Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  189  190  191  192  193    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Transferowe lato 2013
16 sierpnia 2013, 23:26 [cytuj]
Michał powiedział/a:
Nie jestem jakimś wielkim kibicem Brazylii, ale z tego co się orientuję, to Fernandinho mecze Canarinhos ogląda w telewizji

No to jeszcze lepiej :)
No to jeszcze lepiej :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
16 sierpnia 2013, 23:28 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=RMYCpNypxaI

---
myślę, że byłby trochę tańszy od Lameli i na pewno nie gorszy :ok:
http://www.youtube.com/watch?v=RMYCpNypxaI --- myślę, że byłby trochę tańszy od Lameli i na pewno nie gorszy :ok:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
16 sierpnia 2013, 23:36 [cytuj]
@Sawik

"Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale"

odnoszę się do tego... To czy potrzebujemy czy nie oraz to na co (np. stadion), to już jest inna sprawa. Aczkolwiek jeśli jest tak jak wyliczyłeś to jest OK :kwiatek:
@Sawik "Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale" odnoszę się do tego... To czy potrzebujemy czy nie oraz to na co (np. stadion), to już jest inna sprawa. Aczkolwiek jeśli jest tak jak wyliczyłeś to jest OK :kwiatek:
16 sierpnia 2013, 23:41 [cytuj]
Emilian powiedział/a:
@Sawik

"Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale"

odnoszę się do tego... To czy potrzebujemy czy nie oraz to na co (np. stadion), to już jest inna sprawa. Aczkolwiek jeśli jest tak jak wyliczyłeś to jest OK :kwiatek:

Jakbyśmy tak bardzo potrzebowali pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale'a to pewnie Levy bardzo chętnie negocjowałby z Realem Madryt, a nawet przystałby na ich jedną z ofert.

Ktoś wrzucił informacje, że AS Roma potrzebuje pieniędzy i ich włodarze mają przekonać samego Lamelę, aby odszedł do Tottenhamu, bo on dobrze czuje się we Włoszech, a oni potrzebują pieniędzy. Zapewne podobnie zachowałby się Levy, bo nie ma ludzi niezastąpionych, a 100 milionów euro piechotą nie chodzi.

Co do stadionu odniosłem się jakiś czas temu, ale możliwe, że nie wszyscy to widzieli:

http://stadiony.net/aktualnosci/2013/06/londyn_sa_gwarancje_finansowe_dla_tottenhamu

http://www.building.co.uk/news/government-to-underwrite-%C2%A3500m-investment-in-tottenham/5057015.article
Jakbyśmy tak bardzo potrzebowali pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale'a to pewnie Levy bardzo chętnie negocjowałby z Realem Madryt, a nawet przystałby na ich jedną z ofert. Ktoś wrzucił informacje, że AS Roma potrzebuje pieniędzy i ich włodarze mają przekonać samego Lamelę, aby odszedł do Tottenhamu, bo on dobrze czuje się we Włoszech, a oni potrzebują pieniędzy. Zapewne podobnie zachowałby się Levy, bo nie ma ludzi niezastąpionych, a 100 milionów euro piechotą nie chodzi. Co do stadionu odniosłem się jakiś czas temu, ale możliwe, że nie wszyscy to widzieli: http://stadiony.net/aktualnosci/2013/06/londyn_sa_gwarancje_finansowe_dla_tottenhamu http://www.building.co.uk/news/government-to-underwrite-%C2%A3500m-investment-in-tottenham/5057015.article
16 sierpnia 2013, 23:44 [cytuj]
http://transfery.info/59920,dementi-as-monaco-w-sprawie-falcao
http://transfery.info/59920,dementi-as-monaco-w-sprawie-falcao
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
16 sierpnia 2013, 23:45 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
myślę, że byłby trochę tańszy od Lameli i na pewno nie gorszy :ok:

Niestety muszę Cię rozczarować, ale Cha Cha Cha ma wpisaną w kontrakcie klauzulę wynoszącą 40 milionów euro i za mniej go Porto nie puści. Poza tym to zawodnik grający na pozycji stricte dziewiątki i nie potrafi nic imponującego poza wyjściem na pozycję i skutecznym strzale na bramkę przeciwnika. Posiadając już w składzie Soldado głupotą byłoby kupno Kolumbijczyka.
Niestety muszę Cię rozczarować, ale Cha Cha Cha ma wpisaną w kontrakcie klauzulę wynoszącą 40 milionów euro i za mniej go Porto nie puści. Poza tym to zawodnik grający na pozycji stricte dziewiątki i nie potrafi nic imponującego poza wyjściem na pozycję i skutecznym strzale na bramkę przeciwnika. Posiadając już w składzie Soldado głupotą byłoby kupno Kolumbijczyka
16 sierpnia 2013, 23:47 [cytuj]
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=256325
http://anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=256325
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
16 sierpnia 2013, 23:48 [cytuj]

Jak dla mnie sytuacja z Marką wygląda w ten sposób, że po prostu nikt tego szmatławca nie chce czytać i każdym możliwym sposobem starają się zwrócić na siebie uwagę. W taki artykuł wejdzie masa ludzi, a dzięki wyświetleniom pozyskuje się reklamodawców, dlatego też podawali różne informacje w kwestii Bale'a.

Gazeta ma dwa wyjścia, aby utrzymać się w czasach internetu. Albo stoi na wysokim poziomie i ludzie z uśmiechem na twarzy ją czytają albo musi podawać różnego rodzaju brednie, aby ludzie również ją czytali.
Jak dla mnie sytuacja z Marką wygląda w ten sposób, że po prostu nikt tego szmatławca nie chce czytać i każdym możliwym sposobem starają się zwrócić na siebie uwagę. W taki artykuł wejdzie masa ludzi, a dzięki wyświetleniom pozyskuje się reklamodawców, dlatego też podawali różne informacje w kwestii Bale'a. Gazeta ma dwa wyjścia, aby utrzymać się w czasach internetu. Albo stoi na wysokim poziomie i ludzie z uśmiechem na twarzy ją czytają albo musi podawać różnego rodzaju brednie, aby ludzie również ją czytali
17 sierpnia 2013, 00:19 [cytuj]
Transfer Soldado jest trochę ryzykowny.

Z napastnikami jest różnie. Niektórzy grają świetnie gdy mają 19 lat osiągają maksimum w wieku 23.(Owen, Podolski) by potem w wieku 28 być zawodnikiem o klasę słabszym. Przykładem jest nawet Bojan Krkić który w wieku 18 lat wygrywał rywalizację ze Zlatanem i Henrym w najważniejszych meczach. Teraz od kilku sezonów przeciętniak.

Jest też typ napastnika który po 25 roku niesamowicie się rozwija w porównaniu z wcześniejszą karierą.
Giroud - Debiut w League 1 w wieku 25 lat. Rok później król strzelców.
Van Persie- Wiadomo.
Milito- do 25 roku życia tak sobie. Potem 8 fantastycznych sezonów zwieńczonych LM w wieku 30 lat.

Gdy spojrzymy na Soldado w wieku 24 roku życia nikt by nie przypuszczał że zostanie sprzedany za 30mln za 4 lata. Dobry sezon w Getafe. Transfer do Valencii, w której niesamowicie się rozwinął i po zaledwie 2 latach został kapitanem

Mam nadzieję że najlepsze wciąż przed nim
Transfer Soldado jest trochę ryzykowny. Z napastnikami jest różnie. Niektórzy grają świetnie gdy mają 19 lat osiągają maksimum w wieku 23.(Owen, Podolski) by potem w wieku 28 być zawodnikiem o klasę słabszym. Przykładem jest nawet Bojan Krkić który w wieku 18 lat wygrywał rywalizację ze Zlatanem i Henrym w najważniejszych meczach. Teraz od kilku sezonów przeciętniak. Jest też typ napastnika który po 25 roku niesamowicie się rozwija w porównaniu z wcześniejszą karierą. Giroud - Debiut w League 1 w wieku 25 lat. Rok później król strzelców. Van Persie- Wiadomo. Milito- do 25 roku życia tak sobie. Potem 8 fantastycznych sezonów zwieńczonych LM w wieku 30 lat. Gdy spojrzymy na Soldado w wieku 24 roku życia nikt by nie przypuszczał że zostanie sprzedany za 30mln za 4 lata. Dobry sezon w Getafe. Transfer do Valencii, w której niesamowicie się rozwinął i po zaledwie 2 latach został kapitanem Mam nadzieję że najlepsze wciąż przed nim
17 sierpnia 2013, 00:45 [cytuj]
Co do transferów MU to też nie rozumiem na co oni czekają?
W poprzednim sezonie sukces zawdzięczają niespodziewananej formie Carricka. Jego partnerami byli Giggs, Scholes, Cleverley. Jednak o biedzie w pomocy MU może świadczyć fakt że w najważniejszym meczu sezonu z realem ferguson wstawił do środka Welbecka. Środek obrony też bardzo przeciętny.

United zawdzięczają też tytuł beznadziejnym transferom MC. Maicon, Rodwell, Sinclair.:krzyk: Sprzedają tanio A.Johnsona który zawsze dużo wnosił. Albo wymieniają Teveza Balo i 40mln na Joveticia i Negredo.
:wysmiewacz:

Prawda jest taka : Manchestery mają teraz najgorsze składy na przestrzeni ostatnich kilku sezonów :D:D:D

Co ciekawe na goal.com spytano 9 redaktorów od ligi angielskiej o ich typy na sezon. Kto zdobędzie mistrzostwo? 4 stawia na MC, 5 na Chelsea.
Co do transferów MU to też nie rozumiem na co oni czekają? W poprzednim sezonie sukces zawdzięczają niespodziewananej formie Carricka. Jego partnerami byli Giggs, Scholes, Cleverley. Jednak o biedzie w pomocy MU może świadczyć fakt że w najważniejszym meczu sezonu z realem ferguson wstawił do środka Welbecka. Środek obrony też bardzo przeciętny. United zawdzięczają też tytuł beznadziejnym transferom MC. Maicon, Rodwell, Sinclair.:krzyk: Sprzedają tanio A.Johnsona który zawsze dużo wnosił. Albo wymieniają Teveza Balo i 40mln na Joveticia i Negredo. :wysmiewacz: Prawda jest taka : Manchestery mają teraz najgorsze składy na przestrzeni ostatnich kilku sezonów :D:D:D Co ciekawe na goal.com spytano 9 redaktorów od ligi angielskiej o ich typy na sezon. Kto zdobędzie mistrzostwo? 4 stawia na MC, 5 na Chelsea
17 sierpnia 2013, 04:46 [cytuj]
MC bym tak nie lekceważył :)
17 sierpnia 2013, 08:59 [cytuj]
Cfc pod Mou też dla mnie wydaje sie faworytem
17 sierpnia 2013, 09:05 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:

Nie wydaje mi się , aby Chelsea mogło wygrać ligę , dlaczego? Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do konfliktu : zawodnik-trener , wszystko się posypie . Drugą sprawą jest to , że chelsea wygra kilka meczy z rzędu a potem odda kilkanaście bez walki .
Nie wydaje mi się , aby Chelsea mogło wygrać ligę , dlaczego? Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do konfliktu : zawodnik-trener , wszystko się posypie . Drugą sprawą jest to , że chelsea wygra kilka meczy z rzędu a potem odda kilkanaście bez walki
17 sierpnia 2013, 09:05 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:

Nie wydaje mi się , aby Chelsea mogło wygrać ligę , dlaczego? Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do konfliktu : zawodnik-trener , wszystko się posypie . Drugą sprawą jest to , że chelsea wygra kilka meczy z rzędu a potem odda kilkanaście bez walki .
Nie wydaje mi się , aby Chelsea mogło wygrać ligę , dlaczego? Jeszcze w tym miesiącu dojdzie do konfliktu : zawodnik-trener , wszystko się posypie . Drugą sprawą jest to , że chelsea wygra kilka meczy z rzędu a potem odda kilkanaście bez walki
17 sierpnia 2013, 09:13 [cytuj]
Drugler powiedział/a:

Następny prorok się znalazł :wysmiewacz:
Następny prorok się znalazł :wysmiewacz:
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
17 sierpnia 2013, 09:42 [cytuj]
http://www.tottenham.com.pl/news/show/to-juz-nie-bedzie-ta-sama-premier-league Taką tabelę na koniec - byloby Ok
http://www.tottenham.com.pl/news/show/to-juz-nie-bedzie-ta-sama-premier-league Taką tabelę na koniec - byloby Ok
17 sierpnia 2013, 10:38 [cytuj]
United to tylko i wyłącznie dzięki Fergusonowi zdobywało te tytuły, nie ma Fergusona, nie ma mistrzostwa.
United to tylko i wyłącznie dzięki Fergusonowi zdobywało te tytuły, nie ma Fergusona, nie ma mistrzostwa
17 sierpnia 2013, 10:43 [cytuj]
Konflikt Mou z zawodnikami Chelsea ?? Prędzej mu pomnik postawią :wysmiewacz:. MC swoją genialną politykę transerową i jeszcze lepsze wyniki sportowe (szczególnie w LM) zawdzięcza włoskiemu trenerowi. Obecnie obywatele są głównym faworytem ligi (ich drugi skład raczej nie miał by problemów z dostaniem się do LM).
Konflikt Mou z zawodnikami Chelsea ?? Prędzej mu pomnik postawią :wysmiewacz:. MC swoją genialną politykę transerową i jeszcze lepsze wyniki sportowe (szczególnie w LM) zawdzięcza włoskiemu trenerowi. Obecnie obywatele są głównym faworytem ligi (ich drugi skład raczej nie miał by problemów z dostaniem się do LM)
17 sierpnia 2013, 10:47 [cytuj]
"United to tylko i wyłącznie dzięki Fergusonowi zdobywało te tytuły, nie ma Fergusona, nie ma mistrzostwa."

- to się okaże; niemniej jeśli nie zdobędą tytułu w ciągu najbliższych 2-3 sezonów, potwierdzi się przekonanie, że Fergi+"układy z sędziami" to była kompilacja ciężka do sforsowania w ostatnim ćwierćwieczu :mysli:
"United to tylko i wyłącznie dzięki Fergusonowi zdobywało te tytuły, nie ma Fergusona, nie ma mistrzostwa." - to się okaże; niemniej jeśli nie zdobędą tytułu w ciągu najbliższych 2-3 sezonów, potwierdzi się przekonanie, że Fergi+"układy z sędziami" to była kompilacja ciężka do sforsowania w ostatnim ćwierćwieczu :mysli:
17 sierpnia 2013, 10:48 [cytuj]
NotYet powiedział/a:

Oczywiście nie można. Wielce prawdopodobne jest że oba Manchestery będą wysoko przed nami. MC ma nadal wybitnych i niesamowitych piłkarzy.

Trzeba jednak zwrócić uwagę że poza Chelsea(wchodzą młodzi Lukaku, De Bruyne, przybył Schurrle, nikogo kluczowego nie sprzedali) oraz Tottenhamem czołówka się nie wzmacnia. Można powiedzieć że się osłabia patrząc na to że najlepszym stoperem MU jest 35 latek. Przecież szybszy i sprawniejszy juz nie będzie.

Wzmacniają się za to ciekawie niektóre zespoły ze środka tabeli.
Swansea, Sunderland, Southampton, Norwich, WHU, Cardiff. Do tego zawsze groźne i silniejsze niż przed rokiem Everton, Newcastle.
Będzie ciekawie.:cwaniak::cwaniak:

Coś czuję że problemy może mieć z utrzymaniem ktoś z trójki . Fulham, AV, Stoke. Szczególnie że managerem tego ostatniego jest Mark Hughes.
Oczywiście nie można. Wielce prawdopodobne jest że oba Manchestery będą wysoko przed nami. MC ma nadal wybitnych i niesamowitych piłkarzy. Trzeba jednak zwrócić uwagę że poza Chelsea(wchodzą młodzi Lukaku, De Bruyne, przybył Schurrle, nikogo kluczowego nie sprzedali) oraz Tottenhamem czołówka się nie wzmacnia. Można powiedzieć że się osłabia patrząc na to że najlepszym stoperem MU jest 35 latek. Przecież szybszy i sprawniejszy juz nie będzie. Wzmacniają się za to ciekawie niektóre zespoły ze środka tabeli. Swansea, Sunderland, Southampton, Norwich, WHU, Cardiff. Do tego zawsze groźne i silniejsze niż przed rokiem Everton, Newcastle. Będzie ciekawie.:cwaniak::cwaniak: Coś czuję że problemy może mieć z utrzymaniem ktoś z trójki . Fulham, AV, Stoke. Szczególnie że managerem tego ostatniego jest Mark Hughes
|<  <<  <  189  190  191  192  193    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 15 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się