1 września 2017, 11:31
A ja tam jestem zły na brak ofensywnego pomocnika i nic mnie nie przekona
Alli, Eriksen, Son ok. Dembele wielka niewiadoma, nawet jak będzie grał przyzwoicie, to nic więcej. Lameli nie liczę, bo to na razie koszulka i numer na niej. N'Koudou nie dostawał szans, zapewne nieprzypadkowo.
Wychodzi trzech na dobrym poziomie, reszta nie wiadomo. Alli głupio łapie kartki. Skoro chcemy walczyć o majstra i na poważnie w LM, musiał przyjść człowiek, który zrobiłby różnicę, na poziomie Eriksena (lub aspirujący). Po co oddawali Onomaha? Chcą tłuc w angielskich pucharach podstawowymi?
Piszecie, że Sanchez ma być alternatywą dla Diera. Skoro gramy 3 środkowymi, w razie wypadnięcia jednego z nich, Dier idzie na środek obrony. Ilu wtedy zostaje centralnych pomocników? Trzech: Wanyama, Dembele, Winks. Kołdra jest krótka, nie starczy jej na LM i PL. Obawiam się tego co Varba, w przypadku 3-4 miejsca i braku awansu w grupie LM, część ambitnych piłkarzy podziękuje, bo na samej atmosferze można było jechać przez 2-3 lata.
Żebym był dobrze zrozumiany. Transfery są na plus, bo zastąpiliśmy 1:1 odchodzących obrońców, przyszedł perspektywiczny (na razie tylko) Foyth, jest lepszy zmiennik Kane'a, ale to po prostu za mało, żeby wejść poziom wyżej. O ten stopień, którego nam brakuje do szczęścia.
Konkurencja w lidze jest w tym sezonie spora, bo nie wierzę, że Manchestery i Chelsea nie będą w pierwszej czwórce. Wszystkie te drużyny mają przytomnych menedżerów i drugi rok pracy w klubie. Pozostaje walka z Liverpoolem o brakujące miejsce w czwórce...