Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » 2014 - lato transferowe
24 marca 2014, 15:13 [cytuj]
Nie mam nic przeciwko żeby sobie przyszedł zdobył tytuł i sie tym chwalił :D
Nie mam nic przeciwko żeby sobie przyszedł zdobył tytuł i sie tym chwalił :D
24 marca 2014, 15:26 [cytuj]
Ja się nie zgadzam Tomku :)
Piłkarze nawet najlepsi sami nie grają( wystarczy spojrzeć na reprezentacje Argentyny ).Potrzebny jest gość który potrafi z nich wyciągnąć co najlepsze a także ustawić ich jak najlepiej. Potrafi pogodzić ze sobą najwieksze charaktery w drużynie. I moim zdaniem taki jest LVG. Trener któremu nikt nie wejdzie na głowę jak AVB, trener który swoim doświadczeniem pociągnie zespół. I wreszcie ktoś kto nie jest w wieku piłkarzy. A artykuł do dupy, bo jeśli ktoś jest w stnie wygrać ligę niemiecką czy hiszpańską, którymś z klubów gdzie presja jest przeogromna, to i w Tottenhamie sobie poradzi.
Ja się nie zgadzam Tomku :) Piłkarze nawet najlepsi sami nie grają( wystarczy spojrzeć na reprezentacje Argentyny ).Potrzebny jest gość który potrafi z nich wyciągnąć co najlepsze a także ustawić ich jak najlepiej. Potrafi pogodzić ze sobą najwieksze charaktery w drużynie. I moim zdaniem taki jest LVG. Trener któremu nikt nie wejdzie na głowę jak AVB, trener który swoim doświadczeniem pociągnie zespół. I wreszcie ktoś kto nie jest w wieku piłkarzy. A artykuł do dupy, bo jeśli ktoś jest w stnie wygrać ligę niemiecką czy hiszpańską, którymś z klubów gdzie presja jest przeogromna, to i w Tottenhamie sobie poradzi
24 marca 2014, 16:51 [cytuj]
tak, avb mówił, że kupił tych piłkarzy bo strzelili sporo bramek i nie chciał być uzależniony od jednego piłkarza. nie mów żebym Ci podawał źródło, bo zdajesz sobie sprawę, że to już jakiś czas temu było.

statystyki tak bronią songa, że nie mieści się w składzie barcelony a arsenal grając artetą jako defensywnym pomocnikiem stracili 12 bramek mniej.

hulk poszedł za 55 mln euro do zenitu a do nas lamela za 30 (wg goal.pl) to jest różnica 25 mln a to nie jest 5-10, nie mówiąc o tygodniówce, która pewnie jest trzy razy większa.

jakby soldado strzelił 20 parę goli to pewnie byśmy mieli pewne top4 i soldado by nie musiał odchodzić :D no ale to już inna kwestia, nie ma co gdybać bo van persie nigdzie nie poszedł. a zakup ze strony united był dużo bardziej pewniejszy.

co do konplyanki to nie jest przekonany, fakt w reprezentacji widziałem kilka meczów i prezentuje się fajnie ale na wyspach nie jeden ze wschodu poległ, mało który właściwie się sprawdził. ps. za chadliego daliśmy ok 9 (moim zdaniem dobra cena) mln a ukrainiec jest warty w tym momencie 2x więcej, spore ryzyko (podobne jak przy lameli w sumie) to też jest te 'pare milionów' ?

czemu my kupiliśmy erkisena a nie inni? nie wiem, może stwierdzili, że jest im nie potrzebny. city ma silve, chelsea hazarda, liverpool coutinho, arsena ozila a united spieprzyło sprawę :D w każdym bądź razie to była okazja bo jest warty dwa razy tyle ile za niego daliśmy.

możliwe, że ci najwięksi będą grali u nas po dwa trzy sezony i będą odchodzić, nie mówię, że nie. możliwe też, że trenerzy kupują młodych mając w perspektywie możliwość ich sprzedania ale zawsze lepiej mieć dobrego młodego niż dobrego starego
tak, avb mówił, że kupił tych piłkarzy bo strzelili sporo bramek i nie chciał być uzależniony od jednego piłkarza. nie mów żebym Ci podawał źródło, bo zdajesz sobie sprawę, że to już jakiś czas temu było. statystyki tak bronią songa, że nie mieści się w składzie barcelony a arsenal grając artetą jako defensywnym pomocnikiem stracili 12 bramek mniej. hulk poszedł za 55 mln euro do zenitu a do nas lamela za 30 (wg goal.pl) to jest różnica 25 mln a to nie jest 5-10, nie mówiąc o tygodniówce, która pewnie jest trzy razy większa. jakby soldado strzelił 20 parę goli to pewnie byśmy mieli pewne top4 i soldado by nie musiał odchodzić :D no ale to już inna kwestia, nie ma co gdybać bo van persie nigdzie nie poszedł. a zakup ze strony united był dużo bardziej pewniejszy. co do konplyanki to nie jest przekonany, fakt w reprezentacji widziałem kilka meczów i prezentuje się fajnie ale na wyspach nie jeden ze wschodu poległ, mało który właściwie się sprawdził. ps. za chadliego daliśmy ok 9 (moim zdaniem dobra cena) mln a ukrainiec jest warty w tym momencie 2x więcej, spore ryzyko (podobne jak przy lameli w sumie) to też jest te 'pare milionów' ? czemu my kupiliśmy erkisena a nie inni? nie wiem, może stwierdzili, że jest im nie potrzebny. city ma silve, chelsea hazarda, liverpool coutinho, arsena ozila a united spieprzyło sprawę :D w każdym bądź razie to była okazja bo jest warty dwa razy tyle ile za niego daliśmy. możliwe, że ci najwięksi będą grali u nas po dwa trzy sezony i będą odchodzić, nie mówię, że nie. możliwe też, że trenerzy kupują młodych mając w perspektywie możliwość ich sprzedania ale zawsze lepiej mieć dobrego młodego niż dobrego starego
24 marca 2014, 19:14 [cytuj]
trzaska powiedział/a:
Super artykuł!
Super artykuł!
24 marca 2014, 20:26 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Głupoty jedyne widzę w Twoim wykonaniu. Spójrz prawdzie w oczy.

Powiedz to Vertonghenowi, czy Llorisowi, którzy po dwóch sezonach bardzo poważnie myślą o opuszczeniu klubu. Żaden z utalentowanych zawodników nie będzie grał u nas kilku lat, jeśli nie będzie regularnych występów w LM. Wcześniej, czy później odejdą. Już wcześniej utopijnie wierzyliśmy, że tacy gracze jak Berbatov, Modrić, czy Bale będą filarami naszej drużyny na lata. Dobry sezon i ich nie ma, bo traktują nasz klub jako przystanek w drodze do wielkiej kariery.

Jedyny, który spier....lił system to Berbatov. Reszta odeszła z klasą i po złamanych obietnicach łysego. Jakby klub był troszkę inaczej zarządzany to Bale, Modric cieszyliby się grą u nas o najwyższe cele.

Jan i Hugo odejdą i będzie to wina tylko i wyłącznie prezesa. Naobiecuje to to naopowiada dyrdymałów, a potem się dziwi, że piłkarze czegoś od niego chcą.

Song jest dobrym piłkarzem(świadczą o tym statystyki)ale na tle sandro wypada on marnie.

Sprzedawanie kogoś po jednym sezonie jest tak samo głupie jak kupowanie. Dajmy Soldado czas. Dd zawsze mówiłem Negredo nie Soldado, ale na Negredo nie było nas stać. Chadli to uzupełnienie składu i jak na uzupełnienie to gra całkiem dobrze. To jest tylko i aż dobry zmiennik za dobre pieniądze. Chcemy Hulków, Konoplyanków czy Vidali(czytałem opinie, że lepiej było kupić vidala niż Paulinho) to nie kibicujmy sknerze Levemu a Petrodolarom
Jedyny, który spier....lił system to Berbatov. Reszta odeszła z klasą i po złamanych obietnicach łysego. Jakby klub był troszkę inaczej zarządzany to Bale, Modric cieszyliby się grą u nas o najwyższe cele. Jan i Hugo odejdą i będzie to wina tylko i wyłącznie prezesa. Naobiecuje to to naopowiada dyrdymałów, a potem się dziwi, że piłkarze czegoś od niego chcą. Song jest dobrym piłkarzem(świadczą o tym statystyki)ale na tle sandro wypada on marnie. Sprzedawanie kogoś po jednym sezonie jest tak samo głupie jak kupowanie. Dajmy Soldado czas. Dd zawsze mówiłem Negredo nie Soldado, ale na Negredo nie było nas stać. Chadli to uzupełnienie składu i jak na uzupełnienie to gra całkiem dobrze. To jest tylko i aż dobry zmiennik za dobre pieniądze. Chcemy Hulków, Konoplyanków czy Vidali(czytałem opinie, że lepiej było kupić vidala niż Paulinho) to nie kibicujmy sknerze Levemu a Petrodolarom
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
24 marca 2014, 21:44 [cytuj]
Pamiętaj co mówił, Andre Villas-Boas, gdy był naszym szkoleniowcem, a także pamiętał co mówił, gdy już nie był. Ludzie mają taką naturę, że gdy wchodzą z kimś konflikt to stają się bardziej otwarci. Najlepszym przykładem jest Jose Mourinho, który ostatnio zakpił z piłkarzy Realu Madryt, twierdząc, że więcej spędzali czasu przed lustrem.

Logicznie rzec biorąc. Myślisz, że słowa o tym, że nie dostał tych zawodników co chciał były przypadkowe? Absolutnie nie.

Song nie mieści się w podstawowym składzie Barcelony? To jest żaden argument. Yaya Toure też się nie mieścił, a zobacz co wyprawia w Manchesterze City. Jeden defensywny pomocnik nie jest odpowiedzialny za straty wszystkich bramek. Równie dobrze mógłby obwiniać o to Sandro, co byłoby absurdem. W tamtym sezonie przez połowę sezonu był kontuzjowany, grał Parker i w tym samym momencie straciliśmy mniej bramek. Argument? Żaden.

Barcelona ściągnęła Ibrahimovicia za 45 milionów euro + Eto'o i sprzedała go sezon później tylko za 24 miliony euro. Kolejny bezsensowny argument w Twoim wykonaniu. Jeśli Hulk tak bardzo chciał znowu pracować z AVB, to za 40 milionów euro był spokojnie do wyciągnięcia. Historia zna wiele przypadków, kiedy zawodnicy sezon, czy dwa później odchodzili za mniejsze pieniądze, w szczególności, kiedy dotyczyło to bogatych klubów, a takim jest Zenit.

Jakby Soldado strzelił 20-25 goli w sezonie, to nawet sam Real Madryt mógłby się zainteresować jego osobą. Nie można zapominać, że jest wychowankiem tego klubu.

Oczywiście, że Ukrainiec jest wart w tej chwili jakieś 18 milionów euro, ale jeszcze latem był spokojnie do wyciągnięcia za te 12-15 milionów euro. Koleś jest lepszy od Chadliego i nie ma tutaj gadki.

Jeśli chodzi o Eriksena to było odniesienie do tego co napisałeś o Paulinho. Może po prostu bali się, że po transferze do większego klubu nie będzie błyszczał. Na nasze szczęście się mylili i jest w Tottenhamie.

Tylko, że ściągając młodych, często niedoświadczonych zawodników będziemy kończyć tak jak Arsenal Londyn, który od dziewięciu lat nie potrafi zdobyć żadnego trofeum. Drużyna musi składać się zarówno z doświadczonych zawodników, jak i młodych wilków.
Pamiętaj co mówił, Andre Villas-Boas, gdy był naszym szkoleniowcem, a także pamiętał co mówił, gdy już nie był. Ludzie mają taką naturę, że gdy wchodzą z kimś konflikt to stają się bardziej otwarci. Najlepszym przykładem jest Jose Mourinho, który ostatnio zakpił z piłkarzy Realu Madryt, twierdząc, że więcej spędzali czasu przed lustrem. Logicznie rzec biorąc. Myślisz, że słowa o tym, że nie dostał tych zawodników co chciał były przypadkowe? Absolutnie nie. Song nie mieści się w podstawowym składzie Barcelony? To jest żaden argument. Yaya Toure też się nie mieścił, a zobacz co wyprawia w Manchesterze City. Jeden defensywny pomocnik nie jest odpowiedzialny za straty wszystkich bramek. Równie dobrze mógłby obwiniać o to Sandro, co byłoby absurdem. W tamtym sezonie przez połowę sezonu był kontuzjowany, grał Parker i w tym samym momencie straciliśmy mniej bramek. Argument? Żaden. Barcelona ściągnęła Ibrahimovicia za 45 milionów euro + Eto'o i sprzedała go sezon później tylko za 24 miliony euro. Kolejny bezsensowny argument w Twoim wykonaniu. Jeśli Hulk tak bardzo chciał znowu pracować z AVB, to za 40 milionów euro był spokojnie do wyciągnięcia. Historia zna wiele przypadków, kiedy zawodnicy sezon, czy dwa później odchodzili za mniejsze pieniądze, w szczególności, kiedy dotyczyło to bogatych klubów, a takim jest Zenit. Jakby Soldado strzelił 20-25 goli w sezonie, to nawet sam Real Madryt mógłby się zainteresować jego osobą. Nie można zapominać, że jest wychowankiem tego klubu. Oczywiście, że Ukrainiec jest wart w tej chwili jakieś 18 milionów euro, ale jeszcze latem był spokojnie do wyciągnięcia za te 12-15 milionów euro. Koleś jest lepszy od Chadliego i nie ma tutaj gadki. Jeśli chodzi o Eriksena to było odniesienie do tego co napisałeś o Paulinho. Może po prostu bali się, że po transferze do większego klubu nie będzie błyszczał. Na nasze szczęście się mylili i jest w Tottenhamie. Tylko, że ściągając młodych, często niedoświadczonych zawodników będziemy kończyć tak jak Arsenal Londyn, który od dziewięciu lat nie potrafi zdobyć żadnego trofeum. Drużyna musi składać się zarówno z doświadczonych zawodników, jak i młodych wilków
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
24 marca 2014, 21:57 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Jedyny, który spier....lił system to Berbatov. Reszta odeszła z klasą i po złamanych obietnicach łysego. Jakby klub był troszkę inaczej zarządzany to Bale, Modric cieszyliby się grą u nas o najwyższe cele.

Jan i Hugo odejdą i będzie to wina tylko i wyłącznie prezesa. Naobiecuje to to naopowiada dyrdymałów, a potem się dziwi, że piłkarze czegoś od niego chcą.

Song jest dobrym piłkarzem(świadczą o tym statystyki)ale na tle sandro wypada on marnie.

Sprzedawanie kogoś po jednym sezonie jest tak samo głupie jak kupowanie. Dajmy Soldado czas. Dd zawsze mówiłem Negredo nie Soldado, ale na Negredo nie było nas stać. Chadli to uzupełnienie składu i jak na uzupełnienie to gra całkiem dobrze. To jest tylko i aż dobry zmiennik za dobre pieniądze. Chcemy Hulków, Konoplyanków czy Vidali(czytałem opinie, że lepiej było kupić vidala niż Paulinho) to nie kibicujmy sknerze Levemu a Petrodolarom

Co do Modricia to ciężko mówić tutaj o klasie, biorąc pod uwagę, że nie pojechał na obóz i opuszczał treningi. Nie można zapominać o jego wywiadzie, w którym przyznał, że już nigdy więcej nie założy koszulki Tottenhamu. Mógł odejść po cichu, bez żadnych ekscesów, za zamkniętymi drzwiami, wtedy można było mówić o klasie.

Bale też nie do końca był w porządku. "Kontuzja", której doznał w szczególności zapadła w pamięć, jak i fakt, że zamiast przychodzić na treningi, to w miły sposób spędzał czas w restauracji ze swoim agentem. Jak Levy tak pragnął go opchnąć, to by go opchnął. Z klasą to nas opuścił Rafael Van der Vaart.

Ale o prezesie już od jakiegoś czasu wspominam, że nie zachowuje się w porządku. Oczywiście, że tacy zawodnicy jak Verts i Lloris przychodzili z zamiarem walki o LM, a potem o najwyższe cele, bo taką koncepcję budował klub, oczywiście w prasie przede wszystkim.

Nigdy jakoś specjalnie nie ukrywałem, że Sandro jest dla mnie lepszym zawodnikiem niż Song, ale Kameruńczyk jest lepszym graczem niż Capoue.

Nigdy nie oceniałem źle Soldado i daję mu czas, bo chłop jako jeden z nielicznych myśli na boisku, ale również preferowałem pozyskanie Negredo, ze względu na fakt, iż jego warunki fizyczne bardziej komponują się w Premier League, co udowadnia w Man City.

Na samym początku napisałem, że Chadli gra nietuzinkowo, raz lepiej, raz gorzej, ale nie nie można narzekać. Ale samemu wspominałeś jakiś czas temu, że Konoplanka jest o dwie klasy lepszy. Jeszcze parę miesięcy temu trzeba było za niego zapłacić tylko parę milionów euro więcej.

Jeśli odchodzi gracz takiej klasy jak Gareth Bale i za tak wielkie pieniądze, to powinien go zastąpić gracz o podobnej charakterystyce. A takim jest Hulk. Warunki idealne na Premier League, a w dodatku nie ukrywał, że chciałby grać w Anglii, a ponadto pod okiem AVB. Nie przesadzajmy, że trzeba byłoby za niego wyłożyć dużo więcej niż za Lamelę. Ruscy są bogaci i oddaliby go już za te 40 milionów euro.

Nie wiem, gdzie czytałeś, że lepiej kupić Vidala, niż Paulinho, ale ja osobiście nigdy tego nie napisałem, bo Chilijczyk to za wysokie progi na Tottenham. Nie dość, że nie chciałby do nas trafić, to za mniej niż 50 milionów euro Juve go nie puści. Można było spokojnie powalczyć o Miralema Pjanicia, ale jego wartość wzrosła obecnie nawet do 25 milionów euro. Jest świetny w tym sezonie.

Jestem zwolennikiem sukcesu sportowego, idącego w parze z sukcesem finansowym. A jeśli chodzi o drużyny z petrodolarami, to nie ma ani tego, ani tego :)

Daniel Levy traktuje Tottenham jak Dom Inwestycyjny, a nie klub piłkarski. W długofalową wizję już niewiele osób wierzy, co świadczy o tym, że Lloris i Verts myślą o odejściu.
Co do Modricia to ciężko mówić tutaj o klasie, biorąc pod uwagę, że nie pojechał na obóz i opuszczał treningi. Nie można zapominać o jego wywiadzie, w którym przyznał, że już nigdy więcej nie założy koszulki Tottenhamu. Mógł odejść po cichu, bez żadnych ekscesów, za zamkniętymi drzwiami, wtedy można było mówić o klasie. Bale też nie do końca był w porządku. "Kontuzja", której doznał w szczególności zapadła w pamięć, jak i fakt, że zamiast przychodzić na treningi, to w miły sposób spędzał czas w restauracji ze swoim agentem. Jak Levy tak pragnął go opchnąć, to by go opchnął. Z klasą to nas opuścił Rafael Van der Vaart. Ale o prezesie już od jakiegoś czasu wspominam, że nie zachowuje się w porządku. Oczywiście, że tacy zawodnicy jak Verts i Lloris przychodzili z zamiarem walki o LM, a potem o najwyższe cele, bo taką koncepcję budował klub, oczywiście w prasie przede wszystkim. Nigdy jakoś specjalnie nie ukrywałem, że Sandro jest dla mnie lepszym zawodnikiem niż Song, ale Kameruńczyk jest lepszym graczem niż Capoue. Nigdy nie oceniałem źle Soldado i daję mu czas, bo chłop jako jeden z nielicznych myśli na boisku, ale również preferowałem pozyskanie Negredo, ze względu na fakt, iż jego warunki fizyczne bardziej komponują się w Premier League, co udowadnia w Man City. Na samym początku napisałem, że Chadli gra nietuzinkowo, raz lepiej, raz gorzej, ale nie nie można narzekać. Ale samemu wspominałeś jakiś czas temu, że Konoplanka jest o dwie klasy lepszy. Jeszcze parę miesięcy temu trzeba było za niego zapłacić tylko parę milionów euro więcej. Jeśli odchodzi gracz takiej klasy jak Gareth Bale i za tak wielkie pieniądze, to powinien go zastąpić gracz o podobnej charakterystyce. A takim jest Hulk. Warunki idealne na Premier League, a w dodatku nie ukrywał, że chciałby grać w Anglii, a ponadto pod okiem AVB. Nie przesadzajmy, że trzeba byłoby za niego wyłożyć dużo więcej niż za Lamelę. Ruscy są bogaci i oddaliby go już za te 40 milionów euro. Nie wiem, gdzie czytałeś, że lepiej kupić Vidala, niż Paulinho, ale ja osobiście nigdy tego nie napisałem, bo Chilijczyk to za wysokie progi na Tottenham. Nie dość, że nie chciałby do nas trafić, to za mniej niż 50 milionów euro Juve go nie puści. Można było spokojnie powalczyć o Miralema Pjanicia, ale jego wartość wzrosła obecnie nawet do 25 milionów euro. Jest świetny w tym sezonie. Jestem zwolennikiem sukcesu sportowego, idącego w parze z sukcesem finansowym. A jeśli chodzi o drużyny z petrodolarami, to nie ma ani tego, ani tego :) Daniel Levy traktuje Tottenham jak Dom Inwestycyjny, a nie klub piłkarski. W długofalową wizję już niewiele osób wierzy, co świadczy o tym, że Lloris i Verts myślą o odejściu
24 marca 2014, 22:21 [cytuj]
trzaska powiedział/a:

Bardzo tendencyjny artykuł. Autor zarzuca Van Gaalowi na przykład to, ze doszedł do finału LM, wygrał mistrzostwo Niemiec, awansował bez porażki na mundial, czy święcił sukcesy w Holandii. No faktycznie, jest się czego wstydzić...
Bardzo tendencyjny artykuł. Autor zarzuca Van Gaalowi na przykład to, ze doszedł do finału LM, wygrał mistrzostwo Niemiec, awansował bez porażki na mundial, czy święcił sukcesy w Holandii. No faktycznie, jest się czego wstydzić
25 marca 2014, 04:16 [cytuj]
ja nie mówię, że dostał tych co chciał. dostał tych, których mógł i z nich wybrał tych, którzy mu najbardziej odpowiadają pod względem pewnych charakterystyk.

to, że yaya toure się nie mieścił to bym nie powiedział, nie pasował do nowej koncepcji guardioli. trzeba pamiętać, że guardiola miał pełne zaufanie (jak widać się opłaciło) i wolną rękę w transferach dlatego mógł sobie od tak sprzedać go do city a dodatkowo wyciągnąć niemałą kaskę

ibre puścili bo był skonfliktowany z trenerem, nie wiem co w tym dziwnego. nie chciało im się negocjować po prostu chcieli się go pozbyć, stać ich na to.

co do soldado - kolejne gdybanie (bent jak nas opuścił 25 bramek w sezonie i pozostał w sunderlandzie by rok później zasilić aston ville - nie bierz tego jako poparcie tezy, po to piszę w nawiasie)

jasne, że ściąganie tylko młodych to błąd. ale kiedyś ściągnęliśmy młodego lennona i już nie jest młody. starsi powinni głównie odpowiadać za defensywną część. paulinho 26, dawson 30, verts 26, kaboul 28 itd. (piszę z pamięci jakby co). raczje nie mamy 'za młodego składu' raczej jest optymalnie jeżeli chodzi o średnią.
ja nie mówię, że dostał tych co chciał. dostał tych, których mógł i z nich wybrał tych, którzy mu najbardziej odpowiadają pod względem pewnych charakterystyk. to, że yaya toure się nie mieścił to bym nie powiedział, nie pasował do nowej koncepcji guardioli. trzeba pamiętać, że guardiola miał pełne zaufanie (jak widać się opłaciło) i wolną rękę w transferach dlatego mógł sobie od tak sprzedać go do city a dodatkowo wyciągnąć niemałą kaskę ibre puścili bo był skonfliktowany z trenerem, nie wiem co w tym dziwnego. nie chciało im się negocjować po prostu chcieli się go pozbyć, stać ich na to. co do soldado - kolejne gdybanie (bent jak nas opuścił 25 bramek w sezonie i pozostał w sunderlandzie by rok później zasilić aston ville - nie bierz tego jako poparcie tezy, po to piszę w nawiasie) jasne, że ściąganie tylko młodych to błąd. ale kiedyś ściągnęliśmy młodego lennona i już nie jest młody. starsi powinni głównie odpowiadać za defensywną część. paulinho 26, dawson 30, verts 26, kaboul 28 itd. (piszę z pamięci jakby co). raczje nie mamy 'za młodego składu' raczej jest optymalnie jeżeli chodzi o średnią
25 marca 2014, 15:34 [cytuj]
Od przyszłego sezonu Man City ma przestać płacić połowę pensji Ade, czyli wychodzi na to że trzeba będzie nu płacić 170k tygodniowo :(

W prasie piszczy o zainteresowaniu Lukaku ze strony naszej, BVB, Atletico, Evertonu. Jeżeli Romelu chciałby zostać w lidze to przeszedlby do nas.

Dla mnie to lekkim SF zalatuje, niestety trzeba sobie powiedzieć że raczej nie mamy szans na pozyskanie Belga.
Powalczylbym o Remyego, Benteke i Dannego Ingsa. Trudniej będzie o pozyskanie kogoś sensownego na LO i ŚO.
Może Coentrao w ramach części długu?
Zobaczymy też jak będzie z obsadą bramki, Friedel może już skończyć a Lloris sie obrazić
Od przyszłego sezonu Man City ma przestać płacić połowę pensji Ade, czyli wychodzi na to że trzeba będzie nu płacić 170k tygodniowo :( W prasie piszczy o zainteresowaniu Lukaku ze strony naszej, BVB, Atletico, Evertonu. Jeżeli Romelu chciałby zostać w lidze to przeszedlby do nas. Dla mnie to lekkim SF zalatuje, niestety trzeba sobie powiedzieć że raczej nie mamy szans na pozyskanie Belga. Powalczylbym o Remyego, Benteke i Dannego Ingsa. Trudniej będzie o pozyskanie kogoś sensownego na LO i ŚO. Może Coentrao w ramach części długu? Zobaczymy też jak będzie z obsadą bramki, Friedel może już skończyć a Lloris sie obrazić
25 marca 2014, 16:49 [cytuj]
Od przyszłego sezonu Man City ma przestać płacić połowę pensji Ade, czyli wychodzi na to że trzeba będzie nu płacić 170k tygodniowo

a to nie było tak na wypożyczeniu a idąc do nas adebayor zszedł z pensji do 100k? pamiętam, że negocjacje były dosyć długie i takie coś kojarzę właśnie
Od przyszłego sezonu Man City ma przestać płacić połowę pensji Ade, czyli wychodzi na to że trzeba będzie nu płacić 170k tygodniowo a to nie było tak na wypożyczeniu a idąc do nas adebayor zszedł z pensji do 100k? pamiętam, że negocjacje były dosyć długie i takie coś kojarzę właśnie
25 marca 2014, 17:45 [cytuj]
Jeśli Lloris będzie chciał odejść to nic go nie powstrzyma , fridel pewnie na emeryture pójdzie , a więc trzeba będzie kupić 2 bramkarzy .
Coentrao nie jest taki super jak się o nim mówi , chyba lepiej byłoby wydać 10 mln więcej na Luka / Leightona .
Jeśli Lloris będzie chciał odejść to nic go nie powstrzyma , fridel pewnie na emeryture pójdzie , a więc trzeba będzie kupić 2 bramkarzy . Coentrao nie jest taki super jak się o nim mówi , chyba lepiej byłoby wydać 10 mln więcej na Luka / Leightona
25 marca 2014, 17:54 [cytuj]
trzaska powiedział/a:

ciężko doczytać do końca te wypociny. tekst żenujący od pierwszego akapitu
ciężko doczytać do końca te wypociny. tekst żenujący od pierwszego akapitu
25 marca 2014, 18:07 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Ruscy są bogaci i oddaliby go już za te 40 milionów euro.

Czy Ty widzisz co piszesz? Zenit jest bogaty, więc puściłby Hulka kilkanaście milionów poniżej wartości??? To może kupmy Messiego, Barcelona jest jeszcze bogatsza, więc pewnie odda go za 10 czy tam 15 milionów. A City i CFC to pewnie dadzą nam paru graczy za darmo, stać ich.

A już tak do wszystkich, nie do Sawika. Nie przesadzajcie z wyszukiwaniem nam za dobrych celów transferowych. Mit o budowie u nas LM upadł. Keane, Berba, Modric, Bale już się o tym przekonali, wkrótce mogą dojść Verts i Lloris. Obawiam się, że nie jesteśmy wiarygodni, bo prezes od lat nie dotrzymuje obietnic. O zawodników którzy mogą liczyć na częste występy w klubach kwalifikujących się regularnie do LM nie ma raczej co się starać (chyba, że możemy im podwoić tygodniówkę).
Czy Ty widzisz co piszesz? Zenit jest bogaty, więc puściłby Hulka kilkanaście milionów poniżej wartości??? To może kupmy Messiego, Barcelona jest jeszcze bogatsza, więc pewnie odda go za 10 czy tam 15 milionów. A City i CFC to pewnie dadzą nam paru graczy za darmo, stać ich. A już tak do wszystkich, nie do Sawika. Nie przesadzajcie z wyszukiwaniem nam za dobrych celów transferowych. Mit o budowie u nas LM upadł. Keane, Berba, Modric, Bale już się o tym przekonali, wkrótce mogą dojść Verts i Lloris. Obawiam się, że nie jesteśmy wiarygodni, bo prezes od lat nie dotrzymuje obietnic. O zawodników którzy mogą liczyć na częste występy w klubach kwalifikujących się regularnie do LM nie ma raczej co się starać (chyba, że możemy im podwoić tygodniówkę)
COYS!
25 marca 2014, 18:24 [cytuj]
Ale kogoś sprowadzić musimy.
Ale kogoś sprowadzić musimy
25 marca 2014, 20:02 [cytuj]
smackey powiedział/a:
ja nie mówię, że dostał tych co chciał. dostał tych, których mógł i z nich wybrał tych, którzy mu najbardziej odpowiadają pod względem pewnych charakterystyk.

to, że yaya toure się nie mieścił to bym nie powiedział, nie pasował do nowej koncepcji guardioli. trzeba pamiętać, że guardiola miał pełne zaufanie (jak widać się opłaciło) i wolną rękę w transferach dlatego mógł sobie od tak sprzedać go do city a dodatkowo wyciągnąć niemałą kaskę

ibre puścili bo był skonfliktowany z trenerem, nie wiem co w tym dziwnego. nie chciało im się negocjować po prostu chcieli się go pozbyć, stać ich na to.

co do soldado - kolejne gdybanie (bent jak nas opuścił 25 bramek w sezonie i pozostał w sunderlandzie by rok później zasilić aston ville - nie bierz tego jako poparcie tezy, po to piszę w nawiasie)

jasne, że ściąganie tylko młodych to błąd. ale kiedyś ściągnęliśmy młodego lennona i już nie jest młody. starsi powinni głównie odpowiadać za defensywną część. paulinho 26, dawson 30, verts 26, kaboul 28 itd. (piszę z pamięci jakby co). raczje nie mamy 'za młodego składu' raczej jest optymalnie jeżeli chodzi o średnią

Smackey ,pouczasz o interpunkcji i ok . Spójrz jednak na swój post .
Smackey ,pouczasz o interpunkcji i ok . Spójrz jednak na swój post
25 marca 2014, 20:08 [cytuj]
Smackey,

Dostał tych, którzy mu najbardziej odpowiadali, a nie tych, których chciał dostać. To jest znacząca różnica, bo jednak kogoś musiał wybrać. Oznacza to, że albo AVB się pomylił i Baldini, albo po prostu nikt z tego grona nie był w stanie znacząco wzmocnić drużyny. Biorę pod ogół nasze transfery.

Ibra był skonfliktowany z trenerem, ale puścili go do Włoch, czyli tam gdzie Szwed chciał wrócić. Spokojnie mogli go sprzedać do Man City, czy Chelsea, wyciągając za niego więcej. My również mogliśmy sprzedać Bale'a, czy Modricia do PSG, ale to pokazuje, że zawodnik ma kluczowe zdanie i tak samo byłoby z Hulkiem.

Nie wiem skąd zaczerpnąłeś informację o tym, że Guardiola miał wolną rękę w kwestii transferów? To właśnie fakt, że jej nie miał był jedną z głównych przyczyn, dla których opuścił Barcelonę. Widział, że zmiany są potrzebne, a klub nie zgodził się sprzedać Pique, czy Cesca, bo przynoszą duże pieniądze ze swojego wizerunku.

Od tak sprzedał go do City? To Iworyjczyk chciał odejść, bo nie mieścił się w pierwszej jedenastce? Nie pasował do koncepcji? Pasował, bo grywał i Pep na niego nie narzekał, ale był po prostu za słaby, żeby wygryźć Busquetsa.

Nie ma co się oszukiwać, że mamy dosyć niską średnią wieku, która wynosi 25,8. Należy pamiętać, że w znaczny sposób zawyżają ją Brad Friedel, który grywa sporadycznie i Gomes, który nie grywa wcale. Jeśli weźmiemy pod uwagę tych graczy, którzy rozegrali przynajmniej 10 spotkań we wszystkich rozgrywkach, to wynosi ona 24,7. Dla przykładu jeśli uwzględnimy graczy Bayernu Monachium, którzy rozegrali przynajmniej 10 spotkań, to na dzień dzisiejszy średnia wieku wynosi 26,8.

Nie mówię, że jest to jakimś wyznacznikiem, ale Bayern ma w swoim składzie tak doświadczonych graczy jak Ribery, Robben, Schweinsteiger, Lahm, czy Dante. (Wszyscy są koło 30-tki, i grają w pierwszym składzie), a ponadto są tak młode wilki jak Alaba, Thiago, Goetze, czy Muller. To pokazuje, że drużyna potrzebuje zarówno doświadczonych graczy, jak i młodych, zdolnych chłopaków.

Dla Paulinho to tak naprawdę pierwszy sezon w Europie (nie liczę epizody w ŁKS-ie). Dawson ma sporę liczbę występów w PL, ale w w europejskich pucharach za wiele nie pograł. Verts wbrew pozorom nie dysponuje wielki doświadczeniem. Kaboul również niczego wielkiego nie ugrał na arenie międzynarodowej. Jedyne można śmiało zaliczyć Hugo Llorisa do tego grona, Adebayora, czy Soldado. Troszkę mizernie to jednak wygląda.
Smackey, Dostał tych, którzy mu najbardziej odpowiadali, a nie tych, których chciał dostać. To jest znacząca różnica, bo jednak kogoś musiał wybrać. Oznacza to, że albo AVB się pomylił i Baldini, albo po prostu nikt z tego grona nie był w stanie znacząco wzmocnić drużyny. Biorę pod ogół nasze transfery. Ibra był skonfliktowany z trenerem, ale puścili go do Włoch, czyli tam gdzie Szwed chciał wrócić. Spokojnie mogli go sprzedać do Man City, czy Chelsea, wyciągając za niego więcej. My również mogliśmy sprzedać Bale'a, czy Modricia do PSG, ale to pokazuje, że zawodnik ma kluczowe zdanie i tak samo byłoby z Hulkiem. Nie wiem skąd zaczerpnąłeś informację o tym, że Guardiola miał wolną rękę w kwestii transferów? To właśnie fakt, że jej nie miał był jedną z głównych przyczyn, dla których opuścił Barcelonę. Widział, że zmiany są potrzebne, a klub nie zgodził się sprzedać Pique, czy Cesca, bo przynoszą duże pieniądze ze swojego wizerunku. Od tak sprzedał go do City? To Iworyjczyk chciał odejść, bo nie mieścił się w pierwszej jedenastce? Nie pasował do koncepcji? Pasował, bo grywał i Pep na niego nie narzekał, ale był po prostu za słaby, żeby wygryźć Busquetsa. Nie ma co się oszukiwać, że mamy dosyć niską średnią wieku, która wynosi 25,8. Należy pamiętać, że w znaczny sposób zawyżają ją Brad Friedel, który grywa sporadycznie i Gomes, który nie grywa wcale. Jeśli weźmiemy pod uwagę tych graczy, którzy rozegrali przynajmniej 10 spotkań we wszystkich rozgrywkach, to wynosi ona 24,7. Dla przykładu jeśli uwzględnimy graczy Bayernu Monachium, którzy rozegrali przynajmniej 10 spotkań, to na dzień dzisiejszy średnia wieku wynosi 26,8. Nie mówię, że jest to jakimś wyznacznikiem, ale Bayern ma w swoim składzie tak doświadczonych graczy jak Ribery, Robben, Schweinsteiger, Lahm, czy Dante. (Wszyscy są koło 30-tki, i grają w pierwszym składzie), a ponadto są tak młode wilki jak Alaba, Thiago, Goetze, czy Muller. To pokazuje, że drużyna potrzebuje zarówno doświadczonych graczy, jak i młodych, zdolnych chłopaków. Dla Paulinho to tak naprawdę pierwszy sezon w Europie (nie liczę epizody w ŁKS-ie). Dawson ma sporę liczbę występów w PL, ale w w europejskich pucharach za wiele nie pograł. Verts wbrew pozorom nie dysponuje wielki doświadczeniem. Kaboul również niczego wielkiego nie ugrał na arenie międzynarodowej. Jedyne można śmiało zaliczyć Hugo Llorisa do tego grona, Adebayora, czy Soldado. Troszkę mizernie to jednak wygląda
25 marca 2014, 20:22 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Czy Ty widzisz co piszesz? Zenit jest bogaty, więc puściłby Hulka kilkanaście milionów poniżej wartości??? To może kupmy Messiego, Barcelona jest jeszcze bogatsza, więc pewnie odda go za 10 czy tam 15 milionów. A City i CFC to pewnie dadzą nam paru graczy za darmo, stać ich.

Oczywiście, że puściliby Hulka za 40 milionów euro, gdyby samemu zawodnikowi zależało na odejściu. Z niewolnika nie ma pracownika, a do tego jego cena po sezonie spadła, gdyż tamten sezon nie należał do najlepszych w jego wykonaniu. Dopiero w tym pokazuje na co go tak naprawdę stać.

Przykład Messiego z dupy i idiotyczne porównanie. Ale była skłonna oddać nam za te 5-8 milionów euro Davida Villę, a trzy lata wcześniej zapłaciła za niego 40 baniek. Jest bogatsza od Zenitu i za 24 miliony euro po roku czasu oddała Zlatana Ibrahimovicia do Milanu, za którego zapłaciła 45 milionów euro + Eto'o. Z niewolnika nie ma pracownika. Albo Real Madryt, który ściągnął Kakę za 64,5 miliona euro i po czterech latach oddał go za darmo... do Milanu. Chelsea kupiła za 46 milionów euro Andrija Szewczenkę, a trzy lata później oddała do za darmo do Dynama Kijów. Nie zapominaj też o tym, że Manchester City zgodził się płacić 70 tysięcy funtów tygodniowo, w okresie, kiedy to Adebayor był do nas wypożyczony. Manchester United kupił Verona za 28 milionów funtów, żeby go potem sprzedać za kwotę o 10 milionów niższą. Chłopie? Chyba nie masz pojęcia o futbolu, bo niejednokrotnie zawodnicy przychodzili za wielkie pieniądze a rok, czy dwa później odchodzili za niższe kwoty i to czasami sporo. W szczególności, kiedy sami bardzo pragnęli odejść, bo nie czuli się najlepiej w klubie. Takie przypadki można mnożyć, w szczególności jeśli spojrzymy na najbogatsze drużyny.
Oczywiście, że puściliby Hulka za 40 milionów euro, gdyby samemu zawodnikowi zależało na odejściu. Z niewolnika nie ma pracownika, a do tego jego cena po sezonie spadła, gdyż tamten sezon nie należał do najlepszych w jego wykonaniu. Dopiero w tym pokazuje na co go tak naprawdę stać. Przykład Messiego z dupy i idiotyczne porównanie. Ale była skłonna oddać nam za te 5-8 milionów euro Davida Villę, a trzy lata wcześniej zapłaciła za niego 40 baniek. Jest bogatsza od Zenitu i za 24 miliony euro po roku czasu oddała Zlatana Ibrahimovicia do Milanu, za którego zapłaciła 45 milionów euro + Eto'o. Z niewolnika nie ma pracownika. Albo Real Madryt, który ściągnął Kakę za 64,5 miliona euro i po czterech latach oddał go za darmo... do Milanu. Chelsea kupiła za 46 milionów euro Andrija Szewczenkę, a trzy lata później oddała do za darmo do Dynama Kijów. Nie zapominaj też o tym, że Manchester City zgodził się płacić 70 tysięcy funtów tygodniowo, w okresie, kiedy to Adebayor był do nas wypożyczony. Manchester United kupił Verona za 28 milionów funtów, żeby go potem sprzedać za kwotę o 10 milionów niższą. Chłopie? Chyba nie masz pojęcia o futbolu, bo niejednokrotnie zawodnicy przychodzili za wielkie pieniądze a rok, czy dwa później odchodzili za niższe kwoty i to czasami sporo. W szczególności, kiedy sami bardzo pragnęli odejść, bo nie czuli się najlepiej w klubie. Takie przypadki można mnożyć, w szczególności jeśli spojrzymy na najbogatsze drużyny
25 marca 2014, 21:24 [cytuj]
Dobra, przepraszam, nie ma sensu. Przepraszam panowie.

No dobra, jedno zdanie, muszę. Sawik, czy nie zechciałbyś zauważyć łaskawie, że Villa dla FCB i Kaka dla RM to szrot? Nie mówisz o wyciąganiu z Zenitu trzeciego bramkarza tylko kluczowego dla Rosjan zawodnika. Przykład Messiego jest tysiąckroć bardziej na miejscu niż Villi.

To naprawdę fajnie, że masz pojęcie o futbolu, więc skoro tak to podaj mi przykład zawodnika w formie, nieskonfliktowanego z trenerem i ważnego dla zespołu, którego klub sprzedaje kilkanaście milionów taniej niż może, bo ma pieniądze. Bo Kaki i Ville to naprawdę nie są tu na miejscu. Kaka był dla Realu tak ważny jak dla nas Livermore, a Villa to stary dziad.

Piszesz te swoje liczby i niby fajnie, bo ja się całe życie zajmuję zawodowo statystyką, ale z liczb trzeba umieć korzystać i bez obrazy, mam wrażenie, że tego nie umiesz. Cena piłkarza to nie tylko jego wartość. Załóżmy, że masz dwóch tak samo utalentowanych piłkarzy A i B, kopie, klony. Tylko jeden to kluczowy zawodnik Zenitu w wieku 27 (czy ilu tam?) lat, z długoterminowym kontraktem, a drugi rezerwowy 30-latek Barcelony, którego umowa za rok wygasa. To samo?

Kiedy ja się nauczę trzymać swoich postanowień? ;)
Dobra, przepraszam, nie ma sensu. Przepraszam panowie. No dobra, jedno zdanie, muszę. Sawik, czy nie zechciałbyś zauważyć łaskawie, że Villa dla FCB i Kaka dla RM to szrot? Nie mówisz o wyciąganiu z Zenitu trzeciego bramkarza tylko kluczowego dla Rosjan zawodnika. Przykład Messiego jest tysiąckroć bardziej na miejscu niż Villi. To naprawdę fajnie, że masz pojęcie o futbolu, więc skoro tak to podaj mi przykład zawodnika w formie, nieskonfliktowanego z trenerem i ważnego dla zespołu, którego klub sprzedaje kilkanaście milionów taniej niż może, bo ma pieniądze. Bo Kaki i Ville to naprawdę nie są tu na miejscu. Kaka był dla Realu tak ważny jak dla nas Livermore, a Villa to stary dziad. Piszesz te swoje liczby i niby fajnie, bo ja się całe życie zajmuję zawodowo statystyką, ale z liczb trzeba umieć korzystać i bez obrazy, mam wrażenie, że tego nie umiesz. Cena piłkarza to nie tylko jego wartość. Załóżmy, że masz dwóch tak samo utalentowanych piłkarzy A i B, kopie, klony. Tylko jeden to kluczowy zawodnik Zenitu w wieku 27 (czy ilu tam?) lat, z długoterminowym kontraktem, a drugi rezerwowy 30-latek Barcelony, którego umowa za rok wygasa. To samo? Kiedy ja się nauczę trzymać swoich postanowień? ;)
COYS!
25 marca 2014, 23:13 [cytuj]
ale tak szczerze? ilu trenerów może kupt chciał teveza :D ktoś może napisać, że chce w napadzie falcao i mandzukica do pomocy poprosi vidala i pogbe a później powie, że nie dostał takich zawodników jakich chciał
ale tak szczerze? ilu trenerów może kupt chciał teveza :D ktoś może napisać, że chce w napadzie falcao i mandzukica do pomocy poprosi vidala i pogbe a później powie, że nie dostał takich zawodników jakich chciał
|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 42 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się