Forum dyskusyjne
4 grudnia 2011, 21:43 [cytuj]
MF Doom jest nice. Dilated Peoples też podziemie
. Co można jeszcze dodać z USA, Mac Miller świeżak na scenie ale jest dobry, wybił się skubany, pomogły znajomości (Wiz Khalifa) ale i talent.
MF Doom jest nice. Dilated Peoples też podziemie :). Co można jeszcze dodać z USA, Mac Miller świeżak na scenie ale jest dobry, wybił się skubany, pomogły znajomości (Wiz Khalifa) ale i talent
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."
4 grudnia 2011, 22:39 [cytuj]
Dilated zawsze spoko, lubie też evidence solo. Osobiście średnio trawie Mac Millera, nie mam nic do niego.
Dilated zawsze spoko, lubie też evidence solo. Osobiście średnio trawie Mac Millera, nie mam nic do niego
5 grudnia 2011, 14:50 [cytuj]
Jak ktoś ma chęci to zapraszam na koncert DROGA DO WOLNOŚCI pod spodkiem lub wewnątrz cholera wie...17 grudnia 17.30 albo dzień wcześniej pod "wujka" na widowisko multimedialne o 18.30....zagrają:T.Love, Maciej Maleńczuk, Shakin' Dudi, Paweł Kukiz, Luxtorpeda, Lombard, Habakuk, Brygada Kryzys, Chemia, De Press....
Jak ktoś ma chęci to zapraszam na koncert DROGA DO WOLNOŚCI pod spodkiem lub wewnątrz cholera wie...17 grudnia 17.30 albo dzień wcześniej pod "wujka" na widowisko multimedialne o 18.30....zagrają:T.Love, Maciej Maleńczuk, Shakin' Dudi, Paweł Kukiz, Luxtorpeda, Lombard, Habakuk, Brygada Kryzys, Chemia, De Press
6 grudnia 2011, 23:53 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=lqR7-GYW0iM
swego czasu, ktoś mówił o genialnych muzykach... Wg mnie Tosin Abasi do takich się zalicza.
W kwestii progresywnego grania Mastodon wydał płytę Hunter. Troszkę bardziej melodyjnie grają a Curl of the Burl wpada w ucho już po pierwszym odsłuchaniu
http://www.youtube.com/watch?v=gInJozzMd_g
http://www.youtube.com/watch?v=lqR7-GYW0iM
swego czasu, ktoś mówił o genialnych muzykach... Wg mnie Tosin Abasi do takich się zalicza.
W kwestii progresywnego grania Mastodon wydał płytę Hunter. Troszkę bardziej melodyjnie grają a Curl of the Burl wpada w ucho już po pierwszym odsłuchaniu
http://www.youtube.com/watch?v=gInJozzMd_g
12 grudnia 2011, 18:19 [cytuj]
Słuchałem singla z nowej Siekiery...
Brzmi jak kolęda...!
http://wsm.serpent.pl/sklep/albumik.php,alb_id,30023,Ballady-na-koniec-swiata,Siekiera
Słuchałem singla z nowej Siekiery...
Brzmi jak kolęda...!
http://wsm.serpent.pl/sklep/albumik.php,alb_id,30023,Ballady-na-koniec-swiata,Siekiera
21 grudnia 2011, 21:27 [cytuj]
panowie jestem totalnym laikiem w kwestii jazzu, soulu i funku i wiem że dużo tracę. Moglibyście podpowiedzieć od czego mam zacząć żeby się wkręcić? Podejrzewam że znajdzie się kilku fanów tej muzyki..
panowie jestem totalnym laikiem w kwestii jazzu, soulu i funku i wiem że dużo tracę. Moglibyście podpowiedzieć od czego mam zacząć żeby się wkręcić? Podejrzewam że znajdzie się kilku fanów tej muzyki
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
15 stycznia 2012, 16:05 [cytuj]
Agressiva 69 czyli legenda (?) polskiego industrialu nagrała płyte z piosenkami innej legendy - Republiki. Słuchać się tego nie da, podobnie jak Agressiby i Republiki oddzielnie.
Agressiva 69 czyli legenda (?) polskiego industrialu nagrała płyte z piosenkami innej legendy - Republiki. Słuchać się tego nie da, podobnie jak Agressiby i Republiki oddzielnie
19 stycznia 2012, 19:33 [cytuj]
vebq powiedział/a:
panowie jestem totalnym laikiem w kwestii jazzu, soulu i funku i wiem że dużo tracę. Moglibyście podpowiedzieć od czego mam zacząć żeby się wkręcić? Podejrzewam że znajdzie się kilku fanów tej muzyki
Lepiej późno niż wcale. Przyznaję się, dopiero teraz doczytałem. Jak chcesz Jazz to odezwij się do MARKA - taki stary ......
co się kiedyś chwalił, że ma stosy płyt w domu, że przez "ibeja" z sameego USiA ściąga
Myślę, że w tym temacie do bardzo mocny zawodnik. Od siebie mogę dodać, że może ze mnie jazzfan kiepskawy,a raczej nierozwinięty (nie mylić z nieDOrozwinięty - wiem, że można
), ale Miles'a Davisa polecam gorąco każdemu
Lepiej późno niż wcale. Przyznaję się, dopiero teraz doczytałem. Jak chcesz Jazz to odezwij się do MARKA - taki stary ...... ;):P co się kiedyś chwalił, że ma stosy płyt w domu, że przez "ibeja" z sameego USiA ściąga:) Myślę, że w tym temacie do bardzo mocny zawodnik. Od siebie mogę dodać, że może ze mnie jazzfan kiepskawy,a raczej nierozwinięty (nie mylić z nieDOrozwinięty - wiem, że można :D ), ale Miles'a Davisa polecam gorąco każdemu :muza::muza:
Kogucie życie!
19 stycznia 2012, 19:35 [cytuj]
AAaaaa jeszcze kiedyś chyba Qcin coś wspominał o Jazzie, może temat poszerzył, nie wiem.
AAaaaa jeszcze kiedyś chyba Qcin coś wspominał o Jazzie, może temat poszerzył, nie wiem
Kogucie życie!
19 stycznia 2012, 19:39 [cytuj]
Buli powiedział/a:
Agressiva 69 czyli legenda (?) polskiego industrialu nagrała płyte z piosenkami innej legendy - Republiki. Słuchać się tego nie da, podobnie jak Agressiby i Republiki oddzielnie
Po pierwsze to Republikę da się słuchać i to nawet w bardzo dużych ilościach. Po drugie kto ci nakłamał, że A69 to industrial?? Rock industrialny to jeszcze przejdzie, bo to tylko ma taki 'maszynowy" podźwięk. Poszuka prawdziwego, odgłosy maszyn, dźwięk bitej blachy itp. Tego to się nie da słuchać.
Po pierwsze to Republikę da się słuchać i to nawet w bardzo dużych ilościach. Po drugie kto ci nakłamał, że A69 to industrial?? Rock industrialny to jeszcze przejdzie, bo to tylko ma taki 'maszynowy" podźwięk. Poszuka prawdziwego, odgłosy maszyn, dźwięk bitej blachy itp. Tego to się nie da słuchać
Kogucie życie!
19 stycznia 2012, 19:52 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Po pierwsze to Republikę da się słuchać i to nawet w bardzo dużych ilościach.
Ciężko się nie zgodzić.
Od siebie dodam jedną rzecz - polecam wszystkim wycieczkę do Saturna, można kupić masę doskonałych płyt za 16,99 i 19,99. Pełno klasyków, co kto lubi, od Chrisa Isaaka, przez Erykę Badu, Roberta Planta, Soundgarden, po Motorhead, że wymienię tylko tych co kupiłem. Ale jest tego full, każdy znajdzie coś dla siebie. Ja teraz łażę przynajmniej raz na miesiąc i kupuję kilka. Rekord to 13 w listopadzie.
P.S. Nie pracuję w Saturnie, w żaden sposób nie jestem związany z tą firmą
Po prostu polecam, bo uważam, że jak ktoś jest true fanem jakiegoś wykonawcy, powinien kupować jego płyty. Rozumiem argument (sam często go stosuję), że 55-60 złotych to jest cena abstrakcyjna w polskich warunkach, ale na wydanie niecałych dwóch dych stać każdego!
Ciężko się nie zgodzić.
Od siebie dodam jedną rzecz - polecam wszystkim wycieczkę do Saturna, można kupić masę doskonałych płyt za 16,99 i 19,99. Pełno klasyków, co kto lubi, od Chrisa Isaaka, przez Erykę Badu, Roberta Planta, Soundgarden, po Motorhead, że wymienię tylko tych co kupiłem. Ale jest tego full, każdy znajdzie coś dla siebie. Ja teraz łażę przynajmniej raz na miesiąc i kupuję kilka. Rekord to 13 w listopadzie.
P.S. Nie pracuję w Saturnie, w żaden sposób nie jestem związany z tą firmą:D Po prostu polecam, bo uważam, że jak ktoś jest true fanem jakiegoś wykonawcy, powinien kupować jego płyty. Rozumiem argument (sam często go stosuję), że 55-60 złotych to jest cena abstrakcyjna w polskich warunkach, ale na wydanie niecałych dwóch dych stać każdego!
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
19 stycznia 2012, 19:58 [cytuj]
Jakbyś powiedział jaką masz dolę, byłoby uczciwiej.
Ja nie mogę iść do takiego sklepu. Przypominam sobie, że mam za duze braki.
Jakbyś powiedział jaką masz dolę, byłoby uczciwiej. :blee::P
Ja nie mogę iść do takiego sklepu. Przypominam sobie, że mam za duze braki. :|
Kogucie życie!
19 stycznia 2012, 20:50 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Po prostu polecam, bo uważam, że jak ktoś jest true fanem jakiegoś wykonawcy, powinien kupować jego płyty. Rozumiem argument (sam często go stosuję), że 55-60 złotych to jest cena abstrakcyjna w polskich warunkach, ale na wydanie niecałych dwóch dych stać każdego!
Ja mam problem bo, zeby kupic plyte wykonawcy ktorego slucham musze wydac tyle co za nowa gre na ps3(czytaj 200 zl)
Niestety moja muzyka jest do kupienia tylko online.
Kiedys z ciekawosci w empiku spytalem o mozliwosc sprowadzenia plyty to za plyte, ktora kupilem online(40 usd) empik mi wyliczyl prawie 350 zl.
Saturn dobry sklep(nawet tu w NL duzo lepsze ceny niz w tym dla idiotow - mam te dwa sklepy jeden obok drugiego drzwi w drzwi i zawsze wybieram saturn)
Ostatnio mnie zadziwili bo na polce znalazlem plytke dvd made in japan koncertem mojego ulubionego gitarzysty
http://www.youtube.com/watch?v=DsuxB8bcLvQ&ob=av2e
Polecam moj profil na serwisie dailymotion
http://www.dailymotion.com/Bz-rocks#hp-h-8
a co do Jazzu to ja tam wole Ska ;p
http://www.youtube.com/watch?v=OIzuqYbK5sU - koncert na ktorym bylem w 2010 roku
Ja mam problem bo, zeby kupic plyte wykonawcy ktorego slucham musze wydac tyle co za nowa gre na ps3(czytaj 200 zl)
Niestety moja muzyka jest do kupienia tylko online.
Kiedys z ciekawosci w empiku spytalem o mozliwosc sprowadzenia plyty to za plyte, ktora kupilem online(40 usd) empik mi wyliczyl prawie 350 zl.
Saturn dobry sklep(nawet tu w NL duzo lepsze ceny niz w tym dla idiotow - mam te dwa sklepy jeden obok drugiego drzwi w drzwi i zawsze wybieram saturn)
Ostatnio mnie zadziwili bo na polce znalazlem plytke dvd made in japan koncertem mojego ulubionego gitarzysty
http://www.youtube.com/watch?v=DsuxB8bcLvQ&ob=av2e
Polecam moj profil na serwisie dailymotion
http://www.dailymotion.com/Bz-rocks#hp-h-8
a co do Jazzu to ja tam wole Ska ;p
http://www.youtube.com/watch?v=OIzuqYbK5sU - koncert na ktorym bylem w 2010 roku
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
20 stycznia 2012, 19:51 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Lepiej późno niż wcale. Przyznaję się, dopiero teraz doczytałem. Jak chcesz Jazz to odezwij się do MARKA - taki stary ......
co się kiedyś chwalił, że ma stosy płyt w domu, że przez "ibeja" z sameego USiA ściąga
Myślę, że w tym temacie do bardzo mocny zawodnik. Od siebie mogę dodać, że może ze mnie jazzfan kiepskawy,a raczej nierozwinięty (nie mylić z nieDOrozwinięty - wiem, że można
), ale Miles'a Davisa polecam gorąco każdemu
I jeszcze Herbie Hancock i jego "Inventions and Dimnesions". I Lester Young z takimi kapitalnymi utworami jak "All of me" czy "Love me or leave me". Pobieżnie znam jeszcze ale lubię Charliego Parkera i Wyntona Marsalisa. Z rzeczy bardziej współczesnych to Fredrika Stahl się chyba łapie pod jazz. No i Sidsel Endresen.
I jeszcze Herbie Hancock i jego "Inventions and Dimnesions". I Lester Young z takimi kapitalnymi utworami jak "All of me" czy "Love me or leave me". Pobieżnie znam jeszcze ale lubię Charliego Parkera i Wyntona Marsalisa. Z rzeczy bardziej współczesnych to Fredrika Stahl się chyba łapie pod jazz. No i Sidsel Endresen
20 stycznia 2012, 20:00 [cytuj]
Ja do tego grona dorzucilbym Lee Konitz'a oraz John'a Coltrane
Ja do tego grona dorzucilbym Lee Konitz'a oraz John'a Coltrane
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
7 marca 2012, 12:46 [cytuj]
Nowa Apteka - 8 marca - piosenka "Traktor" z nowego albumu wraz z teledyskiem do odsluchania (zobaczenia?) na JewTube!
ps: ma ktos nowych Analogsow i moglby sie podzielic opinia, albo najlepiej tez cala plyta
?
Nowa Apteka - 8 marca - piosenka "Traktor" z nowego albumu wraz z teledyskiem do odsluchania (zobaczenia?) na JewTube!
ps: ma ktos nowych Analogsow i moglby sie podzielic opinia, albo najlepiej tez cala plyta ;) ?
7 marca 2012, 12:50 [cytuj]
Słyszałem na razie 3 piosenki z tej płyty. Nie wróżą nic dobrego. Jakieś takie smutne to, i monotonne, znów o ciernaich w sercu i ciężkim żywocie na brudnych ulicach. Jak tak porównać do takiego np "Idą chłopcy" to aż żal dupę ściska. Za to, gdyby kogoś to interesowało, pierwsza płyta ADHD Syndrom ("Grzeczna młodzież") miażdży.
Słyszałem na razie 3 piosenki z tej płyty. Nie wróżą nic dobrego. Jakieś takie smutne to, i monotonne, znów o ciernaich w sercu i ciężkim żywocie na brudnych ulicach. Jak tak porównać do takiego np "Idą chłopcy" to aż żal dupę ściska. Za to, gdyby kogoś to interesowało, pierwsza płyta ADHD Syndrom ("Grzeczna młodzież") miażdży
7 marca 2012, 17:11 [cytuj]
No wasnie boje sie troche bo co plyta to gorsza (a i tak szczyt szczytow byl gdy spiewali "badz wierny jak Zawszia..."
)
ADHD znam, ale jakos nie przemowilo do mnie
Jakas taka strasznie radosna tworczosc spod znaku Punky Rege
No wasnie boje sie troche bo co plyta to gorsza (a i tak szczyt szczytow byl gdy spiewali "badz wierny jak Zawszia..." :P)
ADHD znam, ale jakos nie przemowilo do mnie :P Jakas taka strasznie radosna tworczosc spod znaku Punky Rege :P
9 marca 2012, 07:48 [cytuj]
Ja ogólnie bazuję w rapie. Z Polski lubię Małpę, Piha, VNMa, Słóńa, Pezeta i dużo dużo innych. Z Ameryki prawie wszystkich: T.I., Lil Wayne, Game, Tyga, Wiz Khalifa, Young Jeezy, Fabolous... długo by wymieniać...
Ja ogólnie bazuję w rapie. Z Polski lubię Małpę, Piha, VNMa, Słóńa, Pezeta i dużo dużo innych. Z Ameryki prawie wszystkich: T.I., Lil Wayne, Game, Tyga, Wiz Khalifa, Young Jeezy, Fabolous... długo by wymieniać... :D
9 marca 2012, 17:04 [cytuj]
Boże, poza Pezetem o nikim nie slyszalem....
Boże, poza Pezetem o nikim nie slyszalem....:milczek: