Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » 2014 - lato transferowe
25 marca 2014, 23:28 [cytuj]
ponoć Lukaku jest do wyciągnięcia za 20 mln --- i łączą nas z nim :mysli:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
25 marca 2014, 23:41 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=enLeamOuE6k

Iago Falqué - to może być wzmocnienie na skrzydle - mam nadzieje, że wróci z Rayo - w tym roku już 5 goli i 3 asysty :tak:
http://www.youtube.com/watch?v=enLeamOuE6k Iago Falqué - to może być wzmocnienie na skrzydle - mam nadzieje, że wróci z Rayo - w tym roku już 5 goli i 3 asysty :tak:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
25 marca 2014, 23:46 [cytuj]
Piszesz takie głupoty, ale muszę się ustosunkować :)

Jeżeli mówimy o Hulku, to weź pod uwagę, że kluczowym zawodnikiem to on jest dopiero od tego sezonu, bo w poprzednim grał piach, przez co był krytykowany i chciał odejść. Kibice, jak i zawodnicy zarzucali mu, że zbyt dużo kosztował, a w dodatku za dużo zarabiał. Musisz zwracać uwagę na to jakie słownictwo używasz, to synonimami słowa "kluczowy" są takie jak decydujący, najważniejszy, główny. W tym sezonie jak najbardziej, w poprzednim nie był takim zawodnikiem.

Napisałem, że bez problemu mogę podać więcej przykładów i podam, bo teraz mi nie zarzucisz, że mowa o szrocie. Mamy 2009 roku, z Realu Madryt odchodzą Wesley Sneijder i Arjen Robben. Za tego pierwszego zapłacili dwa lata wcześniej 27 milionów euro, żeby go potem sprzedać za zaledwie 15 milionów euro do Interu, a za tego drugiego zapłacili 36 milionów euro, żeby go oddać za zaledwie 24 miliony euro do Bayernu. Obaj do tamtego czasu byli filarami Realu Madryt, czego nie da się ukryć. O ile tam Sneijder mówił, że mógłby zostać, to Robben chciał odejść. Klub rzekomo twierdził, że musiał wyrównać kwestie ekonomiczne, sprzedając ich za dosyć promocyjne ceny. Ich sukcesów nie muszę chyba przedstawiać, jak i roli jaką wnieśli? Posiadasz tak elementarną wiedzę? Możesz tłumaczyć, że w Realu doszło do rewolucji, ale to pokazuje, że można kluczowych zawodników oddać za dużo, dużo mniejsze pieniądze.

Kolejny przykład to Mario Balotelli. Do Manchesteru City trafił za 30 milionów euro, żeby trzy lata później odejść za kwotę o 10 milionów euro niższą. Tutaj idealny przykład, bo sam zawodnik nie ukrywał, że chciał wrócić do Włoch, co przyznał chociażby Patrice Evra, który jest jego serdecznym kolegą. Może ostatnie pół roku w City nie było wybitne, ale koleś ma ogromny talent i to, że chciał odejść zadecydowało o tym, że City go puściło, za 10 milionów euro mniej :)

Na deser zostawiłem sobie Mario Gomeza. Koleś w ostatnim sezonie miewał kontuzje, dlatego przegrywał rywalizację z Mario Mandżukiciem, ale może pochwalić się znakomitą skutecznością. Bramkę zdobywał średnio co 64 minuty, a zdobył ich łącznie 19. Trafił do Bayernu za 30 milionów euro, a w wieku 27 lat odszedł za 15,5 miliona euro do Fiorentiny. Chciał odejść, to odszedł, a u Guardioli miał czystą kartę. Z niewolnika nie ma pracownika i zwróć uwagę za jaką kwotę :)

Wystarczy? Bo jak chcesz to mogę wspomnieć chociażby o Anelce, który trafił do Fenerbahce z Man City, gdzie był gwiazdą.

Twoje wrażenie nie robi na mnie większego wrażenia, bo piszesz straszne kocopoły. Może i zajmujesz się statystyką, ale czytać ze zrozumieniem nie umiesz i pojęcia o futbolu nie masz. Po pierwsze, to wyżej wspomniałem średnia wieku nie jest żadnym wyznacznikiem, ale statystyki pokazują, że w ostatnich latach Ligę Mistrzów wygrywały drużyny, w których była wyższa, niż niższa. Po drugie napisałem, że Hulka można było wyciągnąć za 40 milionów euro, a Davida Villę za 5-8 milionów euro. A teraz kolego zauważ co się składa na te kwoty. W chwili obecnej Hulk jest kluczowym zawodnikiem, ale w ubiegłym sezonie nie był i chciał odejść. W ubiegłym sezonie rozegrał w barwach Zenitu rozegrał łącznie 30 spotkań, w których zdobył 10 goli i zanotował 8 asyst. Biorąc pod uwagę został zakupiony za aż 55 milionów euro, to miał stosunkowo przeciętne statystyki jak na piłkarza za takie pieniądze, co naturalnie powoduje, że jego cena spada. Na cenę zawodnika wpływa również on sam, gdyż jeśli chce bardzo odejść, to czymś normalnym jest, że cena spadnie. Brakowało inicjatywy ze strony klubu, tak jak miało to miejsce w przypadku transferu Bale'a do Realu.

"Drugi rezerwowy 30-latek z Barcelony, którego umowa za rok wygasa". Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę o futbolu, ale nie znam rezerwowego, który rozegrał w ciągu sezonu 43 spotkania, w których zdobył łącznie 16 bramek i zanotował 9 asyst. Chciałbym mieć takiego starego dziada w Tottenhamie, co siedziałby na rezerwie i miałby takie statystyki. Pierwszy raz w życiu słyszę, że zawodnikowi, który rozegrał 43 spotkania przykleja się łatkę rezerwowego. Jak tak patrzę na ilość spotkań zawodników Tottenhamu, to wychodzi na to, że każdy jest rezerwowym :)
Piszesz takie głupoty, ale muszę się ustosunkować :) Jeżeli mówimy o Hulku, to weź pod uwagę, że kluczowym zawodnikiem to on jest dopiero od tego sezonu, bo w poprzednim grał piach, przez co był krytykowany i chciał odejść. Kibice, jak i zawodnicy zarzucali mu, że zbyt dużo kosztował, a w dodatku za dużo zarabiał. Musisz zwracać uwagę na to jakie słownictwo używasz, to synonimami słowa "kluczowy" są takie jak decydujący, najważniejszy, główny. W tym sezonie jak najbardziej, w poprzednim nie był takim zawodnikiem. Napisałem, że bez problemu mogę podać więcej przykładów i podam, bo teraz mi nie zarzucisz, że mowa o szrocie. Mamy 2009 roku, z Realu Madryt odchodzą Wesley Sneijder i Arjen Robben. Za tego pierwszego zapłacili dwa lata wcześniej 27 milionów euro, żeby go potem sprzedać za zaledwie 15 milionów euro do Interu, a za tego drugiego zapłacili 36 milionów euro, żeby go oddać za zaledwie 24 miliony euro do Bayernu. Obaj do tamtego czasu byli filarami Realu Madryt, czego nie da się ukryć. O ile tam Sneijder mówił, że mógłby zostać, to Robben chciał odejść. Klub rzekomo twierdził, że musiał wyrównać kwestie ekonomiczne, sprzedając ich za dosyć promocyjne ceny. Ich sukcesów nie muszę chyba przedstawiać, jak i roli jaką wnieśli? Posiadasz tak elementarną wiedzę? Możesz tłumaczyć, że w Realu doszło do rewolucji, ale to pokazuje, że można kluczowych zawodników oddać za dużo, dużo mniejsze pieniądze. Kolejny przykład to Mario Balotelli. Do Manchesteru City trafił za 30 milionów euro, żeby trzy lata później odejść za kwotę o 10 milionów euro niższą. Tutaj idealny przykład, bo sam zawodnik nie ukrywał, że chciał wrócić do Włoch, co przyznał chociażby Patrice Evra, który jest jego serdecznym kolegą. Może ostatnie pół roku w City nie było wybitne, ale koleś ma ogromny talent i to, że chciał odejść zadecydowało o tym, że City go puściło, za 10 milionów euro mniej :) Na deser zostawiłem sobie Mario Gomeza. Koleś w ostatnim sezonie miewał kontuzje, dlatego przegrywał rywalizację z Mario Mandżukiciem, ale może pochwalić się znakomitą skutecznością. Bramkę zdobywał średnio co 64 minuty, a zdobył ich łącznie 19. Trafił do Bayernu za 30 milionów euro, a w wieku 27 lat odszedł za 15,5 miliona euro do Fiorentiny. Chciał odejść, to odszedł, a u Guardioli miał czystą kartę. Z niewolnika nie ma pracownika i zwróć uwagę za jaką kwotę :) Wystarczy? Bo jak chcesz to mogę wspomnieć chociażby o Anelce, który trafił do Fenerbahce z Man City, gdzie był gwiazdą. Twoje wrażenie nie robi na mnie większego wrażenia, bo piszesz straszne kocopoły. Może i zajmujesz się statystyką, ale czytać ze zrozumieniem nie umiesz i pojęcia o futbolu nie masz. Po pierwsze, to wyżej wspomniałem średnia wieku nie jest żadnym wyznacznikiem, ale statystyki pokazują, że w ostatnich latach Ligę Mistrzów wygrywały drużyny, w których była wyższa, niż niższa. Po drugie napisałem, że Hulka można było wyciągnąć za 40 milionów euro, a Davida Villę za 5-8 milionów euro. A teraz kolego zauważ co się składa na te kwoty. W chwili obecnej Hulk jest kluczowym zawodnikiem, ale w ubiegłym sezonie nie był i chciał odejść. W ubiegłym sezonie rozegrał w barwach Zenitu rozegrał łącznie 30 spotkań, w których zdobył 10 goli i zanotował 8 asyst. Biorąc pod uwagę został zakupiony za aż 55 milionów euro, to miał stosunkowo przeciętne statystyki jak na piłkarza za takie pieniądze, co naturalnie powoduje, że jego cena spada. Na cenę zawodnika wpływa również on sam, gdyż jeśli chce bardzo odejść, to czymś normalnym jest, że cena spadnie. Brakowało inicjatywy ze strony klubu, tak jak miało to miejsce w przypadku transferu Bale'a do Realu. "Drugi rezerwowy 30-latek z Barcelony, którego umowa za rok wygasa". Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę o futbolu, ale nie znam rezerwowego, który rozegrał w ciągu sezonu 43 spotkania, w których zdobył łącznie 16 bramek i zanotował 9 asyst. Chciałbym mieć takiego starego dziada w Tottenhamie, co siedziałby na rezerwie i miałby takie statystyki. Pierwszy raz w życiu słyszę, że zawodnikowi, który rozegrał 43 spotkania przykleja się łatkę rezerwowego. Jak tak patrzę na ilość spotkań zawodników Tottenhamu, to wychodzi na to, że każdy jest rezerwowym :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
25 marca 2014, 23:51 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:

Patrząc na teorie Wduwka, to nie ma siły, aby był do wyciągnięcia za takie pieniądze. Zauważ, że przyszedł za kwotę o 2 miliony euro wyższą, a w dodatku zanotował progres i jego wartość wzrosła. W dodatku jest młody i perspektywistyczny. Z tego co prasa pisze, to nie bardzo chce wracać do Chelsea.

Spokojnie jest do wyciągnięcia za te 20 milionów euro, ale nie wiem czy należymy do grona klubów, do których ta oferta będzie skierowana.
Patrząc na teorie Wduwka, to nie ma siły, aby był do wyciągnięcia za takie pieniądze. Zauważ, że przyszedł za kwotę o 2 miliony euro wyższą, a w dodatku zanotował progres i jego wartość wzrosła. W dodatku jest młody i perspektywistyczny. Z tego co prasa pisze, to nie bardzo chce wracać do Chelsea. Spokojnie jest do wyciągnięcia za te 20 milionów euro, ale nie wiem czy należymy do grona klubów, do których ta oferta będzie skierowana
25 marca 2014, 23:52 [cytuj]
Nie jestem Twoim kolegą ;) Poza tym EOT, nie chce mi się nawet czytać, a co dopiero odpisywać
Nie jestem Twoim kolegą ;) Poza tym EOT, nie chce mi się nawet czytać, a co dopiero odpisywać
COYS!
26 marca 2014, 00:00 [cytuj]
smackey powiedział/a:
ale tak szczerze? ilu trenerów może kupt chciał teveza :D ktoś może napisać, że chce w napadzie falcao i mandzukica do pomocy poprosi vidala i pogbe a później powie, że nie dostał takich zawodników jakich chciał

Dlatego trzeba zdawać sobie sprawę z możliwości przeprowadzenia poszczególnych transferów. Patrząc z perspektywy ubiegłorocznego okienka transferowego.
Oczywiście, że nie stać nas na zakup żadnego z wyżej wymienionych przez Ciebie graczy, ale Moutinho mogliśmy pozyskać w ostatnich minutach okienka transferowego w 2012 roku, tylko za mało mu zaproponował Levy i nawet nie chodziło o jakieś wielkie kwoty.

Jeśli chodzi o Davida Villę, to Hiszpan przyznał, że jeden z angielskich klubów (najprawdopodobniej Tottenham) był nim zainteresowany przez dłuższy okres czasu, ale nie zrobił żadnych konkretnych ruchów. Hiszpan był spokojnie do wyciągnięcia za te 5-8 milionów euro. Patrząc z perspektywy czasy, to na pewno byłby to bardziej opłacalny interes niż zakup Soldado za 30 milionów euro.

Willian był nawet u nas na testach, ale w ostatniej chwili ukradł nam go Jose Mourinho. Może gdyby pomyślano o tym transferze wcześniej, to dzisiaj biegałby z Kogutem na piersi.

Hulk nigdy nie ukrywał, że chce wrócić do Premier League, jak i znowu pracować z AVB. Po słabym sezonie w Rosji oferta w wysokości 40 milionów euro spokojnie by przeszła.

Nie mówmy o Vidalach, Pogbach, Mandżukiciach, bo to jest spore nadużycie :) Spójrzmy na to w jakich klubach grają :)
Dlatego trzeba zdawać sobie sprawę z możliwości przeprowadzenia poszczególnych transferów. Patrząc z perspektywy ubiegłorocznego okienka transferowego. Oczywiście, że nie stać nas na zakup żadnego z wyżej wymienionych przez Ciebie graczy, ale Moutinho mogliśmy pozyskać w ostatnich minutach okienka transferowego w 2012 roku, tylko za mało mu zaproponował Levy i nawet nie chodziło o jakieś wielkie kwoty. Jeśli chodzi o Davida Villę, to Hiszpan przyznał, że jeden z angielskich klubów (najprawdopodobniej Tottenham) był nim zainteresowany przez dłuższy okres czasu, ale nie zrobił żadnych konkretnych ruchów. Hiszpan był spokojnie do wyciągnięcia za te 5-8 milionów euro. Patrząc z perspektywy czasy, to na pewno byłby to bardziej opłacalny interes niż zakup Soldado za 30 milionów euro. Willian był nawet u nas na testach, ale w ostatniej chwili ukradł nam go Jose Mourinho. Może gdyby pomyślano o tym transferze wcześniej, to dzisiaj biegałby z Kogutem na piersi. Hulk nigdy nie ukrywał, że chce wrócić do Premier League, jak i znowu pracować z AVB. Po słabym sezonie w Rosji oferta w wysokości 40 milionów euro spokojnie by przeszła. Nie mówmy o Vidalach, Pogbach, Mandżukiciach, bo to jest spore nadużycie :) Spójrzmy na to w jakich klubach grają :)
26 marca 2014, 00:05 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:

Wiesz co, to nawet dobrze, że nie jesteś moim kolegą, bo nie chciałbym psuć sobie renomy takimi znajomymi :) Lista wygląda okazale, a wyglądałbyś jak pryszcz na czole.

Już do tej pory pisałeś takie głupoty, że wydaje mi się, iż miałbyś problemy, aby pobić samego siebie. Chociaż nie zdziwiłbym się, gdybym był w błędzie :)
Wiesz co, to nawet dobrze, że nie jesteś moim kolegą, bo nie chciałbym psuć sobie renomy takimi znajomymi :) Lista wygląda okazale, a wyglądałbyś jak pryszcz na czole. Już do tej pory pisałeś takie głupoty, że wydaje mi się, iż miałbyś problemy, aby pobić samego siebie. Chociaż nie zdziwiłbym się, gdybym był w błędzie :)
27 marca 2014, 16:16 [cytuj]
http://www.standard.co.uk/sport/benoit-assouekotto-has-unfinished-business-at-tottenham-9218771.html

Trochę by nam to rozwiązało problem choć nie wiemy w jakiej jest formie. Oby można go było znów "Sczotą" nazwać :-)
http://www.standard.co.uk/sport/benoit-assouekotto-has-unfinished-business-at-tottenham-9218771.html Trochę by nam to rozwiązało problem choć nie wiemy w jakiej jest formie. Oby można go było znów "Sczotą" nazwać :-)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
27 marca 2014, 16:16 [cytuj]
http://www.standard.co.uk/sport/benoit-assouekotto-has-unfinished-business-at-tottenham-9218771.html

Trochę by nam to rozwiązało problem choć nie wiemy w jakiej jest formie. Oby można go było znów "Sczotą" nazwać :-)
http://www.standard.co.uk/sport/benoit-assouekotto-has-unfinished-business-at-tottenham-9218771.html Trochę by nam to rozwiązało problem choć nie wiemy w jakiej jest formie. Oby można go było znów "Sczotą" nazwać :-)
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
27 marca 2014, 18:15 [cytuj]
Ani w tym ani w tamtym sezonie Hulk nie był do wyciągnięcia. Jeśli ktoś twierdzi, że Hulk z uśmiechem na pysiu zasiliłby Tottenham to gratuluje poczucia humoru.

Yaya nie mieścił się w planach Guardioli a nie w składzie. To dwie zupełnie inne kwestie. Guardiola sprzedawał zajebistego gracza, bo miał takie prawo(tak jak my Bale).

Kiedy Ci Villa to przyznał? Rozmawiałeś z nim na fejsie? :rotfl: Tak bardzo chciał do nas przyjść, że wylądował gdzie? Pytanie retoryczne. Nie wiesz, że gazety(nawet te hiszpańskie) koloryzują tak samo jak Onet i WP?
Ani w tym ani w tamtym sezonie Hulk nie był do wyciągnięcia. Jeśli ktoś twierdzi, że Hulk z uśmiechem na pysiu zasiliłby Tottenham to gratuluje poczucia humoru. Yaya nie mieścił się w planach Guardioli a nie w składzie. To dwie zupełnie inne kwestie. Guardiola sprzedawał zajebistego gracza, bo miał takie prawo(tak jak my Bale). Kiedy Ci Villa to przyznał? Rozmawiałeś z nim na fejsie? :rotfl: Tak bardzo chciał do nas przyjść, że wylądował gdzie? Pytanie retoryczne. Nie wiesz, że gazety(nawet te hiszpańskie) koloryzują tak samo jak Onet i WP?
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
27 marca 2014, 19:18 [cytuj]
trzaska powiedział/a:

obecnie w jakiej by nie był formie to na pewno by dostał minuty do rozegrania. musimy się tylko określić z Fryersem, czy wiążemy z nim jakieś plany czy nie. jeśli tak to można by go było odważniej wprowadzać do drużyny i z zrezygnować z Benoita. tylko dla mnie Zeki jest zagadką, w sumie nie mam pojęcia na co go stać.
obecnie w jakiej by nie był formie to na pewno by dostał minuty do rozegrania. musimy się tylko określić z Fryersem, czy wiążemy z nim jakieś plany czy nie. jeśli tak to można by go było odważniej wprowadzać do drużyny i z zrezygnować z Benoita. tylko dla mnie Zeki jest zagadką, w sumie nie mam pojęcia na co go stać
27 marca 2014, 19:49 [cytuj]
Nigdzie nie stwierdziłem, że Hulk z uśmiechem na twarzy zasiliłby Tottenham. Tylko piłkarz skupiony na $$$ idzie na wschód. Nie można zapominać, że kilkukrotnie przyznawał, że bardzo chętnie przeniósłby się do Premier League w przyszłości. Gra obecnie w Rosji, bo żadna z zachodnich drużyn nie była skłonna wyłożyć za niego w danym momencie takich pieniędzy, czyli 55 milionów euro. Dlaczego? Odpowiedź jest banalna. Bo aż tyle nie jest wart.

Bale, Modrić i Berbatov też byli nie do wyciągnięcia. Kiedy ostatnio widziałeś ich w koszulce z Kogutem na piersi? :wysmiewacz:

Nie mieścił się dlaczego? Bo był po prostu za słaby. Busquets miał zaledwie 21 lat, a grał jak profesor. Toure nigdy nie ukrywał, że chce grać więcej. Dlatego odszedł. Nie było miejsca dla dwóch takich zawodników, ale Iworyjczyk mógł pozazdrościć statystyk 21-latkowi, który notował, jak i do tej pory notuje masę przechwytów.

Oto słowa Guardioli o tym, że rzekomo chciał się go pozbyć: "The doors of my office were always open. The reality is that he asked president Joan Laporta to leave and that we tried to convince him to stay. If we face City in the Champions League I'll talk to him"

Odszedł, bo nie dał rady wygrać rywalizacji z Busquestem, tyle. Nie mam pojęcia skąd bierzesz takie informacje, jakoby Guardiola chciał go sprzedać :wysmiewacz:

Nie musiałem rozmawiać z nim na fejsie. Popularni ludzie są dosyć rozchwytywani, a do tego grona należy David Villa, który raz po raz udziela wywiadów. Oto jeden z nich: "We had a move to the Premier League in mind but then Atleti appeared and within three days all my personal terms had been agreed".

Pamiętasz przez ile czasu pojawiały się informacje o przenosinach Villi do Tottenhamu? Przez kilka miesięcy, a Atletico w kilka dni zrobiło to, czego Daniel Levy i spółka nie potrafili zrobić przez tyle czasu.

To samo tyczy się Williana, którego w ostatniej chwili wyrwała nam Chelsea. To jest po prostu zwykłe frajerstwo. Nie można zapomnieć też o Moutinho, którego też można było pozyskać, ale widocznie nie bardzo komuś na tym zależało.
Nigdzie nie stwierdziłem, że Hulk z uśmiechem na twarzy zasiliłby Tottenham. Tylko piłkarz skupiony na $$$ idzie na wschód. Nie można zapominać, że kilkukrotnie przyznawał, że bardzo chętnie przeniósłby się do Premier League w przyszłości. Gra obecnie w Rosji, bo żadna z zachodnich drużyn nie była skłonna wyłożyć za niego w danym momencie takich pieniędzy, czyli 55 milionów euro. Dlaczego? Odpowiedź jest banalna. Bo aż tyle nie jest wart. Bale, Modrić i Berbatov też byli nie do wyciągnięcia. Kiedy ostatnio widziałeś ich w koszulce z Kogutem na piersi? :wysmiewacz: Nie mieścił się dlaczego? Bo był po prostu za słaby. Busquets miał zaledwie 21 lat, a grał jak profesor. Toure nigdy nie ukrywał, że chce grać więcej. Dlatego odszedł. Nie było miejsca dla dwóch takich zawodników, ale Iworyjczyk mógł pozazdrościć statystyk 21-latkowi, który notował, jak i do tej pory notuje masę przechwytów. Oto słowa Guardioli o tym, że rzekomo chciał się go pozbyć: "The doors of my office were always open. The reality is that he asked president Joan Laporta to leave and that we tried to convince him to stay. If we face City in the Champions League I'll talk to him" Odszedł, bo nie dał rady wygrać rywalizacji z Busquestem, tyle. Nie mam pojęcia skąd bierzesz takie informacje, jakoby Guardiola chciał go sprzedać :wysmiewacz: Nie musiałem rozmawiać z nim na fejsie. Popularni ludzie są dosyć rozchwytywani, a do tego grona należy David Villa, który raz po raz udziela wywiadów. Oto jeden z nich: "We had a move to the Premier League in mind but then Atleti appeared and within three days all my personal terms had been agreed". Pamiętasz przez ile czasu pojawiały się informacje o przenosinach Villi do Tottenhamu? Przez kilka miesięcy, a Atletico w kilka dni zrobiło to, czego Daniel Levy i spółka nie potrafili zrobić przez tyle czasu. To samo tyczy się Williana, którego w ostatniej chwili wyrwała nam Chelsea. To jest po prostu zwykłe frajerstwo. Nie można zapomnieć też o Moutinho, którego też można było pozyskać, ale widocznie nie bardzo komuś na tym zależało
27 marca 2014, 20:21 [cytuj]
Boże...
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/antonio-cassano-przeniesie-sie-do-anglii/stqct
Boże... http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/antonio-cassano-przeniesie-sie-do-anglii/stqct
27 marca 2014, 20:23 [cytuj]
Swanlake powiedział/a:
obecnie w jakiej by nie był formie to na pewno by dostał minuty do rozegrania. musimy się tylko określić z Fryersem, czy wiążemy z nim jakieś plany czy nie. jeśli tak to można by go było odważniej wprowadzać do drużyny i z zrezygnować z Benoita. tylko dla mnie Zeki jest zagadką, w sumie nie mam pojęcia na co go stać

Dziwilem się że nie bylo Zekiego w podstawie na Southampton. Rozegrał całkiem niezłe zawody z Benfica. Sądzę że powinien dostać szansę, wg. mnie nie odbiega poziomem od Rose'a

Barcelona sprowadziła Hailovica za 2,2 mln + zmienne... Tego samego, którego my chcieliśmy sprowadzić za 15 i nie daliśmy rady.
Dziwilem się że nie bylo Zekiego w podstawie na Southampton. Rozegrał całkiem niezłe zawody z Benfica. Sądzę że powinien dostać szansę, wg. mnie nie odbiega poziomem od Rose'a Barcelona sprowadziła Hailovica za 2,2 mln + zmienne... Tego samego, którego my chcieliśmy sprowadzić za 15 i nie daliśmy rady
27 marca 2014, 20:31 [cytuj]
Przejście hulka do Rosji było spowodowane tym , że on zawsze chciał mieć sporo kasy i tutaj się zgodzę . Niestety onety , wpety i inne pierdolniki nie podały tego , że hulk mieszkał w biednej rodzinie z kilkoma braćmi i pieniądze to był główny powód dla którego został piłkarzem . Hulk nie jest dla nas , nawet jeśli chciałby przejść to pytam się PO CO nam hulk za 50 mln skoro ten Lamela , Townsend , Lennon czy Chadli potrzebują gry . Jeśli hulk by przyszedł to automatycznie 2 z wyżej wymienionych zawodników musi odejść , nawet nie chodzi o tygodniówkę , ale o to że piłkarz za 50 mln ma grać non stop jeśli jest zdrowy .

Lukaku za 20 mln , jeśli to prawda to mourinho jest chory psychicznie . Sprzedać taką perełke za 20 mln ... to się w głowie nie mieści . Według mnie Lukaku > Benteke . Lukaku jakoś sam sobie stwarza szanse a Benteke to taki drugi Soldado .
Przejście hulka do Rosji było spowodowane tym , że on zawsze chciał mieć sporo kasy i tutaj się zgodzę . Niestety onety , wpety i inne pierdolniki nie podały tego , że hulk mieszkał w biednej rodzinie z kilkoma braćmi i pieniądze to był główny powód dla którego został piłkarzem . Hulk nie jest dla nas , nawet jeśli chciałby przejść to pytam się PO CO nam hulk za 50 mln skoro ten Lamela , Townsend , Lennon czy Chadli potrzebują gry . Jeśli hulk by przyszedł to automatycznie 2 z wyżej wymienionych zawodników musi odejść , nawet nie chodzi o tygodniówkę , ale o to że piłkarz za 50 mln ma grać non stop jeśli jest zdrowy . Lukaku za 20 mln , jeśli to prawda to mourinho jest chory psychicznie . Sprzedać taką perełke za 20 mln ... to się w głowie nie mieści . Według mnie Lukaku > Benteke . Lukaku jakoś sam sobie stwarza szanse a Benteke to taki drugi Soldado
27 marca 2014, 22:49 [cytuj]
Ramzes powiedział/a:
Barcelona sprowadziła Hailovica za 2,2 mln + zmienne... Tego samego, którego my chcieliśmy sprowadzić za 15 i nie daliśmy rady

Bo u nas polityka transferowa szwankuje, jak i podejście do człowieka. Oczywiście nie łudźmy się, że te zmienne to jakieś kilkaset tysięcy. Te zmienne, to nawet 5 milionów euro, tak więc jak dobrze pójdzie, to Dinamo zainkasuje nawet ponad 7 milionów euro.

Duży wpływ na transfer młodego Chorwata miała jego rodzina, która zajmuje się jego interesami, jak i fakt, że 17-latek marzył o transferze do Barcelony. Dzięki czemu ta kwota jest niższa. Tak działa po prostu biznes :).

Trzeba pamiętać o tym, że naciski ze strony agenta (ojca zawodnika), jak i samego Alena spowodowały, że ta kwota jest o wiele niższa, niż te 15 milionów euro. Nie ma nic w tym nadzwyczajnego. Wszyscy pamiętamy dlaczego za Modricia nie dostaliśmy 40 milionów funtów, tylko 30 milionów euro + zmienne.

Warto dodać, że cała rodzina przeprowadzi się do Barcelony, gdzie już czeka na nich ładny dom. W dodatku jego bracia również trafią do La Masii. Nie można zapominać, że wszyscy zostaną otoczeni odpowiednią opieką.

Widocznie dla naszego prezesa liczy się tylko hajs i może zapomniał, że również inne czynniki są istotne.
Bo u nas polityka transferowa szwankuje, jak i podejście do człowieka. Oczywiście nie łudźmy się, że te zmienne to jakieś kilkaset tysięcy. Te zmienne, to nawet 5 milionów euro, tak więc jak dobrze pójdzie, to Dinamo zainkasuje nawet ponad 7 milionów euro. Duży wpływ na transfer młodego Chorwata miała jego rodzina, która zajmuje się jego interesami, jak i fakt, że 17-latek marzył o transferze do Barcelony. Dzięki czemu ta kwota jest niższa. Tak działa po prostu biznes :). Trzeba pamiętać o tym, że naciski ze strony agenta (ojca zawodnika), jak i samego Alena spowodowały, że ta kwota jest o wiele niższa, niż te 15 milionów euro. Nie ma nic w tym nadzwyczajnego. Wszyscy pamiętamy dlaczego za Modricia nie dostaliśmy 40 milionów funtów, tylko 30 milionów euro + zmienne. Warto dodać, że cała rodzina przeprowadzi się do Barcelony, gdzie już czeka na nich ładny dom. W dodatku jego bracia również trafią do La Masii. Nie można zapominać, że wszyscy zostaną otoczeni odpowiednią opieką. Widocznie dla naszego prezesa liczy się tylko hajs i może zapomniał, że również inne czynniki są istotne
27 marca 2014, 23:00 [cytuj]
Drugler,
Znam historię Hulka, ale wiem również o tym, że jest to ambitny facet. Gdybyśmy się po niego zgłosili, zapewniając mu odpowiednia tygodniówkę, to pewnie by się zgodził, ale... Gdyby parę godzin później zgłosiła się po niego np. Chelsea, to zachowałby się tak samo jak Willian. Po co nam Hulk? Bo brakuje w drużynie kolesia, który weźmie na siebie ciężar gry. Ponadto nie można zapominać, że jest wszechstronnym zawodnikiem, a takich powinniśmy ściągać.

Guardiola, gdy był jeszcze szkoleniowcem Barcelony, to powiedział coś, z czym zgadzam się w 100%. Woli mieć wąską kadrę + uzupełniać ją kilkoma młodymi zawodnikami i to przynosiło efekty. Podobnie wygląda w Bayernie, gdzie ma 18-20 świetnych zawodników + uzupełnia drużynę paroma młodymi chłopakami.

Dlaczego? Spójrzmy na Tottenham. Niby mamy szeroką kadrę, a jak kilku zawodników doznało kontuzji, to tak naprawdę okazało się, że nie mamy kim grać.

Kiedy ma się w drużynie 18-20 klasowych zawodników, w dodatku wszechstronnych, to nagle okazuje się, że tak naprawdę żaden zawodnik nie narzeka na brak minut, dzięki czemu każdy jest w formie.
Drugler, Znam historię Hulka, ale wiem również o tym, że jest to ambitny facet. Gdybyśmy się po niego zgłosili, zapewniając mu odpowiednia tygodniówkę, to pewnie by się zgodził, ale... Gdyby parę godzin później zgłosiła się po niego np. Chelsea, to zachowałby się tak samo jak Willian. Po co nam Hulk? Bo brakuje w drużynie kolesia, który weźmie na siebie ciężar gry. Ponadto nie można zapominać, że jest wszechstronnym zawodnikiem, a takich powinniśmy ściągać. Guardiola, gdy był jeszcze szkoleniowcem Barcelony, to powiedział coś, z czym zgadzam się w 100%. Woli mieć wąską kadrę + uzupełniać ją kilkoma młodymi zawodnikami i to przynosiło efekty. Podobnie wygląda w Bayernie, gdzie ma 18-20 świetnych zawodników + uzupełnia drużynę paroma młodymi chłopakami. Dlaczego? Spójrzmy na Tottenham. Niby mamy szeroką kadrę, a jak kilku zawodników doznało kontuzji, to tak naprawdę okazało się, że nie mamy kim grać. Kiedy ma się w drużynie 18-20 klasowych zawodników, w dodatku wszechstronnych, to nagle okazuje się, że tak naprawdę żaden zawodnik nie narzeka na brak minut, dzięki czemu każdy jest w formie
28 marca 2014, 01:14 [cytuj]
Jak to jest, że dawaliśmy za Halilovicia 20 mln i się nie udało, a teraz przechodzi do Barcelony za 2? Coś mi się pomieszało i to nie ten piłkarz czy czegoś nie rozumiem?
Jak to jest, że dawaliśmy za Halilovicia 20 mln i się nie udało, a teraz przechodzi do Barcelony za 2? Coś mi się pomieszało i to nie ten piłkarz czy czegoś nie rozumiem?
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
28 marca 2014, 01:17 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:

Ostatnio duzo slabiej zaczal grac i samo dinamo chcialo go wcisnac nam za ta kase bo wiedzieli ze juz takiego jelenia nie znajda. Tak to widze .
Ostatnio duzo slabiej zaczal grac i samo dinamo chcialo go wcisnac nam za ta kase bo wiedzieli ze juz takiego jelenia nie znajda. Tak to widze
28 marca 2014, 01:38 [cytuj]
jak to co, daliśmy dupy i go nie kupiliśmy
jak to co, daliśmy dupy i go nie kupiliśmy
|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 34 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się