Spursmania.org

Forum · Hyde Park

O wszystkim i o niczym :)

3403 wpisy · 413853 odsłony

modafashion

16 lutego 2018, 15:45

Emilian napisał(a):
Spursmania schodzi na psy... Przykro mi to mówić, ale zamiast jakiś konkretów to same banały i oderwanie od rzeczywistości. Mam świadomość, że \\\\"ciemny lud to kupi\\\\" działa, ale nie na każdego... Ja spytałem o konkrety a nie bzdety że nie wydaliśmy 40 mln...

Najświeższe sprawozdania finansowe są za rok 2016 - opublikowane są ostatniego marca 2017. Więc nawet te z tego roku dotyczyć będą przeszłości - co jest oczywiste. Mnie bardziej interesuje prognoza kosztów i przychodów z uwagi na prawa TV, wzrost tygodniówek, koszt kredytów (to po stronie wydatków) oraz wzrastające przychody z CL, sprzedaży biletów etc. Wiadomo, że Cash Flow całego przedsięwzięcia jakim jest Tottenham Hotspur ma Levy w swoim biurku, ale może coś gdzieś się znajdzie. Nawet w uproszczonej formie

czesc informacji nie ma lub sa IMO niewiarygodne(kontrakty i kredyty),
ale jest dostep do innych danych o ktorych mowiles->
google & excel i masz przychody z LM, sprzedaz biletow i ich ceny na kazdy mecz.. koszty wynajmu wembley

a jeszcze co do tych mieszkan o ktorych wspominal varba to bez przesady liczeniem zyskow..
sprzedane po okolo 300k - 580 mieszkan to jest razem okolo 170-180 mln.
Malo w porownaniu do 750 mln - 1mld o ktorych sie teraz mowi.

Czarosław

17 lutego 2018, 20:13

Sheffield/Swansea na wyjeździe w 1/4. Mamy autostradę do półfinału. Nie możemy tego zjebać...

varba

18 lutego 2018, 07:49

Emilian napisał(a):
Spursmania schodzi na psy... Przykro mi to mówić, ale zamiast jakiś konkretów to same banały i oderwanie od rzeczywistości. Mam świadomość, że "ciemny lud to kupi" działa, ale nie na każdego... Ja spytałem o konkrety a nie bzdety że nie wydaliśmy 40 mln...

Najświeższe sprawozdania finansowe są za rok 2016 - opublikowane są ostatniego marca 2017. Więc nawet te z tego roku dotyczyć będą przeszłości - co jest oczywiste. Mnie bardziej interesuje prognoza kosztów i przychodów z uwagi na prawa TV, wzrost tygodniówek, koszt kredytów (to po stronie wydatków) oraz wzrastające przychody z CL, sprzedaży biletów etc. Wiadomo, że Cash Flow całego przedsięwzięcia jakim jest Tottenham Hotspur ma Levy w swoim biurku, ale może coś gdzieś się znajdzie. Nawet w uproszczonej formie

Jakich konkretów Ty chcesz? Rozmawiałem z człowiekiem którego firma jest odpowiedzialna za budowę stadionu, a jego szef, jest szefem budowy. To mi powiedział, żebym nie wierzył co podaje się w mediach, bo jest w chuj przeszacowane. :glupek: Gazety i portale napiszą każdą bzdurę, żeby tylko wzbudzić trochę zainteresowania. Tam co miesiąc jest wyższa kwota.
Powiedział mi że sama umowa z NFL jest warta 150 mln w ciągu 10 lat.

Emilian

18 lutego 2018, 10:10

Kierownik budowy zna szczegóły kontrakt SPURS z NFL? :) Zresztą 15 milionów rocznie to jest jakaś astronomiczna kwota? Patrząc na kwoty budowy stadionów na EURO w Polsce, wcale nie uważam że koszt WHL jest przeszacowany.
Zresztą to wszystko jest nieważne. Ja zwracam uwagę na to, że budowa tego stadionu to krok milowy w historii tego klubu. Wystarczy, że coś pójdzie nie tak (jakiś błąd ludzki, niedoszacowanie etc) i może być ciepło...
Same koszty funkcjonowania tego stadionu będą olbrzymie. Oczywiście przychody w przyszłości także. Pracuję przy realizacji wielu projektów i wiem, że planowanie jedno, excel drugie, a życie swoje. A przy tak dużych liczbach to nawet \\"200 baniek z Kane'a\\" mogłoby nie wystarczyć jak coś by się spierd...

Ja wierzę w Levy'iego bo od lat się słyszy sie jakim jest dobrym negocjatorem i ogólnie Prezesem. Z każdej strony widać jak dobrze klub jest zarządzany i jak dobrze się rozwija. Zwracam tylko uwagę na ryzyka.

PS. Np we Wrocławiu rocznie wydają na wentylacje 1 mln złotych :)

Emilian

18 lutego 2018, 10:15

A co do konkretów, to poczekam na najbliższe sprawozdania finansowe. Ale bardziej drążnią mnie lakoniczne pierdy, że nie wydajemy $$$ na transfery to znaczy że kasa jest i Levy to skąpiec.

oskarek197

18 lutego 2018, 17:44

Wiecie może jaka jest szansa, że pojawią się lepsze bileciki na Tickets Exchange na mecz z Huddersfield na początku marca? Oraz jeśli tak, to kiedy mogą się pojawić?

Czarosław

19 lutego 2018, 21:49

Wszystko tak pięknie się układa. Możliwy półfinał na "naszym" stadionie. Może to ten rok... :milczek:

Mortal

19 lutego 2018, 21:54

Dobra City nas ratuje i oficjalnie wygrywa tytuł przegrywów kolejki w FA Cup :rotfl:
Wigan too strong :D

modafashion

19 lutego 2018, 22:38

cipy pokazalo mentalnosc wielkiego klubu. pep prawie napierdala sie z managerem wigan(w przerwie), kun z jakims kibicem a ich kibice rzucali czyms w policje

Arcz

20 lutego 2018, 15:33

Ciekaw jestem jak tam rozmowy w sprawie nowego kontraktu dla Tobiego

Marcin

20 lutego 2018, 21:25

Jutro ok 14:00, nie pamiętam dokładnie, na nsport będzie transmisja meczu młodzieżowej ligi mistrzów z udziałem naszych chłopaków.

trzaskal

21 lutego 2018, 17:40

Marcin napisał(a):
Jutro ok 14:00, nie pamiętam dokładnie, na nsport będzie transmisja meczu młodzieżowej ligi mistrzów z udziałem naszych chłopaków

Oglądałem. Trzymał w napięciu, wiele sytuacji bramkowych. Scottie robi świetną robotę. Czekamy na Ryana.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła