10 lipca 2013, 10:26
Walu napisał(a):Śmieszne jest to co piszesz. Pewnie się dostaniemy do LM? Tak to sobie może każdy powiedzieć. Chelsea, że jak Cavani przyjdzie to pewnie będą mistrzami, Arsenal, że jak Higuain przyjdzie to pewnie powalczą o coś więcej niż top 4 itp. itd. Tyle tylko, że takie debilne założenia prawie zawsze biorą w łeb bo piłki nożnej nie można "obliczyć", czy "zaprogramować". Z Benteke równie dobrze możemy zdobyć mistrzostwo albo skończyć na 7 miejscu więc takie zakładanie że za rok będzie chciał zostać u nas bo będzie miał ligę mistrzów jest podobne do zakładania, że możemy wydać więcej pieniędzy niż mamy bo dostaniemy się do ligi mistrzów i zarobimy, a takie zachowanie ostatnio sam krytykowałeś. Mi się takie zachowanie Benteke nie podoba, rok temu cała spursmania jechała po Modriciu jak zrobił coś podobnego, a teraz większość w Benteke upatruje lekarstwa na całe zło poprzedniego sezonu. Jest dobry, ale wolałbym kogo innego - Soldado, Buraka, czy chociażby Kiesslinga
Kurwa, stary. Operujemy pod założeniem, że kupimy Benteke, a on wypali na tyle, żeby chciały go kluby jak Manchester United, Chelsea czy PSG. Nie sądzisz, że sam już daleko zaszedłeś z tymi założeniami?
Żeby te kluby go chciały musi strzelić ponad 20 bramek. A to jeszcze podniesie jego cenę w razie czego.
Poza tym czegoś nie zrozumiałeś, bo ja nie wydaję kasy, którą może będę miał za rok, tylko oceniam nasze szanse na LM. A uważam, że mając Bale'a i napastnika, który strzeli 20+ nasze szanse na miejsce w top4 będą bardzo duże.
Jedyny problem, to strata kasy jeśli Benteke nie wypali. AV podobno chce 25, my chcemy dać maks. 15. To bardzo dużo.
Co do drugiej części, Benteke złożył transfer request. Nic złego to nie jest, dopóki nie zacznie świrować jak Modrić i nie będzie przychodził na treningi i ogólnie będzie olewał klub. Wtedy można będzie po nim jechać.
Szczerze, ja mam powoli dosyć piłkarzy >28 lat, którzy mają zdobywać bramki, bo świetnie to ostatnimi czasy nie działa. To nie moja kasa i łatwo się ją wydaje, ale lepiej wydać 20 mln funtów na Benteke, niże 15 na Buraka czy Kiesslinga. Soldado to inna półka.