Forum dyskusyjne
15 sierpnia 2014, 13:08 [cytuj]
http://talksport.com/football/arsenal-and-tottenham-do-battle-italian-forward-140815107889
na lewą flankę do konkurencji Chadli-emu
http://talksport.com/football/arsenal-and-tottenham-do-battle-italian-forward-140815107889
na lewą flankę do konkurencji Chadli-emu :mysli:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
15 sierpnia 2014, 14:25 [cytuj]
http://krotkapilka.pl/artykul,skarb_kibica_premier_league,1867
http://krotkapilka.pl/artykul,skarb_kibica_premier_league,1867
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
15 sierpnia 2014, 16:26 [cytuj]
przecież to jest napastnik, taki bardziej cofnięty
przecież to jest napastnik, taki bardziej cofnięty:P
15 sierpnia 2014, 16:51 [cytuj]
Robert powiedział/a:
przecież to jest napastnik, taki bardziej cofnięty
Ale z jego szybkością i budową, skrzydło to jego miejsce, ale z drugiej strony wg mnie Giovinco to typowy przykład angielskiej myśli szkoleniowej, tyle że w wersji włoskiej. Niby duży talent, niby umiejętności, ale jednak nic wielkiego nie pokazuję. Dla mnie bez sensu transfer, jeśli już Włochy, to Destro.
Ale z jego szybkością i budową, skrzydło to jego miejsce, ale z drugiej strony wg mnie Giovinco to typowy przykład angielskiej myśli szkoleniowej, tyle że w wersji włoskiej. Niby duży talent, niby umiejętności, ale jednak nic wielkiego nie pokazuję. Dla mnie bez sensu transfer, jeśli już Włochy, to Destro
Offence win games, defence wins titles
15 sierpnia 2014, 17:26 [cytuj]
No ten destro jak był zdrowy to strzelał nieźle ;p
No ten destro jak był zdrowy to strzelał nieźle ;p
15 sierpnia 2014, 18:15 [cytuj]
Manolas byłby w sam raz na ławkę, ale na pierwszy skład to jednak chyba jeszcze nie teraz. Mam nadzieję tylko, że nie odpuścimy teraz Musacchio, bo potrzebny jest nam stoper na "tu i teraz", a Manolas to raczej transfer na ławkę. Chociaż czwórka Janek, Musa, Kabs i właśnie Grek byłaby zajebista, nie przeczę.

Trzeba by tylko gdzieś opchnąć Dawsa i Vlada.
Co do Giovinco to jestem na nie. Już wolę oglądać Townsenda z Chadlim na lewej.
Manolas byłby w sam raz na ławkę, ale na pierwszy skład to jednak chyba jeszcze nie teraz. Mam nadzieję tylko, że nie odpuścimy teraz Musacchio, bo potrzebny jest nam stoper na "tu i teraz", a Manolas to raczej transfer na ławkę. Chociaż czwórka Janek, Musa, Kabs i właśnie Grek byłaby zajebista, nie przeczę. :ok: :brawo: Trzeba by tylko gdzieś opchnąć Dawsa i Vlada. :mysli:
Co do Giovinco to jestem na nie. Już wolę oglądać Townsenda z Chadlim na lewej. :luzik:
15 sierpnia 2014, 18:28 [cytuj]
Mamy na ławce Vlada(który nie wiadomo gdzie się podziewa), który ma 25 lat i młodego Diera który bardzo dobrze zagrał z Schalke. Po co nam Manolas? Jeśli już mamy kupować stopera, których mamy od cholery, to kogoś zajebistego żeby resztę posadził na ławkę a nie zabierał na niej miejsce. I tak musimy się kogoś pozbyć, to po co ściągać kogoś na ławkę która u nas liczy obecnie kilkunastu(!) piłkarzy.
Mamy na ławce Vlada(który nie wiadomo gdzie się podziewa), który ma 25 lat i młodego Diera który bardzo dobrze zagrał z Schalke. Po co nam Manolas? Jeśli już mamy kupować stopera, których mamy od cholery, to kogoś zajebistego żeby resztę posadził na ławkę a nie zabierał na niej miejsce. I tak musimy się kogoś pozbyć, to po co ściągać kogoś na ławkę która u nas liczy obecnie kilkunastu(!) piłkarzy
15 sierpnia 2014, 20:37 [cytuj]
O mówiłem o Destro a tu Sabatini podobno w Londynie wg Twitterów, aby negocjować sprzedaż Destro, chociaż pewnie przyjechał po Vlada.
O mówiłem o Destro a tu Sabatini podobno w Londynie wg Twitterów, aby negocjować sprzedaż Destro, chociaż pewnie przyjechał po Vlada
Offence win games, defence wins titles
16 sierpnia 2014, 18:53 [cytuj]
Jeśli to prawda z destro to pewnie pożegnamy się z kimś z dwójki soldado/adebayor - tak mi się wydaje
Jeśli to prawda z destro to pewnie pożegnamy się z kimś z dwójki soldado/adebayor - tak mi się wydaje
16 sierpnia 2014, 18:55 [cytuj]
Destro to taki Soldado tylko, że młodszy i słabszy.
Destro to taki Soldado tylko, że młodszy i słabszy
17 sierpnia 2014, 11:08 [cytuj]
Co do stopera. Musacchio raczej nie wypali, tym bardziej po tym co powiedział, że nigdy nie myślał o odejściu. Więc myśląc o obrońcy, wpadł mi wczoraj w oko ten cały Reid lub Ried? Straszny pewniak, nawet gdy grali w 3, a pewnie kwota nie byłaby zbyt wygórowana
Co do stopera. Musacchio raczej nie wypali, tym bardziej po tym co powiedział, że nigdy nie myślał o odejściu. Więc myśląc o obrońcy, wpadł mi wczoraj w oko ten cały Reid lub Ried? Straszny pewniak, nawet gdy grali w 3, a pewnie kwota nie byłaby zbyt wygórowana
17 sierpnia 2014, 11:10 [cytuj]
"Kanonierzy wchodzą w sezon 2014-15 jako faworyci do tytułu mistrza Premier League, ale ich bramkarz - Wojciech Szczęsny - twierdzi, że po zdobyciu FA Cup nie czuje żadnej presji przed nadchodzącą kampanią.
Arsenal zakończył dziewięcioletnią posuchę pucharową, pokonując w dogrywce Hull City 3-2 w Maju na Wembley i po zatrudnieniu Alexisa Sancheza, Mathieu Debuchy'ego, Caluma Chambersa oraz Davida Ospiny wymienia się ich jako pierwszych w kolejce po tytuł Mistrza Anglii." Kanonnierzy.com. Chyba im się w dupie poprzewracało, faworyt? o mało nie spadłem z krzesła.. Chociażby Chelsea ma dwa razy lepszą kadrę i trenera, także chyba trochę poniosło..
"Kanonierzy wchodzą w sezon 2014-15 jako faworyci do tytułu mistrza Premier League, ale ich bramkarz - Wojciech Szczęsny - twierdzi, że po zdobyciu FA Cup nie czuje żadnej presji przed nadchodzącą kampanią.
Arsenal zakończył dziewięcioletnią posuchę pucharową, pokonując w dogrywce Hull City 3-2 w Maju na Wembley i po zatrudnieniu Alexisa Sancheza, Mathieu Debuchy'ego, Caluma Chambersa oraz Davida Ospiny wymienia się ich jako pierwszych w kolejce po tytuł Mistrza Anglii." Kanonnierzy.com. Chyba im się w dupie poprzewracało, faworyt? o mało nie spadłem z krzesła.. Chociażby Chelsea ma dwa razy lepszą kadrę i trenera, także chyba trochę poniosło
17 sierpnia 2014, 11:43 [cytuj]
u nas ludzie pisali ze Mu bedzie w pierwszej trójce
a jak sie nie wzmocnią to nie wiem czy beda w 5
u nas ludzie pisali ze Mu bedzie w pierwszej trójce :P
a jak sie nie wzmocnią to nie wiem czy beda w 5:P
17 sierpnia 2014, 13:17 [cytuj]
Jak tak patrze na te komentarze kibiców MU to niektórzy z nich cały czas myślą, że mają jeszcze 200 mln na transfery i zaraz kupią Vidala, Cuardado, Di Maria, Benatie i inne Hummelsy
Jak tak patrze na te komentarze kibiców MU to niektórzy z nich cały czas myślą, że mają jeszcze 200 mln na transfery i zaraz kupią Vidala, Cuardado, Di Maria, Benatie i inne Hummelsy :wysmiewacz:
17 sierpnia 2014, 13:34 [cytuj]
Sorry ale akurat anale mają dużą szansę by namieszać w tym sezonie, ponoć w zeszłym byli kiepscy a zrobili nas jak chcieli. Liverpool znów dokonał dobrego transferu, tylko pytanie po co im kolejny obrońca ? Natomiast w Tottenhamie zadają sobie dokładnie to samo pytanie nie mając dobrych obrońców.
JA niestety widzę ten sezon jako walkę o 5 pozycję z mułami i Evertonem. Ligę wygra Chelsea przed city analami i lpoolem.
Sorry ale akurat anale mają dużą szansę by namieszać w tym sezonie, ponoć w zeszłym byli kiepscy a zrobili nas jak chcieli. Liverpool znów dokonał dobrego transferu, tylko pytanie po co im kolejny obrońca ? Natomiast w Tottenhamie zadają sobie dokładnie to samo pytanie nie mając dobrych obrońców.
JA niestety widzę ten sezon jako walkę o 5 pozycję z mułami i Evertonem. Ligę wygra Chelsea przed city analami i lpoolem
17 sierpnia 2014, 20:50 [cytuj]
Pierwsi w kolejce? Chelsea i City są pierwsi w kolejce, Anale to będą może o 3 miejsce walczyć z Liverpoolem. A przynajmniej tak to teraz wygląda, bo w sumie trudno na ten moment cokolwiek powiedzieć.
BTW Bentaleb powinien u nas zostać i dostawać szanse w tym sezonie. Koleś skończy 20 lat w listopadzie, a już ma przyzwoite doświadczenie w PL i na arenie międzynarodowej. Tylko czekać co z niego wyrośnie.

Zresztą dużo mamy młodych, obiecujących zawodników. Oczywiście kilku z nich wykupi Real, ale wciąż powinno być znośnie.
Pierwsi w kolejce? Chelsea i City są pierwsi w kolejce, Anale to będą może o 3 miejsce walczyć z Liverpoolem. A przynajmniej tak to teraz wygląda, bo w sumie trudno na ten moment cokolwiek powiedzieć.
BTW Bentaleb powinien u nas zostać i dostawać szanse w tym sezonie. Koleś skończy 20 lat w listopadzie, a już ma przyzwoite doświadczenie w PL i na arenie międzynarodowej. Tylko czekać co z niego wyrośnie. :cwaniak: Zresztą dużo mamy młodych, obiecujących zawodników. Oczywiście kilku z nich wykupi Real, ale wciąż powinno być znośnie.
LMAO
17 sierpnia 2014, 22:43 [cytuj]
Nie wiem czemu ludzie się tak jarają Chelsea. Jak dla mnie jest to zespół bardzo dobry, ale czy w jakimkolwiek stopniu wyprzedza M City tobym nie powiedział. Fajne transfery i osoba Mourinho każą jednak trzymać Chelsea na uwadze przez cały sezon. Anale pewnie powalczą z Liverpoolem o trzecie miejsce, a ja po cichu liczę, że i my do tej walki dołączymy chociaż lekko nie będzie.
Wracając jeszcze do meczu z WHU... troszkę byłem rozczarowany brakiem postępów co do naszej gry obronnej, tak samo nerwowo graliśmy w najgorszych meczach zeszłego sezonu. Nie mówię tu tylko o obrońcach, po prostu każde dośrodkowanie, każde zbliżenie się rywala na 25 metrów do naszej bramki zwykle kończy się bardzo niebezpieczną sytuacją. Poch musi to jakoś ogarnąć.
Ktoś napisał, że "to nie jest jeszcze nasz optymalny skład, bo dojdą zawodnicy z MŚ", a ja się zapytam KTO?

Paulihno? Żeby znowu gubił piłkę, nie zagrywał w tempo i żeby futbolówka się odbijała jak od ściany? Dembele i Chadli? którzy w zeszłym sezonie grali bardzo słabo? Czekam tylko na Vertsa i na Walkera i na zestawienie obrony Walker - Verts - Dier - Davies. Trzeba jeszcze kogoś dokupić na środek obrony, bo jak pisałem Kaboul jest słaby, a zgodzę się także z Robertem, że Daws jest jeszcze słabszy
Nie wiem czemu ludzie się tak jarają Chelsea. Jak dla mnie jest to zespół bardzo dobry, ale czy w jakimkolwiek stopniu wyprzedza M City tobym nie powiedział. Fajne transfery i osoba Mourinho każą jednak trzymać Chelsea na uwadze przez cały sezon. Anale pewnie powalczą z Liverpoolem o trzecie miejsce, a ja po cichu liczę, że i my do tej walki dołączymy chociaż lekko nie będzie.
Wracając jeszcze do meczu z WHU... troszkę byłem rozczarowany brakiem postępów co do naszej gry obronnej, tak samo nerwowo graliśmy w najgorszych meczach zeszłego sezonu. Nie mówię tu tylko o obrońcach, po prostu każde dośrodkowanie, każde zbliżenie się rywala na 25 metrów do naszej bramki zwykle kończy się bardzo niebezpieczną sytuacją. Poch musi to jakoś ogarnąć.
Ktoś napisał, że "to nie jest jeszcze nasz optymalny skład, bo dojdą zawodnicy z MŚ", a ja się zapytam KTO?:) Paulihno? Żeby znowu gubił piłkę, nie zagrywał w tempo i żeby futbolówka się odbijała jak od ściany? Dembele i Chadli? którzy w zeszłym sezonie grali bardzo słabo? Czekam tylko na Vertsa i na Walkera i na zestawienie obrony Walker - Verts - Dier - Davies. Trzeba jeszcze kogoś dokupić na środek obrony, bo jak pisałem Kaboul jest słaby, a zgodzę się także z Robertem, że Daws jest jeszcze słabszy :glupek:
"If you don't have to drag yourself off the field exhausted after 90 minutes, you can't claim to have done your best."
18 sierpnia 2014, 11:43 [cytuj]
https://vine.co/v/M37F1mB5IzB
na środku mamy:
Vertonghen, Dier/Chiriches, Kaboul, Veljković, Fryers/Dawson
według mnie jest taka kolejność, 2 ostatnich sprzedać, Khumalo nie biore już pod uwage
na boki mamy po 2 + do sprzedania BAE
czy kogoś na siłe musimy kupować, nie wiem, chyba ze z marszu wskoczy do 11
Jest jeszcze Sandro
https://vine.co/v/M37F1mB5IzB
:rotfl:
na środku mamy:
Vertonghen, Dier/Chiriches, Kaboul, Veljković, Fryers/Dawson
według mnie jest taka kolejność, 2 ostatnich sprzedać, Khumalo nie biore już pod uwage:P
na boki mamy po 2 + do sprzedania BAE
czy kogoś na siłe musimy kupować, nie wiem, chyba ze z marszu wskoczy do 11
Jest jeszcze Sandro ;P
18 sierpnia 2014, 12:55 [cytuj]
Podobno interesujemy się Tobym Alderweireldem! To by było idealne wzmocnienie
Podobno interesujemy się Tobym Alderweireldem! To by było idealne wzmocnienie :)
18 sierpnia 2014, 17:39 [cytuj]
Kolejny środkowy obrońca ?? Przypominam, że posiadamy obecnie 7 piłkarzy mogących grać na ŚO.
Kolejny środkowy obrońca ?? Przypominam, że posiadamy obecnie 7 piłkarzy mogących grać na ŚO