Po spotkaniu prezesa Daniela Levy'ego z Luką Modriciem, następną przystanią dla chorwackiego playmakera Tottenhamu był pierwszy trening z pozostałą ekipą "Kogutów". Rafael Van der Vaart zdradził, że Modrić bardzo dobrze czuł się wśród nich, chociaż dawało się odczuć, że był lekko rozczarowany.
- Luka był szczęśliwy, gdy nas zobaczył. Może był troszkę rozczarowany, ale bardzo dobrze go rozumiem. Nie jest łatwo, gdy taki klub chce cię kupić. Jednak Luka jest szczęśliwy w Tottenhamie i powiedział mi dziś, że uwielbia z nami grać i z nami trenować. Dlatego jesteśmy szczęśliwi, że zostaje. Nie wiem czy wciąż myśli o transferze do Chelsea. Jednak wiem, że z przyjemnością zostanie z nami - powiedział VdV.
Zapytany o przyszły sezon odrzekł, że mają olbrzymią szansę pokonać Chelsea w walce o najwyższe cele.
- To wspaniale, że udało nam się zatrzymać najlepszych piłkarzy, a Modrić jest jednym z nich. Pragniemy znowu być w Wielkiej Czwórce i będziemy o to walczyć w przyszłym sezonie. Dlatego musimy zatrzymywać najlepszych graczy. Za nami bardzo dobry sezon, jednak teraz czeka nas kolejny, prawdopodobnie cięższy. To na czym się skupiamy, to rozegranie kolejnego świetnego sezonu. Sądzę, że mamy olbrzymie szanse wygrać z Chelsea.
10 komentarzy ODŚWIEŻ