Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  58  59  60  61  62    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Transferowe lato 2013
30 czerwca 2013, 21:24 [cytuj]
Hades powiedział/a:
jin, to, że nie widziałeś prawie wcale piłkarzy z Brazylii nie znaczy, że są chujowi.

A Cardozo niech idzie, wolę Villę za jakieś 9-10 mln.
Provex, napraw stronę...

Sawik, według statysty Lloris był kiedyś jednym z najgorszym bramkarzy Europy. Można to brać orientacyjnie pod uwagę, ale niektóre rzeczy brane pod uwagę w tej analizie po prostu zaniżają wartość Bale'a. Chociaż te ziomki z CIESu są ogarnięte, to dalej zwykłe statystyki

Widziałem dodam, że z brazylijskich drużyn to akurat jestem fanem Internacionalu. Co więcej moja znajoma mieszka w Brazylii i jest fanatyczką Internacionalu. Bardzo często rozmawiam z nią czy z innymi kibicami o klubie i Damiao. Nawet oni twierdzą, że Damiao jest przeceniany i tyle(za co chwalą prezesa, bo więcej kasy wyciągnie). To nie jest NRR i nigdy taki nie był. W Internacionale może sobie zachwycać, ale w Anglii nie będzie miał tak lekko. Co więcej jest to napastnik prosty do rozszyfrowania przez dobrych obrońców(a tacy są w naszej lidze)

Także nie mów mi, że stwierdzam coś bez poglądu, bo brazylijską ligę oglądam od bodajże 4 lat i Damiao nie jest nikim sczególnym. Ot wysokie loty stanów średnich. Niby tylko tacy chcą do nas przychodzić, ale nie za tą o co najmniej 1/4 wygórowaną cenę!
Widziałem dodam, że z brazylijskich drużyn to akurat jestem fanem Internacionalu. Co więcej moja znajoma mieszka w Brazylii i jest fanatyczką Internacionalu. Bardzo często rozmawiam z nią czy z innymi kibicami o klubie i Damiao. Nawet oni twierdzą, że Damiao jest przeceniany i tyle(za co chwalą prezesa, bo więcej kasy wyciągnie). To nie jest NRR i nigdy taki nie był. W Internacionale może sobie zachwycać, ale w Anglii nie będzie miał tak lekko. Co więcej jest to napastnik prosty do rozszyfrowania przez dobrych obrońców(a tacy są w naszej lidze) Także nie mów mi, że stwierdzam coś bez poglądu, bo brazylijską ligę oglądam od bodajże 4 lat i Damiao nie jest nikim sczególnym. Ot wysokie loty stanów średnich. Niby tylko tacy chcą do nas przychodzić, ale nie za tą o co najmniej 1/4 wygórowaną cenę!
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
30 czerwca 2013, 21:24 [cytuj]
jak zwykle ja muszę naprawić:ok:
jak zwykle ja muszę naprawić:ok:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
30 czerwca 2013, 21:25 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
czyli - Bale jest wart 50,5 mln euro --- he he --- ale koc-opoły:X

Barca to redaguje(albo ktoś z rejonów Camp Nou więc nie ma się co dziwić, że ta statystyka jest tyle warta co słowo dane przez Adama "pijany wąż" Hoffman'a
Barca to redaguje(albo ktoś z rejonów Camp Nou więc nie ma się co dziwić, że ta statystyka jest tyle warta co słowo dane przez Adama "pijany wąż" Hoffman'a
30 czerwca 2013, 21:28 [cytuj]
Rzadko wklejam z twittera ploty, ale to jest tego warte.
'According to reports in Croatian we have secured Alen Halilovic and Tin Jedvaj from Dinamo in a deal worth €20M'

Jeśli prawda, to w chuj kasy, ale warto, naprawdę warto.

jin, ale mi nie chodzi tylko o Damiao. :P Akurat na nim mi tak nie zależy, bo 20 mln to o 100% za dużo, ale mają tam ciekawych piłkarzy, za których trzeba będzie dać o 5-6 mln za dużo, ale prawdopodobnie się zwrócą z nawiązką za kilka lat. Poza tym wydajesz się traktować przeciętnego Brazylijczyka jako zło, a przeciętnego Japończyka jako genialny zakup.
Rzadko wklejam z twittera ploty, ale to jest tego warte. [i]'According to reports in Croatian we have secured Alen Halilovic and Tin Jedvaj from Dinamo in a deal worth €20M'[/i] Jeśli prawda, to w chuj kasy, ale warto, naprawdę warto. jin, ale mi nie chodzi tylko o Damiao. :P Akurat na nim mi tak nie zależy, bo 20 mln to o 100% za dużo, ale mają tam ciekawych piłkarzy, za których trzeba będzie dać o 5-6 mln za dużo, ale prawdopodobnie się zwrócą z nawiązką za kilka lat. Poza tym wydajesz się traktować przeciętnego Brazylijczyka jako zło, a przeciętnego Japończyka jako genialny zakup
LMAO
30 czerwca 2013, 21:30 [cytuj]
Jin - ja nie oglądam ligi brazylijskiej... więc jako fachowca w temacie zapytam co sądzisz o naszym nowym nabytku? - .JOSÉ PAULO BEZERRA MACIEL JÚNIOR.
Jin - ja nie oglądam ligi brazylijskiej... więc jako fachowca w temacie zapytam co sądzisz o naszym nowym nabytku? - .JOSÉ PAULO BEZERRA MACIEL JÚNIOR
30 czerwca 2013, 21:37 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Do d...py ten ranking ;) Bale niżej niz Balotelli, Hazard? Ktoś tu się z koniem na łby pozamieniał.

No i kwota za Messiego śmiechu warta. Ale w linku widzę słowo Barca to nie ma się czego dziwić

Słowo Barca jest dlatego, bo na stronie Sportu jest dział z FC Barcelona i ten ranking dotyczy tego klubu. Tutaj pod uwagę zostało wziętych kilka aspektów.
Najbardziej decydującym zawodnikiem został Xavi, a nie Leo Messi. Tylko po pierwsze on nie ma już odpowiednich lat, ponadto w ubiegłym sezonie aż tak często nie wybiegał na boisko, dlatego taka cena.
Słowo Barca jest dlatego, bo na stronie Sportu jest dział z FC Barcelona i ten ranking dotyczy tego klubu. Tutaj pod uwagę zostało wziętych kilka aspektów. Najbardziej decydującym zawodnikiem został Xavi, a nie Leo Messi. Tylko po pierwsze on nie ma już odpowiednich lat, ponadto w ubiegłym sezonie aż tak często nie wybiegał na boisko, dlatego taka cena
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
30 czerwca 2013, 21:41 [cytuj]
http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/AR2013_exc-3.pdf

Jak ktoś chcę darmowy kawałek tego raportu.
http://www.football-observatory.com/IMG/pdf/AR2013_exc-3.pdf Jak ktoś chcę darmowy kawałek tego raportu
LMAO
30 czerwca 2013, 21:42 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Jin - ja nie oglądam ligi brazylijskiej... więc jako fachowca w temacie zapytam co sądzisz o naszym nowym nabytku? - .JOSÉ PAULO BEZERRA MACIEL JÚNIOR

Co sądzę? Obym się mylił, ale dla mnie to nie będzie wzmocnienie robiące różnicę. Owszem, kolega Paulo umie grać w piłkę, ale to nie będzie ktoś taki jak Sando, jak Dembele czy wcześniej paszczurek. Jeśli będzie grał to zapewne w duecie z Dembele, na DM się po prostu nie nadaje. Nie jest to typ czyściciela. Obawiam się też o jego psychiczne sprawy typu rodzina etc. Jeśli przyleci z nim to OK. Jeśli nie to znowu za nimi zatęskni. Jak na pomocnika ma bardzo dużą ilość strzelonych goli(patrząc na Sandro i Dembele bardzo dużą) Jeśli dostanie od AVB przyzwolenie na częstsze podłączanie się pod pole karne to będą z niego ludzie. Natomiast kwota jest troszkę przesadzona, za tą kwotę wolałbym kogoś z Europy. Nie jestem zwolennikiem sprowadzania zawodników za duże pieniądze z innych kontynentów czy kultur, bo to wiąże się z lekkim ryzykiem. Mówiąc o zawodnikach z europy : Radja Nainggolan, Axel Witsel(ponoć mu się nie podoba w u kolegów putinów) czy nawet Steven Defour. Mirallas przechodząc do Evertonu był dla mnie strzałem w 10tkę a niektórzy tu mówili, że to grajek bez polotu, który przechodzi bo nie udało mu się wywalczyć miejsca w Grecji.
Co sądzę? Obym się mylił, ale dla mnie to nie będzie wzmocnienie robiące różnicę. Owszem, kolega Paulo umie grać w piłkę, ale to nie będzie ktoś taki jak Sando, jak Dembele czy wcześniej paszczurek. Jeśli będzie grał to zapewne w duecie z Dembele, na DM się po prostu nie nadaje. Nie jest to typ czyściciela. Obawiam się też o jego psychiczne sprawy typu rodzina etc. Jeśli przyleci z nim to OK. Jeśli nie to znowu za nimi zatęskni. Jak na pomocnika ma bardzo dużą ilość strzelonych goli(patrząc na Sandro i Dembele bardzo dużą) Jeśli dostanie od AVB przyzwolenie na częstsze podłączanie się pod pole karne to będą z niego ludzie. Natomiast kwota jest troszkę przesadzona, za tą kwotę wolałbym kogoś z Europy. Nie jestem zwolennikiem sprowadzania zawodników za duże pieniądze z innych kontynentów czy kultur, bo to wiąże się z lekkim ryzykiem. Mówiąc o zawodnikach z europy : Radja Nainggolan, Axel Witsel(ponoć mu się nie podoba w u kolegów putinów) czy nawet Steven Defour. Mirallas przechodząc do Evertonu był dla mnie strzałem w 10tkę a niektórzy tu mówili, że to grajek bez polotu, który przechodzi bo nie udało mu się wywalczyć miejsca w Grecji
30 czerwca 2013, 21:46 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Sawik, według statysty Lloris był kiedyś jednym z najgorszym bramkarzy Europy. Można to brać orientacyjnie pod uwagę, ale niektóre rzeczy brane pod uwagę w tej analizie po prostu zaniżają wartość Bale'a. Chociaż te ziomki z CIESu są ogarnięte, to dalej zwykłe statystyki

Paulinho też kiedyś miał słabe statystyki i trafił za pół darmo Audax São Paulo Esporte Clube z ŁKS-u Łódź. A teraz ma lepsze i to w lepszej drużynie dlatego wołają za niego 17 milionów funtów.

Zapomniałeś o tym, że pod uwagę w przypadku Bale'a są wzięte wszystkie mecze, które rozegrał w całym sezonie, a dopiero od spotkania z Norwich zaczął grać fenomenalnie. A to są ceny, które biorą pod uwagę CAŁY sezon, dlatego ta kwota jest po prostu niższa.
Paulinho też kiedyś miał słabe statystyki i trafił za pół darmo Audax São Paulo Esporte Clube z ŁKS-u Łódź. A teraz ma lepsze i to w lepszej drużynie dlatego wołają za niego 17 milionów funtów. Zapomniałeś o tym, że pod uwagę w przypadku Bale'a są wzięte wszystkie mecze, które rozegrał w całym sezonie, a dopiero od spotkania z Norwich zaczął grać fenomenalnie. A to są ceny, które biorą pod uwagę CAŁY sezon, dlatego ta kwota jest po prostu niższa
30 czerwca 2013, 21:47 [cytuj]
Hades broń boże. Mówię o Japończykach grających w Europie. Tych z samego kontynentu nie tykam, bo musiałaby się trafić tania okazja jak Kagawa za grosze. Po prostu dla mnie Brazylijczycy są od kilku lat przeceniani i Ci co przyszli do Europy są mega przepłaceni(OSCAR, czy Moura) Nie mówię o tych co grają już w Europie czyli Ramires np. Owszem jak ktoś już trochę pograł w europie to jest dużo mniejsze ryzyko wtopy. Nawet taki Vagner Love jest dla mnie lepszym wyborem od Damiao. Pograł na wschodzie EU nie jest taki drogi a swoje strzeli
Hades broń boże. Mówię o Japończykach grających w Europie. Tych z samego kontynentu nie tykam, bo musiałaby się trafić tania okazja jak Kagawa za grosze. Po prostu dla mnie Brazylijczycy są od kilku lat przeceniani i Ci co przyszli do Europy są mega przepłaceni(OSCAR, czy Moura) Nie mówię o tych co grają już w Europie czyli Ramires np. Owszem jak ktoś już trochę pograł w europie to jest dużo mniejsze ryzyko wtopy. Nawet taki Vagner Love jest dla mnie lepszym wyborem od Damiao. Pograł na wschodzie EU nie jest taki drogi a swoje strzeli
30 czerwca 2013, 21:54 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:

Zgodzę się w kwestii, że Brazylijczycy są przeceniani. Kiedyś PSG za takiego grajka jak Ronaldinho zapłaciło 5 mln euro (w tym samym roku co Zidane za 75 milionów euro przeszedł do Realu), a teraz szejkowie zapłacili za jakiegoś Lucasa Mourę aż 40 mln euro, który nigdy nie osiągnie zapewne poziomu Gaucho.

W kwestii Paulinho sprawa jest po prostu jasna, że 17 milionów funtów to za dużo jeśli weźmiemy pod uwagę jego umiejętności i CV. Ale to nie oznacza, że się nie zwróci kiedyś.
Zgodzę się w kwestii, że Brazylijczycy są przeceniani. Kiedyś PSG za takiego grajka jak Ronaldinho zapłaciło 5 mln euro (w tym samym roku co Zidane za 75 milionów euro przeszedł do Realu), a teraz szejkowie zapłacili za jakiegoś Lucasa Mourę aż 40 mln euro, który nigdy nie osiągnie zapewne poziomu Gaucho. W kwestii Paulinho sprawa jest po prostu jasna, że 17 milionów funtów to za dużo jeśli weźmiemy pod uwagę jego umiejętności i CV. Ale to nie oznacza, że się nie zwróci kiedyś
30 czerwca 2013, 21:55 [cytuj]
Zobaczymy Jin. Ja jednak myślę, że z Bezerr'y będziemy mieli przynajmniej taki pożytek jak z Sandro:mysli:
Zobaczymy Jin. Ja jednak myślę, że z Bezerr'y będziemy mieli przynajmniej taki pożytek jak z Sandro:mysli:
30 czerwca 2013, 21:57 [cytuj]
jakie nastolatki do nas z chorwacji przeszły za 20 mln to jest prawda????????
30 czerwca 2013, 21:58 [cytuj]
Sawik, ale oni brali pod uwagę więcej spraw niż tylko statystyki z gry. To do jakiego klubu należą i jak grają w reprze między innymi. Rozumiem, że brali cały sezon, ale są rzeczy, których nie przeskoczysz. ;) Poczekajmy na ile go transfermarkt wyceni.
Sawik, ale oni brali pod uwagę więcej spraw niż tylko statystyki z gry. To do jakiego klubu należą i jak grają w reprze między innymi. Rozumiem, że brali cały sezon, ale są rzeczy, których nie przeskoczysz. ;) Poczekajmy na ile go transfermarkt wyceni
LMAO
30 czerwca 2013, 22:00 [cytuj]
WojtasTHFC powiedział/a:

Podobno. Ale prawdopodobnie dołączą do nas dopiero jak skończą 18 lat. Nawet jeśli drogo, to uwierzcie mi. Opłaci się nam to.
Alen Halilović i Tin Jedvaj. Ofensywny pomocnik i obrońca.

jin, Paulinho pewnie będzie grał jako DM do powrotu Sandro. Ja go widzę trójce Sandro, Paulinho, Dembele. To jest box-to-box, którego potrzebujemy.
Podobno. Ale prawdopodobnie dołączą do nas dopiero jak skończą 18 lat. Nawet jeśli drogo, to uwierzcie mi. Opłaci się nam to. Alen Halilović i Tin Jedvaj. Ofensywny pomocnik i obrońca. jin, Paulinho pewnie będzie grał jako DM do powrotu Sandro. Ja go widzę trójce Sandro, Paulinho, Dembele. To jest box-to-box, którego potrzebujemy
LMAO
30 czerwca 2013, 22:11 [cytuj]
June 30th 2013, the Croatian media reported the move of Halilović to English Premier League club Tottenham Hotspur in a 2-player-deal. 'Accordng to reports in Croatian media Spurs have secured Alen Halilovic and Tin Jedvaj from Dinamo in a deal worth 20M. Players will move when they turn 18 - Jedvaj in the winter, Halilović next summer'.

Zajebioza. Halilovic to obecnie jeden z największych talentów piłkarskich w Europie :muza:
June 30th 2013, the Croatian media reported the move of Halilović to English Premier League club Tottenham Hotspur in a 2-player-deal. 'Accordng to reports in Croatian media Spurs have secured Alen Halilovic and Tin Jedvaj from Dinamo in a deal worth 20M. Players will move when they turn 18 - Jedvaj in the winter, Halilović next summer'. Zajebioza. Halilovic to obecnie jeden z największych talentów piłkarskich w Europie :muza:
30 czerwca 2013, 22:21 [cytuj]
Halilović - znam, widziałem w akcji, niesamowicie utalentowany piłkarz, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Tottenham będzie miał z niego mnóstwo pożytku. Tego drugiego szczerze mówiąc za bardzo nie znam, ale z opinii krążących po sieci wynika, że z choinki się nie urwał i kopać potrafi.

Dziwi mnie tylko kwota ... 20 baniek? ;>
Halilović - znam, widziałem w akcji, niesamowicie utalentowany piłkarz, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Tottenham będzie miał z niego mnóstwo pożytku. Tego drugiego szczerze mówiąc za bardzo nie znam, ale z opinii krążących po sieci wynika, że z choinki się nie urwał i kopać potrafi. Dziwi mnie tylko kwota ... 20 baniek? ;>
30 czerwca 2013, 22:26 [cytuj]
mosaj powiedział/a:
Halilović - znam, widziałem w akcji, niesamowicie utalentowany piłkarz, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Tottenham będzie miał z niego mnóstwo pożytku. Tego drugiego szczerze mówiąc za bardzo nie znam, ale z opinii krążących po sieci wynika, że z choinki się nie urwał i kopać potrafi.

Dziwi mnie tylko kwota ... 20 baniek? ;>

Samego Halilovica wyceniają na jakieś 15 mln euro. A Jedvaj to reszta. Obaj w wieku 17 lat grali już w drużynie mistrza Chorwacji, a ten pierwszy nawet miał epizod w LM. Dla mnie bomba. Szczególnie, że ploty o Jedvaju już od kilku dni chodziły.
Samego Halilovica wyceniają na jakieś 15 mln euro. A Jedvaj to reszta. Obaj w wieku 17 lat grali już w drużynie mistrza Chorwacji, a ten pierwszy nawet miał epizod w LM. Dla mnie bomba. Szczególnie, że ploty o Jedvaju już od kilku dni chodziły
LMAO
30 czerwca 2013, 22:30 [cytuj]
Jeśli to prawda to szacuneczek dla tego, kto ten transfer dopinał (Baldini?). O Jedvaju chyba dopiero wczoraj pojawiła się jakaś plotka, a o tym Haliloviciu w ogólne nikt nie pisał. Szybko, sprawnie, bez zbędnego szumu. Tak się powinno przeprowadzać transfery! :brawo:
Jeśli to prawda to szacuneczek dla tego, kto ten transfer dopinał (Baldini?). O Jedvaju chyba dopiero wczoraj pojawiła się jakaś plotka, a o tym Haliloviciu w ogólne nikt nie pisał. Szybko, sprawnie, bez zbędnego szumu. Tak się powinno przeprowadzać transfery! :brawo:
30 czerwca 2013, 22:35 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Sawik, ale oni brali pod uwagę więcej spraw niż tylko statystyki z gry. To do jakiego klubu należą i jak grają w reprze między innymi. Rozumiem, że brali cały sezon, ale są rzeczy, których nie przeskoczysz. ;) Poczekajmy na ile go transfermarkt wyceni

42mln

a Lewandowski na 39 mln:wysmiewacz:

a co do młodych, oby
bo juz jest taki młody, co grał teraz w serie b, w sumie to mało tam grał: Souleymane Coulibaly
42mln a Lewandowski na 39 mln:wysmiewacz: a co do młodych, oby bo juz jest taki młody, co grał teraz w serie b, w sumie to mało tam grał: Souleymane Coulibaly
|<  <<  <  58  59  60  61  62    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 10 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się