Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  14  15  16  17  18    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » 2015 letnie okienko
28 maja 2015, 18:14 [cytuj]
iZgone powiedział/a:
Tylko, że to nie napastnicy powinni być naszym pierwszym celem... (chyba, że ma to być zastępstwo dla Ade/Goldado)

Śmiesz żartować? Na chwilę obecną mamy jednego napastnika i dwóch takich, którzy do gry się raczej nie nadają. Pomijając nawet kwestię czy zostaną czy odejdą to zmiennik dla Kane'a jest konieczny. Raz w razie słabszej formy (vide końcówka sezonu w jego wykonaniu), dwa w razie kontuzji. Ponadto akurat Kane nie musi grać na szpicy, więc przy niektórych rywalach można wychodzić na boisko z dwójką w napadzie.
Czy to ma być Ings czy ktoś inny to już kwestia do osobnej dyskusji.
Śmiesz żartować? Na chwilę obecną mamy jednego napastnika i dwóch takich, którzy do gry się raczej nie nadają. Pomijając nawet kwestię czy zostaną czy odejdą to zmiennik dla Kane'a jest konieczny. Raz w razie słabszej formy (vide końcówka sezonu w jego wykonaniu), dwa w razie kontuzji. Ponadto akurat Kane nie musi grać na szpicy, więc przy niektórych rywalach można wychodzić na boisko z dwójką w napadzie. Czy to ma być Ings czy ktoś inny to już kwestia do osobnej dyskusji
28 maja 2015, 19:45 [cytuj]
To ma być Austin, do przyjęcia jest też od biedy Ings. Czyli pewnie skończymy z niechcianym przeze mnie w ogóle Berahino.
To ma być Austin, do przyjęcia jest też od biedy Ings. Czyli pewnie skończymy z niechcianym przeze mnie w ogóle Berahino
COYS!
28 maja 2015, 20:08 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
To ma być Austin, do przyjęcia jest też od biedy Ings. Czyli pewnie skończymy z niechcianym przeze mnie w ogóle Berahino

A moze najlepiej Austin+Ings za Ade i Soldado;p
28 maja 2015, 21:12 [cytuj]
NoName88 powiedział/a:
Śmiesz żartować? Na chwilę obecną mamy jednego napastnika i dwóch takich, którzy do gry się raczej nie nadają. Pomijając nawet kwestię czy zostaną czy odejdą to zmiennik dla Kane'a jest konieczny. Raz w razie słabszej formy (vide końcówka sezonu w jego wykonaniu), dwa w razie kontuzji. Ponadto akurat Kane nie musi grać na szpicy, więc przy niektórych rywalach można wychodzić na boisko z dwójką w napadzie.
Czy to ma być Ings czy ktoś inny to już kwestia do osobnej dyskusji

Nie przeczytałeś uważnie mojego postu chyba. Napad nie powinien być PRIORYTETEM, chyba, że na wylocie jest Ade/Soldado. To nie przez brak bramek wypadliśmy z top4. Dalej, Igns ma chęć do gry i nie zgodzi się na siedzenie na ławce jako zastępstwo dla HurriKane'a. Wybierze wtedy Liverpool, który nie ma napastnika wcale. Ma 22 lata i musi grać, by się rozwijać. Podobnie sprawa ma się z Berahino. Najrozsądniejszy jest Charlie Austin - jeszcze młody, ale już na tyle dojrzały, że może przesiedzieć sporą część sezonu na ławce. Chyba, że będziemy wystawiać Kane'a jako cofniętego napastnika w ustawieniu 4-4-2, jak w pierwszych meczach [towarzyskich] Pocha. Wtedy Kane-Ade/Soldado-Holtby pięknie współpracowali w sparingach w stanach, ale nie mieli okazji spróbować się w lidze.
Wracając do tematu potrzebności zawodników - priorytetem jest obrona, to nie powinno być nawet dyskutowane - ilość straconych bramek i niefrasobliwość naszej formacji defensywnej mówi samo przez się. Jeszcze jeden-dwóch obrońców i rzeczywiście, można otworzyć dyskusje.
Osobiście, jeśli miałbym wybierać między Ingsem a Berahino - wolałbym Berahino. Natomiast z tej trójki - Austina.
Nie przeczytałeś uważnie mojego postu chyba. Napad nie powinien być PRIORYTETEM, chyba, że na wylocie jest Ade/Soldado. To nie przez brak bramek wypadliśmy z top4. Dalej, Igns ma chęć do gry i nie zgodzi się na siedzenie na ławce jako zastępstwo dla HurriKane'a. Wybierze wtedy Liverpool, który nie ma napastnika wcale. Ma 22 lata i musi grać, by się rozwijać. Podobnie sprawa ma się z Berahino. Najrozsądniejszy jest Charlie Austin - jeszcze młody, ale już na tyle dojrzały, że może przesiedzieć sporą część sezonu na ławce. Chyba, że będziemy wystawiać Kane'a jako cofniętego napastnika w ustawieniu 4-4-2, jak w pierwszych meczach [towarzyskich] Pocha. Wtedy Kane-Ade/Soldado-Holtby pięknie współpracowali w sparingach w stanach, ale nie mieli okazji spróbować się w lidze. Wracając do tematu potrzebności zawodników - priorytetem jest obrona, to nie powinno być nawet dyskutowane - ilość straconych bramek i niefrasobliwość naszej formacji defensywnej mówi samo przez się. Jeszcze jeden-dwóch obrońców i rzeczywiście, można otworzyć dyskusje. Osobiście, jeśli miałbym wybierać między Ingsem a Berahino - wolałbym Berahino. Natomiast z tej trójki - Austina
28 maja 2015, 22:12 [cytuj]
iZgone powiedział/a:
Osobiście, jeśli miałbym wybierać między Ingsem a Berahino - wolałbym Berahino. Natomiast z tej trójki - Austina

Dla mnie jeśli chodzi o czyste umiejętności Austin >>> Ings = Berahino. Z tym, że w tej równej dwójce Ings wydaje mi się gościem lepiej korzystającym z mózgu.
Dla mnie jeśli chodzi o czyste umiejętności Austin >>> Ings = Berahino. Z tym, że w tej równej dwójce Ings wydaje mi się gościem lepiej korzystającym z mózgu
COYS!
28 maja 2015, 23:58 [cytuj]
Robert powiedział/a:

Tylko pod warunkiem że nam dopłacą :kotek:
Tylko pod warunkiem że nam dopłacą :kotek:
29 maja 2015, 10:06 [cytuj]
Wimmer już oficjalnie nasz! :-)
Wimmer już oficjalnie nasz! :-)
29 maja 2015, 11:33 [cytuj]
Wimmer Austryjak z tego co mi wiadomo. 21 latek. No oby by się tak dobrze rozwijał jak nasz Bentaleb.
Wimmer Austryjak z tego co mi wiadomo. 21 latek. No oby by się tak dobrze rozwijał jak nasz Bentaleb
Każdy mecz jest inny. Lecz piłka jest zawsze okrągła.
30 maja 2015, 01:05 [cytuj]
Ciekawi mnie sytuacja Carrolla. Ten chłopak od kilku lat w każdym okresie przygotowawczym wypada bardzo fajnie a jeszcze nigdy nie dostał prawdziwej szansy. W meczu z jedenastką Malezji wygrał głosowanie fanów na MOTM. No kiedy jak nie teraz? Tak na dobrą sprawę, to jeśli by Pritchard i Carroll dostali swoje szanse, to mamy już cztery wzmocnienia, bo jeszcze Alli
Ciekawi mnie sytuacja Carrolla. Ten chłopak od kilku lat w każdym okresie przygotowawczym wypada bardzo fajnie a jeszcze nigdy nie dostał prawdziwej szansy. W meczu z jedenastką Malezji wygrał głosowanie fanów na MOTM. No kiedy jak nie teraz? Tak na dobrą sprawę, to jeśli by Pritchard i Carroll dostali swoje szanse, to mamy już cztery wzmocnienia, bo jeszcze Alli
30 maja 2015, 11:10 [cytuj]
iZgone powiedział/a:
Nie przeczytałeś uważnie mojego postu chyba. Napad nie powinien być PRIORYTETEM, chyba, że na wylocie jest Ade/Soldado. To nie przez brak bramek wypadliśmy z top4. Dalej, Igns ma chęć do gry i nie zgodzi się na siedzenie na ławce jako zastępstwo dla HurriKane'a. Wybierze wtedy Liverpool, który nie ma napastnika wcale. Ma 22 lata i musi grać, by się rozwijać. Podobnie sprawa ma się z Berahino. Najrozsądniejszy jest Charlie Austin - jeszcze młody, ale już na tyle dojrzały, że może przesiedzieć sporą część sezonu na ławce. Chyba, że będziemy wystawiać Kane'a jako cofniętego napastnika w ustawieniu 4-4-2, jak w pierwszych meczach [towarzyskich] Pocha. Wtedy Kane-Ade/Soldado-Holtby pięknie współpracowali w sparingach w stanach, ale nie mieli okazji spróbować się w lidze.
Wracając do tematu potrzebności zawodników - priorytetem jest obrona, to nie powinno być nawet dyskutowane - ilość straconych bramek i niefrasobliwość naszej formacji defensywnej mówi samo przez się. Jeszcze jeden-dwóch obrońców i rzeczywiście, można otworzyć dyskusje.
Osobiście, jeśli miałbym wybierać między Ingsem a Berahino - wolałbym Berahino. Natomiast z tej trójki - Austina
A ja jednak uważam, że tych bramek nam brakuje. Nie da się wbić do TOP4 nie zdobywając co najmniej 65 bramek (poza małymi wyjątkami). Nasze ostatnie dwa sezony w których zajęliśmy 4 miejsce to: 66 i 67 bramek. Defensywa rzecz jasna kuleje i to nie podlega dyskusji, ale ofensywa również potrzebuje wzmocnień jeżeli chcemy o coś walczyć. Jednym Kanem nie ujedziemy całego sezonu, Soldado i Ade są skończeni, potrzebny jest drugi bramkostrzelny napastnik.
A ja jednak uważam, że tych bramek nam brakuje. Nie da się wbić do TOP4 nie zdobywając co najmniej 65 bramek (poza małymi wyjątkami). Nasze ostatnie dwa sezony w których zajęliśmy 4 miejsce to: 66 i 67 bramek. Defensywa rzecz jasna kuleje i to nie podlega dyskusji, ale ofensywa również potrzebuje wzmocnień jeżeli chcemy o coś walczyć. Jednym Kanem nie ujedziemy całego sezonu, Soldado i Ade są skończeni, potrzebny jest drugi bramkostrzelny napastnik
30 maja 2015, 18:06 [cytuj]
Damian88 powiedział/a:
A ja jednak uważam, że tych bramek nam brakuje. Nie da się wbić do TOP4 nie zdobywając co najmniej 65 bramek (poza małymi wyjątkami). Nasze ostatnie dwa sezony w których zajęliśmy 4 miejsce to: 66 i 67 bramek. Defensywa rzecz jasna kuleje i to nie podlega dyskusji, ale ofensywa również potrzebuje wzmocnień jeżeli chcemy o coś walczyć. Jednym Kanem nie ujedziemy całego sezonu, Soldado i Ade są skończeni, potrzebny jest drugi bramkostrzelny napastnik

66 bramek zdobyliśmy też w sezonie 12/13, ale do LM nie weszliśmy

Osobiście jestem zwolennikiem patrzenia na ilość przegranych meczy.
Ostatnie pięć sezonów klub na czwartym miejscu zajmował z następującą ilością przegranych (zaczynając od tego sezonu, kończąc na 10/11)
8, 7, 7, 9 [to my, ale zabrakło pkt by wejść do LM przez zwycięstwo Chels], 8
Czyli nie można przegrać więcej niż 8 meczów w sezonie, by się dostać do LM

Stara statystyka, wyciągnięta najpewniej z najgłębszych zakamarków ludzkiej głowy, gdzie kłębią się najbardziej zakręcone myśli, mówi, że nie przegrywamy meczy, w których nie tracimy bramki.
Dlatego uważam, że powinniśmy skupić się na tym, by bramek nie tracić. Może i nie produkuje się w ten sposób najatrakcyjniejszego futbolu, jednak można stworzyć futbol skuteczny.
Aby wygrać ligę wystarczy strzelić... 38 bramek (a często mniej, np. 35). Po jedną na każdy mecz, jeśli ani jednej się nie straci. To oczywiście nie jest realne, jednak statystycznie możliwe.
66 bramek zdobyliśmy też w sezonie 12/13, ale do LM nie weszliśmy Osobiście jestem zwolennikiem patrzenia na ilość przegranych meczy. Ostatnie pięć sezonów klub na czwartym miejscu zajmował z następującą ilością przegranych (zaczynając od tego sezonu, kończąc na 10/11) 8, 7, 7, 9 [to my, ale zabrakło pkt by wejść do LM przez zwycięstwo Chels], 8 Czyli nie można przegrać więcej niż 8 meczów w sezonie, by się dostać do LM Stara statystyka, wyciągnięta najpewniej z najgłębszych zakamarków ludzkiej głowy, gdzie kłębią się najbardziej zakręcone myśli, mówi, że nie przegrywamy meczy, w których nie tracimy bramki. Dlatego uważam, że powinniśmy skupić się na tym, by bramek nie tracić. Może i nie produkuje się w ten sposób najatrakcyjniejszego futbolu, jednak można stworzyć futbol skuteczny. Aby wygrać ligę wystarczy strzelić... 38 bramek (a często mniej, np. 35). Po jedną na każdy mecz, jeśli ani jednej się nie straci. To oczywiście nie jest realne, jednak statystycznie możliwe
31 maja 2015, 14:36 [cytuj]
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej jakby przyszedł Ings, a nie Austin. Powód jest prosty. Austin to typ napastnika Harrego. Typowa angielsa "9". Mocny w powietrzu, silny. Ings jest bardziej techniczny, zwinny, szybszy. Biorąc go moim zdaniem więcej zyskamy. Dajmy przykład, że przegrywamy mecz 0:1 i Harremu się nie wiedzie. Wtedy wpuszczamy napastnika o zupełnej innej charakterystyce gry.
Moim zdaniem zdecydowanie lepiej jakby przyszedł Ings, a nie Austin. Powód jest prosty. Austin to typ napastnika Harrego. Typowa angielsa "9". Mocny w powietrzu, silny. Ings jest bardziej techniczny, zwinny, szybszy. Biorąc go moim zdaniem więcej zyskamy. Dajmy przykład, że przegrywamy mecz 0:1 i Harremu się nie wiedzie. Wtedy wpuszczamy napastnika o zupełnej innej charakterystyce gry
1 czerwca 2015, 21:42 [cytuj]
INGS CHOOSES POOL OVER SPURS?

Danny Ings has reportedly turned down a move to Tottenham Hotspur and opened negotiations over personal terms with Liverpool.

According to the London Evening Standard, Ings has rejected a new deal from Burnley and is expected to conclude a deal with Liverpool next wee.

Apparently Liverpool have always been Ings’ first choice and once he has agreed terms with them a compensation fee will be finalised.

/SkySports

Osobiście jestem zadowolony, 12 mln za gościa, któremu wygasa kontrakt za miesiąc to jakaś kpina. Jeśli to prawda, to nie wiem jakim cudem Levy to klepnął
INGS CHOOSES POOL OVER SPURS? Danny Ings has reportedly turned down a move to Tottenham Hotspur and opened negotiations over personal terms with Liverpool. According to the London Evening Standard, Ings has rejected a new deal from Burnley and is expected to conclude a deal with Liverpool next wee. Apparently Liverpool have always been Ings’ first choice and once he has agreed terms with them a compensation fee will be finalised. /SkySports Osobiście jestem zadowolony, 12 mln za gościa, któremu wygasa kontrakt za miesiąc to jakaś kpina. Jeśli to prawda, to nie wiem jakim cudem Levy to klepnął
1 czerwca 2015, 21:56 [cytuj]
Ani nie tani zważywszy na ten miesiąc, ani statystykami nie powala na kolana. Zgadzam się. Mogliby zamiast niego klepnąć Austina, koleś na pewno nie będzie chciał się kisić w Championship (chociaż jeszcze niedawno grał duuużo niżej).
Ani nie tani zważywszy na ten miesiąc, ani statystykami nie powala na kolana. Zgadzam się. Mogliby zamiast niego klepnąć Austina, koleś na pewno nie będzie chciał się kisić w Championship (chociaż jeszcze niedawno grał duuużo niżej)
COYS!
2 czerwca 2015, 10:18 [cytuj]
Kolejna plotka, że Ings wybiera Lpool, hmm, chyba coś w tym jest :P
Niewielka strata dla nas, spora dla Ingsa - w Lpoolu jest Sterling (chyba, że odejdzie) i Sturridge, więc w najlepszym wypadku (odejście Sterlinga) będzie drugim napastnikiem, czyli tak samo, jak u nas, ale realne jest, że będzie trzecim, bo plotki o odejściu Sterlinga jakoś przycichły. Tylko, że u nas jest trener, który z młodego zawodnika potrafi zrobić kawał solidnego gracza.
Kolejna plotka, że Ings wybiera Lpool, hmm, chyba coś w tym jest :P Niewielka strata dla nas, spora dla Ingsa - w Lpoolu jest Sterling (chyba, że odejdzie) i Sturridge, więc w najlepszym wypadku (odejście Sterlinga) będzie drugim napastnikiem, czyli tak samo, jak u nas, ale realne jest, że będzie trzecim, bo plotki o odejściu Sterlinga jakoś przycichły. Tylko, że u nas jest trener, który z młodego zawodnika potrafi zrobić kawał solidnego gracza
3 czerwca 2015, 14:27 [cytuj]
Coraz więcej słyszy się o odejściu Stambouliego, nawet sam zawodnik przyznał w wywiadzie że możliwy jest jego transfer do innego angielskiego klubu. Jak dla mnie kiepski ruch, może i nienagral się za dużo w tym sezonie ale jak był na boisku to grał bardzo dobrze. Już prędzej sprzedałem Capoue który w ogóle nie grał w tym sezonie.
Coraz więcej słyszy się o odejściu Stambouliego, nawet sam zawodnik przyznał w wywiadzie że możliwy jest jego transfer do innego angielskiego klubu. Jak dla mnie kiepski ruch, może i nienagral się za dużo w tym sezonie ale jak był na boisku to grał bardzo dobrze. Już prędzej sprzedałem Capoue który w ogóle nie grał w tym sezonie
3 czerwca 2015, 16:42 [cytuj]
Stambouli jest ofiarą wpychania na siłę do pierwszego składu Masona, którego jedynym ewentualnym zmiennikiem był Dembele. Na dodatek Pochettino sam go tu sprowadził. Gdy grał, nie było do niego większych zastrzeżeń, chociaż pełne mecze rozgrywał praktycznie tylko w LE i pucharach. Moim zdaniem jego sprzedaż byłaby błędem, tym bardziej do innego klubu PL.
Stambouli jest ofiarą wpychania na siłę do pierwszego składu Masona, którego jedynym ewentualnym zmiennikiem był Dembele. Na dodatek Pochettino sam go tu sprowadził. Gdy grał, nie było do niego większych zastrzeżeń, chociaż pełne mecze rozgrywał praktycznie tylko w LE i pucharach. Moim zdaniem jego sprzedaż byłaby błędem, tym bardziej do innego klubu PL
3 czerwca 2015, 16:44 [cytuj]
jak do innego klubu w Anglii to chyba tylko wypożyczenie ?
jak do innego klubu w Anglii to chyba tylko wypożyczenie ?
3 czerwca 2015, 16:50 [cytuj]
Siemanko Panowie jestem kibicem AFC czasami czytam easze forum i mam szacunek do waszego klubu to nie hejtujcie. Jedno pytanie czy was satysfakcjonuja transfery typu Ings itp. W zasiegu przy dobrej tygodniowce jest mnostwo napastnikow ale u was musi byc anglik??? Bacca, Martinez itp. To powinny byc cele Spurs bo inaczej top 4 sie obkupi 4 United juz Depayawyciagnelo a dopiero sie zacznie. A co do Sterlinga to Lpool zaproponowal Arsenalowi wymiane Sterling za (Walcott + Gibbs) oni tam jaraja białoruskie dopalacze na 150% wiec z duzej chmury maly deszcz i sterling zostaje typowy sezonowy wystrzal u was jak i w afc juz tacy byli i sa kolejny szybki napastnik np. Ox Cham , Towsend, Lennon, Lallana i tak dalej...musicie kupic kogos konkretnego AFC po Copa America oglosi transfer arturo vidala, Chelsea pewnie ze 3 transfery City z 8 a MU rozbije bank to transfer typu Berhainio to moze sobie Everton robic a nie Wy. Elllo
Siemanko Panowie jestem kibicem AFC czasami czytam easze forum i mam szacunek do waszego klubu to nie hejtujcie. Jedno pytanie czy was satysfakcjonuja transfery typu Ings itp. W zasiegu przy dobrej tygodniowce jest mnostwo napastnikow ale u was musi byc anglik??? Bacca, Martinez itp. To powinny byc cele Spurs bo inaczej top 4 sie obkupi 4 United juz Depayawyciagnelo a dopiero sie zacznie. A co do Sterlinga to Lpool zaproponowal Arsenalowi wymiane Sterling za (Walcott + Gibbs) oni tam jaraja białoruskie dopalacze na 150% wiec z duzej chmury maly deszcz i sterling zostaje typowy sezonowy wystrzal u was jak i w afc juz tacy byli i sa kolejny szybki napastnik np. Ox Cham , Towsend, Lennon, Lallana i tak dalej...musicie kupic kogos konkretnego AFC po Copa America oglosi transfer arturo vidala, Chelsea pewnie ze 3 transfery City z 8 a MU rozbije bank to transfer typu Berhainio to moze sobie Everton robic a nie Wy. Elllo
3 czerwca 2015, 16:53 [cytuj]
Lennon był jednorazowym wystrzałem? :mysli:
Lennon był jednorazowym wystrzałem? :mysli:
|<  <<  <  14  15  16  17  18    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 54 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się