Forum dyskusyjne
17 lipca 2013, 18:38 [cytuj]
mosaj powiedział/a:
Kontynuując wątek transferowy: Benteke ponoć bardzo blisko, a latem klub powalczy jeszcze o jeden "wielki transfer" - Erika Lamelę. Ponoć

Chodzą pogłoski, że w przyszłym sezonie będziemy grali taktyką 4-3-3.
Nie bardzo sobie wyobrażam w tej taktyce obu graczy wyżej wymienionych przez Ciebie, ponieważ Bale będzie grał na prawej stronie albo w środku, gdyż na lewej po prostu traci jakość, którą jest zdobywanie bramek. Lamela też świetnie prezentuje się po prawej stronie, na lewej również traci jakość, bo nie może schodzić do środka i oddawać mierzonych uderzeń, gdyż jest lewonożny. Jeśli chodzi o Benteke to wiadome jest, że dla niego miejscu jest tylko w środku ataku.
Jeżeli zostaniemy przy taktyce 4-2-3-1 to obaj Ci zawodnicy będą wzmocnieniami, ale problemem jest Sigurdsson i Holtby, ponieważ to są zawodnicy, którzy nie rozwiną się, jeśli będą grać na skrzydle, bo to nie jest dla nich miejsce. Obaj dobrze wkomponowaliby się do taktyki 4-3-3.
Na miejscu zarządu postarałby się ściągnąć kogoś na lewe skrzydło o umiejętnościach Lameli, aby mógł schodzić do środka, a nie kurczowo trzymać się linii bocznej.
Chadli wydaje się dobrym wzmocnieniem, ale to nie ta sama klasa co Argentyńczyk.
Chodzą pogłoski, że w przyszłym sezonie będziemy grali taktyką 4-3-3.
Nie bardzo sobie wyobrażam w tej taktyce obu graczy wyżej wymienionych przez Ciebie, ponieważ Bale będzie grał na prawej stronie albo w środku, gdyż na lewej po prostu traci jakość, którą jest zdobywanie bramek. Lamela też świetnie prezentuje się po prawej stronie, na lewej również traci jakość, bo nie może schodzić do środka i oddawać mierzonych uderzeń, gdyż jest lewonożny. Jeśli chodzi o Benteke to wiadome jest, że dla niego miejscu jest tylko w środku ataku.
Jeżeli zostaniemy przy taktyce 4-2-3-1 to obaj Ci zawodnicy będą wzmocnieniami, ale problemem jest Sigurdsson i Holtby, ponieważ to są zawodnicy, którzy nie rozwiną się, jeśli będą grać na skrzydle, bo to nie jest dla nich miejsce. Obaj dobrze wkomponowaliby się do taktyki 4-3-3.
Na miejscu zarządu postarałby się ściągnąć kogoś na lewe skrzydło o umiejętnościach Lameli, aby mógł schodzić do środka, a nie kurczowo trzymać się linii bocznej.
Chadli wydaje się dobrym wzmocnieniem, ale to nie ta sama klasa co Argentyńczyk
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
17 lipca 2013, 18:41 [cytuj]
Efendi6 powiedział/a:
Defoe to na prawde dobry napastnik. W odróżnieniu od Ade gra u nas o wiele dużej ale nie możecie powiedzieć ze nie ma ciągu na zdobywanie bramek. Co do Ade, hmm może i jest dobrym napastnikiem umie zastawić piłkę i trochę bramek dzięki niemu wpadło, ale myślę że więcej z nas doi kasy niż zdobywa bramek. Bo jak każdy wie ten sezon nie był dla niego nawet dobry , raczej poniżej średniej. Jak dla mnie Anale mu płacili pod stołem.

Defoe i tak bym zostawił. Zawsze dobrze mieć na ławce rezerwowych napastnika, który potrafi wejść na plac gry i czasami zdobędzie jakąś bramkę. Ponadto zbliżają się Mistrzostwa Świata, tak więc może będzie dawał z siebie więcej. Co do Adebayora to on przy swoich zarobkach powinien zdobywać 15-20 bramek na sezon, ale w Premier League już raczej mu to się nie uda. Oddałbym Togijczyka gdzieś do Turcji. Gaża na tygodniówki zwolniłaby się i dodatkowo wpadłoby jakieś 5 milionów euro.
Defoe i tak bym zostawił. Zawsze dobrze mieć na ławce rezerwowych napastnika, który potrafi wejść na plac gry i czasami zdobędzie jakąś bramkę. Ponadto zbliżają się Mistrzostwa Świata, tak więc może będzie dawał z siebie więcej. Co do Adebayora to on przy swoich zarobkach powinien zdobywać 15-20 bramek na sezon, ale w Premier League już raczej mu to się nie uda. Oddałbym Togijczyka gdzieś do Turcji. Gaża na tygodniówki zwolniłaby się i dodatkowo wpadłoby jakieś 5 milionów euro
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
17 lipca 2013, 19:00 [cytuj]
Żeście się wszyscy uczepili tego Adebayora. Gorszy sezon się przytrafił - trudno, bywa. Końcówkę miał co najmniej przyzwoitą. W życiu bym go nie sprzedał za śmieszne 5 baniek, bo chyba się zgadzamy, że w optymalnej formie wart jest kilka razy więcej. Ja bym poczekał do stycznia: grasz, chłopie, dobrze - zostajesz, grasz ubiegłosezonową padakę - robisz wypad. I tyle.
Żeście się wszyscy uczepili tego Adebayora. Gorszy sezon się przytrafił - trudno, bywa. Końcówkę miał co najmniej przyzwoitą. W życiu bym go nie sprzedał za śmieszne 5 baniek, bo chyba się zgadzamy, że w optymalnej formie wart jest kilka razy więcej. Ja bym poczekał do stycznia: grasz, chłopie, dobrze - zostajesz, grasz ubiegłosezonową padakę - robisz wypad. I tyle
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
17 lipca 2013, 19:07 [cytuj]
Powinni obaj zostać, jeśli chcemy grać na kilku frontach to nie można tego robić mając 2/3 napadziorów. Lepiej mieć nadmiar, niż żeby nam ich brakowało.
Wracając do Levego, to nie mam nic do jego poczynań transferowych, w sumie nie wychodziliśmy jakoś na nich źle. Jak wspomniał Sawik, oby DL zrobił coś dobrego i zapomnimy o tej wpadce. Dużo czasu jeszcze zostało, wierzę, że linia ataku będzie mocniejsza i gęściej obsadzona
Powinni obaj zostać, jeśli chcemy grać na kilku frontach to nie można tego robić mając 2/3 napadziorów. Lepiej mieć nadmiar, niż żeby nam ich brakowało.
Wracając do Levego, to nie mam nic do jego poczynań transferowych, w sumie nie wychodziliśmy jakoś na nich źle. Jak wspomniał Sawik, oby DL zrobił coś dobrego i zapomnimy o tej wpadce. Dużo czasu jeszcze zostało, wierzę, że linia ataku będzie mocniejsza i gęściej obsadzona :)
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."
17 lipca 2013, 19:31 [cytuj]
Jeśli dojdzie tylko Benteke to bym żadnego nie sprzedawał. Ade za 5mln średnio, chyba ze chcemy sie go pozbyć tak samo mocno jak City, a w to wątpie
Jeśli dojdzie tylko Benteke to bym żadnego nie sprzedawał. Ade za 5mln średnio, chyba ze chcemy sie go pozbyć tak samo mocno jak City, a w to wątpie :luzik:
17 lipca 2013, 21:37 [cytuj]
-
-
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
17 lipca 2013, 21:42 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
-
:brawo:
17 lipca 2013, 22:47 [cytuj]
19:10 - Wielki transfer tuż, tuż: Hulk przebywa w Monte Carlo, gdzie czeka na dogadanie się Monaco z Zenitem Sankt Petersburg. Rosjanie oczekują, że beniaminek Ligue 1 zapłaci za 26-latka przynajmniej 60 mln euro.
Zamienił stryjek siekierkę na kijek
19:10 - Wielki transfer tuż, tuż: Hulk przebywa w Monte Carlo, gdzie czeka na dogadanie się Monaco z Zenitem Sankt Petersburg. Rosjanie oczekują, że beniaminek Ligue 1 zapłaci za 26-latka przynajmniej 60 mln euro.
Zamienił stryjek siekierkę na kijek :wysmiewacz:
17 lipca 2013, 23:12 [cytuj]
czy czasem Monaco nie chce wydać 500 mln w tym okienku?;O
bo później uefa i fifa mogą nakładać kary jak beda za dużo wydawać
17 lipca 2013, 23:27 [cytuj]
Robert powiedział/a:
ich te kary pewnie najmniej obchodzą

monaco póki co ma inne zmartwienie, aktualnie są inaczej traktowani niż kluby grające we francji, obowiązują tam korzystne regulacje podatkowe i piłkarze na pewno z większą chęcią przejdą tam niż do klubów francuskich, z tego co czytałem już od dosyć dawna czołowe kluby francuskie próbują coś z tym zrobić aby wszyscy byli na równi skoro grają w jednej lidze, ale póki co nic konkretnego z tego nie wyszło.
"AS Monaco, odwołało się od decyzji władz Ligi Francuskiej (LFP) nakazującej piłkarzom tego klubu płacenie podatków we Francji od czerwca 2014 r. W Księstwie Monako zarobki cudzoziemców nie są opodatkowane.''
ich te kary pewnie najmniej obchodzą;) monaco póki co ma inne zmartwienie, aktualnie są inaczej traktowani niż kluby grające we francji, obowiązują tam korzystne regulacje podatkowe i piłkarze na pewno z większą chęcią przejdą tam niż do klubów francuskich, z tego co czytałem już od dosyć dawna czołowe kluby francuskie próbują coś z tym zrobić aby wszyscy byli na równi skoro grają w jednej lidze, ale póki co nic konkretnego z tego nie wyszło.
"AS Monaco, odwołało się od decyzji władz Ligi Francuskiej (LFP) nakazującej piłkarzom tego klubu płacenie podatków we Francji od czerwca 2014 r. W Księstwie Monako zarobki cudzoziemców nie są opodatkowane.''
17 lipca 2013, 23:39 [cytuj]
chodzi mi o transferowe fair play
ze nie wydają wiecej jak zarobią, za to fifa i uefa moze karać brakiem grania w LE i LM
Platini chyba nawet mówił niedawno, że nic nie moze zrobić bo nie grają w pucharach
za rok beda juz grać, to takich transferów nie zrobią, bo juz wydali lekko z 200 baniek
chodzi mi o transferowe fair play;P
ze nie wydają wiecej jak zarobią, za to fifa i uefa moze karać brakiem grania w LE i LM
Platini chyba nawet mówił niedawno, że nic nie moze zrobić bo nie grają w pucharach
za rok beda juz grać, to takich transferów nie zrobią, bo juz wydali lekko z 200 baniek
17 lipca 2013, 23:41 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Tak... nałożą na Monaco karę finansową
Tak... nałożą na Monaco karę finansową :wysmiewacz:
18 lipca 2013, 00:44 [cytuj]
Diego powiedział/a:
Tak... nałożą na Monaco karę finansową

mogą zablokować granie w pucharach, a to ich zaboli, ale to dopiero za rok
mogą zablokować granie w pucharach, a to ich zaboli, ale to dopiero za rok :luzik:
18 lipca 2013, 00:49 [cytuj]
Robert powiedział/a:
mogą zablokować granie w pucharach, a to ich zaboli, ale to dopiero za rok

prawda taka, że gówno tam mogą. Wystarczy jak kolega Rusek sprzeda prawa do nazwy stadionu za grubą kasę i bilans będzie się zgadzać. Nie musi sprzedawać byle komu... zapewne ma w swoim CV mnóstwo firm, a jak nie on to rodzina, znajomi czy człowiek słup. Jak na razie nikogo nigdy nie wykluczono.
Malaga? Nie za wydawanie a za brak wydawania kasy(na pensje)ją wykluczono.
prawda taka, że gówno tam mogą. Wystarczy jak kolega Rusek sprzeda prawa do nazwy stadionu za grubą kasę i bilans będzie się zgadzać. Nie musi sprzedawać byle komu... zapewne ma w swoim CV mnóstwo firm, a jak nie on to rodzina, znajomi czy człowiek słup. Jak na razie nikogo nigdy nie wykluczono.
Malaga? Nie za wydawanie a za brak wydawania kasy(na pensje)ją wykluczono
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
18 lipca 2013, 01:44 [cytuj]
Malage tak
ale w koncu mogą złapać bunt jak właściel klubu podpisuje jakieś chore kontrakty sponsorskie ze swoimi firmami aby obejść te prawo
zresztą zobaczymy. Monaco póki co wymienia chyba całą 11, a moze i wiecej, ciekawe kiedy to zacznie działać
Ale w sumie Falcao, Moutinho, Rodrigez i moze Hulk
wszyscy porto to moze łatwiej im bedzie sie zgrać
Malage tak
ale w koncu mogą złapać bunt jak właściel klubu podpisuje jakieś chore kontrakty sponsorskie ze swoimi firmami aby obejść te prawo
zresztą zobaczymy. Monaco póki co wymienia chyba całą 11, a moze i wiecej, ciekawe kiedy to zacznie działać
18 lipca 2013, 02:32 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Malage tak
Nic nie mogą, to taki martwy przepis jak ten o zakazie wwożenia zanęt na jeziora i zanęcania ryb przed wędkowaniem. Będą wydawać tyle ile chcą i nikt im nic nie zrobi. PS Obchodzenie przepisów zgodnie z prawem jest legalne i nikomu nic do tego kto kupi miejsce na koszulce czy nazwę stadionu.
Nic nie mogą, to taki martwy przepis jak ten o zakazie wwożenia zanęt na jeziora i zanęcania ryb przed wędkowaniem. Będą wydawać tyle ile chcą i nikt im nic nie zrobi. PS Obchodzenie przepisów zgodnie z prawem jest legalne i nikomu nic do tego kto kupi miejsce na koszulce czy nazwę stadionu
18 lipca 2013, 02:56 [cytuj]
nie mam pojecia o meczeniu ryb
to zawsze prawo moze sie zmieniac, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale co jak co Monaco robi ciekawą drużyne. Coś czuje ze bede sledzil ich bo ciekawy jestem jak im to wszystko wyjdzie
nie mam pojecia o meczeniu ryb:luzik:
to zawsze prawo moze sie zmieniac, zobaczymy co z tego wyjdzie, ale co jak co Monaco robi ciekawą drużyne. Coś czuje ze bede sledzil ich bo ciekawy jestem jak im to wszystko wyjdzie;)
18 lipca 2013, 10:07 [cytuj]
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/gareth-bale-transfer-manchester-united-2060737
Ja pierdole , real daje ~~~90 mln euro - Levy odrzuca .
Oni dają 70 mln euro - Moyes na coś liczy?
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/gareth-bale-transfer-manchester-united-2060737
Ja pierdole , real daje ~~~90 mln euro - Levy odrzuca .
Oni dają 70 mln euro - Moyes na coś liczy?
18 lipca 2013, 10:11 [cytuj]
70 MLN PLUS ROONEY NA TO LICZY MOYES
18 lipca 2013, 11:52 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
i 200-250 tys tygodniówki Rooneya + koszty przeszczepiania włosów
i 200-250 tys tygodniówki Rooneya + koszty przeszczepiania włosów :wysmiewacz: