Forum dyskusyjne
13 lipca 2012, 15:25 [cytuj]
Już przestań wylewać ten jad. Niby gdzie miał pójść jak nie do Realu/Mourinho?
Już przestań wylewać ten jad. Niby gdzie miał pójść jak nie do Realu/Mourinho?
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
13 lipca 2012, 15:30 [cytuj]
Ludzie, czego wy chcecie od Modricia? Czy w którymś momencie był z nami nieszczery? Czy deklarował miłość do klubu, żeby potem potajemnie wyskoczyć z żądaniem transferu? Rok temu uczciwie powiedział, że chce zmienić klub. Levy powiedział nie, więc Luka uszanował zobowiązania kontraktowe i grał dla nas najlepiej jak potrafił. Minął rok, Luka zdania nie zmienił, wciąż deklaruje chęć odejścia, tym razem prezes wyrazi zgodę, zawodnik przejdzie do jednego z najlepszych klubów Europy, nie wiem czy nie najbardziej utytułowanego, marzenia połowy piłkarzy na świecie (druga połowa marzy o Barcelonie), a wy mu wypominacie, oskarżacie o zdradę, wtf? Chłopak oddał dla klubu mnóstwo zdrowia, prowadził nas do sukcesów, należy mu się szacunek i dobre wspomnienia, a nie obrzucanie jadem.
Ludzie, czego wy chcecie od Modricia? Czy w którymś momencie był z nami nieszczery? Czy deklarował miłość do klubu, żeby potem potajemnie wyskoczyć z żądaniem transferu? Rok temu uczciwie powiedział, że chce zmienić klub. Levy powiedział nie, więc Luka uszanował zobowiązania kontraktowe i grał dla nas najlepiej jak potrafił. Minął rok, Luka zdania nie zmienił, wciąż deklaruje chęć odejścia, tym razem prezes wyrazi zgodę, zawodnik przejdzie do jednego z najlepszych klubów Europy, nie wiem czy nie najbardziej utytułowanego, marzenia połowy piłkarzy na świecie (druga połowa marzy o Barcelonie), a wy mu wypominacie, oskarżacie o zdradę, wtf? Chłopak oddał dla klubu mnóstwo zdrowia, prowadził nas do sukcesów, należy mu się szacunek i dobre wspomnienia, a nie obrzucanie jadem
13 lipca 2012, 16:01 [cytuj]
Nylon powiedział/a:
tęsknię za Romanem

ja też
ja też ;(
13 lipca 2012, 16:06 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Ludzie, czego wy chcecie od Modricia? Czy w którymś momencie był z nami nieszczery? Czy deklarował miłość do klubu, żeby potem potajemnie wyskoczyć z żądaniem transferu? Rok temu uczciwie powiedział, że chce zmienić klub. Levy powiedział nie, więc Luka uszanował zobowiązania kontraktowe i grał dla nas najlepiej jak potrafił. Minął rok, Luka zdania nie zmienił, wciąż deklaruje chęć odejścia, tym razem prezes wyrazi zgodę, zawodnik przejdzie do jednego z najlepszych klubów Europy, nie wiem czy nie najbardziej utytułowanego, marzenia połowy piłkarzy na świecie (druga połowa marzy o Barcelonie), a wy mu wypominacie, oskarżacie o zdradę, wtf? Chłopak oddał dla klubu mnóstwo zdrowia, prowadził nas do sukcesów, należy mu się szacunek i dobre wspomnienia, a nie obrzucanie jadem
Pełna zgoda - ja nic nie mam do Luki, bo zachował profesjonalizm w grze w piłkę, mimo chęci odejścia, czego np. taki jeden Bułgar nigdy nie zrobił. Nie dziwię mu się, że jak ma szansę przejścia do Realu to chce z niej skorzystać - i bardzo dobrze będzie dla nas jak z niej skorzysta. Mam wrażenie, że już najlepsze co miał w sobie Modrić na WHL już pokazał. Jak ma się dalej rozwijać to tylko w Realu Madryt. Jak dostaniemy za niego 40 mln funtów to jest to świetny deal także dla nas.
Pełna zgoda - ja nic nie mam do Luki, bo zachował profesjonalizm w grze w piłkę, mimo chęci odejścia, czego np. taki jeden Bułgar nigdy nie zrobił. Nie dziwię mu się, że jak ma szansę przejścia do Realu to chce z niej skorzystać - i bardzo dobrze będzie dla nas jak z niej skorzysta. Mam wrażenie, że już najlepsze co miał w sobie Modrić na WHL już pokazał. Jak ma się dalej rozwijać to tylko w Realu Madryt. Jak dostaniemy za niego 40 mln funtów to jest to świetny deal także dla nas
13 lipca 2012, 16:07 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Nic dodać, nic ująć. Że Real zdobył 2 tytuły? Ku**a, to jest REAL MADRYT, nie Real Oviedo czy Real Saragossa. Nawet gdyby dwa następne w zeszłym sezonie wygrały LM to nigdy Królewskimi nie będą! Poza tym co jest dla normalnego zawodnika bardziej wartościowe - wygranie w Tottenhamie Carling Cupu czy granie w Realu w półfinale LM?!
Nic dodać, nic ująć. Że Real zdobył 2 tytuły? Ku**a, to jest REAL MADRYT, nie Real Oviedo czy Real Saragossa. Nawet gdyby dwa następne w zeszłym sezonie wygrały LM to nigdy Królewskimi nie będą! Poza tym co jest dla normalnego zawodnika bardziej wartościowe - wygranie w Tottenhamie Carling Cupu czy granie w Realu w półfinale LM?!
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
13 lipca 2012, 16:09 [cytuj]
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=226989
VdV zostaje. Cieszymy się prawda??
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=226989
VdV zostaje. Cieszymy się prawda?? :D
13 lipca 2012, 16:22 [cytuj]
no pewnie
13 lipca 2012, 17:36 [cytuj]
Goal.pl to jedne z największych gówien na rynku, ale jeśli ktoś naprawdę wierzył, że Rafa odejdzie z czwartego zespołu Premier League do piętnastego Bundesligi, to chyba naprawdę powinien poddać się leczeniu. To jeden z pierwszoplanowych zawodników zespołu, nie mający praktycznie konkurenta do gry, a do tego nieźle współpracujący z Adebayorem i wkomponowany w zespół. Jeśli chcemy awansować do LM, to nie możemy w przyszłym sezonie wychodzić z pięcioma nowymi kolesiami w pierwszej "11".
Goal.pl to jedne z największych gówien na rynku, ale jeśli ktoś naprawdę wierzył, że Rafa odejdzie z czwartego zespołu Premier League do piętnastego Bundesligi, to chyba naprawdę powinien poddać się leczeniu. To jeden z pierwszoplanowych zawodników zespołu, nie mający praktycznie konkurenta do gry, a do tego nieźle współpracujący z Adebayorem i wkomponowany w zespół. Jeśli chcemy awansować do LM, to nie możemy w przyszłym sezonie wychodzić z pięcioma nowymi kolesiami w pierwszej "11"
13 lipca 2012, 17:57 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Goal.pl to jedne z największych gówien na rynku, ale jeśli ktoś naprawdę wierzył, że Rafa odejdzie z czwartego zespołu Premier League do piętnastego Bundesligi, to chyba naprawdę powinien poddać się leczeniu. To jeden z pierwszoplanowych zawodników zespołu, nie mający praktycznie konkurenta do gry, a do tego nieźle współpracujący z Adebayorem i wkomponowany w zespół. Jeśli chcemy awansować do LM, to nie możemy w przyszłym sezonie wychodzić z pięcioma nowymi kolesiami w pierwszej "11"
wystarczy, że wyjdziemy z czterema - Lloris, Vertonghen, Ktoś za Modricia (Dżagojew, Moutinho, Oscar), Damiao
wystarczy, że wyjdziemy z czterema - Lloris, Vertonghen, Ktoś za Modricia (Dżagojew, Moutinho, Oscar), Damiao
13 lipca 2012, 18:32 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
Mam nadzieję, że Luka jednak zostanie, a Lloris, Vertonghen i Damiao miejsca za darmo nie dostaną. Oczywiście brzmi to sztampowo, ale naprawdę Friedel w wielu elementach jest lepszy od Francuza. Kaboul, Dawson i Caulker mocno się zepną po przyjściu Jana. A Damiao też ciężko byłoby wygryźć Adebayora/Rafę. Ale na razie to gdybanie.
Mam nadzieję, że Luka jednak zostanie, a Lloris, Vertonghen i Damiao miejsca za darmo nie dostaną. Oczywiście brzmi to sztampowo, ale naprawdę Friedel w wielu elementach jest lepszy od Francuza. Kaboul, Dawson i Caulker mocno się zepną po przyjściu Jana. A Damiao też ciężko byłoby wygryźć Adebayora/Rafę. Ale na razie to gdybanie
13 lipca 2012, 19:32 [cytuj]
Takie dwa ciekawe filmiki o naszym najnowszym nabytku-Janie Vertonghenie
http://www.youtube.com/watch?v=Pro7ZY-Xab8
http://www.youtube.com/watch?v=pqUbqMjuAGU
Polska piłka sporo mu zawdzięcza.
Takie dwa ciekawe filmiki o naszym najnowszym nabytku-Janie Vertonghenie :P
Polska piłka sporo mu zawdzięcza
13 lipca 2012, 19:35 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Mam nadzieję, że Luka jednak zostanie, a Lloris, Vertonghen i Damiao miejsca za darmo nie dostaną. Oczywiście brzmi to sztampowo, ale naprawdę Friedel w wielu elementach jest lepszy od Francuza. Kaboul, Dawson i Caulker mocno się zepną po przyjściu Jana. A Damiao też ciężko byłoby wygryźć Adebayora/Rafę. Ale na razie to gdybanie
Luka na 99% nie zostanie w związku z tym pewnie będziemy się opierać na VdV na początku i Janku z tyłu ewtl. BAE jako mocno ofensywny lewy obrońca dobijający do Bale'a. Ale czas pokaże.
Luka na 99% nie zostanie w związku z tym pewnie będziemy się opierać na VdV na początku i Janku z tyłu ewtl. BAE jako mocno ofensywny lewy obrońca dobijający do Bale'a. Ale czas pokaże
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
13 lipca 2012, 19:54 [cytuj]
Nie no, po pierwsze Lukę bardzo lubię, po drugie w całej sytuacji zachowuje się jak najbardziej profesjonalnie. I po trzecie, najważniejsze - jak mamy za niego dostać 40 baniek i wydać z 25-30 na kota w worku pod tytułem Moutinho to dochodzę do wniosku, że kogoś popie***liło. Pomijając już to, że piszący te bzdury dziennikarze chyba nie wiedzą, że w historii wydaliśmy najwięcej na piłkarza dużo, dużo mniej.
Nie no, po pierwsze Lukę bardzo lubię, po drugie w całej sytuacji zachowuje się jak najbardziej profesjonalnie. I po trzecie, najważniejsze - jak mamy za niego dostać 40 baniek i wydać z 25-30 na kota w worku pod tytułem Moutinho to dochodzę do wniosku, że kogoś popie***liło. Pomijając już to, że piszący te bzdury dziennikarze chyba nie wiedzą, że w historii wydaliśmy najwięcej na piłkarza dużo, dużo mniej
13 lipca 2012, 20:07 [cytuj]
dzejkob powiedział/a:
Takie dwa ciekawe filmiki o naszym najnowszym nabytku-Janie Vertonghenie
Polska piłka sporo mu zawdzięcza
Potrafi wypracować bramkę. To dobrze.
Iwan, ale jako zespół, który zaczyna kończyć sezony na 4-5 miejscu, musimy wreszcie zacząć jakieś porządne zakupy. Dla mnie Moutinho jest dobrym wyborem i chyba bardzo realnym. Chociaż wolałbym kogoś młodszego i tańszego.
Potrafi wypracować bramkę. To dobrze.
Iwan, ale jako zespół, który zaczyna kończyć sezony na 4-5 miejscu, musimy wreszcie zacząć jakieś porządne zakupy. Dla mnie Moutinho jest dobrym wyborem i chyba bardzo realnym. Chociaż wolałbym kogoś młodszego i tańszego
LMAO
13 lipca 2012, 20:29 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yBgNMgHOYD8#!
Chłopak przechodzi u nas testy. 20lat, kosztował by max 1mil.
Co sądzicie?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yBgNMgHOYD8#!
Chłopak przechodzi u nas testy. 20lat, kosztował by max 1mil.
Co sądzicie?
It is better to fail aiming high than to succeed aiming low. And we of Spurs have set our sights very high - Bill Nicholson
13 lipca 2012, 20:40 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Nie no, po pierwsze Lukę bardzo lubię, po drugie w całej sytuacji zachowuje się jak najbardziej profesjonalnie. I po trzecie, najważniejsze - jak mamy za niego dostać 40 baniek i wydać z 25-30 na kota w worku pod tytułem Moutinho to dochodzę do wniosku, że kogoś popie***liło. Pomijając już to, że piszący te bzdury dziennikarze chyba nie wiedzą, że w historii wydaliśmy najwięcej na piłkarza dużo, dużo mniej
Kotem w roku można nazwać praktycznie każdy transfer, jeżeli już tak mamy na to patrzyć. Nawet w przypadku kupowania kogoś z tej samej ligi. Za parę dni zostaniemy bez mózgu drużyny, a lepszego i pewniejszego zawodnika na razie na rynku nie ma. Zna się dobrze z Boasem, ograny w Europie, parę pucharów ma, doświadczenie jakieś też. Taki Oscar w ogóle przy nim nie wygląda. Gość z wypizdowa, którego meczu pewnie żaden z nas nigdy nie widział, a na dodatek Brazylijczyk, a ich bani nie ogarnąłby nawet Freud. Dodatkowo kasę chcą taką samą, a ryzyko ogromne. Można się jeszcze przyjrzeć Eriksenowi, ale nie wydaje mi się, żeby taki młodzian, który dotychczas grał tylko w Eredivisie potrafił dyrygować klubem, który ma walczyć o LM. Sahina Real też nie chce oddać, więc dużego wyboru nie ma.
Kogoś kupić trzeba, bo z taką luką grać się będzie ciężko. W to lato jest bieda, jeżeli chodzi o rozgrywających, Hiszpania nie spłodziła żadnego mediapunte i trzeba brać, co jest
A propos Luki i Madrytu: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/531517_474419645920056_136254356_n.jpg
Kotem w roku można nazwać praktycznie każdy transfer, jeżeli już tak mamy na to patrzyć. Nawet w przypadku kupowania kogoś z tej samej ligi. Za parę dni zostaniemy bez mózgu drużyny, a lepszego i pewniejszego zawodnika na razie na rynku nie ma. Zna się dobrze z Boasem, ograny w Europie, parę pucharów ma, doświadczenie jakieś też. Taki Oscar w ogóle przy nim nie wygląda. Gość z wypizdowa, którego meczu pewnie żaden z nas nigdy nie widział, a na dodatek Brazylijczyk, a ich bani nie ogarnąłby nawet Freud. Dodatkowo kasę chcą taką samą, a ryzyko ogromne. Można się jeszcze przyjrzeć Eriksenowi, ale nie wydaje mi się, żeby taki młodzian, który dotychczas grał tylko w Eredivisie potrafił dyrygować klubem, który ma walczyć o LM. Sahina Real też nie chce oddać, więc dużego wyboru nie ma.
Kogoś kupić trzeba, bo z taką luką grać się będzie ciężko. W to lato jest bieda, jeżeli chodzi o rozgrywających, Hiszpania nie spłodziła żadnego mediapunte i trzeba brać, co jest :)
A propos Luki i Madrytu: https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/531517_474419645920056_136254356_n.jpg
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
13 lipca 2012, 20:45 [cytuj]
Niczego sobie, ale musi popracować nad chwytaniem według mnie.
Niczego sobie, ale musi popracować nad chwytaniem według mnie
13 lipca 2012, 21:07 [cytuj]
A Martinez w jakich kwotach oscyluje? W sensie według "mediów"
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
13 lipca 2012, 22:39 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Też nigdy nie wierzyłem w odejście Rafy (ale nie wierzyłem że Modrić odejdzie i tu chyba byłem w błędzie

). Jak dla mnie ważne jest, żeby zachować jak najwięcej piłkarzy, którzy tworzyli trzon drużyny w poprzednim sezonie i Rafa na pewno do nich należy. Cieszę się też z powrotu Adebayora. Jeżeli chodzi o Modricia to nie mam pretensji że odchodzi, ale nie czuje też jakieś wdzięczności. Myślę że obie strony skorzystały na pobycie Luki w naszym klubie. My mieliśmy dobrego zawodnika, na którym sporo zarobimy. Modrić dzięki nam wypromował się jako zawodnik i teraz dostanie dobrą tygodniówkę w nowym klubie. No chyba że nikt nie zapłaci ceny której żądamy i Modrić będzie musiał zostać, co ucieszy mnie jeszcze bardziej
Też nigdy nie wierzyłem w odejście Rafy (ale nie wierzyłem że Modrić odejdzie i tu chyba byłem w błędzie :P). Jak dla mnie ważne jest, żeby zachować jak najwięcej piłkarzy, którzy tworzyli trzon drużyny w poprzednim sezonie i Rafa na pewno do nich należy. Cieszę się też z powrotu Adebayora. Jeżeli chodzi o Modricia to nie mam pretensji że odchodzi, ale nie czuje też jakieś wdzięczności. Myślę że obie strony skorzystały na pobycie Luki w naszym klubie. My mieliśmy dobrego zawodnika, na którym sporo zarobimy. Modrić dzięki nam wypromował się jako zawodnik i teraz dostanie dobrą tygodniówkę w nowym klubie. No chyba że nikt nie zapłaci ceny której żądamy i Modrić będzie musiał zostać, co ucieszy mnie jeszcze bardziej ;)
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
13 lipca 2012, 22:59 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Athletic Bilbao nie chce nawet słyszeć o jego sprzedaży, chyba, że jakiś klub da tyle ile ma zapisane w klauzuli odejścia, czyli 40 mln euro. Co do dyskusji o Moutinho, to jestem zdania, że można dać za niego maksymalnie 20-25 mln euro, a nie jak Porto sobie życzy za niego 35 mln euro. Tottenham ma wziąć za Modricia około 45 mln euro i oddać niecałe 80 procent z tej kwoty na jego zastępcę, to już lepiej zatrzymać Lukę na siłę. W tej chwili ciężko znaleźć jakiegoś dobrego zawodnika na pozycję rozgrywającego za "normalne" pieniądze, bo kwoty na rynku transferowym od przejścia Cristiano Ronaldo do Realu powariowały. A co sądzicie o Yohanie Cabaye? Ograny w Anglii, ma dobre statystyki, a kwota nie przekraczałaby zapewne 20 mln euro.
Athletic Bilbao nie chce nawet słyszeć o jego sprzedaży, chyba, że jakiś klub da tyle ile ma zapisane w klauzuli odejścia, czyli 40 mln euro. Co do dyskusji o Moutinho, to jestem zdania, że można dać za niego maksymalnie 20-25 mln euro, a nie jak Porto sobie życzy za niego 35 mln euro. Tottenham ma wziąć za Modricia około 45 mln euro i oddać niecałe 80 procent z tej kwoty na jego zastępcę, to już lepiej zatrzymać Lukę na siłę. W tej chwili ciężko znaleźć jakiegoś dobrego zawodnika na pozycję rozgrywającego za "normalne" pieniądze, bo kwoty na rynku transferowym od przejścia Cristiano Ronaldo do Realu powariowały. A co sądzicie o Yohanie Cabaye? Ograny w Anglii, ma dobre statystyki, a kwota nie przekraczałaby zapewne 20 mln euro
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...