Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  188  189  190  191  192    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Transferowe lato 2013
16 sierpnia 2013, 21:19 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Alen Halilović może niedługo zostać kupiony przez Tottenham, jednak prawdopodobnie zostanie w swoim macierzystym klubie na zasadzie wypożyczenia z londyńskiego klubu.
Tottenham złożył także ofertę za dwóch zawodników Ajaxu: Christiana Eriksena oraz Toby'ego Alderweirelda. O Belga stara się też Spartak Moskwa. Z kolei agent Duńczyka przyznaje, że szuka swojemu klientowi klubu grającego w Lidze Mistrzów.
Na celowniku Kogutów jest też Christian Atsu z FC Porto. Inny zawodnik na oku angielskiego klubu to Eric Lamela z AS Roma
Robi się ciekawie :cwaniak: aż mnie to wszystko zaczyna zadziwiać, rzecz biorąc pozytywnie :D
Robi się ciekawie :cwaniak: aż mnie to wszystko zaczyna zadziwiać, rzecz biorąc pozytywnie :D
16 sierpnia 2013, 21:20 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Zrobiłem nawet zestawienie :)

"Tottenham jest bądź co bądź bogatym klubem i nie potrzebuje pieniędzy za Bale'a.

Każda spekulacja odnośnie kolejnych transferów w naszym wykonaniu insynuuje, że mamy sprzedać Bale'a, ale poziom dziennikarzy w dzisiejszych czasach jest na dosyć niskim poziomie, gdyż mają problemy z tym, żeby sprawdzić iż właścicielem klubu jest brytyjski biznesmen Joe Lewis, którego majątek wyceniany jest na 4,2 miliarda dolarów, tak więc stać go, żeby raz na parę lat w ciągu okienka transferowego wydać sumę opiewającą na 100 milionów euro.

Nie jesteśmy szejkami, żeby co roku wydawać 100 milionów euro na transfery, ale raz na 3-4 lata można zaszaleć.

Ponadto nie można zapominać, że podczas ostatniego letniego okienka transferowego nie wydaliśmy dużo, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników w tym Modricia Z mojego wyliczenia wychodzi, że bilans sezonu 2012/2013 to niecałe 6 milionów euro na minusie, czyli tyle tak naprawdę wydaliśmy.

Jeśli chodzi o sezon 2011/2012 to bilans na transferach to ponad 34 miliony euro na plus.

Sezon 2010/2011 to ponad 23 miliony euro na minusie.

Sezon 2009/2010 to ponad 8 milionów euro na minusie.

Po raz ostatni poważnie zaszaleliśmy podczas sezonu 2008/2009, wydając na transfery ponad 142 miliony euro, a zarabiając ponad 90 milionów euro, czyli wtedy wydaliśmy około 52 miliony euro.

Jeszcze gorzej było w sezonie 2007/2008, bo wydaliśmy na transfery ponad 90 milionów euro, a zarobiliśmy na sprzedaży zawodników ponad 20 milionów euro, czyli około 70 milionów euro w plecy.

Ostatnie cztery sezony to bardzo dobre ruchy ze strony Tottenhamu.

Z mojego wyliczenia wychodzi mi, że w ciągu ostatnich czterech lat wydaliśmy tylko 3 miliony euro na transfery!

Brawo Daniel Levy! :)

Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale :)

Przypomnę również o zarobkach graczy. W porównaniu do innych drużyn nie płacimy ogromnych tygodniówek."

Warto zauważyć, że zaufali Ramosowi i wydali dosyć dużo pieniędzy, które poszły w błoto.
Tym razem błędu nie powtórzyli, dali sezon Boasowi na sprawdzenie się. Udowodnił, że można zajść wysoko z wąską kadrą, dlatego zapewne postanowili dać mu sporo pieniędzy do zainwestowania.

Warto zwrócić na średni wiek w naszej drużynie to 26,48. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że odejdzie jeszcze Parker, Gomes i Adebayor, a dojdą młodzi zawodnicy to ta średnia będzie jeszcze niższa (Friedel zawyża niestety :P).

Robimy mądre transfery i nie płacimy wielkich stawek w przeciwieństwie do innych drużyn. Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.

Chadli i Capoue zostali ściągnięci za bardzo dobre kwoty i tutaj absolutnie nie ma o co się przyczepić. W dodatku są młodzi.

Jedynie można przyczepić się do transferu Soldado, bo chłop ma 28 lat i trzeba było zapłacić 30 milionów euro, ale niestety nikogo innego nie było na rynku transferowym, kto mógł nam zapewnić tyle bramek na sezon. Niestety przespaliśmy parę transferów. Ponadto kwoty poszły w ostatnich latach wysoko w górę

No właśnie też mi się wydaje że teraz nie chcieli tego samego błędu popełnić co z Ramosem, pamiętam te okienka co naprawdę sporo kasy wydawaliśmy i myśle, że Joe Lewis chce zaryzykować :D
No właśnie też mi się wydaje że teraz nie chcieli tego samego błędu popełnić co z Ramosem, pamiętam te okienka co naprawdę sporo kasy wydawaliśmy i myśle, że Joe Lewis chce zaryzykować :D
16 sierpnia 2013, 21:24 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
United z obecną kadrą nie ma szans na top 2. Środek pomocy jest gorszy niż w Swansea czy Newcastle

Fakt środek pomocy u nich leży, przydałby się im ktoś w rodzaju naszego szczurka, Cesca czy właśnie Eriksena, kogoś, kto kontrolowałby tempo gry. Zastanawiam się na co czeka United. Nie ma u nich żadnego ruchu transferowego, ani w jedną, ani w drugą stroną. A kilku zawodników przydałoby się wymienić...
Fakt środek pomocy u nich leży, przydałby się im ktoś w rodzaju naszego szczurka, Cesca czy właśnie Eriksena, kogoś, kto kontrolowałby tempo gry. Zastanawiam się na co czeka United. Nie ma u nich żadnego ruchu transferowego, ani w jedną, ani w drugą stroną. A kilku zawodników przydałoby się wymienić
16 sierpnia 2013, 21:27 [cytuj]
A tutaj ciekawostka :)
Spurs won all 4 Premier League games that Sunday's referee Mark Clattenburg took charge of last season.
A tutaj ciekawostka :) Spurs won all 4 Premier League games that Sunday's referee Mark Clattenburg took charge of last season
16 sierpnia 2013, 21:29 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.

Nie jestem jakimś wielkim kibicem Brazylii, ale z tego co się orientuję, to Fernandinho mecze Canarinhos ogląda w telewizji...
Nie jestem jakimś wielkim kibicem Brazylii, ale z tego co się orientuję, to Fernandinho mecze Canarinhos ogląda w telewizji
16 sierpnia 2013, 21:34 [cytuj]
Jak dobrze Sawik, że zajmujesz się liczeniem na kartce a nie podejmujesz jakichkolwiek decyzji w kontekście finansów :boisie:

Jeśli uważasz, że istotny wpływ na wynik finansowy klubu ma bilans między transfer in i transfer out to tak jakby Ci stawał na myśl o analu... nawet ponętnej murzyneczki :D
Jak dobrze Sawik, że zajmujesz się liczeniem na kartce a nie podejmujesz jakichkolwiek decyzji w kontekście finansów :boisie: Jeśli uważasz, że istotny wpływ na wynik finansowy klubu ma bilans między transfer in i transfer out to tak jakby Ci stawał na myśl o analu... nawet ponętnej murzyneczki :D
16 sierpnia 2013, 21:57 [cytuj]
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Podatki-pokonaja-Monaco-Falcao-na-liscie-transferowej,wid,15904400,wiadomosc.html

Myślicie, że może być to prawda ?
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Podatki-pokonaja-Monaco-Falcao-na-liscie-transferowej,wid,15904400,wiadomosc.html Myślicie, że może być to prawda ?
16 sierpnia 2013, 22:03 [cytuj]
NIC - TYLKO BRAĆ :ok:
NIC - TYLKO BRAĆ :ok:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
16 sierpnia 2013, 22:08 [cytuj]
KonradM powiedział/a:
http://sport.wp.pl/kat,1748,title,Podatki-pokonaja-Monaco-Falcao-na-liscie-transferowej,wid,15904400,wiadomosc.html

Myślicie, że może być to prawda ?

2 anży?
w jednym okienku kupują i sprzedają:wysmiewacz:
2 anży? w jednym okienku kupują i sprzedają:wysmiewacz:
16 sierpnia 2013, 22:11 [cytuj]
Z tego co się orientuję to Monaco jest niezależne w stosunku do Francji, ale sam już nie wiem.:glupek: Chyba raczej nie Ligue 1, bo to zdecydowanie działa na niekorzyść całej ligi, więc nie mam pojęcia kto mógł mieć taki "świetny" pomysł. :brawo: Tak czy siak Falcao na pewno wzmocniłby Tottenham, a jeśli mamy ściągać nazwiska to Kolumbijczyk byłby w sam raz... najlepiej w pakiecie z Joao i Jamesem... :rotfl:
Z tego co się orientuję to Monaco jest niezależne w stosunku do Francji, ale sam już nie wiem.:glupek: Chyba raczej nie Ligue 1, bo to zdecydowanie działa na niekorzyść całej ligi, więc nie mam pojęcia kto mógł mieć taki "świetny" pomysł. :brawo: Tak czy siak Falcao na pewno wzmocniłby Tottenham, a jeśli mamy ściągać nazwiska to Kolumbijczyk byłby w sam raz... najlepiej w pakiecie z Joao i Jamesem... :rotfl:
16 sierpnia 2013, 22:12 [cytuj]
źródło kiepskie bo wzieli to z Marcy... ale gdyby okazało się prawdą to pewnie odpuścilibyśmy pjianica i eriksena, a kupili moutinho:D
źródło kiepskie bo wzieli to z Marcy... ale gdyby okazało się prawdą to pewnie odpuścilibyśmy pjianica i eriksena, a kupili moutinho:D
16 sierpnia 2013, 22:14 [cytuj]
juz jakiś czas kluby we francji sie buntują ze Monaco nie płaci podatków takich jak oni i ze mają płacić tak jak oni zeby było sprawiedliwie ;)
juz jakiś czas kluby we francji sie buntują ze Monaco nie płaci podatków takich jak oni i ze mają płacić tak jak oni zeby było sprawiedliwie ;)
16 sierpnia 2013, 22:25 [cytuj]
KonradM powiedział/a:

nie sądzę, bo jeden piłkarz nie może w ciągu jednego sezonu reprezentować barw trzech klubów(reprezentował już Porto, Monaco i teraz miałby nas) byłby zablokowany do końca sezonu - poprawcie mnie jeśli się mylę
nie sądzę, bo jeden piłkarz nie może w ciągu jednego sezonu reprezentować barw trzech klubów(reprezentował już Porto, Monaco i teraz miałby nas) byłby zablokowany do końca sezonu - poprawcie mnie jeśli się mylę
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
16 sierpnia 2013, 22:28 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:

w sumie chyba masz racje:mysli:
w sumie chyba masz racje:mysli:
16 sierpnia 2013, 22:39 [cytuj]
jeśli Liverpool kupi Williana z Machaczkały to się bardzo wqur...
jeśli Liverpool kupi Williana z Machaczkały to się bardzo wqur
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
16 sierpnia 2013, 22:48 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=QK3N1W0IN24 Co do Lameli. Ale jak on by nawet do nas przyszedł to po co nam Gareth heheheh. :brawo::brawo:
http://www.youtube.com/watch?v=QK3N1W0IN24 Co do Lameli. Ale jak on by nawet do nas przyszedł to po co nam Gareth heheheh. :brawo::brawo:
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
16 sierpnia 2013, 22:53 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=xO5dDWK3_2I Lepiej się skupmy na tym transferze, dobrze się zapowiada.
http://www.youtube.com/watch?v=xO5dDWK3_2I Lepiej się skupmy na tym transferze, dobrze się zapowiada
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
16 sierpnia 2013, 23:13 [cytuj]
Efendi powiedział/a:
http://www.youtube.com/watch?v=xO5dDWK3_2I Lepiej się skupmy na tym transferze, dobrze się zapowiada

ma kopyto:brawo:
ma kopyto:brawo:
16 sierpnia 2013, 23:19 [cytuj]
Wiem, że nie powinno się sugerować 4 minutowymi kompilacjami najlepszych zagrań, ale z tego filmiku o Toby'm wynika, że ma konkretny strzał z dystansu i przegląd pola. Myślę, że fajnie by się dopełniali z Jankiem. :cwaniak:
Wiem, że nie powinno się sugerować 4 minutowymi kompilacjami najlepszych zagrań, ale z tego filmiku o Toby'm wynika, że ma konkretny strzał z dystansu i przegląd pola. Myślę, że fajnie by się dopełniali z Jankiem. :cwaniak:
16 sierpnia 2013, 23:20 [cytuj]
Emilian powiedział/a:
Jak dobrze Sawik, że zajmujesz się liczeniem na kartce a nie podejmujesz jakichkolwiek decyzji w kontekście finansów :boisie:

Jeśli uważasz, że istotny wpływ na wynik finansowy klubu ma bilans między transfer in i transfer out to tak jakby Ci stawał na myśl o analu... nawet ponętnej murzyneczki :D

A gdzie napisałem, że ma to istotny wpływ na wynik finansowy klubu?

To co przedstawiłem pokazuje, że nie wydawaliśmy na transfery więcej niż na nich zarabialiśmy, a w dzisiejszych czasach to wielka sztuka. Bilans 3 milionów euro w plecy pokazuje jak można się rozwinąć, operując dobrze finansami i twardymi negocjacjami Levy'ego.
Porto znajdując się na podobnym poziomie sportowym od kilku lat co roku na samych transferach jest o kilkadziesiąt milionów euro do przodu.

Proszę czytać ze zrozumieniem.
A gdzie napisałem, że ma to istotny wpływ na wynik finansowy klubu? To co przedstawiłem pokazuje, że nie wydawaliśmy na transfery więcej niż na nich zarabialiśmy, a w dzisiejszych czasach to wielka sztuka. Bilans 3 milionów euro w plecy pokazuje jak można się rozwinąć, operując dobrze finansami i twardymi negocjacjami Levy'ego. Porto znajdując się na podobnym poziomie sportowym od kilku lat co roku na samych transferach jest o kilkadziesiąt milionów euro do przodu. Proszę czytać ze zrozumieniem
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
|<  <<  <  188  189  190  191  192    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 21 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się