Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  42  43  44  45  46    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Andre na zakupach.
30 lipca 2012, 20:48 [cytuj]
Juź chyba całkiem blisko ...http://www.laligablog.com/2012/07/30/luka-modric-move-to-real-madrid-close-to-completion/?
30 lipca 2012, 20:56 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Za Modricia można byłoby wziąć 50 mln, ale taką kwotę trzeba byłoby postawić od początku, to Real oferowałby pewnie w tej chwili 46 mln, a nie 36.
Ale nic nie poradzisz na to, że rynek transferowy został popsuty wraz z transferem Cristiano Ronaldo do Realu. Teraz za byle zawodnika trzeba rzucać kasą. Za Javi Martineza chcą tylko 40 mln euro i nawet nie zejdą z ceny, za Moutinho 35 mln euro i nie chcą nawet negocjować. Kiedyś sprzedalibyśmy Modricia za 25 mln euro i kupilibyśmy Moutinho za 10-15 mln euro, a Martineza za 8-12 mln euro, a nic nie możemy zrobić, kiedy po wielkich transferach Realu do futbolu wkroczyli szejkowie, którzy nawet nie muszą negocjować. A zawodników takich jak Adebayor oddają za 5 mln funtów

Dokładnie. Teraz negocjacje wyglądają tak, a nie inaczej. Są jeszcze biznesmeni, jak Levy, którzy starają się oszczędzać. Ale potem przyjdzie ktoś taki jak do MC czy PSG. I negocjacje to:
- Ile za niego chcecie?
- 40 mln.(Myślą, że uda się sprzedać za ~30mln)
- 39 i bierzemy.
- OK.
Potem dogadują się z zawodnikiem, jak Adebayor i dają mu niespotykane wcześniej pensje. I teraz my, klub bez jakiś szejków i wielkich sponsorów mamy problem. Zaczęło się z Realem, który w 2000 kupował grajków za niesamowitą kasę i potem inne klub za tą kasę kupowały kolejnych itd. Potem Chelsea, teraz City i PSG. To są kluby oparte na pieniądzach, których mają tyle ile chcą. Przecież taki szejk zarabia tyle, że mógłby sobie kupować co kilka dni kolejnego CR7.
Dokładnie. Teraz negocjacje wyglądają tak, a nie inaczej. Są jeszcze biznesmeni, jak Levy, którzy starają się oszczędzać. Ale potem przyjdzie ktoś taki jak do MC czy PSG. I negocjacje to: - Ile za niego chcecie? - 40 mln.(Myślą, że uda się sprzedać za ~30mln) - 39 i bierzemy. - OK. Potem dogadują się z zawodnikiem, jak Adebayor i dają mu niespotykane wcześniej pensje. I teraz my, klub bez jakiś szejków i wielkich sponsorów mamy problem. Zaczęło się z Realem, który w 2000 kupował grajków za niesamowitą kasę i potem inne klub za tą kasę kupowały kolejnych itd. Potem Chelsea, teraz City i PSG. To są kluby oparte na pieniądzach, których mają tyle ile chcą. Przecież taki szejk zarabia tyle, że mógłby sobie kupować co kilka dni kolejnego CR7
LMAO
31 lipca 2012, 01:47 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Nie znasz naszego Prezesa? Jestem w stanie uwierzyć, że kiedy on wychodzi z restauracji, po negocjacjach to kelner na koniec sam daje mu w łapę napiwek... :mysli:

:rotfl: no zapewne tak jest!

Ale ofensywnych rozgrywających na szczęście nie brakuje. Nie muszę dzwonić do Porto - już wolę do Moskwy, żeby ponegocjować przyjście Dżagojewa. A jest jeszcze np. Milan Badelj - następca Modricia w Dinamo Zagrzeb. Zapewne też nie za drogi. Jest absolutnie rewelacyjny Christian Ericksen z Ajaxu, Ander Herrera z Bilbao, czy Lucas Moura z Sao Paulo
:rotfl: no zapewne tak jest! Ale ofensywnych rozgrywających na szczęście nie brakuje. Nie muszę dzwonić do Porto - już wolę do Moskwy, żeby ponegocjować przyjście Dżagojewa. A jest jeszcze np. Milan Badelj - następca Modricia w Dinamo Zagrzeb. Zapewne też nie za drogi. Jest absolutnie rewelacyjny Christian Ericksen z Ajaxu, Ander Herrera z Bilbao, czy Lucas Moura z Sao Paulo
31 lipca 2012, 01:52 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
:rotfl: no zapewne tak jest!

Ale ofensywnych rozgrywających na szczęście nie brakuje. Nie muszę dzwonić do Porto - już wolę do Moskwy, żeby ponegocjować przyjście Dżagojewa. A jest jeszcze np. Milan Badelj - następca Modricia w Dinamo Zagrzeb. Zapewne też nie za drogi. Jest absolutnie rewelacyjny Christian Ericksen z Ajaxu, Ander Herrera z Bilbao, czy Lucas Moura z Sao Paulo

Milan Badelj mi się marzy, ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy da sobie radę w drużynie z takimi ambicjami, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Ericksen w tej chwili najbardziej by pasował jeśli chodzi o umiejętności i cenę. Za Herrerę trzeba byłoby zapłacić klauzulę odejścia. A nie wiem czy klub będzie skłonny zapłacić 40 mln euro za Lucasa Mourę. Choć Dzagoev to też nie jest zła opcja, ale trzeba byłoby zobaczyć ile za niego sobie życzą.
Milan Badelj mi się marzy, ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy da sobie radę w drużynie z takimi ambicjami, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Ericksen w tej chwili najbardziej by pasował jeśli chodzi o umiejętności i cenę. Za Herrerę trzeba byłoby zapłacić klauzulę odejścia. A nie wiem czy klub będzie skłonny zapłacić 40 mln euro za Lucasa Mourę. Choć Dzagoev to też nie jest zła opcja, ale trzeba byłoby zobaczyć ile za niego sobie życzą
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
31 lipca 2012, 01:59 [cytuj]
No i panowie - trzeba się powoli rozglądać za jakimś napastnikiem, bo ja sobie sezonu z Defoe i Harry Kanem nie wyobrażam. Dla mnie na mur/beton jeden europejskiej/światowej klasy plus jeśli nie Adebayor to ktoś gotowy do strzelenia 10 bramek w lidze i pogodzenia się z rolą jokera.

Chyba można już zapomnieć o Damiao. Spekulacje z Hulkiem raczej też między bajki pójdą, a więc kto zostaje? Może wreszcie zagadać z tym Llorente.

Szkoda, że nam przeszły obok nosa transfery Marvina Martina, Derdiyoka, czy Xhaki, że o Shaqirim nie wspomnę... ;(
No i panowie - trzeba się powoli rozglądać za jakimś napastnikiem, bo ja sobie sezonu z Defoe i Harry Kanem nie wyobrażam. Dla mnie na mur/beton jeden europejskiej/światowej klasy plus jeśli nie Adebayor to ktoś gotowy do strzelenia 10 bramek w lidze i pogodzenia się z rolą jokera. Chyba można już zapomnieć o Damiao. Spekulacje z Hulkiem raczej też między bajki pójdą, a więc kto zostaje? Może wreszcie zagadać z tym Llorente. Szkoda, że nam przeszły obok nosa transfery Marvina Martina, Derdiyoka, czy Xhaki, że o Shaqirim nie wspomnę... ;(
31 lipca 2012, 02:31 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
No i panowie - trzeba się powoli rozglądać za jakimś napastnikiem, bo ja sobie sezonu z Defoe i Harry Kanem nie wyobrażam. Dla mnie na mur/beton jeden europejskiej/światowej klasy plus jeśli nie Adebayor to ktoś gotowy do strzelenia 10 bramek w lidze i pogodzenia się z rolą jokera.

Chyba można już zapomnieć o Damiao. Spekulacje z Hulkiem raczej też między bajki pójdą, a więc kto zostaje? Może wreszcie zagadać z tym Llorente.

Szkoda, że nam przeszły obok nosa transfery Marvina Martina, Derdiyoka, czy Xhaki, że o Shaqirim nie wspomnę... ;(

Jeśli chodzi o Llorente to ma zapisaną klauzulę odejścia 28 mln funtów i Athletic Bilbao nawet nie będzie jej negocjować, bo gdy ktoś zapłaci klauzulę to klub nie ma już nic do gadania (chociaż w przypadku Damiao udało się to Internacionalowi to obejść), a w Bilbao, gdyby klub zaczął negocjować, to byłoby to potraktowane jako chęć sprzedaży największej gwiazdy, co doprowadziłoby do wściekłości kibiców, dlatego także za Martineza życzą sobie klauzulę odejścia, czyli 40 milionów euro. Może Remy? A co do Ade, to podobno ma przejść za 5 mln funtów do Tottenhamu, więc jeden napastnik może już będzie.
Szkoda bardzo Marvina Martina, bo przeszedł do Lille za około 10 milionów euro, a chłop potrafi grać na wysokim poziomie i byłby następca dla Modricia. Xhaki byłby fajnym zmiennikiem dla Bale'a i Lennona, bo poza nimi to nie mamy klasowego skrzydłowego.
Jeśli chodzi o Llorente to ma zapisaną klauzulę odejścia 28 mln funtów i Athletic Bilbao nawet nie będzie jej negocjować, bo gdy ktoś zapłaci klauzulę to klub nie ma już nic do gadania (chociaż w przypadku Damiao udało się to Internacionalowi to obejść), a w Bilbao, gdyby klub zaczął negocjować, to byłoby to potraktowane jako chęć sprzedaży największej gwiazdy, co doprowadziłoby do wściekłości kibiców, dlatego także za Martineza życzą sobie klauzulę odejścia, czyli 40 milionów euro. Może Remy? A co do Ade, to podobno ma przejść za 5 mln funtów do Tottenhamu, więc jeden napastnik może już będzie. Szkoda bardzo Marvina Martina, bo przeszedł do Lille za około 10 milionów euro, a chłop potrafi grać na wysokim poziomie i byłby następca dla Modricia. Xhaki byłby fajnym zmiennikiem dla Bale'a i Lennona, bo poza nimi to nie mamy klasowego skrzydłowego
31 lipca 2012, 03:43 [cytuj]
Na zmiennika dla Bale'a i Lennona bardzo bym u nas widział Adama Johnsona :ok:
31 lipca 2012, 11:02 [cytuj]
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=40422&kom=ok

co do sahina mou go nie chce ale spurs chyba odpuscili a anale i milan negocjują podobno:mysli:
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktualnosci&id=40422&kom=ok co do sahina mou go nie chce ale spurs chyba odpuscili a anale i milan negocjują podobno:mysli:
31 lipca 2012, 11:12 [cytuj]
Tottenham are considering a £7.5million bid for Liverpool winger Raheem Sterling, according to the Daily Mail
Tottenham are considering a £7.5million bid for Liverpool winger Raheem Sterling, according to the Daily Mail
31 lipca 2012, 11:24 [cytuj]
LOL
LOL
31 lipca 2012, 12:02 [cytuj]
http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ligi-zagraniczne-Anglia/adebayor-coraz-bliej-tottenhamu.html
http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ligi-zagraniczne-Anglia/adebayor-coraz-bliej-tottenhamu.html
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
31 lipca 2012, 12:59 [cytuj]
http://www.futbol.pl/node/439025
Może niewierny Luka zostanie przy WHL :cwaniak:
http://www.futbol.pl/node/439025 Może niewierny Luka zostanie przy WHL :cwaniak:
31 lipca 2012, 15:50 [cytuj]
Oby nie..
Oby nie
31 lipca 2012, 16:45 [cytuj]
Pienaar na testach medycznych w Evertonie.
Pienaar na testach medycznych w Evertonie
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
31 lipca 2012, 17:44 [cytuj]
Szkoda, że Pienaar odchodzi. To dobry zawodnik, tylko nie był doceniany przez HR.
Szkoda, że Pienaar odchodzi. To dobry zawodnik, tylko nie był doceniany przez HR
31 lipca 2012, 18:26 [cytuj]
To chociaż kasa na Ade będzie.
To chociaż kasa na Ade będzie
31 lipca 2012, 19:04 [cytuj]
Słyszałem na GMF, że Mancini jest gotów oddać Ade za darmo, byle van Piersi zgodził się do nich przyjść
Słyszałem na GMF, że Mancini jest gotów oddać Ade za darmo, byle van Piersi zgodził się do nich przyjść
31 lipca 2012, 19:17 [cytuj]
Barometr powiedział/a:

W tym sezonie, na dobre rozkwitnie talent Androsa Townsenda ;P
W tym sezonie, na dobre rozkwitnie talent Androsa Townsenda ;P
Can't Smile Without You!!!
31 lipca 2012, 20:13 [cytuj]
We have reached agreement with Everton for the transfer of Steven Pienaar. We wish him all the best for the future:

Steven oficjalnie bye bye
We have reached agreement with Everton for the transfer of Steven Pienaar. We wish him all the best for the future: Steven oficjalnie bye bye
31 lipca 2012, 20:26 [cytuj]
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=227992

jak myślicie plota czy jest cos prawdy w tym i czy jak tak to dobrze waszym zdaniem?
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=227992 jak myślicie plota czy jest cos prawdy w tym i czy jak tak to dobrze waszym zdaniem?
|<  <<  <  42  43  44  45  46    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 9 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się