Forum dyskusyjne
29 lipca 2013, 12:33 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Podałem wiadomość , która została zapisana przez Daily Star.
[quote=trzaskal] Levy transferem GB zbilansuje budżet może trochę chlapnie na jeszcze jeden transfer i tyle - pozamiatane
Gówno dostaniemy a nie marię czy fabio. Ktoś z Was myśli, że tacy zawodnicy po 20-30 mln EUR będą chcieli grać w LE i do tego obniżając sobie tyg.?
Gówno dostaniemy a nie marię czy fabio. Ktoś z Was myśli, że tacy zawodnicy po 20-30 mln EUR będą chcieli grać w LE i do tego obniżając sobie tyg.?
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
29 lipca 2013, 12:55 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Contentrao może się skusi na AVB , a di maria wraz z przyjściem bale`a na Santiago Bernabeu , może sobie innego klubu szukać .
Contentrao może się skusi na AVB , a di maria wraz z przyjściem bale`a na Santiago Bernabeu , może sobie innego klubu szukać
29 lipca 2013, 13:22 [cytuj]
A tak to w składach wygląda:
http://soccerlens.com/spurs-should-accept-di-maria-and-coentrao-swap-deal-for-bale/112298/?
A tak to w składach wygląda:
http://soccerlens.com/spurs-should-accept-di-maria-and-coentrao-swap-deal-for-bale/112298/?
29 lipca 2013, 14:25 [cytuj]
Gan1982 powiedział/a:
A my się nie wzmacniamy ?
17mln Paulinho, Chadil czy jak mu tam 7 mln, Saldado to kolejne 25 mln. Jeśli tyle wydamy to i tak będą ogromne wydatki jak na nasz klub. Czasem jak czytam wasze komentarze to wydaje mi się że kibicujecie Tottenhamowi od czasów maks ligi mistrzów
To że ktoś kibicuje od LM to nie znaczy, że jest gorszy. Choć ja kibicuje Tottenhamowi jakoś od 2007/08r. To że Tottenham nigdy nie szastał kasą na rynku transferowym to nie oznacza że to sie nie może zmienić, jeżeli sobie stawiamy cele top 3 to trzeba jakies spektakularne transfery robić, niestety Levy się do tego nie nadaje. Chadli i Soldado oficjalnie w Tottenhamie? Nie słyszałem. Jak na razie jest tylko Paulinho. Ale tak jak piszesz, nie ma co liczyc że z kasy za Bale pozyskamy kogoś więc ja bym chciał żeby była wymiana z Realem i dopłata. Di Maria raczej nie ruszy się z tamtąd, nawet jak bedzie wiedział że na ławce bedzie grał ale Coentrao to dobry grajek, 2x lepszy od Vertsa, BAE nie mówiac o Rose.
To że ktoś kibicuje od LM to nie znaczy, że jest gorszy. Choć ja kibicuje Tottenhamowi jakoś od 2007/08r. To że Tottenham nigdy nie szastał kasą na rynku transferowym to nie oznacza że to sie nie może zmienić, jeżeli sobie stawiamy cele top 3 to trzeba jakies spektakularne transfery robić, niestety Levy się do tego nie nadaje. Chadli i Soldado oficjalnie w Tottenhamie? Nie słyszałem. Jak na razie jest tylko Paulinho. Ale tak jak piszesz, nie ma co liczyc że z kasy za Bale pozyskamy kogoś więc ja bym chciał żeby była wymiana z Realem i dopłata. Di Maria raczej nie ruszy się z tamtąd, nawet jak bedzie wiedział że na ławce bedzie grał ale Coentrao to dobry grajek, 2x lepszy od Vertsa, BAE nie mówiac o Rose
29 lipca 2013, 14:31 [cytuj]
BadBoy20 powiedział/a:
Jak na razie jest tylko Paulinho.
na ławce bedzie grał
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/07/7b4716850d339431b5d5a900102d329c.jpeg?1342091497
http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/07/7b4716850d339431b5d5a900102d329c.jpeg?1342091497
29 lipca 2013, 14:33 [cytuj]
http://www.tottenhamhotspur.com/first%20team%20profiles/nacer%20chadli/
http://www.tottenhamhotspur.com/first%20team%20profiles/nacer%20chadli/
29 lipca 2013, 14:34 [cytuj]
Ten artykuł z soccerlens, choć generalnie prezentujący rozsądny pogląd, zawiera dość duże nadużycie. Prezentuje bowiem składy z Balem i bez Bale'a (w zamian za niego wrzucając do jedenastki Contreao i Di Marię, jednak nie uwzględnia w składzie "bale'owym" Roberto Soldado.
Dziś po raz pierwszy uwierzyłem, że Bale jednak odejdzie - dotąd, może naiwnie, zakładałem że to jednak nie nastąpi. I powiem tak - będzie to oczywiście duża strata - piłkarz takiego kalibru trafił się nam po raz pierwszy w historii, ale odejście Bale'a nie oznacza końca świata. Jaka wg mnie będzie różnica? Bez Bale'a będziemy wciąż bardzo mocną drużyną, walczącą o top 4, z Balem walczylibyśmy w tym sezonie o mistrza.
Potrzebujemy napastnika - to oczywiste. Prawdopodobny transfer Soldado rozwiąże ten problem. Będziemy grać jednym graczem z przodu i tak naprawdę transferu drugiej gwiazdy napadu spodziewać się nie należy, bo nie byłoby dla niej zwyczajnie miejsca na boisku. Trio Soldado, Defoe i Adebayor zagwarantuje bardzo dobry poziom z przodu.
Mając w składzie Bale'a, mielibyśmy miażdżącą pomoc - środkowe trio Sandro - Paulinho - Dembele plus dwóch skrzydłowych z trójki Bale - Lennon - Chadli. Owszem, Bale grający jako "wolny elektron" jest nie do zastąpienia, ale nawet tracąc Walijczyka, to jest wciąż bardzo mocna, wielowymiarowa pomoc. Nie chcę bawić się w spekulacje, czy dostaniemy w rozliczeniu jakichś piłkarzy z Madrytu (wg mnie byłaby to korzystna opcja - słuszna jest uwaga pojawiająca się w komentarzach, że po sprzedaży Bale'a trudno byłoby nam sensownie wydać część pieniędzy, bo pojawiłby się "efekt Manchesteru City" i kontrahenci dyktowaliby nierealistyczne ceny - jakby mało było tego, że w tym sezonie rynek transferowy kompletnie zwariował). Tak czy siak, odejście Bale'a oznaczałoby, że potrzebujemy piłkarza "na zastępstwo" (cudzysłów, bo zastąpić Bale'a nie zdołamy).
Na obronę wpływu sytuacja z Bale'm nie ma - w zasadzie jest ona kompletna, choć lewą obronę mamy nie na poziomie Top 4.
Reasumując - z Balem czy bez, mamy cholernie mocny skład. Jeśli Walijczyk odejdzie, będziemy grać inaczej niż w poprzednim sezonie, ale to wcale nie znaczy, że (dużo) mniej skutecznie. Jak napisałem na początku - z Walijczykiem bylibyśmy w grupie 4 zespołów walczących o mistrza, bez niego, będziemy o to 4. miejsce walczyć ponownie z Arsenalem i być może kimś z grupy pościgowej.
Powiem przekornie, bo nie jest to ze sobą powiązane - gdybym miał wybierać grę w tym sezonie z Balem, ale bez nowego napastnika, albo bez Bale'a, ale z Soldado i jednym, dwoma nowymi, klasowymi piłkarzami (niech będzie ten duet Contreao i di Maria), to wybrałbym drugą opcję.
Ten artykuł z soccerlens, choć generalnie prezentujący rozsądny pogląd, zawiera dość duże nadużycie. Prezentuje bowiem składy z Balem i bez Bale'a (w zamian za niego wrzucając do jedenastki Contreao i Di Marię, jednak nie uwzględnia w składzie "bale'owym" Roberto Soldado.
Dziś po raz pierwszy uwierzyłem, że Bale jednak odejdzie - dotąd, może naiwnie, zakładałem że to jednak nie nastąpi. I powiem tak - będzie to oczywiście duża strata - piłkarz takiego kalibru trafił się nam po raz pierwszy w historii, ale odejście Bale'a nie oznacza końca świata. Jaka wg mnie będzie różnica? Bez Bale'a będziemy wciąż bardzo mocną drużyną, walczącą o top 4, z Balem walczylibyśmy w tym sezonie o mistrza.
Potrzebujemy napastnika - to oczywiste. Prawdopodobny transfer Soldado rozwiąże ten problem. Będziemy grać jednym graczem z przodu i tak naprawdę transferu drugiej gwiazdy napadu spodziewać się nie należy, bo nie byłoby dla niej zwyczajnie miejsca na boisku. Trio Soldado, Defoe i Adebayor zagwarantuje bardzo dobry poziom z przodu.
Mając w składzie Bale'a, mielibyśmy miażdżącą pomoc - środkowe trio Sandro - Paulinho - Dembele plus dwóch skrzydłowych z trójki Bale - Lennon - Chadli. Owszem, Bale grający jako "wolny elektron" jest nie do zastąpienia, ale nawet tracąc Walijczyka, to jest wciąż bardzo mocna, wielowymiarowa pomoc. Nie chcę bawić się w spekulacje, czy dostaniemy w rozliczeniu jakichś piłkarzy z Madrytu (wg mnie byłaby to korzystna opcja - słuszna jest uwaga pojawiająca się w komentarzach, że po sprzedaży Bale'a trudno byłoby nam sensownie wydać część pieniędzy, bo pojawiłby się "efekt Manchesteru City" i kontrahenci dyktowaliby nierealistyczne ceny - jakby mało było tego, że w tym sezonie rynek transferowy kompletnie zwariował). Tak czy siak, odejście Bale'a oznaczałoby, że potrzebujemy piłkarza "na zastępstwo" (cudzysłów, bo zastąpić Bale'a nie zdołamy).
Na obronę wpływu sytuacja z Bale'm nie ma - w zasadzie jest ona kompletna, choć lewą obronę mamy nie na poziomie Top 4.
Reasumując - z Balem czy bez, mamy cholernie mocny skład. Jeśli Walijczyk odejdzie, będziemy grać inaczej niż w poprzednim sezonie, ale to wcale nie znaczy, że (dużo) mniej skutecznie. Jak napisałem na początku - z Walijczykiem bylibyśmy w grupie 4 zespołów walczących o mistrza, bez niego, będziemy o to 4. miejsce walczyć ponownie z Arsenalem i być może kimś z grupy pościgowej.
Powiem przekornie, bo nie jest to ze sobą powiązane - gdybym miał wybierać grę w tym sezonie z Balem, ale bez nowego napastnika, albo bez Bale'a, ale z Soldado i jednym, dwoma nowymi, klasowymi piłkarzami (niech będzie ten duet Contreao i di Maria), to wybrałbym drugą opcję
29 lipca 2013, 14:35 [cytuj]
No dobra Chadli jest ale to słaby zawodnik z Lennonem sobie nie poradzi

No dobra Chadli jest ale to słaby zawodnik z Lennonem sobie nie poradzi :):)
29 lipca 2013, 14:45 [cytuj]
Jaki słaby znowu. To po co w ogóle go ściągneliśmy skoro taki słaby. Młody, utalentowany, perspektywiczny skrzydłowy/napastnik. Reprezentant kraju o największym moim zdaniem potencjale w Europie. Słabym bym go nie nazwał.
Jaki słaby znowu. To po co w ogóle go ściągneliśmy skoro taki słaby. Młody, utalentowany, perspektywiczny skrzydłowy/napastnik. Reprezentant kraju o największym moim zdaniem potencjale w Europie. Słabym bym go nie nazwał
29 lipca 2013, 14:58 [cytuj]
http://www.futbol.pl/node/466101
Mam nadzieję, że pomysł ściągnięcia Ljajicia wiązałby się z ewentualną sprzedażą Dempseya, a nie Bale'a.
Mam głębokie nadzieje, że Walijczyk zostanie na WHL i trzeba po prostu w to wierzyć.
Jak dla mnie to on zdaje sobie sprawę, że w przypadku ewentualnego awansu do Ligi Mistrzów po sezonie zostałby u nas do 2015 roku, a coś czuję, że tak długo nie zamierza u nas siedzieć. Dobrze byłoby jakbym się mylił.
http://www.futbol.pl/node/466101
Mam nadzieję, że pomysł ściągnięcia Ljajicia wiązałby się z ewentualną sprzedażą Dempseya, a nie Bale'a.
Mam głębokie nadzieje, że Walijczyk zostanie na WHL i trzeba po prostu w to wierzyć.
Jak dla mnie to on zdaje sobie sprawę, że w przypadku ewentualnego awansu do Ligi Mistrzów po sezonie zostałby u nas do 2015 roku, a coś czuję, że tak długo nie zamierza u nas siedzieć. Dobrze byłoby jakbym się mylił
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
29 lipca 2013, 16:02 [cytuj]
Ktoś jeszcze ma wrażenie, że te nasze transfery to takie koty w worku?
Ktoś jeszcze ma wrażenie, że te nasze transfery to takie koty w worku? :D
29 lipca 2013, 16:03 [cytuj]
Christian Benitez , którym interesowaliśmy się na początku okienka transferowego nie żyje - zginął w wypadku samochodowym .
Christian Benitez , którym interesowaliśmy się na początku okienka transferowego nie żyje - zginął w wypadku samochodowym
29 lipca 2013, 16:38 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Christian Benitez , którym interesowaliśmy się na początku okienka transferowego nie żyje - zginął w wypadku samochodowym
Nie wiadomo o końca. Podobno śmierć miała związek z powikłaniami po zapaleniu otrzewnej. Szkoda... Młody chłopak. Niech spoczywa w pokoju
Nie wiadomo o końca. Podobno śmierć miała związek z powikłaniami po zapaleniu otrzewnej. Szkoda... Młody chłopak. Niech spoczywa w pokoju :zalamka:
29 lipca 2013, 16:47 [cytuj]
Podobno transfer Adebayora jest zależny od tego, czy Bestiktas zagra w pucharach w przyszłym roku. Turecki klub jest zawieszony i czeka na odwołanie.
Podobno transfer Adebayora jest zależny od tego, czy Bestiktas zagra w pucharach w przyszłym roku. Turecki klub jest zawieszony i czeka na odwołanie. :mysli:
29 lipca 2013, 17:05 [cytuj]
Na to to już chyba za późno, Fenerbahce się odwołało i jednak gra w eliminacjach LM. Bursaspor miał grac za nich ale UEFA ich wykiwała i jednak zespoł ze stolicy wrócił do Eliminacji. Natomiast już runda jest rozlosowana i nie widzę nadziei na gre Besiktasu w LE
Na to to już chyba za późno, Fenerbahce się odwołało i jednak gra w eliminacjach LM. Bursaspor miał grac za nich ale UEFA ich wykiwała i jednak zespoł ze stolicy wrócił do Eliminacji. Natomiast już runda jest rozlosowana i nie widzę nadziei na gre Besiktasu w LE
29 lipca 2013, 19:32 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Bale raczej nie odejdzie. A jak juz kogos dostaniemy za niego, to bedzie Coentrao. Chlopak dostaje tyle kasy, ze my mozemy to podwoic, a i wart jest mniej niz 20 mln. A w Realu wcale tak duzo nie gra i nie zanosi sie na zmiany. Kasa go nie trzyma, a my na pewno jestesmy jedna z najatrakcyjniejszych opcji.
A Di Maria to bajki.
Bale raczej nie odejdzie. A jak juz kogos dostaniemy za niego, to bedzie Coentrao. Chlopak dostaje tyle kasy, ze my mozemy to podwoic, a i wart jest mniej niz 20 mln. A w Realu wcale tak duzo nie gra i nie zanosi sie na zmiany. Kasa go nie trzyma, a my na pewno jestesmy jedna z najatrakcyjniejszych opcji.
A Di Maria to bajki
LMAO
29 lipca 2013, 19:39 [cytuj]
Hades powiedział/a:
A Di Maria to bajki
DL się uparł albo na pozostawienie Garetha albo na czystą gotówkę. Problem w tym, że RM nie ma tyle gotówki aby nam zapłacić. Nikt nie ma tyle gotówki z wyjątkiem Bayernu/nie liczę szejków i ruskich/
DL się uparł albo na pozostawienie Garetha albo na czystą gotówkę. Problem w tym, że RM nie ma tyle gotówki aby nam zapłacić. Nikt nie ma tyle gotówki z wyjątkiem Bayernu/nie liczę szejków i ruskich/
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
29 lipca 2013, 19:59 [cytuj]
Hahaha Real ma kase nie bój się, Real za sprzedaż swoich zawodników dostał 75 mln, tzn 65 ale za Garaya maja dostac 10mln. real to bogaty klub i jeżeli Perez bedzie chciał to wyłoży nawet 130mln
Hahaha Real ma kase nie bój się, Real za sprzedaż swoich zawodników dostał 75 mln, tzn 65 ale za Garaya maja dostac 10mln. real to bogaty klub i jeżeli Perez bedzie chciał to wyłoży nawet 130mln
29 lipca 2013, 20:13 [cytuj]
BadBoy20 powiedział/a:
Real już tego lata wyłożył 75 milionów euro na trzech zawodników. Kolega wyżej przypuszczam, że dłużej interesuje się piłką i ma w tej kwestii rację. Real nie ma takich pieniędzy, aby zapłacić w jednej racie i jest to gra na zwłokę.
Ponadto zdaje sobie Perez sprawę z tego, że Bale nie jest tak medialny jak Cristiano Ronaldo i ten transfer nie spłaci mu się w ciągu sezonu, a może nawet dwóch. Biorę pod uwagę tylko względy marketingowe.
A czytając Ciebie napiszę to co napisałem jakiś czas temu.
Mam wrażenie, że stronę zalała masa fanów Realu Madryt, którzy po cichu liczą, że Bale trafi na SB.
Ktoś nawet pisał tutaj, że w ciągu jakiegoś krótkiego okresu czasu zarejestrowało się na stronie 300 osób. Wydaje mi się, że nie jest to przypadek.
Real już tego lata wyłożył 75 milionów euro na trzech zawodników. Kolega wyżej przypuszczam, że dłużej interesuje się piłką i ma w tej kwestii rację. Real nie ma takich pieniędzy, aby zapłacić w jednej racie i jest to gra na zwłokę.
Ponadto zdaje sobie Perez sprawę z tego, że Bale nie jest tak medialny jak Cristiano Ronaldo i ten transfer nie spłaci mu się w ciągu sezonu, a może nawet dwóch. Biorę pod uwagę tylko względy marketingowe.
A czytając Ciebie napiszę to co napisałem jakiś czas temu.
Mam wrażenie, że stronę zalała masa fanów Realu Madryt, którzy po cichu liczą, że Bale trafi na SB.
Ktoś nawet pisał tutaj, że w ciągu jakiegoś krótkiego okresu czasu zarejestrowało się na stronie 300 osób. Wydaje mi się, że nie jest to przypadek
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
29 lipca 2013, 20:15 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Ponadto zdaje sobie Perez sprawę z tego, że Bale nie jest tak medialny jak Cristiano Ronaldo i ten transfer nie spłaci mu się w ciągu sezonu, a może nawet dwóch.
Bale może spłacić się szybciej niż ktokolwiek myśli - promocja w USA i Fifa 13 zrobią swoje .
Bale może spłacić się szybciej niż ktokolwiek myśli - promocja w USA i Fifa 13 zrobią swoje