16 sierpnia 2013, 19:20 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Zolter : Bale-Soldado-Lamela ?
wygląda zabójczo ale:
Bale zostanie? Co z Lennonem,Chadli i Townsend'em? Czy stać nas na wydanie 35-40mln na wzmocnienie ataku który i tak jest dobrze obsadzony graczami których wymieniłem? Co z ŚO i LO, tam sa potrzebne wzmocnienia!
wygląda zabójczo ale:
Bale zostanie? Co z Lennonem,Chadli i Townsend'em? Czy stać nas na wydanie 35-40mln na wzmocnienie ataku który i tak jest dobrze obsadzony graczami których wymieniłem? Co z ŚO i LO, tam sa potrzebne wzmocnienia!
16 sierpnia 2013, 19:23 [cytuj]
Niejaki Joe Lewis otworzył sakiewkę, mówiąc - teraz, albo nigdy.
Niejaki Joe Lewis otworzył sakiewkę, mówiąc - teraz, albo nigdy
16 sierpnia 2013, 19:31 [cytuj]
Raptus1 powiedział/a:
Niejaki Joe Lewis otworzył sakiewkę, mówiąc - teraz, albo nigdy
Szacun, Tottenham jedzie po top 2
Szacun, Tottenham jedzie po top 2 :cwaniak:
16 sierpnia 2013, 19:33 [cytuj]
No bo Baladini to Magik RAFO.
No bo Baladini to Magik RAFO. :muza:
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
16 sierpnia 2013, 19:35 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Tottenham go Lamela crazy with increased €40m bid according to Italian media outlets
-- ja pierdole --- nie poznaje tego klubu!

To dobrze czy źle?
To dobrze czy źle?
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
16 sierpnia 2013, 19:35 [cytuj]
"Szacun, Tottenham jedzie po top 2"
---
jak można walczyć o 2 miejsce?
tylko tytuł się liczy...
---
tylko tytuł się liczy
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
16 sierpnia 2013, 19:36 [cytuj]
jin - ani dobrze ani źle ... po-prostu to jest jakiś MATRIX
jin - ani dobrze ani źle ... po-prostu to jest jakiś MATRIX
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
16 sierpnia 2013, 19:39 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
---
tylko tytuł się liczy
Słusznie

Słusznie :brawo::D
16 sierpnia 2013, 19:47 [cytuj]
Calciomercato.com: Roma skłonna sprzedać Erika do Tottenhamu.
Calciomercato.com: Roma skłonna sprzedać Erika do Tottenhamu
16 sierpnia 2013, 19:49 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Tottenham go Lamela crazy with increased €40m bid according to Italian media outlets
-- ja pierdole --- nie poznaje tego klubu!

Ja też nie poznaję:
Italian press saying we're planning an 80m treble swoop on roma for pjanic, lamella and osvaldo
Ja też nie poznaję:
Italian press saying we're planning an 80m treble swoop on roma for pjanic, lamella and osvaldo
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
16 sierpnia 2013, 19:58 [cytuj]
Lamela, Osvaldo, Eriksen/Willian, Alderwiereld/Rami - Czwórka z tych graczy ma wzmocnić Tottenham by skłonić Bale do pozostania w klubie.
Lamela, Osvaldo, Eriksen/Willian, Alderwiereld/Rami - Czwórka z tych graczy ma wzmocnić Tottenham by skłonić Bale do pozostania w klubie
16 sierpnia 2013, 20:12 [cytuj]
Starczyłby spokojnie Lamela, Eriksen i którys z obronców
Starczyłby spokojnie Lamela, Eriksen i którys z obronców :luzik:
16 sierpnia 2013, 20:23 [cytuj]
Nie wierzę, żebyśmy jeszcze kogoś kupili przy pozostaniu Garetha.
Nie wierzę, żebyśmy jeszcze kogoś kupili przy pozostaniu Garetha
16 sierpnia 2013, 20:28 [cytuj]
Mateusz powiedział/a:
To uwierz - to jest ostatni moment, żeby wygrać ligę na inaugurację nowego stadionu(w rok czasu budujemy nowy stadion i odbieramy puchar na NEW WHL
To uwierz - to jest ostatni moment, żeby wygrać ligę na inaugurację nowego stadionu(w rok czasu budujemy nowy stadion i odbieramy puchar na NEW WHL
16 sierpnia 2013, 20:44 [cytuj]
Mateusz powiedział/a:
Jakbyś nie wiedział to w ciągu czterech ostatnich sezonów tak naprawdę wydaliśmy na transfery 3 miliony euro, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników.
Raz na parę lat można zaszaleć
Jakbyś nie wiedział to w ciągu czterech ostatnich sezonów tak naprawdę wydaliśmy na transfery 3 miliony euro, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników.
Raz na parę lat można zaszaleć :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
16 sierpnia 2013, 20:58 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Raz na parę lat można zaszaleć

Gdzieś na angielskich stronach tottenhamu z 2 tyg. temu czytałem ciekawy artykuł. Gościu który pisał go postawił teze że Levy i Lewis nie byli przekonani co do transferów Harrego i nie za bardzo wierzyli w jego wizje, szczególnie poprzez sciąganie i próbowanie ściągnąć podstarzałych zawodników typu. Saha, parker, Anelka, Neville. Dlatego zdecydowali się na zwolnienie i zatrudnienie AVB. Teraz po pierwszym w miare udanym sezonie (przy średniej kadrze i wystrzeleniu formy Bale) zobaczyli, że warto zainwestować. Tak jakby kasa cały czas była tylko nasz prezes nie wierzył w Harrego...
Gdzieś na angielskich stronach tottenhamu z 2 tyg. temu czytałem ciekawy artykuł. Gościu który pisał go postawił teze że Levy i Lewis nie byli przekonani co do transferów Harrego i nie za bardzo wierzyli w jego wizje, szczególnie poprzez sciąganie i próbowanie ściągnąć podstarzałych zawodników typu. Saha, parker, Anelka, Neville. Dlatego zdecydowali się na zwolnienie i zatrudnienie AVB. Teraz po pierwszym w miare udanym sezonie (przy średniej kadrze i wystrzeleniu formy Bale) zobaczyli, że warto zainwestować. Tak jakby kasa cały czas była tylko nasz prezes nie wierzył w Harrego
16 sierpnia 2013, 21:08 [cytuj]
Chadli, Paulinho, Soldado, Rami/Toby, Eriksen/Pjanic, Osvaldo, Lamela/Willian + wyprzedaż całego szrotu. To brzmi za pięknie na Spursiaków by uwierzyć...
Ogólnie to Lamela/Willian jest nam niepotrzebny, jeśli w Londynie zostanie Bale. Osvaldo też, jak nie uda nam się wypieprzyć kogoś z pary Adebayor - Defoe. Ogólnie jeśli uda nam się ściągnąć duet z Ajaxu, to będę wniebowzięty, bo to będzie najlepsze okienko od kiedy kibicuję Kogutom (dwazerozeroosiem)...
Co do Bale to sprawa jest ciężka. Z jednej strony chłopak jest po zajebistym sezonie i za rok może być ciężko dostać za niego 50 mln. Z drugiej strony gdyby został, a my wzmocnili się wcześniej wspomnianymi zawodnikami z geniuszem Andrzeja walczylibyśmy o mistrza. Czy dostaniemy za niego te 85 mln + Fabio, czy zostanie, ja i tak będę zadowolony.
Co do typowania Premier League, to u mnie wyglądałoby to tak (z obecnymi kadrami zespołów):
1.United 2.City 3.Chelsea 4.Spurs

5.Liverpool 6.Arsenal

7.Everton 8.Swansea 9.Newcastle 10.Aston Villa 11.West Ham 12.Fulham 13.Norwich 14.Southampton 15.Hull 16.West Brom 17.Crystal 18.Stoke 19. Cardiff 20.Sunderland
Chadli, Paulinho, Soldado, Rami/Toby, Eriksen/Pjanic, Osvaldo, Lamela/Willian + wyprzedaż całego szrotu. To brzmi za pięknie na Spursiaków by uwierzyć...
Ogólnie to Lamela/Willian jest nam niepotrzebny, jeśli w Londynie zostanie Bale. Osvaldo też, jak nie uda nam się wypieprzyć kogoś z pary Adebayor - Defoe. Ogólnie jeśli uda nam się ściągnąć duet z Ajaxu, to będę wniebowzięty, bo to będzie najlepsze okienko od kiedy kibicuję Kogutom (dwazerozeroosiem)...
Co do Bale to sprawa jest ciężka. Z jednej strony chłopak jest po zajebistym sezonie i za rok może być ciężko dostać za niego 50 mln. Z drugiej strony gdyby został, a my wzmocnili się wcześniej wspomnianymi zawodnikami z geniuszem Andrzeja walczylibyśmy o mistrza. Czy dostaniemy za niego te 85 mln + Fabio, czy zostanie, ja i tak będę zadowolony. :muza: :D
Co do typowania Premier League, to u mnie wyglądałoby to tak (z obecnymi kadrami zespołów):
1.United 2.City 3.Chelsea 4.Spurs :rotfl: 5.Liverpool 6.Arsenal :wysmiewacz: 7.Everton 8.Swansea 9.Newcastle 10.Aston Villa 11.West Ham 12.Fulham 13.Norwich 14.Southampton 15.Hull 16.West Brom 17.Crystal 18.Stoke 19. Cardiff 20.Sunderland
16 sierpnia 2013, 21:10 [cytuj]
Michał powiedział/a:
Co do Bale to sprawa jest ciężka. Z jednej strony chłopak jest po zajebistym sezonie i za rok może być ciężko dostać za niego 50 mln. Z drugiej strony gdyby został, a my wzmocnili się wcześniej wspomnianymi zawodnikami z geniuszem Andrzeja walczylibyśmy o mistrza. Czy dostaniemy za niego te 85 mln + Fabio, czy zostanie, ja i tak będę zadowolony.
1.United 2.City 3.Chelsea 4.Spurs 5.Liverpool 6.Arsenal 7.Everton 8.Swansea 9.Newcastle 10.Aston Villa 11.West Ham 12.Fulham 13.Norwich 14.Southampton 15.Hull 16.West Brom 17.Crystal 18.Stoke 19. Cardiff 20.Sunderland
United z obecną kadrą nie ma szans na top 2. Środek pomocy jest gorszy niż w Swansea czy Newcastle
United z obecną kadrą nie ma szans na top 2. Środek pomocy jest gorszy niż w Swansea czy Newcastle
16 sierpnia 2013, 21:11 [cytuj]
KonradM powiedział/a:
Gdzieś na angielskich stronach tottenhamu z 2 tyg. temu czytałem ciekawy artykuł. Gościu który pisał go postawił teze że Levy i Lewis nie byli przekonani co do transferów Harrego i nie za bardzo wierzyli w jego wizje, szczególnie poprzez sciąganie i próbowanie ściągnąć podstarzałych zawodników typu. Saha, parker, Anelka, Neville. Dlatego zdecydowali się na zwolnienie i zatrudnienie AVB. Teraz po pierwszym w miare udanym sezonie (przy średniej kadrze i wystrzeleniu formy Bale) zobaczyli, że warto zainwestować. Tak jakby kasa cały czas była tylko nasz prezes nie wierzył w Harrego
Zrobiłem nawet zestawienie
"Tottenham jest bądź co bądź bogatym klubem i nie potrzebuje pieniędzy za Bale'a.
Każda spekulacja odnośnie kolejnych transferów w naszym wykonaniu insynuuje, że mamy sprzedać Bale'a, ale poziom dziennikarzy w dzisiejszych czasach jest na dosyć niskim poziomie, gdyż mają problemy z tym, żeby sprawdzić iż właścicielem klubu jest brytyjski biznesmen Joe Lewis, którego majątek wyceniany jest na 4,2 miliarda dolarów, tak więc stać go, żeby raz na parę lat w ciągu okienka transferowego wydać sumę opiewającą na 100 milionów euro.
Nie jesteśmy szejkami, żeby co roku wydawać 100 milionów euro na transfery, ale raz na 3-4 lata można zaszaleć.
Ponadto nie można zapominać, że podczas ostatniego letniego okienka transferowego nie wydaliśmy dużo, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników w tym Modricia Z mojego wyliczenia wychodzi, że bilans sezonu 2012/2013 to niecałe 6 milionów euro na minusie, czyli tyle tak naprawdę wydaliśmy.
Jeśli chodzi o sezon 2011/2012 to bilans na transferach to ponad 34 miliony euro na plus.
Sezon 2010/2011 to ponad 23 miliony euro na minusie.
Sezon 2009/2010 to ponad 8 milionów euro na minusie.
Po raz ostatni poważnie zaszaleliśmy podczas sezonu 2008/2009, wydając na transfery ponad 142 miliony euro, a zarabiając ponad 90 milionów euro, czyli wtedy wydaliśmy około 52 miliony euro.
Jeszcze gorzej było w sezonie 2007/2008, bo wydaliśmy na transfery ponad 90 milionów euro, a zarobiliśmy na sprzedaży zawodników ponad 20 milionów euro, czyli około 70 milionów euro w plecy.
Ostatnie cztery sezony to bardzo dobre ruchy ze strony Tottenhamu.
Z mojego wyliczenia wychodzi mi, że w ciągu ostatnich czterech lat wydaliśmy tylko 3 miliony euro na transfery!
Brawo Daniel Levy!
Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale
Przypomnę również o zarobkach graczy. W porównaniu do innych drużyn nie płacimy ogromnych tygodniówek."
Warto zauważyć, że zaufali Ramosowi i wydali dosyć dużo pieniędzy, które poszły w błoto.
Tym razem błędu nie powtórzyli, dali sezon Boasowi na sprawdzenie się. Udowodnił, że można zajść wysoko z wąską kadrą, dlatego zapewne postanowili dać mu sporo pieniędzy do zainwestowania.
Warto zwrócić na średni wiek w naszej drużynie to 26,48. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że odejdzie jeszcze Parker, Gomes i Adebayor, a dojdą młodzi zawodnicy to ta średnia będzie jeszcze niższa (Friedel zawyża niestety

).
Robimy mądre transfery i nie płacimy wielkich stawek w przeciwieństwie do innych drużyn. Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.
Chadli i Capoue zostali ściągnięci za bardzo dobre kwoty i tutaj absolutnie nie ma o co się przyczepić. W dodatku są młodzi.
Jedynie można przyczepić się do transferu Soldado, bo chłop ma 28 lat i trzeba było zapłacić 30 milionów euro, ale niestety nikogo innego nie było na rynku transferowym, kto mógł nam zapewnić tyle bramek na sezon. Niestety przespaliśmy parę transferów. Ponadto kwoty poszły w ostatnich latach wysoko w górę.
Zrobiłem nawet zestawienie :)
"Tottenham jest bądź co bądź bogatym klubem i nie potrzebuje pieniędzy za Bale'a.
Każda spekulacja odnośnie kolejnych transferów w naszym wykonaniu insynuuje, że mamy sprzedać Bale'a, ale poziom dziennikarzy w dzisiejszych czasach jest na dosyć niskim poziomie, gdyż mają problemy z tym, żeby sprawdzić iż właścicielem klubu jest brytyjski biznesmen Joe Lewis, którego majątek wyceniany jest na 4,2 miliarda dolarów, tak więc stać go, żeby raz na parę lat w ciągu okienka transferowego wydać sumę opiewającą na 100 milionów euro.
Nie jesteśmy szejkami, żeby co roku wydawać 100 milionów euro na transfery, ale raz na 3-4 lata można zaszaleć.
Ponadto nie można zapominać, że podczas ostatniego letniego okienka transferowego nie wydaliśmy dużo, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników w tym Modricia Z mojego wyliczenia wychodzi, że bilans sezonu 2012/2013 to niecałe 6 milionów euro na minusie, czyli tyle tak naprawdę wydaliśmy.
Jeśli chodzi o sezon 2011/2012 to bilans na transferach to ponad 34 miliony euro na plus.
Sezon 2010/2011 to ponad 23 miliony euro na minusie.
Sezon 2009/2010 to ponad 8 milionów euro na minusie.
Po raz ostatni poważnie zaszaleliśmy podczas sezonu 2008/2009, wydając na transfery ponad 142 miliony euro, a zarabiając ponad 90 milionów euro, czyli wtedy wydaliśmy około 52 miliony euro.
Jeszcze gorzej było w sezonie 2007/2008, bo wydaliśmy na transfery ponad 90 milionów euro, a zarobiliśmy na sprzedaży zawodników ponad 20 milionów euro, czyli około 70 milionów euro w plecy.
Ostatnie cztery sezony to bardzo dobre ruchy ze strony Tottenhamu.
Z mojego wyliczenia wychodzi mi, że w ciągu ostatnich czterech lat wydaliśmy tylko 3 miliony euro na transfery!
Brawo Daniel Levy! :)
Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale :)
Przypomnę również o zarobkach graczy. W porównaniu do innych drużyn nie płacimy ogromnych tygodniówek."
Warto zauważyć, że zaufali Ramosowi i wydali dosyć dużo pieniędzy, które poszły w błoto.
Tym razem błędu nie powtórzyli, dali sezon Boasowi na sprawdzenie się. Udowodnił, że można zajść wysoko z wąską kadrą, dlatego zapewne postanowili dać mu sporo pieniędzy do zainwestowania.
Warto zwrócić na średni wiek w naszej drużynie to 26,48. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że odejdzie jeszcze Parker, Gomes i Adebayor, a dojdą młodzi zawodnicy to ta średnia będzie jeszcze niższa (Friedel zawyża niestety :P).
Robimy mądre transfery i nie płacimy wielkich stawek w przeciwieństwie do innych drużyn. Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.
Chadli i Capoue zostali ściągnięci za bardzo dobre kwoty i tutaj absolutnie nie ma o co się przyczepić. W dodatku są młodzi.
Jedynie można przyczepić się do transferu Soldado, bo chłop ma 28 lat i trzeba było zapłacić 30 milionów euro, ale niestety nikogo innego nie było na rynku transferowym, kto mógł nam zapewnić tyle bramek na sezon. Niestety przespaliśmy parę transferów. Ponadto kwoty poszły w ostatnich latach wysoko w górę
16 sierpnia 2013, 21:12 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Rzadko się z Tobą zgadzam, ale podpisuję się pod tym
Rzadko się z Tobą zgadzam, ale podpisuję się pod tym :)