Forum dyskusyjne
7 lipca 2015, 12:35 [cytuj]
"Sky sources understand Toby Alderweireld has undergone a medical at Tottenham with the view to completing a permanent move from Atletico Madrid."
Swieci zakontraktowali jakiegos obronce z twente wiec chyba juz sie pogodzili z jego strata.
"Sky sources understand Toby Alderweireld has undergone a medical at Tottenham with the view to completing a permanent move from Atletico Madrid."
Swieci zakontraktowali jakiegos obronce z twente wiec chyba juz sie pogodzili z jego strata
7 lipca 2015, 15:53 [cytuj]
md18 powiedział/a:
Benteke ma w tym tygodniu poinformować Sherwooda o chęci odejścia już w tym okienku transferowym.
Cena przerażająca ale (teoretycznie) liczby za nim przemawiają
Można wykorzystać znajomość z Sherwoodem i np. oddać im Adebayora ( przecież bardzo się lubią ) + kogoś lub po prostu dopłacić .
Co do Townsenda w West Hamie nie wydaje mi się , aby Levy go tam puścił . Chelskie i West Ham to jedne z tych klubów , z którymi nie dokonujemy transakcji .
Można wykorzystać znajomość z Sherwoodem i np. oddać im Adebayora ( przecież bardzo się lubią ) + kogoś lub po prostu dopłacić .
Co do Townsenda w West Hamie nie wydaje mi się , aby Levy go tam puścił . Chelskie i West Ham to jedne z tych klubów , z którymi nie dokonujemy transakcji
7 lipca 2015, 16:02 [cytuj]
md18 powiedział/a:
Niestety Carasso znalazł się na celowniku Atletico po odejściu Ardy i jednoczesny przejściu Konoplianki do Sevilli
Benteke ma w tym tygodniu poinformować Sherwooda o chęci odejścia już w tym okienku transferowym.
Cena przerażająca ale (teoretycznie) liczby za nim przemawiają
1. Co do Carasso. Jakie niestety? Wielki 21-letni talent nieograny na wyspach. Dziękuję, postoję.
2. Co do Benteke. Które liczby? Ok, gwarancja 10 bramek w sezonie to jest coś, ale czy wystarczająco duże coś żeby płacić 30 milionów? Austin jest do wyciągniecia za połowę tego.
Wszystko moim skromnym zdaniem, rzecz jasna.
1. Co do Carasso. Jakie niestety? Wielki 21-letni talent nieograny na wyspach. Dziękuję, postoję.
2. Co do Benteke. Które liczby? Ok, gwarancja 10 bramek w sezonie to jest coś, ale czy wystarczająco duże coś żeby płacić 30 milionów? Austin jest do wyciągniecia za połowę tego.
Wszystko moim skromnym zdaniem, rzecz jasna
COYS!
7 lipca 2015, 16:50 [cytuj]
Ano takie że w 99 meczach zdobył dla Villi 49 bramek. Całkiem przyjemna średnia czyż nie ?
Ano takie że w 99 meczach zdobył dla Villi 49 bramek. Całkiem przyjemna średnia czyż nie ?
Fuck em all, fuck em all united, west ham, liverpool, Cos We Are the TOTTENHAM and We Are the best. We are the TOTTENHAM so fuck all the rest
7 lipca 2015, 16:51 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Wszystko moim skromnym zdaniem, rzecz jasna
Miało być w ten sposób żeby bardziej przejrzyście było
Miało być w ten sposób żeby bardziej przejrzyście było
Fuck em all, fuck em all united, west ham, liverpool, Cos We Are the TOTTENHAM and We Are the best. We are the TOTTENHAM so fuck all the rest
7 lipca 2015, 16:53 [cytuj]
Zaczyna się nowa saga:
Official: Sky Sources understand that Southampton have made a €20M bid for Tottenham target Toby Alderweireld. #THFC
Zaczyna się nowa saga:
Official: Sky Sources understand that Southampton have made a €20M bid for Tottenham target Toby Alderweireld. #THFC
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
7 lipca 2015, 18:14 [cytuj]
Żeby nie było jak z Willianem...
Szczerze mówiąc to mamy więcej argumentów sportowych i finansowych niż Southampton. Do tego u nas ma 3 kumpli z repry. Toby chyba nie ma się nad czym zastanawiać ale dopóki nie zobaczę oficjalnego potwierdzenia to nie uwierzę nawet jak Sky napisze że przeszedł testy medyczne
Szczerze mówiąc to mamy więcej argumentów sportowych i finansowych niż Southampton. Do tego u nas ma 3 kumpli z repry. Toby chyba nie ma się nad czym zastanawiać ale dopóki nie zobaczę oficjalnego potwierdzenia to nie uwierzę nawet jak Sky napisze że przeszedł testy medyczne :D
7 lipca 2015, 18:45 [cytuj]
dzejkob powiedział/a:
Szczerze mówiąc to mamy więcej argumentów sportowych i finansowych niż Southampton. Do tego u nas ma 3 kumpli z repry. Toby chyba nie ma się nad czym zastanawiać ale dopóki nie zobaczę oficjalnego potwierdzenia to nie uwierzę nawet jak Sky napisze że przeszedł testy medyczne

3 kumpli, jeden w ostatnim sezonie mało co grał, a 2 ma jeszcze rok kontraktu
a u świetych grał
3 kumpli, jeden w ostatnim sezonie mało co grał, a 2 ma jeszcze rok kontraktu;)
a u świetych grał;)
7 lipca 2015, 20:42 [cytuj]
Robert powiedział/a:
3 kumpli, jeden w ostatnim sezonie mało co grał, a 2 ma jeszcze rok kontraktu
a u świetych grał
W naszej zeszłorocznej linii obrony też by sobie raczej wywalczył miejsce w składzie

osobiście myślę, ze to kwestia godzin, najpóźniej jutro będzie nasz
W naszej zeszłorocznej linii obrony też by sobie raczej wywalczył miejsce w składzie ;) osobiście myślę, ze to kwestia godzin, najpóźniej jutro będzie nasz
7 lipca 2015, 21:15 [cytuj]
Wtedy kogo odpalimy ?
Bo już jest Dier, Wimmer, Toby, to kto odpadnie Janek czy Fazio?
O kaboulu i Vladzie nie przypominam ze oni muszą odejsć ;p
Wtedy kogo odpalimy ?
7 lipca 2015, 21:44 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Wtedy kogo odpalimy ?
O Janku to sam nie wiem co myśleć, strasznie mi działał na nerwy w drugim sezonie AVB kiedy grał jakby to była kara noszenie naszej koszulki, w minionym sezonie był dramatycznie słaby, ale jednak umiejętności to on ma i mając u boku Toby'ego mógłby odpalić. Fazio z kolei, mimo zwrotności czołgu ma jedną niepodważalną i bardoz przydatną przeciwko wielu rywalom zaletę - wygrywa prawie wszystkie pojedynki powietrzne.
Na dzień dzisiejszy zostawiłbym ans z piątką środkowych obrońców - Toby, Wimmer, Dier, Verts, Fazio, chyba, że z Vertonghenem się nie dogadamy, to bym go sprzedał bez jakiegoś wielkiego żalu. Nie zapominajmy też o Veljkovicu, kiedy ma dostać szansę, jak nie w wieku 20 lat (we wrześniu kończy)?
Z innej beczki:
PSG have come to an agreement with Crystal Palace for the signature of playmaker Yohan Cabaye, claims the Guardian.
Czemu nawet nie próbowaliśmy?

bardzo dobry pomocnik za niecałe 10 mln funtów. Ograny w BPL.
Ja rozumiem, ze mamy Masona, Bentaleba, Aliego, Stambouliego, Dembele, Carrola, ale patrząc na te nazwiska nie mogę się odpędzić od wrażenia, że brakuje jakości. To chyba w tym momencie najsłabiej obsadzona pozycja u nas (zakładając, ze Alderweireld jest nasz). Niby wszyscy wymienieni grali w naszych barwach przynajmniej dobrze (Aliego nie biorę pod uwagę, nie wiem czego się po nim spodziewać i ile będzie grał w swoim pierwszym sezonie), ale nasz środek pola bywał zbyt często dominowany, przydałoby się jakieś klasowe wzmocnienie. Problem w tym, ze nie bardzo widzę kogoś kto realnie mógłby nas wzmocnić i jest ograny w BPL (poza Cabaye właśnie, pytanie jeszcze w jakiej on jest formie). Może warto też się zainteresować Kouyate - niedługo może być jednym z najlepszych na swojej pozycji w BPL, tylko ze my interesów z WHU nie robimy, zwłaszcza po tym jak im deadline day zepsuliśmy w zimie nie widzę jakoś kupowania od nich jedneog z ich lepszych zawodników w poprzednim sezonie.
O Janku to sam nie wiem co myśleć, strasznie mi działał na nerwy w drugim sezonie AVB kiedy grał jakby to była kara noszenie naszej koszulki, w minionym sezonie był dramatycznie słaby, ale jednak umiejętności to on ma i mając u boku Toby'ego mógłby odpalić. Fazio z kolei, mimo zwrotności czołgu ma jedną niepodważalną i bardoz przydatną przeciwko wielu rywalom zaletę - wygrywa prawie wszystkie pojedynki powietrzne.
Na dzień dzisiejszy zostawiłbym ans z piątką środkowych obrońców - Toby, Wimmer, Dier, Verts, Fazio, chyba, że z Vertonghenem się nie dogadamy, to bym go sprzedał bez jakiegoś wielkiego żalu. Nie zapominajmy też o Veljkovicu, kiedy ma dostać szansę, jak nie w wieku 20 lat (we wrześniu kończy)?
Z innej beczki:
PSG have come to an agreement with Crystal Palace for the signature of playmaker Yohan Cabaye, claims the Guardian.
Czemu nawet nie próbowaliśmy? :bezradny: bardzo dobry pomocnik za niecałe 10 mln funtów. Ograny w BPL.
Ja rozumiem, ze mamy Masona, Bentaleba, Aliego, Stambouliego, Dembele, Carrola, ale patrząc na te nazwiska nie mogę się odpędzić od wrażenia, że brakuje jakości. To chyba w tym momencie najsłabiej obsadzona pozycja u nas (zakładając, ze Alderweireld jest nasz). Niby wszyscy wymienieni grali w naszych barwach przynajmniej dobrze (Aliego nie biorę pod uwagę, nie wiem czego się po nim spodziewać i ile będzie grał w swoim pierwszym sezonie), ale nasz środek pola bywał zbyt często dominowany, przydałoby się jakieś klasowe wzmocnienie. Problem w tym, ze nie bardzo widzę kogoś kto realnie mógłby nas wzmocnić i jest ograny w BPL (poza Cabaye właśnie, pytanie jeszcze w jakiej on jest formie). Może warto też się zainteresować Kouyate - niedługo może być jednym z najlepszych na swojej pozycji w BPL, tylko ze my interesów z WHU nie robimy, zwłaszcza po tym jak im deadline day zepsuliśmy w zimie nie widzę jakoś kupowania od nich jedneog z ich lepszych zawodników w poprzednim sezonie
7 lipca 2015, 22:14 [cytuj]
Moja wizja środka obrony jest generalnie podobna, zmieniłbym tylko uzasadnienie co do Fazio. Zgadzam się, że zasługuje na drugą szansę. Ale zestawienie, że wychodzi na zero, bo ma ogromny minus w postaci braku zwrotności i równie wielki plus w postaci gry w powietrzu, nie uwzględnia 8476237659259 niewymuszonych błędów indywidualnych. Mimo to szansę powinien dostac z uwagi na pierwszy sezon na Lane, jednak mało kto odpala z marszu.
Moja wizja środka obrony jest generalnie podobna, zmieniłbym tylko uzasadnienie co do Fazio. Zgadzam się, że zasługuje na drugą szansę. Ale zestawienie, że wychodzi na zero, bo ma ogromny minus w postaci braku zwrotności i równie wielki plus w postaci gry w powietrzu, nie uwzględnia 8476237659259 niewymuszonych błędów indywidualnych. Mimo to szansę powinien dostac z uwagi na pierwszy sezon na Lane, jednak mało kto odpala z marszu
COYS!
7 lipca 2015, 22:34 [cytuj]
moim zdaniem po zakontraktowaniu Tobyego, trzeba zająć się ofensywą. Jak dla mnie w tym okienku powinniśmy zrobić porządne przewietrzenie szatni, przede wszystkim powinni odejść: Kabs, Rumun, Stambouli, Townsend, Lennon, Ade i soldado. do tego pozyskać ŚP, 2 skrzydłowych i jednego napastnika + ŚPO lub 2 napastników. Stawiałbym na zawodników z BPL. Salah, McCarthy, chicharito, austin, bolasie. trochę kasy nasz prezesio musiałby wydać ale też byśmy zaoszczedzili na konraktach niektórych zawodników.
moim zdaniem po zakontraktowaniu Tobyego, trzeba zająć się ofensywą. Jak dla mnie w tym okienku powinniśmy zrobić porządne przewietrzenie szatni, przede wszystkim powinni odejść: Kabs, Rumun, Stambouli, Townsend, Lennon, Ade i soldado. do tego pozyskać ŚP, 2 skrzydłowych i jednego napastnika + ŚPO lub 2 napastników. Stawiałbym na zawodników z BPL. Salah, McCarthy, chicharito, austin, bolasie. trochę kasy nasz prezesio musiałby wydać ale też byśmy zaoszczedzili na konraktach niektórych zawodników
7 lipca 2015, 23:04 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Moja wizja środka obrony jest generalnie podobna, zmieniłbym tylko uzasadnienie co do Fazio. Zgadzam się, że zasługuje na drugą szansę. Ale zestawienie, że wychodzi na zero, bo ma ogromny minus w postaci braku zwrotności i równie wielki plus w postaci gry w powietrzu, nie uwzględnia 8476237659259 niewymuszonych błędów indywidualnych. Mimo to szansę powinien dostac z uwagi na pierwszy sezon na Lane, jednak mało kto odpala z marszu
Fazio to jest daleko do wyjścia na zero
Fazio to jest daleko do wyjścia na zero :luzik:
8 lipca 2015, 01:00 [cytuj]
u mnie zdecydowanie Janek>>Fazio
5 obrońcą na środek powinien być młody Velijkovic
środek najsłabiej obstawiony? a atak?
u mnie zdecydowanie Janek>>Fazio;P
5 obrońcą na środek powinien być młody Velijkovic;)
środek najsłabiej obstawiony? a atak?:P
8 lipca 2015, 01:52 [cytuj]
Taka prawda, że u nas każda pozycja poza bramką ssie. To nie czasy Kinga, Dawsa i Walkera w szczycie formy, Ekotto, Modrica, Bale'a, czy van Der Vaarta, gdzie mogliśmy podejmować godzinne debaty na temat naszej najsilniejszej formacji. Jak ta drużyna mogła w 3 lata tak się zniszczyć
Taka prawda, że u nas każda pozycja poza bramką ssie. To nie czasy Kinga, Dawsa i Walkera w szczycie formy, Ekotto, Modrica, Bale'a, czy van Der Vaarta, gdzie mogliśmy podejmować godzinne debaty na temat naszej najsilniejszej formacji. Jak ta drużyna mogła w 3 lata tak się zniszczyć :(
8 lipca 2015, 07:14 [cytuj]
Tak, na pewno odpadnie Janek, po to kupujemy Toby'ego, z ktorym gra w reprezentacji i tworzyl srodek obrony Ajaxu pare lat temu, zeby go wypieprzyc i zgrywac inna pare stoperow.Przeciez to jasne ze nasz srodek bedzie nalezal do Belgow. Wimmer bedzie zmiennikiem Janka a Dier Toby'ego. Fazio w obwodzie na jakies Crouche i Jonesy.
Obrona zatem zamknieta, czas na wzmocnienia pomocy i ofensywy. Mam nadzieje że wzmocni nas James McCarthy, bardzo dobry defensywny pomocnik, idealny do Pochettinowego grania. Do tego dwoch do ofensywy w miejsce Townsenda i Adebayora i można rozpoczac sezon
Tak, na pewno odpadnie Janek, po to kupujemy Toby'ego, z ktorym gra w reprezentacji i tworzyl srodek obrony Ajaxu pare lat temu, zeby go wypieprzyc i zgrywac inna pare stoperow.Przeciez to jasne ze nasz srodek bedzie nalezal do Belgow. Wimmer bedzie zmiennikiem Janka a Dier Toby'ego. Fazio w obwodzie na jakies Crouche i Jonesy.
Obrona zatem zamknieta, czas na wzmocnienia pomocy i ofensywy. Mam nadzieje że wzmocni nas James McCarthy, bardzo dobry defensywny pomocnik, idealny do Pochettinowego grania. Do tego dwoch do ofensywy w miejsce Townsenda i Adebayora i można rozpoczac sezon
8 lipca 2015, 09:25 [cytuj]
Serio ktoś tu uważa , że Fazio > Janek ?
Według mnie : Vertonghen > nic > nic > nic > Fazio > Kaboul
Według mnie : Vertonghen > nic > nic > nic > Fazio > Kaboul
8 lipca 2015, 09:35 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Ja tu nic takiego nie przeczytałem
Ja tu nic takiego nie przeczytałem ;)
COYS!
8 lipca 2015, 10:25 [cytuj]
Robert powiedział/a:
u mnie zdecydowanie Janek>>Fazio
5 obrońcą na środek powinien być młody Velijkovic
środek najsłabiej obstawiony? a atak?
Zależy jak patrzeć. W pierwszym składzie najgorsze wrażenie robi środek pomocy. Jeśli chodzi o wartościowych zamienników to atak, ale musimy pamiętać że grając jednym napastnikiem nie kupimy żadnego wymiatacza bo jednego już mamy.
Zależy jak patrzeć. W pierwszym składzie najgorsze wrażenie robi środek pomocy. Jeśli chodzi o wartościowych zamienników to atak, ale musimy pamiętać że grając jednym napastnikiem nie kupimy żadnego wymiatacza bo jednego już mamy