Forum dyskusyjne
11 lipca 2017, 21:29 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Sądzę, że bylibyśmy w stanie wyciągnąć od nich przynajmniej z 25 mln funtów, a nie zdziwiłbym się gdyby Levy uczknął jeszcze z 10 więcej.
najlepszy prawy obrońca w PL ostatnich lat, Anglik, w kwiecie wieku - przy obecnych cenach na rynku transferowym miałby odejść do ligowego rywala, który jest w potrzebie zakupu piłkarza tego typu, za raptem 25-35 milionów funtów?
Kyle ma ważny kontrakt jeszcze przez 3-4 lata, więc nie ma podstaw oddawać go za pół ceny
najlepszy prawy obrońca w PL ostatnich lat, Anglik, w kwiecie wieku - przy obecnych cenach na rynku transferowym miałby odejść do ligowego rywala, który jest w potrzebie zakupu piłkarza tego typu, za raptem 25-35 milionów funtów? :D
Kyle ma ważny kontrakt jeszcze przez 3-4 lata, więc nie ma podstaw oddawać go za pół ceny :luzik:
www.facebook.com/OgienOdSkaja
11 lipca 2017, 21:36 [cytuj]
Miałem na myśli 25-35 mln + Ihenacho. Może się źle wyraziłem
Miałem na myśli 25-35 mln + Ihenacho. Może się źle wyraziłem
12 lipca 2017, 06:54 [cytuj]
Skaju powiedział/a:
najlepszy prawy obrońca w PL ostatnich lat, Anglik, w kwiecie wieku - przy obecnych cenach na rynku transferowym miałby odejść do ligowego rywala, który jest w potrzebie zakupu piłkarza tego typu, za raptem 25-35 milionów funtów?
Kyle ma ważny kontrakt jeszcze przez 3-4 lata, więc nie ma podstaw oddawać go za pół ceny

100% zgody ! Wcale nie musimy go puszczać.
100% zgody ! Wcale nie musimy go puszczać
Fuck em all, fuck em all united, west ham, liverpool, Cos We Are the TOTTENHAM and We Are the best. We are the TOTTENHAM so fuck all the rest
12 lipca 2017, 08:59 [cytuj]
Nie wiem czy nie musimy puszczać skoro szukamy na gwałt innych form finansowania stadionu. U nasz wszystko oczywiście tajne jak MI6 ale obawiam się, że Walker może odejść do MC a Mou zaciekle walczy o Diera i jest podobno skłonny wywalić 50 milionów. Bardzo lubię tego zawodnika bo jest w miarę wszechstronny i dość szybko się zaaklimatyzował w UK ale szczerze powiem, że ma w sobie mały element drewniany i nie do końca mam o nim wyrobione zdanie. Jak Wy go oceniacie?
Nie wiem czy nie musimy puszczać skoro szukamy na gwałt innych form finansowania stadionu. U nasz wszystko oczywiście tajne jak MI6 ale obawiam się, że Walker może odejść do MC a Mou zaciekle walczy o Diera i jest podobno skłonny wywalić 50 milionów. Bardzo lubię tego zawodnika bo jest w miarę wszechstronny i dość szybko się zaaklimatyzował w UK ale szczerze powiem, że ma w sobie mały element drewniany i nie do końca mam o nim wyrobione zdanie. Jak Wy go oceniacie?
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
12 lipca 2017, 10:48 [cytuj]
Mam dokładnie to samo zdanie co Ty trzaskal. Dier jest po prostu solidny. Nic więcej. Jednak idealnie wpisuje się w taktykę Pocha, w której o grze i wyniku nie decydują indywidualności a zespół. Do tego ta uniwersalność, czyli możliwość gry jako CB w dwójce lub trójce oraz jako DM. I to ostatnie jest jednak tym co powoduje, że był on kluczowy. Nie wiem, kto mógłby go zastąpić. Pytanie czy musi? Zawsze opcją jest dwóch graczy na te pozycje.
Zresztą ja zdecydowanie bardziej cenię duet Wanyama - Dembele.
Tak czy siak, cena 50 baniek za Diera jest świetna, biorąc pod uwagę nasze potrzeby finansowe.
Edytowano dnia: 12 lipca 2017, 10:49
Mam dokładnie to samo zdanie co Ty trzaskal. Dier jest po prostu solidny. Nic więcej. Jednak idealnie wpisuje się w taktykę Pocha, w której o grze i wyniku nie decydują indywidualności a zespół. Do tego ta uniwersalność, czyli możliwość gry jako CB w dwójce lub trójce oraz jako DM. I to ostatnie jest jednak tym co powoduje, że był on kluczowy. Nie wiem, kto mógłby go zastąpić. Pytanie czy musi? Zawsze opcją jest dwóch graczy na te pozycje.
Zresztą ja zdecydowanie bardziej cenię duet Wanyama - Dembele.
Tak czy siak, cena 50 baniek za Diera jest świetna, biorąc pod uwagę nasze potrzeby finansowe
12 lipca 2017, 12:15 [cytuj]
Ja zdecydowanie wolę sprzedać Walkera niż Diera. Jego wszechstronność pozwala na wiele wariantów w taktyce w Pochettino i z jakiegoś powodu pod jego wodzą rozegrał 90% meczów.
50-60 mln za Walkera to interes życia. Kupujemy kogoś na jego miejsce i heja. Z Dierem nie byłoby tak prosto.
Idealny scenariusz jest taki, że obaj zostają, ale raczej mało prawdopodobny.
Edytowano dnia: 12 lipca 2017, 12:19
Ja zdecydowanie wolę sprzedać Walkera niż Diera. Jego wszechstronność pozwala na wiele wariantów w taktyce w Pochettino i z jakiegoś powodu pod jego wodzą rozegrał 90% meczów.
50-60 mln za Walkera to interes życia. Kupujemy kogoś na jego miejsce i heja. Z Dierem nie byłoby tak prosto.
Idealny scenariusz jest taki, że obaj zostają, ale raczej mało prawdopodobny
"I close my eyes and I picture myself lifting the Premier League trophy at our new stadium with my mates. I’d trade the next 100 goals for that feeling.”
12 lipca 2017, 14:18 [cytuj]
chcecie powiedzieć ze ktoś zaczynając taka inwestycje jak budowa stadionu zaczął to robić nie mając na to kasy?
Jak dla mnie to jest tylko tłumaczenie się, ze sprzedania jakiegoś zawodnika
chcecie powiedzieć ze ktoś zaczynając taka inwestycje jak budowa stadionu zaczął to robić nie mając na to kasy?
12 lipca 2017, 15:43 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Przewidywane zyski (czy tam inne przychody) z transferów mogły być brane pod uwagę jako sposób (współ)finansowania stadionu.
Przewidywane zyski (czy tam inne przychody) z transferów mogły być brane pod uwagę jako sposób (współ)finansowania stadionu
12 lipca 2017, 17:03 [cytuj]
Przecież i Pochettino i Levy mówili, że nikt z pierwszego składu nie zostanie sprzedany.
Walker może odejść, bo podobno sam piłkarz chcę transferu. Przynajmniej tak to wygląda na tę chwilę.
Przecież i Pochettino i Levy mówili, że nikt z pierwszego składu nie zostanie sprzedany.
Walker może odejść, bo podobno sam piłkarz chcę transferu. Przynajmniej tak to wygląda na tę chwilę
"I close my eyes and I picture myself lifting the Premier League trophy at our new stadium with my mates. I’d trade the next 100 goals for that feeling.”
12 lipca 2017, 17:35 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
to(MI6) mnie chyba najbardziej u nas denerwuje. Poch wychodzi na konfe w grudniu/styczniu/lutym i za kazdym razem: Rose juz biega, Lamela zrobil ogromny postep, jestesmy na dobrej drodze, wszystko zmierza do ... etc.
Diera chyba latwiej zastapic niz Walkera + niby wszechstronny a jak wychodzi na srodek obrony kazdy przyzwoity technicznie zawodnik obija mu konary. Przeciwko: Dembele nie jest w stanie zagrac calego sezonu a takich jednosezonowych Winksow mielismy juz cale mnostwo.
Walker jest swietny, ale starszy i to prawdopodobnie ostatnia szansa na 50mln+(zwlaszcza po tym jak Alves wyladowal w Paryzu).
+ jest Trippier. -> sprzedalbym Walkera
https://twitter.com/THFCechoofglory/status/885143899337109505
to(MI6) mnie chyba najbardziej u nas denerwuje. Poch wychodzi na konfe w grudniu/styczniu/lutym i za kazdym razem: Rose juz biega, Lamela zrobil ogromny postep, jestesmy na dobrej drodze, wszystko zmierza do ... etc.
Diera chyba latwiej zastapic niz Walkera + niby wszechstronny a jak wychodzi na srodek obrony kazdy przyzwoity technicznie zawodnik obija mu konary. Przeciwko: Dembele nie jest w stanie zagrac calego sezonu a takich jednosezonowych Winksow mielismy juz cale mnostwo.
Walker jest swietny, ale starszy i to prawdopodobnie ostatnia szansa na 50mln+(zwlaszcza po tym jak Alves wyladowal w Paryzu).
+ jest Trippier. -> sprzedalbym Walkera
https://twitter.com/THFCechoofglory/status/885143899337109505 :rotfl:
12 lipca 2017, 17:36 [cytuj]
A wlasnie, plus konflikt Poch-Walker i kasa od szejkow
12 lipca 2017, 18:40 [cytuj]
Jeśli Dier jest drewniany i ma kosztować 50 banie w takim razie Walker 75-100
Jeśli Dier jest drewniany i ma kosztować 50 banie w takim razie Walker 75-100
Fuck em all, fuck em all united, west ham, liverpool, Cos We Are the TOTTENHAM and We Are the best. We are the TOTTENHAM so fuck all the rest
12 lipca 2017, 21:31 [cytuj]
Nie no Panowie bez jaj. Rok temu City kupiło Stonesa, który jest dużo gorszy od Diera i może grać tylko na jednej pozycji za 50 mln GBP.
Jest rok później, ceny są o rok bardziej kosmiczne, a Wy chcecie za tyle samo sprzedać dużo lepszego zawodnika niż Stones, który przez ostatnie 3 sezony grał na czterech róznych pozycjach i na każdej dawał radę. Po za tym niewielu widziałęm odpowiedzialniejszych od niego obrońców czy defensywnych pomocników w takim wieku.
Ktoś napisał, że łatwiej zastąpić Diera niż Walkera. Moim zdaniem to bzdura. Żeby zastąpić Walkera, trzeba kupić szybkiego, dynamicznego, przyzwoicie wyszkolonego technicznie prawego obrońcę z żelaznymi płucami i poczekać przez sezon aż Poch nad nim popracuje (a całkiem możliwe ze nawet nie trzeba go kupować, bo Walker-Peters wydaje się te kryteria spełniać). W tym czasie może grać Trippier i poziom naszej gry na tym nei ucierpi zbyt wiele. Bardzo lubię Walkera, ale prawda jest taka, że on bazuje na szybkości i dynamice, ale ma wiele mankamentów jak chociażby dośrodkowania czy gra w ataku pozycyjnym gdzie Trippier jest od niego o niebo lepszy.
Żeby zastąpić Diera musielibyśmy kupić Defensywnego pomocnika i środkowego obrońcę dobrze czującego się z piłką u nogi i dysponującego świetnymi warunkami, dokładnym długim podaniem i przede wszystkim świetnie rozumiejącego grę.
Dier jest niedoceniany, ale jak na swój wiek to jest genialny piłkarz. Jak dostalibyśmy 50mln za niego to byłaby kpina.
Poza tym Pochettino bardoz lubi wszechstronnych piłkarzy, a Dier daje mu możliwość płynnego przechodzenia z 4-2-3-1 na 4-3-3 albo 3-4-2-1 bez potrzeby przeprowadzania zmian w trakcie meczu. Taki zawodnik w składzie to prawdziwy skarb.
Jeszcze pozaboiskowa kwestia - Dier to najlepszy kumpel Dele w naszej druzynie, więc im dłużej go mamy, tym dłużej Dele ma jeden powód więcej żeby u nas zostać.
modafashion powiedział/a:
Ja myślę, ze żadnego konfiliktu nie ma. Walkera nie zagrał w kilku ważnych meczach pod koniec sezonu kosztem Trippiera a media dorobiły do tego całą otoczkę.
Edytowano dnia: 12 lipca 2017, 21:38
Ja myślę, ze żadnego konfiliktu nie ma. Walkera nie zagrał w kilku ważnych meczach pod koniec sezonu kosztem Trippiera a media dorobiły do tego całą otoczkę
12 lipca 2017, 22:11 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Bardzo lubię Walkera, ale prawda jest taka, że on bazuje na szybkości i dynamice, ale ma wiele mankamentów jak chociażby dośrodkowania czy gra w ataku pozycyjnym gdzie Trippier jest od niego o niebo lepszy.
Dokładnie. Ludzie za bardzo przeceniają jego umiejętności. Wszyscy pamiętamy jak grał przed przyjściem Pochettino i jakie babole potrafił odwalać w obronie. Ba, nawet teraz mu się zdarzają, tylko że o wiele rzadziej.
Mimo wszystko, w przypadku jego odejścia to i tak kupiłbym kogoś na jego pozycję. Trippier dałby radę, ale w przypadku jego kontuzji mamy Walkera-Petersa, czyli praktycznie juniora, który nie pociągnie nam gry na prawej flance na poziomie PL.
Dokładnie. Ludzie za bardzo przeceniają jego umiejętności. Wszyscy pamiętamy jak grał przed przyjściem Pochettino i jakie babole potrafił odwalać w obronie. Ba, nawet teraz mu się zdarzają, tylko że o wiele rzadziej.
Mimo wszystko, w przypadku jego odejścia to i tak kupiłbym kogoś na jego pozycję. Trippier dałby radę, ale w przypadku jego kontuzji mamy Walkera-Petersa, czyli praktycznie juniora, który nie pociągnie nam gry na prawej flance na poziomie PL
12 lipca 2017, 22:14 [cytuj]
Dier kupił mnie od samego debiutu i zwycięskiego gola z WHU. Problemem takich uniwersalnych piłkarzy jest to, że kibice traktują ich jako zapchajdziury. A gdy jeszcze grają na tak mało spektakularnych pozycjach jak Eric to łatwo się ich pozbywać. Mam nadzieję, że kwota 60 mln to sposób eleganckiego powiedzenia "spierd..." potencjalnym nabywcom. Coś jak "Kane jest dostępny za 200 mln funtów " i od razu uciekły spekulacje transferowe (gdyby podano 150 mln to na pewno pismaki miałyby używanie a pewnie niektóre kluby zaczęłyby odróżniać świnki). Dobrze byłoby utrzymać podstawowy skład i chyba są spore szanse, bo ostatnio nawet Walker jakoś mniej chce przechodzić do MC (a może ma niezły ubaw z tych wymysłów).
Dier kupił mnie od samego debiutu i zwycięskiego gola z WHU. Problemem takich uniwersalnych piłkarzy jest to, że kibice traktują ich jako zapchajdziury. A gdy jeszcze grają na tak mało spektakularnych pozycjach jak Eric to łatwo się ich pozbywać. Mam nadzieję, że kwota 60 mln to sposób eleganckiego powiedzenia "spierd..." potencjalnym nabywcom. Coś jak "Kane jest dostępny za 200 mln funtów " i od razu uciekły spekulacje transferowe (gdyby podano 150 mln to na pewno pismaki miałyby używanie a pewnie niektóre kluby zaczęłyby odróżniać świnki). Dobrze byłoby utrzymać podstawowy skład i chyba są spore szanse, bo ostatnio nawet Walker jakoś mniej chce przechodzić do MC (a może ma niezły ubaw z tych wymysłów)
badseed66
12 lipca 2017, 22:17 [cytuj]
A i jeszcze jedno. Pochettino ma rękę do bocznych obrońców więc jestem przekonany, że jak dostanie kogoś kogo sobie upatrzy zamiast Walkera to zrobi z niego przynajmniej równie dobrego zawodnika co Kyle.
Jak Pochettino prowadził Świętych to zdaniem wielu osób Clyne i Chambers (

) byli najlepszą parą bocznych obrońców w lidze.
Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że Walker jest najłatwiejszy do zastąpienia z całej wyjściowej jedenastki (czy tam dwunastki bo Son i Dier to w zależności od ustawienia grają albo nie) bo jego zastępstwo w zasadzie już mamy w kadrze i pozostałaby kwestia kupienia kogoś do rywalizacji z Trippierem albo włączenie Walkera-Petersa do kadry.
Edytowano dnia: 12 lipca 2017, 22:19
A i jeszcze jedno. Pochettino ma rękę do bocznych obrońców więc jestem przekonany, że jak dostanie kogoś kogo sobie upatrzy zamiast Walkera to zrobi z niego przynajmniej równie dobrego zawodnika co Kyle.
Jak Pochettino prowadził Świętych to zdaniem wielu osób Clyne i Chambers (:wysmiewacz::wysmiewacz::wysmiewacz: ) byli najlepszą parą bocznych obrońców w lidze.
Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że Walker jest najłatwiejszy do zastąpienia z całej wyjściowej jedenastki (czy tam dwunastki bo Son i Dier to w zależności od ustawienia grają albo nie) bo jego zastępstwo w zasadzie już mamy w kadrze i pozostałaby kwestia kupienia kogoś do rywalizacji z Trippierem albo włączenie Walkera-Petersa do kadry.
13 lipca 2017, 00:44 [cytuj]
Ale ja sobie zdaje sprawe z wad walkera, ba.. ja go nawet niespecjalnie lubie(jego specjalne zagranie - podania do moreno czy cana na kontre).
tak sie jednak sklada ze w ostatnim sezonie nie bylo lepszego prawego obroncy w lidze.
Na rynku nie ma wielu zawodnikow(a jeszcze z naszym budzetem..), ktorzy mogliby go zastapic w 11 i to mialem na mysli piszac o tym ze latwiej byloby zastapic Diera(ktory jest uniwersalny, ale co najwyzej dobry na kazdej pozycji).
Na szczescie jest Trippier (i potencjalnie utalentowany kyle walkera 2.0 jak wiecie pisza, ze dobry. Ktos wie jak gral przed MS?).
Cena 50+ to jest(przynajmniej w moim rozumieniu) skrot myslowy(oznaczajacy "wiecej niz 50 ale mniej niz 100"). Patrzac na cene za Lukaku czy to ile Swansea chce za 29latka (50..) to wiadomo, ze sprzedaz ktoregokolwiek za 50 to biznes podobny do tych z jakich slynie barcelona..
Ale ja sobie zdaje sprawe z wad walkera, ba.. ja go nawet niespecjalnie lubie(jego specjalne zagranie - podania do moreno czy cana na kontre).
tak sie jednak sklada ze w ostatnim sezonie nie bylo lepszego prawego obroncy w lidze.
Na rynku nie ma wielu zawodnikow(a jeszcze z naszym budzetem..), ktorzy mogliby go zastapic w 11 i to mialem na mysli piszac o tym ze latwiej byloby zastapic Diera(ktory jest uniwersalny, ale co najwyzej dobry na kazdej pozycji).
Na szczescie jest Trippier (i potencjalnie utalentowany kyle walkera 2.0 jak wiecie pisza, ze dobry. Ktos wie jak gral przed MS?).
Cena 50+ to jest(przynajmniej w moim rozumieniu) skrot myslowy(oznaczajacy "wiecej niz 50 ale mniej niz 100"). Patrzac na cene za Lukaku czy to ile Swansea chce za 29latka (50..) to wiadomo, ze sprzedaz ktoregokolwiek za 50 to biznes podobny do tych z jakich slynie barcelona
13 lipca 2017, 12:18 [cytuj]
Gdyby Dier był takim przeciętnym zapchajdziurą to Mourinho nie upierał by się tak przy jego sprowadzeniu.
Gdyby Dier był takim przeciętnym zapchajdziurą to Mourinho nie upierał by się tak przy jego sprowadzeniu
13 lipca 2017, 16:06 [cytuj]
Skysports mowi ze dogadalismy sie co do ceny za Walkera.. ale bez szczegolow na razie.
Edytowano dnia: 13 lipca 2017, 16:18
Skysports mowi ze dogadalismy sie co do ceny za Walkera.. ale bez szczegolow na razie
13 lipca 2017, 16:22 [cytuj]
Podobno medyczne jutro, transfer ma być ogłoszony do poniedziałku.
Tottenham till I die
Płakać nie będę. Jego gra opiera się głównie na szybkości, ma przed sobą pewnie 2 lata na topie. Głupio byłoby odrzucić 50 milionów + moim zdaniem w City nie będzie grał w połowie tak dobrze jak u Pochettino.
Mam tylko nadzieję, że nie zostaniemy z samym Trippierem. Pereira z Nicei lub Henrichs z Bayeru byli wspominani jako potencjalni zastępcy. Zobaczymy.
Podobno medyczne jutro, transfer ma być ogłoszony do poniedziałku.
Tottenham till I die :rotfl:
Płakać nie będę. Jego gra opiera się głównie na szybkości, ma przed sobą pewnie 2 lata na topie. Głupio byłoby odrzucić 50 milionów + moim zdaniem w City nie będzie grał w połowie tak dobrze jak u Pochettino.
Mam tylko nadzieję, że nie zostaniemy z samym Trippierem. Pereira z Nicei lub Henrichs z Bayeru byli wspominani jako potencjalni zastępcy. Zobaczymy