Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Tottenham w Riga Cup U-14 - urodzeni po 01.01.1998

Forum dyskusyjne » Tottenham Hotspur » Tottenham w Riga Cup U-14 - urodzeni po 01.01.1998
7 lutego 2012, 09:39
Witam
W dniach 03-05.2012 w Rydze na Łotwie odbył się międzynarodowy turniej piłki nożnej chłopców urodzonych w 1998 roku i młodszych. Miałem wielką przyjemność być na turnieju, jako że uczestniczyła w nim drużyna Jagiellonii Białystok w której trenuje mój syn, jak również z wielką chęcią wybrałem się tam aby zobaczyć chłopców grających w Tottenhamie. Pod względem umiejętności technicznych i jakości gry Tottenham i Jagiellonia prezentowały się najlepiej na turnieju. W fazie grupowej Jaga wygrała ze Spursami 3-0 i uwzględniając pozostałe wyniki to ona zagrała o miejsca 1-4 (ostatecznie wygrywając turniej) a Tottenham o miejsca 5-8 (zajął ostatecznie 5 miejsce). W zespole Tottenhamu naprawdę duże wrażenie wywarło na mnie dwóch zawodników: grający na środku pomocy Marcus Edwards - niesamowite umiejętności techniczne, panowanie nad piłką - no może jeszcze trochę za dużo indywidualności... i środkowy obrońca Saphet Tanlanla, który super się ustawiał i ze spokojem zbierał tyle piłek, że mogę tylko powiedzieć że rośnie drugi King... Wszystkich chętnych zobaczenia jak prezentowała się na turnieju drużyna Tottenhamu zapraszam do odwiedzenia strony turnieju http://www.rigacup.lv/winter/en/?page_id=360 gdzie można obejrzeć mecze z udziałem Tottenhamu, zobaczyć na profilu Facebook zdjęcia, prześledzić wszystkie wyniki. Gorąco wszystkich zachęcam, naprawdę jest co poogladać, pozdr
7 lutego 2012, 10:09
Ciekawa informacja, dzieki bardzo!
7 lutego 2012, 10:53
Jak mogę wtrącić swoje 3 grosze, to powiem, że turnieje w "pribałtyce" mają niezły poziom, a do tego są rozgrywane w super warunkach. Nie wiem czy w Polsce są hale mieszczące pełnowymiarowe boisko piłkarskie.
Mój syn (99) brał niedawno udział w turnieju w Wilnie. Jako białostoczanin z urodzenia mocno liczył na grę z Jagą w finale, niestety Jaga przegrała swój półfinał.

ppc1976, w której Jadze gra twój syn, bo chyba są dwie: MOSP i BSP czy jakoś tak?
7 lutego 2012, 11:08
Mój syn gra w Białostockiej Szkółce Piłkarskiej Jagiellonia rocznik 1998 (albo nowa nazwa Akademia Piłkarska Jagiellonia) ale jako jeden z dwóch chłopaków z tej drużyny jest z rocznika 1999. Ta szkółka podlega bezpośrednio Jagiellonii Białystok, szkółka MOSP podlega miastu. Co do warunków do grania to turniej odbywał się jednocześnie na dwóch halach z pełnowymiarowymi boiskami ze sztuczną nawierzchnią (hala Skonto i Olympic) - czego możemy pozazdrościć, bo takiej infrastruktury w Polsce brakuje... pozdr
7 lutego 2012, 12:44
Ppc dzięki za info, czytałem gdzieś o tym turnieju ale nie wiedziałem że małe koguciki brały w nim udział

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji