Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  78  79  80  81  82    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » 2014 - lato transferowe
30 lipca 2014, 14:00 [cytuj]
Transfery Morgana i Jaya wiązałyby się z odejściem jednego z naszych skrzydłowych i środkowych pomocników, więc może faktycznie Capoue i Chadli są na wylocie. Szkoda, bo wydaje mi się, że żaden z nich nie dostał poważnej szansy. Wolałbym sprzedać pana od stu strzałó, który chciał zostać Walijczykiem, aniżeli Belga. Capoue przynajmniej na papierze wydaje się być słabszy od pozostałej trójki naszych śp (Bentaleba nie wliczał rzecz jasna), ale zostawiłbym go przynajmniej do czasu aż nie ściągniemy jakiegoś ogarniętego środkowego obrońcy ( o ile kiedykolwiek się to wydarzy).
Transfery Morgana i Jaya wiązałyby się z odejściem jednego z naszych skrzydłowych i środkowych pomocników, więc może faktycznie Capoue i Chadli są na wylocie. Szkoda, bo wydaje mi się, że żaden z nich nie dostał poważnej szansy. Wolałbym sprzedać pana od stu strzałó, który chciał zostać Walijczykiem, aniżeli Belga. Capoue przynajmniej na papierze wydaje się być słabszy od pozostałej trójki naszych śp (Bentaleba nie wliczał rzecz jasna), ale zostawiłbym go przynajmniej do czasu aż nie ściągniemy jakiegoś ogarniętego środkowego obrońcy ( o ile kiedykolwiek się to wydarzy)
30 lipca 2014, 14:27 [cytuj]
Nie zapominajmy że na wylocie równie dobrze może być Paulinho. Na grze defensywnej to on się zbytnio nie zna, a tego od pomocnika takiego pokroju będzie wymagał Poch. Także zastąpienie brazylijczyka przez Morgana, było by wyjściem najlepszym.
Nie zapominajmy że na wylocie równie dobrze może być Paulinho. Na grze defensywnej to on się zbytnio nie zna, a tego od pomocnika takiego pokroju będzie wymagał Poch. Także zastąpienie brazylijczyka przez Morgana, było by wyjściem najlepszym
30 lipca 2014, 14:32 [cytuj]
zdecydowanie Paulinho,w defensywie to on nic nie robi, a w ofensywie robi bałagan, a z tego co ostatnio oglądałem to ofensywa robi sie dość poukładana:cwaniak:

Capoue, nie nadaje sie do grania na SO

a Bentaleba mogli by dać na wypożyczenie, np do swietych, tam powienien grac dużo, jak im skład posypie sie jeszcze bardziej
zdecydowanie Paulinho,w defensywie to on nic nie robi, a w ofensywie robi bałagan, a z tego co ostatnio oglądałem to ofensywa robi sie dość poukładana:cwaniak: Capoue, nie nadaje sie do grania na SO a Bentaleba mogli by dać na wypożyczenie, np do swietych, tam powienien grac dużo, jak im skład posypie sie jeszcze bardziej
30 lipca 2014, 16:17 [cytuj]
Robert powiedział/a:
a Bentaleba mogli by dać na wypożyczenie, np do swietych, tam powienien grac dużo, jak im skład posypie sie jeszcze bardziej

A to bylby bardzo dobry pomysl! Mogloby byc karta przetargowa przy transferze Schneiderlina i / lub Rodrigueza.

Schneiderlin zlozyl prosbe o transfer i generalnie ostro walczy o odejscie ze Swietych. Z kolei Rodriguez siedzi cicho, przynajmniej oficjalnie. Nie zdziwie sie, jesli Schneiderlin ostatecznie u nas wyladuje, a Rodriguez - nie.

Lukaku tymczasem w Evertonie, szkoda cholernie, ale prawda jest taka ze od poczatku bylismy w tej kwestii bez szans, Chelsea nie sprzedalaby takiego gracza bezposredniemu rywalowi. Everton to mimo wszystko - glownie finansowo - nie ta sama liga.
A to bylby bardzo dobry pomysl! Mogloby byc karta przetargowa przy transferze Schneiderlina i / lub Rodrigueza. Schneiderlin zlozyl prosbe o transfer i generalnie ostro walczy o odejscie ze Swietych. Z kolei Rodriguez siedzi cicho, przynajmniej oficjalnie. Nie zdziwie sie, jesli Schneiderlin ostatecznie u nas wyladuje, a Rodriguez - nie. Lukaku tymczasem w Evertonie, szkoda cholernie, ale prawda jest taka ze od poczatku bylismy w tej kwestii bez szans, Chelsea nie sprzedalaby takiego gracza bezposredniemu rywalowi. Everton to mimo wszystko - glownie finansowo - nie ta sama liga
30 lipca 2014, 17:14 [cytuj]
A temat Benteke zamknięty?
A temat Benteke zamknięty?
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
30 lipca 2014, 18:27 [cytuj]
@MatMar

http://www1.skysports.com/football/news/11661/9398610/transfer-news-christian-benteke-focused-on-regaining-full-fitness-at-aston-villa

Na to wychodzi. Przynajmniej w tym okienku
@MatMar http://www1.skysports.com/football/news/11661/9398610/transfer-news-christian-benteke-focused-on-regaining-full-fitness-at-aston-villa Na to wychodzi. Przynajmniej w tym okienku
30 lipca 2014, 19:43 [cytuj]
Niestety w tym okienku nie poszaleliśmy ani nie poszalejemy. Z jednej strony transfer Davisa, bardzo dobry. Z drugiej ciągły brak środkowego obrońcy i napastnika. Przeciwnicy w walce o top 4 wzmocnili się naprawdę solidnie. I nie mówię tu o lpoolu, a o analach i mułach. Także jak jakiś geniusz taktyczny Pocha nie wypali to znów powąchamy lm od dołu. Niestety ciągle ciągnie się za nami smród nieudanych wojaży o ligę mistrzów z ostatnich sezonów. Gdybyśmy po kapitalnym występie w tejże lidze nie dali dupy ( sorry Levy ) i rozsądnie dokupywali naprawdę dobrych zawodników jakościowo, a nie ilościowo, i nawet wchodzili z 4 miejsca do lm, to teraz u nas piłkarze by chcieli grać.
Jeśli ktoś liczy na ligę mistrzów w ciągu kilku następnych sezonów ( dopóki nie powstanie stadion ) to jest niesamowitym optymistą. Kocham ten klub, ale wiem że na razie jesteśmy faworytami ale do walki o 5 miejsce.
Niestety w tym okienku nie poszaleliśmy ani nie poszalejemy. Z jednej strony transfer Davisa, bardzo dobry. Z drugiej ciągły brak środkowego obrońcy i napastnika. Przeciwnicy w walce o top 4 wzmocnili się naprawdę solidnie. I nie mówię tu o lpoolu, a o analach i mułach. Także jak jakiś geniusz taktyczny Pocha nie wypali to znów powąchamy lm od dołu. Niestety ciągle ciągnie się za nami smród nieudanych wojaży o ligę mistrzów z ostatnich sezonów. Gdybyśmy po kapitalnym występie w tejże lidze nie dali dupy ( sorry Levy ) i rozsądnie dokupywali naprawdę dobrych zawodników jakościowo, a nie ilościowo, i nawet wchodzili z 4 miejsca do lm, to teraz u nas piłkarze by chcieli grać. Jeśli ktoś liczy na ligę mistrzów w ciągu kilku następnych sezonów ( dopóki nie powstanie stadion ) to jest niesamowitym optymistą. Kocham ten klub, ale wiem że na razie jesteśmy faworytami ale do walki o 5 miejsce
30 lipca 2014, 20:19 [cytuj]
Mam wrażenie, że ewentualne sprowadzenie Schneiderlina będzie wiązało się z odejściem Sandro. Nie zrozumcie mnie źle - bardzo lubię tego piłkarza, ma umiejętności i charakter, ale mam wrażenie, że nie po drodze mu z Pochettino ... dlaczego nie pojechał do USA? Kontuzja? Mam pewne wątpliwości ...

Okienko zapowiada się bardzo spokojnie. Mamy bardzo solidnego zmiennika dla Llorisa (a kto wie, czy za rok nie będzie naszym nr1), ogranego w Premier League lewego obrońcę (at least), prawdopodobnie dołączy do nas mózg drużyny Pochettino.

Napastnik - jeśli będziemy grać jednym napastnikiem, to ośmiele się stwierdzić, ze to co mamy, to wystarczy. Ilu jest dostępnych napastników lepszych od naszych? Adebayor to klasa sama w sobie, co udowodnił w drugiej połowie poprzedniego sezonu. Ale naprawdę udowodnić musi coś Soldado i gołym okiem widać, że bardzo mu na tym zależy - w sparingach grał dobrze, zespołowo, był wyróżniającą się postacią Spurs. Nadaje się do gry z Lamelą, pasuje do szybkiego stylu Pochettino. Wierzę w niego.

W tym okienku raczej nie będzie transferu typu WOW. Ewentualnie ... mówi się, że jesteśmy jednym z klubów zainteresowanym sprowadzeniem (wypożyczeniem) Isco. Who knows?
Mam wrażenie, że ewentualne sprowadzenie Schneiderlina będzie wiązało się z odejściem Sandro. Nie zrozumcie mnie źle - bardzo lubię tego piłkarza, ma umiejętności i charakter, ale mam wrażenie, że nie po drodze mu z Pochettino ... dlaczego nie pojechał do USA? Kontuzja? Mam pewne wątpliwości ... Okienko zapowiada się bardzo spokojnie. Mamy bardzo solidnego zmiennika dla Llorisa (a kto wie, czy za rok nie będzie naszym nr1), ogranego w Premier League lewego obrońcę (at least), prawdopodobnie dołączy do nas mózg drużyny Pochettino. Napastnik - jeśli będziemy grać jednym napastnikiem, to ośmiele się stwierdzić, ze to co mamy, to wystarczy. Ilu jest dostępnych napastników lepszych od naszych? Adebayor to klasa sama w sobie, co udowodnił w drugiej połowie poprzedniego sezonu. Ale naprawdę udowodnić musi coś Soldado i gołym okiem widać, że bardzo mu na tym zależy - w sparingach grał dobrze, zespołowo, był wyróżniającą się postacią Spurs. Nadaje się do gry z Lamelą, pasuje do szybkiego stylu Pochettino. Wierzę w niego. W tym okienku raczej nie będzie transferu typu WOW. Ewentualnie ... mówi się, że jesteśmy jednym z klubów zainteresowanym sprowadzeniem (wypożyczeniem) Isco. Who knows?
30 lipca 2014, 21:07 [cytuj]
Tottenham Hotspur are closing in on the signing of England and Sporting Lisbon centre back Eric Dier.
The report believes the player has spoken and chosen to join Spurs and the confirmation could come as soon as the next few hours.
Tottenham Hotspur are closing in on the signing of England and Sporting Lisbon centre back Eric Dier. The report believes the player has spoken and chosen to join Spurs and the confirmation could come as soon as the next few hours
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
30 lipca 2014, 21:50 [cytuj]
http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/07/lukaku.html
http://www.evertonfc.com/news/archive/2014/07/30/lukaku-becomes-club-record-signing
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/28569197

Jeszcze jakiś naiwniak sądzi, że będziemy robić interesy z chavski? Lukaku wam się marzył... :wysmiewacz:
http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/07/lukaku.html http://www.evertonfc.com/news/archive/2014/07/30/lukaku-becomes-club-record-signing http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/28569197 Jeszcze jakiś naiwniak sądzi, że będziemy robić interesy z chavski? Lukaku wam się marzył... :wysmiewacz:
Can't Smile Without You!!!
30 lipca 2014, 22:19 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2014/07/lukaku.html
http://www.evertonfc.com/news/archive/2014/07/30/lukaku-becomes-club-record-signing
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/28569197

Jeszcze jakiś naiwniak sądzi, że będziemy robić interesy z chavski? Lukaku wam się marzył... :wysmiewacz:

Nikt kto siedzi od lat i kibicuje Spurs tak nie myśli. Ja pamietam tylko Carlo Cudicini, Gustavo Poyet, Frode Grodas i oczywiście Terry Venables. Oczywiście za ruska to tylko Carlo doszedł i wiadomo było, że to nie jest żadne wzmocnienie.
Nikt kto siedzi od lat i kibicuje Spurs tak nie myśli. Ja pamietam tylko Carlo Cudicini, Gustavo Poyet, Frode Grodas i oczywiście Terry Venables. Oczywiście za ruska to tylko Carlo doszedł i wiadomo było, że to nie jest żadne wzmocnienie
30 lipca 2014, 22:22 [cytuj]
Pełna zgoda Tomek.

Dlatego też, od dawien dawna, starałem się ten FAKT przetłumaczyć tym mniej zorientowanym. Bezskutecznie ;)
Pełna zgoda Tomek. Dlatego też, od dawien dawna, starałem się ten FAKT przetłumaczyć tym mniej zorientowanym. Bezskutecznie ;)
30 lipca 2014, 22:33 [cytuj]
Nie wiem czy to są to wynika z zaszłości z lat 70/80 czy po prostu Abramowicz jest nieświadomym antysemitą uważając nas za żydowski klub - oczywiście nie znając historii z kibolami Leeds. Mógłbym to zrozumieć wiedząc jakimi nacjonalistami są zdzenni rosjanie a szczególnie ci, którzy muszą być posłuszni człowiekowi, który uczy latać żurawie.
Nie wiem czy to są to wynika z zaszłości z lat 70/80 czy po prostu Abramowicz jest nieświadomym antysemitą uważając nas za żydowski klub - oczywiście nie znając historii z kibolami Leeds. Mógłbym to zrozumieć wiedząc jakimi nacjonalistami są zdzenni rosjanie a szczególnie ci, którzy muszą być posłuszni człowiekowi, który uczy latać żurawie
30 lipca 2014, 22:42 [cytuj]
To rzeczywiście bardzo ciekawa sprawa. Szczególnie, gdy zwrócimy uwagę na żydowskie pochodzenie jego rodziny. Nienawiść między nami jest dość wyraźna i, szczerze, nie wiem kiedy i z jakiego powodu się zaczęła.
To rzeczywiście bardzo ciekawa sprawa. Szczególnie, gdy zwrócimy uwagę na żydowskie pochodzenie jego rodziny. Nienawiść między nami jest dość wyraźna i, szczerze, nie wiem kiedy i z jakiego powodu się zaczęła
30 lipca 2014, 23:04 [cytuj]
No właśnie. Avrama Granta zatrudnił. To musi mieć inne podłoże. Bardzo ciekawa sprawa. Spróbuję się coś dowiedzieć na forach Spurs.
No właśnie. Avrama Granta zatrudnił. To musi mieć inne podłoże. Bardzo ciekawa sprawa. Spróbuję się coś dowiedzieć na forach Spurs
31 lipca 2014, 00:32 [cytuj]
Ano właśnie!!!

http://tottenhamhotspur.blogspot.co.uk/2014/07/why-spurs-cant-sell-dawson-naughton.html
Ano właśnie!!! http://tottenhamhotspur.blogspot.co.uk/2014/07/why-spurs-cant-sell-dawson-naughton.html
31 lipca 2014, 12:25 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Ano właśnie!!!

http://tottenhamhotspur.blogspot.co.uk/2014/07/why-spurs-cant-sell-dawson-naughton.html

Nie do końca tak. Po pierwsze - skład liczy teraz 31 zawodników. Po drugie - zawodnicy do lat 21 i Ci co dopiero teraz skończyli 21 lat nie muszą być rejestrowani, a i tak mogą grać w BPL.

Po trzecie status Home Grown ma aż 13 z tych 31 (!) - w tym na pewno 1 (Bentaleb) w ogóle nie jest liczony, jako zawodnik rejestrowany (19 lat), a 4 pozostałych - możliwe, że też nie (Fryers, Archer, Davies, Kane) - mają dokładnie 21 lat.

To oznacza, że mamy w tej chwili do rejestracji aż 8 piłkarzy, którzy mają status rodzimych zawodników. A jak Fryers, Archer, Kane, czy Davies też są liczeni - to 12.

Pozostaje nam aż 18 obcokrajowców - z czego 17 może być zarejestrowanych.

Wniosek z tego taki - należy sprzedać/wypożyczyć 1 obcokrajowca (stawiam na BAE) i w ogóle się nie martwić o zawodników HG, bo tych mamy od cholery i też musimy paru sprzedać/wypożyczyć (Carroll, Mason).

Kwestia jest po prostu taka, że możemy kupować obcokrajowców - tylko wtedy musimy sprzedać jednego. A jak sprzedamy 1 obcokrajowca (np. Paulinho) i kupimy za niego piłkarza ze statusem HG (Schneiderlin) to robimy miejsce dla kolejnych 2 obcokrajowców.

Pomijam już fakt, że do 21 lat możemy kupować kogo chcemy. A jeszcze inną kwestią jest to, że pewnie tacy zawodnicy, jak Friedel przy transferze Vorma, Iago Falque, czy pewnie - BAE piłki w BPL nie powąchają i co najwyżej będą sobie grywali w Lidze Europy i rezerwach, więc tu też się robi miejsce dla zagranicznych piłkarzy.

Akurat z tym trzaskal problemów nie widzę żadnych

PS Jestem w stanie zrozumieć, że reprezentacja Anglii leży i kwiczy od lat, ale to prawo wprowadzone od paru lat, co najwyżej spowoduje spadek poziomu ligowego i niekoniecznie podniesienie poziomu reprezentacji Anglii. A inna kwestia, że się kompletnie rozmija z podstawowym prawem demokracji i zasadą UE o wolnym rynku, konkurencji, przepływie ludzi. Wprowadzili po prostu komunę w BPL
Nie do końca tak. Po pierwsze - skład liczy teraz 31 zawodników. Po drugie - zawodnicy do lat 21 i Ci co dopiero teraz skończyli 21 lat nie muszą być rejestrowani, a i tak mogą grać w BPL. Po trzecie status Home Grown ma aż 13 z tych 31 (!) - w tym na pewno 1 (Bentaleb) w ogóle nie jest liczony, jako zawodnik rejestrowany (19 lat), a 4 pozostałych - możliwe, że też nie (Fryers, Archer, Davies, Kane) - mają dokładnie 21 lat. To oznacza, że mamy w tej chwili do rejestracji aż 8 piłkarzy, którzy mają status rodzimych zawodników. A jak Fryers, Archer, Kane, czy Davies też są liczeni - to 12. Pozostaje nam aż 18 obcokrajowców - z czego 17 może być zarejestrowanych. Wniosek z tego taki - należy sprzedać/wypożyczyć 1 obcokrajowca (stawiam na BAE) i w ogóle się nie martwić o zawodników HG, bo tych mamy od cholery i też musimy paru sprzedać/wypożyczyć (Carroll, Mason). Kwestia jest po prostu taka, że możemy kupować obcokrajowców - tylko wtedy musimy sprzedać jednego. A jak sprzedamy 1 obcokrajowca (np. Paulinho) i kupimy za niego piłkarza ze statusem HG (Schneiderlin) to robimy miejsce dla kolejnych 2 obcokrajowców. Pomijam już fakt, że do 21 lat możemy kupować kogo chcemy. A jeszcze inną kwestią jest to, że pewnie tacy zawodnicy, jak Friedel przy transferze Vorma, Iago Falque, czy pewnie - BAE piłki w BPL nie powąchają i co najwyżej będą sobie grywali w Lidze Europy i rezerwach, więc tu też się robi miejsce dla zagranicznych piłkarzy. Akurat z tym trzaskal problemów nie widzę żadnych PS Jestem w stanie zrozumieć, że reprezentacja Anglii leży i kwiczy od lat, ale to prawo wprowadzone od paru lat, co najwyżej spowoduje spadek poziomu ligowego i niekoniecznie podniesienie poziomu reprezentacji Anglii. A inna kwestia, że się kompletnie rozmija z podstawowym prawem demokracji i zasadą UE o wolnym rynku, konkurencji, przepływie ludzi. Wprowadzili po prostu komunę w BPL
31 lipca 2014, 13:41 [cytuj]
No, a FA to Bolszewicy.
No, a FA to Bolszewicy
31 lipca 2014, 15:44 [cytuj]
Iago Falque out, czyli odpada kolejny z obcokrajowców

http://cartilagefreecaptain.sbnation.com/2014/7/31/5954885/tottenham-hotspur-transfer-rumors-iago-falque-genoa
Iago Falque out, czyli odpada kolejny z obcokrajowców http://cartilagefreecaptain.sbnation.com/2014/7/31/5954885/tottenham-hotspur-transfer-rumors-iago-falque-genoa
31 lipca 2014, 15:46 [cytuj]
Zdaje się, że znaleźliśmy następcę Dawsona - http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/11001993/Tottenham-Hotspur-poised-to-sign-Sporting-Lisbon-defender-Eric-Dier-in-4m-deal.html
|<  <<  <  78  79  80  81  82    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 19 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się