Forum dyskusyjne
31 maja 2016, 16:10 [cytuj]
Wielka szkoda chłopaka. Wiązałem z nim wielkie nadzieje. Prawdopodobnie jego karierę zahamowała kontuzja z mistrzostw młodzieżówek sprzed roku w Czechach.
Wielka szkoda chłopaka. Wiązałem z nim wielkie nadzieje. Prawdopodobnie jego karierę zahamowała kontuzja z mistrzostw młodzieżówek sprzed roku w Czechach. :lezkawoku:
31 maja 2016, 19:03 [cytuj]
Mecenas powiedział/a:
Wielka szkoda chłopaka. Wiązałem z nim wielkie nadzieje. Prawdopodobnie jego karierę zahamowała kontuzja z mistrzostw młodzieżówek sprzed roku w Czechach.
Widać w nim było potencjał ale z drugiej strony on się tej kontuzji nabawił w wieku 22-lat, czyli w wieku w którym powinien chociaz jakieś ogony grywać. Ale nie powiem, też sobie po nim sporo obiecywałem
Widać w nim było potencjał ale z drugiej strony on się tej kontuzji nabawił w wieku 22-lat, czyli w wieku w którym powinien chociaz jakieś ogony grywać. Ale nie powiem, też sobie po nim sporo obiecywałem :(
31 maja 2016, 23:03 [cytuj]
widzę, że chcecie sprzedać 7 zawodników i kupić 3 nie biorąc w ogóle pod uwagę, że zagramy (miejmy nadzieję) dużo więcej meczów. co wam przeszkadza chadli? 119 meczów 25 goli i 16 asyst, całkiem niezły wynik. póki co sprzedałbym fazio i masona (w zależności od ceny jaką możemy uzyskać)
widzę, że chcecie sprzedać 7 zawodników i kupić 3 nie biorąc w ogóle pod uwagę, że zagramy (miejmy nadzieję) dużo więcej meczów. co wam przeszkadza chadli? 119 meczów 25 goli i 16 asyst, całkiem niezły wynik. póki co sprzedałbym fazio i masona (w zależności od ceny jaką możemy uzyskać)
31 maja 2016, 23:18 [cytuj]
Ja wiem, że mamy niedobre wspomnienia z dyrektorem sportowym, ale widziałbym u nas Monchi'ego. Zrobił z Sevillą kawał zajebistej roboty i nie jest to ten sam tym sportowego co Bambini!
Ja wiem, że mamy niedobre wspomnienia z dyrektorem sportowym, ale widziałbym u nas Monchi'ego. Zrobił z Sevillą kawał zajebistej roboty i nie jest to ten sam tym sportowego co Bambini!
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
1 czerwca 2016, 09:02 [cytuj]
Z tymże Monchiego to pewnie z pół Europy widziałoby u siebie
Z tymże Monchiego to pewnie z pół Europy widziałoby u siebie :)
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
1 czerwca 2016, 10:39 [cytuj]
5 milionów euro, tyle oczekuje Sevila za Monchiego.
Ponadto nie ma większych szans, aby trafił na WHL, biorąc pod uwagę listę zainteresowanych jego osobą.
5 milionów euro, tyle oczekuje Sevila za Monchiego.
Ponadto nie ma większych szans, aby trafił na WHL, biorąc pod uwagę listę zainteresowanych jego osobą
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
1 czerwca 2016, 11:10 [cytuj]
Monchi w topowym klubie nie pokaże tego z czego jest znany, bo w topowych klubach bierze się najlepszych piłkarzy i to praktycznie bez konsekwencji w razie wtopy, a nie tak jak u nas niewypał 30 mln to duży problem. Monchi w Tottenhamie to transfer stulecia i wcale nie taki niemożliwy do zrobienia.
Monchi w topowym klubie nie pokaże tego z czego jest znany, bo w topowych klubach bierze się najlepszych piłkarzy i to praktycznie bez konsekwencji w razie wtopy, a nie tak jak u nas niewypał 30 mln to duży problem. Monchi w Tottenhamie to transfer stulecia i wcale nie taki niemożliwy do zrobienia
1 czerwca 2016, 12:05 [cytuj]
Nie napisałem, że jest niemożliwy. Napisałem, że nie ma większych szans.
O jego podpis zamierzają powalczyć: Barca, Real, czy United.
Nie napisałem, że jest niemożliwy. Napisałem, że nie ma większych szans.
O jego podpis zamierzają powalczyć: Barca, Real, czy United
1 czerwca 2016, 12:21 [cytuj]
A skąd Ty wiesz że on akurat do takiego klubu pójdzie. Tak jak pisałem CI, nie będzie miał się wykazać z tego z czego jest znany.
A skąd Ty wiesz że on akurat do takiego klubu pójdzie. Tak jak pisałem CI, nie będzie miał się wykazać z tego z czego jest znany
1 czerwca 2016, 12:29 [cytuj]
Nie po to sprowadzalismy Mitchella rok temubzwbybteraz sprowadzać Monchiego na podobne stanowisko. Jak dla mnie TK temat z duży bo on nie przyjdzie do nas bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby. Nasza polityka transferowa działa bez zastrzeżeń za kadencji Poch'a.
The Sun pisze o naszym zainteresowaniu Deeney'em a Daily Mirror donosi że rozpoczęliśmy rozmowy dotyczące transferu Lacazette. Jak co roku każdy napastnik na kuli ziemskiej jest z nami łączony
Nie po to sprowadzalismy Mitchella rok temubzwbybteraz sprowadzać Monchiego na podobne stanowisko. Jak dla mnie TK temat z duży bo on nie przyjdzie do nas bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby. Nasza polityka transferowa działa bez zastrzeżeń za kadencji Poch'a.
The Sun pisze o naszym zainteresowaniu Deeney'em a Daily Mirror donosi że rozpoczęliśmy rozmowy dotyczące transferu Lacazette. Jak co roku każdy napastnik na kuli ziemskiej jest z nami łączony :rotfl:
1 czerwca 2016, 12:40 [cytuj]
Zlatan Ibrahimović też już był łączony. Tak więc już mnie nic nie zdziwi.
Zlatan Ibrahimović też już był łączony. Tak więc już mnie nic nie zdziwi. :rotfl:
1 czerwca 2016, 14:39 [cytuj]
Mecenas powiedział/a:
A skąd Ty wiesz że on akurat do takiego klubu pójdzie. Tak jak pisałem CI, nie będzie miał się wykazać z tego z czego jest znany
Kasa, kasa, kasa
A skąd wiesz, że się nie wykaże? Dla takich klubów to dobra opcja, bo będą mogły zaoszczędzić na transferach. Myślisz, że wydają taką forsę z uśmiechem na twarzy?
Kasa, kasa, kasa :)
A skąd wiesz, że się nie wykaże? Dla takich klubów to dobra opcja, bo będą mogły zaoszczędzić na transferach. Myślisz, że wydają taką forsę z uśmiechem na twarzy? :)
1 czerwca 2016, 14:42 [cytuj]
Jesteśmy łączeni ze środkowym pomocnikiem Juventusu Turyn, Roberto Pereyrą. Ciężko cokolwiek mi o nim w tej chwili powiedzieć, bo w minionym sezonie głównie z powodu kontuzji nie pojawiał się na placu gry.
Ciekawą opcja byłby Ever Banega, który ma rok do końca kontraktu z Sevillą
Jesteśmy łączeni ze środkowym pomocnikiem Juventusu Turyn, Roberto Pereyrą. Ciężko cokolwiek mi o nim w tej chwili powiedzieć, bo w minionym sezonie głównie z powodu kontuzji nie pojawiał się na placu gry.
Ciekawą opcja byłby Ever Banega, który ma rok do końca kontraktu z Sevillą :)
1 czerwca 2016, 14:50 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Myślisz, że wydają taką forsę z uśmiechem na twarzy?

Tak myślę. A nawet jeśli nie z uśmiechem to na pewno nie ze łzami w oczach. Żeby ta kasa miała dla niego aż takie priorytetowe znaczenie to tą Sevillę dawno kopnąłby w dupę. Monchi nie jest człowiekiem do klubów z wielkimi budżetami, to ktoś do klubów takiego ja nasz właśnie. Idealnie do nas i do Levyego pasuje. Zresztą co ja tu będę z tobą rozmawiał. Słowo przeciwko słowu. Jak Chadli za 20 mln tak Monchi w topowych klubach. Czas pokaże kto miał rację. Kończę to.
Tak myślę. A nawet jeśli nie z uśmiechem to na pewno nie ze łzami w oczach. Żeby ta kasa miała dla niego aż takie priorytetowe znaczenie to tą Sevillę dawno kopnąłby w dupę. Monchi nie jest człowiekiem do klubów z wielkimi budżetami, to ktoś do klubów takiego ja nasz właśnie. Idealnie do nas i do Levyego pasuje. Zresztą co ja tu będę z tobą rozmawiał. Słowo przeciwko słowu. Jak Chadli za 20 mln tak Monchi w topowych klubach. Czas pokaże kto miał rację. Kończę to
1 czerwca 2016, 14:50 [cytuj]
Banega już w Interze podpisał kontrakt
Banega już w Interze podpisał kontrakt ;)
1 czerwca 2016, 16:25 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Myślisz, że wydają taką forsę z uśmiechem na twarzy?

Tak. Przecież to im się zwraca z nawiązką.
Tak. Przecież to im się zwraca z nawiązką
COYS!
1 czerwca 2016, 17:27 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Tak. Przecież to im się zwraca z nawiązką
Jeszcze napisz, że zwraca im się z koszulek
Jeszcze napisz, że zwraca im się z koszulek :)
1 czerwca 2016, 17:28 [cytuj]
KonradM powiedział/a:
Banega już w Interze podpisał kontrakt

Sugerowałem się transfermarkt, a tam nie ma żadnej informacji na ten temat. Chociaż zazwyczaj bardzo szybko informują
Sugerowałem się transfermarkt, a tam nie ma żadnej informacji na ten temat. Chociaż zazwyczaj bardzo szybko informują :)
1 czerwca 2016, 17:36 [cytuj]
Mecenas powiedział/a:
Tak myślę. A nawet jeśli nie z uśmiechem to na pewno nie ze łzami w oczach. Żeby ta kasa miała dla niego aż takie priorytetowe znaczenie to tą Sevillę dawno kopnąłby w dupę. Monchi nie jest człowiekiem do klubów z wielkimi budżetami, to ktoś do klubów takiego ja nasz właśnie. Idealnie do nas i do Levyego pasuje. Zresztą co ja tu będę z tobą rozmawiał. Słowo przeciwko słowu. Jak Chadli za 20 mln tak Monchi w topowych klubach. Czas pokaże kto miał rację. Kończę to
Kariera dyrektora sportowego, to nie jest kariera piłkarza i nie trwa tak krótko. Ma dopiero 47 lat, więc jakby chciał, to mógłby bez problemu pracować jeszcze przez 30 lat. To nie sportowiec, nie ma pośpiechu
Jeżeli chcemy wyciągnąć 8 milionów funtów (10,5 miliona euro) za Alexa Pritcharda, to kwota 15,26 miliona funtów (20 milionów euro) za Chadliego jest realna.
Przypominam, że Monchi ściągnął do Sevilli tak utalentowanych i wówczas (zaznaczam) młodych graczy jak Diego Capel, Alberto Moreno, Sergio Ramos, czy Jesus Navas. To jest jeden z kluczowych czynników, dla których chcą go takie kluby jak Barca, Real, czy Man Utd.
Kupić młodych graczy, z których będą mieli pociechę w przyszłości. To jest ich cel
Kariera dyrektora sportowego, to nie jest kariera piłkarza i nie trwa tak krótko. Ma dopiero 47 lat, więc jakby chciał, to mógłby bez problemu pracować jeszcze przez 30 lat. To nie sportowiec, nie ma pośpiechu :)
Jeżeli chcemy wyciągnąć 8 milionów funtów (10,5 miliona euro) za Alexa Pritcharda, to kwota 15,26 miliona funtów (20 milionów euro) za Chadliego jest realna.
Przypominam, że Monchi ściągnął do Sevilli tak utalentowanych i wówczas (zaznaczam) młodych graczy jak Diego Capel, Alberto Moreno, Sergio Ramos, czy Jesus Navas. To jest jeden z kluczowych czynników, dla których chcą go takie kluby jak Barca, Real, czy Man Utd.
Kupić młodych graczy, z których będą mieli pociechę w przyszłości. To jest ich cel :)
1 czerwca 2016, 17:46 [cytuj]
Miałem kończyć, ale na taką głupotę zareaguję. Jakby Barcelona, Real czy MU bez Monchiego nie miały mocy zatrzymywania czy w ogóle sprowadzania młodych zawodników. Kluby te moga sobie pozwolić na ściąganie najlepszych zawodników w każdej kategorii wiekowej. To my możemy mieć z tym problem, a nie kluby które dają po 200-300 tyś. euro za tydzień. I kluby te sobie pozwalają na wydawanie po 90 tyś euro tygodniowo dla Odeegardów, czy płacenie 50 mln za 18 letniego Martiala. Przelewa się aż i Monchi nie jest potrzebny. Do takiego MU to on nie ma co iść, bo każdy wie jaką politykę transferową prowadzi Mourinho. Barcelona czy Real to sobie biorą gotowych piłkarzy którzy wybiją się z takiej Sevilli przykładowo. I jakoś nie głodują jak wydadzą 70-100 mln za 1 piłkarza. Tak więc do tej polityki jaką prowadzą ci najwięksi Monchi nie jest w ogóle potrzebny, bo co to za sztuka przebierać wśród najlepszych? Sztuką działać po omacku i dostrzegać w piłkarzach coś czego wcześniej inni nie widzieli jak np. Carrico czy Krychowiak. Ten drugi właśnie niedawno jak postawili na nim krzyżyk we Francji, a dziś kontaktuje się z nim twoja Barcelona.
Miałem kończyć, ale na taką głupotę zareaguję. Jakby Barcelona, Real czy MU bez Monchiego nie miały mocy zatrzymywania czy w ogóle sprowadzania młodych zawodników. Kluby te moga sobie pozwolić na ściąganie najlepszych zawodników w każdej kategorii wiekowej. To my możemy mieć z tym problem, a nie kluby które dają po 200-300 tyś. euro za tydzień. I kluby te sobie pozwalają na wydawanie po 90 tyś euro tygodniowo dla Odeegardów, czy płacenie 50 mln za 18 letniego Martiala. Przelewa się aż i Monchi nie jest potrzebny. Do takiego MU to on nie ma co iść, bo każdy wie jaką politykę transferową prowadzi Mourinho. Barcelona czy Real to sobie biorą gotowych piłkarzy którzy wybiją się z takiej Sevilli przykładowo. I jakoś nie głodują jak wydadzą 70-100 mln za 1 piłkarza. Tak więc do tej polityki jaką prowadzą ci najwięksi Monchi nie jest w ogóle potrzebny, bo co to za sztuka przebierać wśród najlepszych? Sztuką działać po omacku i dostrzegać w piłkarzach coś czego wcześniej inni nie widzieli jak np. Carrico czy Krychowiak. Ten drugi właśnie niedawno jak postawili na nim krzyżyk we Francji, a dziś kontaktuje się z nim twoja Barcelona