Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  45  46  47  48  49    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » 2015 r. - zimowe okno transferowe
18 stycznia 2015, 17:36 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
A kogo chcesz tam wyciągnąć? :-)

Kierowałem się czysto osobistymi sympatiami :)

Dla Tottenhamu byłoby najlepiej gdyby spadły właśnie QPR, Leicester i Burnley - Austin, Ulloa, Ings

Chociaż opcja, którą podał Robert też wydaje się kusząca... Kto by nie spadł, zawsze znajdzie się kilku piłkarzy o których warto powalczyć.
Kierowałem się czysto osobistymi sympatiami :) Dla Tottenhamu byłoby najlepiej gdyby spadły właśnie QPR, Leicester i Burnley - Austin, Ulloa, Ings Chociaż opcja, którą podał Robert też wydaje się kusząca... Kto by nie spadł, zawsze znajdzie się kilku piłkarzy o których warto powalczyć
19 stycznia 2015, 12:56 [cytuj]
Mateuszek powiedział/a:
Ponoć ceny mają być zbliżone bo na koniec sezonu kończy mu się kontrakt. Głupie to Dnipro bo mogli go nawet latem sprzedać i by wyciągneli z 20 baniek a tak... :mysli:

Może się łudzą, że Konoplianka przedłuży z Dnipro umowę, by uzyskać jeszcze więcej hajsu. Raczej wątpię, by taki zawodnik chciał zostać dłużej na Ukrainie. Swego czasu napisałem, że powinniśmy uważać na zawodników z Europy Środkowo-Wschodniej, bo są po prostu inaczej przygotowani, np. nie mają takiej siły jak zawodnicy grający w PL.

Mimo wszystko warto powalczyć o tego piłkarza. Jestem za! Znając życie pewnie LFC albo Arsenal też będą chciały przeciągnąć Ukraińca na swoją stronę.
Może się łudzą, że Konoplianka przedłuży z Dnipro umowę, by uzyskać jeszcze więcej hajsu. Raczej wątpię, by taki zawodnik chciał zostać dłużej na Ukrainie. Swego czasu napisałem, że powinniśmy uważać na zawodników z Europy Środkowo-Wschodniej, bo są po prostu inaczej przygotowani, np. nie mają takiej siły jak zawodnicy grający w PL. Mimo wszystko warto powalczyć o tego piłkarza. Jestem za! Znając życie pewnie LFC albo Arsenal też będą chciały przeciągnąć Ukraińca na swoją stronę
19 stycznia 2015, 14:17 [cytuj]
Łukasz powiedział/a:
Może się łudzą, że Konoplianka przedłuży z Dnipro umowę, by uzyskać jeszcze więcej hajsu. Raczej wątpię, by taki zawodnik chciał zostać dłużej na Ukrainie.
No nie wiem. Facet ma 25 lat a co najmniej od 2 czy półtora roku gadają o tym że może zmienić otoczenie. Jeśli bardzo by chciał iść gdzieś "wyżej" to zrobiłby to dawno według mnie. Chyba mu się nie pali na zachód. Skonczy się kontrakt i przejdzie do Szachtara :D
No nie wiem. Facet ma 25 lat a co najmniej od 2 czy półtora roku gadają o tym że może zmienić otoczenie. Jeśli bardzo by chciał iść gdzieś "wyżej" to zrobiłby to dawno według mnie. Chyba mu się nie pali na zachód. Skonczy się kontrakt i przejdzie do Szachtara :D
19 stycznia 2015, 16:48 [cytuj]
Zdaniem pewnego poważnego włoskiego dziennikarza, Tottenham NIE BĘDZIE nikogo kupował, o ile wcześniej kogoś nie sprzeda. A czasu coraz mniej...
Zdaniem pewnego poważnego włoskiego dziennikarza, Tottenham NIE BĘDZIE nikogo kupował, o ile wcześniej kogoś nie sprzeda. A czasu coraz mniej
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
19 stycznia 2015, 17:45 [cytuj]
Wydaje mi się że znany włoski dzienikarz ma racje ;)
19 stycznia 2015, 18:16 [cytuj]
Soldado łączony z Bayerem Leverkusen i Romą. źródło: Bild, the Telegraph
Soldado łączony z Bayerem Leverkusen i Romą. źródło: Bild, the Telegraph
19 stycznia 2015, 18:46 [cytuj]
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2915924/Tottenham-striker-Emmanuel-Adebayor-says-handle-boos.html#ixzz3PDVx8qCr

:mysli:
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2915924/Tottenham-striker-Emmanuel-Adebayor-says-handle-boos.html#ixzz3PDVx8qCr :mysli:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
19 stycznia 2015, 20:23 [cytuj]
Soldado+Ade za kogoś ( ? ) z Leverkusen .
Lennon za Mirallasa .
Soldado+Ade za kogoś ( ? ) z Leverkusen . Lennon za Mirallasa
19 stycznia 2015, 20:48 [cytuj]
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/anglia-kevin-mirallas-moze-przejsc-do-tottenham-hotspur/ghr4j?

:mysli:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/anglia-kevin-mirallas-moze-przejsc-do-tottenham-hotspur/ghr4j? :mysli:
19 stycznia 2015, 21:03 [cytuj]
_jaroszy powiedział/a:

Oczywiście, że tak.
Ostatnie 5 lat to transfery, które wyszły Spurs prawie na 0. (nie mówię o poszczególnych latach, lecz każdym okienku transferowym zsumowanym). Od trzech lat każde okienko było ~ na zero.

A teraz mamy bardzo niewielki surplus.
Oczywiście, że tak. Ostatnie 5 lat to transfery, które wyszły Spurs prawie na 0. (nie mówię o poszczególnych latach, lecz każdym okienku transferowym zsumowanym). Od trzech lat każde okienko było ~ na zero. A teraz mamy bardzo niewielki surplus
19 stycznia 2015, 21:37 [cytuj]
iZgone
wcześniej było jakieś okienko ze wydaliśmy wiecej, ale zaraz w nastepnym nadrobiliśmy strate i tak w kółko na 0
Także nie trzeba być włoskim dziennikarzem ;p
iZgone wcześniej było jakieś okienko ze wydaliśmy wiecej, ale zaraz w nastepnym nadrobiliśmy strate i tak w kółko na 0 Także nie trzeba być włoskim dziennikarzem ;p
20 stycznia 2015, 00:01 [cytuj]
Czy Mirallas by sie sprawdził u nas ? w sumie robimy sobie skład z belgów to ja zapraszam jeszcze Benteke, i Hazarda :) choć Toby z Southampton też by mnie ucieszyl :D
Czy Mirallas by sie sprawdził u nas ? w sumie robimy sobie skład z belgów to ja zapraszam jeszcze Benteke, i Hazarda :) choć Toby z Southampton też by mnie ucieszyl :D
20 stycznia 2015, 00:16 [cytuj]
Robert powiedział/a:
iZgone
wcześniej było jakieś okienko ze wydaliśmy wiecej, ale zaraz w nastepnym nadrobiliśmy strate i tak w kółko na 0
Także nie trzeba być włoskim dziennikarzem ;p

Otóż to :P Dlatego piszę, że ostatnie 5 lat wychodzimy na zero :P
A w tym okienku mamy (wg. transfermarkt) niewiele więcej przychodów niż... wydatków.

Alista powiedział/a:

Mirallas? Nieee, proszę, nie :D Skupmy się lepiej na Konoplyance. Zdaje się być nieco lepszy i jest nieco młodszy.
Otóż to :P Dlatego piszę, że ostatnie 5 lat wychodzimy na zero :P A w tym okienku mamy (wg. transfermarkt) niewiele więcej przychodów niż... wydatków. [quote=Alista]Czy Mirallas by sie sprawdził u nas ? w sumie robimy sobie skład z belgów to ja zapraszam jeszcze Benteke, i Hazarda :) choć Toby z Southampton też by mnie ucieszyl :D
20 stycznia 2015, 07:14 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Soldado+Ade za kogoś ( ? ) z Leverkusen .
Lennon za Mirallasa
mówi sie o wymianie za Drmicia, ale sam Drmić jest ponoć "po słowie" z HSV. Z drugiej strony my możemy mu więcej zaoferować. :)
mówi sie o wymianie za Drmicia, ale sam Drmić jest ponoć "po słowie" z HSV. Z drugiej strony my możemy mu więcej zaoferować. :)
20 stycznia 2015, 08:25 [cytuj]
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/tottenham-hotspur-flop-roberto-soldado-5006200?
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/tottenham-hotspur-flop-roberto-soldado-5006200?
20 stycznia 2015, 11:30 [cytuj]
Prawda jest taka, że nie kupimy nikogo dopóki kogokolwiek nie sprzedamy. A patrząc na to jak Levy targuje się o każdy milion nawet w przypadku takich "bezużytecznych" piłkarzy dla nas jak Lennon czy Naughton którzy i tak praktycznie nigdy nie grają to prędzej się okienko skończy niż dostanie za nich tyle ile sobie wymyślił... A szkoda bo znowu jego ego jest ważniejsze niż dobro klubu. Standardowo wymyśla w wywiadach kwoty które daje nam na okienko transferowe, w tym przypadku niby 35 mln a kłóci się o Lennona jak dają nam 6 mln to on nie bo chce 10 mln. Gdyby zamierzał cokolwiek sypnąć na to okienko to odpuściłby już te 4 mln. W poprzednim okienku miał dać 50 mln a zarobił jeszcze 9 mln na czysto ! W tym jak nie wyjdzie na zero to pewnie nie kupimy nikogo. Taka jest przykra prawda.
Prawda jest taka, że nie kupimy nikogo dopóki kogokolwiek nie sprzedamy. A patrząc na to jak Levy targuje się o każdy milion nawet w przypadku takich "bezużytecznych" piłkarzy dla nas jak Lennon czy Naughton którzy i tak praktycznie nigdy nie grają to prędzej się okienko skończy niż dostanie za nich tyle ile sobie wymyślił... A szkoda bo znowu jego ego jest ważniejsze niż dobro klubu. Standardowo wymyśla w wywiadach kwoty które daje nam na okienko transferowe, w tym przypadku niby 35 mln a kłóci się o Lennona jak dają nam 6 mln to on nie bo chce 10 mln. Gdyby zamierzał cokolwiek sypnąć na to okienko to odpuściłby już te 4 mln. W poprzednim okienku miał dać 50 mln a zarobił jeszcze 9 mln na czysto ! W tym jak nie wyjdzie na zero to pewnie nie kupimy nikogo. Taka jest przykra prawda
20 stycznia 2015, 13:08 [cytuj]
sprzedać naughtona i soldado i kupić napastnika (w ade ciąle wierzę.. :D )
sprzedać naughtona i soldado i kupić napastnika (w ade ciąle wierzę.. :D )
20 stycznia 2015, 13:43 [cytuj]
Tottenham have agreed a £5million deal with Swansea for right-back Kyle Naughton.
Tottenham have agreed a £5million deal with Swansea for right-back Kyle Naughton
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
20 stycznia 2015, 15:06 [cytuj]

Wczoraj, tuż przed przerwą, Mirallas podszedł do Baines'a, który już szykował się do rzutu karnego i powiedział mu, że sam chce strzelić, po czym przestrzelił. Na drugą połowę już nie wyszedł. Dodatkowo mówi się o zainteresowaniu Evertonu Lennonem, a nas Mirallasem. mi się to łączy w logiczną całość. Tym bardziej, ze lada dzień możemy dostać 5 mln za Naughtona, akurat można by całość lub część tej kwoty dorzucić do transferu Mirallasa. Dobry zawodnik, chętnie bym go u nas widział.

mefisto52 powiedział/a:
Prawda jest taka, że nie kupimy nikogo dopóki kogokolwiek nie sprzedamy. A patrząc na to jak Levy targuje się o każdy milion nawet w przypadku takich "bezużytecznych" piłkarzy dla nas jak Lennon czy Naughton którzy i tak praktycznie nigdy nie grają to prędzej się okienko skończy niż dostanie za nich tyle ile sobie wymyślił... A szkoda bo znowu jego ego jest ważniejsze niż dobro klubu. Standardowo wymyśla w wywiadach kwoty które daje nam na okienko transferowe, w tym przypadku niby 35 mln a kłóci się o Lennona jak dają nam 6 mln to on nie bo chce 10 mln. Gdyby zamierzał cokolwiek sypnąć na to okienko to odpuściłby już te 4 mln. W poprzednim okienku miał dać 50 mln a zarobił jeszcze 9 mln na czysto ! W tym jak nie wyjdzie na zero to pewnie nie kupimy nikogo. Taka jest przykra prawda

Zwykle jak widzę takie posty to mi ręce opadają, ale staram się je "puścić mimo uszu", ale ten jest tak głupi, ze aż muszę skomentować.

Lennon i Naughton prawie w ogóle nie grają? Lennon w tym sezonie pojawił się na boisku 17(!) razy i spędził na nim 745 minut. Naughton, z kolei zagrał w jedenastu meczach, łącznie 865 minut.

Gdyby nie to, że zdarzało mu się pauzować za kartki bądź z powodu kontuzji, to pod nieobecność Walkera na 100% grałby o wiele więcej, bo przed przybyciem Yedlina był naszym drugim prawym obrońcą w hierarchii - na pewno wyżej od Diera i Chirichesa, dla których nie jest to naturalna pozycja. Teraz do końca nie wiadomo jak to jest i gdzie jest miejsce Yedlina.

Dodatkowo, gdyby odszedł Lennon, a nikt w jego miejsce nie przyszedł, to zostalibyśmy z trzeba zawodnikami do obsadzenia dwóch pozycji (prawa i lewa strona - Lamela, Chadli, Townsend), więc nie dziw się, że Levy chce wynegocjować za nich jak najlepsze ceny, bo za coś musi kupić zawodników, którzy ich zastąpią.

Ego ważniejsze niż dobro klubu? Co tutaj ma ego Levy do rzeczy? Skąd Ty to w ogóle wytrzasnąłeś? Napisałeś sobie, żeby mocno zabrzmiało?

Wymyśla w wywiadach kwoty, które daje nam na okienko transferowe? Przytocz mi chociaż jeden taki wywiad.

W poprzednim okienku miał dać na okienko 50 mln bo co? Bo Ty tak mówisz? A może wyczytałeś to w jakimś wywiadzie z Levy? :wysmiewacz:

Dzięki temu, że Levy targuje się tak o te 4 mln, które Ty byś regularnie olewał przy każdym transferze, Tottenham mimo, że nie pompuje się w niego tyle kasy co w inne kluby z czołówki, mimo, że ma najmniejszy stadion spośród tych klubów, a co za tym idzie, najmniejsze dochody, mimo, że nie jest tak mocną marketingowo marką jak Manchestery, Chelsea, czy Arsenal, a co za tym idzie, podpisuje mniej lukratywne kontrakty ze sponsorami, to wciąż trzyma kontakt z top 4 i jest w stanie nawiązać walkę z najlepszymi, a od czasu do czasu zrobić nam miłą niespodziankę i ograć na przykład Chelsea 5:3.
Wczoraj, tuż przed przerwą, Mirallas podszedł do Baines'a, który już szykował się do rzutu karnego i powiedział mu, że sam chce strzelić, po czym przestrzelił. Na drugą połowę już nie wyszedł. Dodatkowo mówi się o zainteresowaniu Evertonu Lennonem, a nas Mirallasem. mi się to łączy w logiczną całość. Tym bardziej, ze lada dzień możemy dostać 5 mln za Naughtona, akurat można by całość lub część tej kwoty dorzucić do transferu Mirallasa. Dobry zawodnik, chętnie bym go u nas widział. [quote=mefisto52]Prawda jest taka, że nie kupimy nikogo dopóki kogokolwiek nie sprzedamy. A patrząc na to jak Levy targuje się o każdy milion nawet w przypadku takich "bezużytecznych" piłkarzy dla nas jak Lennon czy Naughton którzy i tak praktycznie nigdy nie grają to prędzej się okienko skończy niż dostanie za nich tyle ile sobie wymyślił... A szkoda bo znowu jego ego jest ważniejsze niż dobro klubu. Standardowo wymyśla w wywiadach kwoty które daje nam na okienko transferowe, w tym przypadku niby 35 mln a kłóci się o Lennona jak dają nam 6 mln to on nie bo chce 10 mln. Gdyby zamierzał cokolwiek sypnąć na to okienko to odpuściłby już te 4 mln. W poprzednim okienku miał dać 50 mln a zarobił jeszcze 9 mln na czysto ! W tym jak nie wyjdzie na zero to pewnie nie kupimy nikogo. Taka jest przykra prawda
20 stycznia 2015, 17:08 [cytuj]
szkoda Kyle, dla mnie był solidnym zmiennikiem. Bez błysku ale do takiego Swansea w sam raz, podejrzewam że wygryzie Taylora ze składu.

Mamy jednak Walkera i młodą torpedę DeAndre do tego w ostateczności moga tam grać Vlad lub Dier.

5 mln to ok cena.
szkoda Kyle, dla mnie był solidnym zmiennikiem. Bez błysku ale do takiego Swansea w sam raz, podejrzewam że wygryzie Taylora ze składu. Mamy jednak Walkera i młodą torpedę DeAndre do tego w ostateczności moga tam grać Vlad lub Dier. 5 mln to ok cena
http://wilczki.tumblr.com/
|<  <<  <  45  46  47  48  49    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 66 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się