Chciałbym poznać waszą opinię na temat składu w sezonie 2011-2012. Najprawdopodobniej pojawi się 4 piłkarzy którzy mogą grać w pierwszym składzie, w osobach Forlana, Damiao, Parkera i Cahilla. Dodatkowo swoją szansę zapewne dostanie Kyle Walker, a kto wie czy Danny Rose nie zagra kilku meczów jako lewy obrońca. Co do bramkarza, myślę, że Gomes będzie grał w pierwszym składzie do czasu pierwszego, poważnego błędu. I tutaj mam parę pytań do was:
1. Jak powinien wyglądać środek pola? Zakładając, że Modric zostanie, będziemy mieć VDV, Bale'a, Lennona, Modrica, Parkera, Huddlestone'a, Pienaara, Sandro <- wszyscy Ci zawodnicy z powodzeniem mogliby występować w prawie wszystkich klubach PL. Zakładając że wszyscy będą zdrowi, jak dla Was powinien wyglądać środek pola?
2. Europa League. Jak myślicie, czy warto jest wygrywać to trofeum? Czy lepiej sobie odpuścić i we wszystkich meczach wystawiać tylko młodzików?
3. Jak będzie wyglądać końcowa tabela Premier league?
Mój skład na następny sezon
Forlan
Bale Vdv Lennon
Modric Sandro
BAE Cahill Dawson Walker
Gomes
Największą niewiadomą jest chyba Lennon. Gracz ten ma olbrzymi potencjał, nie ukrywam, że jest jednym z moich ulubionych, ale czy nadal będzie miał miejsce w pierwszym składzie?
Skład na 2011/2012
24 czerwca 2011, 14:40
24 czerwca 2011, 14:45
1. Moim zdaniem przy taktyce 4-5-1 powinni grac:
LP- Bale
ŚP- Mordić
ŚP- VdV
PP- Lennon
DP- Sandro
2. Puchar jak puchar zawsze trzeba sie przykladac bo mozemy zgarnac jakies dodatkowe fundusze
3. 1. Chelsea
2. Manchester United
3. Arsenal
4. Tottenham
5. Manchester City
6. Liverpool
7. Everton
LP- Bale
ŚP- Mordić
ŚP- VdV
PP- Lennon
DP- Sandro
2. Puchar jak puchar zawsze trzeba sie przykladac bo mozemy zgarnac jakies dodatkowe fundusze
3. 1. Chelsea
2. Manchester United
3. Arsenal
4. Tottenham
5. Manchester City
6. Liverpool
7. Everton
24 czerwca 2011, 15:01
Ja nie będę tutaj swojego ustawienia pisał, bo ja od tego nie jestem. Ale odpowiem sobie na 1 pytanie. A więc na te ostatnie. Moim skromnym zdaniem Lennon bez żadnych przeszkód będzie jako pierwszy wychodził na murawę. To tylko moja opinia.
24 czerwca 2011, 16:57
1. Harry będzie miał nad czym się zastanawiać zestawiając drugą linię, ale takich "problemów" to chyba wszyscy mu życzymy
dużo zależy od systemu - w przypadku 4-5-1 to Lennon, Sandro,Vdv,Modrić,Bale, a jeśli w składzie będzie dwóch napastników to ... Lennon na ławkę, niestety ;/ Parker i Huddlestone to doskonali zmiennicy, do Pienaara nie jestem w ogóle przekonany, preferowałbym Niko, ale cóż...
2. Żadnego olewania ! W meczach z mniej wymagającymi przeciwnikami można dać szansę potencjalnym zmiennikom, ale absolutnie żadnego odpuszczania! Wygrywając LE (a mamy na to spore szanse) damy sygnał, że stać nas na wiele, zawsze to może posłużyć jako argument przy negocjacjach z klasowym zawodnikiem ("
a, wygraliśmy LE, stać nas na wiele, w LM też pokażemy klasę"
...
3. Tabela ... ciężko przewidzieć
jak dla mnie najpoważniejszym kandydatem do tytułu oczywiście Manchester United, ewentualnie Chelsea ... trzecie miejsce dla City, my wracamy do top4, piąty Arsenal, szósty Liverpool ... to tak optymistycznie.
Odnośnie Lennona - wszystko zależy od systemu. Lubię go, znakomity skrzydłowy, jak ma dzień to jest nie do zatrzymania, ale ... przy 4-4-2 niestety może ustąpić ... oby nie.
2. Żadnego olewania ! W meczach z mniej wymagającymi przeciwnikami można dać szansę potencjalnym zmiennikom, ale absolutnie żadnego odpuszczania! Wygrywając LE (a mamy na to spore szanse) damy sygnał, że stać nas na wiele, zawsze to może posłużyć jako argument przy negocjacjach z klasowym zawodnikiem ("
3. Tabela ... ciężko przewidzieć
Odnośnie Lennona - wszystko zależy od systemu. Lubię go, znakomity skrzydłowy, jak ma dzień to jest nie do zatrzymania, ale ... przy 4-4-2 niestety może ustąpić ... oby nie.
24 czerwca 2011, 16:57
Ciężko mi powiedzieć, jak będzie wyglądał atak w takim przypadku gdy dojdzie do nas tylko jeden napastnik - Forlan. Crouch który najczęściej wychodził w pierwszej 11 w poprzednim sezonie nadaje się głównie do gry sam z przodu z VdV za sobą, niż grając z innym napastnikiem obok siebie. Co do Lennona to chyba jeden z pewniaków, bo kto na prawe skrzydło? Nie ma tam za wielkiej konkurencji, bo VdV głównie gra jako ofensywny pomocnik.
24 czerwca 2011, 18:30
1. bramkarz - Gomes
obrona - king
- corluka
- assuley - cotto
- gallas
-woodgade
pomoc - bale
- vdv
- crancjar
- lennon
napastnicy - crouch
- pavluczenko
obrona - king
- corluka
- assuley - cotto
- gallas
-woodgade
pomoc - bale
- vdv
- crancjar
- lennon
napastnicy - crouch
- pavluczenko
24 czerwca 2011, 18:53
Gość
Aż sobie dodałem Assuleya - Cotto do ulubionych graczy Tottenhamu w swoim profilu
24 czerwca 2011, 19:06
Miało być assuley cottoN- taki rasistowski żarcik że niby do bawełny sie tylko nadaje 
A tak na marginesie to asulejkotto - dla mnie gracz sezonu poprzedniego
A tak na marginesie to asulejkotto - dla mnie gracz sezonu poprzedniego
24 czerwca 2011, 19:21
życzę gorąco mistrza Liverpoolowi i są na znakomitej drodze do tego. Inter chce im dać Sneijdera za Meirelesa i jakąś sumkę im jeszcze dorzucają. Tak mi się obiło o uszy
tak w ogóle to co po niektórzy najchętniej na każdej pozycji widzieliby klony Bale'a
nie zapominajmy o Big Tomie. Gareth na lewą obronę, pomocnicy Sandro i Tom na lewej Luka prawa Lennon środek VdV. Moim zdaniem
24 czerwca 2011, 19:29
Trzeba przyznac, ze wszedl chlopak na forum z wysokiego C, niczym prawdziwy Bale na San Siro. Takich ludzi nam trzeba, zadne forum nie ma prawa umrzec.
24 czerwca 2011, 19:32
Gość
Nylon napisał(a):życzę gorąco mistrza Liverpoolowi i są na znakomitej drodze do tego. Inter chce im dać Sneijdera za Meirelesa i jakąś sumkę im jeszcze dorzucają. Tak mi się obiło o uszytak w ogóle to co po niektórzy najchętniej na każdej pozycji widzieliby klony Bale'a
nie zapominajmy o Big Tomie. Gareth na lewą obronę, pomocnicy Sandro i Tom na lewej Luka prawa Lennon środek VdV. Moim zdaniem
Znowu mamy tracić to, co w Luce najlepsze ustawiając go na lewym skrzydle? No way!
24 czerwca 2011, 19:47
Nylon napisał(a):życzę gorąco mistrza Liverpoolowi i są na znakomitej drodze do tego. Inter chce im dać Sneijdera za Meirelesa i jakąś sumkę im jeszcze dorzucają. Tak mi się obiło o uszytak w ogóle to co po niektórzy najchętniej na każdej pozycji widzieliby klony Bale'a
Bale na lewa obrone moim zdaniem to bylby nie wypal i to na calej linii...
Gareth gra teraz juz przez caly czas lewa pomoc, a gdybysmy postawili go na obronie mielibysmy duza luke ;/
24 czerwca 2011, 19:51
Co do Bale'a jako lewy obrońca -> jasne, ale tylko jeżeli BAE nie może grać, bo jego potencjał nie może zostać tam wykorzystany w 100%. Bale to jeden z trzech najlepszych piłkarzy w zespole i trzeba go postawić na lewej pomocy aby mógł się spełniać w 100%.
24 czerwca 2011, 19:53
A ja gorąco mistrza życze.......TOTTENHAMOWI. Albo ja jestem dziwny albo reszta spursmaniaków.
24 czerwca 2011, 19:54
Ja tam gorąco życzę mistrza SPURS. Co do składu, to ciężko ustawiać w formacji zawodników, którzy jeszcze naszymi zawodnikami nie są. Harry będzie miał problem ogromny, ale wydaje mi się, że mądrym posunięciem byłoby wystawienie w środku Toma, Sandro i Modrica. Wszyscy 3 idealnie się uzupełniają, co może czynić nasz środek kompletnym. Bale na lewą, to wiadomo. Co do prawego skrzydła to ja osobiście optowałbym za Lennonem. Teraz najważniejsze pytanie, gdzie VdV ? Myślę, że tutaj mógłby się wymieniać albo z Lennonem, albo z każdym zawodnikiem ze środka pola. To jest moja osobista sugestia i biorąc pod uwagę miłość Harrego do VdV, wątpie by się spełniła. Aaa i oczywiście grając jednym napastnikiem, mam na myśli świeżo kupionego NRR, który da radę sam powymiatać z przodu.
Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.