Forum dyskusyjne
7 stycznia 2013, 16:19 [cytuj]
Skoro Adebayor jedzie na PNA to wyczuwam kupno napadziora. Może ten Damiao?
Skoro Adebayor jedzie na PNA to wyczuwam kupno napadziora. Może ten Damiao?
LMAO
7 stycznia 2013, 16:22 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Bardzo wysokim? On jest dobry. Po prostu dobry. Według mnie lepiej dać mu pograć w europejskich pucharach i w lidze sezon do końca. To mu wyjdzie na dobre, a do nas dołączy na okres przygotowawczy, lepiej się zaaklimatyzuje, pozna z kolegami z drużyny
Moim zdaniem lepiej zaaklimatyzowałby się, gdyby mógł ze sztabem szkoleniowym i całą drużyną przebywać przez 5 miesięcy (zagrać kilka meczów choćby w pucharach), a później również okres przygotowawczy. Jaką masz pewność, że będzie grał w Schalke, gdy tamci wiedzą o jego rychłym odejściu? Ja nie mam takiej pewnośći. A tu poznałby wszystkich naokoło, treningi, system, taktykę itp. itd. Nie wiem na jakiej podstawie sugerujesz, że lepiej aby kisił się kolejne pół roku w Niemczech...
Moim zdaniem lepiej zaaklimatyzowałby się, gdyby mógł ze sztabem szkoleniowym i całą drużyną przebywać przez 5 miesięcy (zagrać kilka meczów choćby w pucharach), a później również okres przygotowawczy. Jaką masz pewność, że będzie grał w Schalke, gdy tamci wiedzą o jego rychłym odejściu? Ja nie mam takiej pewnośći. A tu poznałby wszystkich naokoło, treningi, system, taktykę itp. itd. Nie wiem na jakiej podstawie sugerujesz, że lepiej aby kisił się kolejne pół roku w Niemczech
Can't Smile Without You!!!
7 stycznia 2013, 17:26 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Moim zdaniem lepiej zaaklimatyzowałby się, gdyby mógł ze sztabem szkoleniowym i całą drużyną przebywać przez 5 miesięcy (zagrać kilka meczów choćby w pucharach), a później również okres przygotowawczy. Jaką masz pewność, że będzie grał w Schalke, gdy tamci wiedzą o jego rychłym odejściu? Ja nie mam takiej pewnośći. A tu poznałby wszystkich naokoło, treningi, system, taktykę itp. itd. Nie wiem na jakiej podstawie sugerujesz, że lepiej aby kisił się kolejne pół roku w Niemczech
A posadziłbyś Bale wiedząc że odejdzie latem? Na podstawie 1.6 mln funtów, które piechotą nie chodzi.
A posadziłbyś Bale wiedząc że odejdzie latem? Na podstawie 1.6 mln funtów, które piechotą nie chodzi
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
7 stycznia 2013, 17:29 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Lepiej tego nie można było ująć. To opowiadanie, że 1,6 miliona to nie dużo jest prawie równie denerwujące jak nazywanie jakiegoś zawodnika "klasyczną 10", "lisem pola karnego" albo "defensywnym napastnikiem". Co po niektórzy powinni się nauczyć rozróżniać płaszczyznę FM'a od realnego świata bo to, że ktoś jest lisem pola karnego w gierce nie ma żadnego przełożenia na prawdziwy sport
Nie zgadzam się z tym ani trochę. Kwestia FM jest taka, że te liczby przy tworzeniu zawodnika ustala się adekwatnie do formy zawodnika w momencie tworzenia gry. Jedyną tego wadą jest to, że nie zmieniają się(nie ma fizycznej możliwości aby się zmieniały) wraz z formą zawodnika w realnym życiu. Terminologia FM wzięta jest nie z kosmosu tylko z żargonu piłkarskiego/trenerskiego. Ma odzwierciedlenie w realnym świecie piłkarskim(to, że zawodnik przez trenera w realnym życiu jest ustawiany gdzie indziej to inna bajka, która nie zmienia tego, że Walcott to napastnik, a nie skrzydłowy jak sądzi Węgier. Co do Defoe to ostatnio właśnie lis pola karnego. Jest tam gdzie ma być, i kij w oko czy przypadkiem czy nie, ale gole wali czyhając na piłkę.
Co do napastnika, nie wato kupować kogoś tylko dlatego, że Ade wyjeżdża. PNA i inne takie powinno się rezerwami - u 19 zastępować. Cofnąć Kane i będzie git
Nie zgadzam się z tym ani trochę. Kwestia FM jest taka, że te liczby przy tworzeniu zawodnika ustala się adekwatnie do formy zawodnika w momencie tworzenia gry. Jedyną tego wadą jest to, że nie zmieniają się(nie ma fizycznej możliwości aby się zmieniały) wraz z formą zawodnika w realnym życiu. Terminologia FM wzięta jest nie z kosmosu tylko z żargonu piłkarskiego/trenerskiego. Ma odzwierciedlenie w realnym świecie piłkarskim(to, że zawodnik przez trenera w realnym życiu jest ustawiany gdzie indziej to inna bajka, która nie zmienia tego, że Walcott to napastnik, a nie skrzydłowy jak sądzi Węgier. Co do Defoe to ostatnio właśnie lis pola karnego. Jest tam gdzie ma być, i kij w oko czy przypadkiem czy nie, ale gole wali czyhając na piłkę.
Co do napastnika, nie wato kupować kogoś tylko dlatego, że Ade wyjeżdża. PNA i inne takie powinno się rezerwami - u 19 zastępować. Cofnąć Kane i będzie git
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
7 stycznia 2013, 17:29 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Skoro Adebayor jedzie na PNA
Potwierdzone info?
Potwierdzone info?
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
7 stycznia 2013, 17:37 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
Potwierdzone info?
Nie w 100%, ale raczej tak:
http://www.sportinglife.com/football/news/article/165/8384956/adebayor-will-travel-with-togo?
http://www1.skysports.com/football/news/11675/8384958?
tuczi powiedział/a:
Oczywiście, że chodzi mi o sytuację w której on będzie grał w meczach. U nas miałby ciężko się przebić do podstawowej jedenastki z obecnym ustawieniem. Musiałby walczyć z Dempseyem i Siggurdsonem, którzy ostatnio pokazują się z coraz lepszej strony. Poza tym będzie miał szansę zagrać dalej w LM, co mu na pewno pomoże. A w ten sposób, będzie miał więcej czasu na załatwienie wszystkich spraw z pobytem w Londynie jak i aklimatyzacji w drużynie na spokojnie.
Nie w 100%, ale raczej tak:
http://www.sportinglife.com/football/news/article/165/8384956/adebayor-will-travel-with-togo?
http://www1.skysports.com/football/news/11675/8384958?
[quote=tuczi]Moim zdaniem lepiej zaaklimatyzowałby się, gdyby mógł ze sztabem szkoleniowym i całą drużyną przebywać przez 5 miesięcy (zagrać kilka meczów choćby w pucharach), a później również okres przygotowawczy. Jaką masz pewność, że będzie grał w Schalke, gdy tamci wiedzą o jego rychłym odejściu? Ja nie mam takiej pewnośći. A tu poznałby wszystkich naokoło, treningi, system, taktykę itp. itd. Nie wiem na jakiej podstawie sugerujesz, że lepiej aby kisił się kolejne pół roku w Niemczech
LMAO
7 stycznia 2013, 17:51 [cytuj]
varba powiedział/a:
A posadziłbyś Bale wiedząc że odejdzie latem? Na podstawie 1.6 mln funtów, które piechotą nie chodzi
Słabe porównanie Varba... Jakim zawodnikiem jest dla nas Bale, a jakim Holtby dla Schalke

. Śmiem twierdzić, że Huntelaara też by nie posadzili, a tu wnioskując po wypowiedziach Heldta mam wątpliwości
Słabe porównanie Varba... Jakim zawodnikiem jest dla nas Bale, a jakim Holtby dla Schalke :mysli:. Śmiem twierdzić, że Huntelaara też by nie posadzili, a tu wnioskując po wypowiedziach Heldta mam wątpliwości :P
Can't Smile Without You!!!
8 stycznia 2013, 00:22 [cytuj]
A ja uważam, że można pokusić się o ściągniecie Holtby-go już teraz. W S04 nie będzie miał już zbytniej motywacji do gry - on już będzie jedną połówką mózgu na WHL. Dodatkowo w perspektywie wyjazdu Ade na PA, Lewis mógłby zagrać w napadzie z JD.
1,6 mln - to naprawdę promocja. Rzadko, które odejścia klasowych piłkarzy kończą się taką kwotą nawet jeśli do końca kontraktu pozostaje pół roku. Tu wyszedł na wierzch, ŻYDOWSKI NOS - Daniela - gdyby LH nie złożył podpisu na kontrakcie ze Spurs moglibyśmy pomarzyć o cenie poniżej 5 baniek!
A ja uważam, że można pokusić się o ściągniecie Holtby-go już teraz. W S04 nie będzie miał już zbytniej motywacji do gry - on już będzie jedną połówką mózgu na WHL. Dodatkowo w perspektywie wyjazdu Ade na PA, Lewis mógłby zagrać w napadzie z JD.:ok:
1,6 mln - to naprawdę promocja. Rzadko, które odejścia klasowych piłkarzy kończą się taką kwotą nawet jeśli do końca kontraktu pozostaje pół roku. Tu wyszedł na wierzch, ŻYDOWSKI NOS - Daniela - gdyby LH nie złożył podpisu na kontrakcie ze Spurs moglibyśmy pomarzyć o cenie poniżej 5 baniek!
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
8 stycznia 2013, 00:26 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
A ja uważam, że można pokusić się o ściągniecie Holtby-go już teraz. W S04 nie będzie miał już zbytniej motywacji do gry - on już będzie jedną połówką mózgu na WHL. Dodatkowo w perspektywie wyjazdu Ade na PA, Lewis mógłby zagrać w napadzie z JD.
Zgadzam sie z tym całkowicie bracie.. Jeśli mamy taką okazje to wzmocnimy sie teraz, a nie czekajmy to parę miechów na niego..
Zgadzam sie z tym całkowicie bracie.. Jeśli mamy taką okazje to wzmocnimy sie teraz, a nie czekajmy to parę miechów na niego
E.F.E.N.D.I.
8 stycznia 2013, 00:26 [cytuj]
:cwaniak:
E.F.E.N.D.I.
8 stycznia 2013, 17:27 [cytuj]
Co myślicie o Belhandzie, z którym to nas ploty dzisiaj łączą? Ja tam kolesia lubię, więc jestem jak najbardziej za. No, ale chyba trochę bardziej nam powinno zależeć na napastniku.
BTW przez chwilę pomyślałem co my tacy rozrzutni, ale przypomniałem sobie, że Holtby do nas wbije za darmo.
Co myślicie o Belhandzie, z którym to nas ploty dzisiaj łączą? Ja tam kolesia lubię, więc jestem jak najbardziej za. No, ale chyba trochę bardziej nam powinno zależeć na napastniku.
BTW przez chwilę pomyślałem co my tacy rozrzutni, ale przypomniałem sobie, że Holtby do nas wbije za darmo
LMAO
8 stycznia 2013, 18:18 [cytuj]
Belhanda? Giroud Bis? Nie dziękuje , postoję. Jeśli już to wolałbym innego gościa na skrzydło(co jest zbędne moim zdaniem)
Tak jak byłem przeciwny zbierania dziadków, tak teraz mówię wam wszem i wobec brać LAMPSA i zacierać rączki
Belhanda? Giroud Bis? Nie dziękuje , postoję. Jeśli już to wolałbym innego gościa na skrzydło(co jest zbędne moim zdaniem)
Tak jak byłem przeciwny zbierania dziadków, tak teraz mówię wam wszem i wobec brać LAMPSA i zacierać rączki :cwaniak:
8 stycznia 2013, 18:31 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Tak jak byłem przeciwny zbierania dziadków, tak teraz mówię wam wszem i wobec brać LAMPSA i zacierać rączki

A gdzie Ty chcesz go wcisnąć?
A gdzie Ty chcesz go wcisnąć?
8 stycznia 2013, 18:50 [cytuj]
Tam gdzie wy chcecie wcisnąć Moutinho, Sneijdera Willana, Eriksena i VDV.
Tam gdzie wy chcecie wcisnąć Moutinho, Sneijdera Willana, Eriksena i VDV
8 stycznia 2013, 18:58 [cytuj]
To ja już wolę Joao albo Williana, którzy mogą dowodzić nasza ofensywną przez jeszcze kilka ładnych lat. Lamps będzie w stanie to robić jeszcze tylko przez 2 maks. 3 sezony. Poza tym za darmo grał też nie będzie, tyle, że Chelsea wiele za niego chcieć raczej nie będzie.
Co do Younesa to też jestem za, bo to naprawdę zdolny zawodnik.
Ja jestem ciekawy co sadzicie o Cristianie Atsu z Porto ktorym też już od jakiegoś czasu się interesujemy...
To ja już wolę Joao albo Williana, którzy mogą dowodzić nasza ofensywną przez jeszcze kilka ładnych lat. Lamps będzie w stanie to robić jeszcze tylko przez 2 maks. 3 sezony. Poza tym za darmo grał też nie będzie, tyle, że Chelsea wiele za niego chcieć raczej nie będzie.
Co do Younesa to też jestem za, bo to naprawdę zdolny zawodnik.
Ja jestem ciekawy co sadzicie o Cristianie Atsu z Porto ktorym też już od jakiegoś czasu się interesujemy
8 stycznia 2013, 19:07 [cytuj]
Z Porto marze o Jamesie Rodriguezie, ale mój kumpel jest fanatykiem Porto i chwali sobie Atsu, z tej drużyny widziałbym jeszcze A.Sandro, Kelvina/Iturbe (młodość!)
Z Porto marze o Jamesie Rodriguezie, ale mój kumpel jest fanatykiem Porto i chwali sobie Atsu, z tej drużyny widziałbym jeszcze A.Sandro, Kelvina/Iturbe (młodość!)
To dare is to do.
8 stycznia 2013, 19:18 [cytuj]
Za hulka fc porto wzięło 50 mln ( i tak nie chętnie ) , za moutinho ponad 30 mln , rodrigez też pewnie 30 mln atsu 20 mln . Nawet na 1 levy nie da kasy ;]
Za hulka fc porto wzięło 50 mln ( i tak nie chętnie ) , za moutinho ponad 30 mln , rodrigez też pewnie 30 mln atsu 20 mln . Nawet na 1 levy nie da kasy ;]
8 stycznia 2013, 19:19 [cytuj]
http://l-a.pl/news/5692/22mln-klauzuli-w-kontrakcie-fellainiego
http://l-a.pl/news/5692/22mln-klauzuli-w-kontrakcie-fellainiego
8 stycznia 2013, 19:21 [cytuj]
The Mail informuje, że Tottenham zamierza rozpocząć negocjacje z Crystal Palace w sprawie transferu Wilfrieda Zahy. Koguty mają zaoferować za 20-letniego skrzydłowego 10 milionów funtów, a transfer zostałby sfinalizowany latem.
The Mail informuje, że Tottenham zamierza rozpocząć negocjacje z Crystal Palace w sprawie transferu Wilfrieda Zahy. Koguty mają zaoferować za 20-letniego skrzydłowego 10 milionów funtów, a transfer zostałby sfinalizowany latem
8 stycznia 2013, 20:31 [cytuj]
Mam pytanie czy ten zaha jest wart tych 10 kafli bo championship to calkiem inna bajka niz PL?
Mam pytanie czy ten zaha jest wart tych 10 kafli bo championship to calkiem inna bajka niz PL?