Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Letnie okienko 2018

Forum dyskusyjne » Transfery » Letnie okienko 2018
10 sierpnia 2018, 11:14
O jakim zostawaniu Toby'ego wy mowicie skoro tydzien temu poszedl komunikat, ze jest na sprzedaz. Przez pol roku Poch na niego nie stawial a teraz nagle zacznie(zwlaszcza ze Toby dopiero wraca/wrocil z wakacji). odejdzie, moze nawet zima, za smieszne pieniadze.

IMO nie sprzedalismy go tylko dlatego, ze MU nie chcialo sie zgodzic na sprzedaz Martiala do nas.
10 sierpnia 2018, 12:04
Rose odejdzie jeszcze teraz. Albo PSG albo Schalke
10 sierpnia 2018, 15:26
10 sierpnia 2018, 15:27
modafashion napisał(a):
O jakim zostawaniu Toby'ego wy mowicie skoro tydzien temu poszedl komunikat, ze jest na sprzedaz. Przez pol roku Poch na niego nie stawial a teraz nagle zacznie(zwlaszcza ze Toby dopiero wraca/wrocil z wakacji). odejdzie, moze nawet zima, za smieszne pieniadze.

IMO nie sprzedalismy go tylko dlatego, ze MU nie chcialo sie zgodzic na sprzedaz Martiala do nas

Gdzie widziałeś komunikat? Nic takiego nie wyszło z klubu.
10 sierpnia 2018, 18:59
Zobaczymy co pokaże James Maddison, którym Tottenham interesował się zanim poszedł do Norwich i który był alternatywą dla Jacka Grealisha
11 sierpnia 2018, 08:37
trzaskal napisał(a):
Gdzie widziałeś komunikat? Nic takiego nie wyszło z klubu

No właśnie nie wiem skąd kolega modafashion ma informację że Alderweireld jest na sprzedaż i że trener go u nas nie widzi . Z tego co kojarzę to Toby dużą część poprzedniego sezonu stracił na leczenie kontuzji .Nie dla tego że trener go nie widział w składzie . Po kontuzji która trwa kilkanaście tygodni nie wraca się z marszu do gry . Jestem przekonany że Poch będzie na niego stawiał , zwłaszcza że jak dla mnie to jeden z najlepszych obrońców w Premier League.
11 sierpnia 2018, 21:42
nie bylo komunikatu tylko plotki. moj blad
maddison odchodil z norwich( do leicester chyba)
_jaroszy napisał(a):
No właśnie nie wiem skąd kolega modafashion ma informację że Alderweireld jest na sprzedaż i że trener go u nas nie widzi . Z tego co kojarzę to Toby dużą część poprzedniego sezonu stracił na leczenie kontuzji .Nie dla tego że trener go nie widział w składzie . Po kontuzji która trwa kilkanaście tygodni nie wraca się z marszu do gry . Jestem przekonany że Poch będzie na niego stawiał , zwłaszcza że jak dla mnie to jeden z najlepszych obrońców w Premier League

Toby po kontuzji zagral 6 spotkan dla Spurs, w tym 5 po 90 minut:
07.02 Newport - 90
18.02 Rochdale - 90
17.04 Brighton - 90
05.05 WBA - 90
09.05 Newcastle - 7(zmiana za trippiera)
13.05 Leicester - 90
czyli 5/19
od wyleczenia kontuzji w reprezentacji belgii zagral 10/11 spotkan, wszystkie 90 minut
9 w czerwcu i 1 27.03.2018
czyli przez 3 miesiace (od lutego do maja)zagral w 3 meczach. kiedy byl zdrowy. i nie bylo to dlatego ze poch nie widzial go w skladzie.
i zupelnie nie dlatego jego konto na TT zaczelo spamowac wszystkich postami o jego milosci do Tottenhamu.
12 sierpnia 2018, 08:40
modafashion napisał(a):
Toby po kontuzji zagral 6 spotkan dla Spurs, w tym 5 po 90 minut:
07.02 Newport - 90
18.02 Rochdale - 90
17.04 Brighton - 90
05.05 WBA - 90
09.05 Newcastle - 7(zmiana za trippiera)
13.05 Leicester - 90
czyli 5/19
od wyleczenia kontuzji w reprezentacji belgii zagral 10/11 spotkan, wszystkie 90 minut
9 w czerwcu i 1 27.03.2018
czyli przez 3 miesiace (od lutego do maja)zagral w 3 meczach. kiedy byl zdrowy. i nie bylo to dlatego ze poch nie widzial go w skladzie.
i zupelnie nie dlatego jego konto na TT zaczelo spamowac wszystkich postami o jego milosci do Tottenhamu

Czyli jesteś zdania że trzymamy Alderwerelda na siłę w klubie mimo że trener nie widzi go w składzie ? Moim zdaniem jeśli obie strony nie chcą już dalej współpracować to nie żąda się od potencjalnych kupców ceny ok 70mln funtów w przypadku obrońcy .Może się mylę , ale dla mnie Alderweireld będzie grał bo jest za dobrym obrońcą by do zimowego okienka siedział przez większość czasu na ławce .W systemie z trójką obrońców to on jest naszym nr jeden w obronie .
12 sierpnia 2018, 09:20
Tylko, że Poch większość ostatnich spotkań gra z parą środkowych. Trójka nam wychodzi gdy gramy z mocnymi rywalami.
Toby będzie grał, ale to Sanchez będzie pierwszym wyborem
12 sierpnia 2018, 12:02
_jaroszy napisał(a):
Czyli jesteś zdania że trzymamy Alderwerelda na siłę w klubie mimo że trener nie widzi go w składzie ? Moim zdaniem jeśli obie strony nie chcą już dalej współpracować to nie żąda się od potencjalnych kupców ceny ok 70mln funtów w przypadku obrońcy .Może się mylę , ale dla mnie Alderweireld będzie grał bo jest za dobrym obrońcą by do zimowego okienka siedział przez większość czasu na ławce .W systemie z trójką obrońców to on jest naszym nr jeden w obronie

Moje zdanie nie ma znaczenia, fakty sa takie, ze byl zdrowy i nie gral, byl numerem jeden i nie pojawial sie w skladzie do Maja kiedy to juz bylo pozamiatane w lidze. Wczoraj tez nie zagral. Mimo, ze zawodnicy ktorzy byli na WC tak dlugo jak Toby grali.
A cena to cena, nie chcemy wzmacniac United zwlaszcza ze oni nie chcieli nam sprzedac Martiala. Proste
17 sierpnia 2018, 08:27
PSG daje 128 mln Euro za Eriksena czyli 15% wartości stadionu :rotfl:
Sissoko następcą Eriksena.
17 sierpnia 2018, 15:47
trzaskal napisał(a):
PSG daje 128 mln Euro za Eriksena czyli 15% wartości stadionu :rotfl:
Sissoko następcą Eriksena

A słuchałeś ostatniej konferencji prasowej Pochettino? Bo to co powiedział było bardzo niepokojące. Mianowicie, że nie będzie trzymał w składzie żadnego niezadowolonego piłkarza. Jak zaoferują Eriksenowi 300 tys tygodniowo, to myślisz, że będzie zadowolony z tego co zarabia u nas. Wystarczy, że pójdzie do Pochettino, a ten znajdzie dla niego rozwiązanie, tak powiedział kilkakrotnie na konferencji. Wychodzi na to że jak chcesz odejść i jest oferta, to wystarczy strzelić focha i masz transfer załatwiony
17 sierpnia 2018, 16:21
varba napisał(a):
A słuchałeś ostatniej konferencji prasowej Pochettino? Bo to co powiedział było bardzo niepokojące. Mianowicie, że nie będzie trzymał w składzie żadnego niezadowolonego piłkarza. Jak zaoferują Eriksenowi 300 tys tygodniowo, to myślisz, że będzie zadowolony z tego co zarabia u nas. Wystarczy, że pójdzie do Pochettino, a ten znajdzie dla niego rozwiązanie, tak powiedział kilkakrotnie na konferencji. Wychodzi na to że jak chcesz odejść i jest oferta, to wystarczy strzelić focha i masz transfer załatwiony

A w jakim klubie tak nie jest? Niestety:bezradny:
17 sierpnia 2018, 18:21
a na miejscu Eriksena nie chcielibyście odejsc? na pewno?! dziwne ,że on u nas jeszcze jest. Mogliśmy mieć swoje pięć minut w historii ,a teraz nawet nie możemy kupić jednego środkowego pomocnika.. ja już bym na jego miejscu dawno uciekl, to jest poprostu marnowanie jego kariery, a mógłby spokojnie dołączyć do największych w historii. Tylko może nie PSG a jakas Barca czy Real, chociaż tam go już pewnie nie puścimy. Mi go osobiście jest szkoda, marnuje się u nas
17 sierpnia 2018, 23:50
@Kamilos

Co to znaczy, że mogliśmy mieć swoje pięć minut w historii?

Ja Wam powiem szczerze, że w dalszym ciągu nie rozumiem tego, że może być zawodnik klubu X i w teorii (wypowiedzi/udzielanie się w mediach społecznościowych czy innych) "kocha" klub w którym jest i zarabia POTĘŻNE pieniądze za k**wa kopanie piłki i po sezonie, dwóch, trzech ma chęć odejścia gdziekolwiek, tylko, żeby kasa była lepsza. I w żadnym razie nie mam na myśli Eriksena. Taka tylko mną myśl szarga po prostu.
18 sierpnia 2018, 00:30
Eriksen spokojnie mógłby dostac 3x więcej w innym klubie, niż to co zarabia w Tottenhamie. Nie wiem co go tu trzyma.
18 sierpnia 2018, 02:03
Marcin napisał(a):
A w jakim klubie tak nie jest? Niestety:bezradny:

W wielu klubach tak nie jest, jak chce odejść jedna z największych gwiazd to raczej próbujesz ją zatrzymać. Na razie jeszcze mamy Ligę Mistrzów, ale z powodu braku inwestycji w skład, w przyszłym sezonie może się to zmienić. Wtedy pojawią się oferty, duże oferty i duże zarobki i co wystarczy zapukać do drzwi menadżera, powiedzieć "chcę odejść" i po piłkarzu. To po co my w ogóle budujemy ten stadion, żeby cofnąć się do czasów: 6 miejsce bez perspektywy na Ligę Mistrzów, a o trofeach to nawet nie wspominaj. Przecież to jest oczywiste, że ci piłkarze nie będą czekać wiecznie, aż klub się ogranie finansowo, jak będzie możliwość zarabiać 3 razy tyle i jeszcze coś wygrać.
18 sierpnia 2018, 06:30
Mecenas napisał(a):
Eriksen spokojnie mógłby dostac 3x więcej w innym klubie, niż to co zarabia w Tottenhamie. Nie wiem co go tu trzyma

Myślę że w tej chwili trzyma go to że jest reżyserem gry i ważną częścią zespołu w którym czuje się bardzo dobrze . Niestety jednak dla pieniędzy szejków wielu piłkarzy sentymenty odłożyło na bok i obawiam się że z Eriksenem w niedługim czasie będzie podobnie .
18 sierpnia 2018, 06:38
Z tym wcześniejszym zamykaniem okna transferowego w Anglii w jedną stronę to jest nie porozumienie jak dla mnie . Nie mamy tylko ryzyka że ktoś w ostatnim momencie odejdzie do Angielskich lig , ale praktycznie reszta Europy kupuje do końca Sierpnia . W ostatnich dniach możemy się osłabić tracąc Alderweirelda i Eriksena , a w ich miejsce do zimy nie możemy pozyskać nikogo . Oby tak się tylko nie stało :bezradny::bezradny:
18 sierpnia 2018, 08:29
varba napisał(a):

Jak ktoś jest niezadowolony i dostanie więcej w innej firmie to zazwyczaj odchodzi. Taka ludzka natura.
A co ma Poch powiedzieć skoro z kluczowych zawodników tylko Kane, Winks i Sanchez podpisał nowy kontrakt? Nie ma wzmocnień a pozostali kluczowi zawodnicy nie przedłużyli umów. Świeci chłop oczami i rozgląda się za domem w Hiszpanii.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji