Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zimowe okienko 2018

Forum dyskusyjne » Transfery » Zimowe okienko 2018
19 stycznia 2018, 14:46
RAFO THFC napisał(a):
loris/Vorm/Gazzaniga
Aurier/Trippier-Alderweireld/Sanchez-Vertonghen/Foyth-Rose/Davies
Dier/Wanyama-Dembele/Gomes/Winks
Moura/Lamela-Eriksen/Maddison-Alli/Son
Kane/Llorente

dobrze to wygląda nie ma Sissoko

Problem z Sissoko jest taki, że to ani box to box ani skrzydłowy. Nie gra najlepiej, ale darzę go jakąś sympatią. Ale to jednak nie ten kaliber.
19 stycznia 2018, 14:48
modafashion napisał(a):
na Maddisona raczej nas nie stac. Norwich dopiero co wzielo 12mln za "naszego" Pritcharda.. i sprzedalo Jeroma za 1.5 mln.. Levy pewnie nie wylozy 15-20 mln na zmiennika.

Gomes to taki Sissoko Barcelony. ostatnio dobrze gral w pilke 2 lata temu

Moim zdaniem wydatek 15-20 mln euro na 21-letniego zawodnika, który z bardzo dobrej strony pokazuje się w Championship to nie jest jakaś wygórowana kwota w dzisiejszych realiach.

Problem z Gomesem jest raczej taki, że nie pasuje do koncepcji Barcelony. W dodatku będzie do wyciągnięcia za stosunkowo nieduże pieniądze. Moim zdaniem można się nad takim wzmocnieniem zastanowić.
19 stycznia 2018, 16:51
MatMar napisał(a):
N'Koudou wypożyczony do Burnley. Po sezonie pewnie odejdzie na stałe. Serio, nie rozumiem, po kiego myśmy go kupowali

Dla zysku, to samo było z Wimmerem.
19 stycznia 2018, 17:53
http://transfery.info/k,108,tottenham-hotspur-fc drogo :] chociaż o Sonie też nie koniecznie sądziłem ze to dobry transfer. Takie mamy ceny na rynku . Dobrze by było go sfinalizować.
19 stycznia 2018, 22:16
Gruchęła wiadomość o Malcolmie....
Oglądnąłem cały film na YT i nie do końca jestem przekonany, wiem młody, perspektywiczny itd itp...
Ale nie przkonuje mnie za tą kasę.
20 stycznia 2018, 01:13
Bądźmy też realistami. Rynek transferowy uległ zmianie. Wydaje mi się lepsze pozyskiwanie młodych, utalentowanych graczy za takie pieniądze, bo znacznie łatwiej je odzyskać niż w przypadku graczy o określonej pozycji w futbolu.

Malcom ma ogromny potencjał, który jest w stanie wykorzystać Mauricio Pochettino.

Ciekawym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie na pół roku Lucasa Moury z PSG, a następnie zakupienie Malcoma i wypożyczenie go na pół roku do Bordeaux :cwaniak::cwaniak:
20 stycznia 2018, 08:55
Po taniości to można zakupy w Biedronce zrobić. Mając w pamięci kwoty jakie wydawaliśmy na takich ananasów jak Bent czy Bentley nic mnie nie zdziwi ani nie przerazi.

Wypożyczenie Moury-zdaje mi się, że PSG woli sprzedawać. Finansowe fair play czy coś.
20 stycznia 2018, 10:44
Zimą nie będzie raczej żadnych wzmocnień , nie jesteśmy za Pochettino aktywni w Styczniowych okienkach transferowych, no i do tej pory na koniec sezonu wyniki były zadowalające . Nie skupiał bym się na transferach zimą , wiadomo jeśli natrafiła by się fajna okazja i ktoś byłby do wyjęcia za nieduże pieniądze to ok , ale wszyscy wiemy że obecnie to bardzo mało realne w dzisiejszym świecie futbolu nie płaci się mało . Wrócili nam do gry Wanyama , Lamela i powoli do zdrowia wraca również nasz najlepszy obrońca Toby Alderweireld . Potrzeby uzupełniania składu zimą wg mnie niema . Latem pewnie jakieś roszady w składzie zajdą , mam nadzieję że się wzmocnimy a nie osłabimy.
20 stycznia 2018, 20:04
Ktoś widział tego Malcoma w akcji? Podobno mamy spore szanse na kupienie go i wypożyczenie z powrotem do Bordeaux do końca sezonu.

Ostatnio młodzi brazylijczycy się w Anglii sprawdzają (Jesus, Richarlison)
25 stycznia 2018, 20:34
Walu napisał(a):
Ktoś widział tego Malcoma w akcji? Podobno mamy spore szanse na kupienie go i wypożyczenie z powrotem do Bordeaux do końca sezonu.

Ostatnio młodzi brazylijczycy się w Anglii sprawdzają (Jesus, Richarlison)

jakoś nie chce mi się wierzyć, że go kupimy - 40 mln i Daniel L. ---- to nie idzie w parze
25 stycznia 2018, 21:03
http://transfery.info/110349,france-football-sprawa-glosnego-transferu-lucasa-moury-nabrala-tempa-negocjacje

Właśnie się natknąłem na takie info, wiadomo, że portal plotkarski, ale co myślicie o potencjalnym transferze? Ja osobiście średnio wierzę w taki wydatek, tym bardziej w styczniu, ale sam zawodnik godny uwagi :)
26 stycznia 2018, 10:43
Lucas Moura, Javier Pastore oraz Amadou Diawara. Zaczyna robić się ciekawie w ostatnich dniach okienka transferowego.

Za Brazylijczyka podobno chcą 22 miliony funtów. Moim zdaniem to bardzo interesująca kwota jak za takiego grajka.

Argentyńczyka odpuściłbym, bo w tym roku skończy 29 lat. Lepiej pomyśleć o tym Maddisonie z Norwich City. Podobny styl do Eriksena.

Za asa z Neapolu podobno klub oferuje 38 mln euro. Jakby miał zająć miejsce Moussy Sissoko, to nie miałbym nic przeciwko :)
26 stycznia 2018, 11:36
Zgaduję, że nie sprowadzimy nikogo.
26 stycznia 2018, 12:32
Lucas przyjdzie bo PSG ma UEFA na karku za Financial fair play. Już zeszli dużo z ceny, żeby odrobić cokolwiek.
26 stycznia 2018, 12:41
Jest zmiana.., jeszcze 5 dni a juz tyle plotek.
Kiedys to 31 pojawial sie dogadany charlie adam, a przez balagan w klubie spoznialismy sie o minuty(ku uciesze reszty PL).
Od tego czasu sie z Adamem niezbyt lubimy..
26 stycznia 2018, 13:48
modafashion napisał(a):
Jest zmiana.., jeszcze 5 dni a juz tyle plotek.
Kiedys to 31 pojawial sie dogadany charlie adam, a przez balagan w klubie spoznialismy sie o minuty(ku uciesze reszty PL).
Od tego czasu sie z Adamem niezbyt lubimy

Całe szczęście że się nie udało :rotfl:

w ogóle jak sobie myślę o naszych transferach/celach z ery Rednkappa to niezłe kwiatki się trafiały :D
Carroll, Damiao, Saha, Nelsen, Pienaar itd

Co do Moury - na jakiś wyższy poziom nas nie wzniesie ale moze być użytecznym zmiennikiem wnoszącym do gry więcej niż Sissoko z którego Poch korzysta trochę z konieczności. Nie sądze żeby wygryzł ze składu kogoś z trójki Dele, Eriksen, Son ale i tak będzie użyteczny jesli przyjdzie. Mam tylko nadzieję, ze jego transfer nie oznacza, że latem nie sięgniemy po kogoś kto faktycznie zrobi różnicę.
26 stycznia 2018, 13:56
Sawik napisał(a):
Za asa z Neapolu podobno klub oferuje 38 mln euro. Jakby miał zająć miejsce Moussy Sissoko, to nie miałbym nic przeciwko :)

As? Przecież Diawara prawie nie gra. Wielki talent podobno. Być może ale jak dotąd nie miał okazji go potwierdzić, gra tylko jakieś ogony. Uzbierało mu się raptem jakieś 400 minut w tym sezonie.
26 stycznia 2018, 23:14
Około 25 milionów funtów za Lucasa to moim zdaniem dobry deal. Mamy 25-latka, który na pewno będzie się liczyl w walce o podstawowy skład za cenę, która na obecnym rynku jest więcej niż przyzwoita. Właśnie brakuje nam kogoś szybkiego i dobrego technicznie. Mama nadzieję, że po N'Jie i GNK będzie do trzech razy sztuka i wreszcie coś do naszego klubu jakiś zawodnik z Francji wniesie(poza Llorisem).
27 stycznia 2018, 11:09
Lucas Moura - 229 spotkań dla PSG, w których zdobył 46 bramek i zanotował 50 asyst. Moim zdaniem jest to bardzo dobry wynik, biorąc pod uwagę, że aż 80 razy na placu gry pojawiał się z ławki rezerwowych.
27 stycznia 2018, 14:54
Marcin napisał(a):
As? Przecież Diawara prawie nie gra. Wielki talent podobno. Być może ale jak dotąd nie miał okazji go potwierdzić, gra tylko jakieś ogony. Uzbierało mu się raptem jakieś 400 minut w tym sezonie

W Lidze Mistrzów grał regularnie :)

Z resztą, SSC Napoli ma bardzo dobry środek pola: Marek Hamsik, Jorghinho, Allan, Piotr Zieliński, Marko Rog oraz Amadou Diawara. Ciężko o regularne występy :)

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji