Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Transfery » Transferowe lato 2016
1 czerwca 2016, 18:09 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Jeszcze napisz, że zwraca im się z koszulek :)

A chcesz to przeczytać, potrzebne Ci to do szczęścia, czy w jakim celu ten post?
A chcesz to przeczytać, potrzebne Ci to do szczęścia, czy w jakim celu ten post?
COYS!
1 czerwca 2016, 18:50 [cytuj]
Żyjesz w jakimś dziwnym świecie, ale kilka faktów. Hector Bellerin to jest idealny przykład, że Barcie nie udało się zatrzymać utalentowanego zawodnika. Paul Pogba to jest przykład zawodnika, którego nie zatrzymał Manchester United. Alvaro Morata to przykład zawodnika, którego nie zatrzymał Real.

To są przykłady, że nie zawsze to się udaje :) Okazuje się jednak, że pieniądze nie są kluczowe. Dzisiaj wszyscy zawodnicy zdają sobie sprawą, że jak będą chcieli zarobić dobre pieniądze, to wyjadą sobie na dwa lata do Chin, gdzie zarobki wynoszą 200-300 tysięcy euro, ale netto!

I kto tutaj pisze głupoty? :) Nie ośmieszaj się człowieku.

200-300 tysięcy na tydzień? Dobre sobie. W Barcelonie na takie, albo wyższe zarobki może liczyć w chwili obecnej trzech piłkarzy: Messi, Suarez i Busquets.
W Realu Madryt tylko Ronaldo, Bale i Kroos.
W Manchesterze United tylko De Gea, Schweinsteiger oraz Rooney.

Kadra każdego z tych klubów wynosi około 25 zawodników. Uogólnianie na podstawie trzech jest rzeczą niepoważną.

Nie wiem skąd wziąłeś informację, że Odeegard zarabia 90 tysięcy euro tygodniowo.

Jakby Monchi nie był im potrzebny, to by nie byli zainteresowani jego osobą. Zrozumiałe?

Barcelona na to okienko transferowe(!) ma przewidziany budżet w wysokości 60 milionów euro, a nie na jednego zawodnika :)

Dlatego mocno twierdzą, że przyda im się Monchi, bo mają w planie pozyskać kilku graczy :)

Dlaczego te kluby chcą kogoś takiego jak Monchi? Bo w dzisiejszych czasach jest coraz więcej klubów, które mogą sypnąć groszem, dlatego szukają takich ludzi, aby ciąć koszty :)

Też chciałbym Monchiego w Tottenhamie, ale to jest tak realne, jak pozyskanie Lionela Messiego, czy Cristiano Ronaldo.

PS. Na przyszłość, proszę sprawdzać fakty, a nie pisać, że ktoś pisze głupoty, bo potem się okazuje, że sam piszesz głupoty i to straszne :) I mam nadzieję, że coś dotrze :)
Żyjesz w jakimś dziwnym świecie, ale kilka faktów. Hector Bellerin to jest idealny przykład, że Barcie nie udało się zatrzymać utalentowanego zawodnika. Paul Pogba to jest przykład zawodnika, którego nie zatrzymał Manchester United. Alvaro Morata to przykład zawodnika, którego nie zatrzymał Real. To są przykłady, że nie zawsze to się udaje :) Okazuje się jednak, że pieniądze nie są kluczowe. Dzisiaj wszyscy zawodnicy zdają sobie sprawą, że jak będą chcieli zarobić dobre pieniądze, to wyjadą sobie na dwa lata do Chin, gdzie zarobki wynoszą 200-300 tysięcy euro, ale netto! I kto tutaj pisze głupoty? :) Nie ośmieszaj się człowieku. 200-300 tysięcy na tydzień? Dobre sobie. W Barcelonie na takie, albo wyższe zarobki może liczyć w chwili obecnej trzech piłkarzy: Messi, Suarez i Busquets. W Realu Madryt tylko Ronaldo, Bale i Kroos. W Manchesterze United tylko De Gea, Schweinsteiger oraz Rooney. Kadra każdego z tych klubów wynosi około 25 zawodników. Uogólnianie na podstawie trzech jest rzeczą niepoważną. Nie wiem skąd wziąłeś informację, że Odeegard zarabia 90 tysięcy euro tygodniowo. Jakby Monchi nie był im potrzebny, to by nie byli zainteresowani jego osobą. Zrozumiałe? Barcelona na to okienko transferowe(!) ma przewidziany budżet w wysokości 60 milionów euro, a nie na jednego zawodnika :) Dlatego mocno twierdzą, że przyda im się Monchi, bo mają w planie pozyskać kilku graczy :) Dlaczego te kluby chcą kogoś takiego jak Monchi? Bo w dzisiejszych czasach jest coraz więcej klubów, które mogą sypnąć groszem, dlatego szukają takich ludzi, aby ciąć koszty :) Też chciałbym Monchiego w Tottenhamie, ale to jest tak realne, jak pozyskanie Lionela Messiego, czy Cristiano Ronaldo. PS. Na przyszłość, proszę sprawdzać fakty, a nie pisać, że ktoś pisze głupoty, bo potem się okazuje, że sam piszesz głupoty i to straszne :) I mam nadzieję, że coś dotrze :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
1 czerwca 2016, 18:55 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:

Bo dziwnym trafem każdy inny klub niby zarabia takie miliony, nawet kupując zawodników za kilkadziesiąt milionów euro, a Tottenham nigdy nie ma kasy na transfery.

Piłkarze za takie pieniądze zwracają się dopiero po kilku latach. Wiem, że utarło się, że np. Ronaldo zwrócił się w ciągu kilku tygodni z samych koszule, ale to bajka dla dzieciaków, które łykają wszystko jak pelikany.
Bo dziwnym trafem każdy inny klub niby zarabia takie miliony, nawet kupując zawodników za kilkadziesiąt milionów euro, a Tottenham nigdy nie ma kasy na transfery. Piłkarze za takie pieniądze zwracają się dopiero po kilku latach. Wiem, że utarło się, że np. Ronaldo zwrócił się w ciągu kilku tygodni z samych koszule, ale to bajka dla dzieciaków, które łykają wszystko jak pelikany
1 czerwca 2016, 19:31 [cytuj]
Ale dlaczego zakładasz, że wyjadę z tymi koszulkami? Owszem, pisząc o zwracaniu się transferu przeszły mi przez myśl, ale nie jako pierwsze.
Ale dlaczego zakładasz, że wyjadę z tymi koszulkami? Owszem, pisząc o zwracaniu się transferu przeszły mi przez myśl, ale nie jako pierwsze
COYS!
1 czerwca 2016, 19:38 [cytuj]
Odeegard to zarabia akurat 110 tyś euro tygodniowo
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
1 czerwca 2016, 19:49 [cytuj]
Jak trenerzy ich nie widzieli w klubie to co? Monchi na to poradzi że będą czekać ileś lat? Widzisz, nawet nieskazitelny Ferguson popełnia błędy czyli Pogba. Głupoty to ty piszesz gościu i jeszcze te zjebane emotki z cieszącą się japą wstawiasz żeby się podrajcować czy co?

Jak Monchi odchodzi i zostało powiedziane że jego wizja dalszej budowy zespołu nie pokrywa się z tym co widza włodarze to co to znaczy? Że u tych wielkich będzie się pokrywać? Jak widać jest wierny swoim zasadom i nie obchodzi go to że juz tyle lat spędził w tym klubie. A tak nawiasem to jego wizja jest zbliżona do tej Tottenhamu. I zobaczysz że nie trafi do klubu z topu. Tylko że wtedy to cicho będziesz siedział jakbym ja nic nie pisał. Jak pójdzie do bogatego klubu z topu kontynentu to przyznam że miałeś rację.
Jak trenerzy ich nie widzieli w klubie to co? Monchi na to poradzi że będą czekać ileś lat? Widzisz, nawet nieskazitelny Ferguson popełnia błędy czyli Pogba. Głupoty to ty piszesz gościu i jeszcze te zjebane emotki z cieszącą się japą wstawiasz żeby się podrajcować czy co? Jak Monchi odchodzi i zostało powiedziane że jego wizja dalszej budowy zespołu nie pokrywa się z tym co widza włodarze to co to znaczy? Że u tych wielkich będzie się pokrywać? Jak widać jest wierny swoim zasadom i nie obchodzi go to że juz tyle lat spędził w tym klubie. A tak nawiasem to jego wizja jest zbliżona do tej Tottenhamu. I zobaczysz że nie trafi do klubu z topu. Tylko że wtedy to cicho będziesz siedział jakbym ja nic nie pisał. Jak pójdzie do bogatego klubu z topu kontynentu to przyznam że miałeś rację
1 czerwca 2016, 19:58 [cytuj]
To po co nam Monchi w klubie, jeśli trener może nie widzieć zawodników, których on będzie chciał sprowadzić? :)

Trenerzy ich nie widzieli? A to dobre :)

Co do Pogby, to sam chciał odejść, bo nie chciał czekać tak długo, zanim dostanie swoją szansę.

Podobnie w przypadku Moraty, jak i również Bellerina.

http://www.devilpage.pl/index/news/komentarze/42823/ferdinand-probowal-zatrzymac-pogbe-w-united/

To nagle Sevilla wymyśliła, że chce kupować zawodników za wielkie miliony, że zmieniła się ich polityka transferowa? :)

Pożyjemy, zobaczymy, ale ja do tej pory jest łączony z innymi klubami niż Tottenham :)

Musisz zrozumieć, że takie kluby jak Barca, Real, czy Man Utd szukają oszczędności. A znakomitą opcją jest Monchi, który potrafi wynajdować perełki, na które nie trzeba wydawać kokosów.
To po co nam Monchi w klubie, jeśli trener może nie widzieć zawodników, których on będzie chciał sprowadzić? :) Trenerzy ich nie widzieli? A to dobre :) Co do Pogby, to sam chciał odejść, bo nie chciał czekać tak długo, zanim dostanie swoją szansę. Podobnie w przypadku Moraty, jak i również Bellerina. http://www.devilpage.pl/index/news/komentarze/42823/ferdinand-probowal-zatrzymac-pogbe-w-united/ To nagle Sevilla wymyśliła, że chce kupować zawodników za wielkie miliony, że zmieniła się ich polityka transferowa? :) Pożyjemy, zobaczymy, ale ja do tej pory jest łączony z innymi klubami niż Tottenham :) Musisz zrozumieć, że takie kluby jak Barca, Real, czy Man Utd szukają oszczędności. A znakomitą opcją jest Monchi, który potrafi wynajdować perełki, na które nie trzeba wydawać kokosów
1 czerwca 2016, 20:02 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:

Więcej od niego w Realu Madryt zarabiają jedynie: Pepe, Ramos, Kroos, James, Modrić, Ronaldo, Bale oraz Benzema.

Marcelo, Varane dostają tyle samo co 16-latek.

Na mniejsze pieniądze mogą liczyć tacy klasowi zawodnicy jak m.in. Dani Carvajal, Danilo, Isco, Jese, czy Lucas Vazquez.
Więcej od niego w Realu Madryt zarabiają jedynie: Pepe, Ramos, Kroos, James, Modrić, Ronaldo, Bale oraz Benzema. Marcelo, Varane dostają tyle samo co 16-latek. Na mniejsze pieniądze mogą liczyć tacy klasowi zawodnicy jak m.in. Dani Carvajal, Danilo, Isco, Jese, czy Lucas Vazquez
1 czerwca 2016, 20:07 [cytuj]
To że jakieś szmatławce widzą go w topowych klubach to jeszcze nic nie znaczy że tak w ogóle w rzeczywistości jest. Jest gorący temat i siedzą redaktorki i wymyślają różne pierdoły na poczekaniu. Najwidoczniej polityka transferowa się zmieni i stąd ta różnica zdań. I nie ma tu co drwić. Żeby to była jakaś błahostka to nie skutkowałaby odejściem jednej z najważniejszych osób ze sztabu. Pozdro Sawik, tak jak mówisz, pożyjemy, zobaczymy. Tylko ja mówię, jeśli będzie inaczej niż mówię to nie będę miał problemu żeby przyznać się do błędu. I nie będzie tak że nie będę się logował, bo stronę odwiedzam regularnie.
To że jakieś szmatławce widzą go w topowych klubach to jeszcze nic nie znaczy że tak w ogóle w rzeczywistości jest. Jest gorący temat i siedzą redaktorki i wymyślają różne pierdoły na poczekaniu. Najwidoczniej polityka transferowa się zmieni i stąd ta różnica zdań. I nie ma tu co drwić. Żeby to była jakaś błahostka to nie skutkowałaby odejściem jednej z najważniejszych osób ze sztabu. Pozdro Sawik, tak jak mówisz, pożyjemy, zobaczymy. Tylko ja mówię, jeśli będzie inaczej niż mówię to nie będę miał problemu żeby przyznać się do błędu. I nie będzie tak że nie będę się logował, bo stronę odwiedzam regularnie
1 czerwca 2016, 20:15 [cytuj]
Monchi w swoim stylu przeprowadza ostatni, tani i zarazem bardzo dobry transfer http://transfery.info/88941,sevilla-aktywuje-klauzule-ostatni-transfer-monchiego
Monchi w swoim stylu przeprowadza ostatni, tani i zarazem bardzo dobry transfer. http://transfery.info/88941,sevilla-aktywuje-klauzule-ostatni-transfer-monchiego
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
1 czerwca 2016, 20:20 [cytuj]
Tak, tak, a dzisiaj szmatławce poinformowały o zwolnieniu Stanisława Czerczesowa, zanim pojawiła się oficjalna informacja na stronie Legii Warszawa.

Śmieszy mnie to, że niektóre argumenty nie docierają. Monchi to znakomita okazja dla każdego klubu, jak i zarówno dla Tottenhamu. Co nie zmienia faktu, że najprawdopodobniej trafi do giganta.

A czy ja kiedykolwiek miałem problem z tym, żeby przyznać się do błędu? Loguje się i udzielam tylko wtedy, kiedy mam na to czas i ochotę :)

Kilka tygodni temu na jednej ze stron ludzie się śmiali ze mnie jak stwierdziłem, że Dani Alves i Javier Mascherano mogą odejść z Barcy :)

Ten pierwszy ma na dniach podpisać kontrakt z Juve, ten drugi bardzo mocno zastanawia się nad przyszłością :)

"Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" - Antoni de Rivarol.
Tak, tak, a dzisiaj szmatławce poinformowały o zwolnieniu Stanisława Czerczesowa, zanim pojawiła się oficjalna informacja na stronie Legii Warszawa. Śmieszy mnie to, że niektóre argumenty nie docierają. Monchi to znakomita okazja dla każdego klubu, jak i zarówno dla Tottenhamu. Co nie zmienia faktu, że najprawdopodobniej trafi do giganta. A czy ja kiedykolwiek miałem problem z tym, żeby przyznać się do błędu? Loguje się i udzielam tylko wtedy, kiedy mam na to czas i ochotę :) Kilka tygodni temu na jednej ze stron ludzie się śmiali ze mnie jak stwierdziłem, że Dani Alves i Javier Mascherano mogą odejść z Barcy :) Ten pierwszy ma na dniach podpisać kontrakt z Juve, ten drugi bardzo mocno zastanawia się nad przyszłością :) "Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę" - Antoni de Rivarol
1 czerwca 2016, 20:32 [cytuj]
Szmatławce piszą że Czerczesow odejdzie, a z drugiej strony z różnych źródeł nawet nie szmatławców tylko od osób płyną informacje że jakiś Albańczyk który trenował Anderlecht spacerował sobie po stadionie Legii. Pewnie wyssane z palca a w eliminacjach LM Rusek normalnie będzie ich prowadził.

Nie wiem czy miałeś problemy, za to wiem że nie bywasz regularnie tutaj (albo przynajmniej się nie logujesz) i długimi dosyć okresami ciebie nie widuję.
Szmatławce piszą że Czerczesow odejdzie, a z drugiej strony z różnych źródeł nawet nie szmatławców tylko od osób płyną informacje że jakiś Albańczyk który trenował Anderlecht spacerował sobie po stadionie Legii. Pewnie wyssane z palca a w eliminacjach LM Rusek normalnie będzie ich prowadził. Nie wiem czy miałeś problemy, za to wiem że nie bywasz regularnie tutaj (albo przynajmniej się nie logujesz) i długimi dosyć okresami ciebie nie widuję
1 czerwca 2016, 20:38 [cytuj]
Szmatławce rano napisały, że Czerczesow odejdzie i przed 18:00 ta informacja została oficjalnie potwierdzona. Rusek został zwolniony i nie będzie prowadził już Legii:

http://legia.com/aktualnosci/legia-warszawa-i-trener-czerczesow-koncza-wspolprace-51865

Nie bywam tutaj regularnie, bo nie zawsze mam czas i ochotę. Ponadto często tutaj wieje nudą :)
Szmatławce rano napisały, że Czerczesow odejdzie i przed 18:00 ta informacja została oficjalnie potwierdzona. Rusek został zwolniony i nie będzie prowadził już Legii: http://legia.com/aktualnosci/legia-warszawa-i-trener-czerczesow-koncza-wspolprace-51865 Nie bywam tutaj regularnie, bo nie zawsze mam czas i ochotę. Ponadto często tutaj wieje nudą :)
1 czerwca 2016, 20:53 [cytuj]
Szmatławce różne rzeczy piszą i to co ja piszę nie jest wykluczone dlatego że podali prawdziwą informację z Czerczesowem. Tym bardziej że to są krajowe szmatławce na temat wydarzeń akurat w naszym kraju. W większości zagraniczne media na temat informacji transferowych z innych krajów plotą co im ślina na język przyniesie bez żadnego pokrycia. Idę na mecz, trzymaj się.
Szmatławce różne rzeczy piszą i to co ja piszę nie jest wykluczone dlatego że podali prawdziwą informację z Czerczesowem. Tym bardziej że to są krajowe szmatławce na temat wydarzeń akurat w naszym kraju. W większości zagraniczne media na temat informacji transferowych z innych krajów plotą co im ślina na język przyniesie bez żadnego pokrycia. Idę na mecz, trzymaj się
2 czerwca 2016, 00:17 [cytuj]
Jeśli chodzi o krajowe szmatławce w Hiszpanii, to w głównej mierze informują o Realu Madryt i Barcelonie. Brytyjska prasa informuje o zainteresowaniu ze strony United.

W każdej plotce jest ziarenko prawdy. Z tego co wiem, to większość drużyn wyznacza kilku/kilkunastu głównie zawodników, czy trenerów w odpowiedniej hierarchii i dopiero udaje się pozyskać tego, który wyrazi zgodę na zmianę otoczenia.

Czasami się okazuje się, że to będzie zawodnik, czy trener numer 5-6 na takiej liście.
Jeśli chodzi o krajowe szmatławce w Hiszpanii, to w głównej mierze informują o Realu Madryt i Barcelonie. Brytyjska prasa informuje o zainteresowaniu ze strony United. W każdej plotce jest ziarenko prawdy. Z tego co wiem, to większość drużyn wyznacza kilku/kilkunastu głównie zawodników, czy trenerów w odpowiedniej hierarchii i dopiero udaje się pozyskać tego, który wyrazi zgodę na zmianę otoczenia. Czasami się okazuje się, że to będzie zawodnik, czy trener numer 5-6 na takiej liście
2 czerwca 2016, 00:19 [cytuj]
Jakiś czas temu pojawiała się informacja o zainteresowaniu Vincetem Janssenem. Przyznam szczerze, że ten chłopak bardzo mi zaimponował w meczu z Polską i z chęcią zobaczyłbym go na White Hart Lane.

Można byłoby się również zainteresować Georginio Wijnalduem, bo raczej wątpię, aby chciał występować na zapleczu Premier League.

Virgil van Dijk to ciekawa opcja do wzmocnienia obrony, ale raczej mało prawdopodobne jest to, aby Southampton oddali takiego zawodnika.
Jakiś czas temu pojawiała się informacja o zainteresowaniu Vincetem Janssenem. Przyznam szczerze, że ten chłopak bardzo mi zaimponował w meczu z Polską i z chęcią zobaczyłbym go na White Hart Lane. Można byłoby się również zainteresować Georginio Wijnalduem, bo raczej wątpię, aby chciał występować na zapleczu Premier League. Virgil van Dijk to ciekawa opcja do wzmocnienia obrony, ale raczej mało prawdopodobne jest to, aby Southampton oddali takiego zawodnika
2 czerwca 2016, 07:58 [cytuj]
Mało prawdopodobne że go oddadzą to nie, bo jak ktoś dobrze zabuli to nie będą mieli problemu z jego sprzedaniem. Problemem jest to że nie będzie chciał byc 4 w hierarchii w Tottenhamie. No A Janssen dobry piłkarz. Mam nadzieję że Levy go ściągnie do Tottenhamu.
Mało prawdopodobne że go oddadzą to nie, bo jak ktoś dobrze zabuli to nie będą mieli problemu z jego sprzedaniem. Problemem jest to że nie będzie chciał byc 4 w hierarchii w Tottenhamie. No A Janssen dobry piłkarz. Mam nadzieję że Levy go ściągnie do Tottenhamu
2 czerwca 2016, 10:10 [cytuj]
Adebayo Akinfenwa jest wolny. Pewnie tygodniówka też byłaby do przełknięcia. Co by nie mówić piłkarz charakterystyczny, znany i lubiany.
Adebayo Akinfenwa jest wolny. Pewnie tygodniówka też byłaby do przełknięcia. Co by nie mówić piłkarz charakterystyczny, znany i lubiany
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
2 czerwca 2016, 11:46 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Adebayo Akinfenwa jest wolny. Pewnie tygodniówka też byłaby do przełknięcia. Co by nie mówić piłkarz charakterystyczny, znany i lubiany

I karne dobrze strzela!
I karne dobrze strzela!
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
2 czerwca 2016, 12:57 [cytuj]
Gundogan w City. Zazdraszczam.
Gundogan w City. Zazdraszczam
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 10 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się