Tottenham FA Cup 2008/2009
19 grudnia 2008, 11:43
Gość
2 Stycznia odbędzie się mecz Totteham - Wigan w 3 rumndzie FA Cup jak sądzicie czy Spurs w tym sezonie stać na zwycięstwo w tych prestiżowych rozgrywkach pozdrawiam elo!
19 grudnia 2008, 17:23
Gość
Ginola nie wiem czy wiesz ale FA Cup to najstarsze rozgrywki piłkarskie świata i na pewno śa bardziej prestiżowe od Puchar'u UEFA
19 grudnia 2008, 17:58
Na pewno to po wiosnie przychodzi dzien. Wow, stary, dzieki ze mi powiedziales ze FA Cup to najstarsze rozgrywki. A ja myslalem ze Narodowy Puchar Seszeli
Hmmmm, czyli twoim zdaniem wiek rozgrywek swiadczy o ich prestizu. A wiec zloto Olimpijskie Argentyny jest bardziej prestizowe od zlota MŚ Wlochow? Albo nawet zlota Euro Hiszpanow? A FA Cup jest bardziej prestizowe od LM? Och wy glupi Wengerzy i Fergusoni- czemu smiecie wiec wystawiac w nim pilkarzy z lawki rezerwowych, rezerw, albo nawet i zespolow juniorow?!
P.S.
Bez urazy za poczatek, ale na prawde jest to, cytujac klasyka, "oczywista oczywistosc". To tak, jak komentarze do tego artykulu:
http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,86193,5960430,Carlos_Tevez_i_zdjecie_smierci.html
ze to nie matka Teveza tylko Maradona
P.S.
Bez urazy za poczatek, ale na prawde jest to, cytujac klasyka, "oczywista oczywistosc". To tak, jak komentarze do tego artykulu:
http://www.pobandzie.pl/Pobandzie/1,86193,5960430,Carlos_Tevez_i_zdjecie_smierci.html
ze to nie matka Teveza tylko Maradona
19 grudnia 2008, 17:59
Oczywiscie na poczatku mialo byc z Sojki "A po nocy przychodzi dzien, a po burzy spokoj"
19 grudnia 2008, 21:46
Z tym FA CUP - to raczej wengerzy etc nie wystawiaja rezerw i juniorow. I fakt ze FA w Anglii to nadal bardzo pozadane trofeum. Nasz Carling Cup to faktycznie drugorzedne rozgrywki i moze dlatego nam tak swietnie w nich idzie. Osobiscie zamieniłbym 3 CC na 1 FA.
19 grudnia 2008, 22:40
W Anglii FA Cup jest stawiane niemal rownorzednie, jesli nie rownorzednie, ze zdobyciem tytulu mistrzowskiego. Nikt tu nie wystawia rezerw tak jak dzieje sie to w przypadku Pucharu Polski. Carling Cup to trzeciorzedne rozgrywki. Tutaj wlasnie daja pole do popisu mlodzianom i rezerwowym. W FA Cup kazda druzyna walczy naprawde serio, a zwyciezca pucharu jest traktowany naprawde wyjatkowo. To tutaj taka mala angielska Liga Mistrzow...
22 grudnia 2008, 11:20
Patrząc na naszą sytuację w tabeli, kadrę, terminarz itp. myślę, ze w meczu z Wigan powinniśmy zagrać rezerwami. Niestety, bo bardzo lubię FA Cup.
22 grudnia 2008, 15:10
no fakt trzeba się utrzymać. więc FA chyba sobie odpuścimy chociaż kto wie.
23 grudnia 2008, 11:38
Może a może nie. Jak nie trzeba to zawsze nasi są cholernie ambitni, nawet rezerwy ;p
23 grudnia 2008, 16:08
No nikt mi nie wmowi, ze klubu Top 4 traktuja FA Cup na rowni z Premier League czy LM. Ja nie mowie o finale czy ew. polfinale, ale jakos tak jest, ze w tych wczesniejszych rundach mamy w ostatnich latach wysyp polskich bramkarzy w 1-szych skladach
Moze i sa te rozgrywki prestizowe, ale tylko dla takich klubow jak my, Portsmouth, City oraz z wszystkich nizszych polek...
23 grudnia 2008, 16:50
Poczekaj jak zobaczysz spinający się Arsenal żeby cos wygrać. Cos mi sie obiło juz nawet, ze Wenger nie bedzie wystawiał rezerwowego składu w tym roku.
5 stycznia 2009, 11:27
Nie to zebym chcial koniecznie udowodnic, ze mialem racje, ale... chce
Sklady wybranych klubow ze spotkan 3 rundy:
MUly: Van der Sar - Neville, Evans, Vidić, O'Shea - Nani, Carrick (Gibson 56'
, Anderson, Giggs (Possebon 56'
- Berbatow, Welbeck (Rooney 63'
Liverpool: Cavalieri, Carragher, Hyypia, Agger, Insua, Xabi Alonso (Lucas 46), Mascherano (Fabio Aurelio, 84), Babel, Gerrard, Riera, Keane (Torres, 73)
Arsenal: Fabianski, Diaby, Sagna, Nasri, Gallas, Van Persie, Ramsey, Silvestre (Gibbs 30), Djourou, Bendtner (Wilshere 86), Eboue (Vela 70)
Chelsea: Cudicini, Ferreira, Carvalho, Ivanovic, Cole, Belletti, Lampard, Mikel, Cole (87' Sinclair), Kalou (83' Di Santo), Drogba
Bez kitu, mieliscie racje. WSZYSCY sie spinaja na FA Cup, szczegolnie kluby Top 4. Ktos pisal, ze ”to rozgrywki o renomie LM”. Jasne, chyba co najwyzej dla Gillingham i Hartlepool
Juz was nie bede meczyl lawkami rezerwowych, choc byly tam ”prawdziwe tuzy”, np. Chelsea- Sawyer (WTF???), Mancienne, Mineiro, Hilario, Anelka...
Sklady wybranych klubow ze spotkan 3 rundy:
MUly: Van der Sar - Neville, Evans, Vidić, O'Shea - Nani, Carrick (Gibson 56'
Liverpool: Cavalieri, Carragher, Hyypia, Agger, Insua, Xabi Alonso (Lucas 46), Mascherano (Fabio Aurelio, 84), Babel, Gerrard, Riera, Keane (Torres, 73)
Arsenal: Fabianski, Diaby, Sagna, Nasri, Gallas, Van Persie, Ramsey, Silvestre (Gibbs 30), Djourou, Bendtner (Wilshere 86), Eboue (Vela 70)
Chelsea: Cudicini, Ferreira, Carvalho, Ivanovic, Cole, Belletti, Lampard, Mikel, Cole (87' Sinclair), Kalou (83' Di Santo), Drogba
Bez kitu, mieliscie racje. WSZYSCY sie spinaja na FA Cup, szczegolnie kluby Top 4. Ktos pisal, ze ”to rozgrywki o renomie LM”. Jasne, chyba co najwyzej dla Gillingham i Hartlepool
5 stycznia 2009, 13:47
Gość
wiesz ginola jak tak patrze na te sklady, to prawie nie widze roznicy miedzy rezerwa a pierwszym składem ...
Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.