezonie wywalczyliśmy tylko awans do LE. W tym roku mam nadzieję ża zakończymy sezon w czołowej trójce, ale za rok po odejściu Adebayora znowu jesteśmy w dupie bo bez napastnika nie ma szans na miejsce w czołówce. Levy to dobrze widzi, więc gdyby było nas stać, to napewno wykupiłby definitywnie kogoś kto zrobiłby róznicę w ataku. A skoro nas nie stać, to robi wszystko co w jego mocy, żeby nas w końcu było stać - czyli buduje stadion o większej pojemności dzięki czemu będziemy mieli większe dochody i pieniądze na utrzymanie kilku wybitnych zawodników. Czy to tak ciężko zrozumieć? Kupowanie teraz napastnika za 20+ milionów byłoby ponad stan i mimo że nasza gra by się pewnie poprawiła (chociaż pewności nie mamy) to przyniosłoby to więcej szkody niż pożytku. Dlatego najlepszym wyjściem jest sprowadzenie kogoś kto jest lepszy od Pava i Defoe i jest w naszym zasięgu finansowo. Nie możemy zakładać że nowy napastnik za 20+ mln zapewni nam grę w lidze mistrzów co roku bo jeśli tak się nie stanie to nie będzie pieniędzy żeby go utrzymać. Doskonale rozumiem Levy'ego, na pierwszym miejscu stabilność finansowa, a dopiero na drugim wyniki sportowe
28 stycznia 2012, 11:06 [cytuj]
Hm - szkoda, że nikt raczej do nas nie dojdzie. Liczyłem po cichu na Sambę, Hoillet'a albo jakiegoś napastnika z Ligue 1 lub BUNDESLIGI:glupek: -- okienko zamyka się 31 - I - o 24:00 - tak?
Hm - szkoda, że nikt raczej do nas nie dojdzie. Liczyłem po cichu na Sambę, Hoillet'a albo jakiegoś napastnika z Ligue 1 lub BUNDESLIGI:glupek: -- okienko zamyka się 31 - I - o 24:00 - tak?
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
28 stycznia 2012, 11:49 [cytuj]
Pewnie tak będzie. A ja nie za bardzo rozumiem dlaczego nie mogliśmy sie postarać o Sow'a. Odszedł do Fenerbache za 10 mln Euro. Stać nas chyba!
Pewnie tak będzie. A ja nie za bardzo rozumiem dlaczego nie mogliśmy sie postarać o Sow'a. Odszedł do Fenerbache za 10 mln Euro. Stać nas chyba!
28 stycznia 2012, 12:15 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
RAFO THFC powiedział/a:

Dość prawdziwy news http://www.goal.com/de/news/968/transfermarkt/2012/01/28/2871000/jetzt-wird-es-ernst-tottenham-mit-riesen-offerte-f%C3%BCr
[quote=RAFO THFC]Hm - szkoda, że nikt raczej do nas nie dojdzie. Liczyłem po cichu na Sambę, Hoillet'a albo jakiegoś napastnika z Ligue 1 lub BUNDESLIGI:glupek: -- okienko zamyka się 31 - I - o 24:00 - tak?
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
|<  <<  <  25  26  27  28  29    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 8 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się