Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

2015 letnie okienko

Forum dyskusyjne » Transfery » 2015 letnie okienko
26 sierpnia 2015, 23:12
KonradM napisał(a):
Drybluje*

Ktoś do drukowania też by się przydał ;)
27 sierpnia 2015, 06:13
Zlatan w koszulce Spurs. Większa bomba niz last minute transfer Rafaela przed laty :cwaniak:
27 sierpnia 2015, 06:45
Co jest do cholery. Jakiś nagły przypływ gotówki czy każdy z wymienionych piłkarzy od dziecka jest Kogutem? :D
27 sierpnia 2015, 07:10
Niektórzy może od niedawna kibicują Tottenhamowi, ale znaczna część osób pewnie pamięta, że naszą szczególną domeną było to, że przeprowadzaliśmy transfery na ostatnią chwilą, mimo iż w ostatnich latach znacznie uległo to zmianie. Mniej więcej od 2012 roku te transfery są przeprowadzane we wcześniejszej fazie okienka transferowego, choć wiadomo, że nie wszystkie :)
27 sierpnia 2015, 07:17
Czarosław napisał(a):
Co jest do cholery. Jakiś nagły przypływ gotówki czy każdy z wymienionych piłkarzy od dziecka jest Kogutem? :D

Ja tam osobiście nie chcę się łudzić, ale wydaje mi się, że większość graczy traktuje niestety Tottenham jako trampolinę do większego klubu, może do Realu Madryt, do którego w niezbyt ładnym stylu wybrali się Luka Modrić oraz Gareth Bale.
27 sierpnia 2015, 07:31
Kiedyś dedline day był dla nas najbardziej emocjonującym dniem w czasie okna transferowego. Zawsze ten dzień dawał sporą dawkę adrenaliny ;)
27 sierpnia 2015, 07:48
Czarosław napisał(a):

Wydaje mi się , że Levy zobaczył że bez klasowych wzmocnień klub może skończyć sezon w środku tabeli . Bardzo rozwinęły się kluby typu : Palace , Swansea , Stoke , Leicester ( chociaż z nimi nie wiadomo ) no i Everton wraca do czołówki po rocznej przerwie .

Sawik napisał(a):
wydaje mi się, że większość graczy traktuje niestety Tottenham jako trampolinę do większego klubu, może do Realu Madryt, do którego w niezbyt ładnym stylu wybrali się Luka Modrić oraz Gareth Bale

Masz rację , już ten temat był wiele razy poruszany , ale na razie nie jesteśmy klubem , który potrafi zatrzymać swoje gwiazdy pod względem sportowym ( LM ) i finansowym ( tygodniówka Bale - chociaż to mogła być ściema , a Walijczyk chciał mieć jakiś powód ) - oczywiście wyjątkiem jest Hugo . Mimo wszystko my bardzo zyskujemy na takich transakcjach bo dostajemy sporą kasę a taki Bale czy Modric wiele punktów dla nas zdobyli .

Mam jeszcze pewną myśl do powiedzenia w sprawie naszych młodych zawodników . Na jednym z angielskich forów ( nie mój pomysł , teoria ) widziałem post Koguta , który pisał że Tottenham bierze przykład z Porto/Ajaxu , którzy mają doświadczoną obronę a 2 linia i atak młodych grajków i powoli zaczyna to tak wyglądać .
27 sierpnia 2015, 11:05
Z tą doświadczoną obroną to tak nie do końca
27 sierpnia 2015, 14:27
OFFICIAL: Sevilla have completed the signing of Fernando Llorente on a free from Juventus

On już na szczęście nie dojdzie.
27 sierpnia 2015, 15:22
Nie ciesz się. Jeden cudak skreślony to w miejsce jego pojawił się kolejny. Jeśli wierzyć twitterowi to po niepowodzeniu z Berahino chcemy Boriniego :rotfl:
27 sierpnia 2015, 15:50
Po niepowodzeniu z Berahino planem B jest ponoć Charlie Austin , tak bynajmniej podają angielskie media. Dla mnie super wiadomość :brawo:
27 sierpnia 2015, 18:08
_jaroszy napisał(a):
Po niepowodzeniu z Berahino planem B jest ponoć Charlie Austin , tak bynajmniej podają angielskie media. Dla mnie super wiadomość :brawo:

Czasami plan B okazuje się lepszy niż plan A, i miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie w tym przypadku.

Po części się cieszę, że Berahino do nas nie trafi, bo jak zawodnik złożył transfer request w swoim macierzystym klubie, to może to zrobić ponownie.
27 sierpnia 2015, 19:18
Prezes West bromu powiedział że nie sprzedadzą berainho w tym oknie. Miejmy nadzieję że pozyskamy poza Sonem jakiegoś napastnika...
27 sierpnia 2015, 20:01
Ja osobiście nie jestem entuzjastą transferu Berahino, który zagrał jeden dobry sezon w WBA (pamiętajmy też, że część jego dorobku strzeleckiego stanowiły bramki strzelone z rzutów karnych) i cena za tego chłopaka jest po prostu nieadekwatna i przesadzona. Znacznie bardziej chciałbym widzieć u nas Austina, którego pewnie byłoby łatwiej wyciągnąć (między innymi dlatego, że QPR gra w Championship) , a sam Austin jest , w przeciwieństwie do napastnika West Bromu, w rytmie meczowym i po pierwszych 4 kolejkach ma już na swoim koncie 4 trafienia.

A co do Son'a, uważam , że mądre posunięcie. Jakimś wielkim fanem ligi niemieckiej nie jestem, ale oglądałem kilka meczów Bayeru i chłopak gra naprawdę dobrą piłkę. Pytanie tylko, czy on sam będzie chciał zastąpić LM na LE ... :bezradny:
27 sierpnia 2015, 20:53
Przecież ta gadka z Berahino to podbijanie ceny jak na moje. Dla nas każdy zawodnik byłby chyba niewiadomą i jednocześnie wzmocnieniem. Berahino? Przymierzamy się do niego bo jest zupełnie innym typem zawodnika niż Kane. 30-25 mln za niego to śmieszna cena ale nie ma co się dziwić WBA znalazło sobie jelenia i będzie teraz nas doiło. Liczę na jakiś transfer i czy to będzie jakiś azjata czy ktokolwiek inny to będe się cieszył. :)
27 sierpnia 2015, 21:44
Ja od początku mówię że cena za berainho powinna wynieść max 15 mln. Jak mamy 30 mln za niego dawać to już lepiej było w zeszłym oknie brać bonyego albo w tym benteke lub Martineza.jak oglądałem bramki Berainho z ostatniego sezonu to tak naprawdę odstawienie nogi lub głowy albo rzuty karne.
28 sierpnia 2015, 08:35
Ponoć Berahino zostaje w West Bromie , a Bolasie w Crystal Palace .

Adebayor jest na testach medycznych w West Hamie .

Czyli na ten moment zostajemy z 1 napastnikiem + Njie - nie wiadomo co można się po nim spodziewać .

Mam nadzieję , że zgłosimy się po Austina ( 13 mln funtów ) i Wanyame ( 16 mln funtów ) . Do tego wzrosły nasze szansę na transfer Mane z Southampton .

Prezes Leverkusen powiedział w wywiadzie do jednych z pras niemieckich , że transfer Sona jeszcze nie jest pewny a oba kluby nie doszły do porozumienia .

Do tego ustały plotki co do Lameli w sprawie transferu to Interu Mediolan .

Żeby się nie okazało , że sezon zaczniemy z 1 napastnikiem , bez skrzydła i bez CDM`a .
28 sierpnia 2015, 09:15
Transfer Sona nie jest pewny ?
http://i.imgur.com/97qdBFW.png

Mane juz nie przyjdzie, bo i po co jak juz kupili 2 skrzydolowych. Jeszcze tylko Austin i SPD.
28 sierpnia 2015, 09:20
Bez skrzydła czy z Lamelą to żadna różnica ;)
28 sierpnia 2015, 09:36
No i pięknie. Teraz defensywny pomocnik :cwaniak:

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji